Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Moto GP 3 securom 7 ! (https://forum.cdrinfo.pl/f11/moto-gp-3-securom-7-a-56225/)

Burt 08.01.2006 03:40

Cytat:

Napisany przez Rafi79
Mam problem z Moto GP3. Włancza się normalnie, szybki wyścig działa, a w trobie kariery wiesza się. Może ma ktoś jakies propozycje jak to rozwiązać. Z góry dzięki.

Ustaw wszystkie efekty na minimalne,nowe sterowniki jeszcze raz Direct x .
Jak to nie pomoże to pewnie masz walniętą grę.

Rafi79 08.01.2006 01:39

Mam problem z Moto GP3. Włancza się normalnie, szybki wyścig działa, a w trobie kariery wiesza się. Może ma ktoś jakies propozycje jak to rozwiązać. Z góry dzięki.

Burt 30.12.2005 02:29

Cytat:

Napisany przez georg
Od tego też ||

Od tego też. ||

georg 30.12.2005 01:42

Cytat:

Napisany przez Burt
Od tego jest śmietnik. ||

Od tego też ||

Burt 30.12.2005 01:22

Cytat:

Napisany przez bodzio_master
:bicz: <--- fajny emotek :)

Od tego jest śmietnik. ||

bodzio_master 29.12.2005 15:06

:)

:bicz: <--- fajny emotek :)

Mich@ł 29.12.2005 11:23

Wiem, że chciałeś dobrze, ale nie wolno tutaj dawać linków do *****ów...
Może lepiej go usuń zanim zrobi to ktoś z GTW :P

spidi 22.12.2005 19:14

Ten program ktory podal siegt... niestety ale mi nie dziala... czego bym nie probowal ciagle qrde wykrywa emulacje, zastrzelic sie idze. Heh.

dynek 22.12.2005 12:16

a jak to nagrac ?

wolf 22.12.2005 00:01

Ech SecuROM oraz SD w nowych wersjach sprowadzają się tylko do bloklostowania programów do nagrywania lub wirtualnych napedów nic nowego już w/w programach nie wymyślą. Dobrze ze jest chociaż StarForce od którego wieje innowacją i stanowi on dość ciężki problem

Burt 21.12.2005 19:05

Cytat:

Napisany przez Ghost_mode
1. Moto Gp 3 - v7.00.00.0005
2. Total Overdose - 7.00.00.0067
3. Crime Life - 7.00.00.0008

SR.7Stop v1.2 działa tylko z pierwszymi wersjami 7 generacji SR.
Przy nowszych każde ukrywanie za pomocą tego programu zakończy się...

Racja.Moto GP uruchamia się ale nie za każdym razem.Natomiast Total Overdose uruchomił mi się tylko 2 razy.Jeszcze nie wymyśliłem dlaczego się tak dzieje ale wydaje mi się , że chodzi tu o kolejność uruchamiania poszczególnych programów , zwłaszcza SR 7 Stop oraz SecuRom noburn(w Vietcong2 ma to wielkie znaczenie).

Czekam na artykuł mając nadzieje że skńczą się problemy z SR7.
Właściwie to z StarForce 3 miałem mniej problemów niż z SR7.

:piwo: :piwo: :piwo:

Ghost_mode 21.12.2005 18:17

1. Moto Gp 3 - v7.00.00.0005
2. Total Overdose - 7.00.00.0067
3. Crime Life - 7.00.00.0008

SR.7Stop v1.2 działa tylko z pierwszymi wersjami 7 generacji SR.
Przy nowszych każde ukrywanie za pomocą tego programu zakończy się
sympatycznym komunikatem jak poniżej:
http://img362.imageshack.us/img362/7469/error5le.th.png
To przykładowy komunikat z gry FEAR 1.02.
W wersji 1.00 z SR v7.00.00.0128 działał SR7.Stop,
jednak po aktualizacji do 1.02 z SR v7.00.00.0149 musimy zrezygnować z tego programu. (Co nie oznacza, ze nie ma innych metod ;) )

Twoja metoda okazała się nieskuteczna z FEAR 1.02 ale może pomoże forumowiczom z innymi tytułami, które wymieniłeś, a przecież o to chodzi :piwo:

