![]() |
Heroes of Might & Magic 5
Witam, czy ktoś już gra w wersję beta Herosów 5?? Wiem że jest dostępna w internecie bo ją już posiadam;) Nie grałem we wcześniejsze wersje tej gierki tak więc proszę o opinię doświadczonych graczy nt. zmian w grze itp.
|
Lol juz jest beta? Dałbys mi linka bo mi ten nius umknąl
Ps Grałęs juz? Opisz wrazenia |
Jak narazie jest jedna plansza brak jakichkolwiek ustawień, opcji zapisania i załaduku gry...
Jest wolniejsza od poprzednich wersji. Jeżeli chodzi o grafikę to plansza jak i pole bitwy wyglądają lepiej widać jak bochater rzuca czary, trochę się za to pogubiłem w zamku gdzie co jest, gildia magów wygląda jak w trójce http://www.tdt.org.pl/katalog.php?szukaj=heroes&kat=3 |
No to czekamy na jakieś wrażenia z Bety... :)
|
ogolnie widac ze beta [brak wiekszosci opcji] gra muli strasznie :-o Świetna animacja jednostek :) niektore jednostki maja naprawde fajne umiejetnosci specjalne np.gryf ,widok podczas walki to full 3d ale mozna go wylaczyc do standardowego znanego z wczesniejszych heroesów,poza tym kraina po której sie poruszamy wyglada bardziej basniowo ;) Mi gra przypadla do gustu :)
|
Grajcie poki mozecie... Potem zostaje Wam kupno oryginalu (w retailu bedzie nowy StarForce :-()...
|
Cytat:
|
U mnie pewnie ojciec kupi, podobnie jak WSZYSTKIE poprzednie 'hirolsy'.
Gierka ogolnie jest fajna, tylko gdyby nie ten zwalony multiplayer :D |
można wiedzieć kiedy dokładnie premiera?
|
Cytat:
Ciekawe na ktory okres 2006 roku ma byc przewidziana premiera? |
a dajcie screena - poprzednich czesci HoMM nie lubilem ale moze teraz cos mnie pchnie do tej gry ;p
|
HOMM III rządzi !!!
Najlepsza część. POLECAM |
Cytat:
|
Zgadzam się z przedmówcami - rewelacyjna gra - a teraz do kupienia w rewelacyjnej cenie :D
|
Cytat:
A da ktos screna z gry? |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Na tamtej stronce ze zrzutami dzialaja tlyko 4 zdjeica.Tez tak macie? |
Link poniżej jest bardziej adekwatny do tematu :)
http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=4854 Swoją drogą - jak tak patrzę na screeny z nowych HoM&M to mi się jakoś tak z War3 kojarzy... |
Czy wiadomo kiedy będzie oficjalna wersja tej gry , bo nie moge sie doczekać fajna giera będzie jak dla mnie to ona będzie wyglądać jak Etherlords , też zarąbista giera .
|
W herosach 5 Bogusław Linda udziela głosu władcy demonów :szczerb: :poddaje: dobrze że wycofałem zamówienie na wersje Pl
|
Cytat:
EDIT: Widze, ze tutaj jest troche danych http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=4854 ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja tam sobie juz zamowilem orginalna wersje PL na DVD (standard) korzystajac z rabatu heyah (kolegi || ) i calosc kosztowala mnie 75 zl. (przesylka wliczona).
PS. A wiadomo cos nt. zabezpieczen ?? ew. z praktyki ktos kto sie zajmuje przegrywaniem nowych gier z orginalow (ale 1 : 1 bez zadnych udziwnien :) ) moze wie czy jak zamowie wersje na CD to latwiej mi sie bedzie podzielic z ojcem ktory pewnie tez bedzie gral 2 metry ode mnie (a nie chce sie z nim przepychac, bo wiem jakim jest fanatykiem Hirolsow || i wiem skad sie wzial jego fanatyzm - tzn od kogo sie przeniosl :fiu: ). On bedzie gral pewnie tylko lokalnie - ja nie wiem, moze zagram po sieci jak to madrze zrobia... Ew. czy juz wiadomo czy gra bedzie tylko startowala z krazka jak W3 a potem mozna z nim robic co sie chce, czy musi byc caly czas. Jakby co to chyba moge jeszcze zmienic zam na wersje CD. |
A ja pogram na tym co z sieci , a za nieco ponad roczek będzie wydanie 2xDVD czyli pierwotna wersja + dwa dodatki za mniej niż 100zł i wtedy kupię oryginał.Gdybam, gdybam , ale zawsze tak było;)
|
Cytat:
W Homm 4 mozna bylo plytke wyjac po zaladowaniu gry. byla ona potrzebna do zaladowania chyba tylko filmu. |
na dole strony www.gram.pl masz logo heyah - tam jest wszystko opisane.
