![]() |
Sa dwie metody:
1. całość obrabiam dvdfab decrypter (darmowy)na twardy dysk, nastepnie clone dvd i wypalenie. 2. dvd shrinkiem nagrywam bez menu - wszystkie czerwone płyty zawsze idą. :piwo: |
zgadzam sie z wypowiedzia kolegi
zgadzam sie z wypowiedzia kolegi ,ja jak mam problem to najpierw DVD Decrypterem a potem czyms innym
|
a czy ktos z was probowal zgrac najpierw DVD Decrypterem najpierw caly film na dysk(on sciagnie zabezpieczenia) i pozniej dopiero przerabiac shrinkiem ?? po co robicie to w locie ?? szkoda napedu
|
Cytat:
|
Cytat:
|
czyli wychodzi na to że płytki zabezpieczone to KLOPS i "każdy sobie rzepke skrobie" ... Kowalski ma taki sam film co ja ale JA go Shrinkiem nie potrafie zgrać bo mam HDD 40 GB i musze używać AnyDVD, a Kowalski 80 GB ??? nie kapuje, napiszcie jak to się spożywa !!!
|
zawyjecie się tu na śmierć panowie.
co do sprzętu to jest w tym trochę racji, ale tylko trochę czerwone płytki są tylko czerwone, ale zbiegiem okoliczności zabezpieczone inaczej. sposoby na przejście były podane na forum tu i gdzie indziej - problem nie istnieje. |
Cytat:
POZDROWIENIA |
Cytat:
Co do tych wodnych zabezpieczeń ... to jeszcze nie TO !! :piwo: oby długo to nie przychodziło |
Film jest zabezpieczony Regionalnie i CSS/CPPM to CPPM to szyfrowanie 56 bitowe z tego co się doczytałem to jest jakiś znak wodny Jeśli odtwarzacz DVD wykryje, że znak wodny skopiowanego dysku nie zgadza się z oryginałem, urządzenie zatrzyma odtwarzanie płyty po 30 sekundach.
poszukaj sobie w gogle o CPPM to wszystko będzie jasne |
Cytat:
a ja powiem tylko tyle że mi każdy film sie zacina i na kompie i na stacjonarce, a gdy wywaliłem z tego filmu menu i zostawiłem goły filmek to wszystko gra wyśmienicie. Co do dzwięku to nic się nie dzieje |
Cytat:
No a z TYM Shrinkiem to chyba doprowadzisz mnie do łez, film 2 godzinny obrobic Shrinkiem ... przeciez to MEDIA MARKT !!!!!! |
Mam ten sam problem z filmem "Królestwo niebieskie". U wszystkich znajomych film zrobiony DVDrebuilderem skacze, dźwięk sie rwie. Co może być tego przyczyną? U mnie na stacjonarnym odtwarzaczu wszystko jest ok.
|
przecytalem wszystkie wypowiedzi w tym watku i dochodze do wnioskow ze wieksza czesc problemow to wina sprzetu nie programow ,nie spotkalem sie z tymi bledami w swojej pracy nad kopiami bezp.a czerwone plyty nie robia na mnie wrazenia to tylko kolor, w/w filmy mam przegrane w wiekszosci i ni mialem z nimi problemow.
spora czesc mam przegrane instant copy, ale od pewnego czasu zaczolem uzywac shrink nie powiem po namowach kolegow z forum . po prostu to wina sprzetu w ktoryms momecie zawodzi , oczywiscie nie zawsze. pozdrawiam |
no niestety na komputzerze dzieję sie to samo, film przy zmianie rozdziału zatrzymuje się na sekundę, ale to nie wina rebuldiera, ale REMEAKERA !!!!!!!! jaki tego powód ???
