![]() |
Czytać trzeba uważnie - Rata minimalna , konfiguracja maksymalna.
A więc to nie jest rata za TEN zestaw :D |
Oglądałem ostatnio to w telewizi.Nieźle ludzi kłamią.
|
Może ktoś zrobił DVBRip?
|
fuck....nie wiedzialem to nie ogladalem :/
|
czy ktoś dzisiaj (wczoraj 6 stycznia) oglądał Uwagę! na ten temat? dostałem maila od Pani Kuczmińskiej z TVN, że będzie, niestety nie było mnie w domu. na pewno będzie dalszy ciąg....
http://uwaga.onet.pl/1305034,archiwum.html |
o tak
napisali malo ale zawsze to cos http://demek.kamikazedriver.info/twj_1.jpg http://demek.kamikazedriver.info/twj_2.jpg |
now iec wrocilem - kobieta i wydawca byli zszokowani ze cos takiego ma miejsce - artykul bedzie w ta srode jesli zdaza (powiedzial ze zrobi wszystko zeby zdazyc) albo w nastepna wiec czekam z niecierpiwoscia
jesli choc jedna osoba przez ten artykul uniknie kupienia tam komputera to uznam to za swoj sukces |
wlasnie wychodze do naszej lokalnej gazety bo dzwonila pani dziennikarka i chca to opublikowwac aby przestrzec mieszkancow mojego miasta
cos drgnelo - napisze jak poszlo po powrocie |
W kazdym razie teraz, to jest niebezpieczne szczegolnie -> okres przedswiateczny.
|
bylo 4000+ na socket a albo s 754?
|
Cytat:
|
znomu walek z systemem i zawartoscia PC :|
EDIT DVD -DO- kina domowego mozna rozumiec jako plyta dvd do kina domowego np z filmem ?! albo jakis biedny dvd player za 100 zł :blee: |
|
Cytat:
|
No jasny gwint, nic nie widziałem :(.
Jestem jednak bardzo pozytywnie zaskoczony tym, że sprawa została poruszona w TVP1. Nawet jeśli informacje nie były zbyt szczegółowe, to fakt, że było to nadawane w czasie dużej oglądalności, musi mieć swoje konsekwencje. Może film znajdzie się w sieci to zobaczę jak to wyglądało. Pozdrawiam |
Cytat:
Trudno się nie zgodzić z powyższym - prawdę mówiąc pisząc moją wypowiedź "na gorąco" byłem chyba zbyt łagodny ;) Prawdą jest że było to tak naprawdę tylko ogólne poruszenie sprawy - a co gorsza - mam osobiście wrażenie, że dla osób mniej zorientowanym, to za dużo nie pomoże (czyli nie ostrzeże) - po prostu wszystko trwało za krótko i w zbytnim pośpiechu, według mnie. Pamiętam program o tej firmie (a konkretnie sklepie w Poznaniu), nadany w WTK (Wielkopolska Telewizja Kablowa), jakiś czas temu - był już zdecydowanie dłuższy i konkretniejszy. ro29 |
poczekajmy na TVN - oni nie odpuszczją i nie robią programów po łebkach. :D
|
Cytat:
|
Moim zdaniem troche powierzchownie to zrobili. Wogole nie wzieli pod uwage powiazan miedzy firmami ktore sa w to zamieszane a to jest tez bardzo wazne tutaj. No i nie wzieli pod lupe innych chwytow marketingowych - szczegolnie zdawkowo potraktowali ulotke, a to przeciez pierwszy krok propagandowy.
|
Cytat:
ro29 |
no i nic nowego, mysle, ze co jakis czas sie beda pokazywac oszukane osoby ktore potrafia zrobic troche szumu, tak jak ten dzis, ale i tak nic z tego nie wyniknie.
powinni czesciej mowic o nich w tv to wiecej osob by sie zastanowilo przed kupnem. a ten motyw z reklama w ktorej sie ludzie wieszaja gdy nie zdaza kupic ich kompa to mnie rozlozyl. |
Witam !
