![]() |
Cytat:
|
SW IDE (NVIDIA IDE Driver) powoduje resety jeśli w K-Probe używasz sterownika ASPI, po przestawieniu na SPTI jest wszystko OK, co nie zmienia faktu że SW IDE może jest wydajne ale strasznie się gryzie z wieloma programami
|
własnie rozwiązłem problem z resetowaniem kompa przez K-Probe, sprawcą okazały sie stery Nvidii do IDE, odinstalowalem je i wrocilem do Windowsowskich i działa teraz jak trzeba...nvidia sie znow nie popisała..
|
Ja uzywam. Najpierw sam ssam, pozniej sobie modyfikuje w Omnipatcher - glownie takie bajerki zeby dioda przy zapisywaniu szybciej migala, czy szybsze czytanie DVDR(W). Czasami tez zmieniam strategie zapisu dla poszczegolnych plyt lub zwiekszam (ew. zmniejszam) predkosc zapisu, ale to rzadko.
Ogolnie - te co sciagniesz ze strony C0deGuys praktycznie nie roznia sie od tych, ktore dostarcza Lite-ON :) |
Cytat:
uzywa ktos z was tych biosów modowanych do lite onów? |
hmm czyżby dalej były kłopoty ze sterownikami IDE ? nawet na nforce4, cos chłopaki z nvidii sie nie starają ;)
|
Cytat:
|
jaką masz płytę główną? może na nforce2 ?
jak tak to wgraj k-probe w wersii 2.2.2 i będzie okiej ;) |
naprawde inkt nie wie co sie dzieje z tym k-probem ?:(
|
Cytat:
juz czyta...to była chyba wina plyty, nagralem nastepna i jest git |
to ja już nic nie rozumiem przecież producent podaje że nowy bios obsługuje większą ilość nośników niż starszy a dla kynia nie czyta esperanzy to dziwne
|
proszę odpowiedzcie mi czy u was też wchodzi na płytę 4,7 4,5GB danych??
|
Cytat:
gdzies zniknęły... czy ktos wie co to jest.. ? |
kurde ale dla mnie to troche dziwne że wchodzi 4,5gb co prawda 200 MB mnie nie zbawi ale czy u wszystkich jest to samo??
|
aha ok to ja już wiem to jest to samo co dostaniesz na stronie www.liteon.ab.pl
|
sam nie wiem co myśleć o flashowaniu zmienilem ks04 na ks0A i czytałem że nie będę mógł powrócić do wcześniejszego biosu. A tak wogóle kynio to czemu chcesz powrócić do wcześniejszej wersji?
|
Cytat:
sciagnij wczesniejsza wersje lub ktora Ci pasuje i wgraj http://codeguys.rpc1.org/firmwares.html zreszta tam wyszystko pisze :) |
Cytat:
a mozesz mi powiedziec jak to zrobic ?:) |
Cytat:
|
to chyba jest normalne ze wchodzi 4,5 GB tak mi sie wydaje, te 200 MB moze Cie nie zbawi :P
|
bo biosu nie da się flashować w dół znaczy sięjak wgrałeś nowszy to do starszego nie wrócisz. A słuchaj ja też mam do Ciebie pytanko jak nagrywasz płytki dvd 4,7 to ile danych możesz zmieścić bo ja tylko około4,5 GB a potem nero się pluje że nie ma miejsca na nośniku
|
problem z k- probe
Witam wszystkich, jestem nowy :)
Mam problem, zainstalowalem sobie K-probe zeby sprawdzić jakośc nagrywanych plytek. Naped posiadam LiteOna 1693S bios najnowszy KS0A A problem jest taki ze po włączeniu K-probe mam natychmiastowy twardy reset jakby ktos zasilanie odciął na moment :/ Czy ktos spotkał sie z czyms takim i wie co to moze byc ? Mam jeszcze jedno pytanko jak wrócic do wczesniejszej wersji biosu ? Klikam w plik z biosem i wyswietla mi komunikat ze nie znalazł odpowiedniej dla tego biosu nagrywarki :/z góry dziekuje za pomoc |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:27. |