Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Fotografia (https://forum.cdrinfo.pl/f42/)
-   -   PORZĄDKOWY! (https://forum.cdrinfo.pl/f42/porzadkowy-55764/)

Zetoxa 14.12.2025 17:15

Rychu się w grobie przewraca k***a

grzeniu 06.12.2025 21:54

No normalnie był siwy dym.

Jarson 06.12.2025 19:43

Nie przestały wystarczać, po prostu w niektórych miejscach smog powodował błędy odczytu i czasem nawet korekcja SCC (Smoke Correction Code oczywiście) przestawała wystarczać. Teraz mamy dużo pomp ciepła, kotły generacji 5+ z Eko Dyzajnem i można znów wracać do starych metod :taktak:

grzeniu 05.12.2025 00:48

Rycho wymyślił internet, jak sygnały dymne przestały wystarczać.

Prezesik 05.12.2025 00:32

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1475803)
Heh.. wypowiedzi równe 20 lat temu :)

Stare dziady my są.
My mieliśmy foruma zanim wymyślono internet.

siwymariusz 30.11.2025 16:47

Cytat:

Napisany przez andrzejj9 (Post 1475803)

Aż z ciekawości sprawdziłem , faktycznie 20 lat :)

andrzejj9 29.11.2025 21:18

malaczarna 23.10.2005 18:41

Cytat:

Napisany przez Aszej
no i super od dawna mnie zastanawiało jak dodać fotki w miniaturkach ale wstyd było zapytać, teraz wszystko jasne :)
dzięki andrzejj9

dolaczam sie do tej wypowiedzi:)
dzięki andrzejj9

Aszej 23.10.2005 17:59

no i super od dawna mnie zastanawiało jak dodać fotki w miniaturkach ale wstyd było zapytać, teraz wszystko jasne :)
dzięki andrzejj9

andrzejj9 23.10.2005 15:53

Cytat:

Napisany przez Calme
W sumie faktycznie lepiej to wygląda :) przerzuciłem resztę

Dobra robota :)

Od siebie dodałem jeszcze krótką instrukcję odnośnie umieszczania zdjęć na forum:

http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...21&postcount=1

Calme 23.10.2005 15:11

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Dzięki.. Zajmę się resztą. Mam dzisiaj trochę innych rzeczy do zrobienia, ale postaram się też to dzisiaj zrobić.

W sumie faktycznie lepiej to wygląda :) przerzuciłem resztę

andrzejj9 23.10.2005 14:56

Dzięki.. Zajmę się resztą. Mam dzisiaj trochę innych rzeczy do zrobienia, ale postaram się też to dzisiaj zrobić.

MacGyver 23.10.2005 14:26

Done...
Nazwa subforum: Zdjęcia

andrzejj9 23.10.2005 14:05

Cytat:

Napisany przez MacGyver
No ja to się wypowiedziałem w poście nr 5 :]

No to dobra.. Co prawda mało jeszcze wypowiedzi, ale pomysł generalnie wydaje się dobry i można by go zrealizować.

@ Mac - ty chyba masz już możiwość zrobienia czegoś takiego. Mógłbyś wspomóc..? :) (chodzi mi o stworzenie samego subforum. Topici przerzucę, poprzyklejam i poodklejam już sam ;) ).

ed hunter 23.10.2005 13:58

zaprawdę powiadam wam słuszne to i zbawienne :)

CIAPEK 23.10.2005 13:56

jestem ZA, już kiedyś pisałem o tym że "naciapane" jest od tych tylu przyklejonych.

MacGyver 23.10.2005 13:14

No ja to się wypowiedziałem w poście nr 5 :]

andrzejj9 23.10.2005 12:09

Cytat:

Napisany przez Calme
Jestem narazie za tym aby zostawic to tak jak jest a subforum faktycznie byloby narazie nieporozumieniem

Tak dzisiaj patrzę na wygląd działu fotograficznego i zacząłem się zastanawiać.. Może dział jakoś super się nie rozwinął od czasu ostatnich rozważań, ale może faktycznie dobrze byłoby zrobić poddział z samymi zdjęciami. Przeczuciłoby się wtedy tam wszystkie tematy dotyczące samych zdjęć i nie musiałyby one być tam przyklejone, a tutaj zostawiłoby się pozostałe, w tym przykleiło tych kilka stałych (rozmowy o sprzęcie, instrukcje itp.)..