I już po ... Ogólnie było sensownie i fajnie - choć trochę krótko i jakby nie chcieli pokazać nazwy firmy, ulotki też tak jakby pokazywali ukradkiem - może się bali ?? Choć bardziej chyba chodziło o to żeby nie podpaść pod przekroczenie praw dziennikarzy - sam już nie wiem ro29 |
Skoro już zajął się tym jakiś nowy brukowy program TVP, to wreszcie może dotrze to do tych, którzy dają się najczęściej na to nabierać. :szczerb:
|
Cytat:
Więc łatwo i szybko go zlikwidować nie można |
widac teleexpres jest popularny na cdrinfo.
|
Cytat:
Zobaczymy co pokażą w programie ! ro29 P.S. Ale jak teraz widzę, pierwszym nie byłem :smutny: |
Hehe - wlasnie wszedlem na forum z tego samego powodu. :)
Uwaga sie spoznila :) |
Witam !
Właśnie wspomnieli o tej firmie i komputerach w Teleexpresie !!! A więcej będzie ponoć o 17.20 dzisiaj w nowym programie "Reporterzy non-stop" || ro29 |
zaraz bedzie o nich program na tvp1, zaraz tzn po teleexpresie.
|
Cytat:
|
nie, raczej nie
|
A taka tylko kwestia.. czy urząd ochrony konsumenta nie został przed kilkoma dniami zlikwidowany przez nowy rząd?
|
Cytat:
czyli, ... ktos bierze szmal standard w Polsce :taktak: |
nic sie nie dzieje - uokik maja dawno na oku tylko nc z tego nie wynika
|
Widze ze coś sie zaczyna dziać no wreszcie ;]
|
Witam !
Jeśli ktoś już o tym pisał - to przepraszam, że się powtarzam - ale jeśli nie to zajrzyjcie tutaj http://gospodarka.gazeta.pl/gospodar...1,2995379.html - UOKiK już się nimi zainteresował ro29 |
Cytat:
lub kolejną ulotkę (( |
ed napisz do nich zeby cie poinformowali kiedy bedzie emisja tego w tv
dam ci nr tel goscia co kupil ten zlom tylko sasiad mi odpisze bo to jego kolega i wyslesz nr tel tym z tvn |
Cytat:
|
No proszę, ciekawe czy coś z tego będzie, ale pierwszy krok ***8222;zainteresowanie się tematem***8221; został poczyniony.
Oczywiście Pani Ewelina powinna zgłosić się od razu do autorów strony uwagakomputery.pl, którzy mają najświeższe informacje odnośnie działalności firmy i kolejnych poszkodowanych osób. Można na ich stronie zamieścić stosowną informację o planowanym programie i poszukiwaniu osób, które zostały oszukane. Skoro Rzecznik Praw Konsumenta we Wrocławiu ma już listę osób skarżących się, to jest wielce prawdopodobne, że tak samo jest w Krakowie. Zresztą chyba osoby zajmujące się tego typu sprawami wiedzą lepiej co należy zrobić, więc już się nie produkuję :) . Czekam z niecierpliwością na dalszy rozwój sytuacji. pozdrawiam |
Czas najwyższy porządek z oszustami zrobić. :bicz:
|
Wow - ruszylo sie :)
|
umieszczam odpowiedź jaką dostałem na maila wysłanego do programu Uwaga TVN.
Cytat:
|
u mnie juz byla w zeszlym tygodniu
|
Ilość załączników: 1
Witam !
