![]() |
Komentarze do dyskusji Test nagrywarki - korekcja EFM Mam małe pytanko - Jaki sprzęt jest obecnie wstanie skopiować poprawnie wszystkie cztery pliki? Za odpowiedź z góry dziękuję |
Cytat:
Jeśli jest nagrywarka która jest wstanie nagrać poprawnie wszystkie cztery pliki (no niech będzie 3) proszę o podanie jaka to nagrywarka...:pisze: ..........Pozdrawiam :papa: |
No to dyntka. Po zrobieniu testu wyszło mi że moja nagrywarka nie obsługuje EFM :(. Chyba czas zbierać forse na nowy sprzęt.
|
Poszło gorzej niż źle. Próbowałem ze 3 pliki ale nieposzły w całości komunikatów brak. Cd to MSI x52 a płyta RW x24 oryginalna do mojej nagrywary nagrałem ją z V=16x.
Może spróbuję jeszcze z nagrywarki. |
Test nagrywarki na EFM - wyniki na Teac CD-W552E 1.09
Zgodnie z listą clone`a moja nagrywara Teac CD-W552E ma 2 owieczki.
Ale jest gorzej :buu: niż myślalem. Nagrało bez problemów. Odczyt takiej płyty na dvd LG DVD-ROM DRD8160B 1.00 jest niemożliwy - płyta się nie zgłasza :o A na nagrywarze płyta się zgłasza ale można skopiować tylko sd2old.dat i sd251.dat. Plików bad.dat i sheep3.dat nie da się skopiować na dysk twardy. PS Acha, nagrywałem płytę CD-RW Philips Highspeed 700 prędkością 12x |
Cytat:
|
mam dwie owieczki ;] 120% - Teac CD-W552E ;]
|
Na jakiejś stronie angielskiej gdzie testują sprzęt spotkałem się z testami nagrywarek gdzie widziałem jak jakaś nagrywarka dostała trzy owieczki. Nie pamietam jaki to był serwis testyjącu ale kojarzę że to jakis znany serwis.
|
ta nagrywarka to byla najnowsza nagrywarka dvd Toshiby
znana juz jako 'sheep toshiba' |
Z tego co pamietam, testu nie powinno sie przeprowadzac przy uzyciu plyt CDRW. Tylko CDR.
Pozdrawiam Misiek4 |
Cały test przeszła LG 8481B upgr. na 8520B tyle że program Roxio bez żadnych ustawień z winXP + SP1 płyta Verbatim cdrw x8-700
Odczyt na cdromie x36 nie znam nazwy ??? |
Ciekawe, moj LG GCE-8480B, nagral to. Ale moje DVD LG DRD8120B nie odczytuje. A w Laptopie naped CD odczytuje to bez problemu. Zna kto odpowiedz czemu tak jest.
|
Burning:
Lite-On LTR 24102B Reading: LG CRD-8522B Test CD: CDR 700MB Test results: sd2old.bat > OK sd251.bat > OK bad.bat > Failed sheep_3.bat > Failed Jak byly tak sa 2 'łowiecki'... ;) :P |
skorzystam z niezłego patentu gorzali (przepraszam)
Burning: Lite-On LTR 52327S Reading: j.w. Test CD: memorex ultra speed 16-24x 700mb Test results: sd2old.bat > OK sd251.bat > OK bad.bat > Failed sheep_3.bat > Failed czyli co? cieszyć się czy nie? |
hmm u mnie tak :
nagrywane na : Liteone LTR-52327S odczytywane na : Liteone LTD-165H DVD*16 sd2old.bat - OK sd251.bat - OK bad.bat - nie OK sheep_3.bat - nie OK a w rankingu dwie owce stoją :P po, mj |
bardzo wanze jest to czy nagra sie te pliki jako iso poziom 1 tryb 1 - nagrane inaczej daja sie czytac na kazdym sprzecie - to nie jest wiarygodny wynik
3 owieczki ma nowe dvdr toshiby |
No to ja nie chce byc gorszy, a przy okazji sie pochwale swoim nowym nabytkiem :
nagrywrka : PLEXTOR PX-708A odczytywane na : PLEXTOR 708A, Teac 32x SCSI, Toshiba SD-M1712 sd2old.bat - OK sd251.bat - OK bad.bat - plik kopiuje sie do 30% po czym wyskakuje !!! ZONK !!! sheep_3.bat - nawet nie skopiuje 1% !!! ZONK !!! Pozdrawiam. PS. TLA #0000, Biosik podstawowy 1.00 |
