Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Film i Muzyka (https://forum.cdrinfo.pl/f26/)
-   -   Batman Początek (Batman Begins) (https://forum.cdrinfo.pl/f26/batman-poczatek-batman-begins-55167/)

Pagerus 20.09.2005 20:04

Cytat:

Napisany przez Divxtom
Chyba nie jest zły jak na Polskę ???
Jednak w takiej "Hameryce" obejrzało go 10x więcej luda - 400.000 w pierwszy weekend...

No właśnie chodziło mi o wynik w polskich realiach :)

Divxtom 20.09.2005 10:02

Chyba nie jest zły jak na Polskę ???
Jednak w takiej "Hameryce" obejrzało go 10x więcej luda - 400.000 w pierwszy weekend...

Pagerus 19.09.2005 23:00

Cytat:

Napisany przez Divxtom
W Polsce w I-szy wekend zobaczyło go w kinie 40.000 ludzi :'(

No to chyba nie aż taki zły wynik, nie? :)

Divxtom 19.09.2005 21:36

W Polsce w I-szy wekend zobaczyło go w kinie 40.000 ludzi :'(

Burak_PL 05.09.2005 18:59

po Waszych komentarzach mam nadzieję zę film mi się spodoba :D no czekamy na premiere na DVD :D

Yarozelsky 05.09.2005 11:15

A mnie sie Batman Begins niepodobał ;) Film ten jak dla mnie dzieli sie na 2 czesci :pierwsza - wszystko to do momentu powrotu głównego bohatera do Ghotam City i te czesc filmu dało sie zobaczyc.No i druga częsc - po powrocie do Ghotam - i tu juz typowa hollywoodzka papka :podbite: nasycona efektami Z góry przyznaje ze nigdy nieczytałem komiksu z nietoperzem a i fanem jego wczesniejszych przygód niebyłem.Aha no i zakończenie filmu tak zrobione ze oczywiscie mozna sie spodziewac nastepnych czesci Batmana ;)

Air 22.08.2005 11:35

Cytat:

Napisany przez M@X.666
Air : czy masz na mysli Darrena Aronofsky'ego - rezysera "Requiem dla snu"?. Zmiazdzyles mnie. Skoro ten "Batman" jest taki dobry przy Nolanie to strach mysle co zrobilby z nim Darren ;-D!

Zgadza się, ten sam reżyser co pi i Requiem dla snu.

Pozdrawiam

M@X 22.08.2005 11:30

Air : czy masz na mysli Darrena Aronofsky'ego - rezysera "Requiem dla snu"?. Zmiazdzyles mnie. Skoro ten "Batman" jest taki dobry przy Nolanie to strach mysle co zrobilby z nim Darren ;-D!

Air 22.08.2005 10:23

Cytat:

Napisany przez Smartek
http://gfx.filmweb.pl/f/106376/po.6987927.jpg
Obejrzalem wczoraj...

Calosc robi wrazenie - duzo DOBRYCH efektow specjalnych, dobry dzwiek.
Inna rzecza, ktora mi sie spodobala to brak "cukierkowosci i bajkowosci" - ta czesc jest mroczniejsza niz np. Batman i Robin

Fajny tez ten nowy aktor... "batmanowski" :)

w rolach glownych:
Christian Bale, Michael Caine, Morgan Freeman, Liam Neeson, Ken Watanabe i Katie Holmes

..i ogolnie calkiem niezla obsada.

Czas trwania to ponad 2h, wiec trzeba troche czasu poswiecic - ale wbrew pozorom nie jest rozwleczony i dokladnie pokazuje historie Batmana :)

7,5/10 i polecam :)

pozdro ;)

Ten film miał z zalożenia być mroczny, a części powyżej Batman Returns są do dupy. Wogóle nie trzymały klimatu komiksów.

Batman Begins miał być wzorowany na komiksie Batman Year One, ale pokłócili się producenci, odszedł reżyser (Aranofski) i w końcu film zrobił Nolan. Wyszło całkiem fajnie, nawet są zbieżności z komiksami, no i wreszcie pokazali Scar Crow'a wg mnie najlepszego przeciwnika Batmana.

Film oceniam na 9/10. Napewno zobaczę go jeszcze parę razy.

http://www.osloskop.net/r/15384.html

PIOTR34 18.08.2005 00:02

Dorzucę swoje trzy grosze, moim skromnym zdaniem ten film nie zasługuje na miano dobrego, zresztą coraz wiecej w filmach efektów i typowej rozwałki w końcu dobrzy aktorzy to już dziadki || Nowe pokolenie idzie ;)

Desden 17.08.2005 22:32

Widząc obsade filmu az mnie skreciło ze jakis kolo Bale dostaje role Batmana, a reszta smietanki inne role.
Cały film ma bardzo duzo sław i jak na produkcje wysoko budżetową, mnie zdziwło ze tylu dobrych aktorów zagrało w jednym filmie!
Ale pan "Bale" na pewno nie wypadł w tej roli dobrze.Sam bym dał tam pana Brodericka, który zdecydowanie lepszym brunetem by był w tej roli...

