Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Większa akcyza na benzynę, papierosy.. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wieksza-akcyza-benzyne-papierosy-55807/)

andrzejj9 24.08.2005 08:38

Większa akcyza na benzynę, papierosy..

Na razie pewnie nic pewnego, ale i tak warto przeczytać krótki artykuł:

http://wiadomosci.onet.pl/1152735,11,item.html

Mnie szczególnie wkurzyło ostatnie zdanie: "bla bla bla.. spowodowane jest koniecznością dostosowania do przepisów unijnych.." Kurde, jak słyszę coś takiego, to krew mnie zalewa, bo w 90% przypadkach unia nic nam nie narzuca, a to jest tylko cholernie wygodne tłumaczenie kolejnych durnych, niewygodnych decyzji...

Kurde, gdyby tak każdego tłumaczącego tak decyzję, wsadzać do więzienia, gdyby okazywało się, że uzasadnienie nie jest prawdziwe, to może z większością tych głąbów mielibyśmy w końcu spokój..

Proton 24.08.2005 08:45

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Na razie pewnie nic pewnego, ale i tak warto przeczytać krótki artykuł:

http://wiadomosci.onet.pl/1152735,11,item.html

Mnie szczególnie wkurzyło ostatnie zdanie: "bla bla bla.. spowodowane jest koniecznością dostosowania do przepisów unijnych.." Kurde, jak słyszę coś takiego, to krew mnie zalewa, bo w 90% przypadkach unia nic nam nie narzuca, a to jest tylko cholernie wygodne tłumaczenie kolejnych durnych, niewygodnych decyzji...

Kurde, gdyby tak każdego tłumaczącego tak decyzję, wsadzać do więzienia, gdyby okazywało się, że uzasadnienie nie jest prawdziwe, to może z większością tych głąbów mielibyśmy w końcu spokój..

Czytałem to z samego rana. I z samego rana humor już s******ony :bicz:
Ciągłe podywżki i wszystko pod płaszczykim dostosowywania do wymogów Unii, co jest jest KŁAMSTWEM !! Jak długo jeszcze te gnoje z wiejskiej mają zamiar bezczelnie oszukiwać i okradać naród?!
Ech, szkoda gadać i się irytować... to akurat niczego nie zmieni. Trzeba iść na najbliższe wybory i wypier****ć tę czerowną hołotę !!

Air 24.08.2005 08:53

Cytat:

Napisany przez Proton
Czytałem to z samego rana. I z samego rana humor już s******ony :bicz:
Ciągłe podywżki i wszystko pod płaszczykim dostosowywania do wymogów Unii, co jest jest KŁAMSTWEM !! Jak długo jeszcze te gnoje z wiejskiej mają zamiar bezczelnie oszukiwać i okradać naród?!
Ech, szkoda gadać i się irytować... to akurat niczego nie zmieni. Trzeba iść na najbliższe wybory i wypier****ć tę czerowną hołotę !!

A czy myślisz że jak do władzy dojdzie PO, PiS i Liga to będzie lepiej i nie będzie podwyżek?? Poprostu w polsce jest taka kultura rządzenia (lub jej brak) i tego nie zmienimy.

Proton 24.08.2005 08:55

Cytat:

Napisany przez Air
A czy myślisz że jak do władzy dojdzie PO, PiS i Liga to będzie lepiej i nie będzie podwyżek?? Poprostu w polsce jest taka kultura rządzenia (lub jej brak) i tego nie zmienimy.

Nie spodziewam się cudów po nowej ekipie, ale coś robić trzeba i trzeba mieć nadzieję, że w końcu będzie lepiej i dorobimy się odpowiedniej ekipy politycznej.

