Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   CDN... Ilu jest moderatorów? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/cdn-ilu-jest-moderatorow-56332/)

esem 06.09.2005 22:23

CDN... Ilu jest moderatorów?

Zamknęli topic a należy się odpowiedź...
Cytat:

Napisany przez Desden
Mógłbyś ich wymienić?

a jaki to ma sens ???
Każdy na tym forum jest w stanie ocenić wartość merytoryczną dyskutantów... i żadko miernikiem wartości merytorycznej jest ilość reptutek > co jest qriozum na tym forum...
Ale zostawmy ten wątek > reputki to tylko marketing aby forum całkiem nie zdechło...
A moderatorów nie umiejących poradzić sobie z własnymi problemami łatwo znajdziesz sam...
Moim zdaniem, moderator nie powinien się ośmieszać sam na forum które moderuje... Rozumiem, że każdy może mieć problem ale jest tyle innych forumów gdzie dostałby odpowiedź jako anonymous...
Ale to kwestia ambicji i nic więcej...
Zamknij ten topic - tak będzie najlepiej dla samopoczucia wszystkich... 8 )

Tak chciałem to zamknąc, ale teraz nie wiem czy jest to dobry pomysł... 8 )

Smartek 06.09.2005 22:27

Zaczyna sie powoli robic syf, jakis czas temu bylo okej - powoli przywyklem do "rozbudowanych dzialow", przyzwyczajam sie do nowych modow - nie jest najgorzej, bedzie lepiej. Ten topic najlepiej zamknac..
pozdro ;)

Ormianin 06.09.2005 22:45

Cytat:

Napisany przez Smartek
Zaczyna sie powoli robic syf, jakis czas temu bylo okej - powoli przywyklem do "rozbudowanych dzialow", przyzwyczajam sie do nowych modow - nie jest najgorzej, bedzie lepiej. Ten topic najlepiej zamknac..
pozdro ;)

Ok, cofnalem sie w czasie i doczytalem pierwsza czesc... moja konkluzja: dalej nie rozumie

pawelblu 06.09.2005 22:51

Ja tez nie rozumiem - skoro nie odpowiadasz, bo widac kto co soba reprezentuje to po co wogole o tym pisac ??

Nie jestem za zamknieciem tego tematu, bo nikogo nie obraza i nie wprowadza zametu, ale esem, jak chcesz cos napisac to napisz tak zebysmy mieli szanse Cie zrozumiec, bo ostatnio jest to coraz trudniejsze.

Bartez 06.09.2005 22:53

esem, jest jedna rzecz, której widzę nie dostrzegasz - moderator jest moderatorem tylko w swoim dziale lub kilku działach, a nie na całym forum (poza funkcją Super Moderatora). Ci nowi moderatorzy, którzy szczególnie Ci nie odpowiadają zostali dobrani tak, że posiadają wiedzę pozwalającą im pełnić tę funkcję w danym dziale. Poza nimi (tymi działami) są oni zwykłymi użytkownikami, mają takie same prawa i przywileje, jak inni. Wobec tego, dlaczego nie mogą zadawać nawet banalnych pytań w innych działach forum? Czego się mają wstydzić? Że nie potrafią sobie poradzić z jakimś problemem? Odwagą jest przyznać się, że się czegoś nie wie i zapytać o to innych. Po to przecież jest forum.

Co do reputek, to pozostawię to bez komentarza. Bardzo chciałbym jednak wiedzieć, co reputki mają wspólnego z marketingiem i utrzymywaniem ruchu na forum??? Ani nie generują dodatkowych wyświetleń, ani nie mamy z tego tytułu żadnych korzyści, więc nie wiem, o co Ci chodzi w tym miejscu.

No i na koniec: skoro twierdzisz, że forum zeszło na dno, to po jaką cholerę tutaj zaglądasz? EOT

VIZZARD 06.09.2005 22:57

Cytat:

Napisany przez Bartez
jest jedna rzecz

Dla której warto żyć!

Hip-Hop! I nie zmienia się nic! :nieee:

:mruga:

Cytat:

Napisany przez Bartez
esem... skoro twierdzisz, że forum zeszło na dno, to po jaką cholerę tutaj zaglądasz? EOT

A może to forum zagląda do esema? :>

:czar:

Oktawian89 06.09.2005 23:10

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Dla której warto żyć!

Hip-Hop! I nie zmienia się nic! :nieee:

:mruga:

A może to forum zagląda do esema? :>

:czar:

A mi się osobiście te forum podoba :) Dowiedziałem się z niego wielu ciekawych rzeczy :tak!:
Np. Jak odblokować czerwona diodę w LITEONIE ||
Jak usunąć program cenzor ;)
i wiele wiele innych ciekawych rzeczy 8 ) :fiu:
Pozdrawiam :piwo:

P.S
Co zrobić a żeby zostać gdzie kolwiek , byle by na cdrinfo.pl moderatorem ?? || :)

pawelblu 06.09.2005 23:16

Cytat:

Napisany przez Oktawian_15
A mi sie osobiscie te forum podoba :) Dowiedziałem sie z niego wielu ciekawych zeczy:TAK!:
Np. Jak odblokować czerwona diode w LITEONIE ||
JAk usunąć program cenzor ;)
i wiele wiele innych ciekawych zeczy :) 8 )
Pozdrawiam

P.S
Co zrobić a zeby zostać gdzie kolwiek , byle by na cdrinfo.pl moderatorem :> ?? :D

Proponuje zaczac od zakupu slownika ortograficznego ||

EDIT: Zapomniales o gdzie kolwiek - razem, byle by - razem, a zeby - w tym przypadku razem, choc to archaizm i powinienes uzyc po prostu zeby.

VIZZARD 06.09.2005 23:23

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Proponuje zaczac od zakupu slownika ortograficznego ||

Oczywiście przy pięciu egzemplarzach - szósty gratis :tak!:

No i naturalnie długopis z logo cdrinfo.pl :D

Chyba, że kto woli z nagą panią ...

||

Oktawian89 06.09.2005 23:25

EDIT
Wszystko poprawione ! :D

andy 06.09.2005 23:29

Cytat:

Napisany przez esem
A moderatorów nie umiejących poradzić sobie z własnymi problemami łatwo znajdziesz sam...

Ehhh....nie ma człowieka który posiada całkowitą wiedzę. Dla Ciebie jakiś problem może być prosty, ale dla innej osoby może być nie do rozwiązania.

Cytat:

Napisany przez esem
Moim zdaniem, moderator nie powinien się ośmieszać sam na forum które moderuje... Rozumiem, że każdy może mieć problem ale jest tyle innych forumów gdzie dostałby odpowiedź jako anonymous...