Dodam, że niebawem pojawi się w naszym serwisie szczegółowy artykuł, jak skopiować SR7 i wypalić poprawnie na płytę ! ! ! nie męcząc się z blacklistowaniem i napędami wirtualnymi. Uchylę rąbka tajemnicy i dodam, że pierwsze testy skopiowania 1:1 SR7 zakończyły się powodzeniem.
Jednak musicie być cierpliwi gdyż prace nad artykułem trwają, a przed SR7 chcielibyśmy dokonczyć przewodnik kopiowania SD nad, którym prace zaczęły się znacznie wcześniej ...

sight 21.12.2005 17:27

Ilość załączników: 1
jest prostrzy sposób na odpalenie (dla Daemon Tools 4.0!!!!!)
1. Moto Gp 3
2. Total Overdose
3. Crime Life
(gry zabezpieczone securom 7)
Dla tych, którzy nie chcą bawić się z Antblaxxem

---------------------------------------------------------
1. Instalujemy gre.
2. Ściagnij program SR7.Stop (dodałem go nizej).
3. Instalujemy Daemon Tools 4.0 (na alcoholu 120 nie działa).
4. w programie SR7.Stop naciskamy "HIDE" (i pozostawiamy go w tym stanie)
5. Wchodzimy do katalogu gdzie zainstalowaliśmy grę, [znajdujemy .exe gry], kilikamy na niego prawym przyciskiem myszy --> Właściwości -->zakładka zgodność -->Zaznaczamy opcje Uruchom w trybie zgodności z Windows2000 (zatwierdzamy)
6. oczywiście do Daemon Tools 4.0 montujemy obraz gry w formacie .mds
7. odpalamy gre z .exe

Ghost_mode 05.12.2005 23:10

Drogi @Oril już raz edytowałem to co napisałeś i cenzurowałem z prośbą o wiecej kultury w wypowiedziach. Po powyzszym poście widzę, ze nie wiele sie zmieniło. Więcej nie będę ostrzegał.

Oril 05.12.2005 22:39

****aaa no nieeee!niee!nieee!****aa niee!!!normalnie ****a nerwicy można dostać od tego kurestwa!!dalej ****a u mnie lipa,no ja teg o chyba ****a już niewytrzymam,ale *** z tym, dalej będę próbował

spidi 05.12.2005 20:12

Heh Burt dzieks za porady, ale nadal nie chce dzialac... ciagle krzyczy, ze emulacje wykrywa :/. Irytujaca sprawa.A swoja droga czy Securom noburn po wlaczeniu go tez wysyla dlugi komunikat, w tym ze komunikacie z roznymi znakami ala "A umlaut" i innymi takimi ?? Po nacisnieciu "tak" nic sie nie dzieje i gdy walczam do DT obraz potem uruchamiam z ikony na pulpicie albo z progtamu AntiBlaxx to znowu mowi ze wykryl emualcje... i tak ciagle... siedze nad tym 3 dzien i powoli psyhicznie odpadam :D. Nie wiem ile jeszcze takich prob wytrzymam.

Burt 05.12.2005 16:25

Ilość załączników: 2
Spróbuj tak:
Zainstaluj ponownie Daemona(pewnie po tych eksperymentach masz niezłe bagno)
Włącz emulację tlko SecuRom.
Podłącz obraz do Antiblaxa.
Uruchom SecuRom noburn.exe.
Dopiero teraz podłącz obraz do Daemona.
Jeśli nie ruszy to odłączobraz od Daemona i zrestartuj kompa.(albo tylko restart bez odłączania obrazu)
Jeszcze raz odpal Securom noburn.exe
Podłącz obraz do DT.
Powinno śmigać.
Z Vietcongiem2 i FEAR działa . Ale Vietcong2 potrzebuje restartu no i kombinowania,bo nie zawsze działa.Jak nadal nic to pisz- pomyślimy.

