Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Czym jest miłosierdzie? Czym jest wiara? Rozmyslania po ataku w londynie.. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/czym-jest-milosierdzie-czym-jest-wiara-rozmyslania-po-ataku-londynie-54122/)

pykson 18.07.2005 16:36

@Banana Coctail
jak juz rzucasz takie fakty to pisz dokladnie: "Gott mit uns" czyli "Bog z nami"

fakt faktem, Pius XII byl proniemiecki ale nie mozna nazywac hitlera katolikiem dlatego, ze jego wojacy mieli masy z klamrami z katolickim wezwaniem, pomimo tego ze sam fuerer sie czesto katolikiem deklarowal

tu dowiesz sie wiecej, bardzo rozbudowana stronka antyklerykalna
polecam, mozesz jej smialo wierzyc, tak jak i Radiu Maryja:
http://www.rumburak.friko.pl

nie rozumiem dalszej czesci Twojej wypowiedzi, ten cytat to co niby ma przekazywac?

Banana Coctail 17.07.2005 19:46

Moje rozmyślania są takie:
"czasy się zmieniają a my wraz z nimi" to taka mała sentencja.
Pareset lat temu coś co obecnie jest niedopuszczalne było w normie.
/Hitler był jak najbardziej katolikiem bo na pasach jego wojsk był napis Mein Got czy jakoś tak, ówczesny papież nawet udzielił mu błogosławieństwa. To taka mała dygresją mająca na celu sprostowanie pewnych błędów./ Wracając do meritum sprawy. Można robić wszystko lecz zawsze później wyciągane są konsekwencje. Mały cytat: "[...] dobrze, że nie poszedłeś [Trey] z nami ostatniej nocy. To gówno by wróciło i skrzydziło cię. Nie mam już mamy ani brata. Teraz czekam aż ktoś mnie sprzątnie[...] "Boys N Da Hood", wcześniej został zrobiony tzw. drive-by w celu pomszczenia brata Trey'a. Trey też chciał wziąć w nim udział ale w ostatniej chwili zrezygnował. Chłopaka, który powiedział te mądre słowa zabito ledwo 2 tygodnie od zemsty. Dlatego, jeżeli zrobi się coś złego komuś, należy liczyć że on sam lub jego bliscy się odpłacą pięknym za nadobne.

Weron 17.07.2005 19:13

Irak: Prawie 100 ofiar zamachu
17.07.2005 14:10 (aktualizacja 16:38)
Do 98 wzrosła liczba zabitych we wczorajszym samobójczym zamachu, do jakiego doszło w miejscowości Musaib na południe od Bagdadu. Według agencji Reutera, ofiar śmiertelnych może być więcej, ponieważ wielu rannych jest w stanie krytycznym.

Według najnowszych danych, rannych zostało ponad sto osób. Do wybuchu doszło około godziny 20 czasu lokalnego w miejscowości, oddalonej około 60 kilometrów od Bagdadu.

Terrorysta odpalił ładunek w chwili, gdy cysterna wjeżdżała na stację benzynową. To właśnie przewożone przez nią paliwo spotęgowało siłę eksplozji. Kula ognia zapaliła pobliskie budynki mieszkalne, a także zniszczyła okoliczne sklepy.

Irackie źródła szpitalne mówią, że w promieniu 30 metrów od wybuchu nie pozostał nikt żywy. Szpital, do którego przewieziono większość rannych, nie jest przygotowany na udzielenie pomocy takiej liczbie ofiar. Hospitalizowano tylko rannych z poważnymi oparzeniami.

Iracki parlament zdecydował, że w najbliższą środę w całym kraju minutą ciszy uczczona zostanie pamięć ofiar ataku.

To jeden z najbardziej krwawych zamachów, do jakich doszło w Iraku. W ciągu ostatnich 48 godzin, od chwili ogłoszenia przez Al-Kaidę rozpoczęcia nowej bitwy o kontrolę nad Bagdadem, w irackiej stolicy i na prowadzącej do niej od południa drodze doszło do 15 samobójczych ataków.
http://fakty.interia.pl/news?inf=646959

Burak_PL 16.07.2005 04:32

Cytat:

Napisany przez demek
tu nie mozemy mowic o grancach...bo to je wszystkie przekracza 20 razy :czar:

no to trzeba mu zmienić granice :D

demek 16.07.2005 01:50

tu nie mozemy mowic o grancach...bo to je wszystkie przekracza 20 razy :czar:

ed hunter 16.07.2005 00:32

staram się być tolerancyjny, ale memcio nie mieści się w granicach mojej tolerancji :|

joujoujou 16.07.2005 00:29

Cytat:

Napisany przez ed hunter
może memcio spełni swe wcześniejsze obietnice i nie będzie trzeba go wykrywać.

