![]() |
przenosny sprzet audio (mp3 player) wybor ??
witam...
dawno Tu nie zagladalem az wstyd... ale niestety brak czasu nie pozwala... jestem obednie w USA... chcialem kupic sobie przenosny odtwarzacz mp3... myslalem o iRivier H320... ale ich tutaj w USA juz nie moge dostac w zadnym sklepie :( zaczalem szukac alternatywy nowy model iRivier'a H10 z 20 GB dyskiem... jak juz zaczalem czytac to wszystko mi sie pomieszalo w glowie... na temat zywotnosci player'a... H10 ma wymienna baterie... pojawila sie tez inna opcja jak iAUDIO X5... czy ktos moze cos doradzic ? rece mi opadaja... specjalnie wzialem dzis wolne w pracy zeby poszukac znalezc cos i sie zdecydowac... (strata ponad 100$ z uwagi na dzien wolny od pracy... :() nie mam juz czasu na sleczenie po nocach i czytanie wszelakich roznych wypowiedzi osob posiadajacych rozne player'y pracuje po 15 godzin i nie daje rady... Tutaj zawsze ktos pomogl... mam nadzieje ze i tym razem... chce poprostu player'a z 20 GB dyskiem ktory odtwarza muzyke w doberj jakosci... a takze moze sluzyc jako przenosny dysk twardy ktory nie wymaga instalacji zadnych sterwonikow przy podlanczaniu do komputera odrazu jest wykrywany... a teraz juz sam nie wiem ktory jest jaki i czy potrzebne jakies programy do konwersji wgrywania utworow... wszedzie pisze co innego... nie wiem komu wierzyc... :| jest to spory wydatek... ale pomyslalem w ten sposob... ze skoro tak ciezko tutaj pracuje to moge chociaz cos z tego miec i kupic sobie taka "zabawke" chociaz mysle o tym wlasnie nie jak o zabawce a o urzadzeniu bardzo przydatnym ktore mam nadzieje posluzy mi jak najdluzej... zadne bajery typu odtwarzanie filmow nie jest potrzebne... tylko pojemnosc jakos odtwarzania radio i wykrywanie w komputerze bez potrzeby sterownikow a takze no zywotnosc... nie wiem czy wogole ktos bedzie mogl mi Tutaj pomoc... i pytanie z innej beczki... czy mozna kupic dobre sluchawki powiecmy do 300 zl ale z odlanczanym kablem ? zeby wyeliminowac zepsucie kabla... a w razie wypadku tylko jego wymiana nastepuje... takich szukam ale cos mi tez nie idzie... eh... dzieki wszystkim ktorzy to przeczytaja chociaz... a dla Wszystkich ktorzy w jakis sposob pomoga... wielkie :piwo: :piwo: :piwo: :piwo: pozdrawiam z Centerville (niedaleko Boston'u) |
X5 rządzi (a lada moment ma wyjści wersja X5L - nieco większa, ale z większą baterią i gra AFAIR ponad 30 godzin po naładowaniu). Jakość dźwięku - najwyższa (obsługuje też bezstratnego flaca, którego nie obsługuje iRiver).
Sam przymierzam się do zakupu. Co do słuchawek - zależy jakie. W cenie mieszczą się rewelacyjne Sennheisery HD500. |
W temacie zbytnio nie pomogę, bo ja skończyłem na swoim IRiverze z 256MB pamięci i na razie mi to spokojnie wystarcza, a na jedyną słuszną drogę, czyli właśnie IRivera, jak widzę, nie muszę cię nawracać ;), więc tylko powiem - Witaj! :)
|
Wawelski mam do Ciebie pytanie co do X5L...
jak napisales ze lada moment wyjdzie to myslalem ze go jeszcze nie ma... a jak sprawdzilem to tutaj w USA moge go juz kupic :) za jedyne 30 $ wiecej niz zwykly X5... moje pytanie brzmi czy X5L od X5 rozni sie tylko na + ?? tzn tylko dodali funkcje ? nic nie odjeli ? nastepne pytanie to czy nie masz moze linka jakie on aparaty cyfrowe obsluguje ?? co do funkcji OTG (USB Host) ?? a co do sluchawek to owszem mieszcza sie w cenie... ale jakie ja potrzebuje to dobre z odlanczanym kablem... a nie wyczytalem zeby te Sennheisery HD 500 wlasnie mialy odlanczany kabel ale i tak dzieki wielkie za propozycje... bylo by fajnie jak bys rzucil jakiegos linka co do tego X5L i tych aparatow... bo juz jestem na 99.9% pewny i zamowil bym jeszcze dzis :) z gory dzieki ogromne... pozdrawiam |
jak Siedzisz w Stanach to ebay http://www.google.pl/search?hl=pl&q=...tnG=Szukaj&lr=
to pokazuje goooooooooooooglarka w sprawie X5L |
ile wyniesie Cie ten odtwarzaczyk w przeliczeniu na PLN?
pozdro ;) |
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tutaj masz fajną recenzję a tutaj listę kompatybilnych urządzeń (niestety, mojego S1 tu nie ma - ale wystarczy kupić mały czytnik obsługiwany przez X5). Cytat:
Cytat:
Tak czy inaczej ciągle się zastanawiam - pewnie dopiero pod choinkę sobie kupię |
mialem kupic wersje 20 GB ale X5L nie ma 20 GB tylko 30...