Właśnie znalazłem ten programik i go testuje.
Znalazłem też nowszego Antiblax'a 1.18.Nie wiem czy sie różni od poprzedniego ale może...(znalazłem je w naprawde niebezpiecznych rejonach netu :) )
Może okażą się pomocne.Szukam dalej :pisze:

loki7777 05.12.2005 16:18

znam rozwiazanie na wasze bolaczki, kupci oryginal, zaoszczedzicie sobie nerwy

spidi 05.12.2005 16:10

Czyli mamy podobne zmartwienia Oril :D

Oril 05.12.2005 14:58

kurde,takiej lipy to dawno nie widziałem z tyymi programami,np jak chcę se włączyć cd virtual hidera to wyskakuje komunikat:"nie można odnaleść określonego pliku",a jak włączam securom noburn to wyskakuje jakiś bełkot z pytaniem yes i no ,to daje yes i dalej lipa,i jak tu sie nie wk..wić no!.
jeszcze z tym [cenzura] antyblazem spróbuje pokombinować

Mich@ł 05.12.2005 11:24

@Oril.. Skoro gra zabezpieczona jest Securom 7, to dlaczego używasz narzędzia do ukrywanie SafeDisc 4 ???
Próbowałeś wyżej podanych porad (Burt powyżej dał 2 programy, wypróbuj je)...

Oril 05.12.2005 01:37

Witam,u mnie sytuacja wygląda następująco:
mam zainstalowanego demona 4 ,alcohola 120 ,sd4_hide,virtual disc hidera i zainstalowaną moto gp 3 z obrazu płyty nrg(nero).Ok więc 1 opcja-łąduję obraz płyty moto gp nrg do alcochola,po czym uruchamiam sd4hd włączając tam opcje hide i odpalam moto gp 3 po czym wyskakuje mi okienko:"emulated detected please deactivate virtual drive and amulation software"i lipa.
przechodzę do 2 opcji, ładuję obraz do alcochola ale tym razem wyrzucam sd4hd a włączam virtual cd hider na funkcje hide all virtual drives,włączam moto gp 3 i wyskakuje mi okienko:"a required security module can not be avtivated.This program can not be executed".i znów lipa.
więc przechodzę do 3 opcji,wywalam obraz płyty z alcochola i wrzucam go do demona 4 i włączam sd4hd na funkcje hide i uruchamiam motogp 3 i wyskakuje mi komunikat:"original disc could not be found or authenticated" i lipa
4 opcja, ostro wkur...ny znów zamontowałem obraz w demonie ale wyrzuciłem sdh4d a uruchomiłem vrtual disc hider i uruchamiam moto gp 3 po czym znów wyskakuje mi te gówno:"a required security module can not be avtivated.This program can not be executed".i ku..a znów lipa,wiecie może jak uporać sie z tym problemem nadwyraz stresującym????

Burt 04.12.2005 23:46

Cytat:

Napisany przez spidi
Jak uruchamiam SecuRom_noburn to mi wyskakuje jakis komunikat polowa wyrazow wyglada jak majaczenie postrzelonego araba :/. I mam 2 mozliwosci wlaczyc "tak", lub "nie".... W obu przypadkach nic sie nie dzieje... heh zaczyna mnie to irytowac.

Majaczenie araba...? :) Kliknij na TAK.Daemon powinien być ukryty dla SecuRom'a.

spidi 04.12.2005 21:14

Jak uruchamiam SecuRom_noburn to mi wyskakuje jakis komunikat polowa wyrazow wyglada jak majaczenie postrzelonego araba :/. I mam 2 mozliwosci wlaczyc "tak", lub "nie".... W obu przypadkach nic sie nie dzieje... heh zaczyna mnie to irytowac.

Burt 04.12.2005 16:37

A używałeś SecuRom_noburn.exe?Działa tak samo jak Virtual CD hider.

spidi 04.12.2005 14:39

Virtual CD hide

Mam problem... z grą Total Overdose. Probowalem wszystkie z podanych przez Was rozwiazan i niestety zadne nie skutkuje. Najprostrze a tym samym najleprze rozwaizanie to moim zdaniem uzycie programu: Virtual CD hider. Po uruchomienieu faktycnzie kolo zegara pojawia sie ikona i wogule, ale kiedy wlaczam "hide all virtual drivers" nie pojawai sie zaden komunikat ktory potwierdzal by ukrycie virtuala. Nic. A kiedy najezdzam kursorem na ikonke pisze "Virtual CD-drivers are UNHIDDEN" Powiem jeszcze ze mam Daemon'a 4.0.0. To w czyms przeszkadza ?? Musi byc koniecznie starsza wersja jaka podajecie ?? Acha po probie odpalenia gry wyskakuje komunikat o wykryciu emualcji :/. Moze mi ktos wytlumaczyc czemu nie dziala mi Virtual CD hide ??

