Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Poszukuje programu do odtwarzania muzyki (https://forum.cdrinfo.pl/f5/poszukuje-programu-odtwarzania-muzyki-56012/)

Ormianin 01.09.2005 07:58

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
gdyby jedna rzecza jaka mnie trzyma od foobara bylo kilka(set) plikow w mp3pro to uzylbym boskiego odtwarzacza, ktory je czyta, zamienil na wav, przekompresowal do czegos innego i cieszyl sie foobarem
niby to stratny proces, ale z mp3pro to i tak niewielka strata

nie wiem czemu nie powstal plugin z obsluga mp3pro, moze dlatego, ze to zamkniety komercyjny standard a moze nie. nie wiem, ale chyba nie powstal, bo kiedys nawet probowalem go dla ciebie zlokalizowac.

No wlasnie, sek w tym ze mam wlasnie te kilkaset plikow w formacie mp3pro, zgranych na CDRach, jakos konwertowac to do formatu mp3 nie jest mi na reke, jasne da sie, ale po co? skoro moge tego posluchac w winampie (uzywam ostatniej wersji z seri 2.9x) jest plugin, wiem SID ze szukales dla mnie zrodla tego plugina, ale jednak po przeoraniu netu nic konkretnego nadal nie udalo mi sie odnalezc, mam nadzeje ze autorzy, a moze sami userzy kiedys sprobuja sie z tym uporac... oprocz winampa, ktory ma plugin do mp3pro, ten format odtwarza jeszcze Classic Media Player (darmowy), Nero Player, Thompson Player (darmowy), a nawet WMP od wersji 7.x

nimal 01.09.2005 07:41

generalnie to mi sie odoba - pada pytanie jaki odtwarzacz, cala strona peanow na czesc foobara, po czym podsumowanie - zainstalowany zostal winamp :D
no, ale jak kto woli

rosol 01.09.2005 07:38

Ja kiedys mialem foorbara i nie narzekalem. Przyznaje bardzi fajny program, szybki... ale ... zaczal mnie wkurzac, bo co jakis czas resetowaly mu sie ustawienia, tzn jak mi sie komp zawiesil albo cos takiego. No i nie chcialo mi sie ustawiac od nowa playlist i ustawien wiec zrezygnowalem;( a szkoda bo to fajny program.

-Sid-The-Rat=> 01.09.2005 01:36

gdyby jedna rzecza jaka mnie trzyma od foobara bylo kilka(set) plikow w mp3pro to uzylbym boskiego odtwarzacza, ktory je czyta, zamienil na wav, przekompresowal do czegos innego i cieszyl sie foobarem
niby to stratny proces, ale z mp3pro to i tak niewielka strata

nie wiem czemu nie powstal plugin z obsluga mp3pro, moze dlatego, ze to zamkniety komercyjny standard a moze nie. nie wiem, ale chyba nie powstal, bo kiedys nawet probowalem go dla ciebie zlokalizowac.

a co do wygladu - ui columns i kilka paneli i wszystko jest na wierzchu, lacznie z kontrola glosnosci :)

Ormianin 01.09.2005 00:19

Cytat:

Napisany przez nimal
Foobar2000
the one and only ||

A ja nadal nie wiem jak w foobarze mozna odsluchac poprawnie mp3pro... jesli nie mozna wogole to dla mnie dyskwalifikacja

Yarozelsky 31.08.2005 22:49

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
w Foobarze?

np. na klawiaturze numerycznej ... - i +

Cytat:

Napisany przez Piterniel

ok, dzieki :sciana: :zawstydz:

Piterniel 31.08.2005 22:46

http://img317.imageshack.us/img317/599/lite7bf.jpg

Tutaj :D

Kasprzak 31.08.2005 22:40

w Foobarze?

np. na klawiaturze numerycznej ... - i +

Yarozelsky 31.08.2005 22:38

mam takie malutkie banalne pytanie -gdzie jest jakis suwak VOLUME ;) albo gdzie go właczyc,jakos nieumiem znalesc :'(

mr_spock 30.08.2005 19:07

foobar jest szybki? u mnie dodawanie plikow do listy trwa wiecznosc.

IceManSpy 30.08.2005 12:00

jednak zainstalowalem winampa 2.91 i jest super. thx wszystkim :piwo:

Kasprzak 30.08.2005 10:23

rowniez i ja...zostalem kiedys "zaproszony" do skorzystania z Foobara2000 (dokladnie to Sid byl :piwo:), i pamietam, zainstalowalem, nie moglem sie przywyzczaic i odinstalowalem, ale po paru godzinach stwierdzilem, ze on moze calkiem dobrze wygladac gdy zastosuje sie ustawienia w ColumsUI - wtedy lista wyglada prosto, pokazuje duzo informacji, sam player nie zabiera duzo zasobow, a jest prosty i ma jakosc lepsza od WinAMPa.
Rowniez polecam Foobara

Banana Coctail 29.08.2005 23:25

I foobar nie musi mieć wypakowanych plików (prócz TAR i ACE), można udostępniać muze w emule i słuchać jej jednocześnie bez marnowania miejsca.

Yarozelsky 29.08.2005 23:07

Zassałem Foobara no i zadziwil mnie ,naprawde dużo formatów obsluguje,super szybko startuje.Jedyny minus taki ze wyglada jak rejestrator dzwieku z wingrozy :fiu: ale i tak winamp poszedl w niepamiec ;)

kodziu 29.08.2005 23:04

@nimal

Foobar jest extra, ale trzeba lubić brak wodotrysków :D

Założę się że 80% młodzieży woli winampa i temu podobne wynalazki... bo ładnie wyglądają ;)

nimal 29.08.2005 22:10

Foobar2000
the one and only ||
jedyna wada wzgledem winampa - winamp ma super radio internetowe - showacast
ale pod wzgledem odtwarzania, szybkosci startu, zarzadzania playlistami i mnogoscia obslugiwanych natywnie formatow foobar to potega
i jest piekny - prosty interface bez zadnych udziwnien - i tak odtwarzacz siedzi caly czas w trayu - wiec po co mi dziwne wygladay? (jak ktos chce to sie da - sa skory do foobara) no i mozliwosc posiadania wielu playlist... i wszstkie mozna ladowac przy starcie... i nie wyglada to jak w winampie - ze playlista z np 1000 piosenek laduje sie minute - w foobarze to trwa niezauwazalnie ktorko...

ale sie rozczulilem :serdusz:

IceManSpy 29.08.2005 22:10

a moze jakies screeny? w czym sa dobre?? bo chce jakis fajny bo mam eraz winampa 5.03 bodajze ale muli ze ja juz nie moge

Banana Coctail 29.08.2005 22:06

Foobar2000 special edition.

mensir67pl 29.08.2005 20:31

JetAudio :piwo:

Mich@ł 29.08.2005 20:29

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
Winamp 2.91 aktualnie korzystam i nie narzekam ;)

Jest to według mnie najlepsza wersja Winampa jaka wogóle wyszła...
Wersje 5.x są już strasznie przymulone ;)

PIOTR34 29.08.2005 20:14

Winamp 2.91 aktualnie korzystam i nie narzekam ;)

IceManSpy 29.08.2005 20:10

Poszukuje programu do odtwarzania muzyki

Tak jak w temacie tylko ze jeszcze chcialbym aby mial biblioteke gdzie jest spis piosenek jakie mam. WinAmpa nie chce bo sie dlugo wlacza. Chce czegos szybszego tzn aby szybciej sie uruchamial. Czekam na propozycje...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:54.