|
Cytat:
|
Wlasnie a czy ktos da jakies screna z gry
|
Jutro wychodzi oficjalne demo8 )
|
Cytat:
Jakieś przecieki, ile będzie zajmować? |
Cytat:
|
Cytat:
|
pobrałem, zagrałem i .... jak cukiereczek ... kolorowe z bajerkami ale starego klimatu brak, przerost treści nad formą i mi raczej się nie podoba, dodane filmiki podczas walki np. jak strzela łucznik (wszystko losowo) sterowanie kamerą jak w B&W generalnie ładnie wygląda, ale to nie jest moim zdaniem tytuł który kochają gracze za grafikę.
pogram wszystkie misje z demo i coś dopiszę jak na teraz to 5/10 HM&M 3 rulez |
Moim zdaniem nawet niezle, tylko miasto jest bardzo kiepsko zrobione. Nie bardzo wiadomo o co tam biega ... Oczywiscie wszystko jest kwestia czasu, jednak wlasnie np. w heroes 3 bylo wszystko wiadomo, co jest do czego, co mozna, co nie itd, tutaj to jest takie troche niejasne i lekko przkombinowane.
|
Ja ju***380; od 3 dni gram na demie i wed***322;ug mnie ta cz***281;***347;c odzyska***322;a klimat starych cz***281;***347;ci ,a te "cukierkowato***347;***263;' wy***322;aczy***322;em w opcjach dla przyspieszenia gry cho***263; z drugiej strony gdyby m***243;j sprzet na to pozwoli***322; to bym to zostawi***322; w***322;***261;czone bo w ko***324;cu to gra ba***347;niowa.Og***243;lnie to stary heroes z "bonusami" ulepszono to co by***322;o w poprzednich cz***281;sciach, zmieni***322; sie troche system umiejetno***347;ci postaci ,fajnie ***380;e dodano r***243;***380;ne umiejetnio***347;ci specjalne i czary dla wiekszych jednostek, jak dla mnie ta cz***281;***347;c bedzie bardzo dobra napewno lepsza od 4 .
|
Mi osobiście ta gra się bardzo podoba, zwłaszcza grafa (moja karta trochę nie nadąża ;p ). Ta część to kopia 3 tylko, że z lepszą grafą i trochę bardziej rozbudowaną fabułą, ale takto wszystko pozostałe to praktycznie to samo.
Narazie znalazłem jeden błąd: nie można rozdzielać wojsk tzn. jak mam np. 100 łuczników to nie mogę zrobić żeby były 2 oddziały po 50, ale takto reszta super. Pozdro dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
:jupi:
|
yes yes yes!!!!
|
Cytat:
Cytat:
Dostaliscie juz albo co? EDIT: O to Wam chodzi? http://www.gram.pl//news.asp?id=1684 |
|
:taktak: :fiu: :fiu: :spoko:
|
mhm... mam h5, ale jak wlaczam to wyrzuca mnie do windowsa (przy odpaleniu planszy, do gry wejde)
to samo mialem w demie wie ktos moze co jest tego przyczyna?;/ Pozdrawiam Stanley |
Moze sterowniki? Albo DX?
|
@fony spróbuj zainstalować nowe stery do grafy
Ja pewnie niedługo dostane orginał HoMM'a V. Szkoda, że na konsole nie wypuszczą. Pozdro dla wszystkich!!!!!!!!!!!! |
Nie wiecie kto podkłada głos temu brodaczowi co jest w cutscence przed pierwszą misją w pierwszej kampanii? Chodzi mi oczywiście o angielską wersję językową - bo polska mnie jakoś nie kręci...