Co o tym myślicie?

Calme 27.08.2005 17:52

Jestem narazie za tym aby zostawic to tak jak jest a subforum faktycznie byloby narazie nieporozumieniem

andrzejj9 23.08.2005 19:54

W tym momencie to mógłby być trochę przerost formy nad treścią.. Ale w przyszłości, jeśli dział się rozwinie..

Berion 23.08.2005 19:32

To może sub dział? "Do wklejania" zdjęć ???

andrzejj9 23.08.2005 19:30

Cytat:

Napisany przez Berion
??? Temat ma jedną stronę. Jak można na jednej stronie czegoś nie znaleźć? ???
Wiecie... mnie to lotto. Wyraziłem tylko swoje zdanie :)

Nie mówiłem, że nie można czegoś znaleźć (chociaż trzeba też patrzeć trochę bardziej przyszłościowo.. kiedyś na pewno dział trochę się rozrośnie), tylko, że jest to niewygodne. A tu o to też (a na razie przede wszystkim) chodzi.

Berion 23.08.2005 19:01

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Na razie niech jeszcze kilka osób się wypowie i najwyżej, jeśli będą głosy i za i przeciw, to zrobimy jakąś ankietę. Wcale nie upieram się, że musi być tak, jak teraz. Jednak uważam, że poprzednio było wyjątkowo nieprzejrzyście..

??? Temat ma jedną stronę. Jak można na jednej stronie czegoś nie znaleźć? ???
Wiecie... mnie to lotto. Wyraziłem tylko swoje zdanie :)

A może lepiej będzie jak się zrobi sub forum w Fotografii i tam będą tematy "do wklejania" zdjęć ???

Byłby wilk syty i owca cała :D

icemac 23.08.2005 15:38

stwierdzam ze jest OK

ale prawda jest taka ze mozna sie wszystkiego przyczepic jak ktos sie uprze

Piterniel 23.08.2005 15:27

Fakt ilość przyklejonych tematów razi w oczy, ale postawiem siebie w sytuacji - szukam czegoś na temat aparatów, może jakiegoś zdjęcia i to pomogłoby bardzo. Fakt nr2 jest bardzo przejrzyście
Jestem za, a nawet przeciw ;p

andrzejj9 23.08.2005 14:39

Na razie niech jeszcze kilka osób się wypowie i najwyżej, jeśli będą głosy i za i przeciw, to zrobimy jakąś ankietę. Wcale nie upieram się, że musi być tak, jak teraz. Jednak uważam, że poprzednio było wyjątkowo nieprzejrzyście..

icemac 23.08.2005 14:27

@Air

dobre - poleci reputa :D

Air 23.08.2005 14:04

Zawsze chciałem napisać post w temacie, gdzie więcej jest postów Mod'ów niż normalnych uzyszkodników

Marzenie się spełniło :D

Dzięki :piwo:

Berion 23.08.2005 13:48

Jak dla mnie to jest to mało estetyczne; razi w oczy... Zdecydowanie za dużo jest tematów przyklejonych.

Dział ten nie jest jakiś duży i jak dotąd mieści się na jednej/dwóch stronie/stronach.

