![]() |
@Banana Coctail
jak juz rzucasz takie fakty to pisz dokladnie: "Gott mit uns" czyli "Bog z nami" fakt faktem, Pius XII byl proniemiecki ale nie mozna nazywac hitlera katolikiem dlatego, ze jego wojacy mieli masy z klamrami z katolickim wezwaniem, pomimo tego ze sam fuerer sie czesto katolikiem deklarowal tu dowiesz sie wiecej, bardzo rozbudowana stronka antyklerykalna polecam, mozesz jej smialo wierzyc, tak jak i Radiu Maryja: http://www.rumburak.friko.pl nie rozumiem dalszej czesci Twojej wypowiedzi, ten cytat to co niby ma przekazywac? |
Moje rozmyślania są takie:
"czasy się zmieniają a my wraz z nimi" to taka mała sentencja. Pareset lat temu coś co obecnie jest niedopuszczalne było w normie. /Hitler był jak najbardziej katolikiem bo na pasach jego wojsk był napis Mein Got czy jakoś tak, ówczesny papież nawet udzielił mu błogosławieństwa. To taka mała dygresją mająca na celu sprostowanie pewnych błędów./ Wracając do meritum sprawy. Można robić wszystko lecz zawsze później wyciągane są konsekwencje. Mały cytat: "[...] dobrze, że nie poszedłeś [Trey] z nami ostatniej nocy. To gówno by wróciło i skrzydziło cię. Nie mam już mamy ani brata. Teraz czekam aż ktoś mnie sprzątnie[...] "Boys N Da Hood", wcześniej został zrobiony tzw. drive-by w celu pomszczenia brata Trey'a. Trey też chciał wziąć w nim udział ale w ostatniej chwili zrezygnował. Chłopaka, który powiedział te mądre słowa zabito ledwo 2 tygodnie od zemsty. Dlatego, jeżeli zrobi się coś złego komuś, należy liczyć że on sam lub jego bliscy się odpłacą pięknym za nadobne. |
Irak: Prawie 100 ofiar zamachu
17.07.2005 14:10 (aktualizacja 16:38) Do 98 wzrosła liczba zabitych we wczorajszym samobójczym zamachu, do jakiego doszło w miejscowości Musaib na południe od Bagdadu. Według agencji Reutera, ofiar śmiertelnych może być więcej, ponieważ wielu rannych jest w stanie krytycznym. Według najnowszych danych, rannych zostało ponad sto osób. Do wybuchu doszło około godziny 20 czasu lokalnego w miejscowości, oddalonej około 60 kilometrów od Bagdadu. Terrorysta odpalił ładunek w chwili, gdy cysterna wjeżdżała na stację benzynową. To właśnie przewożone przez nią paliwo spotęgowało siłę eksplozji. Kula ognia zapaliła pobliskie budynki mieszkalne, a także zniszczyła okoliczne sklepy. Irackie źródła szpitalne mówią, że w promieniu 30 metrów od wybuchu nie pozostał nikt żywy. Szpital, do którego przewieziono większość rannych, nie jest przygotowany na udzielenie pomocy takiej liczbie ofiar. Hospitalizowano tylko rannych z poważnymi oparzeniami. Iracki parlament zdecydował, że w najbliższą środę w całym kraju minutą ciszy uczczona zostanie pamięć ofiar ataku. To jeden z najbardziej krwawych zamachów, do jakich doszło w Iraku. W ciągu ostatnich 48 godzin, od chwili ogłoszenia przez Al-Kaidę rozpoczęcia nowej bitwy o kontrolę nad Bagdadem, w irackiej stolicy i na prowadzącej do niej od południa drodze doszło do 15 samobójczych ataków. http://fakty.interia.pl/news?inf=646959 |
Cytat:
no to trzeba mu zmienić granice :D |
tu nie mozemy mowic o grancach...bo to je wszystkie przekracza 20 razy :czar:
|
staram się być tolerancyjny, ale memcio nie mieści się w granicach mojej tolerancji :|
|
Cytat:
|
może memcio spełni swe wcześniejsze obietnice i nie będzie trzeba go wykrywać.