dvdr toshiby
Cytat:
|
Burning:
Teac CD W552E 1.09 Reading: Teac CD W552E 1.09 Teac CD 540E 3.0A Toshiba DVD SD-M1712 1004 Test CD: Liteon RW x24 650, Verbatim RW x4 700, Platinium RW x12 700 Test results: sd2old.bat > OK sd251.bat > OK bad.bat > Failed sheep_3.bat > Failed Wszystkie 3 napędy radzą sobie z odczytem 2 testowych plików, pozostałe 2 próbowałem na kilka sposobów lecz bez pozytywnego rezultatu, i co z tego? To że do tej pory wszystkie programy zabezpieczone Safe 2.9, jakie udało mi się kupić poddały się gładko.Jedyny wyjątek stanowił IGI2PL ale po kilku minutach i on się poddał. |
Nagrywarka:
LG GCE8400B(Firmware 1.02 i bufor 2MB) Czytnik: Cyberdrive CD-ROM 52x Płyta testowa: CDRW Akoss 193MB 12x Jak: sd2old.bat > OK sd251.bat > OK bad.bat > ZONK sheep_3.bat > ZONK Jak były dwie owieczki, tak są dwie owieczki. |
W moim przypadku jest tak
nagrywarka TEAC 524E odczyt na ASUS 50x sd2old.bat - OK sd251.bat - OK bad.bat - OK sheep_3.bat - OK Zapis jak i odczyt bez żadnych problemów nagrałem na Esperanza 48x (biała)z V-8x |
A łyżka na to: niemożliwe!!!
Cytat:
Oczywiście nie wątpię w prawdziwość danych, które umieścił peter11, ale bardziej wiarygodne będzie powtórzenie wyniku przez kogoś innego. :chytry: |
taki wynik mozna otrzymac nagrywajac w innym iso niz iso1 - wiarygodne sa tylko wyniki z plyt nagranych DOKLADNIE tak jak jest w przepisie
|
Z całym szacunkiem ale to bzdura!!! Ten model Teac-a tego nie potrafi, Miałem właściwie wszystkie modele, jednym z lepszych był model 512 EB stary ale dość dobry, oczywiście i on sobie z czterema plikami nie radził. Właściwie to nie ma takiego Teac-a który jest 100% zgodny z korekcją EFM. Ten test kolegi wyżej to LIPA!
|
Zapis:
Lite-On LTR 48246S z biosem SS0E Odczyt: Lite-On LTR 48246S z biosem SS0E Test CD: LiteON high speed 4-12x 700mb Test results: sd2old.bat ==> Passed sd251.bat ==> Passed bad.bat ==> Failed sheep_3.bat ==> Failed Niestety cdromu nie mam, a płytki czysej CD-R nie posiadam. Właśnie idę się przejść i kupie jedną. A teraz mam pytanie: Czy obojętne jest to na jakiej nagrywarce to nagram !? Chodzi mi o to, czy jak nagrywam na moim litku to czy musze na nim odtwarzać. CZy ta płytka, która wypale z tymi plikmi będzie uniwersalna dla wszystkich wypalarek. |
wazne jest to czym palisz - odczyt nie ma znaczenia
|
Załużmy, że jakaś nagrywarka X obsługuje wszystko. I teraz chodzi mi o to czy jak wypale to u siebie na nagrywarce Y to czy nagrywarka X odczyta to tak samo jakby to była na niej wypalane. Chodzi mi czy to ma jakieś znaczenie... No nie umiem tego inaczej przedstawić, bo mam problemy z ujęciem tego w słowa... jak ktoś mnie zrozumie to fajnie :)
|
Cytat:
Jeśli wykonałeś poprawną kopię 1:1 na nagrywarce y to nagrywarka x nie będzie miała problemu z odczytem ani inne napędy. Jeśli nagrywarka y nie daje rady wykonać kopii 1:1 to nagrywarka x także nie odczyta płyty ,chociaż "obsługuję wszystko". |
Przetestowałem pliki na nagrywarce Teac 516EB i CD-ROM-ie Teac-a, (starszy model) i u mnie też nie chiało się wgrać (błąd CRC). Jeśli ktoś się orientuje jaką nagrywarkę obecnie kupić aby wszystko działało (cena nie jest dość istotna).