|
Cytat:
Ja mam teraz inny problem !!!!! obrobiłem "Królestwo Niebieskie w Rebuldierze z menu i zauwżyłem że film przy zmianie sceny zatrzymuje sie na sekunde lub dwie !!!!!!!!!!!!!!!!! jest to tragiczne !!!!!!!!!1scena w filmie przeskakuje srednio co 3 minuty !!!!!!!!!!!!!! nie wiem czy to wina mojego stacjonarnego Sonacza , najpierw jeszcze sprawdze jak to chodzi na kompie ..... :glaszcze: |
Cytat:
apropos shrinka - nie jest on od dłuższego czasu aktualizowany i nie wiem czy wiecie, że nero recode to robota chłopaków od shrinka i na dodatek jest szybszy i...droższy(w końcu to składnik nero), a i tak shrink to kicha bo nie łapie nowości, a nero recode dopiero kicha bo...nie łapie oryginałów :) i jak tu se kopie własnej oryginalnej płyty dvd stworzyć? echhh |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Przemo, dzięki za link, ale długie oczekiwanie na pomoc zmusiło mnie do wysiłku i efekt faktycznie za***... . Niestety ,mimo wymiany nagrywarek (NEC, LiteOn, Sony), nie dałem rady "Rekrutowi" i "Łowcom umysłów". Może ktoś je zrobił i na jakim sprzęcie? |
Cytat:
Przynajmniej wiesz, co znajdziesz w środku - najnowszą wersję, bez żadnych złośliwych dodatków... |
Cytat:
Dodam że gdzieś bodajże TUTAJ :-) jest niewielki opis co, jak i gdzie. powodzenia Co do czerwonych płyt SONY, to jakoś źle sie z nim i współpracuje, dobrze że nie ma na nich zbytnio ciekawych filmów :-), AnyDVD 5.4.4.1. PODSTAWA !!!! pozdrawiam PYTANIE : czy ktos próbował "Karola" obrobić CCE?? jesli tak to na ile passów go ustawić by był w maire oglądalny ??? |
Cytat:
Jeżeli chodzi o film Kubuś i Hefalumpy, to jest on "doposażony" w pustego voba. Też miałem z nim problem, dopóki nie pozbyłem się tego oszustwa. Odpalenie tego voba owocowało właśnie wyświetlaniem czarnego ekranu. Trzeba go znaleźć i najpierw się go pozbyć, a potem o ile pamiętam, to film nawet nie wymagał kompresji. :piwo: |
Cytat:
[Kung Fu Hustled,Into the Sun,ale ostrzegam że te filmy sa beznadziejne :\ ] Cytat:
|
Cytat:
|
Myślałem że problemy z zrzutem filmów się skończyły, ale niestety nie. Jak wcześniej pisałem wymieniałem nagrywarki na różne, obecnie mam Sony DW-Q28A. Zgrałem na niej "7 sekund", "Człowiek pies" i wszystko było OK. Teraz niestety nie daję rady na "Rekrucie" i "Łowcach umysłów". Co jest grane? Oprogramowanie jest właściwe.
|
Cytat:
|
Nie mogę się doczekać kiedy pożyczę "królestwo niebieskie" do tej pory nie miałem problemu z żadnym filmem. "shink" rules !!! A może nie wiem po prostu jak się objawia niemozliwość skopiowania filmu?
|
Cytat:
|
Cytat:
Any DVD 5.4.4.1. + CloneDVD a potem DVD Rebuldier .... mam cacko filmik na jednej płycie z menu !!! |
dodam że dvd fab nie radzi sobie np. z królestwo niebieskie , no i dvd shrink, poszukam dalej ,co tam pisaliscie
|
Cytat:
jak nie ma wentylatora w budzie to nawet więcej niż prawdopodobne. |
Cytat:
|
Cytat:
NEC dobrze nagrywa, a LITEON dobrze odczytuje (lepsza korekcja błędów od NEC-a). Płyty z wypożyczalni są często mocno porysowane i dla tego NEC nie radzi sobie z ich odczytem. LITEON w tej kwestii jest zdecydowanie lepszy. Natomiast wypalanie płytek lepiej wychodzi na NEC-u. |
Witam ponownie.
Człowiek zdesperowany szuka i znajduje. Problem z filmami o których wspominałem najprawdopodobniej tkwił w sprzęcie a mianowicie w mojej nagrywarce (NEC ND-3500A bios-2.18). Zmieniłem bios na 2.1A- lipa, przetestowałem najnowszego NEC-a 4550 i też porażka. W końcu podłączyłem LiteOn SHW 1635S i o dziwo poszło. Czy ktoś miał problemy z tym napędem? Jeżeli jest ok. to już chyba zagości u mnie na stałe. A tak na marginesie początkiem listopada powinien pojawić się nowy LiteOn SHW 16H5S który na niewiele droższych krążkach wypala laserem fajne etykiety. Niestety chyba tylko CD i DVD+R. Ja używam DVD-R. Cena ok.250zł. Pzdr. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Może chodziło ci o "passes" w DVD2DVD-R? Jeżeli tak to mam ustawione 7 (Encoder Mode).
|
Jakich passów?
