![]() |
Nie mogłem znaleźć tego poradnika na cdrinfo, więc daję swój :P
http://djmichal.haa.pl/viewtopic.php?p=88#88 |
Prubuje przegrać tony hawka undergound 2 i nie powiodła się żadna pruba z sześciu wykonanych.Może ktoś to przegrywał i może mi pomóc?Proszę o odpowiedź najlepiej meilem jukasz007@vp.pl
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Instalacja przebiega poprawnie nawet z "niedziałającej" kopii- liczy się uruchamianie. LiteON 1673/1693 kopiuje SD 3.2 wiec jakby nie było to nie jest problem nagrywarki. Wybierz w ARay skanowanie folderu i zeskanuj folder w którym zainstalowałeś grę- wtedy dowiemy sie jaka to wersja.
|
Cytat:
czyli niewiele więcej wiem niż poprzednio (jakaś strona wskazuje że w wersji The Sims Deluxe jest SafeDisc 2.73 U mnie w pracy instalacja doszła do momentu wpisania kodu aktywacyjnego - czy to oznacza, ze płyty są OK i jednak działa blacklist ? W domowym kompie mam tylko jeden napęd, nagrywarkę Liteon SOHW1693S |
Nie, blacklistowane nie jest, nagrywarka tez nie ma z tym problemów- sprawdź dokładnie jakie to zabezpieczenie.
|
Cytat:
Czyżby jednak BlackList ? Jak sobie z tym poradzić ? |
Alcihol-Emulacja i 1 kratka na górze
Pozdrawiam |
@rokko Nagrywarka poradzi sobie bez problemu- jeżeli zrobiłes obraz i nagrałeś ja na włściwym profilu to kopia pewnie jest OK, pozostaje tylko włączyć ukrywanie ATIP- w głównym oknie masz po lewej stronie "Emulacja" i w tym na samej górze ukrywanie ATIP. Zamiast Protection ID można używać A-Ray Scannera - www.aray-software.com (moim zdaniem jest lepszy).
Nie nagrywaj za szybko. |
Link do programu sprawdzającego zabezpieczenie na istniejącym pliku .exe (http://protectionid.owns.it/) niestety nie działa. Nie działa też link do listy napędów obsługujących Safe Disk 2 (http://elby.ch/english/products/clone_cd/writers/a.html, nie wiem więc ile owieczek ma mój napęd Liteon SOHW-1693S. Próbowałem różnych opcji, ale nie mogę skopiować The Sims Deluxe (polskie wydanie) - wersja SD podobno 2.73. Próbowałem i CloneCD i Alcohol 120%. W opisie ze sprawdzaniem ATIP występuje rada "włączyć opcję Ignoruj typ nośnika" - nie wiem, gdzie ją mogę znależć w Alkoholu 120% wersja 1.9.5 (Build 2802) ?
Pomóżcie bo jestem zdesperowany (moje dzieciaki mają problem z szanowaniem płyt i nie chcę wkrótce kupować nowego pudełka The Sims....) ! |
Cytat:
|
No cuż ale czy te kopiowanie działa na Grach na konsole(PS2,PS) ???Oraz czy jak pobrałem gre z neta w pełnej werski(nie demo) to ma ta gra zabezpieczenie(na konsole i PS)???czy zostało odblokowane zabezpieczenie juz wcześniej ??
|
Cytat:
|
Problem z KOTOR II
Kupiłem dziś grę KOTOR II. Nie mogę uruchomić jej z obrazu (SecuROM [NEW] blokuje mi ponieważ wykrywa Alcohola. Porady z tego tematu nie działają, a ja nie mam zamiaru grać na oryginale (Po wybuchu oryginału D2:LoD w napędzie mam taki uraz) :smutny: Nie mam nagrywarki tylko jakiś DVD-ROM Samsunga.
|
Dzieki ale nie pomaga w dalszym ciągu nie moge skopiowac łatwego zabezpieczenia. Myśle ze cos z moim systemem jest to znaczy 2 nagrywarki
moga byc przyczyna moich niepowodzeń.Czy mozna poprosic jeszcze jakies wskazówki.Najgorsze jest to ze przed zakupem drugiej nagrywarki kopie robiłem Pozdrawiam |
Cytat:
|
A gdzie to sie zaznacza-podpowiedz.
