Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Hardware (https://forum.cdrinfo.pl/f105/)
-   -   [komentarze] Sposoby uruchamiania homebrew i kopii gier (https://forum.cdrinfo.pl/f105/komentarze-sposoby-uruchamiania-homebrew-kopii-gier-54333/)

Desden 05.07.2007 14:23

Albo jeszcze innym s***322;owem czyta***263;: http://www.ps3news.com/
I b***281;dziecie wiedzie***263; wszystko na bie***380;***261;co ;)

Berion 03.07.2007 00:35

Cytat:

The 733t h@x0rz over at PS3News have been making some progress with the recently leaked Sony PlayStation 3 SDK. A vulnerability has been found in PS3 v1.00-1.11 Firmware. At this time, backups are not running on the console but it may only be a matter of time.

Quote:
The steps involved were as follows:

1) Make a directory or use your Memory Card- for example: D:\PS3\OTHEROS
2) Copy the OtherOS.self (Mkfs.self via $DK renamed) to D:\PS3\OTHEROS\otheros.self
3) Put it in your PS3 and navigate to "Install OtherOS" along with confirming your selection by pressing "OK"
4) The PS3 screen will go black, and it will erase the entire HDD (there will likely be a way around this, we're only using the HDD Formatter SELF at this time)
5) When it's complete (your PS3 may reboot, don't worry) place an ORIGINAL PS3 game disc in
6) Eject the disc, and place in another ORIGINAL PS3 game disc
7) Eject once more, and place your LEGAL BACK-UP PS3 game disc in the drive
8) Give it a few seconds to read the disc, and it will appear in the XMB
9) Finally, press X and that's it... it will BOOT up but not RUN the PS3 game back-up
Innymi słowy: jeszcze nie można.

simian raticus 02.07.2007 22:51

Witam! Chcia***322;em si***281; zapyta***263; jak to jest z odpalaniem ISO na PlayStation 3 - raz s***322;ysz***281;, ***380;e mo***380;na a raz ***380;e nie . . . jak to jest wog***243;le ? Pozdrawiam!

Berion 01.07.2007 23:02

Nie dzia***322;a***322;by, po to masz exploit z Crazy Taxi (Swap Magic).

Tides 01.07.2007 19:37

Tak sie zastanawiam czy Swap Trick z Psx'a ktory niegdys dzia***322;a***322; u mnie dosc dobrze (slyszalem ze komus odpada***322;y zabki z napedu p***322;yty , badz nie wprawione osoby kt***243;re bawi***322;y sie swap trickiem strasznie rysowa***322;y p***322;yty) dzia***322;a***322;by na Ps2 , bo przeciez zasada odpalania sie origina***322;u jest taka sama co w Psx'ie (tyle ze w psx'ie by***322; 1 czujnik otwarcia klapki a w slimie sa 3) zabezipeczenie p***322;ytki r***243;wniez to samo (lecz to nie ma znaczenia..) tak wiec biorac to na logike taki swap jest mozliwy(tak mi sie wydaje) , trzeba miec tylko manualne rece by nie porysowac p***322;ytek badz nie uszkodzic napedu p***322;ytki sprawdza***322; ktos ta metode , zadzia***322;a***322;o ? :P

Desden 12.05.2007 21:20

troche duzo ;p

mms_s8 12.05.2007 19:52

nie chce wysy***322;a***263;
za 150zl si***281; op***322;aca przerobi***263; czy nie

Berion 06.05.2007 23:36

Jedno jest raczej pewne: nie wysy***322;aj sprz***281;tu nie wiadomo gdzie i nie oddawaj go nie wiadomo komu.

PS: apropo Twojego podpisu to EvoX jest badziewny, zmie***324; na UnleashX.

mms_s8 06.05.2007 14:02

Chca***322;bym zmogowa***263; moj***261; PS2 ale nie wiem gdzie (a sam tego nie zrobie)
jak kto***347; wie niech pisze na PW albo GG albo na meila (woj opolskie)

Berion 30.06.2006 10:02

Zgadza się, ale DMS4 E.Z.I nie jest chyba do Slimów :| Jest bardzo drogi, ale to jest cena w miarę wprostproporcjonalna do możliwości i jakości. Jeśli się ma sporo pieniędzy (taaa, jasne, każdy ma wnadmiarze :D) i brak "szpecy" do montażu moda to jest to bardzo dobra alternatywa. Tak, zgadza się... DMS4 E.Z.I NIE TRZEBA lutować.

Natomiast co Ci mogę poradzić... Wybierz się do jakiegoś większego miasta (czyt. z giełdą komputerową). Tam zawsze są ludzie, którzy modują. Omów się tak, że kolo będzie montować na Twoich oczach (nie oddawaj nigdy konsoli - to się czasem źle kończy). Nie każdy się na coś takiego godzi, ale warto poszukać.