|
Cytat:
Ja dla przykładu na Sempku 2,2, z 512 DDR przy zwykłych 2pasach film Aleksander męczyłem ok 6 godzin, rezultat bombowy, właśnie biore sie do obrabiania Królestwa Niebieskiego, Karola i Sahary. Mam tez pytanko w związku z tym, jak mozna ta operację przyśpieszyć ??? nowy CPU a może 1GB DDR ??? |
Cytat:
|
Wydaje mi się że z kompem wszystko OK, robię różne filmy (dzisiaj "Lot Feniksa", "Zimny pot") i wszystko super. Może to faktycznie problem tkwi w nagrywarce. Może ktoś to potwierdzi, to wymienię nagrywarkę.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dzis zrzucałem Constantina i idzie jak masło na Nec'u 3540A Anydvd+DVD Shrink ew. DVDFabGold |
Cytat:
|
Cytat:
tu jest opis Instant Copy wg Robsa warto zerknąć |
Cytat:
|
Ja używam :
DVD Shrink 3.2 DVD Decrypter CloneDVD AnyDVD DVD Region+CSS Free Nero 6.6.0.16 ASUS E 616 i NEC 3540 O oczywiście wszystko najnowsze , i nigdy nie miałem problemu ( w tygodniu do 4 filmów ***8211; o najnowszych tytułach i opisywane filmy i bajki dla najmłodszych ). Powodzenia |
Najpierw zgrywamy zabiezpieczony film programikiem (DVD Decrypter, Fab Decrypter) na HDD a potem Instant Copy ... podobno lepszy od Shrinka
|
Cytat:
2. Co do tego AnyDVD to mi dałes do myślenia, bo raz miałem zainstalowanego (5.4.1.1) i takze nie potrafiłem zgrać "closer", myślałem że wersja 5.4.4.1 pomoże, ale skoro mówisz że nie, więc nie wiem sam od czego to zależy, może napęd ma tu dużo do gadania?? 3. Co do Shrinka to tez nim robiłem, bardzo dużo filmów padło, ale tylko do kompresji 90%, poniżej juz rezygnowałem z Shrinka 4. Instant Copy ... poczytaja ... może to recepta na chorobę i oczywuście :respect: dla ekspertów, wszystkie moje gafy prosze sprostować !! :piwo: |
Przemo, to co znalazłem w necie na temat InstantCopy nie jest optymistyczne.
cyt. "Zabawa w kotka i myszkę - tak mniej więcej wygląda sytuacja na rynku programów do kopiowania płyt CD i DVD. Podczas gdy kilka firm niestrudzenie przygotowuje nowe metody ochrony płyt, inne pracują nad aplikacjami do ich kopiowania. Co ciekawe, programy do powielania krążków tworzą nie tylko małe firmy ukryte przed prawnikami na egzotycznych wyspach, ale i duże korporacje, np. Pinnacle. InstantCopy 8 umożliwia kopiowanie krążków CD z muzyką i danymi, płyt DVD oraz przekształcanie nagrań DVD-Video do formatów Video CD i Super Video CD. Program wyposażono też w narzędzia do zmniejszania objętości filmów DVD (transkodowania), usuwania systemów menu i zbędnych ścieżek dźwiękowych, tak aby zawartość oryginalnego nośnika dwuwarstwowego można było wypalić na jednowarstwowej płytce DVD+/-R. Niestety, InstantCopy nie pozwala odczytywać płyt DVD zabezpieczonych systemem CSS, czyli znakomitej większości oryginalnych krążków. W module do kopiowania nośników CD zabrakło z kolei narzędzi do powielania płyt zabezpieczonych nowoczesnymi technikami. Co więcej, interfejs programu, choć estetyczny, jest niewygodny i nie został spolonizowany. Im dłużej używam InstantCopy 8, tym bardziej odnoszę wrażenie, że jest to program przeznaczony dla... nikogo. Podczas kopiowania filmów DVD lepiej sprawdza się DVD Shrink - aplikacja wygodniejsza, obsługująca każdą płytę i w dodatku darmowa. W trakcie produkcji materiałów VCD InstantCopy przegrywa z kolei z DVD2SVCD. Jeśli zaś myślimy poważnie o powielaniu zabezpieczonych płyt CD, lepszym rozwiązaniem będzie użycie programu Alcohol, za który przyjdzie co prawda zapłacić, lecz jest on znacznie bardziej zaawansowany technicznie. |
Cytat:
1.Zainstalowałem Instant Copy v.8.0.3 (+witaminka) i sprawdzę co to jest,ale wstępnie widzę że ten program tworzy dziwne pliki (jakby obraz) ale poczytam w necie i dam znać 2.Sporo filmów zrobiłem Shrinkiem i nie zauważyłem gorszej jakości na ekranie (TV 25") 3.Co do AnyDVD to mam zainstalowaną wersję 5.4.4.1+wit. i też nie daje rady, uważam że to nie wystarcza Poczytałem gdzieś o DVD2DVD-R ale po zainstalowaniu i uruchomieniu mam błąd: ASPI Driver first. O jaki ster mu chodzi i jak to przeskoczyć? |
@harnas - a próbowałeś w końcu tego DVDFab Decryptera?