W to wątpię, to jak nałóg. ;)

ed hunter 15.07.2005 21:30

może memcio spełni swe wcześniejsze obietnice i nie będzie trzeba go wykrywać.

Burak_PL 15.07.2005 21:13

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
a ja owszem a mnie pominal. smutno mi teraz...

czekam na kolejne wcielenie, ciekawe jak szybko je wykryje :D

no to mamy nową zabawe tak? kto szybciej znajdzie pana M.

-Sid-The-Rat=> 15.07.2005 21:05

Cytat:

A przeciez ja mu nic wczesniej zlego nie napisalem
a ja owszem a mnie pominal. smutno mi teraz...

czekam na kolejne wcielenie, ciekawe jak szybko je wykryje :D

Weron 15.07.2005 20:54

Cytat:

Napisany przez demek
poka poka :D

hehe :D
Za duzo gwiazdek by bylo ale z tego co pamietam mowa byla o "dzieciach prostytutek" (s......syn), seksie analnym z homoseksualistami (pie...w ...upe przez gejow). No i temat wiary tez byl poruszony. :D
A przeciez ja mu nic wczesniej zlego nie napisalem :(
Oprocz tego, zeby pewna grupe z bliskiego wschodu zajela sie pewna innosc seksualna. :D

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
coś CI dał?

No on zawsze byl dobroduszny (-1) :D

Burak_PL 15.07.2005 20:49

Cytat:

Napisany przez Weron
Lepiej, zeby zamilkl. Bo jeszcze mna trzesie jak mi reputacje wystawil. :D

coś CI dał?

demek 15.07.2005 20:41

poka poka :D

Weron 15.07.2005 20:29

Lepiej, zeby zamilkl. Bo jeszcze mna trzesie jak mi reputacje wystawil. :D

Burak_PL 14.07.2005 16:43

moze death man cos jeszcze powie :D

Weron 14.07.2005 16:25

Historia z wiata do tej pory chwyta za serce i mocno porusza niektorych. Widac mocne pietno odbila na psychice. Zreszta do tej pory kiedy przechodze kolo zdewastowanej wiaty czuje pewien niepokoj wewnetrzny.

legion 14.07.2005 14:51

to ja cos tez zacytuje :) "wsrod huku poteznych grzmotow upadły anioly smierci a ognie piekielne plonely w oku" :)

demek 14.07.2005 14:04

zostaw zostaw tutaj:)

Air 14.07.2005 13:12

Zostaw tutaj, może jakieś mysli nas najdą. Zacytowałbym w tym miejscu Tetmajera ale nic nie pamiętam :)

andrzejj9 14.07.2005 12:58

W sumie...

Zrobiłem się chyba miłosierny i postanowiłem go nie przenosić, ale jeśli uważacie, że starczy, to dajcie znać :)

Burak_PL 14.07.2005 12:34

Cytat:

Napisany przez para
Czemu ten topic nie wylądował jeszcze w śmietniku?
Czas najwyższy.

hmm czemu :D my tu o miłosierdziu :D

para 14.07.2005 11:03

Czemu ten topic nie wylądował jeszcze w śmietniku?
Czas najwyższy.

Burak_PL 14.07.2005 10:08

a może on od Jehowych????

Air 14.07.2005 08:26

Ciekawe czy dzisiaj jakiś telefon wykona, może dzisiaj lotnisko ewakuują.

$Sid widzę że "ulubieniec" powrócił, nawet w podpisie go juz masz :D

@Ormianin - wiata to był majstersztyk :> Pójdę siedzieć haha

Ormianin 14.07.2005 08:25

Cytat:

Napisany przez Death Man
Tolerancja, miłość, zrozumienie, tym wyleczycie ich z nienawisci. Nienawiść rodzi nienawiść. Akcja wywołuje reakcję obie strony o tym zapomninają....

slowa jak od ulicznego kaznodzei :)

a swoja droga i tak na marginesie generalnie pamietam historie o wiacie PKS, to byla prawdziwa rewolucja! :)

-Sid-The-Rat=> 14.07.2005 08:02

nowe nicki:

.:zabij mnie:.
jestem*frajerem
FrAjErEm jEsTeM [wersja mistrzza Yody]
nikt_mnie_nie_lubi

prowokacje:

odejsc z forum i czekac, az ktos pozytywnie zateskni :)
znormalniec
wykazac sie dojrzaloscia i czekac az padniemy z wrazenia
pojsc do wiezienia za kontakt z komputerem [ales wtedy strzelil z tym wyrokiem :D]

ps. nie przejmuj sie, nikt cie tu *chyba* nie lubi

demek 13.07.2005 22:27

mysli nad nowym nickiem i nowa prowokacja :czar:

Yarozelsky 13.07.2005 21:42

Ilość załączników: 1
Cytat:

Napisany przez Death Man
Tolerancja, miłość, zrozumienie, tym wyleczycie ich z nienawisci. Nienawiść rodzi nienawiść. Akcja wywołuje reakcję obie strony o tym zapomninają....

to jedz ich leczyc || napewno spotkasz wielu kolegow [jak na obrazku]

legion 13.07.2005 21:41

Cytat:

Napisany przez Weron
Pewnie nie odpowie. Nie ma czasu. Szykuje nowy. Nie ma latwo. Toz to trudne wyzwanie. :D

no tak nie latwo dzis o C4 wiec szuka ruskiego dynamitu :)

Weron 13.07.2005 21:35

Pewnie nie odpowie. Nie ma czasu. Szykuje nowy. Nie ma latwo. Toz to trudne wyzwanie. :D

legion 13.07.2005 21:24

Cytat:

Napisany przez Death Man

jak tam po zamachu :)

Weron 13.07.2005 20:34

"Idole autora tego postu przeprowadzili jakze piekna akcje:"
Co najmniej 24 dzieci oraz żołnierz USA zginęli w silnej eksplozji bomby samochodowej we wschodnim Bagdadzie - podały irackie źródła medyczne oraz amerykańska armia.
Trzech innych amerykańskich wojskowych zostało rannych. 18 rannych w ataku dzieci przyjęto do pobliskiego szpitala. Według Reutera, wcześniej żołnierze USA częstowali dzieci słodyczami.
Wypełniony materiałami wybuchowymi pojazd podjechał do (amerykańskiego pojazdu wojskowego) Hummer, zanim zdetonowano bombę - powiedział rzecznik amerykańskiej armii, sierżant David Abrams.
Samochód-pułapka eksplodował na terenie zabudowanym. Wybuch całkowicie zniszczył trzy domy.

Burak_PL 13.07.2005 12:49

wrócił :D

demek 13.07.2005 12:46

a jednak......

Death Man 13.07.2005 12:31

Wawelski 12.07.2005 17:29

Cytat:

Napisany przez Death Man
Kain zabił Abla. Nazywali się katolikami.

Serio? A ja głupi myślałem, że to byli Żydzi (o ile w ogóle ich wiarę można już jakoś nazwać).

Cytat:

Napisany przez Death Man
We wczesnych czasach katolicyzmu mordowaliśmy niewiernych.

A teraz to nie? Czyżby Katolicy nie służyli w wojsku i nie zabijali niewiernych (zresztą wiernych też) - żeby nie szukać w cudzym ogrodzie - jak nasza armia w Iraku? A przecież wiara katolicka mówi, żeby nastawiać policzek i zostawić osąd Bogu.

Cytat:

Napisany przez Death Man
Dlaczego my mieliśmy prawo zabijać przez 600 lat, niekatolików czarnych, i inne nacje a nikt nierozliczył katolików???

Skąd ta liczba lat? Dlaczego piszesz "my"? Zabijałeś? A katolicy nie istnieją (a przynajmniej nie mieli nic z tym zabijaniem wspólnego) - bo Katolicy zostaną osądzeni po śmierci (a przynajmniej w to wierzą - więc za życia nie dopuszczaliby się tak śmiertelnych grzechów).

legion 12.07.2005 17:14

no calkiem prawdopodobne cos ostanio go nie bylo widac :)

Weron 12.07.2005 17:08

Nie pisze bo moze przygotowywac jakis zamach. || A moze maczal juz paluchy w dzisiejszej ewakuacji metraw wawie???

demek 11.07.2005 23:52

dobre dobre :D

Yarozelsky 11.07.2005 23:18

Cytat:

Napisany przez demek
kurde cos death men niepisze juz:/

death men is Dead ;)

demek 11.07.2005 23:09

kurde cos death men niepisze juz:/

legion 11.07.2005 22:05

Cytat:

Napisany przez Weron
No jak skad sie urwal. Z wiezienia na przepustce jest :rotfl:

oooo to jakas amnestja tak :)

Weron 11.07.2005 17:36

Cytat:

Napisany przez legion
@Death Man z kad ty sie urwales porownojac bible do to tego co sie dzialo w angli tu niema nic do gadania religia jedynie rzadza pieniadza i gieldy :)

p.s
przeciesz to normalne wszyskiemu winna alkaida :D

No jak skad sie urwal. Z wiezienia na przepustce jest :rotfl:

joujoujou 10.07.2005 20:34

Cytat:

Napisany przez demek
alkaida i SLD........:czar:

Albo alkaloidy i LSD. ^_^ :haha: :mruga:

demek 10.07.2005 20:11

alkaida i SLD........:czar:

legion 10.07.2005 19:50

@Death Man z kad ty sie urwales porownojac bible do to tego co sie dzialo w angli tu niema nic do gadania religia jedynie rzadza pieniadza i gieldy :)

p.s
przeciesz to normalne wszyskiemu winna alkaida :D

andrzejj9 10.07.2005 15:44

Cytat:

Napisany przez yahol
Ro29 - wyluzuj.
Cos cie widac boli i nie wiesz gdzie ani co.
Nikt nic nie pisal,- jakos nie widze, o zamachach, rodzinach, terrorystach itepe itede....
Temat jest o czym innym i wypowiadaja sie w nim (mam taka nadzieje :D ) ludzie ktorzy o "naszym ulubionym userze" :D cokolwiek wiedza :D A ty sie nadales, tylko nic z tego nie wyszlo - wybacz, ale strzeliles kula w plot, na dodatek byl to swierzo pomalowany plot sasiada.

Tu bym się nie zgodził.. Według mnie wypowiedzi Ro29 - również ta, są wyjątkowo wyważone i pozbawione niepotrzebnych emocji. To cecha, której brakuje wielu użytkownikom na tym forum..

Predi 10.07.2005 15:35

a jak myslicie kto to zrobil jesli nie M.... ;) (to dlateog mial problemy :> )

yahol 10.07.2005 15:22

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
teczki ukradli :P

I te czarna, pana T. - tez???
O! w morde!
Toz to juz spisek :wow:

Burak_PL 10.07.2005 15:12

Cytat:

Napisany przez Yarozelsky
i niezapomnijcie sprawdzic teczki w IPN :D

teczki ukradli :P

yahol 10.07.2005 14:55

Cytat:

Napisany przez ro29
Witam !
Widzę, że jak czasem to w polskim zwyczaju bywa, połączono zamachy w Londynie z katolikami, komisją śledczą, teczkami itd.
ro29

Ro29 - wyluzuj.
Cos cie widac boli i nie wiesz gdzie ani co.
Nikt nic nie pisal,- jakos nie widze, o zamachach, rodzinach, terrorystach itepe itede....
Temat jest o czym innym i wypowiadaja sie w nim (mam taka nadzieje :D ) ludzie ktorzy o "naszym ulubionym userze" :D cokolwiek wiedza :D A ty sie nadales, tylko nic z tego nie wyszlo - wybacz, ale strzeliles kula w plot, na dodatek byl to swierzo pomalowany plot sasiada.

ro29 10.07.2005 14:48

Witam !
Widzę, że jak czasem to w polskim zwyczaju bywa, połączono zamachy w Londynie z katolikami, komisją śledczą, teczkami itd.

Jakoś nie włączałem się do dyskusji, bo trudno coś powiedzieć. Można tylko współczuć tym rodzinom , których bliscy zginęli - jak oglądam w TV jak pokazują ludzi ze zdjęciami szukajacych swoich bliskich - to naprawdę żal się robi, szczególnie, że większość z nich raczej nie żyje.

A co do fanatyków, religii, Iraku itd. Cóż jak ktoś już napisał - zanim zaczniemy kogoś oskarżać, zastanówmy się, kto tak naprawdę zaczął tą nienawiść, przez kogo giną ludzie.
Ja rozumiem , że USA nie miało zbytnich podstaw, aby rozpocząć inwazję na Irak. Ale przecież ten cały terroryzm który tam teraz panuje - to już nie USA rozpoczęło. Tam po prostu ludzie chcą się nawzajem wymordować. W imię religii, nienawiśći itd.

Kończę, bo jakoś nie mam ochoty rozwijać tego tematu.
Oby tylko Polskę coś takiego nigdy nie spotkało.

ro29

Yarozelsky 10.07.2005 13:16

Cytat:

Napisany przez yahol
No co ty :D Komisja sledcza musi ustalic powiazania:
-z afera paliwowa
-z PZU
-a moze nawet z Al-Quaida :D
Bo moze sie okazac....... :D

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
jeszcze z Sadamem :D

i niezapomnijcie sprawdzic teczki w IPN :D

Burak_PL 10.07.2005 12:52

Cytat:

Napisany przez yahol
-z afera paliwowa
-z PZU

jeszcze z Sadamem :D

yahol 10.07.2005 12:01

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
banan i kłóda?