|
Cytat:
|
Cytat:
czekam na kolejne wcielenie, ciekawe jak szybko je wykryje :D |
Cytat:
Za duzo gwiazdek by bylo ale z tego co pamietam mowa byla o "dzieciach prostytutek" (s......syn), seksie analnym z homoseksualistami (pie...w ...upe przez gejow). No i temat wiary tez byl poruszony. :D A przeciez ja mu nic wczesniej zlego nie napisalem :( Oprocz tego, zeby pewna grupe z bliskiego wschodu zajela sie pewna innosc seksualna. :D Cytat:
|
Cytat:
|
poka poka :D
|
Lepiej, zeby zamilkl. Bo jeszcze mna trzesie jak mi reputacje wystawil. :D
|
moze death man cos jeszcze powie :D
|
Historia z wiata do tej pory chwyta za serce i mocno porusza niektorych. Widac mocne pietno odbila na psychice. Zreszta do tej pory kiedy przechodze kolo zdewastowanej wiaty czuje pewien niepokoj wewnetrzny.
|
to ja cos tez zacytuje :) "wsrod huku poteznych grzmotow upadły anioly smierci a ognie piekielne plonely w oku" :)
|
zostaw zostaw tutaj:)
|
Zostaw tutaj, może jakieś mysli nas najdą. Zacytowałbym w tym miejscu Tetmajera ale nic nie pamiętam :)
|
W sumie...
Zrobiłem się chyba miłosierny i postanowiłem go nie przenosić, ale jeśli uważacie, że starczy, to dajcie znać :) |
Cytat:
|
Czemu ten topic nie wylądował jeszcze w śmietniku?
Czas najwyższy. |
a może on od Jehowych????
|
Ciekawe czy dzisiaj jakiś telefon wykona, może dzisiaj lotnisko ewakuują.
$Sid widzę że "ulubieniec" powrócił, nawet w podpisie go juz masz :D @Ormianin - wiata to był majstersztyk :> Pójdę siedzieć haha |
Cytat:
a swoja droga i tak na marginesie generalnie pamietam historie o wiacie PKS, to byla prawdziwa rewolucja! :) |
nowe nicki:
.:zabij mnie:. jestem*frajerem FrAjErEm jEsTeM [wersja mistrzza Yody] nikt_mnie_nie_lubi prowokacje: odejsc z forum i czekac, az ktos pozytywnie zateskni :) znormalniec wykazac sie dojrzaloscia i czekac az padniemy z wrazenia pojsc do wiezienia za kontakt z komputerem [ales wtedy strzelil z tym wyrokiem :D] ps. nie przejmuj sie, nikt cie tu *chyba* nie lubi |
mysli nad nowym nickiem i nowa prowokacja :czar:
|
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Cytat:
|
Pewnie nie odpowie. Nie ma czasu. Szykuje nowy. Nie ma latwo. Toz to trudne wyzwanie. :D
|
Cytat:
|
"Idole autora tego postu przeprowadzili jakze piekna akcje:"
Co najmniej 24 dzieci oraz żołnierz USA zginęli w silnej eksplozji bomby samochodowej we wschodnim Bagdadzie - podały irackie źródła medyczne oraz amerykańska armia. Trzech innych amerykańskich wojskowych zostało rannych. 18 rannych w ataku dzieci przyjęto do pobliskiego szpitala. Według Reutera, wcześniej żołnierze USA częstowali dzieci słodyczami. Wypełniony materiałami wybuchowymi pojazd podjechał do (amerykańskiego pojazdu wojskowego) Hummer, zanim zdetonowano bombę - powiedział rzecznik amerykańskiej armii, sierżant David Abrams. Samochód-pułapka eksplodował na terenie zabudowanym. Wybuch całkowicie zniszczył trzy domy. |
wrócił :D
|
a jednak......
|
Tolerancja, miłość, zrozumienie, tym wyleczycie ich z nienawisci. Nienawiść rodzi nienawiść. Akcja wywołuje reakcję obie strony o tym zapomninają....