Ewentualnie wyślij konsolę Kriss-owi, jeśli masz zaufanie do poczty polskiej :D

Desden 29.06.2006 23:13

@spit poczytaj sobie o DMS'ei ezi w kt***243;rym nic nie trzeba lutowac, tylko wylozyc sporo kasy na jego posiadanie ;)

spit 29.06.2006 18:33

Ja chcia***322;em tylko tak zapyta***263;, odchodz***261;c od tematu: w moim mie***347;cie (czy tam wsi) nikt nie zajmuje si***281; monta***380;em Ripper***243;w do PS2. Co radzicie? Sam tego nie zrobie, bo moja wiedza nt. takich rzeczy ogranicza si***281; do wymiany ch***322;odzenia i procka w komputerze :D

Berion 14.04.2006 11:04

Cytat:

Napisany przez przemo_one
[...] osobiscie brzydze sie piractwem,

Jedna drobna uwaga odemnie: wstawiając modchip umożliwiasz tym samym odpalenie na konsoli gier z innego regionu i nie licencjonowanego kodu (homebrew). To NIE jest piractwo. Piractwo zaczyna się w momencie kiedy odpalasz kopię gry, której nie masz.

Desden 14.04.2006 10:41

Cytat:

Napisany przez przemo_one
mialem juz pare konsol, ale zadnego next gena nie modowalem, nie byl modowany, osobiscie brzydze sie piractwem,

100% racji, zawsze mozna wymieniac gry :spoko:
Gorzej dla tych co niechca czekac, tylko zamówić coś ze stanów,w tedy nie mają wyjścia ;)

przemo_one 14.04.2006 10:12

mialem juz pare konsol, ale zadnego next gena nie modowalem, nie byl modowany, osobiscie brzydze sie piractwem,

Berion 25.01.2006 00:17

@jaceq
Gwarancja na laser? Hmm... Coś podobnego :)

Jeśli mówią prawdę to czemu nie? Myślałem, że masz zamiar osobno kupić tego fixa i "zamontować" samemu etc... Dlatego odradzałem.

Cóż, to życzę nie zawodnej pracy.

jaceq 24.01.2006 23:41

Dzis rozmawialem z nimi - faktycznie mozntaz jest czasochlonny i skomplikowany, dlatego serwisy tego raczej nie montuja. Ale skoro sami to opracowali to nikt nie zamontuje tego lepiej niz oni sami :) X-Pro + ripper 3.4u - dodatkowo dostaje od nich 12ms gwarancji na przerobke i 12ms na laser!! (z czym spotykam sie pierwszy raz i jest to bardzo mile zaskoczenie) ;)
Mysle ze warto.

Berion 24.01.2006 12:08

@jaceq
Słyszałem, ale montaż jest dość problematyczny.

Jeśli jeszcze nie masz zmodowanej konsoli to kup H2O V3. Na pokładzie ma już SubZeroFixV2.

Podobno ma pojawić się Ripper 3.4u (nie mylić z 3.2u sflashowanym do 3.4 [?]), który będzie specjalnie dedykowany Slimom...

jaceq 24.01.2006 01:14

Witam
Czy mozecie cos powiedziec o zabezpieczeniu do ps2 slim jakim jest x-pro ?
Tutaj wiecej informacji : http://www.x-pro.com.pl/xpropl.html
Jest to projekt firmy z gdanska i polecaja to jako uzupelnienie do rippera 3.4u. Co o tym sadzicie? :hmm:

Berion 07.12.2005 17:37

Cytat:

Napisany przez Arcadio
Co to? Śjakiś nowy chip? :)

A zbieram ostatnio strony wszelakie poświęcone modchipom, fixom, bootcd i natrafiłem na ten wynalazek. Pojęcia nie mam skąd oni go wytrzasnęli...

Jak dla mnie ten mod pretenduje do tytułu: "siara roku" :D

Arcadio 07.12.2005 17:00

Co to? Śjakiś nowy chip? :)

Berion 30.11.2005 20:18

Ilość załączników: 1
LOL
Kto chce takiego moda? :D

Berion 18.11.2005 21:25

Cytat:

Napisany przez anciol
Słuchajcie, wie ktoś może czy można sprawdzić jaki chip jest w konsoli?? I jeśli można, to w jaki sposób.
Ktoś już kiedyś poruszał ten temat, ale nie moge teraz tego znależć, a może to nie na tym forum było. Nie wiem, nie pamiętam. Dlatego jeśli ktoś by mógł mi powiedzieć będe wdzięczna
Moja konsola ma już kilka lat i nie pamiętam co za wynalazek w niej siedzi a dobrze było by wiedzieć