M@X 17.08.2005 12:43

Smartek : dobrze ze zwrociles uwage na owy "brak cukierkowatosci" i "batmanowosc nowego aktora". Bale jest wlasnie takim czlowiekiem, u ktorego chec zemsty widac w oczach. Jest to czlowiek ktorego pod pewnymi warunkami boisz sie nawet jesli jestes 2 razy wiekszy do niego. Bale'a pamietam jeszcze z "Imperium Slonca" Spielberga, ktore z reszta rowniez uwazam za film przynajmniej bardzo dobry!

P.S. Racja - Batman i Robin byl ohydny (fuj...)

Smartek 17.08.2005 10:17

Batman Begins

http://gfx.filmweb.pl/f/106376/po.6987927.jpg
Obejrzalem wczoraj...

Calosc robi wrazenie - duzo DOBRYCH efektow specjalnych, dobry dzwiek.
Inna rzecza, ktora mi sie spodobala to brak "cukierkowosci i bajkowosci" - ta czesc jest mroczniejsza niz np. Batman i Robin

Fajny tez ten nowy aktor... "batmanowski" :)

w rolach glownych:
Christian Bale, Michael Caine, Morgan Freeman, Liam Neeson, Ken Watanabe i Katie Holmes

..i ogolnie calkiem niezla obsada.

Czas trwania to ponad 2h, wiec trzeba troche czasu poswiecic - ale wbrew pozorom nie jest rozwleczony i dokladnie pokazuje historie Batmana :)

7,5/10 i polecam :)

pozdro ;)

Pagerus 08.08.2005 21:01

Tak sobie czytam te Wasze opinie i coraz bardziej utwierdzam się w tym, że chętnie obejrzę Batman'a - sporo o nim słyszałem... i to sporo dobrego :)

Desden 06.08.2005 23:45

Michael Caine dobrze, że zagrał służącego,pasuje do tej roli-od początku by pasował.
W roli Batmana zdecydowanie wole Michaela Keatona,jest dużo lepszym aktorem niż reszta.

NeoFighter 06.08.2005 20:21

a mi się universum "człowieka z batem" :) wogóle nie podoba, takie to jakieś nijakie moim zdaniem, najnowszego bata jeszcze nie widziałem i być może on zmieni mój stosunek, ale póki co jestem na nie

legion 06.08.2005 20:12

Cytat:

Napisany przez Weron
Pewnie i pomoglo. W kazdym razie dla mnie jest slabiutka. Bez wyrazowa taka, bym powiedzial. Nie ma nic czym by mogla zwrocic na siebie uwage. I to zarowno jesli chodzi o gre aktorska jak i wyglad zewnetrzny, ktory nie ukrywajmy tez jest wazny w swiecie filmu. Trzeba miec w koncu jakis "czar i powab."

co prawda to prawda ale Kati naga nad jeziorkiem marzen to juz cos :D

Weron 06.08.2005 20:10

Cytat:

Napisany przez legion
no tak ale w karierce jej pomoglo i to jeszcze jak :)

Pewnie i pomoglo. W kazdym razie dla mnie jest slabiutka. Bez wyrazowa taka, bym powiedzial. Nie ma nic czym by mogla zwrocic na siebie uwage. I to zarowno jesli chodzi o gre aktorska jak i wyglad zewnetrzny, ktory nie ukrywajmy tez jest wazny w swiecie filmu. Trzeba miec w koncu jakis "czar i powab."

Cytat:

Napisany przez icemac
@Weron

nawet na miasto zbyt nowoczesne a w starych wersjach bylo bardziej mroczne utrzymane w klimacie komiksu ze starymi samochodami - polecieli za daleko do przodu z technologia :tak!:
i w "starych" nie bylo nic mowy ze batman jest mistrzem karate z klasztoru ;)

i jak to mozna brac za poczatek tej serii o netoperku ?

P.S.
moze mi sobota zaszkodzila i niezbyt dobrze rozumuje na tematy latajacych ssakow

Ja tam tez specjalista od latajacych ssakow nie jestem, ale to juz jest po prostu nowa era Batmana. Tamten odszedl. Skonczyl sie. Zostal tylko pomysl z ktorego scenarzysta stworzyl scenariusz do nowego wcielenia czlowieka-nietoperza. Zreszta Joker byl slabym przeciwnikiem. Potem zrobili jakiegos pingwina i Robina. Jak dla mnie za cukierkowe to bylo. Teraz jest ten mrok. Ta wersja Batmana mi sie bardziej podoba. :)

legion 06.08.2005 20:05

no tak ale ma troche komercji ale mi sie podoba lecz do bata one sie nie umywa :D