|
@cancel
sam na to wpadlem, nic z tego... dalej nie dziala @pablocoo dx rowniez instalowalem... |
Przelew na gre juz zrobiony :) Wystraczy tylko czkeam az ladny kuferek przyjdzie do domu :D
|
Mam full wersje tej gry, zainstalowa***322;em by zoabczy***263; jak si***281; prezentuje, tnie si***281; na najmniejszych detalach niemi***322;osiernie :D
|
Cytat:
|
troche sie rozczarowalem ale i tak niezle wyglada trzeba jeszcze zaczekac na Polska wersie ale jak narazie daje H5 8/10 :D
|
Cytat:
|
Ludzie,mam problem!!! :(
W czasie gry,w roznych momentach, gra sie zawiesza i po chwili wychodzi z gry na niebieski DOSowski ekran z komunikatem,a po kilku sekundach nastepuje samoczynny restart komputera :/ z gierka jest wszystko ok,na pewno chodzi o problem sprzetowy lub systemowy Jesli ktokolwiek potrafi mi pomoc to z gory dziekuje :) |
Cytat:
|
na tym niebieskim ekranie jest napisane ze wystapil blad z jakims plikiem (nie chodzi o exe) i momentalnie sie restartuje...teraz natomiast zaczal sie pojawiac blad z aplikacja .exe i pyta o wysylanie raportow lub nie :/ w ogole nie mam pojecia o co chodzi,bo czy tak czy tak zaczyna sie tak samo czyli zawieszeniem gry...sprzet mam dobry i chodzi plynnie wszystko:
Athlon XP 2500+ 1.83GHz pamiec RAM - 1GB karta - GeForce 7800 GS 256Mb Ogolnie radze sobie z problemami podczas uruchomien gier (sterowniki,directX),ale jesli chodzi o to co wyzej napisalem to kompletnie nie mam pojecia o co moze chodzic :( |
Dobry Format Nie jest Zly :D I tak apropo topic'u, gralem chwile w tego Heroesa, a ejstem fanem serii heroesa (noo, procz 4 ;) ) i szczerze mowiac mam mieszane odczucia, moze moj sprzet nie uciagnie potencja***322;u graficznego jaki ma w sobie ta gra, ale w tego typu grach nie chodzi tylko o grafike... Jakos TR***211;JKA trzyma mnie do dzis i co jakis czas pogrywam, ale 5 nie podeszla mi, spodziewalem sie rewolucji i moze jest faktycznie jakas rewolucja, ale nie w tym kierunku w ktorym oczekiwalem. Swoj***261; droga IMPLOZJA rz***261;dzi, czadowa animacja :D I dodajac na koniec, podoba mi sie tryb build zamku, ciekawy jest, moze uproszczony, ale dobry :)
Mieszane odczucia :) pozdrawiam |
Cytat:
i wrzuć tu log tego błędu |
zasilacz HuntKey LW-6400H
|
Cytat:
|
moze zabrzmi to dziwnie ale o co chodzi dokladnie z tym logiem bledu?? :)
|
przed chwila mi wyszedl do tego niebieskiego ekranu z informacja o bledzie pliku nv4.asp...i co to znaczy?
|
Przed chwila dostalem hirolsa 5 (mialo przyjsc przed premiera :( ) i ponawiam pytanie - jak to ugryzc.
|
a co chcesz gryzc, ***** juz jest i dziala jako no cd:)
|
mam problem z przejsciem 4 misji kampanii Heaven :(
posiadam boots of leviatation i przeszedlem przez zburzony most...zaraz za nim wlaczyla mi sie animacja, po skonczeniu ktorej napisane mialem "mission completed". Nie przeszedl mi do ostatniej misji tej kampanii tylko wyszedl do main menu gdzie mialem czynna tylko 1 misje tejze kampanii! Nie mam pojecia o co chodzi,czemu mnie nie wrzucil (albo czemu sam tego nie moge zrobic)do ostatniej misji...w tych samych okolicznosciach konczyliscie te misje?? z gory dzieki za pomoc pozdrowienia |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Nie zamierzam z niego korzystać :) Cytat:
Udało się już komuś zgrać DVD gry żeby śmigało? |
Ja gierke dostałem we wtorek 6.06.06.Doszedłem do 5 misji kampani przystani, czyli pierwszej (mało gram bo czasu nie mam). Mi śmiga super (chociaż troche grafa nie nadąża). Za 90 zł dostałem Herosy 5 i 3, wykaz skrutów klkawiszowych, poradnik i karte pomocy do 5. Jest juz dostępny patch 1.1 do wersji PL (do angielskiej wyszedł zaraz po premierze), poprawia on sporo błędów w grze. Popieram dubing w grach.
Pozdro dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
Cytat:
Jesteśmy w tym samym momencie :) A łatka do plki chyba była w tym samym dniu co premiera, czyli 8-go. Zgadza się to co pisałem wcześniej, tzn gra potrzebuje tylko płytki do startu, więc jakoś sobie radze w domu z grą na dwóch kompach :) |
Z tymi b***322;***281;dami na DOS mo***380;e wywala***263; je***380;eli ma si***281; zainstalowany windows starszy ni***380; 2K/Xp gra nie przystosowana do starszych windows***243;w (98 w d***243;***322;
|
Dzi***347; odpali***322;em po raz pierwszy razem z dodatkiem. Pierwsze wra***380;enie, prze***322;adowane wszystko grafik***261;. Jak na razie, nic specjalnego. Na kolana nie pad***322;em, nawet mnie nie zatka***322;o...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:21. |