Pozdrawiam |
Zaznaczyłeś ukrywanie ATIP?
|
Proszę nie o pomoc jak zrobić kopie tylko co muszę zmienic w systemie
Robiłem kiedyś kopię gry Settlers 4 na LG CD-RW GCE 8525B i wszystko było dobrze Dokupiłem nagrywarkę LG DVDRAM GSA 4163B i teraz tamta kopia nie działa a nowej nie mogę zrobić-zabezpieczenie gry to safedisc 2.2 ( więc nie powinno być problemów) podpowiedxcie-poradźcie mi co mogę zrobić aby mozna poprawnie utworzyć kopię gry ( juz jest porysowana ).Nie chcialbym wyrzucać jednej nagrywarki bo DVD jest potrzebne i CD-RW też się przydaje.Moze cos trzeba ustawic Robiłem w alcoholu-Game Jack-BlindWrite i wszędzie po włożeniu kopi komunikat o włozenie płyty-oryginał działa dobrze.W alcoholu robiłem i z EFm i bez EFM i wolne nagrywanie i zabezpieczenie safedisc i własny profil i może jeszcze coś Robiłem też według artykułu FAQ: Kopiowanie zabezpieczonych gier v1.64a VLuki ***8211;nic mi nie wychodzi-pomóżcie sam nie mam pomysłu może clone CD Pozdrawiam |
Cytat:
|
Cytat:
|
Mogę hostować tego patcha do TAGES. Mam serwer bez limitu transferu. 50 MB. lucky_92@wp.pl :piwo:
|
[QUOTE=VLuka]Jest to przetłumaczona kopia mojego byłego przewodnika z FileForums. W zasadzie nie powinna się różnić od oryginału niczym szczególnym.
I. Historia. wersja 1.64a - 2003.08.20-2003.08.21 - z pewnością były jakieś zmiany, z pewnością dużo - mnóstwo linków do poprawy, SecuROM (Alcoholer, GigaREC...) etc. btw. nowy ProtectCD QUOTE=VLuka]Jest to przetłumaczona kopia mojego byłego przewodnika z FileForums. W zasadzie nie powinna się różnić od oryginału niczym szczególnym. wersja 1.64a - 2003.08.20-2003.08.21 - z pewnością były jakieś zmiany, z pewnością dużo - Miłej zabawy. Ściągnąłem z Kazzy dodatek do medala dokładnie Spearhead.Okazało się że jest zabezpieczony SafeDisc 2.8. Objawiało się to tym że w czasie instalacji przy 8% wywalało napis Safe Disc Build , Błąd danych CRC oraz nie mogłem przegrać danych na dysk Po potraktowaniu go Diamon Tools i Alcoholem 120% instaluje mi do 9% , wywala mi napis Safe Disc Build , Katastrofalny błąd (coś takiego) oraz mogę przegrać na dysk. Widzę , że masz większe doświadczenie i czy mógłbyś mi doradzić Czy mógłbyś między innymi polecić złamanie zabezpieczeń obrazu gry bez Mój e-mail polic4@wp.pl wypalania!! :smutny: :serdusz: |
[QUOTE=VLuka]Jest to przetłumaczona kopia mojego byłego przewodnika z FileForums. W zasadzie nie powinna się różnić od oryginału niczym szczególnym.
wersja 1.64a - 2003.08.20-2003.08.21 - z pewnością były jakieś zmiany, z pewnością dużo - Miłej zabawy. Ściągnąłem z Kazzy dodatek do medala dokładnie Spearhead.Okazało się że jest zabezpieczony SafeDisc 2.8. Objawiało się to tym że w czasie instalacji przy 8% wywalało napis Safe Disc Build , Błąd danych CRC oraz nie mogłem przegrać danych na dysk Po potraktowaniu go Diamon Tools i Alcoholem 120% instaluje mi do 9% , wywala mi napis Safe Disc Build , Katastrofalny błąd (coś takiego) oraz mogę przegrać na dysk. Widzę , że masz większe doświadczenie i czy mógłbyś mi doradzić Czy mógłbyś między innymi polecić złamanie zabezpieczeń obrazu gry bez Mój e-mail polic4@wp.pl wypalania!! :smutny: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja mam taką prośbę do kolegów interesujących sie tematem. Jestem w trakcie zakupu nagrywary, bo swoją leciwą juz musze zmienic. I chcialbym sie dowiedziec jaki model potrafi nagrac CD zabezpieczona SafeDisc-kiem 3 i wyżej.
dziekuję za rzeczową odpowiedz. |
a może clone
|
chlopaki probowalem wszytkim przegrywac tego colina 4pl i zawsze wystepowaly bledy odczytu :( w alcocholu dawalem na doby profil cztlli sadeforce 2/3 i nic. Probowalem na 2 leatonach i moim LG nie wiem co jest pomozcie....
|
Ktoś wie jak przegrać gre zabezpieczoną Starforcem3.00.1.23.???
