Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   Colin McRae Rally 2005 (https://forum.cdrinfo.pl/f25/colin-mcrae-rally-2005-a-55325/)

Marecki73 12.02.2006 13:49

Skoro są to uroki STAR-FAKA :-P to niech się nie zdziwią jak, za którym takim razem, gdy komuś gra nie ruszy zaweźmie się i wytoczy proces sądowy o to, że nie umieścił na opakowaniu informacji, że dany tytuł jest zabezpieczony tym Gó***8230;m a tym samym nie kupiłby takiej gry. Jak to już miało miejsce z płytami audio.

kiewas 12.02.2006 04:26

Cytat:

Napisany przez Marecki73
Zmieniłem ostatnio kartę graficzną i w dodatkach jest gra CMR2005 wersja DVD, zastanawia mnie jedno czy sobie powiesic na ścianie czy zrobic podstawek pod szklanke. Orginał a nie chodzi, z tymi zabezpieczniami to już przesadzili jak bym miał kupic takom gre w sklepie ( w zasadzie to zapłaciłem za niom) osobno i słono zapłacic to spazmow bym dostał. Mieli mi DVD w napedzie 25 minut i twierdzi ze nie zgadza sie klucz...jak to przeciez ORYGINAL.

uroki Starkloca ;/

ed hunter 12.02.2006 02:36

Cytat:

Napisany przez Marecki73
Zmieniłem ostatnio kartę graficzną i w dodatkach jest gra CMR2005 wersja DVD, zastanawia mnie jedno czy sobie powiesic na ścianie czy zrobic podstawek pod szklanke. Orginał a nie chodzi, z tymi zabezpieczniami to już przesadzili jak bym miał kupic takom gre w sklepie ( w zasadzie to zapłaciłem za niom) osobno i słono zapłacic to spazmow bym dostał. Mieli mi DVD w napedzie 25 minut i twierdzi ze nie zgadza sie klucz...jak to przeciez ORYGINAL.

potrzebny tłumacz z klingońskiego ||

Marecki73 12.02.2006 02:22

Colin mcrae really 2005 paranoja

Likeon1983 02.10.2005 22:47

ja kiedyś wyczytałem że Colin 5 właśnie nie chodzi na mx400

Wojciarka 20.08.2005 16:54

OKi, dzięki wszystkim za informacje, wszystkie przekaże i dam znać co i jak. Na razie dzięki !

Pzdr !

pablocoo 20.08.2005 16:51

Cytat:

Napisany przez mgit
@pablooco co oznacza Ultima bo ja nigdy o czymś takim nie słyszałem :) to jakaś wersja piracka coś ala od holduma czy co :>

Mniej wiecej, polska (tak mi sie wydaje) grupa, zlamali StarForca w XpandRally i wlasnie Colinie 2005.

mgit 20.08.2005 16:32

@pablooco co oznacza Ultima bo ja nigdy o czymś takim nie słyszałem :) to jakaś wersja piracka coś ala od holduma czy co :>

juicepp 20.08.2005 14:56

jeszcze jedna mała dygresja odnośnie wersji od ultimy, nic tu nie napisałeś o tym bo moze sobie juz z tym poradziłęś, jeśli nie to na wszelki wypadek napiszę. nie wiem czemu ale tak jest ale to fakt i piszą o tym na stronce producenta, mianowiecie, zby gra chodziła lux, zeby nie wywalałoo sie hasło o zabezpieczeniach itp, musisz miec zainstalowane nowe nero, najlepiej najnowsze jakie jest, wiem ze ja mialem jakies nero 6.6.0.6. i nie dalo sie odpalić, zainstalowałęm nowe i gra poszła bez problemu, napisałem to w rzie jakby ktoś miał z tym problem
pozdrówka.

pablocoo 20.08.2005 14:49

Cytat:

Napisany przez mgit
Dalej nie dowiedziałem się czy instaluje z pirata czy z orginała bo jak z orginała to można odrazu wykluczyć źle ściągnięty obraz płytki, źle nagrany, itd :) czyli zdażenia najbardziej prawdopodobne ;)

Przeciez napisal :)
Cytat:

Napisany przez Wojciarka
Instaluje bodajże z Ultimy.....

Zrob tak, jak napisal mgit: zainstaluj DirectX 9.0c, a dopiero pozniej gre. Powinno pomoc, a jesli nie, to faktycznie obraz moze byc uszkodzony?

mgit 20.08.2005 13:46

No to jak ma XP Home bez SP to znaczy że ma DirectX 7 poponuję zaktualizaować system do werjsi XP SP2 lub zainstalować DirectX 9c a dopiero potem instalować grę.
Dalej nie dowiedziałem się czy instaluje z pirata czy z orginała bo jak z orginała to można odrazu wykluczyć źle ściągnięty obraz płytki, źle nagrany, itd :) czyli zdażenia najbardziej prawdopodobne ;)

Wojciarka 20.08.2005 11:51

A no fakt....Z tego co wiem, to ma XP Home, wersja DirectX taka jaka jest zawarta razem z systemem. Instaluje bodajże z Ultimy.....

mgit 20.08.2005 10:09

Może byś cos więcej napisał, jaki system ma kolega, jaki DirectX ma zainstalowany, gre instaluje z orignała czy pirata ???