Cytat:

Napisany przez Kael
heh prawde mowiac mnie tesh to interesuje bo tesh nie mam pojecia co w niej siedzi berion powinien wiedziec wiec jak poczekamy to sie dowiemy

Ja Wam powiem, jest taki jeden nie zawodny... Rozkręcić konsolę i samemu/ej zobaczyć :D

No właśnie - nie wiem. Np. jeśli masz Rippera (2 lub 3.x) odpalisz Ripper2/3Navigator... Można by jeszcze poszukać po stronach z modami i zobaczyć jak, który odpala kopiee z PSX czy filmy (często to jest po kilka resetów lub/+ jakiś przycisk na padzie)... ...

Cóż... nie wiem.

Des: Ja tez uwarzam że jedynym dobrym panaceum jest rozkręcenie plejki ewentualnie sprawdzić wszystkich producentów modchipów jak się ich produkt odpala - taka mała rada
;)

Tom-mod 16.11.2005 23:42

Dobra, kupiłem lutownice z grotem o grubości coś koło 0,7 mm. Teraz tylko czekam na modchipa do psxa z allegro.
Jak dojdzie i wezmę siędo roboty to rzuce informacjami jak mi poszło. Trzymajcie kciuki :piwo:

Berion 10.11.2005 20:54

Cytat:

Napisany przez Desden
punktowa albo jak kto woli oporową z cienkim grotem. [...]

o, tego określenia mi brakowało (swoją drogą to tylko 5s w google :D).

Cytat:

[...] Nawet mozna użyć transformatówki,ale to wymaga dobrego podejscia. [...]
Nie mów takich rzeczy na forum bo jeszcze ktoś gotów spróbować :D

Cytat:

[...] No i rzecz jasna z cyną nasączoną kalafonią ;)
Innej już dzisiaj nie dostaniesz (chyba).

Desden 10.11.2005 20:31

punktowa albo jak kto woli oporową z cienkim grotem.
Nawet mozna użyć transformatówki,ale to wymaga dobrego podejscia.
No i rzecz jasna z cyną nasączoną kalafonią ;)

fire_fighter999 10.11.2005 15:16

Cytat:

Napisany przez Berion
potrzebujesz lutownicy z cienkim grotem (zawsze zapominam fachowej nazwy XD)

chyba się na to mówiło punktowa... (ale czy to ta fachowa nazwa to nie wiem) ;)
raz próbowałem przerobić PeeSaa (Duo2SE) zakończyło się to zgonem lasera i powiedziałem sobie że to nie dla mnie jest dobrze że konsola była ledwo żywa :)

Berion 10.11.2005 15:03

Cytat:

Napisany przez Tom-mod
A próbowaliście sami zamontować takiego chipa na ps1? Kupiłbym sobie, ale nie wiem czy mi się uda to wszytsko przylutować. Udało się to komuś? Podzielcie się spostrzeżeniami na temat samodzielnego lutowania teg ochipu.

Filozofia to żadna. Jeśli jednak matka natura obdarowała Ciebie trzęsącymi się "grabiami", szczerze odradzam...

W innym przypadku potrzebujesz lutownicy z cienkim grotem (zawsze zapominam fachowej nazwy XD) i schematów pod konkretny model konsoli/moda.

Pomijam fakt posiadania cyny i modchipa :P

PS: max 8 kabelków

Tom-mod 10.11.2005 13:22

A próbowaliście sami zamontować takiego chipa na ps1? Kupiłbym sobie, ale nie wiem czy mi się uda to wszytsko przylutować. Udało się to komuś? Podzielcie się spostrzeżeniami na temat samodzielnego lutowania teg ochipu.

fire_fighter999 07.11.2005 13:19

Cytat:

Napisany przez Berion
Ehh... gdyby taki DMS tyle kosztował :(... ...

to jaki popyt by był na niego.... :P no szkoda szkoda że tyle nie kosztuje...
co do swapa na PSX'a ot taka swoista ciekawostka na dzień dzisiejszy to jest ;)

Berion 07.11.2005 13:12

Cytat:

Napisany przez loki7777
Chip do playstation 1 kosztuje 7 zl w sklepie:)Na allegro jak sa to zapewne i mniej

Zapomniałem dodać, ze to cena sprzed trzech lat :D. Ehh... gdyby taki DMS tyle kosztował :(... ...

loki7777 07.11.2005 13:06

Chip do playstation 1 kosztuje 7 zl w sklepie:)Na allegro jak sa to zapewne i mniej

Berion 07.11.2005 12:49

Tyle tylko, ze to nieopłacalne i męczące :D, a mod do PSXa nie kosztuje wiecej niż 10/20zł.