Predi 24.08.2005 09:00

jakze ja sie ciesze niezmiernie...
ropa w gore, akcyza w gore.....
2 lata temu placilem za baczek do sima niecale 19, 20zl teraz jak wejdzie ta podwyzka kochana o ktorej mowia na 5zl\litr to bede placil 25,26zl, zyc nie umierac :(

Morris 24.08.2005 09:39

Link dla zainteresowanych:
http://www.skarbowcy.pl/modules.php?...rder=0&thold=0

Cytat:

Napisany przez Proton
Trzeba iść na najbliższe wybory i wypier****ć tę czerowną hołotę !!

Należy Ci się za postawę zielona kropka!

mensir67pl 24.08.2005 09:42

A przemytnicy i szara strefa tylko rece zacieraja. :idea:

juicepp 24.08.2005 09:48

(( zaorać ten caly *******ony parlament w pizdu! :ysz:

andrzejj9 24.08.2005 10:19

"Może nastąpić wzrost inflacji, ale nie powinien być duży" - Prof. Andrzej Wernik, Instytut Finansów WSUiB

Kurde.. przez tą wypowiedź przebija taka pewność siebie i swoich poczynać, że aż czuję się uspokojony...... :| :bicz:

Proton 24.08.2005 10:23

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
"Może nastąpić wzrost inflacji, ale nie powinien być duży" - Prof. Andrzej Wernik, Instytut Finansów WSUiB

Kurde.. przez tą wypowiedź przebija taka pewność siebie i swoich poczynać, że aż czuję się uspokojony...... :| :bicz:

Jacy profesorowie, taki stan Państwa.
W Rządzie takich profesorów od cholery, a tak idotyczne decyzje podejmują, takie herezje sieją, że wypadałoby wprowadzić weryfikację tytułów.

andrzejj9 24.08.2005 12:45

Cytat:

Napisany przez Proton
Jacy profesorowie, taki stan Państwa.
W Rządzie takich profesorów od cholery, a tak idotyczne decyzje podejmują, takie herezje sieją, że wypadałoby wprowadzić weryfikację tytułów.

Na początek wystarczyłoby sprawdzić, czy ktoś jest idiotą czy nie.. już przynajmniej połowę mielibyśmy z głowy..

Morris 24.08.2005 13:17

Hehe...
Ktoś zaproponował kiedyś, aby każdy kandydat na wysokie stanowisko w państwie przechodził test składający się m.in. z zaprezentowania swoich umiejętności w grze strategicznej. :idea:
Oczywiście pomysł do dziś jest uważany za niepoważny, ale wyobraźcie sobie ile przygłupów by odpadło wykładając się nawet na takim WarCrafcie ||
Osobiście uważam, że ktoś powinien zaproponować przed wyborami konkurencję, w której kandydaci wykazaliby się zdolnością uczenia, myślenia, przewidywania, zmysłem analitycznym, gospodarnością i wiedzą. Nikt tego nigdy nie sprawdzał i cóż... tak już jest, że wygrywa ten, co więcej głupot obieca i świństw na przeciwnika więcej wygrzebie. :smutny:
A niestety jest w czym grzebać... ((

Predi 24.08.2005 13:29

Cytat:

Napisany przez juicepp
(( zaorać ten caly *******ony parlament w pizdu! :ysz:

:spoko: z checia pomoge ;)

Morris 24.08.2005 14:05

Cytat:

Napisany przez Proton
Trzeba iść na najbliższe wybory i wypier****ć tę czerowną hołotę !!

http://www.zw.com.pl/apps/a/tekst.js...&news_id=69116
Z artykułu wynika, że wielu z nas tego nie uczyni. ((

legion 24.08.2005 14:43

dobrze ze zrobilem sobie swoje autko na gaz bo jak bezyna idzie w gore to gaz nie pojdzie
a fajek nie pale wiec dla mnie to obojetne ale alkochol to juz przesada to po jakiego grzyba zrobili ta akcyze ;) :D

