Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Co myslicie o zmianach na forum :) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/co-myslicie-o-zmianach-forum-54346/)

superrrmario 19.04.2019 21:28

Słusznie Edu prawisz :)

grzeniu 19.04.2019 21:19

:wow: :hmm:

ed hunter 19.04.2019 21:14

Tak, w sam raz na te Święta.

Cudowna Łaska, jakiż dźwięk to uroczy,
Który wybawił chłopca takiego pokroju.
Niegdyś zbłądziłem, dziś zaznałem spokoju.
Byłem ślepy, a teraz przejrzałem na oczy.

To Łaska śpiewać moje serce nauczyła
I to Łaska duszę mą pocieszyła.
Jakimż to skarbem okazała się Łaska
W godzinie, kiedym po raz pierwszy uwierzył

Gdybym miał żyć dziesięć tysięcy lat,
Jasno świecąc jak słońce,
Potrzebowałbym więcej dni, aby śpiewać na chwałę Bożą,
Niż kiedy po raz pierwszy zacząłem.

Cudowna Łaska, jakiż dźwięk to uroczy,
Który wybawił chłopca takiego pokroju.
Niegdyś zbłądziłem, dziś zaznałem spokoju.
Byłem ślepy, a teraz przejrzałem na oczy.

superrrmario 19.04.2019 21:05

Cytat:

Napisany przez joujoujou (Post 1421351)
Najlepsza zmiana to nocna zmiana. :ph34r:

:czytaj:

https://www.youtube.com/watch?v=MOYoowtKgAI

Zetoxa 18.04.2019 18:05

a weź Jujek, każde nocki odchorowywuje potem k***a

joujoujou 18.04.2019 16:04

Najlepsza zmiana to nocna zmiana. :ph34r:

:czytaj:

Zetoxa 18.04.2019 00:04

najlepsza zmiana, to brak zmiany :spoko:

Burak_PL 15.07.2005 09:40

no ja miałem wczoraj roczek na tym forum :D

ro29 14.07.2005 23:25

Cytat:

Napisany przez zene_k
O w mordę, coś za dużo tych szóstek, aż strach || ;)

Ludzie nie bądźcie przesądni ;)

A co do liczby postów - mi ostatnio zaczęła się piąta setka - i to zauważyłem jak napisałem post nr 401 - nawet nie wiem gdzie był ten 400 !!! (ale zaraz to sprawdzę ).
A tak niedawno pisałem swój pierwszy post, jak kupiłem moją "spawarę" LG 8526B :) :) :) I w życiu bym nie podejrzewał, że tak się zżyję z tym Forum :)
Dzięki wszystkim !!!

Pozdrawiam

ro29

zene_k 14.07.2005 22:40

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Kurcze, jak na 6000 post mogłem się bardziej postarać ;)

O w mordę, coś za dużo tych szóstek, aż strach || ;)

andrzejj9 14.07.2005 22:34

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Pewnie sobie teraz każdy pomyslał żeby zrobić podział w filmach na SF, Horror, Thriler, Komedia itd ale nie, raczej nie, a chodziaż jakby się tak głębiej zastanowić to ....... ;p

..::Update::..
Napisałem zanim edytowałes posta :)

Mogę więc po cichu liczyć na dział o pinballach? Mogę nawet zostać jego moderatorem 8 )

----
EDIT

Kurcze, jak na 6000 post mogłem się bardziej postarać ;)

MacGyver 14.07.2005 22:26

Cytat:

Napisany przez zene_k
Faktycznie, mam najszybszą neo i dla mnie otwieranie stron nie jest żadnym problemem.
Pewnie z czasem się do tej reorganizacji przyzwyczaję, ale po prostu pewne zmiany mi się nie podobają i dlatego o tym piszę. :piwo:

Pewnie sobie teraz każdy pomyslał żeby zrobić podział w filmach na SF, Horror, Thriler, Komedia itd ale nie, raczej nie, a chodziaż jakby się tak głębiej zastanowić to ....... ;p

..::Update::..
Napisałem zanim edytowałes posta :)

zene_k 14.07.2005 22:14

Cytat:

Napisany przez MacGyver
Zrozumienie przychodzi z czasem :)
Widać masz 1mbit łącze i nieprzeszkadza Ci to że ładowanie zamkniętego funny fotos trwa parę sec podczas gdy mi i innym użytkownikom trwa 5 min :ysz:
Podział miał na celu oddzielenie zdjęc (które trochę się wczytują) od textu. Ktoś kto jest na modemie siłą rzeczy będzie czytał texty i tak czy siak podczas wczytywania "starego" tematu trwałoby to 5 min.

