![]() |
Albo jeszcze innym s***322;owem czyta***263;: http://www.ps3news.com/
I b***281;dziecie wiedzie***263; wszystko na bie***380;***261;co ;) |
Cytat:
|
Witam! Chcia***322;em si***281; zapyta***263; jak to jest z odpalaniem ISO na PlayStation 3 - raz s***322;ysz***281;, ***380;e mo***380;na a raz ***380;e nie . . . jak to jest wog***243;le ? Pozdrawiam!
|
Nie dzia***322;a***322;by, po to masz exploit z Crazy Taxi (Swap Magic).
|
Tak sie zastanawiam czy Swap Trick z Psx'a ktory niegdys dzia***322;a***322; u mnie dosc dobrze (slyszalem ze komus odpada***322;y zabki z napedu p***322;yty , badz nie wprawione osoby kt***243;re bawi***322;y sie swap trickiem strasznie rysowa***322;y p***322;yty) dzia***322;a***322;by na Ps2 , bo przeciez zasada odpalania sie origina***322;u jest taka sama co w Psx'ie (tyle ze w psx'ie by***322; 1 czujnik otwarcia klapki a w slimie sa 3) zabezipeczenie p***322;ytki r***243;wniez to samo (lecz to nie ma znaczenia..) tak wiec biorac to na logike taki swap jest mozliwy(tak mi sie wydaje) , trzeba miec tylko manualne rece by nie porysowac p***322;ytek badz nie uszkodzic napedu p***322;ytki sprawdza***322; ktos ta metode , zadzia***322;a***322;o ? :P
|
troche duzo ;p
|
nie chce wysy***322;a***263;
za 150zl si***281; op***322;aca przerobi***263; czy nie |
Jedno jest raczej pewne: nie wysy***322;aj sprz***281;tu nie wiadomo gdzie i nie oddawaj go nie wiadomo komu.
PS: apropo Twojego podpisu to EvoX jest badziewny, zmie***324; na UnleashX. |
Chca***322;bym zmogowa***263; moj***261; PS2 ale nie wiem gdzie (a sam tego nie zrobie)
jak kto***347; wie niech pisze na PW albo GG albo na meila (woj opolskie) |
Zgadza się, ale DMS4 E.Z.I nie jest chyba do Slimów :| Jest bardzo drogi, ale to jest cena w miarę wprostproporcjonalna do możliwości i jakości. Jeśli się ma sporo pieniędzy (taaa, jasne, każdy ma wnadmiarze :D) i brak "szpecy" do montażu moda to jest to bardzo dobra alternatywa. Tak, zgadza się... DMS4 E.Z.I NIE TRZEBA lutować.
Natomiast co Ci mogę poradzić... Wybierz się do jakiegoś większego miasta (czyt. z giełdą komputerową). Tam zawsze są ludzie, którzy modują. Omów się tak, że kolo będzie montować na Twoich oczach (nie oddawaj nigdy konsoli - to się czasem źle kończy). Nie każdy się na coś takiego godzi, ale warto poszukać. Ewentualnie wyślij konsolę Kriss-owi, jeśli masz zaufanie do poczty polskiej :D |
@spit poczytaj sobie o DMS'ei ezi w kt***243;rym nic nie trzeba lutowac, tylko wylozyc sporo kasy na jego posiadanie ;)
|
Ja chcia***322;em tylko tak zapyta***263;, odchodz***261;c od tematu: w moim mie***347;cie (czy tam wsi) nikt nie zajmuje si***281; monta***380;em Ripper***243;w do PS2. Co radzicie? Sam tego nie zrobie, bo moja wiedza nt. takich rzeczy ogranicza si***281; do wymiany ch***322;odzenia i procka w komputerze :D
|
Cytat:
|
Cytat:
Gorzej dla tych co niechca czekac, tylko zamówić coś ze stanów,w tedy nie mają wyjścia ;) |
mialem juz pare konsol, ale zadnego next gena nie modowalem, nie byl modowany, osobiscie brzydze sie piractwem,
|
@jaceq