|
1. co do tych czerwonych płytek SONY ... to jak narazie nie potrafie(iłem) zgrać filmu "closer" (brak Any DVD, przy wersji 5.4.1.1. też sie nie dało), a reszte filmów poszło normalnie a Any DVD w systemie u mnie nie gościł ...
2. jeśli piszesz że masz jakieś zacięcia to użyj innego softu. Instant Copy to takie cos co sobie ludziska chwalą ... 3. Co do Shrinka ... narazie z płytami sobie radzi ale juz nie tak bardzo jak kiedyś, ale co do jakości to ... pora zmienić soft 4. Any DVD nadal u mnie nie gości w systemie a jak narazie nie potrafiłem zgrać: "closer", "7 sekund", "daleko jeszcze?" .... ale z pewnośćia Any DVD to podstawa więc radzę sie w to zaopatrzyć (wersja 5.4.4.1. podobno najnowsza ... jak sie mylę to proszę poprawić ... uaktualnię ) :respect: dla ekspertów |
Cytat:
|
|
Czy ktoś mi pomoże?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Dlaczego DVDFAB+ANYDVD przy filmach np. Poza zsięgiem czy 13 Dziellnica po zrzucenie na HDD zostawia ślad w postaci krótkiego zacięcia filmu lub szatkowania obrazu (przypuszczam w miejscach zabezpieczenia filmu). DVD Shrink nigdy czegoś takiego nie zrobił a z kolei nie daje rady tym filmom. Pzdr.
|
Nawiązując do DVD Shrinka, pożyczyłem z wypożyczalni film na tzw czerwonej płytce "Hellboy" w kwestii małego testu, efekt jest taki że bez żadnych problemów film został przeze mnie zrzucony na dysk, Anydvd nie mam w systemie.
http://img316.imageshack.us/img316/5...5time13.th.jpghttp://img261.imageshack.us/img261/5...5time13.th.jpghttp://img243.imageshack.us/img243/8...5time14.th.jpg http://img97.imageshack.us/img97/853...5time14.th.jpghttp://img4.imageshack.us/img4/8531/...5time14.th.jpg |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
eee też ostatnio byłem w wypożyczalni....i nie pamiętam abym miał jakiekolwiek problemy ze shrinkiem...(jest jeszcze dvd2one) |
no właśnie o to mi chodzi ,czyli wychodzi ze shrink juz padł,i sobie nie radzi :'(
|
Cytat:
|
program podałem.
jak z tego co zgra Shrinkiem zrobić płytę 4.7 to zadanie domowe :> |
tzn. sięco ? dvd shrink już sobie nie radzi?? trzeba używać inny program ?
|
nie mam siły :D
niech ktoś napisze to za mnie ^_^ DVDFab Decrypter http://www.dvdidle.com/free.htm a dalej nie pisze - wykombinować :D |
podczas buckup-u,pokazuje mi taką ramkę,o co mu chodzi ?
dvd shrink encountered an error and cannot continue failed to write file"d:\shark_tale\vts_o1_4.vob przekroczono limit czasu semafora |
Sprawdź innym softem DVD Decrypter, AnyDVD
|
dvd shrink- problem ,film zakodowany ??
kopiuję jeden film ,wszystko jest ok, kopiuję drugi film, (kubuś puchatek ,najnowszy )dvd shrink nie radzi sobie, rozpracowuje film, ładnie i pięknie ,ale już z backup-em sobie nie radzi, przy 5 % traci podląd,robi się czarne tło,,wcześniej pojawiał sie komunikat,ale teraz to już nic sie nie dzieje ,pada mi windows,zawiesza się (???),w czym jest problem ,jednego kopiuje drugiego już nie ?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 06:57. |