Próbowałem alcoholem, clonem i nic. Oczywiście emulowałem RPMS. |
Panowie
Posiadam nagrywarkę LITE-ON DVDRW SOHW-1213S niestety owa wypalarka nie posiada możliwości wypalenia płyty z zabezpieczeniem Safedisk powyzej 2.0 :[ czy jest jakaś szansa że wyjdzie odpowiedni firmware ewentualnie że mozna ją będzie zflashować jakimś przerobionym firmware tak aby potrafiła dobrze palić plytki z safedisk np. 2,9 ? ewentualnie czy jest jakaś możliwość ze najnowszym Alcoholem dam rade poprawnie nagrać np. Sims2 ;) ?? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Safe Disc v2
Czy da radę jakoś przegrać 1:1 (bez cukierkowania) płytę zabezpieczoną właśnie SafeDiscem v2 ??
|
oki dzieki sprobuja , bo jak probowalem z 3 to gra nie ruszyla ,ale potem tak sobie mysle ze nagrywam gre z 1 i 2 ,wiec wlasnie problem tkwi w ktorej z nich
dzieki pozdro |
Master pomatuj te plytki pod wirtuala izniego sprobuj instalowac. Jezeli blad wyskoczyc na cd 2 to znaczy ze cd 2 jest do dupy. Przegraj ja dobrze i znowu podmatuj. Sprawdz tez cd 3 jak jest boono tez moze byc walniete.
|
cze mam pytanko mam gre neverwinters night i pierszy raz zle przegralem i probowalem jeszcze raz ,czy musze jeszcze raz nagrywac wszystkie plytki ,czy wystarczy np 2 ??
bo w grze old republic wystarczylo ta 1 jeszcze raz przegrac i bylo OK czlowiek sie ciagle uczy na wlasnych bledach :( |
probowalem na leatku najnowszym alkocholem i podczas odczytu wyskakuja bledy. Ja u siebie to przegralem clonecd ale plytka nie chodzi, nie wiem co teraz mam zrobic z tym colinem :/
|
Cytat:
|
hmm ja osobiscie wole grac z virtuala, ale musze przegrac bratu tego colina. Wszyscy chwalicie tego Litka wiec chyba sie wybiore do kumpla i przegram mu to. Poradnik czytalem :) i domyslam sie ze pod pojeciem slodzik macie cracka na mysli. Dobrze sie domyslam?
|
Witamy na forum!
Z obrazu mozesz grac, najlepiej podmontuj DaemonTools :) A jak dorzucic slodzika do plytki, masz poradnik przyklejony :) pozdro ;) |
Fredi ja ciebie rowniez witam na forum w imieniu swoim i pozostalych forumowiczow. Wiesz powiem ci ze twoj model jest treoche wybrakowany. Nim na pewno nie przegrasz colina 1:1. Jedynym wyjsciem pozostaje zrobienie obrazu i granie z niego albo dolozenie do plytki pliczku.
|
To moj pierwszy post na Waszym forum wiec witam wszytkich ! ! !
Bo mam Colina 4 PL i przeszukiwałem to forum ale wszytko co znalazłem to wypowiedzi raczej stare (02.2004) twierdzące iż Safedisca 3.2 nie da sie przegrać. Niektórzy pisali że nie da się tego przegrać bez "słodzików", z tego co sie dowiedziałem to są to poprostu dogrywane pliki do obrazu. Co mam sobie cracka dorzucic do plytki i wtedy pujdzie? Próbowałem najonwszym alchocholem z takimi opcjami jakie radziliscie i zrobiło obraz nagrało na plyte ale nie chodzi. Jak próbowałem Nero to obrazu nie chcialo zrobić. Spróbuje podmontowywac obraz ale wątpie zeby poszło, będe sie jeszcze odzywał i dam znac jak mi poszlo. Nie wiem jaki mam model nagrywarki, LG z prędkościami 24x10x40x |
Grzegorz 16...