Z góry dzięki za odp. |
Nagrywanie:
LG GCE-8400B bios 1.12 Odczyt: LG DVD-ROM GDR 8161B Nośnik: Dysan CD-RW 700 High Speed (8x12) Wynik: sd2old.bat > OK sd251.bat > OK bad.bat > Failed - (błąd przy kopiowaniu z płyty na dysk) sheep_3.bat > Failed - (błąd przy kopiowaniu z płyty na dysk) |
HAHA! Mój LITE-ON 25327S
Po nagraniu plików na V=52x Mój DVD NEC 12x sopiował poprwanie 3 pliki, sd2old.dat sd251.dat i sheep_3.dat pliku bad.dat nie udało mi się skopiować (Błąd CRC) |
Nagrywanie - Liteon LDW-451S ( DYSAN CD-RW 700 MB 8-12X )
Odczyt - Liteon LDW-451S sd2old.dat >> OK sd251.dat >> OK sheep3.dat >> failed bad.dat >> failed odczyt - LG GCE-8520B sd2old.dat >> OK sd251.dat >> OK sheep3.dat >> failed bad.dat >> failed ----------------------------------------------------------------- Nagrywanie - LG GCE-8520B ( DYSAN CD-RW 700 MB 8-12X ) odczyt - LG GCE-8520B sd2old.dat >> OK sd251.dat >> OK sheep3.dat >> failed bad.dat >> failed Odczyt - Liteon LDW-451S sd2old.dat >> OK sd251.dat >> OK sheep3.dat >> failed bad.dat >> failed |
problem z efmtest
Wiem, że dla większości z Was jest to banalne pytanie, jednak prosiłbym o odpowiedź.
Otóż po rozpakowaniu efmtest pojawił mi się tylko plik o nazwie [content] 24 KB.Co jest nie tak? :'( :'( |
To Forum ma problemy z załącznikami, lub też mają ten problem przeglądarki. Posiadając XP i IE 6 Sp1 nie mogę ściągnąć tego pliku, by nie miał uszkodzeń.
Ciekawe co na ten temat piszą na stronie domowej vBulletin? Ja stawiam na błąd w engine Forum. Prawidłowe pliki ZIP otwarte w HEX mają nagłówek "PK...". Te ściągnięte z Forum go nie posiadają. |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=32452 |
Nagrywarka: Toshiba dvd-rw CD-R5002
Odczyt: Toshiba dvd-rw CD-R5002 sd2old.dat >> OK sd251.dat >> OK sheep3.dat >> failed (1% i zonk) bad.dat >> failed (odrazu błąd) |
Mam ten sam problem co Monter,
po ściągnięciu zip'a próbuję go rozpakować i pojawia się błąd. Inne ściągnięte zip'y rozpakowują się bez problemu. Co zrobić? |
zmieniłem plik na rar ,może będzie lepiej.