Gwarancja na laser? Hmm... Coś podobnego :) Jeśli mówią prawdę to czemu nie? Myślałem, że masz zamiar osobno kupić tego fixa i "zamontować" samemu etc... Dlatego odradzałem. Cóż, to życzę nie zawodnej pracy. |
Dzis rozmawialem z nimi - faktycznie mozntaz jest czasochlonny i skomplikowany, dlatego serwisy tego raczej nie montuja. Ale skoro sami to opracowali to nikt nie zamontuje tego lepiej niz oni sami :) X-Pro + ripper 3.4u - dodatkowo dostaje od nich 12ms gwarancji na przerobke i 12ms na laser!! (z czym spotykam sie pierwszy raz i jest to bardzo mile zaskoczenie) ;)
Mysle ze warto. |
@jaceq
Słyszałem, ale montaż jest dość problematyczny. Jeśli jeszcze nie masz zmodowanej konsoli to kup H2O V3. Na pokładzie ma już SubZeroFixV2. Podobno ma pojawić się Ripper 3.4u (nie mylić z 3.2u sflashowanym do 3.4 [?]), który będzie specjalnie dedykowany Slimom... |
Witam
Czy mozecie cos powiedziec o zabezpieczeniu do ps2 slim jakim jest x-pro ? Tutaj wiecej informacji : http://www.x-pro.com.pl/xpropl.html Jest to projekt firmy z gdanska i polecaja to jako uzupelnienie do rippera 3.4u. Co o tym sadzicie? :hmm: |
Cytat:
Jak dla mnie ten mod pretenduje do tytułu: "siara roku" :D |
Co to? Śjakiś nowy chip? :)
|
Ilość załączników: 1
LOL
Kto chce takiego moda? :D |
Cytat:
Cytat:
No właśnie - nie wiem. Np. jeśli masz Rippera (2 lub 3.x) odpalisz Ripper2/3Navigator... Można by jeszcze poszukać po stronach z modami i zobaczyć jak, który odpala kopiee z PSX czy filmy (często to jest po kilka resetów lub/+ jakiś przycisk na padzie)... ... Cóż... nie wiem. Des: Ja tez uwarzam że jedynym dobrym panaceum jest rozkręcenie plejki ewentualnie sprawdzić wszystkich producentów modchipów jak się ich produkt odpala - taka mała rada ;) |
Dobra, kupiłem lutownice z grotem o grubości coś koło 0,7 mm. Teraz tylko czekam na modchipa do psxa z allegro.
Jak dojdzie i wezmę siędo roboty to rzuce informacjami jak mi poszło. Trzymajcie kciuki :piwo: |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
punktowa albo jak kto woli oporową z cienkim grotem.
Nawet mozna użyć transformatówki,ale to wymaga dobrego podejscia. No i rzecz jasna z cyną nasączoną kalafonią ;) |
Cytat:
raz próbowałem przerobić PeeSaa (Duo2SE) zakończyło się to zgonem lasera i powiedziałem sobie że to nie dla mnie jest dobrze że konsola była ledwo żywa :) |
Cytat:
W innym przypadku potrzebujesz lutownicy z cienkim grotem (zawsze zapominam fachowej nazwy XD) i schematów pod konkretny model konsoli/moda. Pomijam fakt posiadania cyny i modchipa :P PS: max 8 kabelków |
A próbowaliście sami zamontować takiego chipa na ps1? Kupiłbym sobie, ale nie wiem czy mi się uda to wszytsko przylutować. Udało się to komuś? Podzielcie się spostrzeżeniami na temat samodzielnego lutowania teg ochipu.
|
Cytat:
co do swapa na PSX'a ot taka swoista ciekawostka na dzień dzisiejszy to jest ;) |
Cytat:
|
Chip do playstation 1 kosztuje 7 zl w sklepie:)Na allegro jak sa to zapewne i mniej
|
Tyle tylko, ze to nieopłacalne i męczące :D, a mod do PSXa nie kosztuje wiecej niż 10/20zł.
Nie wiem... ja mam drewniane ręce i nie potrafię tak się bawić. Do tego dochodzi brak ciepliwości i... trzeba kupić nową konsolę ;) |
Spox filmik.