Fora służą pomocy innym użytkownikom. I zadawanie pytań nie jest ośmieszaniem się ale jak to napisał Bartez "Oni nie boją się przyznać do niewiedzy na jakiś temat."

Co do reputacji to fakt, że już dawno nie jest nawet oceną popularności danego użytkownika. Ale nie popadajmy w skrajności. Jeżeli Ci nie pasują to możesz zawsze wyczyścić ich liczbę.

Co do moderacji to nie widze zaniedbań ani innych patologii.

Znaczenie słowa "Moderator" by Wikipedia:
Cytat:

Moderator to osoba oceniająca jakość komentarzy na stronie WWW, kanale IRC, liście dyskusyjnej. Celem moderacji jest zapobieżenie trollowaniu, nadużyciu systemu komentarzy i ostatecznie, zapewnieniu, że wpisy nie będą po prostu powodować kłótni.

yahol 07.09.2005 08:47

Modow sie namnozylo, jak pchel na psie :D
Ilu jest -bladego pojecia nie mam. Ale liczyc do tylu -nie umiem :D
Mod ma zalety i wady. Tych drugich zawsze wiecej.
Mod czasmi uwiera, jak kamyk w bucie.
Mod nie zawsze ma racje.
Tak napwde, mod nigdy nie ma racji, z natury rzeczy jest stronniczy.
Popiera tylko wlasne poglady.
Mod kasuje posty, ktore wlasnie chcielismy przeczytac.
Albo byla tam odpowiedz, ktorej szukalismy od wczoraj.

Ogolnie rzecz biorac:
Mody, to zlosliwe, aspoleczne, aroganckie szkodniki.
Modow nalezy zwalczac.
Dyrekcje - popierac.
Wtedy jest szansa, zajecia miejsca podgryzanego moda. :D

Ps: i tak Esem ma racje, a nie mod.
I nawet wsparcie Dyrekcji - nic tu nie zmieni. :D

Predi 07.09.2005 09:13

esem nudzisz sie nie?
menopauza doskwiera?

yahol 07.09.2005 09:43

Znacznie powazniej:
Esem jest zbyt znaczacym, doswiadczonym userem aby zaslugiwal (sic!) na takie przytyki i retoryczne pytania jakie mu serwujecie.
Zdecydowanie prosze i o zmiane tonu wypowiedzi jak i rownierz pewien szacunek.
Nie zgadzam sie na tolerowanie takich zlosliwosci i powiedzmy sobie szczerze - bezmyslnosci. Nawet ze strony zielonych wielokropkow.
Forum jest miejscem wymiany pogladow. I pewien poziom powinien byc zachowany i rownowaga.
Radze, zawsze, pomyslec, zanim cos napiszecie.
Co by mod nie musial interweniowac.
I jak macie napisac cos glupiego (vide Predi) - nie piszcie nic.
Naprawde.
Esem wyrazil swoja opinie, i na tym koniec. Mozna sie nie zgadzac. Ale mozemy sie nie zgadzac w sposob "ladny" albo "brzydki".
Wole pierwszy sposb.

Ps: oczywiscie, ja jestem wyjatkiem. I moge. :D
Ale ja -jestem ja.
Yahol.

andrzejj9 07.09.2005 09:58

Opinię również można wyrazić w sposób.. "ładny albo brzydki", a forma wybrana przez esema zdecydowanie do tej pierwszej grupy nie zależy. Chcesz go bronić ok, ale postaraj się też być w tym choć trochę obiektywny.

yahol 07.09.2005 10:13

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
........, ale postaram się też być w tym choć trochę obiektywny.

Licze na to :D
Ja objektywny byc nie musze. :D
Nie jestem tu moderatorem.

Ps: a poza tym lubie zadymy :D

VIZZARD 07.09.2005 10:25

Cytat:

Napisany przez yahol
Znacznie powazniej:

Esem jest zbyt znaczacym, doswiadczonym userem aby zaslugiwal (sic!) na takie przytyki i retoryczne pytania jakie mu serwujecie.

Zdecydowanie prosze i o zmiane tonu wypowiedzi jak i rownierz pewien szacunek.

Nie zgadzam sie na tolerowanie takich zlosliwosci i powiedzmy sobie szczerze - bezmyslnosci. Nawet ze strony zielonych wielokropkow.

Forum jest miejscem wymiany pogladow. I pewien poziom powinien byc zachowany i rownowaga.

Radze, zawsze, pomyslec, zanim cos napiszecie.

Co by mod nie musial interweniowac.

I jak macie napisac cos glupiego (vide Predi) - nie piszcie nic.

Naprawde.

Esem wyrazil swoja opinie, i na tym koniec. Mozna sie nie zgadzac. Ale mozemy sie nie zgadzac w sposob "ladny" albo "brzydki".

Wole pierwszy sposb.

Ps: oczywiscie, ja jestem wyjatkiem. I moge.

Ale ja -jestem ja.

Yahol.

Odnośnie wszystkiego:

Racja jak zwykle jest pośrodku

Jednak ostatnimi czasy nie sposób nie zauważyć

Że większość tematów i przewijających się wątków klawiatury i uczestnictwa esema jest nudne i upierdliwe do bólu ( przykład: tematy reputkowe )

Forum ostatnio przechodzi zmiany - nie wiem czy na lepsze czy na gorsze

Mnie także nie podoba się wiele rzeczy - ale po wyrażeniu swojej opinii i przyjęciu kontrargumentów - daję temu spokój ( w zależności od amunicjii :> )

Bo jesteśmy tylko uczestnikami, a na niektóre rzeczy i tak nie mamy wpływu :nie:

Jednak w przypadku esema niestety ton wypowiedzi przeradza się - wraz z kolejnym postem na ten sam temat - w pewien stopień marudności, namolności, upierdliwości i innych ści

To tylko moje skromne zdanie - ale z tego co widzę - nie mam powodów czuć się z nim wyalienowany

Jednakże istnieje niebezpieczeństwo, że ciągłe posty w tym tonie doprowadzą do sytuacji

Gdzie wokół użytkownika tego powstanie specyficzny rodzaj określonych niepozytywnych odczuć :\

A sam użytkownik może zostać zaetykietkowany i kojarzony zacząć być może z nieistnijącym chyba jeszcze dziełem:

"Z pamiętnika starego tetryka" :czytaj:

:|

yahol 07.09.2005 10:59

Cytat:

Z pamiętnika starego tetryka
Mozesz byc pewien:

Bede wspolautorem i kontynuatorem mysli Esema.

