Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Osama is back ?? Zamachy w Londynie (https://forum.cdrinfo.pl/f5/osama-back-zamachy-londynie-54080/)

legion 11.07.2005 08:52

A jeszcze dodam ze na Polske nie trzeba napadac wystarczy druga Jalta :).

Ale tak po za tym najwiekszy interes w tych zamchach ma USA daje to im jeszcze wieksza kontrole nad swiatem a pretekstem do niej jest teroryzm ktory sami sponsorowali przez lata :).
Wystarczy sama sprawa Iraku a pretekstem bylo WTC zeby przeprowadzic atak i pobawic sie w wojenke strzelajac do niewinnych ludzi a wszystko tylko dla ropy w co wciagneli nawet polakow dajac im kowbojskie kapelusze :D a jak to sie nam odplacilo no dostalismy pare zardzewialych hammerow :).
Jeszcze jedna sprawa wystarczylo opserwowac gieldy po zamochu w Angli jakie po nim ladne zyski osiagneli ci ktorym takie zamach na skale miedzynarodowa odpowiadaja :).
Podobnie bylo przed zamachem na WTC gdzie USA borykalo sie z kryzysem (krach na gieldzie i spadek wszystkich akcji) nagle po 11 gospodarka stanow ruszyla jak z kopyta a na gieldzie ogloszono najwysze notowania w dziejach :) wiec chyba oplacalo sie poswiecic ludzi i WTC
Pamietajcie ze przemysl zbrojeniowy sie dusi wiec trzeba gdziesz wykorzystac jego mozliwosci nie tylko w zamachah ale i w wojenkach :)

mr_spock 11.07.2005 01:24

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Czasy sa troche inne. Analogicznie: Jezeli III rzesza napadla na Polske lamiac traktat pokojowy i nie wypowiadajac wojny, to dlaczego Niemcy nie mieliby tego zobic jutro.

Kazda destabilizacja w UK odbije sie bardziej USA niz europie kontynentalnej do ktorej wielkiej brytanii jest dalej niz do USA.

Nawet gdyby pewne bylo niewykrycie zaangazowania agentow USA w zamach w GB to nikt by nie podjal decyzji o tego typu akcji, bo nigdy nie wiadomo co moze sie stac, a nawet najmniejsza wpadka, najmniejsza sugestia, najmniejszy dowod ktory odkrylby zaangazowanie USA, bylby KRACHEM dyplomacji USA, a co za tym idzie gospodarki USA, ktorej europa jest integralnym ogniwem. Wystarczy przeanalizowac bilans zyskow i strat i to w zasadzie eliminuje sprawstwo USA.

Niezaleznie od tego typu zamachow bush i tak nie dostanie mandatu na dzialania miedzynarodowe w ONZ (zreszta i tak to oleje jak ostatnio), a w kraju ma juz wystarczajaca wladze.

Niemcy nie napadna, bo nie maja interesu, a pozatym jestesmy razem w uni i onz (a napasc na jeden kraj oznacza napasc na reszte). Pozatym, nie ma tam takich organow i silnych lobby. Niemcy nie maja zapedow policjiantow swiata tak jak usa. Dodatkowo, byloby to widoczne jak na dloni i potempione.
Zostalo wyraznie pokazane, ze rodzina Bushow robila interesy z rodzina ibn Ladena i jakos go to nie skompromitowalo w oczach rodakow.
Nie od dzis wiadomo, ze usa chce kontrolowac caly swiat (no moze prawie) i ze cel uswieca srodki.
Jest prowdopodobne, ze oni sami doprowadzili do ataku na WTC, a jezeli tak to prawdopodobienstwo ze mieli cos wspolnego z ostatnimi atakami jest jeszcze wieksze.

pawelblu 10.07.2005 23:56

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Jesli CIA moglo zdjac pracydenta USA, to dlaczego nie mogli przeprowadzic zamachu w UK?

jestem od spisokowej teori dziejow daleki, ale poszlaki prowadza za ocean...

Czasy sa troche inne. Analogicznie: Jezeli III rzesza napadla na Polske lamiac traktat pokojowy i nie wypowiadajac wojny, to dlaczego Niemcy nie mieliby tego zobic jutro.