-z afera paliwowa
-z PZU

Skubi 10.07.2005 11:48

A życie toczy sie dalej........

Burak_PL 10.07.2005 08:53

banan i kłóda?

demek 10.07.2005 01:37

mnie nie podnieca a drazni dosc mocno:) i to nie ja zaczalem dyskusje:)

pawelblu 10.07.2005 00:18

Widze ze osoba memcia was strasznie podnieca ... zalosne ...

Yarozelsky 09.07.2005 23:56

:blee: o shit ale glupi topic : Czym jest miłosierdzie? Czym jest wiara? - moim zdaniem indywidualna sprawa każdego człowieka i koniec na ten temat [a wogole jakis dziwny temat jak na takie forum]
Jak zwykle osoba Death Man'a[Memorando i bog wie kogo jeszcze :ysz: ]budzi wieksze zainteresowanie niz sam temat ;)

demek 09.07.2005 23:54

no przeciez nie ciebie tylko tego ktory pytal o "memcia" :)

joujoujou 09.07.2005 23:52

Akurat nie muszę czytać, brałem w nim udział. :taktak:

demek 09.07.2005 23:51

e tam
nie ma mnie za co przepraszac:) odsylam kolego do czytania zeby znow wojny nie bylo ze po co to pisze:) a ze jest temat to tylko na dobre mu wyjdzie:)

joujoujou 09.07.2005 23:45

@demek, sorka temat jest, jakoś przeoczyłem :podbite:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=52300

Predi 09.07.2005 23:36

ja mysle ze uciekl z wiezienia, ale internetowy nalog z nim wygral i wrocil na forum, tylko teraz musi sie ukrywac z wiadomych wzgledow i stad zmiana nicka ;)

joujoujou 09.07.2005 23:17

Cytat:

Napisany przez demek
poczytaj na forum posty usera memorando szczegolnie te ostatnie:) i niby jego zony ale nie pamietam jak nick:)

Bodajże eazik1, ale nie jestem pewien.
Cytat:

Napisany przez demek
poszukaj w kupie sprzedam tam jest temat owyprzedazy kompa

Już nie ma. :nie:
Cytat:

Napisany przez demek
i jeszcze gdzies temat o nim zalozylem:) chyba na smietniku:)

Też nie ma.

demek 09.07.2005 23:08

poczytaj na forum posty usera memorando szczegolnie te ostatnie:) i niby jego zony ale nie pamietam jak nick:) poszukaj w kupie sprzedam tam jest temat owyprzedazy kompa
i jeszcze gdzies temat o nim zalozylem:) chyba na smietniku:)

Burak_PL 09.07.2005 23:01

Cytat:

Napisany przez demek
mial zakaz zblizania sie do kompa:) zobaczcie IP czy tez neo i mail :) prosba do modow bo pewnie maja taka mozliwosc:)

a co takiego zrobił??

demek 09.07.2005 22:42

mial zakaz zblizania sie do kompa:) zobaczcie IP czy tez neo i mail :) prosba do modow bo pewnie maja taka mozliwosc:)

Burak_PL 09.07.2005 13:57

Cytat:

Napisany przez joujoujou
To ja cię tak naprowadzę:
Znajdź usera, który ma najwięcej postów - w jego podpisie jest link, którego nazwa jest nickiem tego, o kogo chodzi. :taktak:

dzięki znalazłem :D

yahol 09.07.2005 12:55

Cytat:

Napisany przez kontestator
make love not war :peace:

Pomylka:
ctat powiniem brzmiec:

Cytat:

Make love, not children
Komisja sledcza forum dziala i ma wyniki :D
Nic sie przed wami nie ukryje.

joujoujou 09.07.2005 12:37

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
kto powiedzcie lub jakos napowadźcie??

To ja cię tak naprowadzę:
Znajdź usera, który ma najwięcej postów - w jego podpisie jest link, którego nazwa jest nickiem tego, o kogo chodzi. :taktak:

Burak_PL 09.07.2005 11:46

Cytat:

Napisany przez Predi
aa.... no tak.... ze tez od razu nie zatrybilem :>

kto powiedzcie lub jakos napowadźcie??

Predi 09.07.2005 11:40

Cytat:

Napisany przez Weron
A mial chyba do wiezienia isc? ||

aa.... no tak.... ze tez od razu nie zatrybilem :>

Air 09.07.2005 11:17

Za słabo się ukryłeś panie M. Szybko cię rozszyfrowali.