A to ich najnowsza oferta - wczoraj wyjęta ze skrzynki - tym razem komóreczka gratis || |
Cytat:
|
najgorsze jest to ze umowa jest tak skonstruowana ze nie mozesz od niej odstapic gdyz to podpisujessz
pozatym nie rozumiem jak mozna isc kupowac cos o czym nie mamy pojecia bez konsulatcji z przynajmniej jedna osoba ktora sie na tym zna |
ulotka tej firmy ma za zadanie tylko wprowadzać w błąd, mało tego przy wizycie u nich łżą w żywe oczy (o serwisie, systemie itd.) więc jest to coś więcej niż powiedzieć, że 'ten proszek jest lepszy od zwykłego'
co do zupek to każdy wie co to jest (nie słyszałem aby ktoś umarł :D ), ale już sprawa smaku jest subiektywna. edit: i na opakowaniu zupek podane są składniki a co będzie w 'super komputerze' to nikt nie wie :szczerb: |
Cytat:
Ale generalnie masz rację. Praktycznie każda reklama "lekko" nagina rzeczywistość, żeby ukazać produkt w jak najlepszym świetle. Zresztą, gdyby był on taki wspaniały sam w sobie, to wystarczyłaby kilkukrotna emisja spotu tylko informacyjnego, a reszta potoczyłaby się już sama.. Mam wrażenie jednak, że w przypadku tej konkretnej firmy jest coś więcej. Muszę przypomnieć sobie te artykuły w KŚ, ale teraz przyszło mi do głowy, że firma posługuje się fałszywymi certyfikatami, których w rzeczywistości nigdy nie otrzymała, co już jest swego rodzaju oszustwem i jak dla mnie może być powodem rozwiązania umowy przez klienta (wystarczy udowodnić, że kupując komputer kierował sie nimi, czego właściwie obalić się nie da). A tego typu "nieścisłości" jest w tym przypadku dużo więcej.. |
Cytat:
Weźmy pokazywane w telewizji oprocentowanie kredytów mieszkaniowych (w różnych bankach) poniżej 2% w CHF. Jest to tzw. prawda niepełna ;). W skrócie wygląda to tak, że aby w ogóle myśleć o zejściu poniżej tego pułapu musimy mieć co najmniej 70% środków własnych, o czym oczywiście dowiadujemy się w ostatniej chwili. Zresztą numery z oprocentowaniem dotyczą wszelakich kredytów, nie tylko mieszkaniowych. Inny przykład to występujące w reklamach zup w proszku słowa, zdrowe i pożywne. Spytaj dietetyka co o tym sądzi :). Jednak w tym przypadku prawie każdy wie ***8222;o co biega***8221; i traktuje to z przymrużeniem oka. Wracając do tematu, to okazuje się, że sprawa superkomputera jest już dość dobrze znana wśród ludzi i bardzo dobrze. Prasa komputerowa, w postaci KŚ poruszyła tą kwestię i chwała im za to. Jednak ktoś, kto czyta KŚ lub inne pismo komputerowe na pewno nie nabierze się na ten ***8222;super produkt***8221;. Muszą się tym zająć gazety docierające codziennie do domów ludzi, którzy nie są zorientowani w temacie, a chcieliby powiedzmy zrobić prezent dziecku. Pomysł z meilami do uwagi jest dobry, każdą ulotkę w swoim domu traktuję jako próbę oszustwa więc mam pełne prawo do interwencji ;). Pozdrawiam |
sa 2 gazety
obie to gazety lokalne z mojego miasta ale maja bardzo duzo poczytnosc a ze do katowic mam blisko a miasto zalewane jest ulotkami to chyba warto to zrobic |
Cytat:
@ demek Nie wiem, czy jest to gazeta, którą uważasz za poważną ;) , ale od pewnego czasu pisze o tym Komputer Świat, który poprzez osobę prywatną dokonał zakupu w tej firmie i teraz próbuje zwrócić komputer (który swoją drogą na dodatek był wadliwy). Oni mają swoich prawników i na pewno też nie przestraszą się i nie odpuszczą, co w wykonaniu przeciętnego konsumenta jest najlepszą zachęta dla takich firm do dalszych oszustw, więc może coś z tego wyniknie. W każdym razie sprawa jest w toku. Tymczasem temat, który kiedyś założyłem, a w którym udowadniam to, z czego później zaczęła korzystać ta firma (mam nadzieję, że nie przeze mnie ;) ). Ostatecznie nie umieściłem tam wyników, ale poszukam później ich opracowania i postaram się umieścić. http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=46541 |
Nie wiem jak jest w tej chwili z tą firmą w innych miastach, ale w Poznaniu są raczej nie do ruszenia, a to z takiego powodu, że pomijając to co na ulotce przed zakupem dokładnie informują co się kupuje.