Wojciarka 20.08.2005 00:36

Colin 2005 - problem podczas instalacji :-(

Witam,

Kolega ma problem z Colinem 05,(nie ma netu) podczas instalacji kiedy już się wydaje że wszystko poszło w porządku - nagle instalka zostaje przerwana - dzieje się to bodajże jak instalator zabiera się za DirectX-a......za każdym razem w tym samym miejscu. Jaka może być tego przyczyna - Prosił by o poradę w tej sprawie. :smutny:

Z góry dzięki :)
Pzdr !

NeoFighter 15.08.2005 12:55

3D Analyzer

Cytat:

Napisany przez markus96
Witam. Pożyczyłem własnie tę girkę od kumpla, zainstalowałem bez problemu ale jak uruchamiam to wyskakuje fatal error "GraphicsCCC_SetupRender Adapter has not modes!" o co chodzi? Mam winxp, directx 9c, kartę grafiki GForce2 MX/MX400, 64MB, Duron1800, 512 ramu. W czym jest problem że nie odpala?

spróbuj użyć programu 3D Analyze, jest to program, który umożliwia uruchomienie aplikacji wymagających Pixel Shaderów na sprzęcie nie obsługującym tej technologii

osobiście odpaliłem tym programem gry Silent Hill 3 oraz Silent Hill 4 na karcie GeForce 2 MX

Damianos L 11.08.2005 08:35

Cytat:

Napisany przez M@tti
To nie ja tylko mój kolega pożyczył od kolegi Collin Maec Rally 5.
Odpalił i chodził na najmniejszych ustawieniach.
Zabardzo nie pamiętam jakiego mam kompa ale tak w przybliżeniu:

-procesor Athlon.
-karta graficzna Gf4 mx.
-pamięci Ram 512.MB

niee, chyba nie ma mx tylko jakas inna 4, pewnie titanium. Zapytaj dokladnie....

Matievoo 11.08.2005 08:16

To nie ja tylko mój kolega pożyczył od kolegi Collin Maec Rally 5.
Odpalił i chodził na najmniejszych ustawieniach.
Zabardzo nie pamiętam jakiego mam kompa ale tak w przybliżeniu:

-procesor Athlon.
-karta graficzna Gf4 mx.
-pamięci Ram 512.MB

demek 10.08.2005 22:21

Cytat:

Napisany przez M@tti
A mojemu znajomemu chodzi tylko że on ma GForce4 MX.
Ale tnie w niektórych miejscach.;)

probowalem na kilku kompach i nie poszlo - powiedz jak to odpaliles:)

Cytat:

Napisany przez Dorian
Też mam mx'a i złożeczę strasznie. Mało gram więc nie zmieniam...chociaż najbardziej stosownym wyborem jest kupno zmodowanego Radeona 9550 i tak pewnie zrobię - nie potrzebuję wielce wysokiej wydajności - wystarczy mi wspomaganie DirectX 9.

radeon 9550 to dobry wybor bo mozna zrobic z niego 9600 bez problemu:)

rosol 10.08.2005 22:06

Cytat:

Napisany przez demek
nie wymaga gf 3ti tylko gf3 na wsszystkich modelach chodzi a nie chodzi na gf4 mx i wczesniejszych - chyba ze gf3 sa tylko ti :)

Byly kiedys GF3 ale zostaly chyba szybko wycofane ze sprzedazy i pozostaly jedynie GF3 Titanium. Rzadko kto ma zwykla trojke, dlatego napisalem Ti :D 8 )

Matievoo 10.08.2005 21:30

A mojemu znajomemu chodzi tylko że on ma GForce4 MX.
Ale tnie w niektórych miejscach.;)

Dorian 10.08.2005 21:16

Też mam mx'a i złożeczę strasznie. Mało gram więc nie zmieniam...chociaż najbardziej stosownym wyborem jest kupno zmodowanego Radeona 9550 i tak pewnie zrobię - nie potrzebuję wielce wysokiej wydajności - wystarczy mi wspomaganie DirectX 9.

demek 10.08.2005 20:50

nie wymaga gf 3ti tylko gf3 na wsszystkich modelach chodzi a nie chodzi na gf4 mx i wczesniejszych - chyba ze gf3 sa tylko ti :)

rosol 10.08.2005 20:34

Minimum to GF3Ti ... niestety. Ale powiem Ci prawde ... nie warto. Gra sie nie nadaje do niczego.

markus96 10.08.2005 20:13

No to klapa nie zagram, a tak długo czekałem aż kumpel mi ją pożyczy. Totalna porażka. :'(

pablocoo 10.08.2005 18:42

Cytat:

Napisany przez Predi
mysle ze to wina kochanego MX przy karcie graficznej

Na pewno.
Colin 2005 wymaga karty z pixel shaderem.

Predi 10.08.2005 18:38

mysle ze to wina kochanego MX przy karcie graficznej

markus96 10.08.2005 18:30

Collin Maec Rally 5

Witam. Pożyczyłem własnie tę girkę od kumpla, zainstalowałem bez problemu ale jak uruchamiam to wyskakuje fatal error "GraphicsCCC_SetupRender Adapter has not modes!" o co chodzi? Mam winxp, directx 9c, kartę grafiki GForce2 MX/MX400, 64MB, Duron1800, 512 ramu. W czym jest problem że nie odpala?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:26.