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
no calkiem prawdopodobne cos ostanio go nie bylo widac :)
|
Nie pisze bo moze przygotowywac jakis zamach. || A moze maczal juz paluchy w dzisiejszej ewakuacji metraw wawie???
|
dobre dobre :D
|
Cytat:
|
kurde cos death men niepisze juz:/
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
alkaida i SLD........:czar:
|
@Death Man z kad ty sie urwales porownojac bible do to tego co sie dzialo w angli tu niema nic do gadania religia jedynie rzadza pieniadza i gieldy :)
p.s przeciesz to normalne wszyskiemu winna alkaida :D |
Cytat:
|
a jak myslicie kto to zrobil jesli nie M.... ;) (to dlateog mial problemy :> )
|
Cytat:
O! w morde! Toz to juz spisek :wow: |
Cytat:
|
Cytat:
Cos cie widac boli i nie wiesz gdzie ani co. Nikt nic nie pisal,- jakos nie widze, o zamachach, rodzinach, terrorystach itepe itede.... Temat jest o czym innym i wypowiadaja sie w nim (mam taka nadzieje :D ) ludzie ktorzy o "naszym ulubionym userze" :D cokolwiek wiedza :D A ty sie nadales, tylko nic z tego nie wyszlo - wybacz, ale strzeliles kula w plot, na dodatek byl to swierzo pomalowany plot sasiada. |
Witam !
Widzę, że jak czasem to w polskim zwyczaju bywa, połączono zamachy w Londynie z katolikami, komisją śledczą, teczkami itd. Jakoś nie włączałem się do dyskusji, bo trudno coś powiedzieć. Można tylko współczuć tym rodzinom , których bliscy zginęli - jak oglądam w TV jak pokazują ludzi ze zdjęciami szukajacych swoich bliskich - to naprawdę żal się robi, szczególnie, że większość z nich raczej nie żyje. A co do fanatyków, religii, Iraku itd. Cóż jak ktoś już napisał - zanim zaczniemy kogoś oskarżać, zastanówmy się, kto tak naprawdę zaczął tą nienawiść, przez kogo giną ludzie. Ja rozumiem , że USA nie miało zbytnich podstaw, aby rozpocząć inwazję na Irak. Ale przecież ten cały terroryzm który tam teraz panuje - to już nie USA rozpoczęło. Tam po prostu ludzie chcą się nawzajem wymordować. W imię religii, nienawiśći itd. Kończę, bo jakoś nie mam ochoty rozwijać tego tematu. Oby tylko Polskę coś takiego nigdy nie spotkało. ro29 |
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
-z afera paliwowa -z PZU -a moze nawet z Al-Quaida :D Bo moze sie okazac....... :D |
A życie toczy sie dalej........
|
banan i kłóda?
|
mnie nie podnieca a drazni dosc mocno:) i to nie ja zaczalem dyskusje:)
|
Widze ze osoba memcia was strasznie podnieca ... zalosne ...