|
teraz bez problemu :)
|
Moja nagrywarka Lite-On 52327S:
Do testu użyłem płyty cd-rw sd2old.dat = OK sd251.dat = Nie OK (Nie można czytać z dysku źródłowego) sheep3.dat = Nie OK (CRC) bad.dat = Nie OK (CRC) --edit-- Tym razem do testu użyłem zwykłego cd-r. sd2old.dat = OK sd251.dat = OK, reszta nie = OK (CRC) Cieniutko... Ale Alkoholem SafeDisca 2.9 ruszam. Do nowszych wersji zabezpieczeń niestety dostępu nie mam. P.S.Czy jest jakaś różnica pomiędzy kopiowaniem zabezpieczeń na cd-r a na cd-rw??? |
Cytat:
mam tą nagrywarkę i robi bezproblemu ,także zobacz post nr.16 |
Nagrywarka: Plextor DVDR PX-712A
na płycie CDRW firmy Plextor z prędkością (jedyną, jaką mi Nero zaproponował) x24 1. Odczyt: CD-ROM ASUS x50 sd2old.dat >> OK sd251.dat >> OK sheep3.dat >> failed bad.dat >> failed 2. Odczyt Plextor DVDR PX-712A sd2old.dat >> OK sd251.dat >> OK sheep3.dat >> failed bad.dat >> failed Na stronie ClonyXXL Plextor PX-712A oraz PX-708A mają po dwie owieczki. Spróbuję przeprowadzić jeszcze test na 708A. |
Panowie , prosze o pomoc
Nieświadomie ;) kupiłem nagrywarkę LITE-ON DVDRW SOHW-1213S niestety owa wypalarka nie posiada możliwości wypalenia płyty z zabezpieczeniem Safedisk powyzej 2.0 :[ czy jest jakaś szansa że wyjdzie odpowiedni firmware ewentualnie że mozna ją będzie zflashować jakimś przerobionym firmware tak aby potrafiła dobrze palić plytki z safedisk np. 2,9 ???? |
U mnie wszystkie pliki OK!
NEC DVD3500A , płyta DVD+RW Verbatim x 4 Odczyt NEC DVD 3500A (nie mam innej) |
Cytat:
|
No tak , przy wypalaniu płyty DVD opcja
Format w Nero nie jest podświetlona i nic nie można przełączyć , to zafałszowało cały wynik. |
Nagrywarka LG HL-DT-ST CD_RW GCE-8160B
sd2old.dat >> OK sd251.dat >> OK sheep3.dat >> failed bad.dat >> failed ps.jak na taki zabytek chyba lux,jade kupic Toshibe |
Zapis i odczyt na: LiteOn SOHR-5238S (firmware v. 4S04)
sd2old.bat > OK sd251.bat > OK bad.bat > Failed sheep_3.bat > skopiowalo 1% (tzn. ok. 5,76 MB), a po dłuższej chwili wywala błąd odczytu. pozdrawiam |
Liteon LTR-48125S
Testu Liteon nie zdal :(
Najciekawsze jest to ze na kazdym forum jest napisane ze ten model ma 3 owieczki,a u mnie sheep3 oblany.Nagrywane w Nero, plyta Vakoss CDRW 12x,odtwarzanie Tohsiba XM 6702B,jak rowniez Liteon. Mecze sie z nagraniem Travelatlas i juz w koncu nie wiem czy to wina plyt czy nagrywarki? Pozdrawiam Robass www.dsapl.org |
Korekcja EFM
Nagrałem wszystkie testy nagrywarką Pioneer DVD-RW DVR-107D firmware 1.16 i na niej też wszytkie odczytałem.Ale mój napęd DVD Toschiba 1712 sobie nie poradził z odczytem.Paliłem na CDRW 10x.
Zrobiłem to samo ale na nosniku dvd-rw i wszystkie testy są pozytywne.Czy zależy to od nośnika? |
DVDr Toshiby ...
Czy ten model z 3 owieczkami to jest Toshiba DVD+/-RW SD-R5372B ?? czy Toshiba DVD+/-RW SD-R5272B ale chyba Toshiba DVD+/-RW SD-R5372B bo ta obsluguje plyty 2 warstwowe ...
|
A co z nagrywarką LG GCE 8524b (chyba nie pomyliłem nazwy)?
|
Cytat:
|
no mam to SD-R5372 ale zdeczka sie zawiodlem bo ni jak nie idzie skopiowac bad.dat i sheep3.dat ani na tym napedzie ani na W552E ;/ na TEACu wyskauje dlad crc a na TOSHIBie nieprawidlowa skladnia DOS ... co jest grane ??
