![]() |
Worms 4 Mayhem - Jak obejść Starforce ??? POMOCY !!!
Ilość załączników: 1
Odłączyłem ręcznie wszystkie napędy. Załadowałem grę na wirtuala. Po odpaleniu gry Starforce wyświetla mi błąd. Proszę pomuszcie mi uruchomić grę :'( :'( :'(
|
Gra jest zabezpieczona starforcem 3 jest tylko jeden w dodatku klopotliwy sposób na odpalenie tej gry i poczytaj o tym tu http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=45128
|
A czy jest może path no cd do tej gry ??? Bo to chyba by załatwiło sprawę.
|
Nie ma i nie bedzie... Sprawdz wersje SF a-ray scannerem, ale podejrzewam ze bedize najnowsza i zostaje Ci kupienie przelotki IDE -> USB lub napedu USB i uruchamianie z niej gry (oczywiscie po odlaczeniu wszystkich innych)...
|
http://www.imageabyss.com/images/garis/kluczyk.jpg
Ja mam taki obrazek po weryfikacji płyty :) Wpisany numer z koncówką ****. Może jakiś key-generator by pomógł... Pewnie tak ale następnym razem poczytaj sobie ogłoszenie //@Mac |
Mam pytanie widze ze od dawna nikt tu nie odpisuje czy to znaczy że działają wam wormy ?? Proszę o odpowiedź
|
Tutaj jest dyskusja o uruchamianiu gier zabezpieczonych Starforcem :)
|
Zrobiłęm tak jak tam pisze i mam dziwny problem :O wyskuje mi cos takiego:
http://matiss.cba.pl/a.png Może brakuej mi jakiegos pliku czy cos |
Cytat:
|
Tak bo wszystko sie zainstalowało apropos obraz sciagłem z torrent'a ale jeśli ktos posiada jakis link do obrazu który dział na 100% to niech tu da
|
a regulamin to grzyb?
|
Cytat:
|
Nie działa mam pytanie czy ktos ma ta gre i mu działa jak tak to prosze o kontak na GG 3572001 nie będe zaśmiecał forum
|
witam mam tez z tym problem tyle ze z tego co widze ja juz jestem duzo dalej niz pozostali uzytkownicy wiec moze wy mi powiecie co moglem zrobic zle albo co nalezy jeszcze zrobic
To zrobiłem zgodnie z instrukcja ktora byla w paczce (moze cos robilem zle): 1. You must have Windows XP with SP2 in order of playing Worms4 1. Oczywiście mam WinXP z SP2 2. IDE PCI Controller Drivers MUST be OS STANDARD IDE PCI Drivers. 2. Tu nie wiem dokładnie o co biega (na wszelki wypadek odlaczylem CDRom) 3. Unpack file sfcure01 that's in tools.rar and launch file !setup.bat through MS-Dos Prompt and reboot your box. 3. No uruchomilem ten pliczek z okienka MS-DOS 5. Mount Alcohol 120% img and install the game. 5. Zamontowałem obraz w Alcohol 120% 1.9.5 6. Once installation is complete, launch sfdrup.exe to update StarForce3 drivers and reboot the box. 6. Opaliłem sfdrup.exe napisało że sterowniki sie zaktualizowaly i zrestartowałem kompa 7. Launch through MS-Dos Prompt the file !start.bat that's in the unpacked file sfcure01. 7. No uruchomilem ten pliczek z okienka MS-DOS 8. Unpack file sfn.rar e launch sfn.exe (StarForce Nightmare 1.12) 8. to tez uruchomiłem 9. Select in this order "Disable node" , "Disable CD" , "Disable node" , and the IDE channel you use for real CD/DVD units (Pr. Slave , Sc. Master o Sc. Slave ) , depending on how your IDE units are connected 9. Klikałem w kolejności Disable node , CD i znowu node i potem jeszcze na wszelki wypadek wylaczylem IDE choc juz wczesniej odlaczylem CDRom 10. Launch the game and use this serial: R9J8W-AK7HU-YYZ8A-MMTL8-GLF7N . 10. uruchomilem wkleilem serial (dzialajacy) 11. Play. 11. NO I NIE ZAGRALEM BO WYWALA STANDARDOWY TEKST O WERYFIKACJI PLYTY. :cry: :cry: :cry: Czy można/trzeba coś jeszcze zrobić??? nie mam juz sily a tak lubie te male wredne robaczki |
mam dobra wiadomosć jednemu znajomemu działa w najbliższym czasie pójde do niego i powie mi jak to zrobił bo on niestety nie ma neta ale jak się dowiem to napisze
|
a ja mam naped na usb i wystarczy ze odpne napedy i kopia zapoasowa mojego ukochanego SC pojdzie? :D czy musze sciagac sfforce f.ck i sfcure?