Kazda destabilizacja w UK odbije sie bardziej USA niz europie kontynentalnej do ktorej wielkiej brytanii jest dalej niz do USA.

Nawet gdyby pewne bylo niewykrycie zaangazowania agentow USA w zamach w GB to nikt by nie podjal decyzji o tego typu akcji, bo nigdy nie wiadomo co moze sie stac, a nawet najmniejsza wpadka, najmniejsza sugestia, najmniejszy dowod ktory odkrylby zaangazowanie USA, bylby KRACHEM dyplomacji USA, a co za tym idzie gospodarki USA, ktorej europa jest integralnym ogniwem. Wystarczy przeanalizowac bilans zyskow i strat i to w zasadzie eliminuje sprawstwo USA.

Niezaleznie od tego typu zamachow bush i tak nie dostanie mandatu na dzialania miedzynarodowe w ONZ (zreszta i tak to oleje jak ostatnio), a w kraju ma juz wystarczajaca wladze.

mr_spock 10.07.2005 23:16

Jesli CIA moglo zdjac pracydenta USA, to dlaczego nie mogli przeprowadzic zamachu w UK?

jestem od spisokowej teori dziejow daleki, ale poszlaki prowadza za ocean...

legion 10.07.2005 20:24

no ja niewiem gdzie ja napisale ze US maczalo w tym rece tylko napisalem ze jak juz to po czesci ci co zostali wykiwani przez CIA i teraz sie robia mscicielami a podrogie wiadomo ze wszystko sie rozbia o kase i rope naftowa a atak u brytow byl spowodowany sojuszem naftowym z USA :) Hiszapani dala sobie juz spokuj czy teraz kolej na Anglie :)
p.s
a tak po za tym to kolega chyba niewie na jakim swiecie zyje ale zanajac jego poglady to zal ze ma takie klapki na oczach co przypomina zwyklego obywatela Polskiego glosujacego kolejny raz na SLD :D

NO OFFENSE :glaszcze:

pawelblu 10.07.2005 20:13

Cytat:

Napisany przez legion
hehehe wiedzialem ze tak odpowiesz bo masz za plytki umysl tylko niewiesz o tym ze przez billadenka :) amerykanie wspierali Afganistan to widze ze kolega zbyt madroscia nie siweci jezeli o takich rzeczach niewie :D

Tak, nie swiece, bo nie musze, ale pokaze klase nie kontynuujac dalej z toba tej glupiej dyskusji, ktora zaczyna sie z kadym twoim pojawieniem.

Jezeli natomiast uwazasz ze to USA zlecilo / bylo sprawca / maczalo palce w tym zamachu to zal mi ciebie :glaszcze: i na tym konczy sie moja rozmowa z toba na ten temat ...

legion 10.07.2005 19:56

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Dobrze ze ty wiesz tyle o swiecie - mozemy sie sporo dowiedziec ...
A moze papiez Benedykt XI jest agentem Fidela i wymodlil porazke polakow w dzisiejszym meczu siatkowki ??
A ten Lew Leon z reklamy jakiegos soku dla dzieci to agent Mosadu ??

legion nie pij wiecej, bo nie dlugo jeszcze nie wytrzezwiejesz ... a rewelacjom z 'Nie do wiary' nie wierz tak bez reszty ...

hehehe wiedzialem ze tak odpowiesz bo masz za plytki umysl tylko niewiesz o tym ze przez billadenka :) amerykanie wspierali Afganistan to widze ze kolega zbyt madroscia nie siweci jezeli o takich rzeczach niewie :D

pawelblu 10.07.2005 19:50

Cytat:

Napisany przez legion
...

Dobrze ze ty wiesz tyle o swiecie - mozemy sie sporo dowiedziec ...
A moze papiez Benedykt XI jest agentem Fidela i wymodlil porazke polakow w dzisiejszym meczu siatkowki ??
A ten Lew Leon z reklamy jakiegos soku dla dzieci to agent Mosadu ??

legion nie pij wiecej, bo nie dlugo jeszcze nie wytrzezwiejesz ... a rewelacjom z 'Nie do wiary' nie wierz tak bez reszty ...

legion 10.07.2005 19:32

Cytat:

Napisany przez pawelblu
USA robiace zamachy w UK. ROTFL !! !!

