![]() |
Co się dzieje z nagrywarkami TEAC
Witam. Pytanie tak jak w temacie. CZyżby nowe nagrywarki TEACA nie byly juz urządzeniami z najwyższej półki?? Na forum pojawia sie coraz więcej postów w sprawie tych piecyków (mam proble, problem z nagraniem, pomóżcie) i takie tam jeszcze inne.Więc pytam ponownie czy TEAC spada z górnych półek wprost na półki LG, LitOn-a??
|
posty raczej nie dotycza samej nagrywarki, a zlej jej konfiguracja z reszta maszyny, badz oprogramowaniem. Nie widzialem postu typu-
nie nagrywa mi Teac bo popsula sie mechanika, walnela elektronika, etc. Mysle, ze poki co- spoko |
Nie chodzi o to że Teac spada z półek, ale o to że producenci zaczynają blokować możliwość przegrania niektórych zabezpieczeń przy pomocy Firmwearu (zmianami w biosie). Pracuje na Teac_ach już ponad 2 lata (teraz jstem szczęśliwym posiadaczem CD-RW x24), ani razu nie zdarzyło się żeby coś zaszwankowało w nagrywarce. Poprostu Teac-a ciężko zajechać. Mam styczność z nagrywarkami różnych firm (najwięcej odsyłam do serwisu LG i Samsung), coprawda więcej się ich sprzedaje niż Teac_ów ale jakość ich wykonania odzwierciedla też cenę.
Pozdro |
Zgadzam się z tym ,że to nie jakość produków jest problemem tylko niedoświadczenie użytkowników. Na ilość mowych tematów ma duży wpływ popularność TEAC-a w stosuku do innych producentów.
|
W takim razie dlaczego nikt prawie ne narzeka na produkty Plextora, TDK, Yamahy?? A moze te nagry kupują tylko jakies luje i mistrzowie wypalania?? Nie sądzę!
|
Panowie to jest tak!!!! Jeżeli "dzieci" zabierają sie za komputer nie mając o tym pojęcia to nie dziwcie się, że jest aż tyle postów. Ja mam u mnie na osiedlu takich co potrafią powiedziec ze nie nagral plyty bo ona jest 700mb, a nie 650, lub inny powiedział, że nie mógł nagrać płyty audio bo miejsca mu zabrakło i nagrał tylko 20min. Więc nie dziwcie sie ze tak jest. Co niektórzy nie potrafią, zainstalować njprostszych programów, podstawowych sterowników, ale mówią z dumą "Ja mam kompa takiego i takiego", ale nie wie jak i co zrobic. Teraz na topie jest komp z nagrywarką i z bajerami różnego typu, które nigdy przez tego kogoś nie będą wykorzystane. Sami widzicie że cena płyt pirackich spadła na łeb, a przez kogo? przez właśnie takich ludzi. Bardzo dużo tychże młodych ludzi nie ma pojęcia że istnieje coś takiego jak komenda pisana, gdzie jest takowa potrzebna nawet przy instalacji win 98se. Te czasy gdzie się uczyło i dochodziło się jak i co zrobić dawno minęły teraz bardzo dużo osób nim spróbuje rozwiązać jakiś problem najpierw pisze na forum, liste dyskusyjną itp.
A co do drugiego, to że nikt nie pisze o plexach, tdk itp. to dlatego, że większość tych nagrywarek jest kupowana przez ludzi kasownych, a co za tym idzie jest ich mniej. Teraz Teac jest cholernie tani i popularny podobnie jak LG i jest tego troche więcej po sklepach, bo schodzi. Jeżeli kogoś obraziłem to bardzo przepraszam, ale może to da coś do myślenia, tym osobom, które z błachostką występują na forum lub liści dyskusyjnej i zastanowi się, i postara sie poszukac rozwiązania sam. |
Sorry koles ale ja jestem samoukiem i tyle, niejeden raz kompa ****alem przez to, ze lubie majsterkowac i kombinowac. Co do tych "dzieci" co starsi kupują im kompu za "dobr oceny" (***ane qurwa śmierdziele, lizusy s****iale), to masz 100% rację. Sma znam takich i to duzo, na gwiazdek nawet ich przybylo i to az 5-ciu. Z kazydm gówienkiem potrafią przyjść nawet z instalacją softu i to najprostszego. I jeszce jedno: Naprawde nie rozumiem ludzi którzy gnebią nagrywarki LG bo wlasnie sie nazywają LG. Nagry ta firma wedlug mnie ma niezle jak za taką ceną, inna sprawa to CD-ROm-y czy DVD-ROM-y tejze firmy. To jest po prostu jedno wielkie G które powinno zejsc jak najszybciej z rynku, napędy CD, DVD robia do dupy, i tyle. POZDRO & NARA
|
Cytat:
[IMG="http://members.fortunecity.com/initzero/pages/smiles/happya/flamingdevil.gif"] Pozdrawiam wszystkich [IMG="http://members.fortunecity.com/initzero/pages/smiles/happya/flamingdevil.gif"] |
Jak już się zorientowałem ta dyskusja przeradza się ze strony pomysłodawcy tematu w atak na TEAC-a. Pisanie ,że na innych producentów nikt nie na rzeka to bzdura (wystarczy zerknąć na forum). Jestem przeciwny bezmyślnemu rzucaniu haseł by tylko postawić na swoim nie przytaczając rzetelnych argumentów.
