![]() |
Cytat:
ja mam jeszcze takie nero :D http://img138.imageshack.us/img138/8430/nero8ty.th.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Oj bidoku :glaszcze: jeszcze tyle musisz sie nauczyc. :bicz: :bicz: :bicz: Przeczytaj sobie w regulaminie pkt 5 ,12 i 14. |
Cytat:
|
heh, ale zalecialo dziecinada :|
bootowalnego xp bez utraty bootowalnosci mozesz przegrac kazdym programem ktory wykonuje obraz cd lub kopiuje on the fly, bootowalnosc stracisz jedynie kopiujac pliki na hdd... |
Cytat:
A który to program ma w opcjach RESET w czasie nagrywania ? :P . :glaszcze: |
Cytat:
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak ! :na_ucho: On jest NOWY :smoczek: . |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tak wiec?? Dalej moje pytanie. mam juz bootowalna XP to moge przegrac ja alcoholem albo clonem?? a czy moge tez przegrac nero?? ktory z tych programow bedzie najlepszy ale tak aby nadal byla bootowalna P.S. I nie rob sobie jaj z uzytkownikow ktorzy juz sa troche na forum. Jestes tu nowy!! :bicz: |
Cytat:
Przy ponad 800 postach trudno niczego nie wiedzieć :idea: Ale ciągle coś dopisując za miesiąc też będę miał w ten sposób 1000 postów na liczniku :ja_chce: Czyż nie ? . |
Cytat:
|
Cytat:
ciekawe kiedy załapiesz, że robi sobie z Ciebie polewę od początku? || edit: cała winzgroza wywalona na pulpit :fiu: to musiało wyglądać :spoko: ^_^ |
Cytat:
Nabijasz sobie w ten sposób ilość postów ? 8 ) To TU taka moda panuje ? :niepow: SAM przegraj i się przekonasz . :jezyk: . |
ale jezeli mam juz bootowalna XP to moge przegrac ja alcoholem albo clonem?? a czy moge tez przegrac nero?? ktory z tych programow bedzie najlepszy ale tak aby nadal byla bootowalna
|
Apropo XP ja zamiast bootowalnej zrobilem sobie WIN XP Live na wzor Knoppixa :) Kto kupil ostatniego chip'a wie o czym mowie :) str 130
"Okna z krążka proszę" polecam niezla sprawa |
Cytat:
Ja używam NERO ponieważ mam go od lat i nie widzę potrzeby jego zmiany. :serdusz: Najważniejszy jest zawsze tylko ten pliczek bootujący. Bez niego CD nie będzie "bootable" i sama nie wystartuje. :czytaj: . |
Cytat:
Tak luzem po całym pulpicie :banan: Cytat:
Cytat:
Wskazuję jego miejsce programowi NERO i on już resztę robi sam :fiu: . |
Bo ja mam juz bootowalnego XP tylko nie wiem czy mprzegrac tak aby nadal byl bootowalny.
|
Cytat:
|
Cytat:
W nero chyba nie ma takiej opcji?? I jak wykorzystujec ten plik boot.bin |
Cytat:
Skopiowałem WSZYSTKIE pliki z orginalnej CD z systemem XP do folderu na komputerze. 8 ) WSZYSTKIE to WSZYSTKIE !!! Ja to zrobiłem najprostszą metodą: "zaznacz wszystko" i "kopiuj" . :pisze: Wyodrębniłem plik startowy boot.bin za pomocą programu UltraISO (przed chwilą sciągnąłem legalnie ze strony producenta ten programik). :banan: Nagrałem płytę CD programem NERO wybierając opcję "płyta startowa" i wykorzystujac ten pliczek boot.bin. :serdusz: Nagraną płytę od razu sprawdziłem po restarcie komputerka czy działa. ??? A że przy starcie od razu pokazało się słynne: "Dowolny klawisz..." (lub podobnie) czyli płytka jest sprawna ! :serdusz: Ot i wszystko :fiu: . |
UDAŁO SIĘ !!! :banan:
Programem UltraISO a nie CDRWin jak pisze na stronie tego portalu :nie: Być może wina leży...w wersji CDRWin 8 ) Ale mam już ORGINALNY pliczek *.bin wyekstrahowany z ORGINALNEj płyty CD z systemem i ten pliczek DZIAŁA i...o to mi chodziło ! :serdusz: DZIĘKI za odpowiedź ! :piwo: |
A co do tego temat. Mam bootowalna XP z SP2 i czym moge zrobic "kopie zapasowa" || ??
|
Boota wyodrębnisz programem UltraISO ;)
|
Płyta BOOTOWALNA z XP .
Chciałem zrobić kopię CD z systemem XP i oczywiście, że by ta kopia była BOOTOWALNA - tak jak orginał . :serdusz:
Chciałem skorzystać z orginalnego pliku BOOT.bin wyodrębnionego z orginalnej CD . :banan: Wyodrębniłem ten pliczek DOKŁADNIE wg. wskazówek z tego portalu: XP+SP1 - Krok po kroku I TU jest problem :klnie: Ten mój pliczek boot.bin NIE DZIAŁA !!! :wsciekly: Działa TYLKO pliczek ściagnięty ze strony, ale to NIE JEST pliczek taki jak orginalny z mojej płyty ! ??? Sprawdzałem zawartość OBU i ten ściągnięty NIE JEST plikiem wyciągniętym z orginalnego CD z systemem XP ! :jezyk: Czy komuś udało się wyciągnąć ten pliczek wg. metody tu opisanej i on DZIAŁA ? Czy jest jakiaś inna metoda na wyciągnięcie ORGINALNEGO pliczku boot.bin z CD ? Czy przyczyna nie leży przypadkiem w wersji programu CDRwin ? Ja używałem wersji 3.8K a nie wiem jakiej wersji użyto w przepisie zamieszczonym na tym portalu . Może w wersji programu jest problem ? :help: :help: ! POMÓŻCIE ! :help: . |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:54. |