Predzej bym juz posadzil jakies radykalne francuzkie bojowki (typu le Paine czy jak on sie tam zwal), ale to nieeuropejskie ... Europa jest zbyt poprawna politycznie i wierna biurokracji zeby cos takiego moglo tutaj powstac.

Rowniez uwazam ze byl to atak z zewnatrz Europy, bo na IRA to rez raczej nie wyglada ...

oj kolega jeszcze malo wie o swiecie :D nie wie o tym ze sam billaden:D oraz husek :D byli agentem CIA a tak wogole to trzeba pomyslec ze swiat sklada sie z samych mistyfikacji jak wojana w Iraku ktora byla jedynie po to by zdobyc kontrole nad 2 co do wielkosci zlozami ropy na swiecie :)
p.s
a jeszcze pamietajmy o tym ze czym bardziej narod zastraszony tym lepeij sie nim rzadzi :D

Burak_PL 08.07.2005 17:29

na pewn a mowia ze sa jak by sei tak na serio cos stalo (ODPUKAC) to by była panika!

andrzejj9 08.07.2005 16:49

Cytat:

Napisany przez ro29
A co do przygotowania Polski - cóż, według mnie w Polsce przygotowanie do wszelkiego rodzaju większych wypadków itd. jest złe lub wręcz fatalne, niestety.

ro29

Vide mój ostatni temat o ostrym dyżurze we Wrocławiu... Polska nie jest w żaden sposób przygotowana na zwykłe funkcjonowanie w codziennych warunkach.. O sytuacjach kryzysowych szkoda w ogóle wspominać...

Burak_PL 08.07.2005 15:41

tylko czemu Londyn??

ro29 08.07.2005 13:16

Witam !

Tak sobie przeglądnąłem te wypowiedzi i widać, że niektórzy to naprawdę mają szalone poglądy - cóż każdy ma prawo mieć własne.
Oczywiście dużo można zarzucić USA, CIA,FBI i samemu Bush'owi, ale jak ktoś sugeruje, że to zrobiło USA, to ....... już naprawdę trochę przesada.
Dla mnie po prostu to działanie wariatów, którzy pod pretekstem zwariowanej wiary chcą zabijać innych. Terroryzm to dla mnie - poza pewnymi nielicznymi wyjątkami - totalne wariactwo i koniec !!!

A co do przygotowania Polski - cóż, według mnie w Polsce przygotowanie do wszelkiego rodzaju większych wypadków itd. jest złe lub wręcz fatalne, niestety.

ro29

Burak_PL 07.07.2005 22:18

Cytat:

Napisany przez Death Man
owszem na biedne dzieci z Afryki Polskiej:D

lub Dzikiego Wschodu :D

Death Man 07.07.2005 22:13

owszem na biedne dzieci z Afryki Polskiej:D

Burak_PL 07.07.2005 19:40

Cytat:

Napisany przez Death Man
Za 20 milionów dolarów amerykańskich?? Keine problem w imię wolności świata:D Już możecie się składać:)

no a testament mozesz spisac na mnie

Death Man 07.07.2005 19:38

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Moze sie nawet zlozymy na forum, ale pod jedym warunkiem: bedzie to atak samobojczy.

Za 20 milionów dolarów amerykańskich?? Keine problem w imię wolności świata:D Już możecie się składać:)

pawelblu 07.07.2005 19:32

Cytat:

Napisany przez Death Man
za 20 milionów usd amerykanskich pojadę do iraku i zadetonuję bombę u osamy:D

Moze sie nawet zlozymy na forum, ale pod jedym warunkiem: bedzie to atak samobojczy.

Death Man 07.07.2005 19:26

za 20 milionów usd amerykanskich pojadę do iraku i zadetonuję bombę u osamy:D

Burak_PL 07.07.2005 19:14

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Też mi się tak wydaje.. Większych szkód od naszej władzy i tak nie wyrządzą, więc po co angażować środki i pieniądze...

