![]() |
zgodze sie z toba ale swoim zachowaniem za poprzednich kadencji pokazal jaki jest i wydaje mi sie ze dalej tak bedzie - dalej twierdze ze bedzie ich 3ch :D
|
O nie - Stefan to nie klaun. Tak jak mozna sie z jego pogladami zgadzac lub nie (ma je rownie wyraziste jak pozostali panowie), to czlowiek ten ma jednak ogromna klase, duzo wieksza niz pozostali dwaj panowie. Jest to czlowiek ktory dodaje kolorytu, ale w pozotywnym tego slowa znaczeniu. Jest prostolinijny i bezposredni. Ja takich ludzi lubie. Romek i Adrzej to kretacze (vide odpowiednio Jasna Gora i weksle partyjne) i ludzie po prostu zlosliwi (co nie raz udowodnili w sejmie). Jezeli chodzi o same poglady, to Stefan ma duzo bardziej konserwatywne niz ja, ale z przyjemnoscia go zawsze slucham, bo zawsze jest w stanie ciekawie, bezposrednio i logicznie przedstawic swoj tok rozumowania.
|
Roman G jednak w sejmie :[ ale przynajmniej bedzie trio klaunow a nie tylko duet - giertych, lepper, niesiolowski :)
|
Cytat:
Kurde, zwidy jakieś mam czy co.. ??? |
Cytat:
|
Cytat:
Co to za dziwne animacje w naszej ankiecie?? :) |
@max
a po komisji vodke daja :D @Banana Coctail antyklerykalizm jest bardzo zdrowy i powinien prowadzic do tego zeby ksiezulkowie uczyli wiary a nie mowili na kogo mamy glosowac zeby im bylo jeszcze lepiej |
Masz ma dla osób zdewociałych duże znaczenie w głosowaniu, sam jestem tego świadkiem, często stare babcie cytują "mądrości" księdza. Mu nikt nic nie zrobi, że zacytował księge ST gdzie pisze aby głosować prawo i sprawiedliwie czy jakoś tak, bo to jest cytat. Dlatego wg mnie głosowanie powinno być w sobote.
@pawelblu antyklerykalizm to choroba jak homofobia? Nie. Antyklerykał nie walczy z wiarą a jedynie z powiązaniem kleru z państwem co jest wg mnie zdrowe. |
Mam satysfakcję, że Oleksy, Pastusiak i reszta emerytów nie weszła 8 )
|
Mam dla was dobra wiaomosc, Stefan Niesiolowski wraca do sejmu. Bedzie jazda :) Szoda ze nie potowarzyszy mu JKM :(
|
Cytat:
sam tez glosowalem po mszy a wiesz dlaczego? bo nie chodze cala niedziele w gangolu jak juz wsiadlem jako tako ubrany w auto by podjechac do kosciola to nie widzie sensu, zeby sie przebierac 2x, zeby isc na wybory na drugi raz pojde moze przed msza, nie posadza mnie o to, ze ksiadz mi cos do glowy wklepal |
Hiehie, zalatwilismy go edziu ||
|
Roman syn Macieja najprawdopodobniej nie zostanie posłem :D
uuuuu...... jak przykro :> |
To nie tajemnica...
Przewodniczacy komisji : 175 zl Z-ca przewodniczacego : 150 zl Czlonek komisji (czyli rowniez ja :)) : 135 zl Wszystko jest ryczaltem za callosc. |
Cytat:
no wlasnie skolko ty tam zarabiajut money ? :) |
wyniki juz prawie znane, uklad siel sie teraz bedzie wazyl
a za pare lat i tak wszyscy beda tak samo niezadowoleni i next time wybiora... czekamy na POPiS nowego rzadu || |
Skolko panie skolko :) ?
|
Pytasz :-). Na dodatek dieta wyborcza nie podlega opodatkowaniu, wiec fiskus moze mnie w dupe pocalowac ;-D
|
Cytat:
|
A ja nie chce zeby byla mozliwosc glosowania przez net - stracilbym przez to posadke, ktora trafia sie raz na jakis czas ;-).
|
Na Onecie jest jeden tekst o komentarzach na temat wyborów w angielskim "Time"-sie. Nic szczególnego, ale warto przeczytać.
|
SLD jest moim zdaniem przykładem dobrej kampanii wyborczej, czego nie moge powiedziec o PO - przegrali z PiS na własne życzenie - pierwszy raz (łaskawie) pokazali przekłamanie spotu o podatkach (bo mysle ze tym przegrali z PiS) na dwa dni przed wyborami (co i tak nie każdy zrozumiał) - karygodne!