TrueCrime jest zabezpieczony SafeDisc 3.2 ...tak więc te błędne sektory to cześć zabezpieczenia ,tak jak już napisal esem ,daj mu skończyć. najlepiej jak byś ustawił profil w Alcohol 120% ...na SafeDisc 2/3 |
Daj mu (alcoholowi) skończyć.
Sprawdziłeś zabezpieczenie? Dobrze dobrałeś profil? 8 ) |
pomozecie mi ??? robie obraz płyty na twardy dysk i mi tak wyskakuje !! : :(:
http://www.mmj.pl/~grzegorz/mac.jpg |
Cytat:
pliki znajdziesz ten program. A profilera raczej nie potrzebujesz bo alkohol ma juz w sobie profile. |
cze
pytanko do VLuki`iego mam Lite-On LTR-52327s jak nagrywam (zabezpieczenie SafeDisc 2.50 ..) to wyskakuja mi bledne sektory (wiem ze to sa zabezpieczenia ) czy w jakis sposob mozna sie tego pozbyc bo jak nagrana plytke chce wrzucic np na virtuala (6.0.2 ) to takze sa te bad sectory i bardzo dlugo sie wgrywa dzieki pozdro |
No właśnie, bo z nie wiem z kiedy to FAQ jest ale chyba z dosyśc dawna :/// Nie znam się na tym ni w pień i dlatego poproszę żeby mi ktoś podał zestaw programów do kopiowania zabezpieczonych płyt. Oczywiście wiem że jest wiele kombinacji ale taki dosyć najczęściej używany zestawik. Ja obecnie używam CloneCD 4.2.0.3 , Clony XXL 2.0.1.4 i Profilera 1.2 .Ale wiem że Clony XXL chyba nie radzi sobie już z większością zabezpieczeń ?? :/// (tzn. ich nie wykrywa). Możecie coś poradzić ? Głównie teraz mi chodzi o Toce Race Driver 2 ale już wiem z innego wątku że to narazie nie możliwe.... w każdym razie proszę o podanie tych najważniejszych i najczęściej używanych programów no i ich najnowszych wersji. Będę wdzięczny.
Pozdrawiam |
A tak trochę z innej beczki - to FAQ będzie dalej rozwijane? :/
|
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
musisz mieć nagrywarkę a nie plekstora
|
Cytat:
|
StarFrorce3 proffesional
Witam
kupilem sobie ostatnio Warlords4, i za nic nie udaje mi sie zrobic kopii z tego co wiem ta gra zabezpieczona jest StarFrorce3 proffesional :boks: robie kopie alcocholem 1.4.8.1222 na LG GCE 8320B, nagrywam (wg profili z alcochola z max x8) i nic .... a z oryg CD dziala jak nalezy :( czy ktos jest mi w stanie cos doradzic ? thx |
Hmm sprobuj Alcoholem 1.4.8.1222 zrobic kopie na profilu SafeDisc 2.9, tylko na malych predkosciach.
|
Czy ktoś wie w jaki sposób można zrobić kopie bezpieczenstwa plyty zabezpieczonej SafeDisc 3? (np. Call of Duty)
|
[QUOTE=Ire]Mam pytanie do ciebie a bo mimo tego że to świetny arytkół to tak naprawdę najleprzym sposobem na zrobienie kopi gry czy jakiegoś programu chodzącego jedynie z płytą jest rozwalenia pliku wykonywalnego gry.
Wówczas mamy granie NoCD. Ale potem bardzo często nie można instalować patchy czy dodatków do danej gry. A jak masz kopie 1:1 to instaluesz wszystko jak w oryginale i to jest kolosalna przewaga. Przynajmniej ja tak uważam. Druga sprawa to legalność. Kopie bezpieczeństwa masz prawo zrobić a grzebanie w pliku uruchamiającym to już narusza zasady licencji. |
Spoko artykół, tylko że czytając go nie znalazłem sposobó na zabezpieczenie typu Illegale TOC, a mam jedą giekę i jest CD porysowane i chce zrobić kopie tego
|
Cytat:
|
Witam!
Czy można wypalić przy pomocy Alcohola 120% obraz płyty zabezpieczonej ProtectCD v.5.1. Jeżeli tak, to jakich użyć ustawień? |
problem z odczytem
Witam!