Ale tak na serio to Polska jest chorym krajem :taktak: niedawno weszlismy do uni i glownym pretekstem naszych kochanych politykow jest to zeby sie z rownac z unia europejska chociasz ona od nas tego nie wymaga ale czyms trzeba narodowi zamydlic oczy :) bullshit .
No to praktycznie juz jazda samochodem stala sie rarytasem zeby tylko drogi do tej jazdy byly odpowienie i autostrady ktore sa drosze od budowanych w gorach uni europejskiej i gdzie te pieniaszki?
U prezesa danej firmy ktory bierze sobie 7 mln odprawy za to mozna by zalatac wiele dziurek we Wroclawiu :D

Morris 24.08.2005 15:12

Cytat:

Napisany przez legion
dobrze ze zrobilem sobie swoje autko na gaz bo jak bezyna idzie w gore to gaz nie pojdzie

Naprawdę w to wierzysz? Gaz idzie za benzyną, bo te same firmy go sprzedają i nie ma realnej konkurencji.

Cytat:

Napisany przez legion
U prezesa danej firmy ktory bierze sobie 7 mln odprawy za to mozna by zalatac wiele dziurek we Wroclawiu :D

Zdziwisz się, ale czasem taka odprawa wychodzi taniej, niż rządy jakiegoś nieudacznika. :>

legion 24.08.2005 20:22

Cytat:

Napisany przez Morris
Naprawdę w to wierzysz? Gaz idzie za benzyną, bo te same firmy go sprzedają i nie ma realnej konkurencji.

wierze bo by musieli zrobic podwyszke wszystkim mieszkanca polski a z tym problem :) chyba ze maja kuchenki elektryczne :D

Cytat:

Napisany przez Morris
Zdziwisz się, ale czasem taka odprawa wychodzi taniej, niż rządy jakiegoś nieudacznika. :>

ale to na jedno wychodzi :)

Proton 24.08.2005 20:53

Cytat:

Napisany przez legion
wierze bo by musieli zrobic podwyszke wszystkim mieszkanca polski a z tym problem :) chyba ze maja kuchenki elektryczne :D

ale to na jedno wychodzi :)

Sądzisz, że nasz "kochany Rząd" będzie się przejmował tym, że dużo ludzi korzysta z gazu? :taktak:
Oni się przecież ze społeczeństwem w ogóle nie liczą i chyba nie masz co do tego wątpliwości?? ;)

andrzejj9 24.08.2005 22:50

Cytat:

Napisany przez Morris
Hehe...
Ktoś zaproponował kiedyś, aby każdy kandydat na wysokie stanowisko w państwie przechodził test składający się m.in. z zaprezentowania swoich umiejętności w grze strategicznej. :idea:
Oczywiście pomysł do dziś jest uważany za niepoważny, ale wyobraźcie sobie ile przygłupów by odpadło wykładając się nawet na takim WarCrafcie ||
Osobiście uważam, że ktoś powinien zaproponować przed wyborami konkurencję, w której kandydaci wykazaliby się zdolnością uczenia, myślenia, przewidywania, zmysłem analitycznym, gospodarnością i wiedzą. Nikt tego nigdy nie sprawdzał i cóż... tak już jest, że wygrywa ten, co więcej głupot obieca i świństw na przeciwnika więcej wygrzebie. :smutny:
A niestety jest w czym grzebać... ((

Myślę, że mówiąc o grze strategicznej, mieli na myśli raczej coś w stylu SimCity, czy coś takiego, a nie Starcrafta, czy Command&Conquer.. Chociaż z drugiej strony patrząc na obecne realia w Polsce, to może raczej umiejętności z tych drugich byłyby bardziej przydatne ;)

andrzejj9 24.08.2005 22:51

Cytat:

Napisany przez Morris

To nie konkurencja tutaj jest największym problemem. Wiecie, jaka część ceny benzyny to najróżniejszego rodzaju podatki? No to uwaga, tylko jak ktoś jeszcze tego nie wiedział, to niech lepiej usiądzie.. 2,57 złotego!! Tu już chyba nic więcej nie trzeba dodawać...