Np: system operacyjny linux, monitor płaski, ale crt (bo tamtych nie ma:)) itd.. itp... Wiadomość z samego źródła, bo kumpel też miał na nich chrapkę (pracuje w branży it) i udawał wieśniaka chcącego kupić tego kompa :niepow: |
Cytat:
|
wydaje mi sie ze najlepiej, masowo (tzn. duza ilosc osob, ale kazdy po 1) wysylac maile do uwagi. Jak oni zrobia o tym program to juz dalej samo poleci.
|
nitkt tego nie naglosni chyba ze skrzykniemy kilka powaznych gazet zeby o tym napisaly na pierwszej stronie - wyborcza, rzeczpospolita a moze nawet wprost, neewsweek i polityka - fakt odpada bo wzieli juz swoje w kieszen, jest jeszcze dziennik zachodni i inne tego typu gazety - pogadam z gazetami odemnie z miasta i moze uda sie cos zrobic
|
Cytat:
Ilość oszukanych ludzi świadczy jednoznacznie o tym, że masz rację. Z przykrością muszę stwierdzić, że takie osoby będą zapewne jeszcze wielokrotnie oszukiwane w swoim życiu przez wszelakiego rodzaju oszustów i naciągaczy. Wszyscy wiemy, że nie ma takiego człowieka, który zna się na wszystkim. Są jednak pewne podstawowe zasady bezpieczeństwa, które trzeba zachowywać. Jedną z nich jest kupno towaru w powszechnie znanym i polecanym punkcie. Ja na przykład nie mam zielonego pojęcia o zmywarkach do naczyń, ale mając zamiar takową kupić zrobiłbym to w dużej sieci sklepów z AGD, a nie w norze z szyldem ZMYWARKI z jednym dostępnym modelem o podejrzanym pochodzeniu i marce. Ale to JA bym tak zrobił ... Cóż, czytając nowinki na www.uwagakomputery.pl i oglądając wykres firm stojących za całym procederem zaczynam pomału wątpić w szczęśliwe zakończenie tej historii. Przecież cały czas czytamy, że to już niedługo się skończy, że ludzie się skarżą, że wszyscy patrzą im na ręce ... i co ?, i nic, kompletnie NIC !. Kolejna wersja ulotki zawitała do mojej skrzynki pocztowej w zeszłym tygodniu. Sprawa jest chyba bardziej skomplikowana niż mogłoby się wydawać. Małe oszustwa dokonywane przez duże firmy są normalnością właściwie wszędzie i tak naprawdę każdy ma to gdzieś. Zawyżanie cen to codzienność, a wciskanie kitu w ulotce można zinterpretować na 1000 sposobów, nawet jako żart - zdolny prawnik będzie miał pole do popisu. Nikt nie będzie ryzykował wieloletniego procesu z niewiadomym zakończeniem tylko dlatego, że jakaś emerytka zapłaciła za komputer trochę za dużo. Przecież nikt nikomu broni przy głowie nie trzymał, nikt nie kazał jechać i zawierać umowę, a to, że było głośno nie jest usprawiedliwieniem nie przeczytania tego co się podpisuje ... Co więc pozostaje ?, chyba tylko możliwie duże nagłośnienie sprawy i wiara w sprawiedliwość, która może kiedyś nadejdzie ... Pozdrawiam |
Cytat:
Ja też się dziwię - ale nie tak do końca. Sam znam osoby, które na widok pierwszej z reklamówek tej firmy byli pozytywnie zaskoczeni - w przeciwieństwie do mnie - zaraz wyglądało mi to podejrzanie. Trzeba uwzględnić, że dziś komputery kupują nie tylko tacy co się na tym znają (choć trochę ) - ale też starsi - i niektórych z nich łatwo przekonać, otumanić itd. A co do wspomnianej specyfikacji - żeby porównać - tak to prawda, tylko jak już wspomniałem - dla części dzisiejszych nabywców, komputer to całość - a nie zbiór elementów - sam dobrze znam osoby, które traktują komputer jak telewizor - mówiąc - "taki model" - i czy można się później dziwić, że dają się one nabrać takim oszustom ?? Pozdrawiam ro29 P.S. Jeśli ktoś czytał moją niepełną wypowiedź - to przepraszam za zamieszanie ! |
polecam przeczytanie co stoi za firma komputery sp zoo a sorki za firma salon komputerowy bo juz nazwe zmienili
www.uwagakomputery.pl |
Właśnie wczoraj wpadła mi w ręce ulotka o tym "super" komputerze.