Ps: calkiem juz powaznie.
To ze 100 ludzi krzyczy - racja!
A jeden, mowi - nie.
Nie wynika jednoznacznie , ze ta 100 ma racje.
Co do reputek - popieram Esema w 120%. Zbedny, zielony gadget - glosowanie na popularnosc - jednym slowem bzdura.

Loczek 07.09.2005 11:06

Podpisuję się pod słowami yahol-a i emem-a !

Tak samo bedę współautorem i kontynuatorem myśli Esem-a.

Vizzard

Wg. Ciebie najlepiej podłożyć jest się pod wszytsko i wszystkich ?

VIZZARD 07.09.2005 11:27

Nie rozumiemy się :nie:

Nie neguję odrębności zdań i poglądów

Chodzi o charakterystyczną tematykę problematyki - dość specyficzna od pewnego czasu

Czy tak naprawdę na forum o nagrywaniu najważniejszą tematyką jest moderowanie, reputkowanie, kolorystyka, dobór przeglądarki do wyświetlania forum i jeszcze cała kupa innych ???

Czy nie wystarczy w tych sprawach powiedzieć: uważam, że ..., to moje zdanie ..., wydaje mi się, że ... i tyle? :idea:

Czy może założyć osobny dział o wielkości i kolorze kropek reputkowych? :sciana:

NC

Ormianin 07.09.2005 11:44

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Odnośnie wszystkiego:

"Z pamiętnika starego tetryka" :czytaj:

:|

Esem jest swoj chlop, to stary user, ma swoje doswiaczenie, mysle ze taka ocena nie jest sprawiedliwa, a napewno nie jest obiektywna, przeciez mial prawo wyrazic swoje niezadowolenie, ale zeby zaraz tetryka z niego robic ?
cos sie sklocacie ludzie zupelnie niepotrzebnie :klotnia: wypijcie lepiej po jednym :piwo:

Loczek 07.09.2005 11:44

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

Czy nie wystarczy w tych sprawach powiedzieć: uważam, że ..., to moje zdanie ..., wydaje mi się, że ... i tyle? :idea:

Czy może założyć osobny dział o wielkości i kolorze kropek reputkowych? :sciana:

NC

Być może mówienie w sposób normalny nie jest wystarczającym środkiem przekazu. Być może ktoś chce pokazać to inaczej. Inaczej tz. tak aby w końcu wiadomość trafiła do odpowiednich ludzi i została prawidłowo odczytana.

Podobnie jak Esem twierdzę, że "reputacja" stała się czymś powszechnym.

System reputacji stracił swój charakter.

Teraz "cool" jest mieć dużo reputek :\

-Sid-The-Rat=> 07.09.2005 11:57

mojsza racja mowi - mod moze byc specem tylko na swoim podworku, i nie ma w tym nic zlego, ale nie powinien sie wypowiadac tam gdzie robi z siebie blazna. a robi! kazdy co jakis czas palnie cos bardzo glupiego, ale niektorym to weszlo w krew, tak samo pisanie postow do wewnetrznego kregu samouwielbienia

mnie w kaciku starego tetryka nikt nie bedzie chcial, wiec zaloze konkurencyjny 'kacik atrakcyjnego tetryka' i marketingowo juz jestem do przodu :D

VIZZARD 07.09.2005 12:04

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Esem jest swoj chlop, to stary user, ma swoje doswiaczenie, mysle ze taka ocena nie jest sprawiedliwa, a napewno nie jest obiektywna, przeciez mial prawo wyrazic swoje niezadowolenie, ale zeby zaraz tetryka z niego robic ?

cos sie sklocacie ludzie zupelnie niepotrzebnie wypijcie lepiej po jednym

Spoko!

Ja już piję! :piwko2:

A o tetryku pisałem, że tak zacząć być może, a nie musi :nieee:

Cytat:

Podobnie jak Esem twierdzę, że "reputacja" stała się czymś powszechnym.

No i bardzo dobrze, że jest powszechna a nie dla elit

Cytat:

Napisany przez Loczek

Teraz "cool" jest mieć dużo reputek

Teraz mówi się "trendy" :D

A poza tym dla kogo ma to znaczenie? Te reputki

Najgłośniej w obronie uciśnionych krzyczą ci co chcą ich mieć więcej i więcej i więcej i ...

No bo prawdziwych, poważanych, szanowanych, sensownych i rzeczowych userów takie pierdoły chyba nie powinny obchodzić, prawda? :>

:D

Loczek 07.09.2005 12:13

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

Najgłośniej w obronie uciśnionych krzyczą ci co chcą ich mieć więcej i więcej i więcej i ...

No bo prawdziwych, poważanych, szanowanych, sensownych i rzeczowych userów takie pierdoły chyba nie powinny obchodzić, prawda? :>

:D

Vizzard, ideą systemu reputacji było nagradzanie tych, którzy pomogli, bądź ganienie tych, którzy w niczym się nie przyszłużyli, a jeszcze zrobili przy tym aferę.

Idea.

I to właśnie o Idee mi chodzi, a nie o ilość.

VIZZARD 07.09.2005 12:31

Cytat:

Napisany przez Loczek
Vizzard, ideą systemu reputacji było nagradzanie tych, którzy pomogli, bądź ganienie tych, którzy w niczym się nie przyszłużyli, a jeszcze zrobili przy tym aferę.

Idea.

Ja dokładnie wiem o co tobie chodziło :mruga:

Jednak w przypadku reputek życie zweryfikowało te zamysły

I pojawił się jeszcze jeden aspekt - emocjonalny - daję - bo go lubię

Mnie osobiście to nie przeszkadza, ktoś po prostu - co prawda może nie konkretną pomocą - ale sobie zasłużył, skoro ktoś drugi go nagradza

I powiem szczerze, że takie nagradzanie jest moim zdaniem lepsze

Niż wypisawanie w podpisach haseł w stylu: Daj reputkę!

To mnie razi - ale tak jak już pisałem - to forum nie jest moją własnością

A GTW to nie przeszkadza - więc po prostu na to patrzę i tyle - bo nic zrobić nie mogę :nie:

Co prawda mógłbym zakładać nowe topiki po tych zamkniętych na ten temat, miotać się i okazywać swoją niechęć, kląć na tych zbrodniarzy i ciągle do tego powracać

Pytanie tylko: po co i co by to dało i jaki tego byłby sens?

Jeszcze by mnie za tertyka wzięli ... ||

pawelblu 07.09.2005 13:00

Cytat:

Napisany przez Loczek

Idea.

Ale to ja juz nic nie rozumiem. Esem zaczynajac ten temat raczej kierowal go do grona adminow i modow, w celu wywolania efektu samokrytyki i zadumy nad swoja egzystencja i zachowaniem.

Natomiast jezeli mowa o systemie reputek i uzywania go niezgodnie z idea, to jest to spowodowane waszymi dzialaniami - dzialaniami userow.

Nie ma systemowej mozliwosci zeby usprawnic mechanizm do tego stopnia by byl w pelni obiektywny. Zawsze user jest w stanie przyznac swoja opinie wedle uznania.

Z naszej strony mozna wprowadzic reczna weryfikacje reputacji - kazda reputa, czyli post ktorego dotyczy i argumentacja w komentarzu, przed dodaniem bylaby weryfikowana przez moderatora. W przypadku niewystarczajacej argumentacji bylaby odrzucana. Tylko niestety jest to pomysl dosc chory:
- to trzeba robic recznie, a reput do rozpatrzenia moze byc naprawde duzo
- ogromnie wazna staje sie tu uznaniowosc danego moderatora
- jest to dosc krepujace, ze slowa uznania dla kogos bedzie dodatkowo weryfikowala osoba trzecia
O tego dzieli nas juz doslownie krok od absurdu, bo rownie dobrze to samo mozna robic z postami.

Takze rozwiazania sa takie:
System reputacji weryfikowany (bardzo duza uznaniowosc modow, zmudna robota, wielki brat).
System automatyczny ktory bedzie niby weryfikowal (nie wyobrazam sobie jak automat mialby obiektywnie oceniac slusznosc reputacji).
System taki jak teraz uzywany w odpowiedni sposob przez userow - tak to od was/nas zalezy jak ten system wyglada. Pretensje mozecie/mozemy miec tylko do siebie nawzajem a nie do systemu, bo on ludzkiego mozgu nie zastapi. Coprawda poleganie na uczciwosci userow jest bardziej zawodne niz na uczciwosci konkretnego moda, ktory jeszcze za swoje dycyzje molgby odpowiadac, to jednak moderowanie reput jest rozwiazaniem duzo mniej ludzkim, estetycznym i po prostu nienaturalnym.

Takze jak chcecie miec Idee to o nia sami dbajcie. Over'n'out.

VIZZARD 07.09.2005 13:14

Cytat:

Napisany przez pawelblu

O! To dobre zakończenie ... :D

andy 07.09.2005 13:17

@pawelblu masz 100% rację co do tych reputek. W pewnym momencie przestały nawet pokazywać osobe popularną. Bo każdy mógł dostać reputke za to, że dał komuś innemu.

P.S. Przestańcie ciągnąć już ten temat robi się to powoli nudne...

Bartez 07.09.2005 13:18

Cytat:

Napisany przez pawelblu

I niech to będzie podsumowanie dyskusji reputkowej :)

Jeżeli chodzi o sprawiedliwy system oceniania, to pracuję obecnie nad czymś takim. Będzie to coś na zasadzie "Zaakceptowana odpowiedź" i przyznać będzie to mógł autor dyskusji, moderatorzy i admini. Przy zaakceptowanym poście pojawi się odpowiedni znaczek, a użytkownik, którego odp zostanie zaakceptowana dostanie punkt. To znacznie lepszy pomysł niż reputki. Oczywiście nie ma takiej opcji, żeby dawać sobie punkty za jakieś tematy o dupie maryni. Te punkty mają odzwierciedlać, kto faktycznie jest pomocny na forum. A reputki zostaną jako ozdobnik, tak, jak to jest teraz :)

Co Wy na takie rozwiązanie? I nie pisać, że nie macie wpływu na to, co się dzieje na forum, bo przecież ani ja, ani inne osoby zajmujące się porządkiem na forum nie robimy tego dla siebie. Już dawno mogłem olać forum i zostawić to, jak jest, ale za bardzo się związałem z nim :)

Jeżeli ktoś ma jakieś propozycje, co zrobić, żeby było lepiej, to niech pisze. Tylko żeby to była konstruktywna krytyka, a nie zrzędzenie, że forum zeszło na dno, że jest źle itd. To nie administracja tworzy forum, tylko Użytkownicy.

ed hunter 07.09.2005 13:21

Cytat:

Napisany przez Bartez
I niech to będzie podsumowanie dyskusji reputkowej :)

Jeżeli chodzi o sprawiedliwy system oceniania, to pracuję obecnie nad czymś takim. Będzie to coś na zasadzie "Zaakceptowana odpowiedź" i przyznać będzie to mógł autor dyskusji, moderatorzy i admini. Przy zaakceptowanym poście pojawi się odpowiedni znaczek, a użytkownik, którego odp zostanie zaakceptowana dostanie punkt. To znacznie lepszy pomysł niż reputki. Oczywiście nie ma takiej opcji, żeby dawać sobie punkty za jakieś tematy o dupie maryni. Te punkty mają odzwierciedlać, kto faktycznie jest pomocny na forum. A reputki zostaną jako ozdobnik, tak, jak to jest teraz :)

Co Wy na takie rozwiązanie? I nie pisać, że nie macie wpływu na to, co się dzieje na forum, bo przecież ani ja, ani inne osoby zajmujące się porządkiem na forum nie robimy tego dla siebie. Już dawno mogłem olać forum i zostawić to, jak jest, ale za bardzo się związałem z nim :)

Jeżeli ktoś ma jakieś propozycje, co zrobić, żeby było lepiej, to niech pisze. Tylko żeby to była konstruktywna krytyka, a nie zrzędzenie, że forum zeszło na dno, że jest źle itd. To nie administracja tworzy forum, tylko Użytkownicy.

pomysł mi się podoba.

Dostaniesz za niego reputę :spoko: 8 )

Loczek 07.09.2005 13:30

Cytat:

Napisany przez Bartez

Pomysł jak najbardziej trafiony !

Niech reputki bedą przyznawane przez autorów tematów, adminów i modów.

Niech oni bedą tymi, którzy mogą oceniać wypowiedzi.

To będzie sprawiedliwe i wiarygodne.

nimal 07.09.2005 13:33

byla kiedys ankieta o zasadnosci reputacji
wygralo zeby zostaly
proponuje ja powtorzyc - mysle ze wyniki moga byc odmienne w zwiazku z upadkiem systemu...
a pomysl Barteza... hm ciekawy
tylko czy potrzebny? reputaki sie nie sprawdzily, wprowadzanie czegos co bedzie bardziej skomplikowane nic nie poprawi imho

VIZZARD 07.09.2005 13:33

Cytat:

Napisany przez Bartez
I niech to będzie podsumowanie dyskusji reputkowej

Jeżeli chodzi o sprawiedliwy system oceniania, to pracuję obecnie nad czymś takim. Będzie to coś na zasadzie "Zaakceptowana odpowiedź" i przyznać będzie to mógł autor dyskusji, moderatorzy i admini. Przy zaakceptowanym poście pojawi się odpowiedni znaczek, a użytkownik, którego odp zostanie zaakceptowana dostanie punkt. To znacznie lepszy pomysł niż reputki. Oczywiście nie ma takiej opcji, żeby dawać sobie punkty za jakieś tematy o dupie maryni. Te punkty mają odzwierciedlać, kto faktycznie jest pomocny na forum. A reputki zostaną jako ozdobnik, tak, jak to jest teraz

Co Wy na takie rozwiązanie? I nie pisać, że nie macie wpływu na to, co się dzieje na forum, bo przecież ani ja, ani inne osoby zajmujące się porządkiem na forum nie robimy tego dla siebie. Już dawno mogłem olać forum i zostawić to, jak jest, ale za bardzo się związałem z nim

Jest bardzo dobrze, a zawsze może być gorzej!
Zostawmy w końcu te reputki i zajmijmy się merytoryką forum :czytaj:

Wysoka Komisja ds Zatwierdzania Reputacji ^_^

A to ci ...

BTW Pozostaje czekać na komisję śledczą ds Nadużywania Reputacji :bicz:

A czy mogę jeszcze nieśmiało zaproponować Lotne Brygady Konkwistadorów?

:czytaj:

Zobaczcie czym my sie zajmujemy ... :O

:nieee:

Bartez 07.09.2005 13:41

Cytat:

Napisany przez nimal
byla kiedys ankieta o zasadnosci reputacji
wygralo zeby zostaly
proponuje ja powtorzyc - mysle ze wyniki moga byc odmienne w zwiazku z upadkiem systemu...
a pomysl Barteza... hm ciekawy
tylko czy potrzebny? reputaki sie nie sprawdzily, wprowadzanie czegos co bedzie bardziej skomplikowane nic nie poprawi imho

myślę, że może sporo poprawić - chociażby samo wyszukanie zaakceptowanych odpowiedzi może przyspieszyć znalezienie rozwiązania, którego poszukuje użytkownik. Nie trzeba się przebijać przez setki postów. Po drugie, może by to zachęciło innych do postarania się, aby dać czasem konkretną odpowiedź, zamiast pisać GOOGLE :)

Oczywiście to tylko propozycja.

esem 07.09.2005 13:55

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Opinię również można wyrazić w sposób.. "ładny albo brzydki", a forma wybrana przez esema zdecydowanie do tej pierwszej grupy nie zależy. Chcesz go bronić ok, ale postaraj się też być w tym choć trochę obiektywny.

@andrzejj9: powiem tak: stuknij w stół a nożyce się odezwą...

@Bartez: dużo masz racji... Tak się składa, że żadko zaglądam na to forum > praktycznie jak jestem wywoływany privem bądź jakąś starszą dyskusją w której brałem udział.

Starałem się napisać własną opinię w sposób wyważony, grzeczny i nikogo nie obrażający. Jak mi się to nieudało - to przepraszam, szczególnie "zielonkropków"

Loczek 07.09.2005 14:05

Cytat:

Napisany przez Bartez
myślę, że może sporo poprawić - chociażby samo wyszukanie zaakceptowanych odpowiedzi może przyspieszyć znalezienie rozwiązania, którego poszukuje użytkownik. Nie trzeba się przebijać przez setki postów. Po drugie, może by to zachęciło innych do postarania się, aby dać czasem konkretną odpowiedź, zamiast pisać GOOGLE :)

Oczywiście to tylko propozycja.

Bartez, może nie chodzi tak o zaakceptowalne odpowiedzi. Wystarczy, że każdy temat bedzie śledzony przez moderatorów. Ważne, aby odpowiedź była na poziomi, a nie jak Sam napisałeś - google.pl. Odesłanie do google to żadna pomoc.

Reputki miały pokazać tych, którzy wnoszą coś do forum. Miały pokazać tych, którzy czynnie pomagają innym.

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Ale to ja juz nic nie rozumiem. Esem zaczynajac ten temat raczej kierowal go do grona adminow i modow, w celu wywolania efektu samokrytyki i zadumy nad swoja egzystencja i zachowaniem.

To proste. Nie rozumiesz, bo nie czytasz.

Wyraźnie widać, że napisałem odp. na post Vizzarda.

Jeśli dalej nie wiesz o co chodzi. Przeczytaj post na który dałem odpowiedź.

Dyskusja jest od tego, aby dyskutować. Cechą dysusji jest to że temat lubi się zmieniać.

pawelblu 07.09.2005 14:43

Cytat:

Napisany przez Loczek
To proste. Nie rozumiesz, bo nie czytasz.

Wyraźnie widać, że napisałem odp. na post Vizzarda.

Jeśli dalej nie wiesz o co chodzi. Przeczytaj post na który dałem odpowiedź.

Dyskusja jest od tego, aby dyskutować. Cechą dysusji jest to że temat lubi się zmieniać.

hehe, mialo byc over'n'out ale sie nie udalo :)

Czytam, czytam, tylko Twoj post wylapalem jako kompletnie odbiegajacy od zwierzen esema. Moim zdaniem lepiej ze temat zszedl na reputy, bo przynajmniej jest to temat konkretny, a nie rozmawianie o blizej nieokreslonych wadach, blizej nieokreslonych osobnikow.

A temat reput musial w koncu wybuchnac, bo juz dawno go nie ruszalismy, a efekt znacznie odbiega od zalozen.

http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...4&page=1&pp=15

PS. Gdyby wprowadzic ostrzejsze moderowanie (bo samo przegladanie jest juz teraz - rozumiem ze chodzi o ostrzejsza moderacje) o ktorym napisales na wstepie swojego posta to np. tutaj, zostaloby niewiele postow, bo wiekszosc odbiega od tematu :)

Smartek 07.09.2005 15:08

Za duzo tych postow od wczoraj sie namnozylo ;), dlatego nie przeczytalem wszystkich i jak zwykle wyrwe sie i stworze lekki OT :D. Chcialem nawiazac do wypowiedzi Barteza - widzialem taki system "oceniania" na forum.neostrada.info tyle ze tam nazywa sie to "Pomogl" - kazdy user ma ilosc "pomogl" pod liczba postow, z tego co zauwazylem raczej to sie tam sprawdza, wiec ja nie mialbym nic przeciwko temu - a nawet - jestem ZA :)
pozdro ;)

andrzejj9 07.09.2005 15:23

Zastanawia mnie jedno.. skąd co jakiś czas powstają takie tematy wzajemnych wyrzutów i pretensji.. O co właściwie chodzi i co kieruje osobą, która to zaczyna? Już tyle razy to przerabialiśmy z najróżniejszych, nawet najbardziej błahych powodów, a teraz zaczyna się znowu.. po co? Czy nie ma innego sposobu na wyrażenie swoich frustracji, czy nie można porozmawiać, jak normalni, rozsądni ludzie?

Zawsze wydawało mi się, że właśnie tacy spotykają się na forum, ale czasami, jak czytam tematy podobne do tego, to zaczynam mieć wątpliwości.. Nie wiem, jaka jest tego przyczyna, ale już chyba najbardziej przypada mi do gustu stwierdzenie Yahola, że on po prostu "lubi zadymy".. I to jeszcze, jeśli powiedziane zostałoby serio, mógłbym zrozumieć, ale obawiam się, że w niektórych przypadkach, to nie jest takie "proste"...

Loczek 07.09.2005 15:25

Cytat:

Napisany przez pawelblu
PS. Gdyby wprowadzic ostrzejsze moderowanie (bo samo przegladanie jest juz teraz - rozumiem ze chodzi o ostrzejsza moderacje) o ktorym napisales na wstepie swojego posta to np. tutaj, zostaloby niewiele postow, bo wiekszosc odbiega od tematu :)

Pawelblu ostrzejsze moderowanie. Ale co pod tym rozumiesz ? Usuwanie postów nie związanych z teamtem ? Chyba nie o to chodziło ?

Chodzi o przegladanie i nagradzanie tych, którzy wnoszą coś konkretnego do dyskusjii. Którzy przyczynili się np. do rozwiazania problemu.

Jeśliby taki system wszedł w życie moderatorzy mieliby na pewno więcej pracy. Musieliby poprostu czytać uważniej to co piszą ludzie.

Podobnie rzecz się ma do osób zakładających tematy. To one powinny nagradzać tych, którzy im pomogli.

A z tym odbieganiem od tematu. Pisałem już o dyskusjii. Temat lubi się zmieniać.

Trudno np. byłoby się trzymać samego "DMA". Związane jest z tym przecież tak samo problem "kanałów IDE", "konfiguracji windowsa" itp. czynników.

esem 07.09.2005 16:28

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Zastanawia mnie jedno.. skąd co jakiś czas powstają takie tematy wzajemnych wyrzutów i pretensji.. O co właściwie chodzi i co kieruje osobą, która to zaczyna? Już tyle razy to przerabialiśmy z najróżniejszych, nawet najbardziej błahych powodów, a teraz zaczyna się znowu.. po co? Czy nie ma innego sposobu na wyrażenie swoich frustracji, czy nie można porozmawiać, jak normalni, rozsądni ludzie?

Zawsze wydawało mi się, że właśnie tacy spotykają się na forum, ale czasami, jak czytam tematy podobne do tego, to zaczynam mieć wątpliwości.. Nie wiem, jaka jest tego przyczyna, ale już chyba najbardziej przypada mi do gustu stwierdzenie Yahola, że on po prostu "lubi zadymy".. I to jeszcze, jeśli powiedziane zostałoby serio, mógłbym zrozumieć, ale obawiam się, że w niektórych przypadkach, to nie jest takie "proste"...

A co to za bełkot?
Wypowiadasz się prywatnie czy jako moderator?
Przecież doskonale wiesz, że najwięcej merytorycznych zarzutów to jest właśnie do Ciebie. Wielokrotnie już inni zwracali Ci na to uwagę... Ja jeszcze nie bo też jestem z Wrocławia. 8 )

VIZZARD 07.09.2005 16:45

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Zastanawia mnie jedno.. skąd co jakiś czas powstają takie tematy wzajemnych wyrzutów i pretensji.. O co właściwie chodzi i co kieruje osobą, która to zaczyna? Już tyle razy to przerabialiśmy z najróżniejszych, nawet najbardziej błahych powodów, a teraz zaczyna się znowu.. po co?

I to jest sedno tej sprawy :taktak:

Frustraci, ktorzy szukają dziury w całym co jakiś czas wsadzaja kij w mrowisko

Które z tego powodu rozgrzebane jakiś czas temu ledwo jeszcze dochodzi do siebie

A najlepsze jest jeszcze to, że padają sformułowania: "rzadko zaglądam na forum"

Powstaje wobec tego pytanie:
Jeżeli tak rzadko zaglądam na forum, to co aż tak straszliwie rażącego jest przykładowo w ilości MODów, że by aż tak straszliwie marudzić? :idea:

Rozumiem gdy ktoś zagląda tu codziennie i z powodu MODów ma zatwardzenie

Ale gdy zagląda się rzadko - to chyba raczej rozwolnienie

Bartez mówi, żeby nie pisać, że nie ma sie wpływu na forum

A co do liczby MODów to się ma?

Napisałem przecież, że są pewne rzeczy na których wpływu się nie ma - dokładnie tego się to tyczyło

A jeszcze co do liczby MODów - to kiedyś przewinął sie wątek - pożartowaliśmy - i tyle :mruga:

I tak to właśnie widzę :taktak:

W przeciwnym razie niedługo wszystkim nadamy numery

Zablokujemy możliwości zakładania tematów oprócz tych nadanych przez GTW

Posta najpierw będziemy wysyłali mailem do MODa celem zatwierdzenia, a on już po odpowiedniej korekcie będzie zamieszczał

Obowiązkowo każdy będzie musiał zamieścić co tydzień posta z pochwałą pracy MODa

Reputy - to już wiemy - będą komisyjne

Zakazane będzie używanie słów: piwo, ***** <= L A M E R, niezadowolenie, dupa, itp ...

Zakazane będzie pisanie nadaremno nicków MODów i ADMINÓW szczególnie w związku z którymś z powyższych wyrazów

A wszystko to oczywiście w duchu nagrywania i sprzętu do tego służącego

:fala:

andrzejj9 07.09.2005 16:49

Cytat:

Napisany przez esem
A co to za bełkot?
Przecież doskonale wiesz, że najwięcej merytorycznych zarzutów to jest właśnie do Ciebie. Wielokrotnie już inni zwracali Ci na to uwagę... Ja jeszcze nie bo też jestem z Wrocławia. 8 )

Popatrz, a jakoś patrząc na ostatatnie podziękowania przez gg i maila osobom, którym pomogłem jakoś trudno mi było się domyśleć..

Dla mnie osobiście twoje wywody stają się powoli męczące - albo napisz wprost, co ci się na forum nie podoba i jaką widzisz możliwość tego zmiany, albo rzeczywiście daruj sobie wizyty w miejscu, które cię tak męczy..

Co do mojego "bełkotu".. Rzadko spotykam się na forum z taką czy inną formą obrazy, a jeśli już się zdarza, staram się puścić ją mimo uszu, ale nie widzę powodu, żeby robić tak w tym momencie. Temat powoli staje się nudny i nic nowego na forum nie wnosi, a jeśli chodzi o twoją osobę, to jeszcze jedna taka uwaga i zamienię się na chwilę w moderatora, o którego @ memorando prosił, podejmującego trochę twardsze decyzje.

I tak, mam tu na myśli bana dla ciebie.

Predi 07.09.2005 16:56

i sie zrobil bajzel...

ja tylko nie rozumiem o co te klotnie....
co nowy mod to jest problem...

nie podobaja sie te kropy to usuncie...

ja mam wszystko gdzies, dopoki mozna tu sobie pisac i moderatorzy trzymaja to w kupie....

kazdy ma wolny wybor czy chce tu z nami byc

aha i Yahol.... moj poprzedni post byl tak napisany aby pokazac jak wielkie powazanie mam do tego tematu...

-Sid-The-Rat=> 07.09.2005 17:00

Cytat:

I tak, mam tu na myśli bana dla ciebie.
bylaby to najglupsza rzecz jaka widzialem od czasow tapety w motylki

przyjmij krytyke, zastanow sie nad powodami a nie zabijaj kazdego komu sie nie podobasz. musialbys nie tylko esema banowac. bo esem ma niestety troche racji.

VIZZARD 07.09.2005 17:04

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Popatrz, a ...

Dokładnie!

Poza ktoś powyżej określił gościa o nicku esem jako swój chłop

Ale patrząc na teksty typu:

Cytat:

A co to za bełkot?
Nie wiem które z tych dwóch słów bardziej określa tego użytkownika :D

BTW gdzie jest pawelblu?

Przydało by się tu trochę pociąć, ocenzurować i jako jedynie cenną i godną uwagi zostawić na końcu swoją wypowiedź :czytaj:

:>

andrzejj9 07.09.2005 17:20

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
bylaby to najglupsza rzecz jaka widzialem od czasow tapety w motylki

przyjmij krytyke, zastanow sie nad powodami a nie zabijaj kazdego komu sie nie podobasz. musialbys nie tylko esema banowac. bo esem ma niestety troche racji.

Przjmuję krytykę, byle konkretną i w takiej postaci bardzo ją cenię, natomiast z przepychanek i wzajemnych bluzg wybaczcie, ale już po prostu wyrosłem..

Poza tym Sid myślałem, że miałeś już okazję poznać mnie na tyle, żeby wiedzieć, że nie obrażam się, jak tylko ktoś na mnie złe słowo powie i potrafię przyznać się do błędu. Mam nadzieję, że jednak się nie myliłem, a jeśli.. cóż, przykro mi..

Weron 07.09.2005 17:21

Sie dyskusja rozpoczela. Dluzsza taka nawet. Jesli juz chodzi o reputki. To esem jest niedowartosciowany i dlatego zawsze ma z tym jakis problem. To wszystko na ten temat.
Poza tym uwazam, ze nie potrzebny jest ZADEN system nagradzania. Jak ktos chce to i tak napisze, nie oczekujac niczego w zamian. Wystarczy czasami za dobra porade napisac takie magiczne slowo "dziekuje".
A teraz historia z zycia wzieta. I radze ja dokladnie przeczytac i sie zastanowic.
Bylo kiedys forum, bardzo dobre zreszta. Na, ktore uczeszczalem. I jak to w zyciu bywa znalazla sie pewna grupa, ktorej nagle cos przestalo sie podobac. Cos w sumie jak teraz w tej dyskusji. A to bylo zle, a tamto jeszcze gorsze itp. Wiec postanowiono zrobic zmiany. Zmiany nastapily. Pieniacze i tak odeszli, a forum po tych zmianach krotko mowiac zdechlo . I na tym sie to wszystko zakonczylo. Forum co prawda jeszcze funkcjonuje, ale malo kto juz tam pisze ( w tej zmienionej formie). W przypadku cdrinfo raczej, az tak drastycznie nie bedzie. Gdyz to forum ma niezle zaplecze w postaci calego serwisu jakim jest.
Ale wniosek jest jeden. Jesli komus sie nie podoba to niech nie pisze, a nie zawraca dupe. Owszem mozna od czasu, do czasu zwrocic na cos uwage, ale nie notorycznie. To juz lekka przesada. Dlatego proponuje zostawic tak jak jest. Nie czepiac sie o ilosc moderatorow i innych rzeczy. Skoro administracja uznala, ze taka ilosc jest wystarczajaca, widocznie tak musi byc. Co najwyzej wprowadzic wiecej SM. Bo tych moze byc za malo skoro moderator ma zakres dzialania tylko w jednym, swoim dziale.
Tyle narazie mialem do powiedzenia.

legion 07.09.2005 18:38

jezu ale macie problemy z tymi reputami juz enty :D temat na ten temat :D
p.s
moze ktos zrobi gierke we flashu pod tytulem "daj w morde modowi" :) wszystcy mogli by sie odstresowac :)
edit
@weron a znasz takie przyslowie ze polak zawsze niezadowolony i madry po szkodzie :)

Weron 07.09.2005 19:15

Cytat:

Napisany przez legion
@weron a znasz takie przyslowie ze polak zawsze niezadowolony i madry po szkodzie :)

Ano slyszalem. :D

czero 07.09.2005 20:10

Ja nie moge, *****izm do potegi.
Esema widac raz na kilkadziesiat (jesli nie wiecej) tematow, a robi najwieksze zamieszanie. Nie podoba sie to wez czlowieku i nie pisz tutaj, a jesli to za malo to nawet nie zagladaj. Az tak Cie w oczy pili, ze ktos ma wiecej, a Ty masz mniej? Jesli chcesz to zrobimy zrzute dla Ciebie, ja moge wszystkie swoje reputy oddac Tobie. Kolo "wiadomo czego" mi one lataja, wcale mi sa do zycia nie potrzebne, lepiej sie dzieki nim jakos specjalnie tez nie czuje.
Sam pisales ze rzadko tu wpadasz, ale jak juz wpadniesz to skutki sa jakie widac (w przeszlosci zapewne bardzo duzo zrobiles dla forum, dzieki Tobie, ale teraz mam wrazenie ze zachowujsz sie jak dziecko, ktoremu w piskownicy ktos podpierdzielil lopatke), oszczedz sobie i innym nerwow a wszyscy beda zadowoleni.

Innym sposobem, ktory zreszta zazwyczaj jest dobrym rozwiazaniem jest po prostu zlanie zaczepek i nie zwracanie na to uwagi.

Zygac sie juz chce ciaglymi tematami o reputkach, skasujcie je w cholere, bo kolejne tematy na ten temat sa juz naprawde ciezkostrawne.

Jest takie powiedzenie "dotknij gowna, a bedzie smierdzialo".
Sorki za te stwierdzenie, nie ma to na celu urazenia nikogo, po prostu takie mam odczucia po przeczytaniu tego topica i zeby nie bylo watpliwosci, nie dotyczy to zadnego z userow ;).

Zaraz mecz ide do sklepu po piwo, ktos chce? :D :D

esem 07.09.2005 20:22

Cytat:

Napisany przez czero
...

Nic z tego nie zrozumiałeś...
Przecież tu nie dyskutujemy o reputkach ???
A, że niektórym "zboczyło" się na reputki - to inna inszość... Proszę więc mnie z tym problemem nie wiązać - bo to jest faktycznie *****izm: młynarz zawinił a wieszają kowala...
Dyskutujemy o cienkości naszych moderatorów > jakbyś nie wiedział co masz napisać w odpowiedzi...
Ale lepiej faktycznie napij sie piwa... 8 )

czero 07.09.2005 20:28

No to widac ze userzy sami dyskusje przeniosli na temat reputek, bo przez ostatnie 3 strony nawijanie jest glownie o nich.
O nowych moderatorach zdania nie mam, bo nie uczeszczalem na forum przez ostatnie 2 miechy i nie zdazylem sie zapoznac z ich praca, wiec wypowiadac sie nie bede...

Ide na mecz, 3majcie sie dzielni Ci, ktorym zostaly jeszcze sily na ta dyskusje ;).

yahol 07.09.2005 20:30

Dlaczego lubie "zadymy" na forum? :D

Ano:
Dobra "zadyma" cechuje sie kilkoma powtarzalnymi elementami.
1. User zglasz pytanie/problem/zagadnienie w sumie o dosc niewielkiej zawartosci merytorycznej (na ogol, bo nie zawsze) ale powiedzmy oglednie znaczacej wizualnie (vide reputki, podpisy pod avatarem, czy jakies inne bzdety).
W kazdym razie na ogol (powtarzam - na ogol) jest to drobiazg. (dobra-moze byc, ze moderator jest lysy i przesladuje kudlatych).
2. Ktos odpowiada, tzn. wydaje mu sie ze odpowiada na temat, a tak naprawde wyglasza stronnicza, ale zdecydowana opinje.
3. Nastepuje replika.
4. Do repliki zostaje dodana replika, przy czym dyskutant na ogol juz nie pamieta poczatku i wypisuje swoje zupelnie nowe odkrywcze stwierdzenia.
(ten moment lubie najbardziej)
5. Kolejny dyskutant/dyskutanci wypisuja swoje za i przeciw. Nie zwracajac uwagi co poprzednik napisal i o co wtym wszystkim chodzi.
(dyskusja rozwija sie dynamicznie)
6. Do akcji wkraczaja mody i admini, tlumaczac cos na co i tak nikt nie zwraca uwagi.
(na ogol w tym momencie padaja slowa ciezkie, meskie i mocne)
7.Ktos tam probuje opanowac sytacje, odwrocic uwage, zakonczyc dyskusje.
(na ogol - nie dziala)
8. Wszyscy gadaja jeden przez rugiego, nie czytajac nic, zawziecie sie nawzajem obrazajac.
9. Nastepuje ogolne mordobicie, albo mod zamyka dyskusje.

Dlaczego wobec tego lubie "zadymy"

Ano dlatego, ze wychodza prawdziwe twarze dyskutantow, prawdziwe intencje i prawdziwe emocje. To lubie.
Szczere (nieukrywane) pokazanie swojego charakteru, kultury, obycia i wiedzy.
Strony dziela sie na "my" i "oni", lysi i zarosnieci, madrzy i glupi, userzy i administracja. (dobra zgadzam sie - podlizuchy i oportunisci)

Dlatego lubie zadymy i kiedy tylko moge wpycham swoje trzy grosze, aby zobaczyc - co dalej.
A moze zobacze moda, zlosliwego kobolda, a moze wykrzywiana w nienawisci twarz jakiegos usera.
A moze kogos, bedacego w mniejszosci, stroskanego, zagbionego.

Eeech... na filozofie mi sie zebralo.......
Ale nic tak jak dobra zadyma, nie ozywia
forum.
jaki ruch sie robi ile postow sie pisze......

I uwaga koncowa:
-prosze nie laczyc tego postu, w zadnym razie z obecna dyskusja. Nie maja one nic ze soba wspolnego.
Calkowity zbieg okolicznosci.
Tak jakos wypadlo. Serio.

Tylko, najgorzej mam z tym, ze pamietam, co kto, przeciw i w jaki spsob napisal.
Z tym mi jest zle.
No bo kto by mogl sie spodziewac, ze taki.............................................. .................................................. .................................................. ...

do tej dyskusji - EOT.

esem 07.09.2005 20:54

Cytat:

Napisany przez esem
Zamknęli topic a należy się odpowiedź...

a jaki to ma sens ???
Każdy na tym forum jest w stanie ocenić wartość merytoryczną dyskutantów... i żadko miernikiem wartości merytorycznej jest ilość reptutek > co jest qriozum na tym forum...
Ale zostawmy ten wątek > reputki to tylko marketing aby forum całkiem nie zdechło...
Ale to kwestia ambicji i nic więcej...
Zamknij ten topic - tak będzie najlepiej dla samopoczucia wszystkich... 8 )

Tak chciałem to zamknąc, ale teraz nie wiem czy jest to dobry pomysł... 8 )

Przypominam, czym rozpocząłem tą dyskusję...
Potem został wywołany temat reputek - którego nie chciałem aby był wywołany... W tym temacie wogóle się nie wypowiadałem...
Potem paru demagogów przypomniało sobie, że jak reputki to "niedowartościowany" esem...
No to jak tak - to jest okazja powieszać psy na esemie bo pare razy zbyt dosadnie ocenił to i owo...
Konkluzja: ponieważ dyskusja zeszła poza ramy którą ja wyznaczyłem (zaproponowałem) proszę pierwszego lepszego Moda o jej zamknięcie.
Uzasadnienie: nie życzę sobie dalszego podcierania pewnej części ciała moją osobą przez równie jak "niedowartościowanych" userów 8 )

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:00.