![]() |
Szukam tytułu piosenki
Witam
Czy jest jakis serwis ze zbiorami tekstow wszystkich (lub duzej ilosci) tekstow piosenek, abym mogl wyszukac wykonawce oraz tytul danej piosenki wpisujac tylko fragment tekstu ktory slysze np. w radiu? |
Dobre pytanie. Juz od dawna znam mniej wiecej teksty kilku piosenek, ktore slyszalem w radiu, ale za cholere nie wiem, jakie sa ich tytuly i przez to nie moge ich nigdzie znalezc. Tego typu serwis, o jaki pytasz, bylby i dla mnie bardzo pomocny.
|
http://www.kopalnia.tekstow.infi.pl/
http://www.teksty.pl/ i wiele, wiele innych stron, m. in. angielskich. A tak nawiasem, odpowiadanie na e-maile meczy wasze nadgarstki? |
|
|
Szukam tytułu piosenki
Witam
Szukam mp3 "Mor W.A. - Idź za ciosem". Za pomoc w znalezieniu linku (ale nie w kazaa :)) wielkie dzięki. Pozdrawiam |
|
Post dosyc stary, ale moze komus sie to przyda:
www.leoslyrics.com www.purelyrics.com/index.php www.lirycs.kiev.ua www.lyrics.com z wyzej wymienionych dwie pierwsze maja mozliwosc wyszukiwania wg fragmentu tekstu. Milego szukania.:) |
Cytat:
|
Cytat:
|
ja uznaje 2 drogi do osiagniecia celu w tym temacie.
pierwsze primo: google: zapytanie lyrics + zapamietany tekst utworu drugie primo: mail do czlowieka z radia. ad pierwsze primo: wielokrotnie uzywany i sprawdzony, niemal niezawodny sposob. ad drugie primo: okazuje sie ze czasem ten sposob tez jest dobry. czasem wrecz niezastapiony. tak jak ostatnio. po niedawnym pobycie w irlandii zostal mi w pamieci jeden za***isty kawalek. niby nic jesli zna sie pierwszy wymieniony przeze mnie sposob. ale ten utwor jak sie pozniej okazalo byl bez slow. wiec poza przetrzasnieciem strony radia i wrzuceniu wszelkich podejrzanych zestawow wykonawca + tytul do p2p nie osiagnalem zadowalajacego rezultatu. wtedy to wyslalem maila do porwadzacego audycje w ktorej ten utwor dal sie niejednokrotnie slyszec. po wymianie korespondencji z Andy'm osiagnalem swoj cel. od tego czasu caly czas mecze "Royksopp - So Easy". polecam wrzucenie tego jako jedynego kawalka do playera i wlaczenie repeat. super wypas |
Witam
Ponownie mam problen ze znalezieniem piosenki, a wlasciwie ze zlokalizowaniem tytułu (mp3 nie mam) ;( Koleżanka prosiła, żebym jej zalatwił mp3-ójkę z piosenką która teraz leci czasami w radiu... jakoś tak: ajajajajaaaa i need you... i need you ... itp. :blee: dokładnie nie wiem czy to tak, bo słyszałem ją tylko raz i to na dodatek nie całą. Za pomoc będe bardzo wdzięczny (koleżanka chyba też, ale mi :)) Pozdrawiam |
Patrix.... w sumie zainstaluj sobie muła....albo cuś innego bo kazy ja nie instaluje bo to shit... ponadto nigdy nie wiesz co ściągasz... a odnośnie tych "ajajek ineed you" to może być sporo takich piosenek :). Tylko, teraz zgadnij o którą Tobie i twojej koleżance chodzi ...hmmm....
|
Prosiłbym o tytuły wszystkich piosenek (które słyszeliście), które mają słowa takie jak w postach wyżej, oczywiście o ile znacie tytuły tych piosenek. To jest taka densowa :) piosenka. Posciągam wszystkie które mi napiszecie i może trafie na tą o którą nam chodzi.