Burt 26.11.2005 02:50

Anti-blaxx 1.17

Tu jest nowszy Anti B...niż ten od sight eye :respect:

Burt 25.11.2005 04:46

Dodatek do Daemon Tools (3.47 i 4.00)

Przed odpaleniem gry z Securom 7 odpal Securom check fix.To ukryje wirtualne napędy.Z Vietcong 2 mi działa. :)W Daemonie włącz tylko emulację Securom 7.To działa z innymi grami z SR7.DODATEK dołączyłem :respect:

jac_olek 24.11.2005 22:59

Cytat:

Napisany przez Michael00
Skuteczny sposób na Securom 7:
1. Zainstalować obraz płyty w napędzie wirualnym
2. Zrobić odczyt płyty z tego napędu, ale programem BlindWrite 4.5.7
3. Ściągnąć z neta plik BWA do kopiowanej gry
4. Skopiować ten plik do folderu gdzie jest utworzony wcześniej przez BlindWrite, obraz płyty.
5. Wypalić obraz przy pomocy BlindWrite 4.5.7, prędkość zapisu (4x lub 8x).

Nagrałem tym sposobem MotoGP3, i gra działa we wszytkich testowanych napędach :)
Jeżeli chcecie uruchomić grę z nagrywarki to nie zapomnijcie ukryć ATIP.

Kolego próbowałem odpalić Total Overdose sposobem który jest opisany u "sight'a" i niestey nie działa, dlatego chce spróbować odpalić twoim sposobem, tylko że nie mogę znaleźć tego pliku BWA. Jeśli możesz to wyślij mi ten plik na mail : jac_olek@poczta.onet.pl a jeśli nie to podaj link do adresu strony z tym plikiem

Waldmoor 31.10.2005 23:44

Virtual CD Hide + D-Tool działają też (jako jedyne) na Civilization 4.
Chwalmy pana!

mateofi 22.10.2005 22:05

a u mnie jakoś nie działa to co napisałeś :(

spróbuje sposób Michaela!

o co chodzi w punkcie 3:

sight 17.10.2005 19:37

Cytat:

Napisany przez sight
jest prostrzy sposób na odpalenie gier
1. Moto Gp 3
2. Total Overdose
Dla tych, którzy nie chcą bawić się z Antblaxxem 8 )

1. Instalujemy gre.
2. Ściagnij program Virtual CD Hide (dodałem go nizej).
3. Instalujemy Daemon Tools 3.47 (na alcoholu 120 nie działa).
4. Po uruchomieniu tego programu pojawi się nowa ikonka koło zegara, klikamy na nią prawym przyciskiem myszy i wybieramy Hide all virtual drives.
5. Wchodzimy do katalogu gdzie zainstalowaliśmy grę, [znajdujemy .exe gry], kilikamy na niego prawym przyciskiem myszy --> Właściwości -->zakładka zgodność -->Zaznaczamy opcje Uruchom w trybie zgodności z Windows2000 (zatwierdzamy)
6. oczywiście do Daemon Tools 3.47 montujemy obraz gry w formacie .mds
7. gramy 8 )

widze ze porada jak odpalic gre sie przydała 8 )
przeszło 1000 ludzi :spoko:
dodam jeszcze ze gre F.E.A.R. odpalamy tak samo :idea:

Michael00 13.10.2005 18:50

Skuteczny sposób na Securom 7:
1. Zainstalować obraz płyty w napędzie wirualnym
2. Zrobić odczyt płyty z tego napędu, ale programem BlindWrite 4.5.7
4. Skopiować ten plik do folderu gdzie jest utworzony wcześniej przez BlindWrite, obraz płyty.
5. Wypalić obraz przy pomocy BlindWrite 4.5.7, prędkość zapisu (4x lub 8x).

Nagrałem tym sposobem MotoGP3, i gra działa we wszytkich testowanych napędach :)
Jeżeli chcecie uruchomić grę z nagrywarki to nie zapomnijcie ukryć ATIP.