:D:D:D:D:D:D święta prawda nawet atak nie zrobi tyle co polska władza :)

andrzejj9 07.07.2005 19:00

Cytat:

Napisany przez Predi
a wg mnie to przeceniacie Polske wzgledem znaczenia... nikomu na swiatowej wsi nie zechce sie robic zamachow (oby)...

Też mi się tak wydaje.. Większych szkód od naszej władzy i tak nie wyrządzą, więc po co angażować środki i pieniądze...

Predi 07.07.2005 18:32

a wg mnie to przeceniacie Polske wzgledem znaczenia... nikomu na swiatowej wsi nie zechce sie robic zamachow (oby)...

andrzejj9 07.07.2005 17:08

Cytat:

Napisany przez Patrix
naprawde brak wyobraźni i idioci na stanowiskach...
powiem Ci tak zainteresownie byloby wtedy gdyby było "pierdut!" z ofiarami...

PS
co to tematu
moim zdaniem to zemsta "za igrzyska" jakiś popaprańców
Paryż VS Londyn

Dokładnie... w Polsce będzie tylko ******enie o tym, jak to świetnie jesteśmy przygotowani na atak itp. , a tak naprawdę dopiero jak (odpukać) wydarzyłaby się jakaś tragedia to ktokolwiek na poważnie zainteresowałby się tematem. Chociaż w sumie i wtedy nie na pewno, bo już od dawna obserwuję, że, jak to napisał jeden polski poeta, chociaż nie pamiętam już, który, "Polak i przed szkodą i po szkodzie głupi..." I niestety teraz rzeczywiście można odnieść takie wrażenie.

Co do Twojej teorii to nie pomyślałem o tym, ale cholera, świat jest teraz tak chory pod niektórymi względami, że to wcale nie jest takie niemożliwe...

yahol 07.07.2005 17:00

Z cala pewnoscia, jest to wynik zbrodniczej, faszystowskiej polityki Busha, calego Juesej, i ich przy*****w.
Brak jakiegokolwiek sposobu na izolowanie USA, wylaczenie zandarma i likwidacje obozow koncentracyjnych twozonych przez sily okupacyjne w Iraku, Afganistanie, Kubie (Quantanamo, zebyscie sie nie czepiali).

pawelblu 07.07.2005 16:46

Jak bedzie zamach to w pewnie w okolicy rotundy. Albo w przejsciu podziemnym, albo na stacji metra Centrum. O ile stacja jest dosc niezle strzezona (lustra weneckie), to to przejscie moze byc miejscem duzej tragedii.

zick 07.07.2005 16:42

w warszawskiej Arkadii przylukałem bezpański plecak w przechowalni Saturna
powiedziałem o tym ochroniarzowi z Saturna
stanąłem i czekam co zrobi
a on to poprostu olał

Death Man 07.07.2005 16:40

Niebyło żadnego zamachu, uważam że to miało tylko pokazać że Anglia jest słabo zorganizowana. Ktoś z grupy biorących udział w walce o olimpiadę w 2012, dla swojego kraju, chce doprowadzić, do ponownych wyborów......

pawelblu 07.07.2005 16:37

Policja w UK oficjalnie donosi ze 33 osoby zginely.

Death Man 07.07.2005 16:36

w paranoję popadacie... Terroryzm, to nic innego jak, strach, i brak argumentów.

MacGyver 07.07.2005 16:29

Cytat:

Napisany przez Air
P.S. Jak zrobić link tylko do 1 posta??

Kliknij na numer

http://img149.imageshack.us/img149/6062/ads6qx.jpg

Będziesz miał podgląd pojedynczego posta :)

..::Update::..
Tygodnik Cooltura uruchomił specjalne numery telefonów, pod którymi można się dowiedzieć, czy wśród ofiar wybuchów byli Polacy:
Kierunkowy do UK: 0044
20 7386 3771
20 7386 3772
20 7386 3773

I jeszcze:
870 774 28 06

pawelblu 07.07.2005 16:23

USA robiace zamachy w UK. ROTFL !! !!

Predzej bym juz posadzil jakies radykalne francuzkie bojowki (typu le Paine czy jak on sie tam zwal), ale to nieeuropejskie ... Europa jest zbyt poprawna politycznie i wierna biurokracji zeby cos takiego moglo tutaj powstac.