Faktycznie, mam najszybszą neo i dla mnie otwieranie stron nie jest żadnym problemem.
Pewnie z czasem się do tej reorganizacji przyzwyczaję, ale po prostu pewne zmiany mi się nie podobają i dlatego o tym piszę. :piwo:
Idąc twoim tokiem myślenia, to dział Ogólnie o DVD oraz nośniki też należałoby podzielić, przy testach nosników i napędów na teksty i oddzielnie screeny do nich. ;)

Edit: O w mordę, ale mam diabelską liczbe postów ||

andrzejj9 14.07.2005 22:14

Cytat:

Napisany przez MacGyver

O! To mi się naprawdę podoba, oczywiste, ale jednak warte podkreślenia, brawo :piwo: :)

MacGyver 14.07.2005 22:08

Cytat:

Napisany przez zene_k
Dążę do tego, mnie osobiście kilka zmian wprowadzonych przy okazji reorganizacji forum się nie podoba i tyle.
Np. w jakim celu było podzielenie tematu: :Funny fotos, kawały...itp" na kilka podtematów. Czy aby nie po to tylko, aby można było utworzyć dział humor?
Śmieszne, to śmieszne i tyle i wcale, moim zdaniem nie trzeba było tego rozmieniać na drobne. :piwo:

Widać masz 1mbit łącze i nieprzeszkadza Ci to że ładowanie zamkniętego funny fotos trwa parę sec podczas gdy mi i innym użytkownikom trwa 5 min :ysz:
Podział miał na celu oddzielenie zdjęc (które trochę się wczytują) od textu. Ktoś kto jest na modemie siłą rzeczy będzie czytał texty i tak czy siak podczas wczytywania "starego" tematu trwałoby to 5 min.

andrzejj9 14.07.2005 22:01

Powiem Ci tak - ja nie podejmowałem decyzji w tych sprawach. W ogóle już praktycznie po fakcie zdałem sobie sprawę, że taka kwestia jest omawiana. Co do nich samych, to również nie jestem do nich jeszcze przekonany i uważam, że potrzebna jest dłuższa dyskusja na ten temat, ale myślę jednak, że idą one w dobrym kierunku i są potrzebne. My jako w miarę stali bywalcy możemy tego nie dostrzegać, ale dla osób nowych forum rzeczywiście robi się coraz mniej przyjazne. A to właśnie o nowych użytkownikach, a nie grupce obecnych, trzeba przede wszystkim myśleć.

zene_k 14.07.2005 21:56

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
przecież fanfary się nie odzywają, jak się do niego wchodzi... :fiu:

Dążę do tego, mnie osobiście kilka zmian wprowadzonych przy okazji reorganizacji forum się nie podoba i tyle.
Np. w jakim celu było podzielenie tematu: :Funny fotos, kawały...itp" na kilka podtematów. Czy aby nie po to tylko, aby można było utworzyć dział humor?
Śmieszne, to śmieszne i tyle i wcale, moim zdaniem nie trzeba było tego rozmieniać na drobne. :piwo:

andrzejj9 14.07.2005 21:36

Cytat:

Napisany przez zene_k
Oj chyba przerost formy nad treścią, ale to tylko moje skromne zdanie :piwo:

przecież fanfary się nie odzywają, jak się do niego wchodzi... :fiu:

zene_k 14.07.2005 21:32

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Służyć ma istnieniu postów, które tylko -->zaśmiecają<-- offtopic, a które nie podpadają pod regulamin tak, żeby je od razu kasować. I taka jego rola będzie chyba najodpowiedniejsza.

Oj chyba przerost formy nad treścią, ale to tylko moje skromne zdanie :piwo:

andrzejj9 14.07.2005 21:26

Służyć ma istnieniu postów, które tylko -->zaśmiecają<-- offtopic, a które nie podpadają pod regulamin tak, żeby je od razu kasować. I taka jego rola będzie chyba najodpowiedniejsza.

joujoujou 14.07.2005 21:21

Przepraszam, może zabrzmi to dziwnie, ale uważam, że drugiego takiego śmietnika nie ma nigdzie na świecie, takiego skarbu należy strzec i pielęgnować go czule. :serdusz:

zene_k 14.07.2005 21:15

Skoro nie można założyć nowego tematu, to może należałoby się zastanowić, czemu ten śmietnik ma w ogóle służyć i może po prostu go zlikwidować. :O

joujoujou 14.07.2005 21:14

No tak...