legion 25.08.2005 10:02

Cytat:

Napisany przez Proton
Sądzisz, że nasz "kochany Rząd" będzie się przejmował tym, że dużo ludzi korzysta z gazu? :taktak:
Oni się przecież ze społeczeństwem w ogóle nie liczą i chyba nie masz co do tego wątpliwości?? ;)

no napenwo bedzie tam kiedys podwyszka pamietam jak gaz kosztowal 1.30 jakies pol roku temu teraz kosztuje u mnie 1.69 to widac ze poszedl do gory ale w porownaniu z bezyna to raczej komiczna podwyszka choc znaczna :) popatrz jak przez pol roku bezyna skoczyla do gory 3.50 a teraz prawie juz 5 zl i jeszcze ma pojsc do gory
wiec gaz napewno nie bedzie szedl tak do gory jak bezyna :)

47 25.08.2005 15:28

Kurde, mieszkam teraz w Belgii i tu płacę za litr ropy 1.04 E, co daje przy obecnym kursie 4.2 Zł, nie wiem ile teraz kosztuje 1l ropy w Polsce, ale jak wyjeżdżałem to płaciłem 3,76 zł/l, co daję różnicę w cenie ropy 44 gr.
Jak by nie było ciągle taniej?;). Z tym, że tu za niecały dzień pracy tankuję sobie do pełna.
Jak chcą to niech równają ceny z UE ale niech nie zapomną wyrównać również płace.
Pozdrawiam

Banana Coctail 25.08.2005 21:39

Wg mnie: polska prawica jest o de... rozbić. Jest niepostępowa, aspołeczna i nielaicka. Lewica: SLD (strasznie się na nich zawiodłem), SDPl jakoś nie mam zdania, reszty nawet nie znam. Wg mnie żadna obecna, duża i dobrze znana partia nie jest rozsądnym wyborem. Tzw POPiS to będzie popis, będe się bał cokolwiek napisać nie tak o władzy i się afiszować ze swoją antyklerykalną postawą.

pawelblu 25.08.2005 21:51

Cytat:

Napisany przez 47
Kurde, mieszkam teraz w Belgii i tu płacę za litr ropy 1.04 E, co daje przy obecnym kursie 4.2 Zł, nie wiem ile teraz kosztuje 1l ropy w Polsce, ale jak wyjeżdżałem to płaciłem 3,76 zł/l, co daję różnicę w cenie ropy 44 gr.
Jak by nie było ciągle taniej?;). Z tym, że tu za niecały dzień pracy tankuję sobie do pełna.

A jaki masz bak ??

mensir67pl 25.08.2005 21:57

Ciekawie co powiemy jak cene za PRAD podniosa - juz i teraz jest nie wesolo

24 godziny na FORUM to spory wydatek ;)

47 25.08.2005 22:15

50l.
POzdrawiam

pawelblu 26.08.2005 00:39

Cytat:

Napisany przez 47
Kurde, mieszkam teraz w Belgii i tu płacę za litr ropy 1.04 E (...) Z tym, że tu za niecały dzień pracy tankuję sobie do pełna.

Cytat:

Napisany przez 47
50l.

No to nawet niezly zarobek ||

ManDragon 26.08.2005 00:54

Cytat:

Po 1,89 zł za litr sprzedawano do południa benzynę na stacji w podkarpackim Jarosławiu. Przy dystrybutorze umieszczono informację, że cenę paliwa "pomniejszono o kwotę, którą normalnie zabiera państwo".
http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=659699

Szkoda ze w całej Polsce takiej akcji nie zrobią :D

epol 26.08.2005 12:21

Cytat:

Napisany przez ManDragon
http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=659699

Szkoda ze w całej Polsce takiej akcji nie zrobią :D

Czytalem to rano.

Cena jak za gaz.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:18.