|
:blee: o shit ale glupi topic : Czym jest miłosierdzie? Czym jest wiara? - moim zdaniem indywidualna sprawa każdego człowieka i koniec na ten temat [a wogole jakis dziwny temat jak na takie forum]
Jak zwykle osoba Death Man'a[Memorando i bog wie kogo jeszcze :ysz: ]budzi wieksze zainteresowanie niz sam temat ;) |
no przeciez nie ciebie tylko tego ktory pytal o "memcia" :)
|
Akurat nie muszę czytać, brałem w nim udział. :taktak:
|
e tam
nie ma mnie za co przepraszac:) odsylam kolego do czytania zeby znow wojny nie bylo ze po co to pisze:) a ze jest temat to tylko na dobre mu wyjdzie:) |
@demek, sorka temat jest, jakoś przeoczyłem :podbite:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=52300 |
ja mysle ze uciekl z wiezienia, ale internetowy nalog z nim wygral i wrocil na forum, tylko teraz musi sie ukrywac z wiadomych wzgledow i stad zmiana nicka ;)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
poczytaj na forum posty usera memorando szczegolnie te ostatnie:) i niby jego zony ale nie pamietam jak nick:) poszukaj w kupie sprzedam tam jest temat owyprzedazy kompa
i jeszcze gdzies temat o nim zalozylem:) chyba na smietniku:) |
Cytat:
|
mial zakaz zblizania sie do kompa:) zobaczcie IP czy tez neo i mail :) prosba do modow bo pewnie maja taka mozliwosc:)
|
Cytat:
|
Cytat:
ctat powiniem brzmiec: Cytat:
Nic sie przed wami nie ukryje. |
Cytat:
Znajdź usera, który ma najwięcej postów - w jego podpisie jest link, którego nazwa jest nickiem tego, o kogo chodzi. :taktak: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Za słabo się ukryłeś panie M. Szybko cię rozszyfrowali.
Druga sprawa, zakładać tak "filozoficzne" posty i nie brać udziału w dyskusji, to nie wypada :bicz: :rotfl: |
Niom wystarczylo troche pogrzebac i chyba juz wiem kogo przypomina. :)
A mial chyba do wiezienia isc? || W kazdym razie witam z powrotem i zycze milej zabawy. |
Cytat:
|
Nie wiem kogo przypomina Death Man ale zaobserwowalem w kilku tematach, ze jakos dziwnie sie zachowuje. Trzeba miec go na uwadze i w odpowiedniej chwili stanowczo reagowac. Mam nadzieje, ze do takiej sytuacji jednak nie dojdzie.
|
Oj kogoś mi to przypomina, z tego forum.
Obym był złym prorokiem ! Hmmmm czy to byl cos na M....... ? ;/ |
Cytat:
Obym był złym prorokiem ! :O |
islam sie zmienil przez fundamentalistow......a tylko dzieki temu ze niewyksztalceni mulzumanie wierza w to co mowia duchowni (swieta wojna) i sie tego trzymaja - pozatym w krajach islamskich jesli zabilby cie pierwszy lepszy arab bo np nie spodobaly mu sie twoje buty to nikt mu nic nie zrobi, nie pojdzie siedziec itd bo zabil niewiernego....czy to jest "zdrowe"?
|
Cytat:
|
ja powiem tylko: LOL :D
Death Men pomysl tylko ile sensu maja Twoje wypowiedzi w swietle tego, ze Ci terrorysci to wielkich ideologii nie maja... zabijac i tyle... jak to ktos w telewizji powiedzial - "problemem jest to ze powstal zawod - terrorysta".... jak ich chcesz nawrocic :D |
Cytat:
Nie sądze aby każdy Arab był wrogo nastawiony np. do katolika 'bo tak ma napisane w Koranie' - prędzej - 'bo tak mu powiedział [nie wiem jak nazywa się w islamie jakiegoś guru religijnego], ktory sobie Koran odpowiednio zinterpretował'... Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Naogladales sie troche telewizji specsluzby posprzataly troche, wysadzily to i to, zrobil sie szum i panika, media odpowiednio zareagowaly.... ropa potaniala, funt polecial na dol, ale UE gotowa jest do walki z teroryzmem czyli z powietrzem, pod to miano mozna al-kaide przyszyc i MOSAD i Mudzachedinow, teraz mozna juz podciagnac wszytsko i mamy pelna geba globalizacje, teraz im wiecej takich atakow tym ludzie szybciej zgodza wprowadzic sobie inwigilizacje i pelna kontrole - i potem masz swoje szczescie zyciowe...,milosciercie i inne slogany... powrot panstw policyjnych i kontroli SB... a kazdy moze pozniej byc posadzony o teroryzm... jakie to proste jak USA i nie znana reszta wprowadzaja kontrole nad calym swiatem Co do mordowania... to chrzesciajnie nie maja az tak sporo na koncie, podsumowujac wybryki Mongolow, Turkow (Islam)...Hitlera, Stalina, Polpota (Czerwoni Khmerowie) i innych fanatykow popaprancow wielkich ideologii... Ten swiat to iluzja |
Cytat:
Poza tym kobieta zmienną jest - czasami dotyczy to również facetów. |
Jeszcze wczoraj pisałeś że za 20 mln $ wysadzisz się w Bagdadzie a teraz taki temat, zastanów się najpierw co piszesz.