Nie wiem... ja mam drewniane ręce i nie potrafię tak się bawić. Do tego dochodzi brak ciepliwości i... trzeba kupić nową konsolę ;)

Tom-mod 07.11.2005 11:52

Spox filmik.
Trzeba mieć wprawę, więc jak przyjdę do domu po kilku :piwo: to mała szansa na uruchomienie ;)

loki7777 03.11.2005 12:04

Uprzejmie donosze ze swapy nie dzialaja ze wszystkimi modelami pstwo 70004, bo czesc z nich ma blokade na blokady:) I kicha trzeba bylo oddac, a teraz to ja juz lepiej kuppie rippera 3.2u:)

fire_fighter999 02.11.2005 22:20

Cytat:

Napisany przez fire_fighter999
1) pierwsze co musimy zrobić to oczywiście otworzyć klapkę i zablokować przycisk w prawym górym rogu aby płytka kręciła się przy otwartej klapce
2) wkładamy jakąś oryginalną pełną wersje albo demko i włączamy konsole
z początku płytka kręci się wolno potem przyspiesza i w momencie gdy znowu zwalnia zamieniamy ją na kopie...

naszą kopia kręci się wolno potem przyspiesza i znowu w momencie gdy zwalnia zamieniamy na oryginała którego to zamieniamy spowrotem na kopie tuż potym jak zobaczymy czarny ekran na naszym TV... ;)

myślę że zbyt skomplikowanie tego nie napisałem... :D

dobra filmik jest gotowy możecie sobie zobaczyć tylko w jednym momencie jest trochę ciemno bo kumpel deon wlazł tam gdzie nie miał i nie powiedział mi że nic nie widać :| jak pojechaliśmy do niego żeby to zgrać dopieor mi to powiedział myślałem że go zabije... jakby co możne zrobić jeszcze raz ;)

Swap Trick Movie (kliknąć na free i chwilkę poczekać a na dole będzie do pobrania *rar z filmikiem który ma niecałe 2Mb)

Berion 17.10.2005 18:00

Cytat:

[...] I ktorego modchipa wybraliscie i jak faktycznie jest z awaryjnoscia, biorac pod uwage dobrze zamontowanego chipa+blokady?
Osobiście mam V6 z Ripperem 2 Gold. Zdaje mi się, że do v9 lub 10 nie były potrzebne żadne. W slimach cała masa :/

DES: v9-v11 wymagaja dodatkowego połaczenia LA niestety dla chip'a ;]

Zmodowaną PS2 mam już przeszło 2/3 lata. Jak dotąd żadnych problemów (pomijając wyczyszczenie lasera - ale to normalne). Gram na Verbach i żadna gra mi się nie przycina (na ogół wchodzi za pierwszym razem, ale czasem i za drugim lub trzecim - to też normalne).

Ale jakiej jakości jest laser w PSTwo to tego nikt tak do końca nie wie. Pojawiły się na rynku około rok temu.

PS: Co do pada to niewiem. Nie chciałbym wyrokować, a dawno w sklepie nie byłem :)

loki7777 17.10.2005 14:56

myslalem o tym swapie http://allegro.pl/show_item.php?item=66818871 ma zabezpieczenia, a pad http://allegro.pl/show_item.php?item=66876784 i wiele innych aukcji (aha w sklepie wysylkowym sa za 73, wiec moze mozliwe??). I ktorego modchipa wybraliscie i jak faktycznie jest z awaryjnoscia, biorac pod uwage dobrze zamontowanego chipa+blokady?

Arcadio 17.10.2005 14:37

Za 50 zł to na 95% podróba.

Berion 17.10.2005 14:15

Cytat:

Napisany przez loki7777
Witam po 2,5 miesiecznej obecnosci, stalem sie "szczesliwym" posiadaczem pstwo+tekken5 [...]

:D

Cytat:

[...] i teraz mam problem jak to jest z modchipami, tzn jakie jest prawdopodobienstwo ze padnie po miesiacu np z ripperem 3.2 [...]
Jeśli chodzi o Slimy to oprócz moda potrzebne są zabezpieczenia LA/BA, tego śmego i owego. W przygotowaniu jest tutorial o mod-chipach. A narazie polecam się skontaktować z Krissem aka DJSn@ke (ja już dawno wypadłem z obiegu, a on jest na bierząco).

Cytat:

[...] a chcialbym grac w kopie i gry z psx(na swapie nie pojda-oczywiscie backup:). [...]
Nie polecam wogóle wkładać CD do PS2 :) Ale jeśli już musisz to only Verbatim Pastel/AdvancedAzo.