Nie wiem jak w innych miastach ale jak byscie zobaczyli ten sklepik w Łodzi to można się wystraszyć. Wyglada jak po ostrzale z jakiegoś karabinu maszymnowego. Gdyby nie to że maja pancerne szyby to dawno by ich tam nie było. Myślę że chociaż to spowoduje, że klient zanim wejdzie tam poważnie się zastanowi... |
Cytat:
@ Arepo To też jest dla mnie istotnym elementem całej tej sprawy - jak ludzie za tym stojący mogą rano spojrzeć na siebie w lustrze.. Studiuję marketing, znam się na socjotechnikach, studiowałem metody sprzedaży i wpływania na konsumentów i posiadam pewną wiedzę, którą potrafiłbym wykorzystać w identyczny sposób. Ale nawet do głowy by mi nie przyszło, żeby to rzeczywiście robić. Oszukując innych ludzi w celu własnego zysku?! ps. Robiłem też swego czasu projekt mający na celu udowodnienie możliwości manipulacji przy sprzedarzy sprzętu komputerowego. Było to jeszcze zanim powstała omawiana tutaj firma, a badania przeprowadzałem między innymi na forum. Poszukam tego i może tu jako ciekawostkę umieszczę. Bo wnioski z badań były jednoznaczne.. |
nie slyszysz po raz ostatni i tego mozesz byc pewien bo zostalo jeszcze dobrych kilkaset tysiecy ludzi nie majacych komputera badz majacy jakis stary lub tez bardzo stary a nie majacy pojecia o sprzecie komputerowym i sadze ze jeszcze bardzo wiele osob sie da nabrac na ten "superkomputer"
NIESTETY a jak to ukrucic? np niech napisze kilka osob z tym samym problemem czyli firma komputery sp zoo do kolejnej gazety a nie tylko wyborczej np rzeczpospolita lub tez wprost bo oni chetni pisza o takich rzeczach |
Witam
Również kilka dni temu znalazłem tą ulotkę w skrzynce pocztowej, naturalnie z adresem sklepu w Gdyni. Słyszałem już dużo wcześniej o tej firmie i ulotka w przeciągu kilku sekund znalazła się w koszu. Obecnie sprawa nie szokuje mnie już tak bardzo jak za pierwszym razem. Co jakiś czas pojawiają się kolejne doniesienia o przestępczej działalności tej firmy, a ja nie jestem w stanie uwierzyć jak to jest możliwe, że nikt jeszcze tego nie ukrócił. Na stronie uwagakomputery.pl w TYM miejscu jest artykuł z Komputer Świata, w którym niejaki Mariusz Modzelewski po prostu urządza sobie kpiny z odpowiedzi na zadawane mu pytania i jeszcze rysuje świetlaną przyszłość, która czeka jego firmę - Komputery. Ciarki po plecach przechodzą. Na szczęście jest tam także napisane, że sprawą już interesuje się kilka Urzędów chroniących prawa konsumenckie i miejmy nadzieję, że rozwiążą sprawę raz na zawsze. Nie wiem jak można żyć z pieniędzy zdobytych w taki sposób, ten człowiek nie ma wstydu. Dziwię się jednak ludziom, którzy podpisują z nimi umowę. Nie wyobrażam sobie, że ktoś kupuje w naszym kraju sprzęt za parę tysięcy złotych nie mając o tym zielonego pojęcia. Nie wyobrażam sobie, że idzie tylko do jednego sklepu i nie kalkuluje dokładnie wszystkich kosztów. Nie wyobrażam sobie, że wierzy, iż dostanie w prezencie urządzenia warte kilka tysięcy (np.: cyfrowa kamera video) za darmo !. Oszustwo jest tutaj przecież tak bardzo widoczne, że aż kłuje w oczy. Nie mówię tutaj tylko o aspektach technicznych sprzętu, ale o samej umowie i otoczce jaka jej towarzyszy. Każdy, kto choć raz podpisywał ***8222;świadomie***8221; jakąś umowę od razu by stamtąd uciekł. Mam nadzieję, że po raz ostatni słyszę o tej rynsztokowej firmie, która powinna już bardzo dawno temu zniknąć z naszego rynku, a właściciel ponieść wysokie konsekwencje swoich czynów. pozdrawiam |
Cytat:
a jaką widać perfidię na emerytów skierowaną - linie autobusowe podane i co trzeba zabrać, praktycznie zero wymagań, emeryt tłusty kąsek - roboty nie straci :fiu: a sporo emerytów z nudów kupuje komputery :taktak: a i jeszcze wśród tekstów wyróżnia się jeden: PODŁĄCZENIE DO INTERNETU ^_^ |
Cytat:
|
Cytat:
owszem nie kazdy musi sie znac na wszystkim a w tym przypadku na komputerach...ale zawsze mozna wziasc wykaz czesci i isc do innego sklepu prawda? sama umowa gdzie wyraznie widac juz oszustwo gdyz twoj podpis praktycznie pozbawia cie prawa do jakichkolwiek roszczen zeruja na ludzkiej glupocie co juz na samym poczatku tej dyskusji napisalem ludzie w naszym nie czytaja co podpisuja i takie sa potem finaly takich akcji |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
lol ale sobie pogrywaja :/
a ludzie daja sie nabierac.... a co do laptopa to prezentacja fajna ale rzeczywiscie nigdzie nie ma danych technicznych |
A tak z ciekawosci wyslalem do uwagi z TVNu 3 linki (2 firmowe tego wlasciciela i ten jeden ostrzegajacy). Zobaczymy czy sie zainteresuja.
|
:| ehh
|
właśnie znalazłem w skrzynce ulotkę z tej serii
http://img373.imageshack.us/img373/4...tery7ze.th.jpg najciekawsze jest dobrze schowane http://img373.imageshack.us/img373/2...erta6ly.th.jpg ta ulotka to typowy przykład naciągania zgodnie z prawem. z lewej maksymalna konfiguracja z prawej minimalna rata - rata za co i na ile czasu? na rok czy 30 lat? płacona co miesiąc, tydzień czy codziennie? kpina. |
Za prezentacje mają u mnie 5+ ale za ilość danych o komputerze -1. W ten sposób super komputerem można nazwać np pentium 100MHz... wystarczy go włożyć w ładną obudowe. Zresztą obudowa pewnie lipna i nawet nie leżała koło Chefteca itp ;)
|
Stronki super zrobione , tylko szkda ze do takich celow.. ;/;/
Ciekawe czemu nie podaja dokladnych parametrów ?! :blee: pewnie jakies gówno najwieksze ... jak czytałem o nich to az mi sie sie odechiewało... :wsciekly: |
taki wygląd blaszaka gwarantuje rozbudowę :D
http://img251.imageshack.us/img251/1...board013br.jpg ja nie mam na to szans || http://img93.imageshack.us/img93/2576/img11764bs.jpg dzałają wały jak sekta.... |
Właśnie przeczytałem "Media o nas" - ani jednego artykułu. Ale to ta sama sieć. Jest tam adres tego sklepu na Nowosądeckiej.