Neo 13.10.2005 16:53

a nie wiem.. u mnie dziala na virtual-cd-hide.rar ... tylko ze miniimage u mnie ni cholery nei dziala... chodz jak zalacze obraz gry zrobiony z orginalu to dziala :)

kwiat79 04.10.2005 19:50

Nie działa:-((((

Cytat:

Napisany przez sight
1. Moto Gp 3
2. Total Overdose

1. Instalujemy gre.
4. Po uruchomieniu tego programu pojawi się nowa ikonka koło zegara, klikamy na nią prawym przyciskiem myszy i wybieramy Hide all virtual drives.
7. gramy 8 )

Zrobiłem wszystko tak jak napisałeś i lipa :'( Jak próbuję odpalić grę wyskakuje mi okienko z napisem "Emulator detected! Please deactivated virtual drive and emulation software". A jeśli wyłączę Daemona to oczywiście krzyczy mi, żebym wrzucił odpowiedni dysk. Jak to uruchomić? Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc :piwo:

mateofi 04.10.2005 15:23

pomogło to!

lecz mam drugi problem odnośnie MotoGP3 ! Zrobiłem to co napisał Sight ! Nie działa
wyskakuje błąd:

http://img127.imageshack.us/img127/6792/b0ax.jpg

sight 04.10.2005 09:19

Cytat:

Napisany przez mateofi
witam,

nie mogę zainstalować Deamon Tools V3,47 !

Wyskakuje mi taki błąd:

http://img328.imageshack.us/img328/91/a5sp.jpg

czy mógłby mi ktoś pomóc w tej sprawie??

Pozdrowienia

Kolego musisz usunąć z rejestru niepotrzebne zapisy.
Po kolei:
Menu start uruchom regedit.
wybierz HKey_Local_Machine\System\CurentControlSet\Service s i znajdź zapisy d347bus i d347prt i usuń je.
Następnie wejdź do Windows\System32\Drivers folder i zrób to samo.
Zresetuj komputer i instaluj program od nowa.
Powinno byc OK.
Pozdrawiam

mateofi 03.10.2005 21:17

witam,

nie mogę zainstalować Deamon Tools V3,47 !

Wyskakuje mi taki błąd:

http://img328.imageshack.us/img328/91/a5sp.jpg

czy mógłby mi ktoś pomóc w tej sprawie??

Pozdrowienia

pite_R 02.10.2005 00:04

uciążliwy błąd moto gp 3

hej..a ja z moto gp mam problem większy. mianowicie antiblaxx i sposób z virtual-cd-hide nic nie daje. non stop ten sam problem. tzn..wyskakuje mi coś takiego: wystąpił błąd z aplikacją mfc luncher. wiecie co może być przyczyną? miałem to samo z star warsem commando.
athlonxp1800+; k7s5a; radeon9600; 512ddr
pomóżcie mi bo się pogubiłem z tym już :\

Tomixax 01.10.2005 02:15

Witam!Sight no teraz śmiga bez zażutu ale tak jak pisałem wcześniej z antiblaxx116 miałem problem po resecie wyskakiwał mi błąd deamona Obecnie gram w Total Overdose i śmiga Pozdrowienia :)

sight 27.09.2005 15:47

1. Moto Gp 3
2. Total Overdose

1. Instalujemy gre.
7. gramy 8 )

Major1206 27.09.2005 15:33

No ale jest też wersja clone mds/mdf i o niej mówie

lg 26.09.2005 21:26

ludzie czytajcie pliki .nfo Mam wersje MotoGP 3 (PROPER). Wystarczy zainstalowac oto ten program BlindWrite 4.5.7 wylanczyc w opcjach Autoplay, nagrywac w DAO PW 4-12x i potwiedzic potem yes jak was bedzie pytac.ten sposob u mnie dzila gra bez zarzutu.