Mam problem tego typu, iż nagrałem kompakt z obrazu ISO (oryginalny cd był zapezpieczony SafeDisc2 -> zgrałem go na obraz wedle wskazówek z początku wątku). Kompakt odtwarza na napędzie COMBO Ricoha, ale już na COMBO LG nie chce działać. Co może być przyczyną? Proszę o pilną odpowiedź! - może być na maile. Z góry bardzo dziękuję. |
Fainie tyle napisaliscie itd:ale ja za glupi jestem oco tu chodzi?Ach kurcze tyle plyt zmarnowalem i nie dalo rady postepowalem zgodnie ze wskazowkami i wykrylem jakie Hidden ma zabespieczenie i nie mam pojecia jak te plyty skopiowac..i sciagnelem alcohol120 ale nie pomoglo mi to moze ktos kopiowa Hidden&Dangerous2 moze mi pomoze...
|
Mam pytanie do ciebie a bo mimo tego że to świetny arytkół to tak naprawdę najleprzym sposobem na zrobienie kopi gry czy jakiegoś programu chodzącego jedynie z płytą jest rozwalenia pliku wykonywalnego gry.
Wówczas mamy granie NoCD. Zajmujesz się może łamanie plików bo ja tak i uznaje ten sposób za zdecydowanie lepszy. Nie wiem co ty o tym sądzisz. Prosił bym o rozważenie tego i odpowiedz ;-) |
alcohol120
poszukai alcohol120 tym przegrasz wszystko
|
Cytat:
Respec for autor teog Faq !!!! G o o d Job |
Nim dłużej wypalam płytki tym coraz bardziej mi się zdaje że wszystko można przegrać clonem !
|
Chciałbym się zapytać do zabezpieczeń na płytach edukacujnych np. Euro + zabrać się należy tak samo?
|
Hem, hem...
Gdzie się podziały tamte prywatki!? Gdzie się podział ustęp dot. SecuROM'a:
" Lepsza (bardziej precyzyjna) ale bardziej skomplikowana metoda: Zrób obraz oryginalnej płyty używając CloneCD/Alcohol w formacie CCD używając poniższych opcji: odczyt: Prędkość odczytu: Maksimum* Ignoruj błędy odczytu: Tak (czasem musisz wyłączyć tą opcję) Szybkie pomijanie błędnych sektorów: Nie Odczyt danych subkanałowych: Tak (w zasadzie SecuROM i tak już z tego nie korzysta) Możesz napotkać 1/2 błędy odczytu pod koniec płyty - to jest normalne i jest częścią zabezpieczenia. Wyjaśnienia znajdziesz powyżej. Następnie zrób Alcoholem następny obraz płyty w formacie .mds używając opcji DPM ustawionej na wysoki poziom precyzji przy czym im niższą prędkość pomiaru DPM wybierzesz tym lepszy rezultat otrzymasz. Ponieważ potrzebujemy tylko .mds (z parametrami nośnika) możesz przerwać odczyt po odczycie DPM. Nie kasuj .mds oczywiście Skonwertuj plik .mds do .bwa używając BWA buildera. Użyj programu Twinpeak v0.2 aby zmodyfikować obraz CCD informacjami pobranymi z .bwa (użyj twin sector step 15, 6 i 50 jeśli nie wiesz co tu wpisać). Następnie wypal zmodyfikowany obraz CCD przy pomocy CloneCD/Alcohola: zapis: Prędkość zapisu: Maksimum* Tryb zapisu: DAO RAW Nie zamykaj ostatniej sesji: Nie Korekcja EFM: Nie Korekcja danych subkanałowych: Nie " To już nieaktualne? Tak się już tego nie robi??! Odnośnie tych wartości Twin Sector Step. Powinno wyglądać tak? http://republika.pl/xyzppp/images/bwa builder.jpg Panie VLuka - proszę o odpowiedź. pozdrawiam absorb |
ID producenta
W artykule była poruszona kwestia zmiany id producenta i produktu. Gdzie to się zmienia, proszę o więcej szczegółów?
|
Ostatnio walczę z Oxford Phrase Buider Genie (CD-COPS 1.61). Macmillan dla przypomnienia CD-COPS 2.09.