Rowniez uwazam ze byl to atak z zewnatrz Europy, bo na IRA to rez raczej nie wyglada ...

Air 07.07.2005 16:20

Cytat:

Napisany przez Dorian
Obyś miał rację Georg - że to Al_Kaida...obyś miał rację.

Mam tu cos dla lubiących spiskową teorię dziejów (poniekąd w to wierzę), długie ale daje do myślenia
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...8&highlight=11

P.S. Jak zrobić link tylko do 1 posta??

malaczarna 07.07.2005 16:18

mi brak juz slow na to co sie dzieje, mam nadzieje ze moim znajomym nic sie nie stalo:(
pa Wszystkim

Dorian 07.07.2005 16:12

Cytat:

Napisany przez georg
Taaa, a Kopernik też była kobietą .... ehhh

Obyś miał rację Georg - że to Al_Kaida...obyś miał rację.

georg 07.07.2005 16:09

Cytat:

Napisany przez Dorian
Taki jesteś pewien ,że to Al_Kaida? No nie wiem , wg mnie tam gdzie jest kasa za tym stoi USA - już nie raz tak było i będzie - pod pozorem misji pokojowych jawnie czerpią ogromne zyski - za kilka lat będą taką potęgą ,że bum - cesarstwo rzymskie part II.I nie od dziś wiadomo ,że Europa z USA niespecjalnie się lubią...gdyby nie te ich "misje pokojowe" nasza europejska gospodarka być może by ich za kilka lat zmiażdżyła - mają więc co robić. Nie obwiniałbym Francuzów - to dość tchórzliwy naród - gdy Polacy umieli walczyć o pocztę kilka dni, Oni poddali Paryż w kilka godzin. Nie obwiniałbym idiotów , którzy chcieli igrzysk gdzieś indziej - to bezdennie głupie i zupełnie nielogiczne. Nie obwiniałbym IRA. I na koniec wątpię by to była Al_Kaida.

Kiedyś wmawiano nam, że za Katyń odpowiadali Niemcy.

Kto wie jak historia obejdzie się z WTC , Hiszpanią ,dzisiejszym Londynem jak i innymi zdarzeniami ... i kiedyś być może dowiemy się czegoś zaskakującego.

Nie wykluczam USA jako sprawców jak i innych - choć w innych wątpię...sorry.

Taaa, a Kopernik też była kobietą .... ehhh
Uszanujny pamięć tych, ktorzy zginęli.....

Dorian 07.07.2005 16:00

Cytat:

Napisany przez georg
Na pewno nie powiedza takich głupot jak ty !

Taki jesteś pewien ,że to Al_Kaida? No nie wiem , wg mnie tam gdzie jest kasa za tym stoi USA - już nie raz tak było i będzie - pod pozorem misji pokojowych jawnie czerpią ogromne zyski - za kilka lat będą taką potęgą ,że bum - cesarstwo rzymskie part II.I nie od dziś wiadomo ,że Europa z USA niespecjalnie się lubią...gdyby nie te ich "misje pokojowe" nasza europejska gospodarka być może by ich za kilka lat zmiażdżyła - mają więc co robić. Nie obwiniałbym Francuzów - to dość tchórzliwy naród - gdy Polacy umieli walczyć o pocztę kilka dni, Oni poddali Paryż w kilka godzin. Nie obwiniałbym idiotów , którzy chcieli igrzysk gdzieś indziej - to bezdennie głupie i zupełnie nielogiczne. Nie obwiniałbym IRA. I na koniec wątpię by to była Al_Kaida.

Kiedyś wmawiano nam, że za Katyń odpowiadali Niemcy.

Kto wie jak historia obejdzie się z WTC , Hiszpanią ,dzisiejszym Londynem jak i innymi zdarzeniami ... i kiedyś być może dowiemy się czegoś zaskakującego.

Nie wykluczam USA jako sprawców jak i innych - choć w innych wątpię...sorry.

georg 07.07.2005 15:45

Cytat:

Napisany przez Ormianin
A czego sie spodziewasz ze co powiedza?

Na pewno nie powiedza takich głupot jak ty !

