![]() |
usuwanie katalogu z plikami systemowymi
Witam!
Mam problem z usunieciem katalogow z plikami systemowymi po becie Win Vista. Win zostal zainstalowany na drugiej partycji (D) z roznymi danymi. Wiekszosc katalogow i plikow usunela sie bez problemu. Reszta nie chce - pisze ze mam brak dostepu. Uzywalem programu BC Wipe ale nie daje rady do konca. Czy zna ktos moze jakis program, ktory je usunie albo ma jakis inny pomysl? Format D wykluczam ;) bo nie mam jak przenies dane na 2 dysk gdyz mam laptopa. |
a system plikow oczywiscie ntfs tak???
|
moze w trybie awaryjnym usun?
|
Tak w ntfs.
Co do trybu awaryjnego to sprobuje. DODANE: Niestety w trybie awaryjnym dzieje sie to samo. Jakies inne pomysly? |
trza bylo visty nie instalowac :P
a tak na serio - co ciekawego w niej? jakies zmiany [na lepsze] po xp? pozdro ;) |
Tak szczerze to za duzo sie nia nie nacieszylem.
Sterownikow nie ma wiec praktycznie nic nie testowalem. Nawet z siecia Wi-Fi sie nie chcial polaczyc, a mialem ochote pobawic sie 64bitowym IE. |
a odpal Knoppixa i sprobuj wywali przez niego...
|
Podłącz dysk do innego komutera , wtedy bez problemu
usuniesz. Zobacz plik boot.ini i z niego usuń informację o tej instalacji. |
Ustaw siebie jako właściciela folderu ;)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Hmm wyłącz explorer.exe i usuń TC przy uprawnieniach admina.
|
Cytat:
|
Dokładnie jakie foldery Ci zostały i pliki
Windows, D&S i chyba nic więcej Windows nie robi. Więc wystarczy uczynić się właścicielami folderu i usunąć go bez ograniczeń |
U mnie na takie okazje zawsze działa zestaw: tryb awaryjny + Total Commander.. Pisałeś, że próbowałeś obydwu tych rzeczy, ale może jeszcze spróbuj razem.. A nóż pomoże.
|
Hmm a jak nie, DOS NTFS Reader :D
|
Cytat:
W Knopixie tez mi sie nie udalo!!! Nawet zmienic atrybutow nie moge. Niezle cholerstwo :wow: Chyba Bill stwierdzil ze nowa Viste nie bedzie mozna odinstalowac... @Piterniel - jak mozna stac sie wlascicielem tych folderow albo jeszcze lepiej tych plikow? |
PPM na folder > Właściwości > Ustawiasz prawa dla wszystkich (Pełna kontrola)
http://img325.imageshack.us/img325/2357/all2eb.png Następnie klikasz w Zaawansowane > Właściciel > Zaznaczasz swojego usera > Zaznczasz ptaszka i Zastosuj http://img325.imageshack.us/img325/2285/wlas3gu.png |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:53. |