![]() |
Młodzi hakerzy z Polski okradali wielki bank
"Gazeta Olsztyńska": Dwaj licealiści z Olsztyna okradali internetowe konta klientów jednego z największych banków na świecie.
Specjaliści głowią się, jak zrobili coś, czego nikt nie powinien dokonać. Sami zainteresowani na razie milczą. Podwójne hasła, konieczność wpisywania ich przy dokonywaniu każdej transakcji, szyfrowane połączenia - bankowcy zapewniali, że ten system jest stuprocentowo skuteczny i bezpieczny. Dwaj licealiści z Olsztyna znaleźli jednak sposób na opróżnianie e-kont. Pełna wersja: http://wiadomosci.onet.pl/1149055,18,item.html Widac, ze Polacy juz zaczynaja sie pokazywac na rynkach zagranicznych :D No chlopaki teraz odbebnia kare, albo zaplaca grzywne i dobrze platna posadke w jakiejs firmie zajmujacej sie zabezpieczeniami maja zapewniona:) |
Polacy sa dolni tylko leniwi... Jednak jesli porzucenie lenstwa wymusza na nich potrzeba (pieniadze) to zawsze sobie poradza. Niemoralne, fakt, ale trzeba im pogratulowac...
|
Chciałbym mieć takich kolegów ;p
|
Cytat:
|
Sposobow jest multum. Wydaje mi sie ze uzyli po prostu tych bazujacych na naiwnosci klienta (np. spreparowany mail odsylajacy do fake-strony)
|
no mi tez sie wydaje ze to - phising. Z resztą...tacy hakerzy to nie hakerzy :)
|
... czy przypadkiem nie chodzi o Citibank ?
|
@Zetoxa, a co pewnie miałeś tam konto i już nic na nim nie ma? :)
|
Polak potrafi :>
|
Brawo Brawo :D
|
BRAWO !!! znowu Polacy hehe :D
poprzednio było NASA ?! :) Pewno, ze to wandalizm/przestępstwo ale dobra reklama dla nas, że mamy smykałke do tego (nie chodzi tylko o hakerstwo) || |
Cytat:
|
No dobre :spoko:
Zawsze wiedziałem, że Polak potrafi :D |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
@Patrix Polacy mają smykałkę do wszystkiego, tylko jak napisał przedmówca, musi im się chcieć. |
Czepiaja sie literowki, nogłoty jedne ;)...
@pepperman : leniwy owszem jestem, a czy zdolny... nie mnie to oceniac, ale watpie ;-D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:07. |