|
Panowie jest juz zwykły "cukierek" 8 )
http://www.megagames.com/ |
Ściągnąłem tego "Cukierka" i mam problem polegający na tym że gra się włącza jednak że nie mogę w nic innego wejść poza opcjami bo wywala mnie z gry lub się gra zacina czy komuś tak gra działa na tym "cukierku" ?? Jeśli tak to co mogę robić źle ?? ???
|
tez mialem tego cukierk. Jest to cukierek by Razor i dziala tylko w takim zakresie jak to napisal speed120 czyli pozwala zmienic opcje gry wydytowac druzyne wormsow itp. Bynajmniej nikt na nim nie zagra :(
|
z cukerkami do SF jest ten problem, że część funkcji idzie przez sterowniki - a dotychczas nikt nie rozpracował driverów... dokładniej to niektórych rzeczy - funkcji - można się jedynie domyślać /zwykle błędnie - jak autor tego pierniczka/ i wstawiać brakujące elementy wedle własnego uznania. Jeżeli posiada się execa gry bez SF/demo, inna wersja językowa/ to można się pokusić o poskładanie do kupy 2 lub więcej plików w jeden sprawny. Dlatego właśnie pracuję nad driverami SF - jeżeli poznam mechanizmy odbudowy pliku oraz przekierowania importów będę w stanie napisać program, który odtworzy 'czystego' execa już bez protektora...
|
a tak sie cieszyłem a tu znowu kiszka ale i tak szacuneczek dla stworcy tega crc
btw. widze ze sie znawcy wypowiadaja to zapytam jeszcze raz da sie to obejsc przez tego SFcure??? bo juz chyba probowalem z 10 razy i jeszcze mnie sie nie udalo a tez nikt wprost nigdy mi nie powiedzial "TAK" lub "NIE" i ewentualnie co robie źle wiec moze teraz sie dowiem??? |
Mam path NO-CD gra się uruchamia ale! Klikam na szybką gre i staje pokazuje niebieskie tło i chmurki lecz nic dalej się nie dzieje a jak klikam na kampanię to wychodzi z gry. Wie ktoś jak to uruchomić????
|
przeczytaj dwa posty wyzej
|
a ja tam nie mogłem znaleźć tego cuksa
|
Cytat:
|
ok a z mini image działa ciekawe , swoja drogo to aż dziw że smierdzące wormsy dla dzieci chodzą a MÓJ NAJUKOCHAŃSZY SC:CHT nie może dlatego ze wormsy są na CD a SC na DVD już nie długo będzie o jak wypalić SF 3.5 na cd wtedy poszalejmy i złamiemy kilka płytek :) oczywiście kopie bezpieczeństwa ;)
|
Jak Mini Image Działa to jest bajera, jak nie było mini image rzadko kto pograł na kopi. Pozdro!
|
hey wam. jak ktos potrzebóje słodzika do tej gry to pisac na e-maila[ mateja7@interia.pl]. oczywiscie tylko dla tych, co nie chce sie wkładac CD-ka i mają oryginała...
