Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nośniki optyczne (https://forum.cdrinfo.pl/f28/)
-   -   DVD+/-RW 4x: co polecacie? (https://forum.cdrinfo.pl/f28/dvd-rw-4x-co-polecacie-54012/)

Xavery 05.07.2005 21:02

Dobra, dzieki za sprostowanie.
BTW : ten CD-R Verbatima od CMC Magnetics to wlasnie "Extra Protection"...

pawelblu 05.07.2005 20:34

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Ktore CDRy Verbatima sa od Riteka ?? I rozumiem ze uznajesz ze te CDRy od Riteka to sa te kiepskie ??

Cytat:

Napisany przez Xavery
Ritek to nie jest Taiyo Yuden, TDK ani Mitsubishi Chemicals.

Yyyyyy ... no nie, nie jest ...

A Berlin nie jest stolica Danii i co z tego ??

I czy pod nazwa TDK rozumiesz TDK Corp. ?? I CDRy z TDK Corp. sa lepsze niz CDRy Riteka ??

I nadal otwarta kwestia ktore CDRy Verbatima sa od Riteka ??

Dla ulatwienia podam poprawne odpowiedzi:

1) Nie, Berlin nie jest stolica Danii i nic z tego nie wynika.
2) Jezeli TDK to TDK Corp. to jezeli produkuja oni CDRy (czego pewien nie jestem), to sa gorsze niz CDRy Riteka - patrz. slawna seria TDK Metalic (produkowana wlasnie przez Riteka).
3) Nie ma rynku Verbatimow od Riteka. Z CMC tez juz dawno nie widzialem, ale skoro Ty znasz jakas serie CD Verbatima z CMC to mozesz napisac. Ja mam jedynie podejrzenia odnosnie ostatnich Crystali i 'Extra Protection' (taki zielony DataLife tylko bez napisu DataLife), bo ktorys z nich lub oba pochodza z Chin, no ale to oczywiscie nie oznacza ze na 100% sa z CMC - to tylko moje podejrzenia.

Na koniec. O ile z DVD od Riteka mozna miec rozne zdanie (ja mam akurat dobre ze wzgledu na bardzo duza kompatybilnosc z odtwarzaczami DVD i chyba najlepsza na rynku powierzchnie do nadruku), to w przypadku CDRow tej watpliwosci raczej nie powinno sie miec. To sa jedne z lepszych/najlepszych CDRow.

Xavery 05.07.2005 20:10

Ritek to nie jest Taiyo Yuden, TDK ani Mitsubishi Chemicals.

pawelblu 05.07.2005 18:35

Cytat:

Napisany przez Xavery
Akurat o Verbatimach mowilem CD-R...ale jak taka sytuacja jest przy CD, to bardzo prawdopodobne, ze podobnie jest przy DVD

Ktore CDRy Verbatima sa od Riteka ?? I rozumiem ze uznajesz ze te CDRy od Riteka to sa te kiepskie ??

ed hunter 05.07.2005 18:31

bardzo prawdopodobne, że mało prawdopodobne. ;)

Xavery 05.07.2005 18:24

Akurat o Verbatimach mowilem CD-R...ale jak taka sytuacja jest przy CD, to bardzo prawdopodobne, ze podobnie jest przy DVD

ed hunter 05.07.2005 17:52

Verbatimów DVD-RW mam kilka 2x i 4x, +RW jedną i wszystkie są MCC

TDK palą się też bardzo dobrze edit: tu robiłem test http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...postcount=3979

Memorexów też mam trochę -RW 2x i wszystkie ok chociaż od różnych producentów (TDK i CMC)

pawelblu 05.07.2005 17:15

Cytat:

Napisany przez Me 262
Ale piszesz o plytach DVD+/-RW? Na przyklad ktore Verbatimy sa tam produkowane?

Wlasnie - chcialbym sie dowiedziec ktore Verbatimy sa produkowane przez Ritek'a || ??
Verbow z CMC juz BAAARDZO dawno nie widzialem. Ostatnie byly chyba plusy x2.4 czy minusy x2 w DVD boxach.

Me 262 05.07.2005 17:05

Cytat:

Napisany przez Xavery
Ostatnio coraz wiecej plyt Verbatima jest produkowanych przez kiepskie fabryki, np. CMC Magnetics czy RiTEK - w tym sęk.

Ale piszesz o plytach DVD+/-RW? Na przyklad ktore Verbatimy sa tam produkowane?

Xavery 05.07.2005 16:47

Ostatnio coraz wiecej plyt Verbatima jest produkowanych przez kiepskie fabryki, np. CMC Magnetics czy RiTEK - w tym sęk.

Me 262 05.07.2005 16:38

Cytat:

Napisany przez Xavery
Verbatim (chociaz ostatnio schodzi na psy)

A jakies ^konkrety^ z tym schodzeniem? Co jest nie tak, ktorych plyt to dotyczy itp?

Xavery 05.07.2005 16:24

Verbatim (chociaz ostatnio schodzi na psy), TDK (nie mam nieprzyjemnych doswiadczen) i Platinum tez sie czasami dobrze trafi

co do Traxdata - nie kupuje, nie wiem

pawelblu 05.07.2005 16:18

Traxdata to brand Riteka.

Me 262 05.07.2005 16:17

Dodam, ze plyty maja wytrzymac jak najwieksza liczbe cykli zapis/kasowanie/zapis - tak na oko kilkadziesiat razy w ciagu roku - poltora roku.

pawelblu, a kto robi ta Traxdate (jaka fabryka)?

pawelblu 05.07.2005 16:06

Ja polece (bardzo subiektywnie zreszta) Traxdate :)

Me 262 05.07.2005 16:03

DVD+/-RW 4x: co polecacie?

Chce zakupic z 10 sztuk - ktore marki polecacie, a ktore odradzacie?

Verbatim
TDK
Dysan
Platinum
Esperanza
... (inne?)

Jaka cenka bylaby dobra za 10 sztuk tego co zaproponujecie (nie chce przeplacic)?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:03.