Pawel_k 06.08.2005 20:00

Cytat:

Napisany przez legion
no powiem ci ze film jest fajny ale troche za bardzo komercyjny :D jednak z nikolsonem i kitonkiem :) o wiele lepszy :D

oj nie nie jaka komercja ??? batmanowi daleko od komercji, no chyba ze widzimy go bez maski bo przed oczami staje mi Oz z American Pie ||

klimat - super
fabula - swietna
zdjecia - fenomenalne

gdyby tylko dali innego aktora [jak juz mowilem kapitan licealnej druzyny futbolowej pasuje tu jak noga do doopy] film bylby perfekcyjny (no mozna sie doczepic jeszce do 1-2scen przynudzwaych)

a i bylem na pokazie przedpremierowym naprawde warto bylo :)

nikolsonowo-kitonowy nietoperz tez byl niezly ale jednak ten wydaje sie byc troche bardziej mroczny :cool:

icemac 06.08.2005 19:48

@Weron

nawet na miasto zbyt nowoczesne a w starych wersjach bylo bardziej mroczne utrzymane w klimacie komiksu ze starymi samochodami - polecieli za daleko do przodu z technologia :tak!:
i w "starych" nie bylo nic mowy ze batman jest mistrzem karate z klasztoru ;)

i jak to mozna brac za poczatek tej serii o netoperku ?

P.S.
moze mi sobota zaszkodzila i niezbyt dobrze rozumuje na tematy latajacych ssakow

legion 06.08.2005 19:44

Cytat:

Napisany przez Weron

Kolejna?
Chyba nie chodzi Ci o Penelope? Bo to zadna laska nie jest.
Chudy, taki wymoczek, na sile to promuja, a nawet po angielsku nie moze sie dobrze nauczyc mowic.

no tak ale w karierce jej pomoglo i to jeszcze jak :)

Weron 06.08.2005 19:36

Cytat:

Napisany przez icemac
widze ze komus oczka czyms zarosly :>

ale niekonsekwencje i tak sa :tak!:

Chcialem podkreslic jej dobra gre aktorska. To wszystko. :) joke :)
O jakich niekonsekwencjach mowimy? Ja tam zadnych niekonsekwencji nie widzailem. Rozwin prosze swoja mysl. Chyba, ze chodzi Ci o to co wspomniales w innym temacie na temat tego filmy?

Cytat:

Napisany przez legion
etam takich lasek jak Katie jest na peczki :D kolejna laska robi kariere dzieki Cruskowi :D

Kolejna?
Chyba nie chodzi Ci o Penelope? Bo to zadna laska nie jest.
Chudy, taki wymoczek, na sile to promuja, a nawet po angielsku nie moze sie dobrze nauczyc mowic.

legion 06.08.2005 19:29

Cytat:

Napisany przez Weron
Ten Batman jest niezly. Nie porownywalbym go do wczesniejszych produkcji, bo to nowsze, mocniejsze wydanie Batmana no i ta Katie Holmes :)

etam takich lasek jak Katie jest na peczki :D kolejna laska robi kariere dzieki Cruskowi :D

icemac 06.08.2005 18:45

Cytat:

Napisany przez Weron
Ten Batman jest niezly. Nie porownywalbym go do wczesniejszych produkcji, bo to nowsze, mocniejsze wydanie Batmana no i ta Katie Holmes :)

widze ze komus oczka czyms zarosly :>

ale niekonsekwencje i tak sa :tak!:

Weron 06.08.2005 18:36

icemac 06.08.2005 18:28

popieram legiona :spoko:

swoja opinie wyrazilem o wlasnie tu

legion 06.08.2005 17:42

no powiem ci ze film jest fajny ale troche za bardzo komercyjny :D jednak z nikolsonem i kitonkiem :) o wiele lepszy :D

MacGyver 06.08.2005 17:35

[Opinie] Batman Początek (Batman Begins)

Batman Początek (Batman Begins)

Cytat:

W jaki sposób jeden człowiek może zmienić świat? To pytanie prześladuje Bruce'a Wayne'a. Gdy był dzieckiem, na jego oczach, na jednej z ulic miasta Gotham, zastrzelono mu rodziców. Ta noc na zawsze zmieniła jego życie. Dręczony poczuciem winy i gniewem dziedzic przemysłowego imperium znika z Gotham i w tajemnicy podróżuje po świecie, szukając sposobów walki z niesprawiedliwością. Po powrocie do Gotham, Bruce Wayne postanawia uwolnić swoje budzące grozę alter ego: Batmana, zamaskowanego bojownika, który wykorzystuje siłę, intelekt oraz najnowsze zdobycze techniki do walki ze złowrogimi mocami, grożącymi zniszczeniem miasta.
źródło
Premiera: 29.7.2005

Jeszcze nie oglądałem ale jestem ciekaw opini tych osób, które film już widziały :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:55.