Dzięki Pozdrawiam |
Patrix.... wiem o którą piosenkę Tobie chodzi, bo właśnie jej słucham :). Zapewne chodzi o wokalistkę "El Samah" i utworek "Habibi" :). Życzę miłego ściągania oraz słuchania :). Polecam się na przyszłość :)
|
Cytat:
Super to to, muszę jeszcze tylko sciągnąć mp3 i gitara. ;) WIELKIE DZIĘKI ! Pozdrawiam |
...a ja szukam smiesznej mp3-ojki. Kumpel mial na dyktafonie w SL45i i tam bylo cos takiego: "Bilet miesieczny, na okaziciela" tylko powiedziane tak jakby ksiądz na mszy mówil.Konkretnie na maxa.Ma ktos to moze??
Bylem poskladany ze smiechu :) ;) :D ^_^ |
Patrixs'owi pomogłem jednak jeżeli chodzi o jakieś fajne głupotki na eMPe3 to niestety tego jest dużo... Niestety nie wiem o co Tobie chodzi... Jeżeli chodzi zaś o muzykę nowoczesną [i nie tylko] to tylko w taki sposób umiem pomóc. :)
Patrixs BTW... czasami u mnie w pokoju przesiaduje siorka i ot tak powiedziałem jej, że szukasz jakiejś tam pioseneczki zawierającej "ajajajaj i need you i need you". A ona sobie to skojarzyła. Więc ona ucieszy sie, że oglądanie Vivy Polski czasem się przydaje :) |
KarolluZ, wielkie dzięki, za pomoc i zaangażowanie.
Jesteś wielki. Pozdrawiam |
Znowu czegoś szukam i znaleźć nie mogę.
Teka - Przestroga OSTR - Początek THX |
i ja nie dla mnie ale szukam...
Massey - Nowe Pokolenie |
Cytat:
Jak narazie znalazłem tylko klip avi. http://www.webmedia.pl/massey/klipy.htm |
Cytat:
A co to jest ??? Nie slyszem o czyms takim, oze chodzi o DKA ? |
Cytat:
|
@Patrixs
dzieki, przyda sie chociaz narazie nie idzie sciagnac... ale znalazlem mp3. (nie pomyslalem) zapomnialem o http://mp3.wp.pl/ jak ktos jest zainteresowany Massey - Nowe pokolenie na wp.pl http://mp3.wp.pl/p/strefa/sciagnij/40467.mp3 |
Cytat:
http://www.asfalt.pl/video/OSTR_Poczatek.wmv A tu nieco wieksze (only 32 mega): http://olimp.vlo.ids.gda.pl/~yakuza/Poczatek OSTR videoclip.mpg |
Cytat:
|
@zuk4u, fajnie by było, ale nie wiem czy wejdzie cała na onetowe konto. Jak masz czas to wyślij (pakując z podziałem na 500kb czy coś w tym stylu nie wiem jaki jest limit), będe wdzięczny. Adres jest w podpisie.
@jęzor, dzięki za linki |
Rozwalily mnie te hip-hopowe teledyski... ufff!
To nie moje klimaty i nigdy nie beda... ja za to szukam pierwszych plyt Tengerine Dream... i znalezc nie moge... |
Hejka
Człowiek nie jest taki zeby czegoś nie szukał ;) I szukam obecnie: "Liber & Kombi - Skarby" oraz "Mor W.A - Tam i z powrotem" Za jakie kolwiek namiary będę wdzięczny Dzięki. :piwo: |
Znajdź sobie LimeWire tam jest super, jeżeli chodzi o pojedyncze empetrzy. Jeśli jesteś zainteresowany wersją bez... ulepszaczy to wal do mnie na gg.
