![]() |
Dłuższy rok szkolny.....
No tyle wa powiem uczennice i uczniowie.. rok szkolny sie końzczy 30 czerwca...
Ja sie w tej szkole normlanie pochlastam.. Jakby to powiedzieli w Losuxie... PODETNE SOBI ZYŁY TA LINIJKĄ! |
heh, a ja teraz bede mial mature i rok szkolny skonczy mi sie w kwietniu, wiec to juz mnie nie dotyczy naszcescie :P
|
A tam... Sześć dni dłużej niż teraz trwał ;)
Więcej czasu na naciąganie ocen :haha: |
Trzeba sie wyprowadzic na zachód :D
|
A pewnie nigdy nie zrobią tak żeby rok szkolny był krótszy, a wakacje dłuższe :serdusz: . Pewnie za to, że go przedłużą zgarną niezłą kasę. Za parę lat to szkoła będzie trwała 12 miesięcy, a odpoczynek tylko w weekendy, ale to tylko mój koszmar :blee:
|
Nie narzekajcie... Nie wiem jak na zachodzie, ale w Niemczech wakacje trwaja 6 tygodnii czyli krocej niz u nas.
|
Za moich czasow rowniez w soboty chodzilo sie normalnie do budy.
|
Przyda wam sie, chcociaz uwazam ze niewiele. U nas dziekan jest lekko zaniepokojony poziomem swiezo zrekrutowanych studentow. Prog byl wyjatkowo nisko, choc straszne pokombinowane byly procedury w tym roku ze wzgledu na mieszanke nowych i starych matur.
Rekrutacja w tym roku to byla loteria ze wzgledu na procedury po czesci narzucone przez MENISA. A dobrych wynikow bylo bardzo malo ... Takie beda Rzeczypospolite, jakie ich mlodziezy chowanie. Ciekawe ktory z tegorocznych maturzystow bez uzycia google, wlasciwie to 'z niczego czyli z glowy' bylby w stanie powiedziec czyje to slowa. |
Ja piernicze kiedyja pogram w te wszsytkie gry i jeszcze od wrzesnia neta na 5 miechów odcinaja... zostaje tylko założyc słuchawki na uszy powędrowac na trening i olac to wszystko..
|
hehe dobrze Wam tak :D
|
Cytat:
|
@pawelblu
popieram, cos ta reforma zaniza poziom, widze m. in. po rodzenstwie i po opowiadaniach nauczycieli, ktorych w rodzinie mam kilku co do cytatu to rzeczywiscie musialem zagooglowac, strzelalem ze skarga matura byla juz pare ladnych latek temu, ale to mnie nie tlumaczy :zawstydz: |
...wiecej czasu na zdobycie 1 ;P
a tak serio to :bicz: |
Heh no to fajnie bedziecie mieli ... hihi ja w tym roku mature pisze wiec bede mial 5 miesiecy wakacji :P ale wyrwalem 2 kartki z kalendarza z miesiacami kwiecien i maj ;/ nie wiem jak to przezyje :( :wsciekly: :\
|
Cytat:
witam w klubie :D :piwo: :piwo: przeeerabane bedzie.... (( (( |
Cytat:
Ja przez pewien czas (w podstawówce) musiałem chodzić na lekcje w soboty pracujące. Było tak chyba ze 2 lata, a poźniej się wycofano z tego, na szczęście. |
...zreszta trzeba było sobie wybrać szkoła do której bedzie chciało sie chodzic :D
Jeszcze 9 dni ;] |
Cytat:
i jaaaa || bedzie jaazda :D |
Cytat:
W Niemczech - zalezy od landu - wakacje letnie sa krotsze - bo trwaja miesiac, ale oni maja inny system - maja 4 semestry i po kazdym jest przerwa wakacyjna - maja wiec wakacje jesienne - dwa tygodnie, zimowe - 2 tygodnie (zawieraja sie w nich swieta bozego narodzenia), wiosenne - 2 tygodnie (zawieraja wielkanoc) |
Cytat:
|
nieeeeeeeee co za kraj.... blee ;/
|
Już niedługo do szkoły :uczen: :ja_chce:
Czy książki, zeszyty, piórniki już spakowane :uczen: Mundurki wyprasowane :) No to uczyć mi się pilnie, bo jak nie to biore pasa i dupsko będzie czerwone (( ;) |
Cytat:
|
Cytat:
Książki do szkoły - A co to jest? Zeszyty... - Chyba jednak ze dwa se muszę kupić ;) Piórnik... - Po co? Na jeden długopis? :) Mundurek... - Ciekawe jak się będę w pidżamie prezentował :D 8 ) :fiu: |
tydzień w te czy we wte... i tak od 15 czerwca frekwencja w szkole wynosi 10-15% (tak było przynajmniej teraz, bo do 14 trzeba było oceny wystawić :) )
|
no niestety ale to już 2 LO :D a przed chwilą byłem dumny jak odbierałem kartę pływacką w 4 klasie na zakończenie a za niedługo mature będę kończył hehe czas leci :D
|
liceum to był najwspanialszy okres w życiu (moim przynajmniej), teraz studia jedne, drugie, praca; na nic cholera czasu nie ma
codziennie przechodzę obok mojego 'ogólniaka' i zawsze się uśmiecham jak sobię przypomnę jakie akcje żeśmy z kumplami wyprawiali [próbowaliście zrzucić worek cementu z 5 piętra, albo gaśnicę proszkową na korytarzu rozpylić?] |
Cytat:
|
Ale cap. Pojutrze buda sie zaczyna :\ (( No to tera do 2 ekonomika dre buta. Normalnie znowu sie zaczną męczarnie psychiczne. Dobrze że jeszcze tylko 2 lata jak dobrze pójdzie i już w żadnej następnej szkole mnie nie zobaczą.
|
Ja teraz do 2 klasy LO (Mat-Fiz), będe napewno troche mniej na forum ;p
Ale damy rade ;D |
Heh... Pojutrze zaczyna się rok szkolny 2005/2006 :)
I znów mnie będzie mniej na forum... |
Ja w ramach nadchodzacego roku szkolnego (tym co zapomnieli przypominam ze to jutro :P ) postanowilem wstac o 7.00 :D
|
milego powrotu do szkol
zewnie wspominam tamte czasy ;) mi za miesiac sie studenci zwala... wiecie jak fajnie jest na uczelni bez studentow? :> :D :rotfl: |
No to ludziska od jutra bierzecie się do roboty :) Koniec laby... :P
|
Cytat:
Ghem... Matura w tym roku :zawstydz: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
no ja tez tak zrobie chyba, ale ciezko z checiami :D
a i jescze nawet nie wiem co bede zdawal... |
hmm ja do ostrej, samodzielnej pracy przed matura wzialem sie ...... dwa tygonie przed :)
egzamin dojrzalosci zdalem ze srednia 4 oczywiscie, ze jezeli ktos olewal 4 lata (teraz 3) to dupa zbita, ale wystarczy przez cale liceum trzymac staly poziom i na koniec jest ok bez jakiegos morderczego rycia LUDZIE JEZELI JESTESCIE ROZGARNIECI, TO ZDACIE TEN EGZAMIN |
Cytat:
Niczego w życiutak nie nawidzę jak tej #$%%&&&$@#! szkoły :klnie: |
Cytat:
heh, to juz Ci chyba nic innego nie pozostalo jak tylko wybrac jednostke mozliwie blisko domu ;) ale poważnie MATURA NIE JAST TAKA STRASZNA z doswiadczenia wiem, ze kto najbardziej jeczy, ten najwiecej umie |
Cytat:
Wiadomo, że o chęci trudno - ale jeśli człowiek się zaprze w sobie to da radę zrobić wszystko :) wierzę, że wszystkim przyszłym maturzystom wszystko pójdzie dobrze i już zaczynam trzymać kciuki za końcowy sukces :) Fakt - matura to nic strasznego - znacznie gorsza jest jakakolwiek sesja na studiach :P |
no niestety ja jestem tym nieszczesliwcem, ktory bedzie pisal mature w tym roku. Zobaczymy jak to bedzie, ale raczej nie bedzie gruszek na wierzbie, szczegolnie z jezykow. Ja wole matme !!