Michael00 26.09.2005 19:29

Mógł by mi ktoś podesłać plik MDS tej gry, bo u mnie po spatchowaniu (w TwinCreatorze) obrazu MDF plikiem MDS, gra nie działa nawet w wirtualnym napędzie, więc jeżeli ktoś ma poprawnie wykonany plik MDS lub BWA to proszę o podesłanie go na eMaila: Michael0@vp.pl

Major1206 25.09.2005 12:31

http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=126424 - sposób na przegranie moto gp3 - i mnie działa bez antiblaxx i tego typu badziewi

dariusz46 19.09.2005 14:55

:)

umnie wszystko działa i sobie gram :)))))0

Neo 16.09.2005 21:03

Cytat:

Napisany przez sight
to ciekawe jak odpalicie Total Overdose (juz wyszło) jak nie mozecie moto gp3 - to samo zabezpieczenie
powodzenia ^_^
http://www.gamershell.com/pc/total_o...reenshots.html

a co tu takiego smiesznego?

sight 16.09.2005 11:42

to ciekawe jak odpalicie Total Overdose (juz wyszło) jak nie mozecie moto gp3 - to samo zabezpieczenie
powodzenia ^_^
http://www.gamershell.com/pc/total_o...reenshots.html

adbok 15.09.2005 22:54

a wiecie moze dlaczego jak odpalam Anti-Blaxx1.16 to mi wywala "important files missing"
jakiegos pliku brakuje??

Neo 11.09.2005 17:57

a u mnie jest jeszcze inny blad.... jak uruchamiam gre w anti-blax to wyskakuej error 55 i program sie wylacza.... tak wiec pupa z gry

sight 09.09.2005 21:47

Cytat:

Napisany przez LOBO GTW
Sight Dzieki Dziala Tylko Wiesz Co Mi Sie Robi , Ja Zaczynam Juz Grac Widze Motor To Pisze Ze Musi Byc Plyta W Cd Room I Lipa I Sie Wyl.

a odpalasz w daemona347 (nie mozan mieć alcohola 120 i daemona :nie: )
u mnie na alkocholu "Pisze Ze Musi Byc Plyta W Cd Rom"

M@X 09.09.2005 21:46

Bardzo prawdopodobne ze naped wirtualny musi nazywac sie w systemie "d347..." costam nie pameitma dokladnie a jego szyna "d347bus"... Jesli nazwy te sa inne moga byc rpoblemy... Niestety nie tak latwo pozbyc sie odwolna do urzadzenia z sytemu - trzeba przeleciec rejestr w poszukiwaniu tych nazw i wywalic wszystkie odnosniki i dopiero wtedy instalowac na nowo!

Tomixax 09.09.2005 17:02

Witam wszystkich !Sight gierka odpaliła spoko tak jak opisałeś ale problem pojawił się podczas reseta nie pamiętam czy to było raz czy dwa wyskakuje błąd daemona i wtedy chce zainstalować jeszcze raz daemona347 ale wyskakuje błąd idzie zainstalować starszą wersje346 ale jak kolega wyżej pisze podczas gry woła o płyte :'( Poz.

LOBO GTW 09.09.2005 16:40

Sight Dzieki Dziala Tylko Wiesz Co Mi Sie Robi , Ja Zaczynam Juz Grac Widze Motor To Pisze Ze Musi Byc Plyta W Cd Room I Lipa I Sie Wyl.

sight 08.09.2005 21:26

http://www.dvhardware.net/software/1836 <- Anti-Blaxx

Anti-Blaxx (patch 1.16)

dariusz46 08.09.2005 09:52

Cytat:

Napisany przez MaGiO
wszystko proste tylko nigdzie nie ma żadnego "cukierka"więc. jakieś inne propozycje ??

niedziala

MaGiO 04.09.2005 16:02

wszystko proste tylko nigdzie nie ma żadnego "cukierka"więc. jakieś inne propozycje ??

sight 04.09.2005 13:08

po ustawienu odpalamy gre

sight 04.09.2005 13:05

odpalamu program Anti-Blaxx
(ustawiamy program)

sight 04.09.2005 13:01

Cytat:

Napisany przez MaGiO
Tradycyjne pytanie jak to obejść ? Prosiłbym o odpowiedż krok po kroku.

1. instalacja gry MotoGP URT 3
2. instalacja Daemon
3. instalacja Anti-Blaxx (wpisz w google)
Z zakupiona gra powinneś otrzymać cukierka do programu Anti-Blaxx
[wiadomo co z cukierkiem zrobić] :fiu:

MaGiO 03.09.2005 23:32

Moto GP 3 securom 7 !

Tradycyjne pytanie jak to obejść ? Prosiłbym o odpowiedż krok po kroku.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:31.