|
Sorry ale czy ktoś tu mówi wprost, ze TEAC jest szajs?? Nie po prostu coraz więcej postów dotyczy tych nagrywarek i po prostu chcialem sie dowiedziec dlaczego!!
|
Cytat:
Ktoś uwarza, ze jest ode mnie lepszy tylko dlatego, bo ma lepszego kompa ! Bzdura !!!!! Ludzie wierzcie mi, jak slysze jak ktos sie wymadza na temat kompa, a ma go rok-dwa, to wedlug mnie to ciu.a, bo napewno nie umi podstaw dosa ! Mam kompa jakies 5-6 lat juz (tzn. mialem 5-6 lat temu). Faktem jest, ze nie umiem (tzn. moze umiem ale nie probowalem) instalowac windowsow 3.1x (zreszta ponoc nic trudnego, ale nie instalowalem wiec nie wiem) ale znam przeciez dosa. I jak slysze taka lame co sie wymondza jaki to on dobry i szczyci sie ze umi zainstalowac win98se to mnie szlag trafia ... Bo prędzej by sie zesral, niz skopiowal plik pod dosem, nie mowiac o nagraniu windy i utorzeniu jakiegos pliku *.bat !!! (nie mowiac o edycji autoexeca) NIestety, duzo podobnych osob pisze na forum, dosyc beznadziejne rzeczy, zed lg to syf bo pod nero nie nagrywa, albo ze teac to dziwactwo bo wywala blad buffer underrun ( a tu sie okazuje ze 5 antywirow w tle, scandisk, defragmentator 8 ramu i p486 ...+zle skonfigurowany system !) Osobiscie mam kumpela, ktory wedlug mnie zna sie,, ale tylko na grach... Oczywwiscie, on wie zawsze najlepiej, i jak on powie ze tylko ten glide mu chodzi do voodoo1, to tak jest, i nie ma drugiego takiego nawet w internecie (serio, taki podup) . A ostatnio zainstalowal gg, i nie wiedzial jak sie zarejestrowac i pytal sie mnie o obsluge programu... absurd !!!! Gosciu ma kompa 3 lata ponad ... Nie mam nic do posta bo przynajmniej, bo faktycznie z postow mozna wyciagnac takie wnionski ... I nie mam nic do Ciebie oczo ( z reszta tez jestem samoukiem, no w wiekszosci (czytam sporo)) I jeszcze jedno, racja, ludzie czesto sie chwala czyms, czego nie umia obsluzyc ... Tak samo, ceny spadly przez to ze takie podupy sprzedaja plyty po 3-4 zile, bo tak jak gosciu ktorego wspomnialem dostal nagrywarke od wujka i mial ja za darmo ... Za to ja kupielm miesiac wczesniej od niego, wydalem jakos 650 zili po to zeby tren podup za darmo plytki sprzedawal ... I co do awaryjnosci teacow, mam w54e, jak narazie jedyne problemy jakie wynikly z jej uzytkowania (m.in. bledy pod melenium) to byly z mojej nie wiedzy. Wypalila dosc sporo, nie wiem ile, ale bywaly dni, ze nagrywalem 10-15 plyt (plyta=20 minut bo to 4x) Pozdro. gaz P.S Sorry za tasiemca, i sorry za offtopic, ale musialem sie wyzalic :-) |
gAzZzZoR nie żołądkuj się bo wrzodów jeszcze dostaniesz ;) , masz rację / duży browarek cla Ciebie na priva idzie ;)/ ale co do cen to takjuż po prostu jest i tego nie zmienimy tak samo jaqk kretynów co to kompa na gwiazdke dostali i za bosow robią
pozdro |
Zgadzam sie z gazzzorem i cana!A co do teaca to teraz pelno ludzi je kupuje bo uwazaja je za najlepszy sprzet!A potem pojawiaja sie problemy,w wiekszosci to nie wiedza uzytkownikow, po co samemu szukac rozwiazania jak mozna odrazu zapodac na forum!(ktos to juz napisal, bardzo dobre stwierdzenie)
|
[...] tu była powtórka listu (sorry) patrz niżej:
|
No to i mój "kamyczek do ogródka":
