![]() |
Neverwinter Nights
Mam problem z Neverem spełniam wymagania sprzentowe ale strasznie mi sie zacina co mogę zrobić żeby działało jak trzeba? :'(
|
Zmniejsz wyświetlanie detali. Gdzies w menu gry powinna być taka opcja.
btw: to, że spełniasz wymagania sprzętowe stawiane przez grę znaczy tylko tyle, że gra się uruchomi, to wcale nie znaczy, że gra będzie Ci pieknie chodziła 8 ) |
a gdzie dokładnie
|
gra wymaga procka 800 i 128ram a ja mam 1.4Ghz i 256RAM
|
Cytat:
Wejdz w ustawienia gry (Setup lub Configuration) tam powinny być Ustawienia grafiki, pole związane z detalami może nazywać się "Details" lub jakoś podobnie :) Jak granie przypomina pokaz slajdów to w ustawieniach grafiki wszystko co się da powyłączaj oraz wszystkie dostępne suwaki ustaw na "0" :) Jeżeli po takim ustawieniu gra będzie ładnie chodzić możesz jeszcze raz wejść w ustawienia i stopniowo włączać poszczególne opcje. |
a kto mi jeszcze pomorze
|
Wiesz... ja jade w sobote na Pomorze, ale nie wiem w czym moglbym Ci tam pomoc :>
Przeciez Mac napisal Ci wszystko co powinienes wiedziec... Wysil troche szare komorki i sprawdz gdzie masz ustawienia grafiki. Z tego co pamietam to rzeczywiscie sa one w menu. |
Z tego co pamiętam to gra automatycznie doposowuje grafikę, dżwięk itp. to twojego komputera więc przy takich ustawieniach powinno chodzić płynnie:)
Ale jeżeli jeszcze się tnie to (jak już powiedział @Mac) powyłanczaj niektóre opcje związane z grafiką :) |
zmien rozdzielczość i powinno śmigać :D
|
Neverwinter Nights - w multiplayerze
Poszukiwani są chętni do gry w Neverwinter Nights w multiplayu. Chodzi o graczy dysponujących grą podstawową oraz dwoma dodatkami (SoU i HoU).
Przy okazji szukamy sposobu do postawienia serwera (bardzo chętnie poznam szczegóły na temat zakładania takiego serwa jak do ET). Sam nie mogę postawć - bo nie mam stałego IP - a to podobno sprawia problem (jak jest inaczej proszę o sprostowanie). Tak więc czekamy na chętnych :D |
Poniewaz razem z Pagerusem wymyslilismy ten topik tto chcialbym zanzaczyc że chodzi nam głownie o gre w Dodoake Hordes of Underdark
|
ja chyba raz u hinks na chacie grałem w NWN gierka dosyc :spoko:
ciekawe co na to hinks i bartek i burak ;) |
Cytat:
|
mam NWN ale bez dodatków :/ tak bym chętnie z wami zagrał :D
|
Cytat:
Ale myślę, że jakby pomysł z NWN wypalił - to byłby to plan na dłuższy okres :) Może nawet jakaś gildia albo cuś? :D |
Jak nie masz dodaków to my od instaljemy swoje i jzu bedzie mozan grać:D
Ja chyba zrobie sobie czarownika albo pallasia:D |
Ja mam NWN :D
I nawet jakiś dodatek mam tylko nie wiem jaki... I z WIELKA chęcią zagram bo już dawno w to nie grałem :D |
Cytat:
|
Widzę, że jednak nie ma zbyt dużego zainteresowania tematem - a szkoda :(
|
Cytat:
|
Ja na razie mam zamiar dorwac sie do BF 2 bo w sobote na Węgry emigruje :(
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mam problem w jednym miejscu II rozdziału podstawowego NWN. Nie mogę spętać tego wielkiego demona w Czarnydrzewie... Mówi mi on tylko, że nie rzuciłem zaklęcia ochronnego - po czym mnie ubija... Co mam zrobić???
EDIT: Już sobie dałem radę :) Wszystkim co planowali mi pomóc dziękuję ;) |
Jaką masz kartę graficzną? Na moim Radeonie 9100 niektóre wersje sterowników powodowały "przycinanie się gry" - musisz wypróbować kilka wersji
|
Nwn
heh ja w NWN grałem na Duronie 850, GF2 MX 64MB, 384RAM na najwyższych ustawieniach; nawet na Celeronie 500, TNT 16MB, 320RAM (tu oczywiście ustawienia były niższe :) )masz peceta mocniejszego więc problem leży gdzie indziej;
nie masz czasem w tle zapuszczonego Nortona, albo podobnego ramo-żercę?? |
No widzę, że nie ma chętnych na NWN po sieci :(
|
Cytat:
Pare osób się zgłosiło :) No i ja nadal jestem chętny do gry :D Tylko podajcie datę i godzinę, a postaram się stawić. |
Neverwinter Nights ...::::POMOCY!!!::::...
