![]() |
Witam!
Chcialbym pograc w gre oparta na protokole IPX przez Hamachi. Dokladniej chodzi mi o Star Wars Episode One Racer. Ktos zmusil ta gre, aby latala? Wiem, ze sa problemy z IPX, ale nie umiem ich rozwiazac. Siedzialem, szukalem po sieciach i niestety kazde rozwiazanie dawalo marny skutek. Zaznaczam, ze w sieci lokalnej prawidziwej chodzi bez zarzutu ;) Jezeli ktos opalil gre oparta na IPX przez Hamachi to niech napisze jak to zrobil :> |
widze, że forumowa sieć umarła.
to ją reaktywuje. Nazwa: CDRinfo hasełko na priv i proszę o nick'a z forum :) |
ale nie działa chiałem z kumplem zrobić lana progs dziął sieć utworzona kolo podłaczony gramy w cs załozyłem plansze i dędka nie może sie podłączyć serwer nie dostępny ?? możę coś spiep**** ??? jeden bóg to wie
|
dobry program wg. mnie można oszukiwać gry, zakładac hosty jak na LANie i ciupać na patrząc nawet na problem NAT & NAT. - ale to tylko przykład zastosowania do zabawy
Ten program to dobry pomysł, tylko wielu nie ma pomysłów na jego wykorzystanie || |
Nie osłabiaj ludzi ;p
Oni sami sie dodadzą jak wbiją do sieci w której jesteś zalogowany |
dzięks
EDIT ale ja w PL wersji utworze połączenie Hamachi też to jak mam dodac użytkowników może jakieś screnny please EDIT 2 pół sukcesu |
http://files.hamachi.cc/HamachiSetup-0.9.9.9-pl.exe
To jest link do wersji PL |
trzeba był coś odświeżyć juz pisze dlaczego
mam te HAMAchi ale mam po włosku albo hiszpański i niewiem co zrobić żeby ta sieć była cośwłączyłem cos wpisałem i dalej lipa. Mam nadzieje że ktoś pomoże :) |
Cytat:
|
Cytat:
ja jakos rewolucji nie widze, bo malo uzyteczny - jak dla mnie.. pozdro ;) |
Cytat:
a tak wg mnie, to program jest rewelacja, ktos mial taki mega pomysl, ze powinien nobla dostac. moim zdaniem rewolucja na miare kazy. wlaczasz i jest !! masakra. |
no są patche ze chodzi po lanie nie? :)
np. mozna w Generalsa (C&C) ps, a to trzeba jakos ustawic czy jak? a jak z predkoscia? Ja mam np. 2mbit a kumpel 320. Pogramy sobie spokojnie? |
Cytat:
|
CO wy gadacie...wow :D
No to moze przetestujemy jakies gierki ktore wymagaja licencji w necie a po lanie chodzą :) |
Cytat:
Dokładnie tak :taktak: Sprawdzone w grze LAN w NFS Underground 2 ;) |
przez niego jakos grac "przez lan" mozna podobno?
pozdro ;) |
Właśnie też sobie o tym programiku przypomniałem :)
Miałem problemy z internetem, więc nie korzystałem z niego, ale już jest wszystko OK :D --update-- Ale ruch w biznesie stoi, bo jak narazie tylko ja jestem dostępny :( |
ogolnie widze ze uzywanie tego podupadlo :)
|
Nie ale musze sie uczyc dlatego bede rzadziej wpadał albo siedział po nocy:p
|
@Tribunal Ty juz na stałe ? Nie odłączyli Tobie rodzice neta ?;p
|
Mi cały czas wywala ze network jest full buuuu!
|
Chyba się nie da tak otworzyć portu dla niego bo korzysta z losowo wybranych. Łączenie strasznie długo trwa :( żeby wejść do foldera trzeba czekać chyba z 2 minuty. Przesyłanie plików w okolicach 10KB/s ale strasznie szarpie. Pewnie mój serwer sieciowy coś blokuje :(
|
właśnie z Ziele testujemy. Obaj za NATem i chodzi tragicznie.
NIedawno testowalem z kumplem (obaj na Neo z tym ze ja za routerem on nie) i bylo idealnie, szlo max laczem. ps. probowaliscie otworzyc port dla tego programu? |
A jak jest z siecią VPN? Może by o tym pomyśleć?
|
Bez sensu. Jak ktoś się wyłącza to niech zwolni miejsce dla innych.
Założyłem to z "2" na końcu. Kto potestuje wymiane ze mną? |
Ilość załączników: 1
Cytat:
@Ziele możesz akładać :) tylko aby była narazie zasada, że kto zalogował się na 1 konto - niech nie loguje sie na 2 :) |
Chciałem się podlączyć a tu lipa... sieć pełna ;) Może by zrobić drugą jakby piersza była zapchana?