Cytat:

[...] I tak offtopic czy duale 2 sony na allegro za ok 50 zl to oryginaly czy jakies podrobki, bo trudno mi to osadzic?
Może podaj konkretną aukcję. Ciężko powiedzieć, ale 50 zł to wydaje mi się ciut przymało.

Oryginalne pady do PS2 są z Chin :uklon: i mają małe literki DualShock2 przy wyjściu kabla. A może do tej pory się już wycwanili?

loki7777 17.10.2005 13:24

Witam po 2,5 miesiecznej obecnosci, stalem sie "szczesliwym" posiadaczem pstwo+tekken5 i teraz mam problem jak to jest z modchipami, tzn jakie jest prawdopodobienstwo ze padnie po miesiacu np z ripperem 3.2 czy jakims innym chipem, aha na gwarancji mi nie zalezy, wiec nie koniecznie zostaje mi tylko swap magic.przerobilby mi go kumpel ale zaznaczyl ze nawet z podwojnym zabezpieczeniem nie da mi gwarancji ze nie padnie np na nastepny dzien i teraz jestem w kropce, bo nie chce wywalic kasy w bloto, a chcialbym grac w kopie i gry z psx(na swapie nie pojda-oczywiscie backup:). I tak offtopic czy duale 2 sony na allegro za ok 50 zl to oryginaly czy jakies podrobki, bo trudno mi to osadzic?

fire_fighter999 16.10.2005 20:28

Cytat:

Napisany przez Arcadio
Bolało? :D

khem nie w tym dosłownym znaczeniu... :respect:

Arcadio 16.10.2005 20:28

Cytat:

zostałem wyruchany przez kuzyna
Bolało? :D

fire_fighter999 16.10.2005 20:25

chciałem wypróbować sposób "wola" ale udało mi się tylko złamać jedną płytke na czym poprzestałem.... ;)
co do tego filmiku sory za obsów ale zostałem wyruchany przez kuzyna :boks: i jeszcze cyfrówka do mnie nie dotarła ale zapewniam iż będzie na 100% 8 )

wola 16.10.2005 20:01

hummm ale płyta staje po jakims czasie verfikacja nie odbywa sie bo cod procesora jest juz odbespieczony i konsola wtedy nie sprawdza zabespieczenia nosnika tylko botuje do ekranu

Berion 15.10.2005 16:38

Cytat:

Napisany przez wola
no jak browers ma ikone cd wyciagasz orginala i wkładasz kopie oszukanie systemu pozdrawiam

No właśnie to raczej nic nie da (poprzedni post). Konsola i tak dopiero teraz spróbuje zwryfikować płytę. A skoro ta jest backupe'm to nie odpali...

Tak, nie wierzę Ci :D Udowodnij nam :D

wola 15.10.2005 14:51

no jak browers ma ikone cd wyciagasz orginala i wkładasz kopie oszukanie systemu pozdrawiam

Berion 15.10.2005 09:40

@wola
Coś mi tu nie pasuje :) Nawet jeśli wybierzemy płytę z browsera to przed jej zabootowaniem jest ona weryfikowana (ikona płyty w browserze oznacza tylko, że jest nośnik w napędzie i nic pozatym).

Hmm... ...

wola 15.10.2005 02:06

ps2 bez swapa i modchipa

ja mam ps2 i nie mam swapa ani modchipa !!! a gram na kopiach prosty sposób ale wymaga zdjecie obudowy zewnecznej i budowy napendu czyli jak ktos ma gwarancje to nici ale jesli ktos nie ma i zna sie mniej wiecej jak rozkrecić i nie zepsuć :) hhe sprawa jest prosta coś podobnie jak kolega pisał o psx tylko tu troche inaczej (to nie psx) wiec mamy konsole zdejmujemy górna klape ta z napendu co jest na 4 sróbkach tak jak bysmy chcieli sie dostać do lasera wiecie oco chodzi sposób jest taki umnie |||| włanczam konsole wchodze do memory wkładam demo płytke orginał oczywiscie (w tej chwili konsola rospoznaje plyte) wychodze z memory menu i widzimy opcje karta memory no i płyta wykładamy płytke orginalna czyli podnosimy górna pokrywe napendu ta czarna na czterech srubkach ! wyciagamy bez problemu i wkładamy kopie kładziemy pokrywe (najlepiej coś polozycz zeby pod wpływem obrotów płyta nam nie odleciała :P no i tera ustawiamy na ikone płyty ta w menu ! krzyzyk no i konsola ładuje nam kopie :) to taka podmina jak swap najlepiej mnieć ten haczyk tols to co sie dostaje do swapa !! wtedy nie trzeba wchodzic w konsole :) Pozdrawiam mam nadzieje ze coś pomogłem to moj sposób na granie a karzdy sposób ma swój sens

X-BOX RIP

Berion 14.10.2005 00:00

Cytat:

Napisany przez dobry_wujek
Czekam niecierpliwie.
Mam kolejne pytanie (tym razem od znajomego z dylematem). Czy Satellite multiregion do Saturna, posłuży też do odpalenia pirata?