Mam kompa od ponad 17 lat (oczywiście nie od razu PC - wcześniej miałem Timex'a 2048 i Atari 1040STE) PC-ta mam już 12 lat - zaczynałem od XT :). Przeszedłem wszystkie stopnie edukacji - od DOS'a 3.30 wzwyż (pamiętam jeszcze MS-Windows 2.0 !!!) - więc nie można chyba powiedzieć, że krótko jestem "w branży". Jestem programistą (co prawda na PC-ty teraz piszę tylko czasami i tylko dla rozrywki - ostatnie poważne oprogramowanie (bazodanowe dla firm) pisałem ładnych parę lat temu), i cracker'em (to już tylko na PC-ty i nawet mam sukcesy ;)). Mnie również doprowadzają do szału niektórzy "domorośli kopierzy". Dostanie taki (ew. wyłudzi) nagrywarkę od rodziców, a później mówi "nie umim ;) skopiować tej twojej płyty - ****ałem 5 CD-ków i nic - coś masz po***one". A płyta to po prostu dość wierna kopia oryginału RAZEM z zabezpieczeniem (uwielbiam to :))). Ale taki człowiek nigdy nie zrozumie przyjemności z wykonania idealnej (no, przynajmniej prawie...) kopii jakiegoś dysku. Często odbezpieczam różne programiki (uwaga cenzura: oczywiście tylko dla zabawy i tylko własne ;) i zaraz je kasuję :))) i naprawdę większą przyjemność daje mi złamanie go poprzez idealne skopiowanie CD-ka lub wykonanie software'owego emulatora klucza sprzętowego (a jak!) niż wstawienie paru chamskich skoków lub wy-NOP-owania jakiejś procedurki. To tak jak różnica między kopiowaniem dobrze a kopiowaniem byle-jak i dogrywaniem *****'ów z internetu. Ale się rozgadałem. Uffff.... Pozdro 4 all. 6 |
rzadzimy panowie rzadzimy a wszystko przez to ze niestety dalismy sami ciala przez to ze odpowiadamy na pytania a ktora lepsza a czemu to
odpowiedz powinna byc mniej wiecej taka link do stronki cdrinfo i niech czyta a jesli ma problema z interpretacjai zrozumieniem czytanej tresci to juz tylko pretensja do nauczycieliki j polskiego bo nauczac lopatologicznie to mozna unixa bo tam fakt jest taki ze bez doraznej pomocy niewiele sie zdziala a przeczytanie lekturek liczy sie w setkach stron a nie w ilosci ksiazek mam kompa niewiele bo od 6 klasy podstawowki gralem kupe czasu tryb tekstowy dla mnie to umiarkowany problem podstawy obslugi unx tez ale to wielkie podstawy winda takze szperansko i logiczne myslenie ale teraz dzieciaki przezwyczajone iscia na latwizne i nawet pomyslec sie nie chce ...... aha uczenie sie wszystkiego nie ma sensu najlepsze jest uczenie sie bo sie czegos potrzebuje.... vide do zabawiania sie w kafejce potrzeba mi bylo szperania w windach i nieco widzy o lanach i nie bylo jaja trzeba bylo...... bo jak ludzia dasz niezabunkrowanego windowsa to nie docenia tego ze moga se wygodnie uzytkowac ro****ia odrazu .... draznia mnie tez tacy co mowia place to wymagam choc to czasem jest uzasadnione ok jak se cos jeszcze przypomne to zaskrobie |
ja już nie będę kamyczków do tego ogródka wrzucał bo to już kamieniołom albo jakaś morena czołowa :), ale racja Panowie i trza iść do Cannosy / chyba tak się to pisze ?;)/ bo sami stworzyliśmy potwora i teraz trza tą /or tę/ żabę zjeść :)
jak to filozof drzewiej napisał: o tempora o mores :) pozdro |
Jestem na forum od 2 miesięcy, no i zaczyna mi się podobać coraz bardziej. Fajnie jest poczytać Panów Fachowców (nie mrugam okiem, broń Boże) i podumać nad naszymi czasami.