20 GB kosztuje 280$ 30 GB kosztuje 320 $ 30 GB ale juz wersja X5L kosztuje 380 $ - i ta wlasnie kupie... a niech zaszaleje raz w zyciu chociaz... co i tak jest duzo tansze tutaj niz w PL... :| z reszta prawie wszystko jest tutaj tansze niz w PL... :blee: Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
jeśli można używać tego jako nośnika danych (oglądałem wczoraj, ale nie pamiętam) to zaprawdę mówię wam, słuszne to i zbawienne :D
Kupuj i się nie zastanawiaj - przenośne 30GB to bajer nad bajery. :spoko: |
Cytat:
Aaaa - jedna generalna zasada co do wszelkiego sprzętu grającego. Najpierw trzeba posłuchać. Najlepiej w dokładnie takim zestawie jak chcesz używać - przejdź się do dobrego, drogiego sklepu i odsłuchaj (kupić możesz gdzie indziej ;) ) |
Cytat:
Jak wrażenia? |
kupilem iAudio X5L 20 GB ( mialem kupic ta 30 GB ale ze znalazlem 20 to jednak tez zalezy mi na pieniazkach i 50 czy 60 $ roznicy to jednak sporo... a 20 GB to i tak bardzo duzo...) ale nie dotarl do mnie jeszcze juz wyslany i ma dojsc w yy poniedzialek tak pisze jak sprawdzam w ktorym miejscu dokladnie jest przesylka bo mam tutaj taka mozliwosc... takze nie moge powiedziec jakie mam wrazenia... niestety jeszcze nie moge...
ale jak juz dostane to po kilku dniach moge napisac co gdzie i jak... pozdrawiam |
Podbije troche ten temat do gory i sie zapytam czy warto kupic ten odtwarzacz:
http://www.gral.pl/preview/CreativeL...E1GBMP3_28.php ? |
Cytat:
pozdro ;) |
A czy mozna tam tez wrzucac dane, czy tylko muzyke?
Glownie chodzi mi o film tzw. divxa. |
Cytat:
W odtwarzaczu jest radio - za to duży plus ale nie ma możliwości nagrywania audycji z radia - za to minus (w innych odtwarzaczach, niekoniecznie markowych, jest taka możliwość). Ogólnie nie maiałem okazji się nim dłużej bawić ale z tego co mi kolega mówił to jest zadowolony z tego odtwarzacza. @Weron Nie powiem Ci na 100% jak jest w tym przypadku , ale z tego co pamiętam jak podłączałem ten odtwarzacz 512MB u mnie do kompa, to mp'trójki można było kopiować metodą przeciągnij i upuść, nie trzeba było nic instalować, odtwarzacz był widoczny tak jakby to był pen-drive. Mysle że nie ma chyba problemu ze skopiowaniem dużych plików. |
Cytat:
Jak juz pisali, widziany jest jako dysk wymienny. Ogolnie Crative MuVO 512 to dobry odtwarzacz, mimo wyswietlacza ktory jest maly dla niektorych ma dobre wykonanie, dobre sluchawki i bardzo dobra jakos dzwieku. Sam bawilem sie wersja 256 i bylem zachwycony... |
fakt, jedyny minus o ktorym zapomnialem wspomnac w poprzednim poscie to maly wyswietlacz - a co za tym idzie - utrudnia on znalezienie utworu, ktory w danej chwili nas interesuje :). W moim zenie (ktory akurat jest teraz na gwarancji..) mam spory LCD'ek i moge przewijac touchpad'em tytuly. Tutaj takiej mozliwosci nie ma, bo jest po prostu za maly..
pozdro ;) |
No jak bedzie mozna film wrzucac to dobrze. Glownie o to mi chodzi. Bo tak to wystarczylby mi 512MB ale musze wziasc 1GB.
Mam jeszzce takie pytanie odnosnie tego usb wszedzie pisza, ze jest 2.0. Nawet na obudowie tego odtwarzacza jest to zaznaczone. W notebooku mam zas 1.0. Ale chyba nie bedzie problemow z kompatybilnoscia i wszystko bedzie dobrze dzialalo? |
Cytat:
pozdro ;) |
Tak jak napisał już @Smartek, będzie działać, co prawda dużo dużo wolniej, ale będzie działać
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:01. |