![]() |
No to daj mu szansę - zawsze przecież możemy się wycofać. :mruga:
|
Z Similar threads. Mechanizm jest ten sam, tylko dane pobierane są z serwera w momencie wpisania tematu wątku, jaki chce się założyć.
|
No właśnie nie wiem, czy to, co proponuje Andy, czerpie dane z similar threads, czy skądinąd - bo jeśli z similar threads, to może być różnie. :hmm:
|
Właśnie o tej defaultowej funkcji vB pisałem. To jest właśnie Similar threads. I z tego co pamiętam, u nas jakieś bzdury z 2003-2004 roku się wyświetlały, które miały niewiele wspólnego z tematem. Ale dam jeszcze raz temu szansę :)
|
Cytat:
Problem polegał na tym, że opcja ta wyświetlała tematy zupełnie niepodobne. :D |
Na tym forum jest opcja "edytuj"
I gdzie jest mój przepiękny przemyślany post? |
Cytat:
Cytat:
|
grób.
|
Cytat:
|
Złość piękności szkodzi...
No cóż, jak ktoś chce zostawić swoją myśl w bazach dla potomności, nie to będzie myśl pełna, żeby wiadomo było o co chodzi, a nie "grób" - kopiesz? wynajmujesz? |
Ilość załączników: 1
Załącznik 53494
Nie powiem żeby mnie to nie wkurzało. Skąd taki wymóg się wziął i jakie to ma uzasadnienie :hmm: |
Bardzo fajny. :spoko:
No i nie wymaga mieszania w templatkach (@Bartez, słyszysz?) :mruga: |
|
To spytaj na tym forum, jakiego hacka mają do tego, bo domyślnie w vB tego nie ma.
|
Na innym forum opartym o VB zauważyłem ciekawą opcję - Po wprowadzeniu tematu postu pokazywała się ramka z podobnymi wątkami na forum.
Załącznik 53389 |
|
Bartez popchnął trochę tą większą wskazówkę :D
Teraz jest :spoko: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Coś nam się forumowy zegar spóźnia. Będzie z 5 minut :ysz:
|
Cytat:
Cytat:
Bartez ! Co jest ?! |
Każesz mu się zalogować? :wow:
No wiesz, Patrix....:O |
|
ten serwer na którym stoi forum złazi na psy ! chyba już nawet zszedł :P
od godziny chce nowy temat zapodać w dziale hdd a tu dupa ! Database error The Forum CDRinfo.pl database has encountered a problem !!!! (((( |
Ja tak samo nie mogę założyć nowe wątku. Mieli, mieli i mieli a potem Database error. Pod FF i IE to samo.
Może to przez moja długą nieobecność? :) |
co to umie coś nie teges nie mogę założyć nowego wątku
Database error |
Przepraszam za problemy. Po raz kolejny nie mamy z tym nic wspólnego. I to jest ostatni raz, ponieważ wywalamy te statystyki. To, że są darmowe nie znaczy, że mogą nam robić śmietnik ze strony. Jeszcze raz przepraszam za utrudnienia.
|
Cytat:
|
http://img197.imageshack.us/img197/4011/29210687.th.jpg
:help: nie wiem skąd, nie wiem po co, nie wiem jak.:help: |
Cytat:
Tak, rozumiem Twoje stanowisko i prośbę z tym związaną, ale mam alergię na wszelakie niechciane, wyskakujące okienka jeżdżące po całym ekranie, migoczące banerki, itp. Jeszcze się nie zdarzyło, żeby coś mnie zainteresowało z tych reklam, za to zasłaniają pożądane treści i wymagają ode mnie dodatkowych akcji, czyli są zbędne i wkurzające. Ergo nigdy więcej reklam. |
Póki co zmieniłem tylko ten jeden styl. Ale widzę, że teraz się nigdzie nie pojawiają. Jak znowu zaczną, to dajcie znać.
|
Mówisz, że to zależy od stylu?
To u mnie na 'cdrinfo hi-res (stary)' jest spokój, poza działem nero, ale to już kiedyś wyjaśnialiśmy. |
Reetou, nie ma się czym chwalić ;)
Edit: u mnie od ponad godziny nic się nie pojawiło. Jeszcze trochę potestuję i jak będzie ok, to wszystkie style będą bez tego badziewia. |
O, widzę, że sporo atrakcji mnie omija ;)
Nie mam żadnych adblocków, czy ad muncherów pod operką, a ani na głównej, ani na forum nie pojawia mi się ani pół reklamy... |
Dlatego Ad Muncher, na ktorego tak jechaliscie - jest zamontowany, uczy sie i nie przepuszcza zadnych badziewi.