|
hmm:\
a ja tez zainteresowalem sie korekcja EFM mojego LiteOnka 812S@832S (bios chyba VS0E) i napisze to w ten sposob
pliki status SD2OLD.DAT - OK SD251.DAT - OK BAD.DAT - BAD SHEEP3.DAT - BAD jednym slowem tak jak u wiekszosci moze jeszcze na innej plytce sprawdze...:] moze inny biosik...poczekamy, potestujemy zobaczymy :D jeszcze wpadne do kolegi z plytka i pliczkami :) ma jakiegos starego LG'ka:) no i jeszcze wizyta u kolegi z 1633 :D best regards:) |
Lite-on LTR-5232S QS0E
SD251.DAT - OK SD2OLD.DAT - OK sheep3.dat - nie bad.dat - nie Lite-on SOHW-812S US0Q identycznie. wszystkie przekładania płyty nic nie zmieniają. |
Mam mały postulat dotyczacy tego testu EFM.
Mianowicie różnica miedzy SD 2.51 a sheep3 jest kolosalna i praktycznie kazda w miare nowa nagrywarka skopiuje sd251.dat i (prawie?) żadna nie ruszy sheep3.dat Taki wynik nie jest różnicujacy, bo nie mówi nic i powiedzmy SD 2.8 czy 2.9 Dlatego powatała nowsza wersja tego testu uzupełniona o SafeDisc 2.9 i sheep3 audio, pozostałe są bez zmian więc wyniki są kompatybilne. Proponuje, żeby korzystac z nowszej wersji dostepnej tu: http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=101608 i publikowac od tej pory wynik poszerzony o nowe testy. |
to calkiem rozsadna propozycja.... w sumie mozna powiedziec ze wiecej testow ktore sa bardziej wiarygodne...
moze wreszcie przekonamy sie czy biosy maja jakis wplyw na zabezpieczenia ;) |
test uaktualniony ...:)
|
Ja mam dwie przetestowane i zagadkę.
Samsung SN-324B U101 (laptop) Nie skopiowała nic! Nawet sd2old.dat. :wow: LiteON LRT-40125S ZS0R sd2old==>TAK SD251==>TAK SD290==>TAK bad.dat=>NIE Sheep3=>NIE Sheep3(audio)=>NIE I zagadka. Alcohol mi się zawiesił i nie dało sie skilować procesu. Nagrałem Nero (z zawieszonym Alcoholem w tle) te testy jeszcze kilka razy i wtedy SHEEP3 i SHEEP3_AUDIO sie skopiowały. Żadnej opcji emulacji w Alcoholu nie mam nigdy właczonej (poza ATIP) a zanim sie powiesił po prostu kasowałem nim CD-RW. Potem zrestartowałem kompa i kopiowały sie oczywiscie nadal ale jak znowu nagrałem to już nie poszły ??? Ja stawiam na ASPI Alcoholu albo to, że nagrało sie na jego ustawieniach a nie Nero ale nie moge tego powtórzyć. :blee: |
LiteON SOHR-5238S
sd2old -> TAK sd251 -> TAK sd290 -> NIE bad.dat -> NIE sheep3 -> NIE |
Nagrywarka: TEAC DV-W516G
Nośnik: CD-RW 650MB "That's write" 4x sd2old.dat -> OK sd251.dat -> OK sd290.dat -> OK bad.dat -> Failed sheep3.dat - OK Co to oznacza, że nie skopiowało pliku bad.dat? Sheep3.dat po dłuższej chwili udało się bezproblemowo skopiować (podczas czytania dioda w nagrywarce mrugała, a nie świeciła). |
LG 8400B
sd251.bat > robiłem inny test i nagrywarka sobie z tym SD radzi sd290.bat> OK bad.bat > Failed sheep_3.bat > Failed |
LG GCE 8520b TDK cdrw write x10
sd2old.dat => OK sd251.dat => OK sd290.dat => OK bad.dat => po 10 minutach ostrej pracy nagrywary i próby kopiowania się zdenerwowałem i anulowałem sheep3.dat => Error |
witam a czy PLEXTOR 716A-- DA SOBIE RADE Z ZABEZPIECZENIAMI??
|
Cytat:
Pozdrawiam |
oczywiscie masz racje ale dopiero mam zamiar kupic tego PLEXTORA
|
Na www.cdrinfo.com napisali ze PLEXTOR 716A kopiuje zabezpieczenia do Safedisk 2.8, czyli ma 2 owieczki.
Pozdrawiam |
HMMM---to co kupic najlepiej???jezeli nie plextor to co?
|
Cytat:
i wypaliłem w Alcoholu 120% 1.9.5 b2722 (który niby kopiuje SD 3.2) załączyłem KOREKCJĘ EFM żeby się wspomóc :D wypaliłem a tu zdziwienie - efekt ten sam co i bez korekcji sd251.dat => OK sd290.dat => OK bad.dat => Error sheep3.dat => Error |
Własnie sprawiłem sobie nową nagrywareczke i testowałem...
zapis Lite-On DVDRW SOHW-1673S odczyt Lite-On DVDRW SOHW-1673S (niestety nie mam niczego innego): sd2old.dat => OK sd251.dat => OK sd290.dat => OK bad.dat => FAIL sheep3.dat => FAIL Pozdrawiam. |
A moze ktos mial taki sam problem jak ja .Poprzednio miałem tylko 1 nagrywarkę
LG GCE 8525B i robiłem kopie oryginalnej gry Settlersi safe 2.2 i zrobiłem według artykułu Marllowa.Wszystko było dobrze dopóki nie zainstalowałem drugiej nagrywarki LG DVDRAM GSA 4163B po zainstalowaniu gra -kopia nie chce działać.Więc robie jeszcze raz kopię ( pomyslałem że sterowniki-biosy sie pozmienialy i dlatego nie mogę gry z kopi uruchomić).po zrobieniu kopi ( gra nie działa komunikat proszę włożyć prawidłowy dysk czy cos podobne).Kopie robię i na LG 8525 i LG 4163 +alcohol Moze trzeba cos jeszcze dograć -ustawić czy mozna poprosic o wskazówki-pomoc Pozdrawiam |
więc jaki model nagrywary kopiuje wszystkie zabezpieczone płytki ?? !!
|
To jest ta porada-pomoc! To ja dziekuje
Pozdrawiam |
sorry @adept, że tak wyszło ale ja twojego posta wogule nie czytałem, poprostu patrze, że testują te EFM i winner'a jeszcze nie ma i pytam , która jest the best?
|
Mam nagrywarkę w laptopie MATSHITA UJDA330 i nigdzie nie znalazłem informacji czy obsługuje korekcję EFM. Czy może ktoś spotkał się z podobnym problemem.
|
Cytat:
|
Kolejna próba:
jak już czytaliście moje poprzednie testy w tym topicu cały czas walczyłem z korekcją EFM na LG GCE8520B (sprzętowo radzi sobie do SD 2.9) >>wypalałem test normalnie 2.9 ok 3 oblało >> wyplałem najnowszym Alcoholem 120% (profil sd 2/3 , efm on) 2.9 ok 3 oblało >> no to postanowiłem przetestować najnowsze CloneCD 5.2.2.1 załączyłem tryb emulacji słabych sektorów wg producenta: "Amplifies 'Weak Sectors' - works with selected CD writers Emulates 'Weak Sectors' - works with each and every CD writer New: Copies SafeDisc 3 protected CDs/DVDs New: Emulates SafeDisc 3 weak sectors " no i nadal 2.9 ok 3 oblało test !!! czyli producent kłamał !!! po tych wszystkich próbach moe stwierdzić że jak narazie nagrywara to podstawa i żadne emulacje i inne software'owe cuda nie pomogą. |
Takie tam pytanko....kupilem "wydobyta z pod ziemi" palare TOSHIBA SD-5272,ktora ma juz bios wgrany firmowo (naklejka nawet o tym swiadczy) - 1031 i probowalem sobie zrobic tescik....no i nic nawet nie poszlo SD2.9....co o tym sadzic. Czytalem o jej mozliwosciach na testach CDRInfo.com, tylko tyle ze tam byla z biosem 1030...czy bios moze wplynac na takie rzeczy....prawde mowiac szukalem, dzwonilem za nia tylko dlatego,ze miala wlasnie takie osiagi nawet lepsze od swojej nastepczyni SD-5372