|
umnie również się pojawiają chmurki ale po zainstalowaniu oryginalnego patha do gry, działają mi wtedy prawie wszystkie opcje ale jak coś chce odpalic to są tylko te chmurki i nic się nie dzieje
natomiast kumpel, który ma nieco słąbszego kompa niż ja (nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale on ma geforca) zainstalował również tylko i wyłącznie oryginalny patch (bo starfuck nie pomagał) i jemu o dziwo chodzi, ale znowu u niego opcje nie golą :| zaraz spróbuję tego cukierka z waszego linka i zobacze co sie bedzie działo |
Worms 4 Instrukcja Odpalenia
Najpierw zainstaluj grę programem ALCOHOL po instalacji wyłącz napęd wirtualny ALCOHOLA żeby było 0 a drugi napęd DEAMONA TOOLSA zostaw potem skopiuj plik alkochol z instalacją gry do wybranego przez siebie folderu potem wyłącz komputer i odłącz wszystkie napędy włącz ponownie komputer i zamątuj obraz programem DEAMON TOOLS a następnie wpisz klucz oto on:
xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx-xxxxx Nie podajemy numerów seryjnych na forum //@Mac |
ja tez mam problem z odpaleniem gry. tylko że ja niemam obrazu tylka wypakawana gre i Setup instaluje i pokazuje zeby wlozyć płyte Worms do napedu i kliknij ponów. Dziwne to bo niema zadnej płyty tylko w folderze Setup i rozne pliki. Jak komus sie uda to niech napisze poradnik w punktach co trzeba pokolei robić. Bardzo prosze:)
PS. sciagnolem mini image i wpisalem klucz ładuje sie szybko i pokazuje znow Wloz plyte cd do innego napedu... |
Cytat:
rozumiem że to kopia zapasowa?nie pirat? ;)jak tak to zobacz tu:>http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...ighlight=xpand |
czyli co mam zrobić? no to jest gra sciągnięta z neta. i jest spwkowana rarem i wypakowuje to i mam tam pliki rozne i Setup. Instaluje i wlaczam gre a on mowi zeby włozyć płyte. No to sciagnolem jakis mini obraz i wlaczylem go w daemonie i wlaczylem gre. Wtedy poprosił mnie o serial to ja wpisalem go i zaczelo wczytywac plyte i pokazalo wzul plyte do innego napedu. i Co dalej? da sie cos z tym zrobić?
|
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=61003 a po drugie jak chcesz sobie pomoc jakims mini czyms tam,to sie emuluje caly folder(z gra i z tym czyms) do DT4,a nie osobno. PS.albo sie myle ,albo bedzie :gerda: |
Cytat:
|
no kurde nic nie czaje;( moze by mi ktos wtylumaczyl krok po kroku odpalenie tej gry? mowicie tylko ze poco pomagam sobie jakims mini image ale to mi nic nie pomaga. siedze juz nad tym chyba z 3 godzine i nic. Jeśli bylby kots tak u8pszejmy i wytlumaczyl bym mi to np. na gg. bylbym wdzieczny. moje gg 7441915
|
Cytat:
Poszukaj też legendarnego wątku o Toca Race Driver traktuje on o StarForce bardzo dokładnie i opisane jest wszystko po kroku |
no dobra odłączy łem recznie napedy i zaladowalem mini image ale teraz chce poprawny serial do DISC1
czyli do tego mini image. Co teraz? to tylko zły serial czy dajej zabiezpieczenie? |
Cytat:
1. Instalujesz deamon toola 4 włączasz jego wszystkie opcje 2. emulujesz to cos mini 3. Instalujesz gre 4. wyłączasz wszystkie wirtualne dyski oprócz dysku z ????? 5. wyłącz komputer 6. Odłącz cd romy i dvd z zasilania odłącz taśmę (dla pewności) lub wyłącz go SFN 7. Włącz gre wpisz serial : ???????????????????? 8. Będzie weryfikacja płytki i gra zaskoczy to musi pójsc jak nie to zrobiles cos ŹLEEEEE!!!!!!!!!! wiecej ci nie pomoge.Pozdro. :piwo: |
no dobrze robie tak i pluje się że zły serial. Powiedzcie czy wasz serial konczy sie GLF7N??? bo wszedzie sa seriale z taką koncówką(nie pisze całego bo niemozna podawać) jeśli macie inny to wyslijcie mi go na gg 7441915 albo maila besiek_jah1@tlen.pl. bardzo prosze. Albo mam zły mini obraz może zna ktoś stronke na ktorej jest mini obraz to tej gry. Bardzo prosze
|
W tym temacie i tak już za wiele było powiedziane... :gerda:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:56. |