![]() |
Earth 2160
Earth 2160 to kontynuacja seri dobrych strategi czasu rzeczywistego. Chyba kazdy gral w Earth 2150: The Moon Project ;)
Najnowsza czesc posiada swietna grafike i pomimo ze data premiery to 09/13/2005 autorzy przygotowali dla rodakow wczesniejsze wydanie i gra dostepna jest od 29 czerwca w profesjonalnym godnym europy wydaniu i to po rewelacyjnej cenie 29,95. Moj egzemplarz w drodze wiec jeszcze nie moge sie konkretnie wypowiedziec ale Wg znajomego (recenzenta z cwr.pl) gra jest wiecej niz warta tych pieniedzy. A co wy o niej myslicie? :D http://image.com.com/gamespot/images...1_thumb001.jpghttp://image.com.com/gamespot/images...1_thumb002.jpg http://image.com.com/gamespot/images...1_thumb011.jpghttp://image.com.com/gamespot/images...1_thumb009.jpg PS gra do nabycia na topware.pl w specjalnej limitowanej edycji (29,95) Gra + OST + Plakat + Instrukcja + Jakis swiecacy bajer ;p |
Cytat:
Z tego co czytałem w róznych zapowiedziach będzie to na prawde wspaniała gierka a w dodatku o ile dobrze pamiętam polskich twórców! PS Masz moze jakies info o wymaganiach? Coś czuję że nie będą niskie... :\ |
Cytat:
procesor: 1,5 GHz RAM: 512 MB Karta graf: 128 MB To sa minimalne ze zrodla KSGry :) |
nie wiem czemu ale zawsze jak uruchamiam jakas gre topware to widze ten sam engine (earth 2150, heli heroes, world war III i chyba jeszcze cos bylo) tylko lekko zmodyfikowany, pewnie tak jest tez i w tym przypadku tylko troche z wymaganiami przesadzili
|
To wy macie czas grac w coś innego niż GW ?? Znudziło się ?? :>
|
to ja polecam empire earth II :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
:spoko: |
Cytat:
ro29 |
Cytat:
miałem mozliwosc ale jakos nie bardzo mi sie chciało :D |
Problem z misją w EARTH 2160
W sobotę zakupiłem gierkę EARTH 2160 i mam problem w jednej z misji... w sumie w jednej z pierwszych - aż wstyd się przyznać ;)
Prośba o pomoc jest skierowana do osób, które w to grają i przeszły opisaną poniżej misję lub orientują się w temacie, bo np. znajomy lub brat w to gra i ma ten etap za sobą. Gram kampanię Dynastią Euroazjatycką (ED) i w misji (trzeciej lub czwartej), gdzie przejmuje się mało rozbudowaną bazę w takim zamkniętym kanionie (po służbach wywiadowczych) i gdzie należy narobić w bazie przeciwnika zamieszania, aby mógł zadziałać wirtualny agent mam problem ze zniszczeniem w późniejszym czasie bazy przeciwnika - Korporacji Księżycowej (LC) - i przejęcia ich labów naukowych. W tej misji przeciwnik po raz pierwszy dysponuje takimi latającymi paskudztwami o nazwie ATHENA (chyba taka nazwa tych pojazdów). Te latające pojazdy "strzelają piorunami" do wszystkiego co się porusza i niestety są wysoce skuteczne w niszczeniu moich jednostek :( Udało mi się umożliwić "wejście" do ich systemu agentowi wirtualnemu, ale za cholerę nie potrafię wykonać pozostałego rozkazu zniszczenia ich bazy z przejęciem labów naukowych. Moje wojska się po prostu wykrwawiają przez te latające badziewie i nie potrafię znaleźć na nie sposobu. Próbowałem różnymi jednostkami atakować, ale na niewiele się to zdało... zawsze blisko ich bazy nadlatuje ta horda ich latających pojazdów i w szybkim czasie się rozprawiają z moimi jednostkami. Próbowałem od różnych stron atakować i nic, miałem kombinowane wojsko typu: piechota liniowa, piechota rakietowa, czołgi lekkie, cięższe, wsparcie lotnicze, ale na nic się to też zdało... :( Wie ktoś, jak się definitywnie rozprawić z Korporacją Księżycową w tej misji? Jest może na to jakiś sposób, metoda na który nie wpadłem? Trochę się już załamałem, bo od niepamiętnych czasów zacząłem sobie w coś grać i zaraz taki "ciężki orzech" do zgryzienia na początku gry. Szkoda mi tak odłożyć ją do szuflady, bo gra fajna, a w końcu nie po to ją kupiłem, żeby teraz odstawić z powodu tego niepowodzenia. Dzięki za wszelkie podpowiedzi i wskazówki. |
