![]() |
??? ale co to mi da że zrobie obraz płyty apotem dożuce pozostałe pliki w ten sposób i tak bendę miał zabespieczoną całą płytkę a nie tylko jeden katalog ???
|
Cytat:
|
wie ktoś może czy za pomoca WinOn CD da się zabespieczyć np. jeden katalog na płycie a nie całą płytę. Jęśli ktoś wie to prośł bym o pomoc. ???
|
Działa na każdym kompie.....
|
ale czy działa to zabezpieczenie na innym kompie bez tego programu ??? (chodzi mi o to czy musi byc zainstalowany ten program na kompie zeby to chodziło ;\)
|
Cytat:
|
pytanko
Cytat:
|
Cytat:
Ja przynajmniej nie widziałem innej wersji (z kodem). Prawdopodobnie coś jest nie tak z polską łatką. Mimo, że jestem (a właściwie byłem) wielkim fanem WinOnCD to musiałem z niego zrezygnować z powodu różnorakich problemów z jego współpraca z WinXP. Jeżeli zależy Ci na szyfrowaniu płyt to spróbuj innych programów np. CryptCD lub SSS (Steganos Security Suite) Pozdrawiam |
POMOCY!!!
|
OK. Mam WinOnCd 6 PE a sciaganm latke z cdrinfo PL i nie moge wlaczyc WOC??? tak samo gdzie mam wpisac kod rejestracyjny??? pod czas instalki nic sie nie pojawilo. Podajcie mi co mam sciagac :pisze: :pisze:
|
Cytat:
|
wszędzie szukałem WinOnCd 6 ale nie umiałem znaleść a na osiołku nie chciało mi sie czekać - producent daje linka ale niestety jest płatny :( ale za to ja podaje linka za free (jak to sie mówi szukajcie a znajdziecie)-jest to wersja trila 30 dniowa
http://www.softlandmark.com/WinOnCDPowerDVDEdition.htm miłego testowania pozdro |
A czy jest możliwość zmiany ikonki płyty? Chyba jedynym rozwiązaniem jest zapisanie projektu jako obrazu i wyedytowanie go w programie UltraISO?
I czy można ustawić autostart płyty? Żeby po podaniu hasła nie włączał się program z zawartością płyty tylko żeby odpalał się program podany w pliku autorun.inf . |
Cytat:
|
Zabezpieczenie
wiec co mam sciagac z winoncd???
|
ok ale co mam pobierac??? mam win XP
|
uruchamia sie wszystko tak jak jest to pokazane na obrazku :)
|
a jak ktos nie ma tego programu to co sie dzieje??? nie uruchamia sie plyta??? nie ma hasla???
|
Cytat:
|
Dzienki wielkie Mallow!! :D
Pozdro Kangus !! |
Kangus...
1) PRZECZYTAJ REGULAMIN 2)sprawdz wiadomosci prywatne ;) |
Witam!
ja mam pytanko to ciebie Mallow, czy byś mi mógł podać linka z tym programem?? PLSSSSSSS bo ja jakoś szukałem ale nie mogłem znaleść :( !!! Pozdro KANGUS !!! :D |
chodzi mi o to ze wkladam plytke bootowalna do kompa i wyskakuje powiedzmy okienko z zapytaniem o haslo ja je podaje i wtedy plytka normalnie startuje ???
inna sprawa np z win xp.... czy da sie takie cudo zrobic ??? easyboot=ultraiso ??? w tym progsie nie moglem znalezc takiej opcji :( |
O ile dobrze pamiętam to jest możliwość zabezpieczenia CD bootowalnej na hasło w programie EasyBoot tak jak podał to mark54 w pierwszym punkcie
Pozdro |
Nero
Cytat:
zabezpioczona plytka bootowala sie tylko po podaniu hasla ? 2. Czy moze zeby bootowala sie normalnie a tylko jej zawartosc byla zabezpieczona haslem ? Przypuszczam ze druga opcja jest mozliwa do zrobienia, bo ustawiajac haslo zabezpiecza sie zawrtosc plyty nie jej rodzaj (czyli boot-CD). Ale trzebaby to jeszcze sprawdzic eksperymentalnie np. na plycie CD-RW. Pozatym nie wydaje mi sie zeby po uruchomieniu komputeraz z takiej plytki dalo sie odczytac jej zawartosc, tzn. zdjac haslo, bo moze byc problem z algorytmem szyfrowania ktory moze byc w tej sytuacji niedostepny. |
a ja mam takie pytanie:
czy mozna zabezpieczyc haslem plytke boot'ujaca sie ? |
Ja jednak uwazam, ze lepszego programu jak SafeLock niema. Mnogosc zabezpieczen jaka oferuje i cena - to jego atuty.
|
Popieram propozycję gallusa-anonima gdyż CruptCd jest najpropstrzym programem a zaraze najłatwiejszym w użyciu. Można go łatwo sciągnąc z internetu ale tylko w wersji ograniczonej ale i to nie robi żadnej przeszkody gdyż też można sciągnąć kod z internetu.
Pozdrawiam ??? |
a nie lepiej uzyc SafeLock, hehe
|
A nie lepiej użyc programu Crypt CD 3, o ile dobże pamiętam to ma chyba 3 metody szyfrowania danych i zabezpiecza CD na hasło :D
|
Chyba ze sie w domu ma rodzeństwo ciekawskie, albo coś w tym stylu :)
|
A po co zabezpieczać? Wystarczy nie pożyczać!
|
No prosze prosze... przyda mi sie ten programik zeby zabezpieczac plytki. Dzieki za informacje kolego
|
Haslo na plytke DVD
Podlaczylem sie pod tego posta, poniewaz praktycznie moj problem dotyczy tego samego tematu ale w przypadku plyty DVD.
Tak wiec wydawalo mi sie logiczne zeby tu nawiazac swoja wypowiedz. |
o le sie niemyle o ten tema juz mallow napisal,i to dawno......nadodatek był, wiec jaki jest sens zamieszczania go ponownie.
|
Zabezpiecznie plyty DVD
Ilość załączników: 1
Witam
Mam pytanko o zabezpiecznie plytki DVD. Mam program WinOnCD 6.0 PE Robie wszystko tak samo jak w powyzszym przykladzie i w przypadku plyty CD jest OK, ale niestety w przypadku plyty DVD przed rozpoczeciem wypalania plytki pojawia sie nastepujacy blad: Czy ktos moze mi powiedziec co jest przyczyna ? |
Cytat:
|
jak zapomnimy hasła...jest jakaś możliwość odzyskania danych z płytki...?
|
program w jakis sposob - magiczny czy inny - powinien pozwalac tylko na szyfrowanie legalnych rzeczy :)
zeby domorosle lamy i piraci nie mogli zbyt duzo na kradzionym zarabiac |
w sumie dobre
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:48. |