|
UUUuuuuuuu panowie widzę, że poniektórzy są oblatani w temacie jak świński ryj w korycie, nie szli nigdy na łatwiznę, tylko czerpiąc mądrość z własnej głowy ( nawet przez 25 lat co niektórzy) :-) mają wreszcie okazje się pochwalić swoim doświadczeniem rutyną i wiedzą, no a jak się jeszcze zadba o odpowiednie tło poprzez uwydatnienie niewiedzy innych no to błysk ***8211; CHCECIE ZABŁYSNĄĆ ? TO SIĘ NASMARUJCIE MASŁEM I WYJDZICIE NA SŁOŃCE !!!
Forum jest między innymi po to żeby Ci co maja problem zwrócili się o pomoc, a Ci co mają życzenie jej udzielili. DOS, WIN 2.0 UNIX ***8211; ludzie słonia w cyrku nauczyli na piłce tańczyć ***8211; czym tu się chwalić? A jak świat światem ludzie zawsze korzystali z doświadczenia innych. Pozdrawiam słoń |
:))))))))))))))))BK
|
Odpowiedzi troche zjechaly z tematu postu ale jak sie wszyscy zala to ja tez chce :)
Wlasnego kompa mam od 2 lat krotko ? - moze i tak ale wczesniej pchalem sie gdzie moglem - kolka informatyczne itp zaczynalem od comodorca i bawilem sie tam w pisanie w basicu czy uwazam sie za jakiegos fachowca - nie uczylem sie na wlasnych bledach , nie jedna winde poslalem w kosmos , nawet nt nie dal mi rady , ale dzieki temu wiem co moge a czego nie moge zmieniac w systemie "Pare" razy pomoglem innym w instalacji wind i innego softu zlozylem tez pare kompow Ale szlag mnie trafia jak po raz 5 ta sama osoba przychodzi zebym zainstalowal jej winde albo cos po raz enty wytlumaczyl bo wybralem instalacje niestandardowa albo mieszalem w biosie :) nawet pisac mi sie nie chce fuck Trzeba chyba zaczac uczyc tego co wiekszosc z obecnych tutaj wiedziala od razu bo to jest oczywiste: "Czlowieku jak spieprzysz cos w systemie to komp ci sie nie spali!!!!" Chyba trzeba jakies obozy treningowe (z instalacji w ogole programow) robic Nie rozwodze sie juz nawet na temat dosa bo szkoda slow a poza tym pare postow wyzej ktos to ladnie ujal wybaczcie za te wypociny - jest 4 rano - pewnie jak to w dzien przeczytam to sam nie zrozumiem :) pozdro dla wszystkich i cierpliwosci dla (totalnych) lamerow Majonez |
Cytat:
|
OK ludziska widze, ze tu na tm poscie zaczyna sie cos ***ac. Malo byc o TEAC-ach a jest o tym kto pener wsród kompów a kto totalny lame. Dzieki lamerom mamy co robic, serwisy zarabiaja (no bo u mnie za samą instalke wingrozy obojetnie jakiej to 150zyla potrafią wybulic), inni maja z tego satysfakcje, ze komus tam cos zainstalują a co za tym idzie rozwiązą problem i są czesto uwazani przez ów człeka za jakiegos luja od kompów i tyle.Mówiąc prościej moglibyscie juz zakończyc ta dyskusje. Kto ma wiedzę to ma a tym lepiej jesli zdobywal ją sam ucząc sie na wlasnych blędach. POZDR & NARA
|
i to by było na tyle , a szadoki pompowały, pompowały/ :) pamięta jeszcze Ktoś tę kreskówkę?/
Oczo- fakt ciut zeszło z Teaca ale po co na nim siedzieć w tyle osób jeszcze się kruszynka uszkodzi ;) albo inaczej zaniemoże :) a dyskusyjka / no może ni dyskusyjka tylko multimonolog :)/ była fajna, wiem za chwile sam oberwę że jak zwykle OT zapodaje :) ale wszycho mi w kompie śmiga, tak że aż nudno / chyba sobie XP zainstaluje bo mi mocnych wrażeń brakuje/ pozdro |