Pojęcia nie mam. Nigdy nie miałem Saturna (nad czym ubolewam) :/. W Castlevania'ę, Panzer Dragoony czy Radian Silvergun poprostu trzeba zagrać. Jak to mówią: "zobaczyć i umrzeć".

A czy nie lepszy modchip? Wydasz max 100zł (choć only model2).

PS: Jak trafi mi się robota to spróbuję kupić SATa, nowego DC. Xa biorę na wiosnę (starego ofkoz).

dobry_wujek 13.10.2005 23:54

Cytat:

jak tylko bede miał ten filmik na pewno się z wami nim podziele ;)

Czekam niecierpliwie.
Mam kolejne pytanie (tym razem od znajomego z dylematem). Czy Satellite multiregion do Saturna, posłuży też do odpalenia pirata?

Desden 13.10.2005 23:40

Cytat:

wróciłem po dwóch dniach bo mi komp zdechł ;)

Mi cały czas siada ten jeden shit.
Nie ma co, komputer to najwieksza paranoja naszych czasów, zeby sie to tak czesto psuło ;]

Berion 13.10.2005 13:56

Cytat:

[...]jak tylko bede miał ten filmik na pewno się z wami nim podziele ;)

wrzuć na FTPa :)

fire_fighter999 13.10.2005 11:43

Cytat:

Napisany przez Berion
@Fire_Fighter999
Wystarczy rodziałka w granicach 400/400 i niski bitrate. Dużo nie powinien...

A jak udowodnić? Rozkręcić i złożyć, a następnie SwapTrick. Ale to już gimnastyka :D (pozatym nie każdy ma cyfrówke na chacie).

wróciłem po dwóch dniach bo mi komp zdechł ;) dzisia skocze do kuzynka i postaram się już coś wykombinowac myśle że cyfrówka starczy jak tylko bede miał ten filmik na pewno się z wami nim podziele ;)

Berion 12.10.2005 21:39

Hmm... ... ktoś ma PSXa do "oddania w dobre ręce"? :czar:

dobry_wujek 12.10.2005 21:29

Cytat:

Napisany przez Berion
Hmm... a jak takowy wygląda? :zawstydz:

Coś jak w tym cd-romie
http://www.vgmusic.com/faq/gallery/h...ROM-Inside.jpg
Ale po zmianie trzpienia na taki, odpada przytulanie konsoli w czasie grania ;)

Arcadio 12.10.2005 19:18

Cytat:

Napisany przez Berion

Normalnie:)

Ale nie sądzę żeby to miało sens.

Berion 12.10.2005 17:49

Cytat:

[...] Czy dałoby się zmienić trzpień w PSX (lub Saturnie) z tego "kulkowego" na trzpień identyczny, jak w radiomagnetofonach z CD (płyty wkładane od góry) - taki gładki i bez zaczepów?

dobry_wujek 12.10.2005 17:12

Chwilowo nie potrzebuję filmiku przedstawiającego swapowanie na Saturnie, znajomy na innym forum wyprosił ten cymes od tamtejszych forumowiczów (zainteresował się tym tylko dlatego, bo wylicytował Saturna na Allegro ;)).
Nadal chętnie zobaczę coś takiego na PSXie.
Nasuwa mi się pytanie. Czy dałoby się zmienić trzpień w PSX (lub Saturnie) z tego "kulkowego" na trzpień identyczny, jak w radiomagnetofonach z CD (płyty wkładane od góry) - taki gładki i bez zaczepów?

Berion 11.10.2005 12:37

Cytat:

Oł plis! Przydadzą mi się oba filmiki. Plis, lub jak napisał mój znajomy: "Help mnie tu panowie".

Zobacze ile waży to może wrzuce na forum. Jeśli więcej niż powiedzmy 2/3MB ty mogę podesłać "majlem".

@Fire_Fighter999
Wystarczy rodziałka w granicach 400/400 i niski bitrate. Dużo nie powinien...

A jak udowodnić? Rozkręcić i złożyć, a następnie SwapTrick. Ale to już gimnastyka :D (pozatym nie każdy ma cyfrówke na chacie).

dobry_wujek 11.10.2005 09:38

Oł plis! Przydadzą mi się oba filmiki. Plis, lub jak napisał mój znajomy: "Help mnie tu panowie".

fire_fighter999 10.10.2005 22:26

Cytat:

Napisany przez Berion
Z filmikiem to szczerze wątpie (chyba, że znalazłby się jakiś dobry ludzik z "gołą konsolą" i nas by uraczył takim avikem).