Druga sprawa, zakładać tak "filozoficzne" posty i nie brać udziału w dyskusji, to nie wypada :bicz: :rotfl:

Weron 09.07.2005 08:03

Niom wystarczylo troche pogrzebac i chyba juz wiem kogo przypomina. :)
A mial chyba do wiezienia isc? ||
W kazdym razie witam z powrotem i zycze milej zabawy.

andrzejj9 09.07.2005 07:49

Cytat:

Napisany przez zene_k
Oj kogoś mi to przypomina, z tego forum.
Obym był złym prorokiem ! :O

O ile się nie mylę, to już w jednym miejscu zostało udowodnione ;)

Weron 09.07.2005 07:37

Nie wiem kogo przypomina Death Man ale zaobserwowalem w kilku tematach, ze jakos dziwnie sie zachowuje. Trzeba miec go na uwadze i w odpowiedniej chwili stanowczo reagowac. Mam nadzieje, ze do takiej sytuacji jednak nie dojdzie.

frog 09.07.2005 03:12

Obym był złym prorokiem !
Hmmmm czy to byl cos na M....... ? ;/

zene_k 09.07.2005 01:06

Cytat:

Napisany przez Death Man
Kain zabił Abla. Nazywali się katolikami. We wczesnych czasach katolicyzmu mordowaliśmy niewiernych. Jakim prawem się nazywamy katolikami, ludźmi miłosiernymi jak przez lata inkwizycji, więcej ludzi wymordowaliśmy niż arabowie. Dlaczego oni są źli?? Czyż ktoś próbuje ich zrozumieć??? Nie!!! Od razu stawiamy całą nację w obliczu wojny... Postawmy się w ich sytuacji...Matka arabska ma 10 synów, ameryka robi nalot mordują jej 8 synów w nalocie, co robi dwóch?? Nienawidzi zachód!!!!!!! My mamy prawo wjeżdżać do Iraku bo garstka fanatyków trzyma władzę, a oni mają siedzieć cicho??? To ich kraj, wolność , suwerenność została zabrana. Czym my jesteśmy Bogiem, aby dyktować warunki życia, i śmierci innym??? Gdyby nie faszystowska polityka mordowania, niewinnych przez amerykanów w imię zabrania ropy, niebyłoby 11 września, Londynu. Madrytu. Najeźdźca napada a co z napadniętym jakie ma prawa??? Tylko pozwalać na zabieranie sobie ziemi, dobytku w imię pełnych żołądków Amerykańskich biznesmenow??? Dlaczego my mieliśmy prawo zabijać przez 600 lat, niekatolików czarnych, i inne nacje a nikt nierozliczył katolików??? Zastanowmy się z pokorą nad swoim postępowaniem a potem klnijmy na inne nacje. Sami sobie jesteśmy winni za tę sytuację. Nieuczmy ich walki, uczmy ich miłości, nas, bo nasza kultura jest dla nich obca.

Obym był złym prorokiem ! :O

demek 08.07.2005 22:43

islam sie zmienil przez fundamentalistow......a tylko dzieki temu ze niewyksztalceni mulzumanie wierza w to co mowia duchowni (swieta wojna) i sie tego trzymaja - pozatym w krajach islamskich jesli zabilby cie pierwszy lepszy arab bo np nie spodobaly mu sie twoje buty to nikt mu nic nie zrobi, nie pojdzie siedziec itd bo zabil niewiernego....czy to jest "zdrowe"?

Burak_PL 08.07.2005 22:07

Cytat:

Napisany przez Predi
ja powiem tylko: LOL :D

Death Men pomysl tylko ile sensu maja Twoje wypowiedzi w swietle tego, ze Ci terrorysci to wielkich ideologii nie maja... zabijac i tyle... jak to ktos w telewizji powiedzial - "problemem jest to ze powstal zawod - terrorysta".... jak ich chcesz nawrocic :D

hehe zaraz dostanie kulkę w łeb od jakiegoś Bin Ladena :D

Predi 08.07.2005 21:43

ja powiem tylko: LOL :D

Death Men pomysl tylko ile sensu maja Twoje wypowiedzi w swietle tego, ze Ci terrorysci to wielkich ideologii nie maja... zabijac i tyle... jak to ktos w telewizji powiedzial - "problemem jest to ze powstal zawod - terrorysta".... jak ich chcesz nawrocic :D

michal_zb 08.07.2005 21:02

Cytat:

Napisany przez Ormianin
ale laczy ich jedna wspolna chora idelogia - islam

KORAN'u nie czytalem, ale czyżby islam jest aż tak 'chory' - Arabowie byli przecież bardzo tolerancyjni... (zmieniło się to pod wpływem wielu czynników)
Nie sądze aby każdy Arab był wrogo nastawiony np. do katolika 'bo tak ma napisane w Koranie' - prędzej - 'bo tak mu powiedział [nie wiem jak nazywa się w islamie jakiegoś guru religijnego], ktory sobie Koran odpowiednio zinterpretował'...
Cytat:

Napisany przez Ormianin
Co do mordowania... to chrzesciajnie nie maja az tak sporo na koncie, podsumowujac wybryki Mongolow, Turkow (Islam)...Hitlera, Stalina, Polpota (Czerwoni Khmerowie)(...)

Nie porównuj mordów chrześcijan i podsumowanych 'kont' w/w 'popaprancow wielkich ideologii...'

joujoujou 08.07.2005 20:49

Cytat:

Napisany przez Air
Jeszcze wczoraj pisałeś że za 20 mln $ wysadzisz się w Bagdadzie a teraz taki temat, zastanów się najpierw co piszesz.

Kogoś mi to przypomina. ;) :>

Burak_PL 08.07.2005 15:25

Cytat:

Napisany przez Air
Jeszcze wczoraj pisałeś że za 20 mln $ wysadzisz się w Bagdadzie a teraz taki temat, zastanów się najpierw co piszesz.

tak jak piszesz wczoraj się wyszadzał a teraz taki monolog 8 ) 8 )

Ormianin 08.07.2005 14:48

Cytat:

Napisany przez Death Man
Kain zabił Abla.

To symbilczna przypowosc...

Cytat:

Napisany przez Death Man
Nazywali się katolikami.

Nie, oni byli Zydami, nie wiem czy wtedy wogole istnial jakis podzial religijny - biorac pod uwage Stary Testament jako dzielo historyczne :)

Cytat:

Napisany przez Death Man
We wczesnych czasach katolicyzmu mordowaliśmy niewiernych.

Nic z tego nie rozumiem, chodzilo Ci o wczesne lata chrzescijanstwa?

Cytat:

Napisany przez Death Man
Jakim prawem się nazywamy katolikami, ludźmi miłosiernymi jak przez lata inkwizycji, więcej ludzi wymordowaliśmy niż arabowie.

a co ma piernik do wiatraka? masz na mysli katolikow czy chrzescijan w ogole? Biorac pod uwage religie islamska to wcale nie odbiega ona krwawoscia od chrzescijasntwa... a poza tym nienawisc nie rodzi sie z religii tylko z ludzkiej chciwosci... inkwizycja to bylo specyficzne wypatrzenie tamtych czasow - taka kontrola spoleczestwa sredniowiecznego aby mieli respekt, cos jak Sluzba Bezpieczenstwa w czasach PRL, albo KGB w ZSRR, zapewne tego nie mozesz pamietac.. najlepej zapytaj dziadka albo babcie jak to bylo za PRLu

Cytat:

Napisany przez Death Man
Dlaczego oni są źli?? Czyż ktoś próbuje ich zrozumieć??? Nie!!! Od razu stawiamy całą nację w obliczu wojny...

Chaos myslowy... zapewne pytasz dlaczego nie lubimy Arabow... no coz, Iranczyk to nie Arab, Irakijczyk tez nie, Pakistanczyk rowniez, Awganistanczyk toze.... ale laczy ich jedna wspolan chora idelogia - islam... czytales kiedys KORAN? poczytaj, a potem dyskutuj

Cytat:

Napisany przez Death Man
Postawmy się w ich sytuacji...Matka arabska ma 10 synów, ameryka robi nalot mordują jej 8 synów w nalocie, co robi dwóch?? [...]Dlaczego my mieliśmy prawo zabijać przez 600 lat, niekatolików czarnych, i inne nacje a nikt nierozliczył katolików??? Zastanowmy się z pokorą nad swoim postępowaniem a potem klnijmy na inne nacje. Sami sobie jesteśmy winni za tę sytuację. Nieuczmy ich walki, uczmy ich miłości, nas, bo nasza kultura jest dla nich obca.