Co CI powiem to Ci powiem ale po instalce XP PRO na moim PII 333@416, 384 SDRAM, 40GB HDD Seagate, nie bylo zbyt kolorowo.Zadnych moznych wrazen po prostu nie startujcie panowie z prockiem nizszym niz jakies 700MHz i to nie jakies tam Celrony czy Durony jak dla mie jedynymi liczącymi sie prockami terza są PIII (drogi ja *** czasami nawet drozszy od P4, dlaczego??), P4, Athlon, Athlon XP.Ale procki i sprzet to juz inna bajka. Natomiast nie przeję nawet gdybym mial nowszy szybszy procesor bo gnoje śmierdzące z Leadteka nie wypuszczą sterowników do mojego tunera WinView 601TV/FM, do dekodera MPEG2 Sigmy pasują od windy 2000 to samo z Teles ISDN, do SB Live 5.1 dalo sie ściągnąc to samo z GF2 GTS produkcji tajwan, a nowy nero bez problemu popierdala pod XP. Ale na pewno dopuki nie będe mial nowgo sprzeta i nie bede posiadal wszystkich sterów do urządzen nie przesiade sie na XP i tyle!!
|
Oj oczo bzdety gadasz bo ja mam pIII550@616 384Ram i tnt2ultra i win xp chodzi za***iscie, sorry chodzil bo go wywalilem na zbity r...(sterowniki do modemu i skanera - brak)!A tak btw to na www.tweak.pl byla juz taka dyskusja, slicznie sie ludzie klocili!:)
|
*** na kułkach. Cłeku czy ty nie rozumiesz, że ja nie akceptuje zadnego zaciachu w systemie (****ica mnie bieze jesli cos dziala za wolno lub źle!!), wysztko musi popierdalac!!!.CZasami nawet nie jestem zadowolony z dzialania Win98SE. No widzisz tez sterowników brak no nie?? Ja bez tunera nie wytrzymam.
|
To sobie windowsa 3.11 zainstaluj to ci bedzie popierdalac wtedy!:)U mnie jakos niema przestojow , no chyba ze calym zyciem sa gry wtedy pojawiaja sie problemy!
|
Spox. Win 3.11 tez goscil na moim zlomie zapierdalal jak *** ale wiesz to juz lekka przesada. Jest jeszcze jeden mankament: Posiadasz PIII a te jest procesor a nie maly kalkulatorek typu Celron albo Duron.Wyjaśnij czemu PIII 733MHz jest droższe od P4 1.3GHz??
|
Maly czat sie zrobil, win xp ma wiele wad i dlatego go wywalilem ale u mnie chodzil spox, mowie ci wejdz na www.tweak.pl tam sie ludzie tak klocili (w wielu postach)o na jakim sprzecie win xp dziala!A co do P4 chyba 1.3 juz nie pamietam o jakim pisales to napewno jest on na starym sockecie, so intel sie go pozbywa(obinza cene), a jest juz pIII 1.3 albo 1.4 ktory jest tak drogi ze bania boli jakies 396dolcow(intel dedykuje go do serverow dlatego tyle kosztuje)!
|
Dobra dzieki za ten adresik, co do tych Pentium intela to moze masz racje ale ja slyszalem jeszce inną bajke : Podobno nowe P4 na nic sie narazie nie zda bo brak jeszce aplikacji któr w pelni wykorzysta mozliwości tego kalkulatora a natomiast PIII (moim zdaniem narazie the best kalkulator na rynku) to mony procesor w sam raz na dzisiejsze czasy (narazie nie wiem kiedy to sie zmeni), zauwazylem jeszce, ze w sklepach zaczynają wciskac nowy bubel pod nazwę nVidia Riva TNT2 M64, ludzie to jest jakas komedia!! (nie dotyczy TNT2 zwylkych)przeciez to jest gorsze od GF2MX100, 200, 400!!
|
Sorry pomylka pIII 1.4 okolo 315 dolcow!
|
Topik sie przeksztalcil o 180 stopni! A co do TNT2m64 to tyle ich wyprodukowali ze sprzedaja je za pol darmo, aby sie ich pozbyc!
|
Cytat:
|
Cytat:
pozdro |
Cytat:
bo np.ostatnio kupilismy do biura kompa co ma na nim chodzic fpp i troszeczke po necie pobuszowac i co mielismy wstawic geforce3 gts? I jeszcze jedno widzialem xp na duronie 700mhz i chodzil swietnie! A co do procesorow to polecam ci stronke http://www.benchmark.ceti.com.pl/ i zobacz tam dzial" przeglad procesorow 700mhz ",i jeszcze poczytaj troszeczke sobie o prockach bo widze na swoim p2 333 sie zatrzymales i utknoles!! A co do reszty twoich wypowiedzi to nie skomentuje!!! |
Ok ludzie widze ze wszystko zaczyna sie obracac przeciwko mnie. Dobra moze nie mam racji ale i tak mysle tak samo jak napisalem, zdania nie zmienie.***e otografie (nie chce mi sie altow wciska przy pisaniu), doczytac sie mozna, zrozumiec tez. Twierdze ze kalkulatory typu Celron, Duron to jakoes nieporozumienie, TNTm64 moze jest od dawna le przed nimi królowaly GeForce 2 MX200 i to w kazdym sklepie. A tu nagle M64 jak grom z jasnego nieba (moze ci w sklepach zrozumieli, ze polskiemu narodowi mozna wcisnac byle g..a czlek po kupnie takiego bubli przyjdzie i powie "kupilem komputer z najszybsza karta graficzna, tak mi powiedzialsprzedawca"??), ludize do biura owszem to sie nadaje ale do domu, do rozrywki w postaci gier 3D?? Przeciez tam nawet Q3A nie bedzie smigalo tak jak powinno a gra nie jest najswiezszej daty bo cos okolo 1999r.Ja nie ufam tym penerom ***anym w sklepach, oszukuja ludzi jak tylko moga. Jak nie wejdziesz do sklepu i nie zaczniesz walic prosto z mostu co chcesz miec w kompie to zaraz cie w bambuko zroba, bo wchodzi taki kolec i mowi "prosze pana chcialbym kupic doby komputer za niską cenę". No i co z takmi czlekiem zrobic?
|
Po 1.
Instalnalem xpeka u siebie (p2 450, na mag 112), 256 ram... Powiedzmy ze to jak chodzi ujdzie, ma takie wkurzajace przestoje (tez mnie to wkurza, moze to tylko u mnie tak) W sumie na niego chcialem sie przesiasc, ale na poczatku nie bylo sterow do modemu (juz sa). Ale po krotkich ogledzinach (5 minut?) doszedlem do wnionsku ze to przerobiony 2000, i odtswilem na bok (jest gdzies, gleboko na twardym) 2. W sumie, podziwiam programistow (ogolnie, wszystkich, bo jak zaczlaem sie bawic htmlem to mi sie po kuilku dniach znudzil..., a juz o programowaniu nie wspomne ...) I jeszcze jedno... co ja bym dal, zeby miec wiedze o kompach sprzed kilkunastu lat (podziwiam cOrat, serio, co ja bym dal zeby se na takim pecolu poklikac w jakims starym windowsie ...) Po 3. Dyskusja sie fajnie rozwinela. Tak trzymac ( a jak sie komus nie podoba, niech nie czyta) Pozdro for all (w szczegolnosci dla tych powyzej :-) |
Udało mi się zarżbnąć teac-a 8 - coś z niej wypadło , całe szczęście że na gwarancji. Dostałem nową.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
To, że polowa naszego narodu ciągnie na Celrona i Duronach to sprawa oczywista po prostu wszędzie je wciskają, często pierwszym komputerem jaki ludzie kupują jest wlasnie z prockiem Celron a jak myślisz czemu kupią znowu Celrona?? Bo tani i wdlug nich dobry, szybki ale zapewne nigdy nie siedzieli przy takim Athlonie, PIII itd.Co do tej karty ktorą mialem przed GF2 to byl to Matrox G200 8MB AGP, ale karta ta pojawila sie na dlugo przed tnt2m64 (czlowieku jesli myslisz, ze mysle o normalnych TNT2 to jestes w bledzie, do tych kart nic nie mam tylko do M64) i mozna bylo sobie q3a pograc w inne gierki tez, jestem w 100% pewien ze okazala by sie szybsza od M64, no ale napewno nie od TNT2Ultra itp.
|
Hmm...
Tak sobie przeczytalem ta cala dyskusje przeskoki tematow itp. i zastanawia mnie swiatopoglad kolegi o nicku Oczo.... Durony Celerony MXsy M64 Ti200 sa to produkty obciete przez producenta w celu zmniejszenia kosztow. Co nie znaczy ze sa to produkty dla jak to okresliles *****i i lamerow. Ja swiadomie kupilem Durona po pierwsze bo stwierdzilem ze nie bede na tym komputerze za duzo grac, ani renderowac animacji w 3D Studio. Swiadomie takze wybralem MXa bo skoro nie mam grac to poco przeplacac. Wlasnie to o czym ty mowisz jest najwiekszym przejawem lamerstwa kupowanie sprzetu ktorego nie wykozystujemy albo aby osiagnac 10 klatek wiecej w FPP choc oko ludzkie nie widzi wiecej niz 30 klatek/s. Ja wolalem za zaoszczedzone pieniadze kupic lepszy monitor, dodatki i zostalo jeszcze duzo na wakacje i piwko. Krzysiek |
Cytat:
|
Cytat:
Pa! (w GŁĘĘĘBOKIM ukłonie) P.S. Co do karty TNT-M64 kontra Matrox to nie komentuję (koledzy napisali już dużo). Porównanie w ogóle nie ma sensu, bo to zupełnie inne karty. W dodatku M64 jest na rynku od DAWIEN DAWNA a nie że "ostatnio ją wciskają". To by było na tyle. Bye. |
Jeee celeron i duron rulez fanie sie kreca, tylko ten drugi na dobrym chlodzeniu:))To tyle!
|
Kurde znowu zjadlem literki to juz jest jakas choroba!
|
[quote]oczo (17-01-2002 08:12):
To, że polowa naszego narodu ciągnie na Celrona i Duronach to sprawa oczywista po prostu wszedzie wciskaja Kolezko Oczo czy znane Ci jest pojecie marża handlowa??a wiec jest to marza naliczana od wartosci towaru!!A wiec przekladajac to na Twoj chlopski rozum,czym towar drozszy tym sie wiecej zarabia chyba??Czyli sprzedawca zazwyczaj poleca drozsze procki athlon p3.p4 bo mozna lepiej zarobic to chyba logiczne.Jest jeszcz inny aspekt tej sprawy a mianowicie zubozenie polskiego spoleczensta ,znowu przekladajac to na Twoj chlopski rozum ludziska sami chca Duronki i Celeronki bo sa tansze to chyba logiczne.Do zastosowac domowych te procesory wystarczaja w zupelnosci i wcale nie odbiegaja tak wiele od normy(zobacz test Celerona 1.2).A wiec gosciu ciesz sie ze masz geforce 2 gts i ze Twojego tatusia bylo na to stac,bo sa ludzie ktorzy wola kupic np.rivetnt2 m64 w q3 tez pogra ok, a reszte kaski przeznacza na inne szczytne cele!!!!I to nie sa lamerie jak to ujoles tylko ludzie trzezwo kalkuluja,bo jesli ma sie duzo kasy to chyba logiczne ze kazdy kupi gf2,3gts. Co do karty matroxg200 ta karta ma swoje specyficzne zastosowanie dzieki ktoremu jest lepsza od innych kart,ale jesli chodzi gry to do tego wzupelnosci sie nie nadaje bo (poprostu nie jest do tego zbudowana)i przegrywa zdecydowanie z riva2m64!!! A co do siedzenia przed prockami to ty chyba nigdy nie siedziales przed Duronem 1.2 lub Celerem,bo roznicy miedzy takim samym p3 nie zobaczysz!!!!!I nie wyzywaj ludzi od lamerow bo raczej ty nim jestes!!!!!!!!!!pozdrawiam |
Koles z tym ze mojego starego stac bylo na tego GF2GTS to sie grubo mylisz ale forse ktora na niego przeznaczylem wydawalem z lezka w oku bo sam ja zarobilem. Moze nie byla to robota legalna gdzies tam odnotowana (zadnych umow i tych tam ***) ale quźwa te prawie 500zl nie spadlo mi znieba a tym bardziej od starego ktory nie chce i nie dolozy mi niczego do kompa.
|
Panowie, Pax Romana :)
pozdro |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:23. |