|
no to może pociągniemy topic :D
ja szukam całego albumu "Kastatomy", ale jakby ktoś miał jakieś pojedyncze mp3 z tego albumu to też będę wdzięczny (mam już "Rzucam" i "RazDwaTrzy") |
Hejka
Teraz szukam: teka-skamieniali_(feat._trzeci_wymiar_proceente_aksa) :) Pozdro |
Ja chyba mam w domu więc moge zapodać :), oczywiście jak wróce, bo jestem 300m od domu :P
|
OK ja już uploaduje dla Patrixs'a piosenke..., ale podłacze się do tematu, a dokładniej czy ktoś posiada Album Hani Stach, bo moja siostra by sobie posłuchała, ale nie moge jej zessać z ed2k :blee:
|
Ja Hanke zassałem przez mułka...trochę długo schodziła, bo zresztą mam wolne łącze. W sumie nie słucham takiej muzyki, ale może ktoś będzie chciał. Jednak zawsze można gdzieś dopchać te mp3 na płytkę, niż zostawiać wolne miejsce ;)
|
Macie tutaj link do stronki z której mozna ściagnąć dokument-linkownie do około 5000 polskich albumów
http://www.polskie-mp3.tk/ |
skoro juz jest taki topic a ja szukalem na osiolku piosenki tej i nie moglem znalezc... to moze ktos z uzytkownikow bedzie mial... :)
chodzi o Safri duo - Rise tzn tak mysle ale to jakis mix w radiu slyszalem bo orginalna wersje mam ale w niej nie ma wogole glosu... a w radiu wlasnie slyszalem gdzie sie udzielal wlasnie jakis koles spiewajac... prosil bym o namiar albo na maila o ile wogole ktos ma... z gory dziekuje... pozdrawiam |
@Zelea, czyli konkretnie szukasz: Safri Duo - Rise (Leave Me Alone)
Dziękuje gallusiowi za zaangażowanie. |
W razie jak szukacie pl hh mp3 to walcie do mnie na gg - 3775754 - mam tego 5gb :D
Sciagnijcie se zamiast kazy LimeWire - to co polecal Banana Coctail. Sciagnalem juz 10 piosenek i 0 fake, nie to co kazaa. Naprawde gites pozdro ;) |
panowie technomaniacy. Poszukuje piosenki, i ozloce tego kto mi poda tytul, wykonawce lub namiar ... Dosc spokojna techniawka i kobieta spiewa dosc charakterystycznym, spokojnym glosem, (podobnym troszku do wokal. ATB) cos w stylu "...Fołn mi..." albo "...Fołnd mi..." albo cos w tym stylu... Nic wiecej nie ma ....
pozdro ;) |
@mallow, gdzie słyszałeś tą piosenkę?
|
heh, slyszalem ja na wsi u kolegi na kasecie ... i nic wiecej o niej nie wiem...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
@mallow, po dogłębnym i dokładnym przeanalizowaniu Twoich postów oraz wskazówek które miały na celu uświadomić nam gdzie i jakiej piosenki powinniśmy szukać, doszedłem do następujących wniosków:
-nie wiem jak inni, ale ja nie mam zielonego pojęcia co to może być. -trudno zlokalizować piosenkę nie znając nawet daty (roku) wydania -jedyny sposób to skontaktować się z... kolegą ze wsi i zapytać, niech poda chociaż nazwę albumu-kasety. Pozdrawiam |
hehehe, on to ma nagrane z radia, i nic wiecej o niej nie wie ;) wiec jestesmy w kropce. Powiedzcie moze jak z kasety nagrac na kompa kawalek melodii to wam moze jakos to tu zamieszcze
pozdro ;) |
Najprościej z wyj. na słuchawki podłączyć kabelek do "Line in" w karcie dzwiękowej i odpalić jakiś rejestrator dzwięku.
|
Cytat:
tylko czy ktos moze moglby wyslac ja na maila ?? na osiolku nie ma jej... :( przynajmniej mi nie wyszukuje... mam skrzynke na o2 tam sie zmiesci napewno... zelea@o2.pl jesli ktos moglby to bardzo bym prosil... |
@Zelea, zaraz sprawdzę czy się da wysłać. :)
|
Cytat:
|
Patrixs dziekuej uprzejmie za pomoc... mam u Ciebie dlug :)
pozdro |
Ilość załączników: 1
a ja już kiedyś to dawałem ale nie dostałem odpowiedzi więc próbuje jeszcze raz...
zna ktoś tą piosenke?? |
Cytat:
albo to cos u mnie albo cos sie zepsulo... |
Bardzo ciekawy temacik. Do MP3 proponuję zainstalowac DC++, tylko że trzeba udostepnić co najmniej pare GB danych. Mozna znaleść naprawdę wszystko.