Mam taki problem z grą (a właściwie z płytą). Mam NWN już dosyć długo i już dawno w nią nie grałem (teraz mnie naszło że musze ją przejść) i wiecie jak to jest. Gre się pożycza a w końcu nic nie jest wieczna. Instalacja na początku idzie spokojnie bez większych problemów ale gdy wkładam 2 płytę paek dochodzi mniej więcej do 75%. I zaczyna stać w miejscu. Nie ma żadnego błedu ale nie chce się instalować. Nie oddam płyty do reklamacji, bo wiem, że uznają, że to moja wina. Gdyby ktoś mogł mi przesłać tą jedną płytę był bym bardzo wdzięczny. Z góry dzięki. I nie prosze was o serial ani nic takie bo go oczywiście mam.
|
mi kiedyś tak napisali, jak prosilem o przesłanie Windows 2k3
Udowodnij najpierw że masz orginał :P Zamiast prosić się o przesłanie płytki (której pewnie i tak nikt nie prześle) to może zassaj sobie CD2 z emula lub torenta :) |
zobacz jaki plik nie chce sie przegrac na dysk, i popros o niego a nie cala plytke
|
Cytat:
|
Ja bym sobie bardzo chetnie pogral ale nie moge zainstalowac gry. Jest to na moim temacie na http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=55652
|
Jedyny plik jaki mam zbliżony do tego nazwą to: pl_voicesets.bif - ale on zajmuje ponad 200MB :|
|
Nooo... I właśnie o ten plik chodzi. To może mi ktoż wysłać???
|
mój poprzedni post gdzieś wcięło :(
pliki zbyt duże dla e-maili można przesyłać przez http://www.yousendit.com/ (do1 GB) mój NWN właśnie powędrował do qmpla, więc nie mam tego pliku |
Cytat:
|
he he, po sprawdzeniu mail-boxa, też się dowiedziałem :smoczek:
|
No to możecie mi wysłać tą płytę? Prosze Was...
|
Tylko wcześniej dajcie mi znać to ustawie sobie konto na wiekszą pojemność.
Mój mail: manyer@op.pl |
Kurcze... no to jak mam was przekonac? Ale chyba nie musze mowic ze moj ''wybawiciel'' otrzyma odemnie reputke :D
|
twoja reputka i tak będzie się liczyć jako 0 punktów bo masz za mało postów ||
pozatym jak udowodnisz że masz orginała to może ktoś ci wtedy wyśle ... :D Pozatym do tej pory już byś zassał z emule ;) i torenta :) |
caly czas probuje pociagnac ale moj net tak slabo ciagnie ze caly czas jest na zero... :[
|
Cytat:
musisz nauczyć się porządnie ciągnąć :banan2: to może coś z tego będzie :) |
Cytat:
|
ooooo.... qrcze jakie teksty :D :D :D :D
|
Cytat:
|
ehhh wystarczy odpowiednio sformułować zdanie, coś nie dopowiedzieć i już się ciekawsza dyskusja robi :p
|
ciekawsza dyskusja?? hmmmmmmm twój podpis :D patrz hardware :D
|
Cytat:
co z nim nie tak? |
dobra ludzie juz zamowilem sobie pelna wersje. czy w NWN tez sa tworzone klany albo cos w tym stylu??
|
Cytat:
|
nie... z jednym HORDAMI PÓŁ MROKU. moze bysmy mogli umowic sie na gre w multi?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Sory... my bad.:zawstydz: Wszedłem do sklepu na onecie i znalazłem właśnie tą platynową edycję ale obok w okienku było właśnie do zamówienia podstawowa i dodatek za... chyba 49.99:cool:
|
Z resztą sam zobacz http://pasaz.onet.pl/PASAZ,581,8540b...s%26ID%3DPASAZ
|
Cytat:
dzieki, musze zaczac czytac ogloszenia |
Neverwinter Nights PL
Witam
Ostatnio postanowilem dokonczyc tą gierke, ale mam takie problemi, ze wywala mi sie ona co chwile. Najpierw w wersji 1.26, wychodząc spokoju, Paweł juz do mnie podchodzi ale RYP, Blad i pupa blada, w wersji 1.66 wywala przy tworzeniu/wyborze postaci. Kto wie co to ? gre przeinstalowywałem. |
trzeba bylo ten temat zalozyc w dziale GRY, tam zreszta jest jakis tematy chyba zalozony o NN
|
Cytat:
|
no racja jest dział GRY, ale jak zobaczylem ze w offtopic sa poddzialy "sprzet" i "oprogramowanie" a i tak wszystko jest w "offtopic" to pomyslalem ze umiejscowienie dowolne, no to napisalem nowy temat tam gdzie najwiecej ludzi siedzi...