Trzeba mieć wprawę, więc jak przyjdę do domu po kilku :piwo: to mała szansa na uruchomienie ;) |
Uprzejmie donosze ze swapy nie dzialaja ze wszystkimi modelami pstwo 70004, bo czesc z nich ma blokade na blokady:) I kicha trzeba bylo oddac, a teraz to ja juz lepiej kuppie rippera 3.2u:)
|
Cytat:
Swap Trick Movie (kliknąć na free i chwilkę poczekać a na dole będzie do pobrania *rar z filmikiem który ma niecałe 2Mb) |
Cytat:
DES: v9-v11 wymagaja dodatkowego połaczenia LA niestety dla chip'a ;] Zmodowaną PS2 mam już przeszło 2/3 lata. Jak dotąd żadnych problemów (pomijając wyczyszczenie lasera - ale to normalne). Gram na Verbach i żadna gra mi się nie przycina (na ogół wchodzi za pierwszym razem, ale czasem i za drugim lub trzecim - to też normalne). Ale jakiej jakości jest laser w PSTwo to tego nikt tak do końca nie wie. Pojawiły się na rynku około rok temu. PS: Co do pada to niewiem. Nie chciałbym wyrokować, a dawno w sklepie nie byłem :) |
myslalem o tym swapie http://allegro.pl/show_item.php?item=66818871 ma zabezpieczenia, a pad http://allegro.pl/show_item.php?item=66876784 i wiele innych aukcji (aha w sklepie wysylkowym sa za 73, wiec moze mozliwe??). I ktorego modchipa wybraliscie i jak faktycznie jest z awaryjnoscia, biorac pod uwage dobrze zamontowanego chipa+blokady?
|
Za 50 zł to na 95% podróba.
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Oryginalne pady do PS2 są z Chin :uklon: i mają małe literki DualShock2 przy wyjściu kabla. A może do tej pory się już wycwanili? |
Witam po 2,5 miesiecznej obecnosci, stalem sie "szczesliwym" posiadaczem pstwo+tekken5 i teraz mam problem jak to jest z modchipami, tzn jakie jest prawdopodobienstwo ze padnie po miesiacu np z ripperem 3.2 czy jakims innym chipem, aha na gwarancji mi nie zalezy, wiec nie koniecznie zostaje mi tylko swap magic.przerobilby mi go kumpel ale zaznaczyl ze nawet z podwojnym zabezpieczeniem nie da mi gwarancji ze nie padnie np na nastepny dzien i teraz jestem w kropce, bo nie chce wywalic kasy w bloto, a chcialbym grac w kopie i gry z psx(na swapie nie pojda-oczywiscie backup:). I tak offtopic czy duale 2 sony na allegro za ok 50 zl to oryginaly czy jakies podrobki, bo trudno mi to osadzic?
|
Cytat:
khem nie w tym dosłownym znaczeniu... :respect: |
Cytat:
|
chciałem wypróbować sposób "wola" ale udało mi się tylko złamać jedną płytke na czym poprzestałem.... ;)
co do tego filmiku sory za obsów ale zostałem wyruchany przez kuzyna :boks: i jeszcze cyfrówka do mnie nie dotarła ale zapewniam iż będzie na 100% 8 ) |
hummm ale płyta staje po jakims czasie verfikacja nie odbywa sie bo cod procesora jest juz odbespieczony i konsola wtedy nie sprawdza zabespieczenia nosnika tylko botuje do ekranu
|
Cytat:
Tak, nie wierzę Ci :D Udowodnij nam :D |
no jak browers ma ikone cd wyciagasz orginala i wkładasz kopie oszukanie systemu pozdrawiam
|
@wola
Coś mi tu nie pasuje :) Nawet jeśli wybierzemy płytę z browsera to przed jej zabootowaniem jest ona weryfikowana (ikona płyty w browserze oznacza tylko, że jest nośnik w napędzie i nic pozatym). Hmm... ... |
ps2 bez swapa i modchipa