|
Cytat:
to ja mam najlepszy komputer w galaktyce a koledzy, macie najlepsze komputery we wszystkich wymiarach. |
|
Odkopuję, bo wydaje mi się, że dostałem dziś do skrzynki ich ulotkę. Niestety nie mam ostatnio za bardzo czasu, żeby sprawdzić, czy to oni, więc jeśli ktoś z okolicy mógłby, to byłoby fajnie. Różowa ulotka jest łudząco podobna do ich wszystkich reklam i komputer, którego podano cenę "miesięczną", bez całkowitej, monitor na ilustracji sugerujący, że jest w zestawie i niby urządzenie wielofunkcyjne gratis.
Już wysłałem @ do ludzi ze stronki "uwagakomputery" i czekam na odpowiedź. A może ktoś już widział ten sklep? Adres: ul. Nowosądecka 54, Kraków. Na ulotce nie ma ani nr telefonu, ani adresu strony WWW. Jak na sklep w Krakowie, który stać byłoby na takie promocje, to jest co najmniej dziwne. :\ |
widziałem jzu to kiedyś :P niezle ludzi w jajo robia.. ;/ ech Polska...
|
Tak? To znaczy, że nie jestem na bieżąco.. Kiedyś, jak dokładniej przygladałem się tej sprawie, to były to zwykłe certyfikaty jakiś nie istniejących w ogóle firm. Jeśli teraz powołują się na takie, to to kolejne przestępstwo, jakie popełniają..
|
Chip i Vercomp nie istnieje ?? To o ich certyfikaty glownie chodzi ...
|
Cytat:
A przy okazji - pamiętacie, jak swego czasu robiłem tutaj taką małą ankietę na temat wyboru zestawów komputerowych starając się udowodnić, jak można manipulować klientem? Poszukam dzisiaj projektu, który na ten temat robiłem i postaram się zamieścić do wglądu. Jak zobaczycie wyniki dokładnie potwierdzają to, z czego teraz korzysta ta firma.. |
Jak piszesz na ulotce Athlon 3200 a dostajesz 2300 (3200 to tylko max obslugiwany przez plyte glowna, co jest dopiero na umowie generowanej bezposrednio przed zakupem) to chyba jednak jest oszustwo.
Acha - no i bezprawne wykorzystywanie certyfikatow ... |
No nie zgodziłbym się.. ich działalność podpada pod ładne kilka paragrafów poczynając od świadomego wprowadzania klienta błąd, poprzez nieprawdziwej reklamy, do niespełniania warunków wyposażenia sklepu.. Tak czy siak są to po prostu oszuści i takich trzeba tępić.
|
oni nie oszukuja tylko zeruja na glupocie ludzi ktorzy nie czytaja umow
|
Na forum było, a i ja ostatnio dostałem ich ulotkę. Pojawili się we Wrocławiu i już miałem się do nich przejechać, ale wypadło mi kilk spraw i nie miałem na to czasu. Zresztą może to i lepiej, bo wybierałem się tam z zamiarem "dyskusji", a także w razie potwierdzenia, że jest to oczywiste oszustwo, wezwania policji i rozdmuchania sprawy. Zresztą niewykluczam tego jeszcze, ale na razie nie mam na to czasu.
W każdym razie to kpina, że wszyscy wiedzą, co to jest i jakoś nikt nie może z tym zrobić porządku. Ale w sumie czego ja w kraju oczekuję.. uczciwości? Ehhh.. źle ze mną... |
ja bede tam jutro z dyktafonem i mikrofonem w rekawie:) wiec strona wzbogaci sie o kolejny material:)
|
bylo juz gdzies na forum o tej firmie
(chyba w megatemacie o dowcipach etc ;) ) |
uwagakomputery.pl
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:56. |