Czasami cos wyskoczy, ale dodaje do smieci i mam spokoj. Rozumiem, ze forum musi z czegos zyc (admin tez czlowiek, pic musi), ale mozna to rozwiazac w sposob cywikizowany. Wstawic np. reklame medzy postami, np. po pierwszym,albo jakos tak, zeby nie zaslaniala tresci postu. A jak sa obce - wycinac bez litosci! |
ja mam adblock plus i jakos nie pomaga...
|
Ja tam nic nie widzę. :nie: Nie wytrzymałem bez blokowania na forum... :]
|
U mnie nic nie ma.
|
Sprawdźcie teraz proszę, na stylu CDRinfo.pl jasny.
|
u mnie co klik...
|
motyla noga! , zajrzałem do 7 wątków z czego w 5 wyskoczyła mi reklama , a tej belki na dole to już w ogóle włączyć nie idzie !!!!!!!! jeszcze wszystko w zasranym flashu, nie długo to trza będzie mieć neta 6m/b żeby tylko po necie surfować
http://img20.imageshack.us/img20/6111/15391907.jpg http://img14.imageshack.us/img14/9624/20908261.jpg edit: @Bartez ktoś tu chyba sobie z Ciebie jaja robi bo forum jest nie do przejścia srednio na 12 otwierań w co drugim reklama :buu: |
Yes. Zainterweniowałem. Za moment to zablokuję.
|
na glownej czasami cos wyskoczy, nie raz klikne. ale tu na forum? one ze stata wychodza?
|
Tak długo, jak na to będzie pozwalał nasz budżet i bilans przychodów i wydatków będzie na +, to nie będzie u nas reklam typu top layer i innych latających badziewi. Z tymi reklamami adnetu przegięli. Zwłaszcza, że są puszczone bez żadnego ograniczenia (cappingu), typu 1 na użytkownika.
Na głównej pojawiają się Wam również reklamy? Jeżeli ktoś nie odwiedza, to prosiłbym o wejście teraz i informację. |
na glownej ok, moga byc
ale na forum? ;/ |
Dajcie mi godzinę. Zaczynają przeginać i to ostro.
|
No... rzeczywiście ten Ad net jest bardzo uciążliwy (( Klikam, wyłącza się ale po chwili znów pojawia. Dziś to się chyba dopiero pojawiło :hmm: Poza tym też jest taki pasek scroller Ad net. Też diabelstwo, przesuwa się po całym ekranie.
|
|
nie wiem jak jest na głównej bo tam rzadko bywam ale w pracy muszę mieć 'gołego' IE i oszaleć idzie - przy logowaniu się tylko zdążę wpisać nick i 2 literki hasła i już pierwsza reklama wyskakuje itd...
|
Dział nero jest nie do strawienia, aż się tam wchodzić nie chce - takie upierdliwe to jest.
|
Na głównej stronie też masz?
|
nie już mi nerwy pusciły, będe blokował reklamy, umożliwcie sposób dotacji serwera via sms - wtedy bedę dotował
|
Cytat:
Ha :) |
Jeszcze nie dotarło do ciebie, że podpadłeś?
Zadając takie pytania podpadasz jeszcze bardziej :taktak: Może twoje miejsce jest w śmietniku? :haha: |
Zapytam, choc mnie cholera ciska:
-czy to *** forum, moze dzialac normalnie? W offtopic nie akceptuje moich postow "Database error". Gubi zalaczniki. Na Operze sie krzaczy, -ale to moze moj system. Ogolnie jak zwykle w soboty i niedziele - do dupy. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Posadź Operę ;)
|
dzisiaj dostaje szalu, co klik na forum to wyskakujaca reklama
adblock + ich nie wylapuje... |
Nie da się wysłać wątku w Konsole/Homebrew. Po jakimś czasie wyskakuje okno z 'Datebase error'.
|
Wyłączam blokowanie na cdrinfo, ale moje nerwy kończą się na duchach na cały ekran...
Jak będą, to wysilę się trochę, i zrobię dla nich cwane filtry :) |
Cytat:
|
Teraz zniknęły, ale to pewnie tylko chwilowe.
|
A skąd macie te linki-reklamy?
Bo sprawdziłem u siebie wszystkie przeglądarki, łącznie z chromem i IE, i na żadnej ich nie mam... |
Dzięki :) Nad linkami pracuję.
|
Cytat:
|
Cytat:
Obiecuję, że zrobimy wszystko, żeby te linki zniknęły, a jeżeli trzeba będzie, to zrezygnujemy ze stat.pl. A co do reklam i AdBlocka to jak wiecie serwis utrzymuje się z reklam i jeżeli go odwiedzacie, to bylibyśmy bardzo wdzięczni za odblokowanie reklam na cdrinfo.pl :) Nie są jakoś bardzo nachalne, a bez nich moglibyśmy już dawno pakować manatki. |
nie mogę założyć tematu :(
|
Czy macie problemy z forum :pytanie: U mnie od kilku dni, przy przechodzeniu z wątku do wątku, bardzo często pojawia się poniższy komunikat:
Załącznik 51913 Poza tym forum coś wolno "chodzi". Proszę o sprawdzenie przyczyny tego stanu rzeczy :) |
Fakt, te reklamy są dosyć frustrujące. Więcej ich niż na onecie.
