Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Nokia N-Gage QD (https://forum.cdrinfo.pl/f5/nokia-n-gage-qd-56750/)

MetalSlug 18.09.2005 23:18

Nokia N-Gage QD

Ostatnio widziałem na żywo absolutnie bezsensowny i obciachowy telefon N-GAGE QD... i mi się spodobał! Po zapuszczeniu kilku gierek (wiem że są lepsze konsole, ale to telefon) oraz wstępnym kursie obsługi stwierdziłem że jest fajny. Nie zamierzałem zmieniac telefonu, ale to jednocześnie konsola, więc zastanawiam się nad zakupem. Za ile warto to kupić i czy nie utopię w nim kasy? Czy widzieliście "to coś" i co nim sądzicie. Jak wygląda wgrywanie plików "sis"? kupować, czy nie? proszę o wypowiedzi "za" i "przeciw". Dzięki!

Ziele 19.09.2005 01:45

Ile to kosztuje? Może lepiej kupić sobie MDA? Też można na nim pograć i nie tylko... w końcu to mały komputer z mobilnymi okienkami na pokładzie ;)

Smartek 19.09.2005 07:26

imo lepszym wyborem jest jakis telefon ze symbianem - ja mam siemensiaka sx1 i mi smigaja gierki z ngage :)
pozdro ;)

Air 19.09.2005 08:10

Ja ostatnio w MM grałem na PS Portable, gdybym był młodszy to już bym na to kasę stukał. Super grafika, fajny design i jeszcze filmy i muzyki można posłuchać.

MetalSlug 19.09.2005 13:23

Cytat:

Napisany przez Smartek
imo lepszym wyborem jest jakis telefon ze symbianem - ja mam siemensiaka sx1 i mi smigaja gierki z ngage :)
pozdro ;)

Ta nokia jest na symbianie o ile mi wiadomo...

Smartek 19.09.2005 14:48

Cytat:

Napisany przez MetalSlug
Ta nokia jest na symbianie o ile mi wiadomo...

tak, ale mowie o INNYM telefonie niz ten ngage..
pozdro ;)

MetalSlug 19.09.2005 16:48

No tak... Jeszcze jakieś propozycje? Ciągle o tym myślę i nie mogę się zdecydować. :(

Burak_PL 19.09.2005 18:11

panowie mozecie zapodać liste phoenów ze symbianem ?

B@rtek 19.09.2005 20:20

Cytat:

Napisany przez Air
Ja ostatnio w MM grałem na PS Portable, gdybym był młodszy to już bym na to kasę stukał. Super grafika, fajny design i jeszcze filmy i muzyki można posłuchać.

Ale niestety musisz dobrze umieć biegać na dłuższe dystanse w naszym kraju :D

Chyba nie muszę wyjaśniać o co chodzi... :>

Kasprzak 19.09.2005 22:17

Symbian...SX1, 6630..., 6260...
ostatnio takze zobaczylem i mam przez tydzien bardzo ciekawy telefon W800i (sony ericsson - mp3 porownywalne do dobrej jakosci mp3 playera) aparat robi zdjecia najwyzszej rozdzialki najtanszych cyfrowek niektore poprostu zabijaja (moze wrzuce potem)
ale Ngage jest fajny, ale nie na dluzsza mete.
Jak konsole to tylko PSP. Telefon? SX1...

Berion 19.09.2005 22:58

@MetalSlug
Jak dla mnie nie warto. Shit ot co... Jako telefon nie wiem, ale jako konsola to trup z kilkoma ciekawymi grami, reszta to mączka mięsno-kostna :/

MetalSlug 20.09.2005 12:45

Po zastanowieniu, poczytaniu i szczątkowych przejawach myślenia zrezygnowałem z zakupu tej zabawki. Nie za tę cenę. Jeśli jako konsola jest to trup, a przynajmniej przeciętniak to dziękuję... Niby fajnie jest mieć wszystko w jednym, ale telefon służy do rozmawiania więc pozostanę przy swojej niezniszczalnej 3330. Za rok, albo dwa ceny PSP spadną do "zjadliwego" poziomu i jeśli bedzie mnie to jeszcze kręciło to sobie zafunduję taką wypasioną konsolkę... Dziękuję za opinie i pozdrawiam!

