![]() |
Nie bylo mnie dluzszy czas tutaj - nie to nie znaczy ze zle :)
|
Płyty Verbatim DVD-R x16
---------------------------------------------------------------------------- Unique Disc Identifier : [DVD-R:MCC 03RG20 ] ---------------------------------------------------------------------------- Disc & Book Type : [DVD-R] - [DVD-R] Manufacturer Name : [Mitsubishi Chemical Corp.] Manufacturer ID : [MCC 03RG20 ] Blank Disc Capacity : [2,298,496 Sectors = 4.71 GB (4.38 GiB)] ---------------------------------------------------------------------------- Dziś w Delfinie, na sztuki za 1,50 zł. Jabba |
A to źle,że Tajwan albo Indie ?
Jabba |
Moge powiedziec tylko tyle ze nie sa mi znane biale szestnastki. Te to pewnie Tajwan MCC lub Indie MCC/MBI
|
W Delfinie obecnie widać w ofercie
(http://sklep.delfin-cdr.pl/default.a...marka=VERBATIM) Verbatimy x16 po 1.80 zł. Czy ktoś już je kupował ? Czy to MMC czy coś innego ? Kupiłem dziś w Tesco TDK TTG02 x8 po 1.60 zł (10 sztuk) ale widze,że na forum różne o nich krążą głosy. Niby miały być lepsze od TTH02. A jak sądzicie ? Oczywiście mogę nabyć pastele po 2.30 zł. Tylko,ze używam płytek do archwizacji seriali SF i zaczyna to być kosztowne przy pastelach (pudełko nie jest mi potrzebne, płyty składam w kopertach i dużym pudełku). Więc tańsze o 50 gr Verby byłyby niezłe pod warunkiem,że nie są od CMC. Czy to są srebrne Verby ? Pozdrówka Jabba |
Cytat:
Wymieniłem na tdk + niestety także CMC - w sumie innych w tym sklepie nie mieli... przynajminiej benq je toleruje |
Ilość załączników: 1
Kupilem dzis paczke 10 szt. TDK+R od CMC MAG E01 niestety, przy wypaleniu x8 dwie odrazu wyladowaly w koszu, przy x4 jest niezle ale wolno :D, a przy x6 pala sie bardzo ladnie, ciekawe tylko ile wytrzymia ? :) Wykres z palenia x6 w Nero 6.6.0.16 na Litku 1213@1653 CSOR, odczyt x4, nagrane 6 filmow, w/g mnie calkiem ladny.
|
mi tam narazie żadna nie padła z tych CMC ale next time musze te srebne kupić ;p
|
qrde mi dzisiaj sprzedawca wcisnol te dvd-r verbatim 8x , a powiedzialem wyraznie DVD+R verbatim, a on mi dal to. Spieszylem sie na pociag i zauwazylem dopiero teraz... Oznaczenie maja niestety cmc mag ae1. Hm zobaczymy jak sie beda spisywac:/
|
Oki dzięki. A możecie mi powiedzieć czemu mi się tak powoli nagrywa? Tylko 3 min szybciej niż x4 - i przekracza czas podany w nero? I czemu mi się wali - znaczy bo 2 płytki tak się powoli nagrywały że przerwałem a 3 nagrała się do końca ale nagle wyskoczył błąd?
|
Cytat:
ale tu mowa o - R i to prawidlowy kod ;) |
Podkład MCC, a więc Verbatim. Tylko dziwi mnie dlaczego sa indexowane 8x. Ósemki zawsze miały kod MCC03xxx.
|
Ja kupiłem 50 verbatimów dvd-r x8 - odpaliłem DVD Identifier i mi się pokazuje:
Manufacturer name: Mitsubishi Chemical Corp Manufacturer ID: MCC 02RG20 Czy to są prawdziwe Varbatimy? Mam pewne wątpliwości bo mam z nimi problemy - 3 płytki się zwaliły przy nagrywaniu a czwarta nagrywała sie 11 min zamiast 7 jak pisało w NERO. Mam nagrywarkę: LG GSA-4163B i nie upgradowałem firmware. |
Moser troche poprawil plusy. Na wiekszosci nagrywarek nagrywaja sie bardzo dobrze.
A o Verbach z Irlandii nie slyszalem :) |
Moser Baer India ? A to nie najsłabsze verby ? Chyba lepsze były z Tajwanu, Irlandii...
Jabba |
Pearl White...takiego koloru bedzie warstwa zapisywalna po ~4 miesiacach ;)
Co do TDK to dzieki Bogu mam jeszcze 100-sztukowy szpindel DVD+R'ow od Moser Baer. |
Pearl White :D
|
Znalazlem aukcje z tymi plytami. Na szczescie jak widac po zdjeciu dosc latwo je rozpoznac:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=61597119 Na etykiecie powinno sie umieszczac informacje: UWAGA CMC !! Konkurencja zaciera rece, ze Verbatim tez schodzi na psy ... |
Hmmm.... CMC Magnetics wszędzie się wpycha :niepow:
Najpierw TDK-i + R a teraz Verbatimy -R :blee: Jaka jest sygantura tych płytek? CMC MAG AE1 ? :) |
Verbatim DVD-R 8x 4.7GB
Witam !
Niestety musze się przywalić lekko po swojej huttyjskiej łepetynie. Śpieszyłem się, bo niedługo mam wyjazd urlopowy. Wpadłem do Delfina (Wrocław) i poprosiłem o 10 sztuk DVD-R Verbatim oraz o 10 cdrów. Dostałem je zapłaciłem i pognałem dalej. W domu otworzyłem szpindel a tam zamiast srebrnych Verbatimów x8 leżą jakieś białe. Też pisze Verbatim x8. DVD Identifier mówi jednoznacznie - CMC Magnetics.... W tym momencie mało nie padłem z wściekłości :wsciekly: . Tak to jest jak człowiek nie uważa. Nie dam rady chyba wymienić płyt bo wyjazd urlopowy mnie goni. Ale po powrocie znów będe musiał nabyć płytki. Tylko teraz będę uważał albo pójdę do media marketu na Bielanach i drożej kupię Verbatimy Color czy Pastel... Pozdrawiam Jabba :'( |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:14. |