CIAPEK 23.08.2005 09:44

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Że dużo (czy za dużo..) to ja wiem i przyklejałem wczoraj ja. Pytanie, czy jednak mimo wszystko tak nie będzie przejrzyściej, bo jak te tematy były wśród innych, "zwykłych", to kompletnie nie było widać(...)

otóż to!
ale kiedy ten dział stanie się ruchliwym tematem bo stosunkowo mało jest tu zakładanych nowych topiców i łatwo odnaleźć poszczególne tematy.
Nie no zostawmy tak.
Nie komentuje aby to likwidować bo jesto to jakiś sposób :)
P.S.
Chopoki w nocnych fotkach moje pierwsze zdjęcie :) w sumie drugie, ale pierwsze swoim aparatem :)

nimal 23.08.2005 09:38

spoko - idea mi sie podoba
nie zgadzam sie z tym, iz to zasmieca forum - mysle ze wlasnie je oczyszcza wprowadzajac jasny podzial na galerie zdjec (oznaczone i przyklejone), poradniki (tylko przyklejone) i tematy zywe ktore po wygasnieciu ich aktualnosci jak kazdy temat na forum znikna na kolejnych stronach...
idea dobra, przynajmniej na razie - kiedy foto jest w powijakach

andrzejj9 23.08.2005 09:30

Że dużo (czy za dużo..) to ja wiem i przyklejałem wczoraj ja. Pytanie, czy jednak mimo wszystko tak nie będzie przejrzyściej, bo jak te tematy były wśród innych, "zwykłych", to kompletnie nie było widać, kiedy ktoś zakładał nowy temat. Teraz jest dużo tych przyklejonych, ale dzięki temu przynajmniej widać, jeśli ktoś chce się o coś nowego zapytać i zakłada inny temat..

Inna alternatywa, to może przykleić tylko tematy dotyczące zdjęć (które też starałem się odpowiednio wyróżnić). Też kilka ich będzie, ale już trochę mnie.. Z tym, że wtedy te pozostałe też spadną i będą pomieszane z innymi..

I tak źle i tak niedobrze ;) Czekam na inne propozycje.

MacGyver 23.08.2005 09:24

omg :ysz:
Zgadzam się z @Ciapkiem - za dużo przyklejonych tematów...
Może oddzielne subforum ???

CIAPEK 23.08.2005 09:19

ktoś z tymi przyklejonymi pojechał jak czołgiem po prostu:)
troche rażąca ta ilość sticky themes.
pzdr

andrzejj9 23.08.2005 08:31

Cytat:

Napisany przez nimal
hm, to... taka strefa 51 dla foto? :>

something like this.. ;) ale bardziej jawne

nimal 23.08.2005 07:41

zeby posty przenienosci musisz rozdzielic dyskusje a potem wejsc tam gdzie sie maja znalesc i je polaczyc
jestem w robocie, ale w przerwie sniadaniowej poprzezucam
podzial imho ma sens
ta info jak przeczytasz to wywal, albo ja to zrobie po jakims czasie
hm, to... taka strefa 51 dla foto? :>

andrzejj9 22.08.2005 23:12

PORZĄDKOWY!

Forum jako całość ma poddział dotyczący uwag i propozycji zmian, postanowiłem więc utworzyć coś na kształt tego, ale dotyczący tylko działu Foto. Pomysł ten pojawił się przed chwilą, kiedy postanowiłem zrobić tu mały "porządek" ;) i poprzyklejać niektóre dyskusje (tych.. "stałych" jest tyle, że trudno wyłapać pojawiające się nowe..).

Tak też zrobiłem, ale wcale nie jestem przekonany, czy zmiany te są na lepsze. Dlatego najlepiej niech wypowiedzą się użytkownicy. Co przykleić, co odkleić, jak to najlepiej powinno wyglądać?

Druga uwaga odnośnie jednego tematu: Eksperymenty fotograficzne, przeróbki graficzne i, do tej pory, czarno białe, industrial. Utworzyłem osobny topic dotyczący fotografii czarno białej (i ewentualnie sepii), która, wydaje mi się, jest tak obszerną "dziedziną", że warto poświęcić jej osobny temat. Ale nie udało mi się przenieść tam ppostów ze zdjęciami B&W.

To pytanie głównie do moderatorów - ma ktoś pojęcie, jak to się robi. Ewentualnie Calme, czy Nimal (bo chyba oprócz mnie Wy tu moderujecie), moglibyście to zrobić? (jeżeli naturalnie taki podział ma sens).

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:47.