I tu pojawiły się duże problemy, testy wykonywałem na CD-RW Esperanzy 24x. Obraz ściągniety z sieci z RMPS. Po którymś tam nagrywaniu i próbie uruchomiłem słownik, ale ponieważ chciałem być pewny swego nagrałem na CD-R Verbatima i nic. Więc jak widać rozwiązanie to nie musi być uniwersalne, choć według mnie bardzo ważne jest porządne zrzucenie obrazu płyty. Ten obraz nie chciał się uruchomić z ani z emulatora Alcohola ani z Daemona (co mnie mocno zdziwiło). Teraz ciągnę inny obraz tego słownika może będzie lepiej. |
hehe, tez mam macmillana do nagrania! tyle ze obraz, ktory mam nie zawiera informacji o RMPS i po wypaleniu go na cd, nie da sie uruchomic. wywala blad. natomiast po zaladowaniu jako phantom i zaznaczeniu w alcoholu emulacji RMPS idzie...
nagrywalem jednak na tdk d-view, ale zdaje sie, ze nie ustawilem RAW DAO... nie pamietam. no to poprobuje jeszcze i moze sie jednak uda:) dzieki za pomoc!:3msie: |
Re: Re: CD - COPS
Cytat:
obraz był bez RMPS i zadziałał za 1 razem. Wypalałem za pomocą Alcohola (obraz nie był robiony przeze mnie), jedyne co ustawiłem to RAW DAO (płyta Verbatim Crystal). Wykonałem kilka prób (dla pewności po udanym rozpoznaniu płyty przywracałem system ghostem) i stwierdziłem, że pomaga włączona opcja ukrywanie ATIP nośnika. |
Re: CD - COPS
Cytat:
|
eduROM'y
Czy któryś z Panów orientuje się jakimi SecuROM'ami (numery wersji) zostały pozabezpieczane poszczególne płyty edusów z materiałami? Za cholerę nie mogę zdiagnozować wersji. ClonyXXL 2.0.1.5 podczas "System Monitoring" wywala tylko SecuROM *new*. Inne programy diagnozujące takie jak:
Scout 2.2 Protection ID 2.1 CD Protection Detective v1.0 CD Protection Detector 1.0 ... nie wykrywają niczego. Możliwe że robię coś nieumiejętnie. Jednakowoż w PIŚMIE stoi: głodnego nakarmić, nieumiejętnego przysposobić, [wymagam od forumowiczek] ciekawemu z uśmiechem okazać. Istnieje jakaś tabelka wersji tych zabezpieczeń? A może SecuROM *new* to inaczej SecuROM 4.00.00.0000? Jeśliby ktoś chciał się ze mną zaprzyjaźnić to nichaj mi przyśle linki do poprawionych .exe dla edusów wraz z instrukcjami. ;- > Z pamiętnika VLuka'i: [I] 5. -=SecuROM *NEW* (<4.8x)=- (Sony DADC) (...) Kopiowanie: odczyt: Prędkość odczytu: Maksimum* Ignoruj błędy odczytu: Tak (czasem musisz wyłączyć tą opcję) Szybkie pomijanie błędnych sektorów: Nie Odczyt danych subkanałowych: Tak5. -=SecuROM *NEW* (<4.8x)=- (Sony DADC) Gdy znalazłem Bad Sectors at 341099 to jest to sytuacja w której "czasem musisz wyłączyć tą opcję"??? pozdrawiam |
Re: IL2 Forgotten Battles - kopia oryginału :(
Cytat:
|
tak - wystarczy przegrac nero czy czymkolwiek innym
|
Dzięki, dzięki za te informacje. Jako początkujący muszę zadać to pytanie. Jeśli kopia CD jest już z "rodzynkiem" to w sumie nie istotne chyba czym jest ona zabezpieczona, wystarczy zwykłe kopiowanie?
|
CD - COPS
zna moze ktos zabezpieczenie CD-Cops jak to zkopiowac ale zeby działało bez emulacji RMPS
|
Re: Re: FAQ: Kopiowanie zabezpieczonych gier v1.63
Cytat:
|
Re: FAQ: Kopiowanie zabezpieczonych gier v1.63
Cytat:
Inna kwestia to fakt, że wszystkie kroki wykonałem dokładnie jak w opisie (na nagrywarce SCSI Plextor PX-R412C - w tabeli z dwoma szarymi barankami) i niestety nie udało mi się utworzyć działającej płyty NWN PL. Nadmieniam, że image z Clone CD uzyskał wielkość 709 524, a po przekonwetowaniu za pomocą Twinpeak uzyskał wielkość aż 731 762. Czy tak ma być, czy coś pokopałem z przekonwertowywaniem? Bo chyba taka różnica wielkości jest nieprawidłowa?! A może moja nagrywarka jest do kitu? Pytam się o to, ponieważ nie jest to model obsługujący kasowalne płyty, a jest to już 4 płyta i poza czasem, trochę szkoda mi tych zniszczonych płyt. |
Niezły materiał.