Jak straszyć to na maxa. :mruga: ||

andrzejj9 14.07.2005 21:12

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Żartujesz chyba? Jeśli ktoś korzysta z neo itp. to IP ma dynamiczne. Jeśli zaś ktoś korzysta z osiedlówki, zdarza się, że cała sieć ma jedno zewnętrzne IP i co wtedy? Zbanujesz wszystkich? :P

Wiem wiem... ale nie wszyscy musieli to wiedzieć ;)

Poza tym... patrz odpowiedź Maca 8 )

MacGyver 14.07.2005 21:08

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Żartujesz chyba? Jeśli ktoś korzysta z neo itp. to IP ma dynamiczne. Jeśli zaś ktoś korzysta z osiedlówki, zdarza się, że cała sieć ma jedno zewnętrzne IP i co wtedy? Zbanujesz wszystkich? :P

Jak szaleć to szaleć na maxa || ||

joujoujou 14.07.2005 20:55

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
A z czasem.. jeden ban na jeden adres ip 8 ) :serdusz:

andrzejj9 14.07.2005 20:39

Cytat:

Napisany przez mp666
zawsze sobie mozna zrobic konto robocze sluzace do jednorazowego uzytku :D 1 post, 1 nowy temat w smietniku, 1 ban :D

A z czasem.. jeden ban na jeden adres ip 8 ) :serdusz:

pops 14.07.2005 20:05

Cytat:

Napisany przez legion
w sumie dobry pomysl moze odrazu zrobic taki dzial "kto w danym tygodniu będzie tworzył durny temat w OT" :D

zawsze sobie mozna zrobic konto robocze sluzace do jednorazowego uzytku :D 1 post, 1 nowy temat w smietniku, 1 ban :D

legion 14.07.2005 19:22

Cytat:

Napisany przez @ndy
Zawsze się możecie umówić kto w danym tygodniu będzie tworzył durny temat w OT ;):P

w sumie dobry pomysl moze odrazu zrobic taki dzial "kto w danym tygodniu będzie tworzył durny temat w OT" :D

andy 14.07.2005 17:43

Cytat:

Napisany przez MacGyver
I przy okazji w ramach promocji dostajesz zapas bananów na tydzień z pozdrowieniami od Mandaryny || ;)

Zawsze się możecie umówić kto w danym tygodniu będzie tworzył durny temat w OT ;):P

joujoujou 14.07.2005 17:35

Cytat:

Napisany przez MacGyver
I przy okazji w ramach promocji dostajesz zapas bananów na tydzień z pozdrowieniami od Mandaryny || ;)

I to jest drugie ryzyko, o którym nawet bałem się wspomnieć. ;)

MacGyver 14.07.2005 17:33

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
piszesz bzudry na OT i juz jestes w śmietniku :D

prometeusz 14.07.2005 16:48

Cytat:

Napisany przez Burak_PL

tak to nie sztuka - teraz to każde pewnie będzie chciał pisać w śmietniku ;)

Burak_PL 14.07.2005 16:42

joujoujou 14.07.2005 16:38

Cytat:

Napisany przez prometeusz
[...] szkoda troche tego śmietnika że nic nowego się nie da

Wiesz, forum częściowo poświęcone jest obchodzeniu/łamaniu zabezpieczeń :mruga: więc obchodzisz to tak: zakładasz topic w offtopicu i czekasz: będzie przeniesiony, albo nie, jedyne ryzyko, że może też zostać po prostu skasowany, choć to akurat zawsze jest możliwe. :taktak:

:D

prometeusz 14.07.2005 16:15

o kurde nawet nie wiedziałem że się coś zmieniło, szkoda troche tego śmietnika że nic nowego się nie da

adixo 14.07.2005 16:09

Ciężko mi jest się na razie przyzwyczaić :blee:

Maciej 14.07.2005 15:55

może być, jestem mało wymagający ;)

andy 14.07.2005 15:00

Co do podziału Offtopic'a na sprzet i oprogramowanie jest bardzo dobrym posunięciem;) Forum stanie się o wiele bardziej przejrzyste. Będzie można szybciej znaleźć interesującą nas informacje. Jeżeli komuś się nie chce klikać do nowych działów żeby zobaczyć nowe tematy zawsze może skorzystać z kanału RSS;)
Dajcie też sobie troche czasu na przyzwyczajenie się troche do nowego podziału forum.

legion 14.07.2005 14:55

Cytat:

Napisany przez Mily_
bez sensu... zwłaszcza podzielenie offtopicu... co wam przeszkadzało wtedy?? bo mi nic... wszsyko wiedziałem gdzie co pisać a teraz musze spedzić raz więcej czasu na przejścia między działami...

no fakt stalo to sie bardzie pracochłonne niz wczesniej :)

Mily_ 14.07.2005 14:33

bez sensu... zwłaszcza podzielenie offtopicu... co wam przeszkadzało wtedy?? bo mi nic... wszsyko wiedziałem gdzie co pisać a teraz musze spedzić raz więcej czasu na przejścia między działami...