B@rtek 20.09.2005 12:51

@MetalSlug

To kup SX1 :D

@Smartek go ma i sobie chwali :taktak:

Chodzą gry z N-Gage'a :)

Smartek 20.09.2005 15:06

Cytat:

Napisany przez Bartek1989
@MetalSlug

To kup SX1 :D

@Smartek go ma i sobie chwali :taktak:

Chodzą gry z N-Gage'a :)

ty swojego juz sprzedales?
moj smiga az milo
pozdro ;)

Berion 20.09.2005 16:44

Cytat:

Napisany przez MetalSlug
[...] Jeśli jako konsola jest to trup, a przynajmniej przeciętniak to dziękuję... [...]

Niestety tak :|

Cytat:

[...] Za rok, albo dwa ceny PSP spadną do "zjadliwego" poziomu i jeśli bedzie mnie to jeszcze kręciło to sobie zafunduję taką wypasioną konsolkę... Dziękuję za opinie i pozdrawiam!
I tu pojawia się kolejny problem. Jeśli masz zamiar śmigać na samych oryginalnych grach to go nie ma, ale jeśli chciałbyś odpalać kopie to będziesz musiał dorzucić do ceny PSP koszt MS Pro Duo 2GB :\ Ewentualnie 1GB (po zripowaniu gry). Tak, wychodzi prawie drugie tyle...

Jak wszystkim wiadomo UMD mieści do 1.8GB danych. Obecnie coraz częściej, developer'rzy starają się zapchać całą płytę (nawet dummy w bigfile'ach!). Także zakup pożądnej karty jest nieunikniony. Gdyby Sony wypuściło komercyjne nagrywarki problem by zniknął (np. problem z biosami). A co będzie jak gry będą zajmować po kilka płyt? Swap na iso przez usb w PC? XD

Kupno "Pe-esz-pe" na dzień dzisiejszy jest dość problematyczne. Osobiście bym się wstrzymał i poczekał z rok/dwa aż sprawa się nieco wyklaruje.

Burak_PL 20.09.2005 17:03

Cytat:

Napisany przez Smartek
moj smiga az milo
pozdro ;)

a ja w styczniu mam wymiane i będe musiał powoli przejrzeć conieco i sie zdecydować :)

MetalSlug 20.09.2005 19:08

Cytat:

Napisany przez Berion
Kupno "Pe-esz-pe" na dzień dzisiejszy jest dość problematyczne. Osobiście bym się wstrzymał i poczekał z rok/dwa aż sprawa się nieco wyklaruje.

Tak właśnie zamierzam zrobić. Zresztą wydanie tysiaka na przenośną konsolkę nie jest w moim stylu więc poczekam na spadek cen i rozwój sytuacji. Konsola nie należy do rzeczy niezbednych do życia. Wpadłem na pomysł żeby kupić sobie zabawkę, ale i bez tego nudzić się nie bedę...

Proton 20.09.2005 19:14

Cytat:

Napisany przez Smartek
moj smiga az milo
pozdro ;)

Z ciekawości czystej zapytam, ile wytrzymuje Tobie średnio bateria w takim Siemensie?
Mam podobny telefon, tylko że Motorola MPx200 i ładne cacko, gdyby nie to, że codziennie trzeba ją ładować. Fakt, że sporo korzystam z odtwarzacza MP3, ale nie zachwyca tą baterią...

Berion 20.09.2005 19:55

Cytat:

Napisany przez MetalSlug
Tak właśnie zamierzam zrobić. Zresztą wydanie tysiaka na przenośną konsolkę nie jest w moim stylu więc poczekam na spadek cen i rozwój sytuacji. [...]