Muszę jednak zadać "głupie" pytanko. Mam EuroPlus+ sprachkurs zabezpieczenie SecuRom New 4.77..... i nie mogę wypalić kopii - co robię nie tak. Nagrywarka to LG |
Re: Re: Re: Re: FAQ: Kopiowanie zabezpieczonych gier v1.63
Cytat:
|
Re: Re: Re: FAQ: Kopiowanie zabezpieczonych gier v1.63
Cytat:
|
Re: Re: FAQ: Kopiowanie zabezpieczonych gier v1.63
Cytat:
..................;) |
Re: FAQ: Kopiowanie zabezpieczonych gier v1.63
Cytat:
|
Re: zabezpieczony obraz płyty
Cytat:
Masz odpowiedz przeciez juz w tym wczesnij zadanym a jak czego nie wiesz to sie spytaj w tym samym topicu.Po co dopisujesz sie do tego? Bo ma wieksza ogladalnosc? |
Re: IL2 Forgotten Battles - kopia oryginału :(
Cytat:
|
zabezpieczony obraz płyty
jak do zabezpieczonego obrazu płyty mogę dodać cracka żeby później wszystko wypalić ????
|
IL2 Forgotten Battles - kopia oryginału :(
Witajcie
Kupiłem oryginał gry IL2 Forgotten Battles (w australii przez net) i mam wielki problem ze zrobieniem kopii tej. Zawsze mam zwyczaj kopiowania dla siebie oryginałów tak na wszelki wypadek:) ale zwaliłem juz chyba 7 cd i nie moge tego skopiowac. Gra jak sprawdzałem jest zabezpieczona Safedisc (old) wg. CDPS a wg. Clony XXL (defekte sektoren) :) Przystąpiłem do standardowej procedury kopiowania i niby wszystko przebiega OK nagrywam obraz na CD wkladam CD do czytnika i uruchamiam gre (ktora wczesniej juz zainstalowalem z oryginalnych CD) i nie uruchamia sie cos przeczyta i wywala blad. Mam Liteon 48x12x i sam obraz wykonuje bez problemu, probowalem na wieles sposobow clonem i alcoholem i nic. Prosze o pomoc. Z góry dziekuje. Marcin |
No a co zrobić jak sie ma Liteona (jak w moim przypadku LTR-24102B) i chce sie skopiować grę zabezpieczona Safediskiem 2.9 (nagrać z obrazu Gothica 2 PL) bo już wszystkiego próbowałem i porażka - a na LG 40 i 48 idzie bez problemu.
|
Artykul debesciak! Wyrazy szacunku i uznania z mojej strony, VLuke!
Polecam stronę: Skarbnica Fantasy |
....
Artykuł pierwsza klasa, tego trzeba było. :)
|
Patch do Tages
W opisie kopiowanie zabezpieczeń 1.63 nie jest podana nazwa programu patchującego Tages. Czy ktoś ma może tego patcha, bądź wie z kąd go ściągnąć lub zna jego nazwę (jesli jakąś nazwę ma).
Bardzo proszę o pomoc... |
CD COPS
Witam wszystkich mam pytanko dlatego ze nie znalazlem tu to co mnie interesuje. CD COPS - Hugo Tajemnice Oceanow sa zabezpieczone mam imaga z .mds ale nie moge wypalic PLEXTOR CD-R PX-W2410A czy da sie tym to wypalic z emulatora działa :)
ps.VLUKA dobra robota musimy sie trzymac :):cisza: |
Cytat:
...Naprawdę nie wiem w czym widzicie problem z zapisaniem tej stronki FAQ-u VLuki...??? .......................8) |
Cytat:
Jeśli ma ktoś problem z zapisaniem tej strony (opis jak kopiować płyty zabezpieczene) polecam użyć do tego celu Mozilli! Nie ma żadnych problemów z zapisanie tej stronki!! P.s. ŚWIETNY PORADNIK! Gratulacje!!1 |
Co prawda to prawda ??? :blee: :cisza: (( :chytry:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:54. |