Burak_PL 07.07.2005 15:44

Cytat:

Napisany przez mr_spock
jakis czas temu wujek spacerowal z wielka torba po dworcu PKP, a ze robil to ponad godzine (z tego co pamietam) to przyszli sokisci i zaczeli go legitymowac

i co mu zrobili?? zostawili w spokoju??

mr_spock 07.07.2005 15:40

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
...
Pamiętam kurde jak ze dwa lata temu na lotnisku w Warszawie zobaczyłem leżącą praktycznie na środku przejścia reklamówkę, wyraźnie czymś wypchaną. Po upewnieniu się, że do nikogo nie należy, poinformowałem o tym najpierw kobietę w informacji, a potem, po żadnej reakcji z jej strony, jakiegoś niby pracownika "ochrony". Przez dwie godziny, jak stałem tam w kolejce, nikt się torbą nie zainteresował...

jakis czas temu wujek spacerowal z wielka torba po dworcu PKP, a ze robil to ponad godzine (z tego co pamietam) to przyszli sokisci i zaczeli go legitymowac

Cytat:

Napisany przez ed hunter
***1588;***1585;***1605;***1608;***1591;***1577; ***1605;***1585;***1590; ***1583;***1610;***1606; ***1582;***1591;***1571;

- ***8216;***65193;***65256;***65176;***65204;***65259; ***65257;***65199;***65252;***65166;***65170; ***8216;***65167;***65268;***65184;***65227;

legion 07.07.2005 15:36

no i jak zawsze alkaida glowny sprawca :haha:

ed hunter 07.07.2005 15:32

***1588;***1585;***1605;***1608;***1591;***1577; ***1605;***1585;***1590; ***1583;***1610;***1606; ***1582;***1591;***1571;

Air 07.07.2005 15:25

Mam nadzieję że to się nie potwierdzi ale 40 osób zgineło, tak podaje yahoo za AP

http://news.yahoo.com/fc/world/london_bombings

Burak_PL 07.07.2005 15:24

kuzyn wczoraj i przedwczoraj był w Londynie wczoraj wieczorem wyjechał :| :| :| :| :|

Patrix 07.07.2005 15:15

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Przez dwie godziny, jak stałem tam w kolejce, nikt się torbą nie zainteresował...

naprawde brak wyobraźni i idioci na stanowiskach...
powiem Ci tak zainteresownie byloby wtedy gdyby było "pierdut!" z ofiarami...

PS
co to tematu
moim zdaniem to zemsta "za igrzyska" jakiś popaprańców
Paryż VS Londyn

mr_spock 07.07.2005 15:15

IRA reaktywacja

Damianos L 07.07.2005 15:13

o kurde...

dopiero teraz sie dowiedzialem i to z forum naszego

ide zobaczyc jakies wiadomosci

pawelblu 07.07.2005 15:02

Cytat:

Napisany przez MOdy
Tvn24 godz.14.42: Władze WB potwierdzają śmierć 12 osób, 190 osób trafilo do szpitala w tym 150 osób w ciężkim stanie. Wiele osób jest nadal uwięziona w metrze.

A ja nadal slysze na CNN ze oficjalnie zginely 2 osoby, choc minister spraw wew. UK powiedzial ze bedzie ich wiecej choc liczby nie podal.

Ormianin 07.07.2005 14:47

Cytat:

Napisany przez georg
NIEOFICJALNIE potwierdzono, ze jedna z grup na zlecenie alkaidy....

A czego sie spodziewasz ze co powiedza?

MOdy 07.07.2005 14:44

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Ale w Londynie wiecej strachu niz szkod.

Narazie potwierdzono 2 ofiary smiertelne i okolo 100 rannych.

Liczba rosnie bardzo powoli, wiec malo prawdopodobne zeby powtorzyl sie chocby Madryt.

Podejrzewam ze ofiar smiertelnych bedzie nie wiecej niz 20 (7 z rannych jest w stanie krytycznym i 10 w bardzo ciezkim).

Wiele osób jest uwięzina w tunelu metra i tak naprawdę to nie wiadomo ile osób jest rannych, a ile zgineło.

