![]() |
liteon 1693 lamerskie pytanie
aturz jakie najmniejsze prędkosci sa dostepne po spaczowaniu firmwaru bo dostalel od wojka duzo plyt omega 4x a wykrywane sa jako 8x i nie da sie ustawic mniejszejpredkosci niz 8x i zapis sie konczy na obszarze line in czy cos takiego i moje drugie pytanie jakie jest ryzyko uszkodzenia napedu spaczowaniem w stosunko do update biosu?? z gory dzieki
|
poproś wujka, niech ci słownik ortograficzny kupi, bo musiałem się wysilić aby twój post przeczytać.
|
sorry jestem dyslektykiem, nagrywarke ma wgrany najnowszy firmware czy ktos zna odp na pytanie
|
Przeczytanie tego postu ze zrozumieniem nie jest banalne.
Ale jakoś mi poszło. Kiedyś miałem praktykę w podstawówce. || |
Cytat:
|
To nie jest ubliżanie, ale tak zadałeś pytanie, że trudno na nie odpowiedzieć,
bo niestety ale nie domyśliłem się wersji biosu. A jeżeli chodzi o drugie pytanie, to jeśli działa napęd to raczej nie powinien się uszkodzić. |
mam wersje KS0A a teraz sie postarac zadac skladnie pytanie jaka najmniejsza predkosc nagrywania bede mógl uzyskac po spaczowaniu OmniPatchererem
|
wpakuj ten bios do OmniPachera i jak tak ci bardzo na zmniejszeniu szybkości zależy to zobacz co można pozaznaczać przy konkretnych nośnikach.
|
@Ed hunter
wypzedziłes mnie t tym swoim postem też chcialem to napisać ale nie miałem czasu:) |
Cytat:
^_^ ;) ciekawe co dalej wyszło z tego pachowania biosu? |
też jestem tego ciekaw!? :)
|
Pewno nagrywasz w Nero6 zmień sobie program na Ashampoo i nie będziesz mieć problemu z prędkościami :)
|
Cytat:
|
Tylko, że mam tą samą nagrywarke w nero mam prędkości minimum x8 jakiej płty bym nie włożył a w Ashampoo od x1 w górę
|
Nagrywanie wolniejsze nie znaczy nagrywanie lepsze.
Szczegolnie juz przy DVD/R(W). Z reguly nagrywanie plyty dedykowanej na predkosci 8X na jakims 2.4X, czy jeszcze gorzej 1X konczy sie tym, ze jest ona nieodczytywalna :) |
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:07. |