|
Wrzucanie Kaina i Abla, wojen krzyzowych i terroryzmu do jednego wora to retororyka typu bialo-czarwonego krawata ...
Zreszta nie trzeba byc specjalnie zorietowanym w wydarzeniach zeby wiedziec ze atak 11 wrzesnia byl PRZED inwazja na Irak ... "My mamy prawo wjeżdżać do Iraku bo garstka fanatyków trzyma władzę, a oni mają siedzieć cicho To ich kraj, wolność , suwerenność została zabrana. Czym my jesteśmy Bogiem, aby dyktować warunki życia, i śmierci innym Gdyby nie faszystowska polityka mordowania, niewinnych przez amerykanów w imię zabrania ropy, niebyłoby 11 września, Londynu. Madrytu." http://en.wikipedia.org/wiki/U.S._in...of_Afghanistan http://en.wikipedia.org/wiki/Septemb...C_2001_attacks http://en.wikipedia.org/wiki/2003_invasion_of_Iraq IMO do analizy sa nawrzucane zupelnie nieprzystajace fakty historyczne, niezachowany ciag przyczynowo skutkowy, emocjonalna retoryka - w skrocie belkot ... a do zakladania tego typu powaznych tematow, wypadaloby miec chociaz male przygotowanie ... |
Każda wojna była jest i będzie okrutna. Takie zmachy to tylko potwierdzają - coś w rodzaju bezsensownej wojny.
Mój kolega był w wojskach z ramienia ONZ w byłej Jugosławii. Bardzo się zmienił. |
make love not war :peace:
|
Czym jest miłosierdzie? Czym jest wiara? Rozmyslania po ataku w londynie..
Kain zabił Abla. Nazywali się katolikami. We wczesnych czasach katolicyzmu mordowaliśmy niewiernych. Jakim prawem się nazywamy katolikami, ludźmi miłosiernymi jak przez lata inkwizycji, więcej ludzi wymordowaliśmy niż arabowie. Dlaczego oni są źli?? Czyż ktoś próbuje ich zrozumieć??? Nie!!! Od razu stawiamy całą nację w obliczu wojny... Postawmy się w ich sytuacji...Matka arabska ma 10 synów, ameryka robi nalot mordują jej 8 synów w nalocie, co robi dwóch?? Nienawidzi zachód!!!!!!! My mamy prawo wjeżdżać do Iraku bo garstka fanatyków trzyma władzę, a oni mają siedzieć cicho??? To ich kraj, wolność , suwerenność została zabrana. Czym my jesteśmy Bogiem, aby dyktować warunki życia, i śmierci innym??? Gdyby nie faszystowska polityka mordowania, niewinnych przez amerykanów w imię zabrania ropy, niebyłoby 11 września, Londynu. Madrytu. Najeźdźca napada a co z napadniętym jakie ma prawa??? Tylko pozwalać na zabieranie sobie ziemi, dobytku w imię pełnych żołądków Amerykańskich biznesmenow??? Dlaczego my mieliśmy prawo zabijać przez 600 lat, niekatolików czarnych, i inne nacje a nikt nierozliczył katolików??? Zastanowmy się z pokorą nad swoim postępowaniem a potem klnijmy na inne nacje. Sami sobie jesteśmy winni za tę sytuację. Nieuczmy ich walki, uczmy ich miłości, nas, bo nasza kultura jest dla nich obca.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:26. |