Tvn24 godz.14.42: Władze WB potwierdzają śmierć 12 osób, 190 osób trafilo do szpitala w tym 150 osób w ciężkim stanie. Wiele osób jest nadal uwięziona w metrze.

georg 07.07.2005 14:37

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Bzdura!

i komu na tym zalezalo? napewno nie bin landenowi
http://gielda.onet.pl/0,1126688,wiadomosci.html

spadly ceny ropy i wartosc funta brytyjskiego... a bin landena to juz sie przypina do wszytskiego, spec sluzby jakogos kraju, moze samej UE, przygotowaly ten cyrk

NIEOFICJALNIE potwierdzono, ze jedna z grup na zlecenie alkaidy....

Ormianin 07.07.2005 14:26

Cytat:

Napisany przez georg
raczej alkaida....

Bzdura!

i komu na tym zalezalo? napewno nie bin landenowi
http://gielda.onet.pl/0,1126688,wiadomosci.html

spadly ceny ropy i wartosc funta brytyjskiego... a bin landena to juz sie przypina do wszytskiego, spec sluzby jakogos kraju, moze samej UE, przygotowaly ten cyrk

Air 07.07.2005 14:24

Do zamachów przyznała się jakaś organizacja niby mająca powiazania z Al-quaid'ą

georg 07.07.2005 14:16

Cytat:

Napisany przez malaczarna
ja nic nie wiem wlasnie czytam co tu piszecie i jestem w szoku

a ja sadze ze to ruscy

raczej alkaida....

legion 07.07.2005 14:15

kolejna mistyfikacja normalnie ten swiat juz wyglada jak cyrk na kolkach :D

para 07.07.2005 13:42

"Po południu zapaliło się skrzydło budynku Kancelarii Premiera w Warszawie. Na szczęście szybko okazało się, że zdarzenie nie ma związku z wydarzeniami w Londynie.

Jak poinformowała wicepremier Izabela Jaruga-Nowacka, pożar jest wynikiem trwającego tam remontu"

Zapewnie jak to się ładnie określa nieostrożność przy spawaniu - a wystarczy nie pić w pracy.

malaczarna 07.07.2005 13:37

ja nic nie wiem wlasnie czytam co tu piszecie i jestem w szoku

a ja sadze ze to ruscy

para 07.07.2005 13:35

"Przesłuchanie b. premiera Leszka Millera przed komisją śledczą ds. zbadania prawidłowości prywatyzacji PZU zostało przełożone na przyszły tydzień - poinformował w przewodniczący komisji Janusz Dobrosz.

Jak dodał, decyzja komisji ma związek z wydarzeniami w Londynie, gdzie doszło do zamachów terrorystycznych. "

pozostawiam bez komentarza

MacGyver 07.07.2005 13:32

W W-wie zapaliło się skrzydło kancelarii premiera (???)

murt 07.07.2005 13:29

Wprowadzono stan alarmowy w calej Europie. Podobno zapalila sie kancelaria premiera. W Turcji tez jakis wybuch byl....
Teraz mowia ze ten pozar zwiazany jest z remontem....

pawelblu 07.07.2005 13:26

Ale w Londynie wiecej strachu niz szkod.

Narazie potwierdzono 2 ofiary smiertelne i okolo 100 rannych.

Liczba rosnie bardzo powoli, wiec malo prawdopodobne zeby powtorzyl sie chocby Madryt.

Podejrzewam ze ofiar smiertelnych bedzie nie wiecej niz 20 (7 z rannych jest w stanie krytycznym i 10 w bardzo ciezkim).

andrzejj9 07.07.2005 13:24

Cytat:

Napisany przez para
"W związku z serią wybuchów w londyńskim metrze, władze Warszawy zwołały posiedzenie sztabu kryzysowego. Wzmocniono ochronę stołecznego metra i lotniska "Okęcie"

Rzecznik prezydenta stolicy Marcin Roszkowski podkreślił, że w warszawskim metrze nie stwierdzono żadnego zagrożenia. Jednak eksperci od bezpieczeństwa mają przeanalizować sytuację. Sprawdzą, czy wszystkie przygotowane na wypadek zagrożenia procedury działają zgodnie z planem."
.