Berion 14.07.2005 11:06

Cytat:

Następnie podział - szczególnie Offtopic'u - z jednej strony dobry pomysł, bo większy porządek, ale z drugiej strony, wchodziło się kiedyś w jedno miejsce i było widać nowe dyskusje, posty itd. a teraz trzeba odwiedzić trzy
Zawsze można je sobie po otwierać w kilku tab'ach. Jest to pewne rozwiązanie...

Hinks 14.07.2005 10:51

Wg. mnie zmiany są :spoko: tylko trzeba się przyzwyczaić :)
Jak już ktoś napisał "Pożyjemy zobaczymy" :D

Burak_PL 14.07.2005 10:04

Cytat:

Napisany przez ro29

Następnie podział - szczególnie Offtopic'u - z jednej strony dobry pomysł, bo większy porządek, ale z drugiej strony, wchodziło się kiedyś w jedno miejsce i było widać nowe dyskusje, posty itd. a teraz trzeba odwiedzić trzy ;)

właśnie :) jest i dobrze i źle no trudno trzeba się powoli przyzwyczajać :D

Ormianin 14.07.2005 09:54

Musze przyznac ze po zmianach troche sie pogubilem... z jednej strony zmiany przyniosly poprawe funkcjonalnosci, ale z drugiej strony wprowadzily duzo zamieszania

ro29 14.07.2005 02:00

Witam !

Zmiany, jak zmiany - jedne lepsze, drugie gorsze ;)

Np. część stron nie mieści mi się na ekranie i muszę czasem przesunąć lekko w prawo, aby doczytać tekstu.
Następnie podział - szczególnie Offtopic'u - z jednej strony dobry pomysł, bo większy porządek, ale z drugiej strony, wchodziło się kiedyś w jedno miejsce i było widać nowe dyskusje, posty itd. a teraz trzeba odwiedzić trzy ;)

Pozdrawiam

ro29

joujoujou 14.07.2005 00:33

Kolejną zmianą jest objęcie przez MacGyvera funkcji Supermoderatora! :taktak:

Gratulacje! :piwo:

http://forum.cdrinfo.pl/showgroups.php :spoko: :D

Burak_PL 14.07.2005 00:14

ale zeby teamty stare znaleźć musze uzyc szukaj a tak wiedziałem gdzie co jest :D

zick 14.07.2005 00:07

ja jeszcze nie nabrałem nawyków

ale ogólnie całe forum i usery są COOL :spoko:

joujoujou 13.07.2005 23:54

Cytat:

Napisany przez Air
Ja do tej pory jeszcze nie mogę się połapać. Wiem tylko że jak w offtopic założę temat do dostanę odpowiedź :)

Też się nie mogę połapać, ale już jest lepiej. BTW w śmietniku też dostaniesz odpowiedź. ;)
Też żałuję, że nie można tam zakładać nowych tematów. :(

Air 13.07.2005 23:07

Ja do tej pory jeszcze nie mogę się połapać. Wiem tylko że jak w offtopic założę temat do dostanę odpowiedź :)

Czołgista 13.07.2005 22:56

Cytat:

Napisany przez kontestator
.... ale pare zmian mi sie podoba
ale ze nie mozna zrobić tematu w śmietniku??? skandal!!!!

To nie wiesz że każde zabezpieczenie mozna obejść ? ||
Zakładasz w OT temat typowy na śmietnik i po chwili jakiś mod przenośi do śmietnika
i już masz w śmietniku ;)

kontestator 13.07.2005 22:24

teraz aby polatac po forum trzeba sie ostro naklikać:/
poprzedni układ był mniej kliko-chłonny ale pare zmian mi sie podoba
ale ze nie mozna zrobić tematu w śmietniku??? skandal!!!!

mgit 13.07.2005 22:18

A mnie szczególnie irytuje podział Off Topic ...

Weron 13.07.2005 22:07

Cytat:

Napisany przez mp666
mi zdecydowanie brakuje mozliwosci zakladania topicow w smietniku.

Fakt. To przykre jest.

wolfen3 13.07.2005 22:06

y jakie zmiany ? :D

pops 13.07.2005 22:04

mi zdecydowanie brakuje mozliwosci zakladania topicow w smietniku.

Weron 13.07.2005 21:53

Niektore sa wporzadku, niektore zle, a do wszystkich i tak trzeba sie przyzwyczaic. :)

legion 13.07.2005 21:50

Co myslicie o zmianach na forum :)

Tak sie zastanawialem nad zmianami czy popieracie zmiany :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:22.