![]() |
Miganie myszki
Witam. Mam taki mały i może głupi problem a mianowicie.
Posiadam myszke Creative Mouse Optical 3000. Nawet nie głupia mycha ale dzisiaj (tam mi się przynajmniej wydaje) pojawił się mały problem. Na myszce umieszczone jest niebieskie światełko, które sobie świeciło na niebiesko ;) (nawet fajnie to wyglądało) ale teraz to światełko miga (również na niebiesko ;) ) a to już mnie trochę denerwuje, bo przy zgaszonym świetle i wyłączonym monitorze mam wrażenie że radiolka stoi mi pod oknem. Wiecie co może być przyczyną tego?? Pozdrawiam |
Wyczyść biurko ;)
Czasami wystarczy odrobina kurzu i mycha zaczyna "drgać" (tak było u mnie) |
przekrec gryzonia czujnikiem do gory, jak bedzie migac dalej to znaczy ze cos z mycha
jak nie tzn ze biurko masz zasyfione :P |
A moja mruga jak nią chwile nie ruszam :)
|
to zależy od tego czy te mrugania są regularne czy nie, bo jeśli nie to pewnie jest coś żle z kablem od myszki, a jeżeli tak to już inna sprawa
|
Cytat:
a jak jeszcze dłużej nie ruszam to jeszcze wolniej mruga :P |
Światełko miga w równych odstępach czasu. tak na oko 3migi/s.
I nie miga mi dioda od czujnika tylko taka specjalna lampka dla bajeru ;) Pozdrawiam |
trutka na myszy ;) a serio coś się zwaliło. ja bym wywalił to światełko dla bajeru i zapomniał o sprawie. :D
moja dioda czujnika też migała na starym, grubo polakierowanym stole, kupiłem podkładkę i po problemie. |
u mojego znajomego czujnik w a4tech'u tez miga. Wystarczy chwile nie machac gryzoniem a swiatelko przygasa, a potem (czasami) zaczyna migac.
a w moim mx nic nie przygasa... czemu :( |
Cytat:
W MX'ach nie ma czegoś takiego jak czas spoczynku lub mniejsza czułość kursora. Myszka cały czas jest w pełnej gotowości :) Dzięki temu nie uświadczysz typowego dla tanszych myszek "efektu przebudzenia" ;) |
A ja się zastanawiam czy używać podkładki pod optikala, czy lepiej jeździć po biurku, bo sam nie wiem jak to jest?? ;)
|
mój atech też migał wystarczyło kupić przejściówke na usb i po bólu
|
Cytat:
dioda przygasa w ciągu 1 sekundy od zatrzymania mychy. |
Cytat:
Cytat:
a i slizgaczy szkoda :P Cytat:
|
to jest taki gryzoń:
http://img296.imageshack.us/img296/4...09018si.th.jpg nie pamiętam symbolu a odczytać się już nic nie da: http://img249.imageshack.us/img249/7...09118ur.th.jpg |
Ja mam Creative 8000, i też miga non stop, ale w Logitechu taty ( z klawą diNovo ) mycha miga sie uzywa - lajt
|
Cytat:
Model to WOP-49. |
@Ed hunter
Nie zawsze to widać i nie w każdym modelu ale uwierz na słowo, to może przeszkadzać i to bardzo zwłaszcza przy FPS'ach ;) @Mr_spock No niby jest to plus, ale optyka tych myszek na pewno straci na żywotności, przynajmniej ja tak myślę :D |
Cytat:
|
Dzisiaj zauważyłem, że jak mykam w AA to lampka miga bardzo szybko.
Myszkę mam już parę miesięcy a ciągle mnie zadziwia ;) Trzeba będzie się chyba przyzwyczaić do radiowozu w na biurku ;) Pozdrawiam |
w mx1000 nic nie miga , bo lasera nie widac, ale w mx 900 i ofszem
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:26. |