Słusznie :)

Cytat:

Konsola nie należy do rzeczy niezbednych do życia.
Znam takich, dla których jest niezbędna :fiu:

Cytat:

Wpadłem na pomysł żeby kupić sobie zabawkę, ale i bez tego nudzić się nie bedę...
Zabawkę powiadasz...

M@X 20.09.2005 23:29

Moim zdaniem:

Chcesz postawic na funkcjonalnosc - kup PDA z GSM (wyniesie Cie gdzies tyle co NGage)
Chcesz grac w autobusie - kup PSP (troche drozej od NGage)

NGage jest niby i tym i tym jednoczesnie, a tak narpawde nei jest zadnym z nich... To najgorszy wynalazek Nokii moim zdaniem...

P.S. Ja zaceiram lapki i zbieram kase na PDA ;-D

Ziele 21.09.2005 02:14

jaki konkretnie pda? ;)

M@X 21.09.2005 11:02

Z zalozenia odpada Jornada, bo mnie wkurza po porstu i o ile mi iwadomo ma pamiec typu non-flash. Kusza mnie acery i asusy - wiem ze mozna na nich odpalic nei malze wszystko, bo maja dobre uklady glowne i graficzne (ktos ponoc nawet emulator PSX uruchomil i gry dzialaly!). Mnie bardziej interesuje funkcjonalnosc - organizer, telefon i - jako najwazniejsze - eBooki!

Ziele 21.09.2005 18:08

Jak szukasz czegoś do eBook'ów to celuj w pda z ekranem vga. Nie wiem czy miałeś w ręku takiego pda ale wyrazistość ekranu powala na kolana. Nie ma takiego lcd do kompa który by miał 192dpi! Już z odległości 15-20cm poprostu nie widać schodków typowych dla lcd. Do wyboru masz Dell Axim x50v/x51v, hp hx4700, Fujutsu-Siemens Loox 720/718, jeszcze asusa, abita i toshibe ale oznaczeń nie pamiętam jedak lepiej wybierać coś sposród 3 pierwszych.
Ja się skusiłem na tego pierszego i nie żałuje :)
Oczywiście te pda z ekranami vga to TOPowe modele (no pomijając toshibe) więc tanie nie są. Wszystkie nowsze modele raczej poradzą sobie z grami psx(o ile odpalą się na emulatorze). Np axim ma procesor 624MHz więc bez problemu potrafi przykładowo odtworzyć divxa z 2-3 krotną prędkością.
Niestety nie ma jeszcze pda-telefonu z ekranem vga :( więc pozostaje MDA (itp.) z ekranem qvga

Smartek 21.09.2005 18:37

Ziele skoro w tym siedzisz - to czy wiesz cos o cenach - spadna w najblizszym czasie? wiesz moze ile kosztowal taki HP hx4700 pol roku temu?
pozdro ;)

Ziele 21.09.2005 19:18

Nie śledziłem dokładnie cen tego hp ale pamietam jak wszedł to kosztował około 3600zł. Pół roku temu kosztował niewiele wiecej. Może 200-300zł. Ostatnio ceny trzymają się na jednym poziomie. Jesli nie pojawi się nowszy model zastępujący poprzedni z danej serii to nie ma co liczyć na większe zmiany. Przymierzasz się do hx4700? Przemawia za nim chyba tylko duży ekran vga 4" (inne mają 3,7" lub 3,6") i długie działanie na baterii. Tak pozatym to cegła. Nie nadaje sie do grania. HP miało poroniony pomysł zamontowania touch pada zamiast joy'a.

Smartek 21.09.2005 21:02

Dokladniej to moj tata o czyms mysli - m.in. do zapisywania sobie roznych rzeczy..
pozdro ;)

Ziele 21.09.2005 23:14

Jeśli do tego to jak najbardziej ok. Chociaż ja bym wybrał looxa ;) choćby za to że ma hosta usb i aparat. Co prawda marny bo taki jak w komórkach i tradycyjnej cyfrówki nie zastąpi ale czasem lepiej pstryknąć fotke niż przepisywać tekst.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:52.