Przepraszam I prosze moderatorow o przeniesienie, a co do innych topicow o Neverwinter to zaden nie dotyczy mojego problemu |
Może i nie dotyczy - ale zawsze można się podpiąć pod dział dotyczący NWN - ludzie śledzący ten temat pewnie mogliby pomóc :)
|
Kto jest chetny na rozgrywke przez neta w NWN???
|
Cytat:
Co do ewentualnej planowanej rozgrywki to trzeba wiedzieć kto by grał - w jaką wersję gry, z dodatkami czy bez... i takie tam inne... Jak tylko uda mi się zdobyć nieco więcej wolnego czasu (mam nadzieję, że jeszcze w tym roku ;) ) to będę chętny do rozgrywki :) |
oj chłopie szybko sie zgłaszasz jak sie rok szkolny zaczął ja tu szukam czasy dla ET a ty mi jeszcze o tym :D
|
No to w takim razie gdo by pogral w ET?
|
Albo jezeli ktos mi moze powiedziec to ewentualnie gdzie moge sobie pograc. Oczywiscie polski serwer. z gory dzieki
|
Z tego co wiem to jest oddzielny temat (jak nie kilka) dotyczący ET - tak więc nie pisz na temat ET w dziale dotyczącym NWN, ok?
|
Cytat:
|
A czy w NWN sa jakies zaklecia ktorych nie trzeba ladowac (odpoczynek)?
|
Cytat:
|
no wlasnie probowalem. i oprocz rozdzek 'wielokrotnego uzytku' nic nie znalazlem...
|
Neverwinter Nights - za szybko działa?
Cześć, mam następujący problem - Neverwiter działa jakby na "przyspieszonych obrotach" - postać skacze od punktu do punktu, ekran robi się na chwilę czerwony itp. Mam Athlona 64 4200+ dual core, gf7900gt i 1 gb ramu. Co to może być? Ściągnąłem najnowsze sterowniki do karty graficznej.
|
znam dwa takie przypadki na calkiem roznych grach i calkiem roznych maszynach. poki co to zjawisko jest niewytlumaczalne
|
Ja poszuka***322;bym innych sterownik***243;w do grafiki, u mnie ale na innej grafice nie chcia***322;a gra si***281; w***322;***261;czy***263; a na innych sterownikach nie by***322;o problemu.
|
Bo to chyba nie chodzi o to jak w satrych girkach ? Gdzie sie procka zwalnialo.
Jesli nie to kierowalbym sie w strone sterow od grafy lub ustawien w grze. |
A skąd ściągnąć jakieś inne niż oficjalne stery do gf7900gt?
|
Cytat:
|
A sprawdziles takie cus w sterownikach jak "Synchronizacja pionowa"?
|
A gdzie jest ta synchronizacja pozioma i co z tym zrobić?
|
Ostatnie dwa psoty oddaja sens calej tej rozmowy.
Poszukaj ukosnej za kanapa. Jak znajdziesz to spusc jej manto i rozkaz zeby od tej pory sie dobrze zachowywala. |
Neverwinter nights
Ej ziomki mam probel :D bo nie bardzo kumam jak zdobyc tego bladego mistrza :P jest tam napisane ze wymagania to :
***8226;Rzucanie zaklęć mistycznych: Poziom 3 lub wyższy ***8226;Charakter: Dowolny nie dobry. Charatkter rozumiem kazdy inny niz dobry ale z tymi zalkeciami nie rozumiem ;/ to jest jakis atut czy cos ?? |
ja te***380; nie wiem o co Ci ziomu***347; kaman :hmm:
|
mo***380;e to ten od pokoju hcr ?
|
he?
tutaj tez pijemy? |
Dobra to zapytam inaczej :D:D
Co mam zrobi***263; ***380;eby gra***263; Bladym Mistrzem?? Na kt***243;rym levelu najwczesniej mog***281; osi***261;gn***261;***263; t***261; klas***281; i jak?? :D [oczywiscie mowa caly czas o Neverwinter night "1" ] |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:43. |