Wyjątkowo nachalny sposób zarabiania małych błyszczących grosików. Najgorsze są te na stronie głównej, bo wprowadzają w błąd. Wyglądają jak subfora. http://i43.tinypic.com/2zeyt1l.jpg A ta reklama przenosi nas do strony z ruletką. Ile to razy łapiąc jakiegoś trojana który podmienia DNS'y przekierunkowany byłem na strony z grami on-line. Jak jest różnica pomiędzy tamtymi stronami, a tą z tutejszej reklamy???? http://i42.tinypic.com/2z4icly.jpg Jeszcze jedno. Wycina mi słowa z postów. Przy tym poście 2 razy i to właśnie słowa klucze do adkontekst.pl. Proponowanie dodatków do przeglądarek nie jest tu rozwiązaniem. |
Porządek przecież jest - pytanie/odpowiedź. :taktak:
Do liska to adblock plus + adblock filterset.G updater powinny załatwić sprawę. :spoko: Zresztą - może masz jakiegoś niepożądanego gościa w systemie? :idea: U mnie nawet na IE nie wyświetlają się takie kwiatki jak ten na screenie. :nieee: |
firefox3, jak przeczytasz to sklej moje posty tzn zrób jakiś porządek jeśli możesz oczywiście
|
Jaką?
|
:D usprawnię ale czym ?
|
Zmień, albo usprawnij przeglądarkę. :D
|
Cytat:
|
Jakie?
|
witojcie;)
da się jakoś te podkreślone wyrazy-ukryte linki wyłączyć ?? |
W stylu MacGyver v2 nie ma linków do arcade.
|
Czy byłaby możliwość włączenia odpowiedniej opcji, aby pisząc do kogoś wiadomość w profilu, wrzucić jakiś cytat :pytanie: W tej chwili, to niemożliwe...
|
A masz w ustawieniach profilu ten styl, który chcesz używać? Zmiana stylu poprzez ten wybór na dole strony działa tylko do momentu wylogowania się. Dane na temat wybranego stylu są zapisane w cookie, a po wylogowaniu to cookie jest usuwane.
|
dlaczego jak się wyloguje i zaloguje ponownie nie pamięta mi ustawicznego stylu>?
|
A u mnie się nie zacina... dłuższą chwilę nieraz trzeba poczekać, kiedy jest komunikat o sprawdzaniu, ale mnie to nie przeszkadza :nie:
|
Popieram.
Jeśli nie da się tego 'usprawnic' to lepiej w ogóle wyłączyć ten bajer. |
wylaczcie sprawdzanie postow (to co pokoazuje ile jest postow nowych) dla linku "nowe posty", miedzy kalendarz a szukaj
bo sie zacina |
Można zawsze zrenderować wzór tą stronką i kliknąć na pokaż obrazek, a następnie wkleić jego adres w tagi
[ IMG ] [ /IMG ] :) http://www.codecogs.com/eq.latex?f(x...x%20e^{-t^2}dt |
Bez sensu to może nie, zresztą do końca nie jestem pewien, czy aby wszystkie te znaki w unikodzie są, ale przypuszczam, że tak:
http://pl.wikisource.org/wiki/Unicode/Lista_znak%C3%B3w tylko, że jeszcze przeglądarka + system operacyjny musi te znaki rozpoznawać. :mruga: |
Jednakowoz, ja osobiscie, nie potrafie zapisac w UNICODE takiej wartosci (od czapy, ale zawsze)
Zreszta OK - wycofuje sie z pomyslu - jest bez sensu :) |
Cytat:
:) |
Na głównej nie wyświetlają się ostatnie posty :(
|
Moze by mozna, tak dla wygody i kompletu, zaimlementwac obsluge LaTex?
LaTex online Zeby nie wklejac obrazkow tylko kod. Na kilku forach widzialem taka mozliwosc. Rozumiem, ze nie jest to forum w tym temacie, ale jednak czasem sie przydaje. |
Cytat:
|
Tagi nie otaczają tekstu, a powinny. :taktak:
|
Nie działa prawidłowo edycja tekstu. W życzeniach dla @jou zastosowałem inne fonty, kolor i wielkość liter a mimo to, edycja nie powiodła się.
|
Cytat:
|
Słyszy i notuje. Reetou ma ostrzeżenie.
|
Cytat:
Czy Dyrekcja mnie słyszy :pytanie: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat: