![]() |
Sudoku
Czy ktoś z szanownych forumowiczów grał w taką gierkę? Może pogramy troszeczkę na forum ;) Tylko nie używamy programów do rozwiązywania. Zasady proste:
ktoś podaje planszę startową a potem kolejni dopisują kolejne cyfry podając współrzędne i wytłumaczenie dlaczego ta a nie inna cyfra w tym miejscu. To jak ? Gramy ? |
Cytat:
|
Cytat:
ro29 |
A moja propozycje jest następująca - śmietnik, ot co ;)
|
Cytat:
|
-Kowalik- malkontent, ot co
|
Cytat:
;) |
ja wiem tylko ze miejsce na to jest w smietniku ;) - nie obrazajac nikogo :)
|
@Predi wytłumacz co to za gierka. Bo ciężko się domyślać.
|
Tutaj wyjasnienie
O ile zasady sa proste, sama gra do latwych nie nalezy :D |
mi tam sie nie chce myslec nad rozwiazywaniem lamiglowek na wakacjach :P:P
|
Gra jest prosta, zasady można znaleźć na necie, tak po krótce to w każdym z 9 kwadratów 3x3, w każdej kolumnie i każdym wierszu musi być każda z 9 cyfr bez powtórki
@yahol: to fakt, zasady są proste ale gra do łatwych (dla początkujących) nie należy |
Cytat:
|
Szkoda czasu, zaczynamy:
Kod:
|1 2 3|4 5 6|7 8 9 |
trójka w piątej kolumnie się powtarza - zmieniłbym na 4 - dlaczego ? - nie jestem w stanie powiedziec czegoś logicznego;)
|
chłopie wakacje są dopoczywaj :D
|
nie wiem czy dobrze czaje zasady tej gry, ale wedlug mnie chodzi o to, zeby zrozumiec o co tu chodzi ;)
|
Cytat:
__ W każdej kratce, poziomo musi być ta sama suma cyfr co o wiersz niżej w tej samej kratce, ale musi sie składać z innych cyfr. Trzeba wykorzystać wszystkie cyfry od 1 - 9 aby wypełnić kratke (to czy pionowo wynik musi sie zgadzac to nie wiem, ale chyba tak). Każda kratka musi być inaczej wypełniona. Nie można tej samej cyfry użyć dwa razy. Hm, zabawa fajna ale nie na wakacje raczej, bo można się spocić siedząc, a tu jeszcze tak bardzo myśleć trzeba... |
Kod:
|1 2 3|4 5 6|7 8 9 @MQs: Dzięki za trafne spostrzeżenie ;) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:29. |