Pozdrawiam. |
Cytat:
Cytat:
2. masz na mailu |
wy czegos szukacie - a ja mam 44 plytki DVD z muza ... :>
|
a jednak da sie tylko niestety nie w operze... :| nie wiem czemu w IE poszlo... tzn cos problem z polskimi znakami chyba...
ale piosenki nie stety nie znam... pozdro |
Koledzy,
Zespół "Foo Fighters" Utwór "Learn To Fly" Jeżeli ma to ktoś w swoich zasobach to proszę o kontakt na priv. W załączniku próbka żeby było wiadomo o co chodzi. Pozytywna reputacja czeka :> pozdr. ;) |
Cytat:
pozdro... |
Cytat:
pozdr.:spoko: |
Cytat:
|
Cytat:
--edit-- Masz wiadomość na priv |
Odebrałem paczuszki.
DJ HACKER :piwo: :spoko: + reputka Zelea :piwo: :spoko: + reputka Wielkie dzięki koledzy ;) strzałka! |
Slodzilem dzis pewien program i byla w nim taka muzyczka jak w zalaczniku i strasznie mi sie podoba wiem ze jest dosc stara ale nie znam nazwy jak ktos zna tytul lub ma cos takiego w jakosci pow. 196kbs to bardzo ale to bardzo wdzieczny :help:
|
To jest GiGi Diagostino (chyba tak sie to pisze) - L' amour czy jakoś tak, sprawdze czy mam tą CD w zasobach... :)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jak chcesz mogę Ci wysłać mailem... |
Cytat:
|
Cytat:
Wysyłałem wcześniej podzielone na części win rarem, ale serwer wp nie wytrzymał tylu informacji i wysłałem jeszcze raz z o2. Pozdro |
Cytat:
|
Szukam piosenki DJ D - Music 4 The People. Fajne techno. Często leci na internetowym radiu fx :D
|
MAM dane!!
bardzo, bardzo będę wdzięczny jak ktoś znajdzie ten kawałek!!...
mam już pełny tytuł, szukałem kiedyś Tiesto - Traffic w remixie. Otóż już wiem jest to: Dj Tiesto - Traffic w remixie DJ's 2MC, jest to polski DJ :) DJ's2Mc może to też być tak pisane DJ2MC, dj'2 MC. Proszę Was włączcie swoje maszynki p2p i inne do wyszukiwania mp3 i pomóżcie. Może się komuś uda przez google znaleźć. :help: Pozdrawiam i licze na Was :) |
Cytat:
|
Cytat:
Daj znac jak mam ci ja wyslac. Podzielona na 2-3 czesci mailem (calkowity rozmiar mp3 to prawie 7,5MB) czy moze jakos inaczej. |
Cytat:
Dzieki bardzo, juz dostałem i działa :) Skąd to masz? :) Fala dla Ciebie :fala: i jak będę mógł to reputka :) pozdro i dzieki |
ze tak powiem...ja tez poprosze...
Ciapek albo Czero - mozecie na chwile jakies ftp? albo wrzucic mi to na jakiegos ftpa jak dam namiary? Jezeli ten FTP moze byc to zadzwon Czero do mnie na gg albo Ciapuś |
@Ciapek
Ciesze sie i dzieki za rep. :) Znalazlem przez wyszukiwarke w emulu ;). @Kasprzak Daj namiar na jakies ftp to ci ja wrzuce ;). |
Kasprzak zgłoś się do mnie na GG - prześlemy gadulcem-idzie szybko i bezproblemowo.