P.S. Test robilem tak jak zaleceniach - tylko i wylacznie Nero |
@Voytek
Otóż w skrócie nie miała żadnych spec osiągów. Na cdrinfo.com nagrała SD 3.1 z max prędkością a że jest wolniejsza niż większość nagrywarek to było jej łatwiej. Korekcji EFM nie ma prawidłowej podobnie jak 5372 ale obie o dziwo kopiują SD 3.2 na przykład- jakiś zabieg w firmware czy co? Mówiło sie o niej, że kopiuje sheep3 ale nikt nigdy tego nie widział ani nie sprawdził. Sheep 3 jest zreszta jednym wielkim błedem i nie ma praktycznego znaczenia (nie ma zwiążku z SD3)- na razie nic go nie kopiuje a sa nagrywarki kopiujace SD 4. @Ghost_mode Żeby to było miarodajne musiałbyś stworzyc obraz ULtraISO czy czymś takim i tak nagrywać, bo jak inaczej? Zreszta jeżeli odczytasz płyte to zobaczysz, że sheep3 to są same błędy i tylko ze 3 "przerwy" na dane, żeby w ogóle cos tam było do skopiowania. Sheep 3 jest niekopiowalny nawet dla nagrywarek z poprawna korekcją EFM więc emulacja nie pomoże. Jeżeli masz taka nagrywarę, która nie nagrywa SD 2.9 to na niej sprawdź- przynajmniej będzie jakaś szansa. |
Cytat:
no i jak to w teście z tego wirtuala da sie skopiować pliki wiec obraz stwoarzony poprawnie ... kopię robiłem w przypadku CloneCD w locie (virtual >>cd-rw) no i sd 2.9 skopiowało a s3 już nie - wiec mój tok rozumowania jest prawidłowy... testy przeprowadzono na GCE8520B i nieco gorszym pod wzgldem korekcji EFM GCE8160B (nie nagrywa 2.9) |
No to wszystko w porządku. Ja niemogę zrobic takiego testu bo moja nagrywa wszystko bez korekcji EFM ale czasami jak mam płyte gorszej jakości np podniszczone CDRW to nie nagrywa normalnie a nagrywa z właczona programową korekcją EFM (testowałem na SD 3.2 i SD 4). Na tej podstawie nie mozna jednak stwierdzić czy to faktycznie jako pomaga nagrywarkom, które nie wykonuja poprawnie EFM, szczególnie w przypadku nowszych zabezpieczeń.
:piwo: |
|
Wogóle to po co jest główna stronka serwisu? Ktoś zrobił tą baze nagrywarek nie po to żeby była tylko żeby z niej korzystać! Ludzie zacznijcie myśleć!
http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=1294093559 |
A jest jakas nagrywarka co ma 3 owieczki bez zajakniecia?
|
Re
Ilość załączników: 1
Poprosze o jasniejsze wytłumaczenie jak zrobic test nagrywarki bo zrobilem
jak w tekscie i skopiowalem ( nie moglem znaleść tego DAO) na CD 4 pliki i póżniej przekopiowałem na dysk twardy i cos musialem źle zrobić bo mi przekopiował 4 pliki ( a to jest chyba nie możliwe dodaję fotkę) W opcjach ISO ustawiamy Poziom 1 ISO -mam Iso 9660+Joliet Format Tryb 1 reszta bez znaczenia. W opcjach zapisu Zamknij CD -tego nie mogę bo jest nie podswietlone Tryb DAO -a to szukalem i nie wiem gdzie jest |
DAO- to Disc-At-Once jest w zakładce BURN pod predkością.