Sprobuj zapytac na forum http://www.pl.e2160.com/ oni powini pomoc. Ja teraz nie jestem w stanie bo dopiero 5min temu odebralem paczke z gra ;)
|
Cytat:
Swoją drogą, bardzo ładna gierka (grywalność+grafika), choć troszkę chyba przesadzono z wymaganiami tej gry... |
Cytat:
|
Wybaczcie ze post pod posteam ale jako zapalony elektronik/amator rozebralem ta blyskajaca zabawke i co odkrylem.... jest tam cos na co specjalisci mowia czujnik PIR - wg definicji Podczerwony detektor zmian temperatury otoczenia. Na jezyk ludzki - czujnik ruchu! mozecie sami to sprawdzic - postawcie ten bejer wlaczony na szawce i zauwazycie ze jak sie nie ruszacie on nie mruga :D co jak co ale dla mnie swietna sprawa.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak rozpakujesz pudełko, to wewnątrz jest jest taka czarna skrzynka z tą diodą (którą widać na zewnątrz pudełka) i czujnikiem. Poza tym w tej czarnej skrzynce nie ma nic ciekawego, oprócz tego układu elektronicznego mającego wyróżniać produkt na tle innych. Ewentualnie możesz wyciągnąć 3 baterie AA i wykorzystać w innym urządzeniu ;) |
ja planuje wykozystac cale urzadzenie ;) jest to standardowy uklad czujnika a mozliwosci zastosowania tego jest multum :D
|
.... wersja kolekcjonerska E2160 sie wyprzedala.... cos nie moge uwierzyc - jedna z niewielu polskich gier ktorymi mozemy pochwalic sie na zachodzie i przeszla na forum praktycznie bez rzadnego echa.... Albo jest tu malo fanow futurystycznych strategi albo wszyscy uwazacie ze jak gra po 19.99 (edycja Dobrej Gry) czy 29.99 (normalne wydanie sklepowe - juz nie kolekcjonerskie) to musi byc to jakis chlam.... ech....
|
... edycji normalnej kosztuje 19.90 ...i zawiera grę i...foliowe opakowanie ale to chyba wystarczy do grania bo ta reszt deluxe to tylko wodotryski zwiększające cenę, a nie napisałem że mozna ją kupić w kioskach...
a o samej grze to jakoś zatracił się klimat z poprzednich edycji, bohater i reszta postaci mają tak dziadowskie głosy jakby to była bajka z serii teletubisie - zbyt czyste i piękne barwy głsu i czasami wydaje mi się, że poszczególni aktorzy czy kto to tam wypowiada kwestie nie wie co to emocjonalne podejsie do dialogów i wypowiedzi brzmią sucho i bez wyrazu...sama grafa nie jest aż taka bajerancka jak to zapowiadano. moim zdaniem gra zdziecinniała. to tyle |
nareszcie jakas konkretna wypowiedz. Imo mimo wszystko (glosy, klimat) strategia jest dobra a powiedzial bym nawet bardzo dobra. napewno ma switny wspolczynnik jakosc/cena.
co do grafiki.... czego bys jeszcze chcial? :D Doom'a 3? (juz niewiele jej brakuje) |
doom 3 jest ładny, a może inaczej - byłby całkiem ładny gdyby nie ta wszechobecna ciemność(maskująca błędy??)i daremna fizyka, ale to już inny temat, a jeszcze co do eartha...nie zapomnę głosu mecha z earth 2150 - MECH GOTOWY DO AKCJI!! ful mada faka zulus czaka :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:04. |