Jeśli chodzi SwapTrick na SATa to mam ten filmik.

hmm... mogę coś takiego zapodać mam akurat jedną nie zmodowaną na stanie (5005 bodajże) laser wprawdzie siada ale jeszcze co nieco uciągnie tylko jak to udowodnić że nie jest modowana :| no i jeszcze jakaś kamera potrzebna jest bo EyeToy odpada syfna jakość i strasznie dużo zajmuje taki filmik... ;)

Berion 10.10.2005 21:35

Cytat:

[...] Proszę o film instruktażowy osługi "słapa".

PS. Może pokażecie (lub powiecie) mi jak swapować gry na Saturnie?

Z filmikiem to szczerze wątpie (chyba, że znalazłby się jakiś dobry ludzik z "gołą konsolą" i nas by uraczył takim avikem).

Jeśli chodzi SwapTrick na SATa to mam ten filmik.

Arcadio 10.10.2005 21:30

Cytat:

Osobiście nie znam nikogo z niezmodowanym PSXem, także ja tego nie zrobie
Mój kuzyn ma niezmodowanego z serii 1xxx więc może kiedyś uda mi się to jakoś sprawdzić.
Ale nic nie obiecuję...

dobry_wujek 10.10.2005 21:25

Cytat:

Napisany przez Berion
Na trzpieniu nie podstawce :)

Wiedziałem że to trzpień, ale nie wiedziałem jak się pisze ;)
Mam PSX'a przerobionego, ale uszkodzonego. Teraz chcę kupić PSOne do kolekcji, ale nie chcę jej przerabiać (za lat kilkanaście będzie cennejsza od modowanej :). Troszkę piratów mi zostało (Harvest Moon!) i znajomy obiecał mi oryginalne gry ze stanów.
Proszę o film instruktażowy osługi "słapa".

PS. Może pokażecie (lub powiecie) mi jak swapować gry na Saturnie?

Berion 10.10.2005 19:17

Cytat:

Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, jak podmienić płytki w PSX'ie. Wszakże płytka siedzi dosyć "twardo" na podstawce. Można prosić jakiś filmik instruktażowy?
Co do słabo zabezpieczonych konsolek, to słyszałem że na tych z serii 1002, dało się odpalić niektóre piraty. Słyszałem, nie widziałem.

Na trzpieniu nie podstawce :)

Osobiście nie znam nikogo z niezmodowanym PSXem, także ja tego nie zrobie :|
(a "procesu z klapą" nie sprawdzałem).

Jako, że nie jest to potwierdzone nie wstawiałem do opisu.

dobry_wujek 10.10.2005 19:05

Jakoś nie mogę sobie wyobrazić, jak podmienić płytki w PSX'ie. Wszakże płytka siedzi dosyć "twardo" na podstawce. Można prosić jakiś filmik instruktażowy?
Co do słabo zabezpieczonych konsolek, to słyszałem że na tych z serii 1002, dało się odpalić niektóre piraty. Słyszałem, nie widziałem.

Arcadio 12.09.2005 14:14

Cytat:

Napisany przez Berion
Hmm... Masz na myśli SCPH-XXXX (czyli przed PSOne), czy są to jakieś konkretne modele (np. seria 1xxxx). ???

Ja słyszałem że tylko w serii 1xxxx - stare konsole nie miały podobno odpowiednich zabezpieczeń. Wiem to tylko z plotek bo osobiście nie sprawdzałem.

fire_fighter999 12.09.2005 13:34

ten sposób działa z każdą wersją nawet z PSone wiem bo sprawdzałem jedyny problem może być jeśli laser jest już za słaby wtedy nie wszystkie gry działają ale to normalka...:D

Berion 12.09.2005 12:24

Cytat:

Napisany przez Arcadio
Słyszałem o tej metodzie z podmianką dema w PSX. Podobno działa ona tylko w najstarszych modelach konsoli.

Hmm... Masz na myśli SCPH-XXXX (czyli przed PSOne), czy są to jakieś konkretne modele (np. seria 1xxxx). ???