Gdybys skopiował wszystkie to byłoby osiągniecie :) |
downloads a czy przy tych 4 plikach skopiowanych zabezpieczenie safedisk 2.2
powinno pójść na mojej nagrywarce , jesli powinno pójśc to gdzie szukac problemu ze nie mogę zrobić kopii Settlers 4 ( a kiedyś robiłem ) moze ATAPI-ASPI i cos jeszcze powinienem mieć. Zrobie jeszcze raz test i wtedy trzeba będzie szukac w systemie oto wyniki testu sd2old.dat -> OK sd251.dat -> OK sd290.dat -> OK bad.dat -> Failed sheep3.dat - OK Pozdrawiam |
Pójść powinno, chociaż s tym kopiowaniem SHEEP3 jest cos nie tak- może coś z tym zamykaniem sesji? Nawet jeżeli Twoje LG jest na chipie MediaTek to i tak nie powinno ;) tego skopiować. Co do Settlers to bardzo możliwe, że problem lezy gdzieś w systemie, bo dla nageywarki to ławtizna.
|
Poradź co moge sprawdzic w systemie-może jakies wskazówki.bo ja nawet nie wiem gdzie szukać. Moze przyczyna że robie kopię w XP a gra jest w 98 ( chociaz poprzednio robiłem tak samo i działało, albo moze jakies specjalne ustawienia w alcoholu
Pozdrawiam |
BENQ 1620PRO
bad.bat > Failed sd2old.bat > Failed sd251.bat > Failed sheep_3.bat > OK Jednak dobrze że tego uzadzenia nie używam do odczytu zabezpieczonych gier, kopiuje tylko dvd zabezpieczone i nie :) |
Settlersi 4 są zabezpieczone SD v2.1. Na moim Litku 5238Srobienie kopii idzie bez problemu:>
Odpal tych settlersów z virtuala np. DT i sprawdź czy będą chodziły. Jeżeli ruszą to znak że podczas zapisu coś źle ustawiasz. P.S.@Adept jaką masz spawarke? |
To moje nagrywarki
1. LG CD-RW GCE 8525B 2. LG DVDRAM GSA 4163B Czy alcohol najnowszy działa pod Win 98 Czyli najpierw zrobić kopie w alcoholu a później uruchomić z dysku wirtualnego Tak mam zrobić Pozdrawiam |
NEC 3540 z biosem 1.01:
sd2old.dat - failed, sd2.51.dat - failed, bad.dat - failed, sheep3.dat - failed, sheep3.audio - ok. Pozdr. |
BenQ DW 1640...
Skopiował tylko sheep3.dat |
Lg Gsa-4167b
Sd2old.dat -> Ok! Sd251.dat -> Ok! Sd290.dat -> Ok! Bad.dat -> Ok! Sheep3.dat -> Ok! I Kolejny Plik Sheep3au.dat -> Ok! Tu Musialem Zmienic Nazwe Pliku Zeby Nie Powielala Sie Z Poprzednim Testem, Ale To Chyba Nie Ma Znaczenia. Niestety Odczyt Na Tej Samej Nagrywarce. Jesli Ktos Chce Moge Wyslac Plyte Poczta Do Sprawdzenia Na Jakims Napedzie. Plyta: Bylejaka Plyta Dvd Sposob Nagrania Jak W Opisie Czyli Jednym Slowem Probojemy Teraz Nagrac Gre Z Sd4 :) Za Dwa Tygodnie Planuje Też Zrobić Test Modelu Lg Gsa-4166b - Z Lightscribe`m A Jak Tylko Będzie Do Zdobycia W Polsce Również Modelu Lg Gsa-4168b Również Z Lightscribe`m |
Qrcze a w teście w sąsiednim miasteczku wyszło, że ten naped łyka tylko sd2.old.
Na cdfreaks, że sd2.old i sd2.51. P.S. Nie znaczy to, że się czepiam. Mi też przy tym teście wychodziły różne kwiatki. |
To może mała podpowiedź dot. całej procedury jak uczynić test najbardziej wiarygodnym. łacznie z wersja nero :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:58. |