Mam FTP, ale mówie, że lepiej będzie przez gadulca chyba że do Ciebie nie można nic wysyłać :( a kawałek jest przedni :jupi: podobno już troszkę leciwy, ale na prawde mało znany na co wskazuje to że nie mogłem ani Kazaą ani Overnetem go wyszukać i mało kto wogóle go zna. Czero na szczęście wyciągnął pomocną dłoń :) |
Nie no Ciapus...dzieki wielkie. :) . :piwo:
no i kolejne wyzwanie. Jezeli ktokolwiek znajdzie i pilnie poszukuje : ATB - nie wiem ktory to byl ale REMIX KALWI AND REMI (moze byc Kalwi&Remi , Kalwi_Remi) wiec blagam znajdzcie!!!:)bede wdzieczny na maxa |
08) Lavatory Love Machine
09) Rise of the Morning Glory SZUKAM TYCH PIOSENEK EDGUY'A! Z GÓRY SERDECZNIE DZIĘKUJE! baku@onet.pl :D |
Cytat:
Na przyszlosc pisz z jakiej plyty. Daj na priva bo nie chce mi sie tego dzielic i pakowac. |
To teraz ja czegoś poszukam. Ivan i Delfin - Jej czarne oczy - macie coś takiego na składziku??? Jeśli tak, to mój e-mail chętnie taką piosenkę odbierze;)
Czeka reputka :) |
tego jest pelno...eMule, KaZaA
http://beta.xlo.poznan.pl/files/Ivan i Delfin - Jej czarne oczy.mp3 Jak sciagniesz to napisz... ps.szukam tracklist z Sunrise With Ekwador`04 - ze wszystkich plyt jezeli ktos ma |
mam taka propozycje - poniewaz i tak ten temat wraca jak bumerang to moze by go przykleic?
|
Cytat:
|
Cytat:
@Dj Hacker - sciagnales juz? |
Cytat:
P.S. Temat może warty przyklejenia, ale rządzi ktoś inny... ;) :cool: --edit-- Jeden z bossów zadziałał i tak oto topic przyklejony;) |
uuu..... mój topik przyklejony... co za zaszczyt ;) :piwo:
|
Siemnko...
mam mały problem... szukam 2 piosenek których za chu.. nie moge dorwać a mianowice G-Spott - no comment i ess-eff - Hope... jak kotś by je miał to na maila bym prosił... |
Cytat:
--edit-- A mojej piosenki nikt nie ma, czy nikt reputki już na tym forum nie chce;) |
A ja poszukuje dla siostry piosenki Brainstorm - Heart's Desire, jeżeli ktoś posiada to prosze na meila :)
|
przeciez wyzej podalem linka =>
Kod:
http://beta.xlo.poznan.pl/files/Ivan i Delfin - Jej czarne oczy.mp3 |
Cytat:
--edit-- Zaczęło się ściągać dopiero z tego drugiego linku, który podałeś przed chwilą. THX. To jest to! A co do reputki, to dam jak będę mógł, bo dałem ich za dużo... |
Link nie dzialal bo klikales na ->http://beta.xlo.poznan.pl/files/Ivan
a to trzeba bylo skopiowac do postaci jaka wyzej napisalem :) A macie ogolnie cos ciekawego z trance`u? |
co to za kawałek
leci podczas reklamy polsatu sport
udało mi sie nagrac mikrofonem kawałek dla ułatwienia http://zabrze.net.pl/nadkanalem/haker/smieci/2.rar |
Ja nie wiem. Ale jakoś tak mi sie nie podoba. :P
Heh ale z tym mikrofonem i nagraniem to był dobry pomysł. |
hehe a amsz pomysł gdzie ktos mzoe wiedziec jakies populrane muzyczne forum ?
|
ja nie szukam mp3 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ja szukam tytułu mp3 sam se znajde wielka sztuka
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:18. |