Co oni ****a *******ą?!! Jaką ochronę?? Żeby coś wzmocnić, musiałoby to najpierw w ogóle być...

Pamiętam kurde jak ze dwa lata temu na lotnisku w Warszawie zobaczyłem leżącą praktycznie na środku przejścia reklamówkę, wyraźnie czymś wypchaną. Po upewnieniu się, że do nikogo nie należy, poinformowałem o tym najpierw kobietę w informacji, a potem, po żadnej reakcji z jej strony, jakiegoś niby pracownika "ochrony". Przez dwie godziny, jak stałem tam w kolejce, nikt się torbą nie zainteresował...

para 07.07.2005 13:18

Nasi też się chcą wykazać:
"W związku z serią wybuchów w londyńskim metrze, władze Warszawy zwołały posiedzenie sztabu kryzysowego. Wzmocniono ochronę stołecznego metra i lotniska "Okęcie"

Rzecznik prezydenta stolicy Marcin Roszkowski podkreślił, że w warszawskim metrze nie stwierdzono żadnego zagrożenia. Jednak eksperci od bezpieczeństwa mają przeanalizować sytuację. Sprawdzą, czy wszystkie przygotowane na wypadek zagrożenia procedury działają zgodnie z planem."

Miałem kiedyś wątpliwą przyjemność wracania z wakacji jak rząd wzmocnił kontrolę na granicach - było to chyba po zamachu w Moskwie kilka lat temu.

Zamiast godziny staliśmy 6 godzin na granicy.

georg 07.07.2005 13:15

Cytat:

Napisany przez -Kowalik-
No i po olimpiadzie w Londynie... hehe...

no coments:(

andrzejj9 07.07.2005 13:08

Przed chwilą w radiu słyszałem.. Kurde, a miałem tam teraz być...

pawelblu 07.07.2005 12:52

Cytat:

Napisany przez MacGyver
...Pierwszenstwo w jej korzystaniu mają ekipy ratownicze itp...

Hm ... ale sluzby ratownicze maja swoj wewnetrzny system komunikacji.

Mi sie wydaje ze zrobili deadlocka po to zeby terrorysci nie mogli sie ze soba skontaktowac. To standardowa procedura w takich przypadkach ...

MacGyver 07.07.2005 12:44

Cytat:

Napisany przez Air
W Londynie padły telefony, nie mogę się do kumpla na komórę dodzwonić.

Sieć telefoniczna została "wyłaczona" dla zwykłych obywateli.
Pierwszenstwo w jej korzystaniu mają ekipy ratownicze itp.
O 13 premier ma wygłosić oficialne przemówienie

Berion 07.07.2005 12:41

Tylko patrzeć jak i u nas zrobią kocioł... mówię wam.

Bush... "dziękujemy Ci" :|

-Kowalik- 07.07.2005 12:41

No i po olimpiadzie w Londynie... hehe...

prometeusz 07.07.2005 12:40

chyba to pierwsze jednak bardziej prawdopodobne, poczekamy zobaczymy

georg 07.07.2005 12:39

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Na CNN relacja bezposrednia z Londynu, a na BBC Prime ...... program ogrodniczy ...... :|

Na TVN24 też relacja bezpośrednia z Londynu ....:(

pawelblu 07.07.2005 12:38

Tak - mowili o tym ze padly komorki w centrum Londynu. Choc to predzej dzialania sluzb specjalnych niz terrorystow ...

michal_zb 07.07.2005 12:35

a może to jakieś 'sekty' francuskie, które chciały mieć IO u siebie ???

Air 07.07.2005 12:35

W Londynie padły telefony, nie mogę się do kumpla na komórę dodzwonić.

pawelblu 07.07.2005 12:32

Na CNN relacja bezposrednia z Londynu, a na BBC Prime ...... program ogrodniczy ...... :|

para 07.07.2005 12:25

Teraz wiadomo, że to zamach, przecież w autobusach nie wybuchały gaźniki

Air 07.07.2005 12:19

Osama is back ?? Zamachy w Londynie

poczatkowo przypuszczano, że to awaria metra, ale zaczęły wybuchać równiez autobusy

http://wiadomosci.onet.pl/1126679,12,item.html

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:28.