CDRinfo.pl2 forum.crdinfo.pl2 Edit: udostępniłem folder i coś nie działa :/ Na virtual pc zrobiłem drugie konto i podpiołem się. Zalogował się ale przeglądać się nie da. |
A jak jest VPN czy jakoś tak, to ile osób może być jednocześnie podłączonych?
|
tak myslalem -.-" dzieki :)
|
Cytat:
|
Hm.... jest jakas szansa ze na Neo 128 wycisne wiecej niz 16kb/s przy downloadzie i 5kb/s przy uploadzie?
|
Ech... Tylko 16 osób może być jednocześnie zalogowanych w jednej sieci... :|
Narazie pozostaje mi czekać... |
Niedawno zainstalowałem programik i powiem, że jets całkiem fajny ;).
Żeby odemnie coś zassać musicie wpisać login i hasło: Login: Forum CDRinfo.pl Pass: forumcdrinfo.pl Miłego ściagania ;) |
dołaczyłem do Was :D fajny program :D i dużo szybkość :D max miałem 129
|
Cytat:
jak ktoś coś chce od kogoś ściągać to niech o tym poinformuje, w programie jest takie coś jak 'Send message' :) |
Cytat:
|
Takie jeszcze pytanie, jak włącze udostępnianie folderów to tylko wy macie do nich dostęp czy każdy użytkownik ma taką możliwość?
|
I proszę się przyznawać kto co ściąga, bo czasem widzę, że coś wysyłam a nie wiem co :haha:
|
Wszysko działa cacy :P
Thx @Patrix :) pozdrawiam |
Cytat:
no właśnie o to chodzi, niektórzy nie wiedza i nie włączają udostępniania plików/ nie udostępniają katalogu - wtedy jest taki komunikat |
No dobra, przyznawać się kto się włamał do mojego kompa :> ;)
a tak serio, to wszystko niby cacy, ale gdy chcę przeglądać kogoś zasoby to wyskakuje takie coś: |
no coraz więcej nas :)
TYLKO JEDNA UWAGA - piszczie nicki takie jakie macie na forum... bo "nieznajomi" beda blokowani :) PS Niektórzy zainstalowali ten program a wogóle nie wiedza jak to dziala i jakie są zasady sieci LAN... Jak chce zobaczyć zasoby to wyskakuje okienko o podanie hasła :| Jak jestescie zalogowani na haslo to je np. skasujcie i zostawcie puste pole... |
Hmmm... Fajne to :-). Zobaczymy jak to bedzie ;-)
|
kurcze! to tylko dla linucha oraz win 2k i xp :( to se nie poszaleje w robocie (win 98se) ale w domku......... ||
|
niezle to, podlaczajcie sie :P
pozdro ;) |
Cytat:
@Gallus : ja tez jestem za natem (router) i dziala, w obydwa kierunki |
Cytat:
Wejdź, to sprawdzimy || |
panowie a mozliwoś wysyłania 700 mb plików też jest??
|
Cytat:
także owszem bezpiecznie, masz jeszcze w tym szyfrowanie AES-256 || |
Cytat:
A w innych też muszą być jakieś możliwości konfiguracji :P |
Cytat:
|
Cytat:
i jakie łącze/ograniczenia masz |
Cytat:
|
Cytat:
swoja droga internet teraz nie ma granic NAT czy nie wew czy zew IP wszystko ładnie się łączy :) |
Trzeba tylko wyłączyć Firewalla, włączyć udostępnianie plików w Windowsie i.... HULAJ DUSZA!!
|
nawet ciekawa sprawa
|
ok sprobuje sie podalczyc, instalujcie...zobaczymy jak to chodzi...
|
Cytat:
|
Musze powiedzieć że to DZIAŁA !!!
To taki nasz prywatny kanał P2P/LAN 2-3 dni zrobimy test potem zmianimy haslo na trudniejsze i bedzie przyznawane na PW :) bedzie bezpiecznie hehe |
To przez ten most sieciowy :)
|
Ja niestety nie moge zalogowac sie do sieci... :|
http://img144.imageshack.us/img144/9...ipboard1rf.jpg |
A tu screen ze StatBara, który monitoruje prędkość przesyłania danych w sieci :)
--edit-- coś się nie chce zamieścić :haha: |
Cytat:
Wlasnie sciagam plik :)) tutaj screen... SZYKUJE SIE REWOLUCJA w wymianie plików :) |
hmmm a tak w sumie to po co to? :D
no chyba ze do pogrania w gry w ktore mozna tylko w sieci lokalnej, ale czy to zadziala? |
Cytat:
|
Niestety u mnie wymieka poniewaz jestem za nat-em :|
|
Miodnie to fakt, jakie sa transfery? Można pliki przesyłać? Trzeba mieć IP Publiczne?
|
hehe jak widać działa :)
|
Zainstalowałem, utworzyłem sieć CDRinfo (tak na spróbę :) )...
Może ktoś spróbowałby się z nią połączyć? Nazwa: CDRinfo.pl Hasło: forum.cdrinfo.pl Pozdrawiam ;) |
Sieć LAN przy wykorzystaniu internetu?
Dobrze rozumiem? Jeżeli tak, to miodnie :D |
a moglbys dokladnie wytlumaczyc o co w tym chodzi? :)
pozdro ;) |
Program Hamachi
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:48. |