Boje się że PO jako "drugi skrzypek" podzieli losy dawnej Unii Wolności (a wtedy o bezrobociu to my jeszcze g*** wiedzieliśmy) - teka ministra dla PO, a posłowie będą mu podrzucać kolejne "świetne" rozwiązania - tak zresztą kończą kolejni ministrowie finansów. |
Cytat:
za bardzo lubię golonkę aby na to pozwolić ^_^ :haha: większość chyba też 8 ) |
Daleki jestem od antyklerykalizmu, ktory uwazam za tak samo powazna chorobe spoleczna jak homofobie.
Nie moze byc jednak tak, ze w calej Polsce czegos nie mozna (cisza wyborcza), ale prawo dochodzi jedynie do murow koscielnych. Chodzi o prosta, zwykla przyzwoitosc i sprawiedliwosc, nie zadne anty. Co do wyborow przez net. Trzeba isc do przodu. http://serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34205,2706575.html |
Dla mnie zaczynają być dziwne ciągłe niskie notowania Korwina-Mikke. Od zawsze jego ugrupowanie nie może się przedrzeć przez próg wyborczy. Faktem jest, że nie jest populistą, niczego nie obiecuje, no może za wyjątkiem tego, że zlikwiduje wszystkie osłony socjalne i pewnie stąd niewielka Jego popularność... bo co tu dużo ukrywać, spora część społeczeństwa żyje na koszt innych. Nie pójdą głosować na ugrupowanie, które ma zamiar im zabrać wszelkie dodatki :)
Jednak w prawyborach miał całkiem niezłe notowania, w sondażach również dobrze się trzymał i nagle niecałe 1.5% ?? Sam oddałem głos na PJKM i sporo wśród moich znajomych również. Zdaję sobie sprawę, że ja i znajomi, to nie cała Polska, ale mimo wszystko stanowimy jednak jakąś próbkę i powinno mieć to jakieś przełożenie na ogólnopolskie wybory. Czyżby nastały czasy, że sprawdza się powiedzenie Stalina: nieważne, kto i jak głosuje... ważne kto te głosy liczy?:) Daleki jestem od wietrzenia takiego spisku, ale zaczynają być dla mnie podejrzane niskie wyniki PJKM. |
Ja tam mam zdrowe podejście - nie podniecam się ani w jedną stronę (kościół) ani w drugą (politykierka) - ale teksty takie, że nie chce mi się pójść bo przez net powinno być to dla mnie totalne lenistwo - zrozumiałbym to w okręgach gdzie do komisji należy dojechać 5-10 km ale w mieście ? - ludzie ruszyć w końcu te d...... od monitora !
Co do indoktrynacji dewot - nie wiem, nie chodzę, nie komentuję, nie podniecam się czymś czego nie znam i nie urabiam wizerunku czegoś co mnie nie interesuje - wszystkim tylko życzę zdrowego podejścia bez stereotypowego zacietrzewienia. Co do wyników widać jedno - elektorat SLD jak zawsze zdyscyplinowany :) - stara szkoła nowy, luz...... |
ja nie byłem na mszy, byłem w punkcie wyborczym około 8:30 i widziałem już trochę podpisów z mojej ulicy. (frekwencja w okolicy zawsze jest sporo powyżej średniej)
pewnikiem po mszy na którą chodzi najwięcej osób, OKW zapełniła się głosującymi, a księżulo na pewno indoktrynował już od dawna - do głosowania po prostu :D można krytykować różne zachowania kościoła, w****iać się na Rydzyka i jego radyjo, nie lubić i nie zgadzać się z poglądami Romka i jego bojówki, ale antyklerykalizm jest taką samą chorobą nienawiści. |
Wlasnie wrocilem z sluzby w komisji (pomijajac to ze pilem jeszcze wodke z demkiem ;-D). Po wielu godzinach spisywania, wydawania, liczenia i protokolowania stwierdzam, ze u nas wyraznie prowadzila PO. Czy ktos z forumowiczow byl jescze w komisji i moze stwierdzic co u niego?