Arcadio 12.09.2005 10:54

Słyszałem o tej metodzie z podmianką dema w PSX. Podobno działa ona tylko w najstarszych modelach konsoli.

fire_fighter999 24.08.2005 22:33

hehe to sprawdz i podziel się wynikami swojego śledztwa... :D

Jutro rano -dop.Berion :D

Berion 24.08.2005 22:29

@fire_fighter999
XD aż muszę sprawdzić... Mnie się zawsze zdawało, że to ten "przytyczek" "kontroluje" pracę napędu.

fire_fighter999 24.08.2005 22:25

Cytat:

Napisany przez Berion
A przycisk blokujący klapkę jest w prawym dolnym rogu :P

nie bo jest w prawym górnym :D chodziło mi o ten przycisk który się wciska po zamknięciu konsolki i dzięki niemu płytka zaczyna się kręcić a ty masz na myśli ten co sprawia iż klapka jest zamknięta i się sama nie otwiera...;) mnie się odpalały gierki tylko że laser jest już wyjechany lekko i niektóre się przycinały... Crash i Medievil działał mi bez problemowo CTR i FFT się scinał lekko... :)

Berion 24.08.2005 22:19

@fire_fighter999
SwapTrick:
oryg./kopia/oryg.

A przycisk blokujący klapkę jest w prawym dolnym rogu :P Nie mam jak sprawdzić (kto w dzisiejszych czasach ma niezmodowanego PSX'a? :D). Jutro zajrzę czy boot faktycznie tak wygląda...

fire_fighter999 24.08.2005 21:57

dobra już po testach i ciągle ten sposób działa na nieprzerobionym PSX'ie jeśli będą problemy z zrozumieniem mojego textu pisanego moge ewentualnie machnąć jakiś filmik...a więc idzie to tak:

1) pierwsze co musimy zrobić to oczywiście otworzyć klapkę i zablokować przycisk w prawym górym rogu aby płytka kręciła się przy otwartej klapce

2) wkładamy jakąś oryginalną pełną wersje albo demko i włączamy konsole

z początku płytka kręci się wolno potem przyspiesza i w momencie gdy znowu zwalnia zamieniamy ją na kopie...

naszą kopia kręci się wolno potem przyspiesza i znowu w momencie gdy zwalnia zamieniamy na oryginała którego to zamieniamy spowrotem na kopie tuż potym jak zobaczymy czarny ekran na naszym TV... ;)

myślę że zbyt skomplikowanie tego nie napisałem... :D

Berion 24.08.2005 14:29

Cytat:

Napisany przez Smartek
[...] co do tego swapa - przeciez z tego co wiem to strasznie znana ta metoda swapowa?
Jedynie w Gacku byla niemozliwa - przez BAR CODE..
pozdro ;)

Hmm... w PS2 (duże) na mój rozum nie jest możliwe (eject przerywa boot'a). Czy na PSX'ie? Hmm... trzeba by wyczuć moment, no nie wiem... ...

Smartek 24.08.2005 14:12

Cytat:

Napisany przez Berion
@Smartek
Jest pełno podrób Alladin'ów :) może dlatego ???

@strażak (;) )
W takim razie czekam :) Pierwszy raz o czymś takim słyszę :wow:

szczerze mowiac chipami od listopada/grudnia zeszlego roku za bardzo sie nie interesuje (bo wtedy dostalem kloca, wiec juz bylo mi wszystko jedno :)) i wazne, ze moj chodzi jak nalezy :).
co do tego swapa - przeciez z tego co wiem to strasznie znana ta metoda swapowa?
Jedynie w Gacku byla niemozliwa - przez BAR CODE..
pozdro ;)

Berion 24.08.2005 13:37

@Smartek
Jest pełno podrób Alladin'ów :) może dlatego ???

@strażak (;) )
W takim razie czekam :) Pierwszy raz o czymś takim słyszę :wow:

Smartek 24.08.2005 13:18

Ja chcialem tylko napisac, ze mam Xbox'a zmodowanego Alladynem XT i chodzi juz prawie rok bez zadnych problemow. Teraz z tego co wiem kazdego moduje sie raczej DuoX'em :)
pozdro ;)

fire_fighter999 24.08.2005 12:38

Cytat:

Napisany przez Berion
@fire_fighter999
A w których momentach? (ten swap ofkoz)

Skocze do kumpla po PSX'a i ci dokładnie napisze co i jak ;)

Berion 24.08.2005 09:27

@fire_fighter999
A w których momentach? (ten swap ofkoz)

fire_fighter999 24.08.2005 01:16

ja wtrące swoje trzy grosze co do modów ;)... w przypadku PSX'a istnieje możliwość uruchomienia kopi na tzw. podmiankę bez żadnych Action Replayów Chipów itp. wystarczy nam oryginalne demko, kopia, no i oczywiście trzeba wiedzieć kiedy podmieniać płytkę metoda ta działa to żadna ściema sam z tego korzystałem ponad dwa lata, potem chip i konsolka do dzisiaj działa bezawaryjnie... to tyle...;)

loki7777 13.07.2005 14:56

[komentarze] Sposoby uruchamiania homebrew i kopii gier

Nie możność grania na własnych kopiach bezpieczeństwa --> tego nie rozumiem

Poprawione - dop. Berion

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:49.