Ale motywuje sie jedynie 5 miesiacami wolnego az do pazdziernika, podczas ktorych bedzie jeden trudny wybor... jaki kierunek;( A gdzie Wy przyszli maturzysci planujecie studiowac? miasto, uczelnia i kierunek... |
Cytat:
|
Cytat:
:rotfl: :spoko: a maturka nie jest taka straszna, trzeba tylko tak jak ktos juz pisal, przez cale liceum trzymac poziom a potem to tylko powtorka... do ustnego polskiego uczylem sie 3 dni... pisemnego wogole sie nie uczylem bo mialem wiadomosci z ustnego :D (stara matura), z pisemnej 4, z ustnej 5...... z matmy juz troche roboty bylo... ale to inna sprawa... tu nie wystarczy wiedziec... tu trzeba miec praktyke i doswiadczenie...... wiec trzeba na pewno wziac sie wczesniej do roboty (ja dwa miechy przed) z englisha zawsze dobry bylem, wiec podobnie jak z ustnym polskim... tylko sie topiki opracowalo i jazda.... |
jak to jest z matura z historii?? naprawde taka straszna? nie bedac w klasie historycznej dam rade??
|
Cytat:
|
Cytat:
|
aha, spoko, bo sie nad zawodem prawnika zastanawialem
a jak wiadomo bez histy ani rusz :) |
Cytat:
|
hehe wlasnie pisze ze szkoly... techniukum :P poszedłęm na technika informatyka :P i jak wszystko bedzie ok to za 4 lata zdam maure i bede miał papiery nba technika :P a potem moze jakies studia ? kto wiem
\pozdriawiam :) |
Właśnie wróciłem z mordowni... Boże, zapomniałem już jak to jest siedzić 5h i nic nie robić XD Żyć się odechciewa... ...
|
Cytat:
Tylko lic. prof. zarządzanie informacja, i technikum elektorniczne. My mamy taki motyw, że jak maturka nie wyjdzie (w co wątpie :D) to idziemy na roczne studium (roczne tylko dla mojego profilu :D) i też mam technik informatyk :) Wyszłoby wszystko 4 lata tak jak technikum... a pod koniec znowu maturka :D |
Cytat:
|
spo dzisaj tylko 6 lekcji i to jeszcze skrocone || 8 )
|
Ja dopiero teraz wrocilem... dojezdzam 20km do mojego liceum ... no i od razu z miejsca powtorka z 3 epok za tydzien :wow: :| , dostalem dopiero dzisiaj 250 tematow na ustna z polaka i do poniedzialku mam wybrac :wow: a na dodatek musze Przedwiosnie przeczytac i to jak najszybciej ... ehhh zyc sie odechciewa;( a to dopiero poczatek :\ :| :bicz:
|
ja chodzę do 2 klasy t.ekonomicznego i w maju mam miesięczną praktykę, a w czerwcu to już nie jest nauka.
|
Cytat:
a ja widze jeden plus tej sytuacji- "Przedwiośnie", naprawde niezla ksiazka, szklane domy i te sprawy ... :) |
Cytat:
|
no wczoraj kupiłem sobie Wiedźmina całego i chciałem sie zabrac za czytanie ale nie .......... bo zaraz po przyjściu do szkoły pani z polskiuego (LO) dała nam stos ksiazek :D (lalka itd )
|
Cytat:
|
Nam pani od polskiego dała na zadanie napisac na strone o Solidarnosci-(ważne żeczy np.kto ją zapoczątkował w którym roku powstała i jescze wiele róznych pobocznych wiadomości ,wie ktoś może strone o Solidarności żeby wszystko było opisane ?
|
Cytat:
http://www.solidarnosc.org.pl/historia/historia.htm Jakieś 5 sekund spędzone z Google :D |
sorry że nie napisałem ale już znalazłem wiadnomości ;) ale dzięki za pomoc.
|
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
|
tak troche chcialem wam ten temat przypomniec, w zwiazku z ostatnimi zmianiami.. :D
|
Cytat:
|
i mnie wręcz przeciwnie, ja też chwale ten pomysł, tydzień to jest nic, ja jakoś zawsze w kratke chodziłem pod koniec :D
|
Cytat:
|
Cytat:
jeśli belfrowie będą robić konkretny materiał to sie pójdzie, jeśli program będzie już zamknięty a na lekcjach będziemy zbijać bąki to nie widze sensu iść :D |
a mnie juz ten temat nie dotyczy :P na szczescie :)
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:28. |