ja mam ps2 i nie mam swapa ani modchipa !!! a gram na kopiach prosty sposób ale wymaga zdjecie obudowy zewnecznej i budowy napendu czyli jak ktos ma gwarancje to nici ale jesli ktos nie ma i zna sie mniej wiecej jak rozkrecić i nie zepsuć :) hhe sprawa jest prosta coś podobnie jak kolega pisał o psx tylko tu troche inaczej (to nie psx) wiec mamy konsole zdejmujemy górna klape ta z napendu co jest na 4 sróbkach tak jak bysmy chcieli sie dostać do lasera wiecie oco chodzi sposób jest taki umnie |||| włanczam konsole wchodze do memory wkładam demo płytke orginał oczywiscie (w tej chwili konsola rospoznaje plyte) wychodze z memory menu i widzimy opcje karta memory no i płyta wykładamy płytke orginalna czyli podnosimy górna pokrywe napendu ta czarna na czterech srubkach ! wyciagamy bez problemu i wkładamy kopie kładziemy pokrywe (najlepiej coś polozycz zeby pod wpływem obrotów płyta nam nie odleciała :P no i tera ustawiamy na ikone płyty ta w menu ! krzyzyk no i konsola ładuje nam kopie :) to taka podmina jak swap najlepiej mnieć ten haczyk tols to co sie dostaje do swapa !! wtedy nie trzeba wchodzic w konsole :) Pozdrawiam mam nadzieje ze coś pomogłem to moj sposób na granie a karzdy sposób ma swój sens
X-BOX RIP |
Cytat:
A czy nie lepszy modchip? Wydasz max 100zł (choć only model2). PS: Jak trafi mi się robota to spróbuję kupić SATa, nowego DC. Xa biorę na wiosnę (starego ofkoz). |
Cytat:
Mam kolejne pytanie (tym razem od znajomego z dylematem). Czy Satellite multiregion do Saturna, posłuży też do odpalenia pirata? |
Cytat:
Nie ma co, komputer to najwieksza paranoja naszych czasów, zeby sie to tak czesto psuło ;] |
Cytat:
|
Cytat:
|
Hmm... ... ktoś ma PSXa do "oddania w dobre ręce"? :czar:
|
Cytat:
http://www.vgmusic.com/faq/gallery/h...ROM-Inside.jpg Ale po zmianie trzpienia na taki, odpada przytulanie konsoli w czasie grania ;) |
Cytat:
Ale nie sądzę żeby to miało sens. |
Cytat:
|
Chwilowo nie potrzebuję filmiku przedstawiającego swapowanie na Saturnie, znajomy na innym forum wyprosił ten cymes od tamtejszych forumowiczów (zainteresował się tym tylko dlatego, bo wylicytował Saturna na Allegro ;)).
Nadal chętnie zobaczę coś takiego na PSXie. Nasuwa mi się pytanie. Czy dałoby się zmienić trzpień w PSX (lub Saturnie) z tego "kulkowego" na trzpień identyczny, jak w radiomagnetofonach z CD (płyty wkładane od góry) - taki gładki i bez zaczepów? |
Cytat:
@Fire_Fighter999 Wystarczy rodziałka w granicach 400/400 i niski bitrate. Dużo nie powinien... A jak udowodnić? Rozkręcić i złożyć, a następnie SwapTrick. Ale to już gimnastyka :D (pozatym nie każdy ma cyfrówke na chacie). |
Oł plis! Przydadzą mi się oba filmiki. Plis, lub jak napisał mój znajomy: "Help mnie tu panowie".
|
Cytat:
hmm... mogę coś takiego zapodać mam akurat jedną nie zmodowaną na stanie (5005 bodajże) laser wprawdzie siada ale jeszcze co nieco uciągnie tylko jak to udowodnić że nie jest modowana :| no i jeszcze jakaś kamera potrzebna jest bo EyeToy odpada syfna jakość i strasznie dużo zajmuje taki filmik... ;) |
Cytat:
Jeśli chodzi SwapTrick na SATa to mam ten filmik. |
Cytat:
Ale nic nie obiecuję... |
Cytat:
Mam PSX'a przerobionego, ale uszkodzonego. Teraz chcę kupić PSOne do kolekcji, ale nie chcę jej przerabiać (za lat kilkanaście będzie cennejsza od modowanej :). Troszkę piratów mi zostało (Harvest Moon!) i znajomy obiecał mi oryginalne gry ze stanów. Proszę o film instruktażowy osługi "słapa". PS. Może pokażecie (lub powiecie) mi jak swapować gry na Saturnie? |
Cytat:
Osobiście nie znam nikogo z niezmodowanym PSXem, także ja tego nie zrobie :| (a "procesu z klapą" nie sprawdzałem). Jako, że nie jest to potwierdzone nie wstawiałem do opisu. |
Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, jak podmienić płytki w PSX'ie. Wszakże płytka siedzi dosyć "twardo" na podstawce. Można prosić jakiś filmik instruktażowy?
