![]() |
Wywal wszelkie programy związane z nagrywaniem i zainstaluj na początku Nero. Zobacz czy pomogło i napisz.
|
esem - jak ma skoki bufora i mu dluzej nagrywa to logiczne ze czasem te skoki powoduja przerwanie nagrywania - na znacznik przerwania, nagrywarka laduje bufor i dopiero zaczyna dalej - czyli strata czasu
az glupio Tobie to pisac :P przeciez wiesz o tym doskonale a koledze co poradzic- pewnie ma burdel w systemie,a ze nie chce go stawiac od nowa to mzona tylko zgadywac co mu bruzdzi - moze ma NAVa i sie dziwi :fiu: |
Cytat:
Nie muszę się na wszystkim znać więc oświeć mnie trochę w tym temacie... Jakieś linki, pomiary, inne pomysły...8 ) |
szkodzi w tym ze nagrywa dluzej plyty nie zaleznie jaka predkosc wybierzesz
|
Cytat:
Przyczyn może byc wiele, stawiam na kiepskie płytki... A ASPI to tradycyjna odpowiedź: czasam trochę pomaga, czasami bez różnicy.... Jest to dość stary produkt którego nowsze oprogramowanie już nie potrzebuje. 8 ) |
Cytat:
Potem kolejno. Killaspi.bat ->restart Instaspi -> restart Sprawdź czy pomogło. |
Aspi Adaptec
|
Przepraszam, że tak późno pisze.
Instalowałeś Aspi. Ale jakie ? Czy było to aspiforce ? Może masz bajzel na dysku ? Spróbuj go zdefragmentować i zobaczyć czy pomogło. Spróbuj też na czas nagrywania wyłączyć antywirusa. |
juz poradzilem sobie z tymi kontrolerami ale dalej bufor przy nagrywaniu skacze jak glupi
|
tak sa od VIA , co ma zrobic nie bede stawial systemu od nowa
|
Czy kontrolery są od VIA ?
|
usunalem te kontrolelry i teraz system nie chce mi ich zainstalowac jakies bledy wyskakuja
|
usun kontrolery napedow ide i zrestartuj kompa
po restarcie wykryje uzadzenia i nada im na nowo typy transferu - powinno pomoc |
Dalej problem
Nagrywarka teac mam ustawiony transfer na DMA ale pod spodem jest tylko PIO i nie zmieni sie tego
|
Cytat:
|
Nie pomogło
Zainstowalem ASPI i nie pomoglo nic dalej mam ten sam problem, macie jeszcze jakies inne rady??
|
tak jest bardzo prawdopodobne, że wina systemu - tego czego w nim nie ma - sterowników ASPI
i pewnie nagrywarka działa na PIO zamiast DMA jak nie to to co innego :> |
Sprawdz jak sie zachowuje nagrywarka na innych komputerach. Ja mialem troche podobny problem z moim CDRW Liteon - wieszal sie w testach transferu, robieniu obrazow plyt itp. Jak sie okazalo u innych nagrywarka dzialala dobrze - wina systemu.
|
Problemy z buforem nagrywania
Mam problem podczas nagrywania bufor skacze mi caly czas od 98 do 8 % i tak przez caly czas nagrywania plyty co moze byc przyczyna tego?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:23. |