Ech kolego, napisales bla bla...
Naogladales sie troche telewizji
specsluzby posprzataly troche, wysadzily to i to, zrobil sie szum i panika, media odpowiednio zareagowaly.... ropa potaniala, funt polecial na dol, ale UE gotowa jest do walki z teroryzmem czyli z powietrzem, pod to miano mozna al-kaide przyszyc i MOSAD i Mudzachedinow, teraz mozna juz podciagnac wszytsko i mamy pelna geba globalizacje, teraz im wiecej takich atakow tym ludzie szybciej zgodza wprowadzic sobie inwigilizacje i pelna kontrole - i potem masz swoje szczescie zyciowe...,milosciercie i inne slogany... powrot panstw policyjnych i kontroli SB... a kazdy moze pozniej byc posadzony o teroryzm... jakie to proste jak USA i nie znana reszta wprowadzaja kontrole nad calym swiatem

Co do mordowania... to chrzesciajnie nie maja az tak sporo na koncie, podsumowujac wybryki Mongolow, Turkow (Islam)...Hitlera, Stalina, Polpota (Czerwoni Khmerowie) i innych fanatykow popaprancow wielkich ideologii...

Ten swiat to iluzja

para 08.07.2005 14:44

Cytat:

Napisany przez Air

Lub zastanów się co palisz :)
Poza tym kobieta zmienną jest - czasami dotyczy to również facetów.

Air 08.07.2005 14:42

pawelblu 08.07.2005 14:38

Wrzucanie Kaina i Abla, wojen krzyzowych i terroryzmu do jednego wora to retororyka typu bialo-czarwonego krawata ...

Zreszta nie trzeba byc specjalnie zorietowanym w wydarzeniach zeby wiedziec ze atak 11 wrzesnia byl PRZED inwazja na Irak ...

"My mamy prawo wjeżdżać do Iraku bo garstka fanatyków trzyma władzę, a oni mają siedzieć cicho To ich kraj, wolność , suwerenność została zabrana. Czym my jesteśmy Bogiem, aby dyktować warunki życia, i śmierci innym Gdyby nie faszystowska polityka mordowania, niewinnych przez amerykanów w imię zabrania ropy, niebyłoby 11 września, Londynu. Madrytu."

http://en.wikipedia.org/wiki/U.S._in...of_Afghanistan
http://en.wikipedia.org/wiki/Septemb...C_2001_attacks
http://en.wikipedia.org/wiki/2003_invasion_of_Iraq

IMO do analizy sa nawrzucane zupelnie nieprzystajace fakty historyczne, niezachowany ciag przyczynowo skutkowy, emocjonalna retoryka - w skrocie belkot ... a do zakladania tego typu powaznych tematow, wypadaloby miec chociaz male przygotowanie ...

para 08.07.2005 13:50

Każda wojna była jest i będzie okrutna. Takie zmachy to tylko potwierdzają - coś w rodzaju bezsensownej wojny.
Mój kolega był w wojskach z ramienia ONZ w byłej Jugosławii.
Bardzo się zmienił.

kontestator 08.07.2005 13:36

make love not war :peace:

Death Man 08.07.2005 13:24

Czym jest miłosierdzie? Czym jest wiara? Rozmyslania po ataku w londynie..

Kain zabił Abla. Nazywali się katolikami. We wczesnych czasach katolicyzmu mordowaliśmy niewiernych. Jakim prawem się nazywamy katolikami, ludźmi miłosiernymi jak przez lata inkwizycji, więcej ludzi wymordowaliśmy niż arabowie. Dlaczego oni są źli?? Czyż ktoś próbuje ich zrozumieć??? Nie!!! Od razu stawiamy całą nację w obliczu wojny... Postawmy się w ich sytuacji...Matka arabska ma 10 synów, ameryka robi nalot mordują jej 8 synów w nalocie, co robi dwóch?? Nienawidzi zachód!!!!!!! My mamy prawo wjeżdżać do Iraku bo garstka fanatyków trzyma władzę, a oni mają siedzieć cicho??? To ich kraj, wolność , suwerenność została zabrana. Czym my jesteśmy Bogiem, aby dyktować warunki życia, i śmierci innym??? Gdyby nie faszystowska polityka mordowania, niewinnych przez amerykanów w imię zabrania ropy, niebyłoby 11 września, Londynu. Madrytu. Najeźdźca napada a co z napadniętym jakie ma prawa??? Tylko pozwalać na zabieranie sobie ziemi, dobytku w imię pełnych żołądków Amerykańskich biznesmenow??? Dlaczego my mieliśmy prawo zabijać przez 600 lat, niekatolików czarnych, i inne nacje a nikt nierozliczył katolików??? Zastanowmy się z pokorą nad swoim postępowaniem a potem klnijmy na inne nacje. Sami sobie jesteśmy winni za tę sytuację. Nieuczmy ich walki, uczmy ich miłości, nas, bo nasza kultura jest dla nich obca.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:26.