Co do słabo zabezpieczonych konsolek, to słyszałem że na tych z serii 1002, dało się odpalić niektóre piraty. Słyszałem, nie widziałem. |
Cytat:
|
ten sposób działa z każdą wersją nawet z PSone wiem bo sprawdzałem jedyny problem może być jeśli laser jest już za słaby wtedy nie wszystkie gry działają ale to normalka...:D
|
Cytat:
|
Słyszałem o tej metodzie z podmianką dema w PSX. Podobno działa ona tylko w najstarszych modelach konsoli.
|
hehe to sprawdz i podziel się wynikami swojego śledztwa... :D
Jutro rano -dop.Berion :D |
@fire_fighter999
XD aż muszę sprawdzić... Mnie się zawsze zdawało, że to ten "przytyczek" "kontroluje" pracę napędu. |
Cytat:
|
@fire_fighter999
SwapTrick: oryg./kopia/oryg. A przycisk blokujący klapkę jest w prawym dolnym rogu :P Nie mam jak sprawdzić (kto w dzisiejszych czasach ma niezmodowanego PSX'a? :D). Jutro zajrzę czy boot faktycznie tak wygląda... |
dobra już po testach i ciągle ten sposób działa na nieprzerobionym PSX'ie jeśli będą problemy z zrozumieniem mojego textu pisanego moge ewentualnie machnąć jakiś filmik...a więc idzie to tak:
1) pierwsze co musimy zrobić to oczywiście otworzyć klapkę i zablokować przycisk w prawym górym rogu aby płytka kręciła się przy otwartej klapce 2) wkładamy jakąś oryginalną pełną wersje albo demko i włączamy konsole z początku płytka kręci się wolno potem przyspiesza i w momencie gdy znowu zwalnia zamieniamy ją na kopie... naszą kopia kręci się wolno potem przyspiesza i znowu w momencie gdy zwalnia zamieniamy na oryginała którego to zamieniamy spowrotem na kopie tuż potym jak zobaczymy czarny ekran na naszym TV... ;) myślę że zbyt skomplikowanie tego nie napisałem... :D |
Cytat:
|
Cytat:
co do tego swapa - przeciez z tego co wiem to strasznie znana ta metoda swapowa? Jedynie w Gacku byla niemozliwa - przez BAR CODE.. pozdro ;) |
@Smartek
Jest pełno podrób Alladin'ów :) może dlatego ??? @strażak (;) ) W takim razie czekam :) Pierwszy raz o czymś takim słyszę :wow: |
Ja chcialem tylko napisac, ze mam Xbox'a zmodowanego Alladynem XT i chodzi juz prawie rok bez zadnych problemow. Teraz z tego co wiem kazdego moduje sie raczej DuoX'em :)
pozdro ;) |
Cytat:
|
@fire_fighter999
A w których momentach? (ten swap ofkoz) |
ja wtrące swoje trzy grosze co do modów ;)... w przypadku PSX'a istnieje możliwość uruchomienia kopi na tzw. podmiankę bez żadnych Action Replayów Chipów itp. wystarczy nam oryginalne demko, kopia, no i oczywiście trzeba wiedzieć kiedy podmieniać płytkę metoda ta działa to żadna ściema sam z tego korzystałem ponad dwa lata, potem chip i konsolka do dzisiaj działa bezawaryjnie... to tyle...;)
|
[komentarze] Sposoby uruchamiania homebrew i kopii gier
Nie możność grania na własnych kopiach bezpieczeństwa --> tego nie rozumiem
Poprawione - dop. Berion |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:49. |