|
Cytat:
@Pawelblu a w jakim kraju mozna glosowac poprzez internet? jezeli przez tyle lat zwykla poczta nie przejela glosowania, to tymbardziej internet ktoremu do bezpieczenstwa jeszcze daleeeeeeeko, tylko byloby czekac na hakiera glosow kolejna rzecz... wiekszosc ludzi glosuje po mszy.... bo wiekszosc ludzi CHODZI na te msze..... co Was tak ugryzlo na tym punkcie edit: (doczytalem poprzednia strone) Pawelblu: "Niestety, dopoki nie bedzie mozliwosci glosowania internetowego, w Polsce beda rzadzili twardoglowi wybierani przez plebanie wracajaca z kosciola po kazaniu ..." MASZ COS DO MNIE? ze ludzie maja inne zdanie niz ty to co.... zle nie? |
Cytat:
Chcecie wyzszej frekwencji - ulatwcie obywatelom glosowanie. Internet daje mozliwosc szerszego niz w TV zapoznania sie z programami partii - o dowolnej porze. Mamy wiekszy wybor (niestety, tradycyjnie wygrywa ten komu daja wygrac media - moge sie zalozyc ze jezeli kazdy z KW przez 4 lata mialby przyznane tyle samo czasu antenowego, co jest oczywiscie nierealne, to wybory bylyby znacznie inne). W internecie ten problem rozwiazuje sie sam. Jak chcesz to mozesz przebywac na forum swojej partii codziennie (o ile je ma, ale to jej sprawa) i codziennie przegladac jej strone. Jedynie internet daje mozliwosc (niestety tylko dla ludzi go posiadajacych) skorzystania z dobrodziejstw prawdziwej demokracji - decydowania we wlasnym zakresie o doborze informacji, ktora nie da sie tego ukryc jest glownym o ile nie jedynym kryterium wyboru w glosowaniu. Telewizja = dyktatura medialna, internet = wolnosc wyboru. DLACZEGO WIEC DO CHOLERY NIE MOZNA PRZEZ INTERNET ZAGLOSOWAC. EDIT: Pozwole sobie jeszcze poruszyc pewna manipulacje, do ktorej przed chwila przyznal sie Durczok (oczywiscie nie mowiac ze to manipulacja). TVP1 podawalo oddzielnie wyniki partii uzsyskujacych nawet 0.7% typu Ruch Patriotyczny, natomiast Platforma Janusza Korwin-Mikke uzyskala 1.6% (czyli ponad 2 razy wiecej) i zostala wrzucona do worka 'inne' (gdzie w sumie bylo 2.7%). |
Cytat:
Pozdr. |
A właśnie prawica tego nie chce, dlatego PPP i SdPL mają zamiar to zmienić. W telewizji taki tekst: "najwięcej ludzi pójdzie głosować po mszy" a co było na mszy? Indkotrynacja starych dewot.
|
Cytat:
Pozdr. |
Cytat:
|
SLD na 3 ? O matko...
|
Niestety, dopoki nie bedzie mozliwosci glosowania internetowego, w Polsce beda rzadzili twardoglowi wybierani przez plebanie wracajaca z kosciola po kazaniu ...
|
Cytat:
Co to za debata pomiędzy Tuskiem, a Kaczyńskim ma być zaraz na TVN? Przypadkiem się przed chwilą dowiedziałem.. |
Spokojnie oficjalne dopiero we wtorek popołudniu :)
SLD na 3 ???? |
lipa!
niestety PiS to nie moja partia. Nawet nasze forum jest za platformą :( a sondaże niestety inne. |
no to już wiadomo.
PiS przed PO. |
fajne sa karty do glosowania:D niezly format
|
sory powalilo mi sie z referendum - moze byc nawet 5%
|
Dostalem przed chwila na gg:
Cytat:
|
w internecie chyba cisza wyborcza nie obejmuje :D
|
Cytat:
that's all |
heh smutne jest to ze gdy pytam moich znajomych dlaczego glosuja na po pis to odpowiadaja ze "w Polsce bedzie lepiej" a nie potrafia podac sensownych argumentów :( a moze tylko ja mam takich glupich znajomych :) ktorzy ida jak stado baranów za wiekszoscia :D
|
Cytat:
|
no wybory wyborami a i tak nic sie nie zmieni :)
|
Cytat:
|
do Senatu była żółta kartka A4, a do Sejmu zeszyt A4 grubością dorównujący miesięcznikowi :|
|
zeby wybory byly wazne musi byc 40% i moze byc problem z tym...
|
No i ja jak przystało na prawdziwego patriotę spełniłem swój obywatelski obowiązek ;).
Pozdrawiam. |
No, właśnie spełniłem swój obywatelski obowiązek :)
A wychodząc z samochodu słyszałem w radiu, że do godz. 10 frekwencja wyniosła około 6 procent. Sam nie wiem, czy to dużo czy mało. ps: Co to za bycze karty do głosowania?? |
polecam tez ta strone : www.wprost.pl/ankietawyborcza2005/
|
Cytat:
|
AWS - Precz.
|
Ja juz oddalem glos na Partie Oswieconych ;)
|
Cytat:
|
Tylko PO i Andrzej Rakowicz z naszego okręgu do sejmu.
PiS dziękuję bo nie chce państwa "policyjnego" z Kaczorami na czele. |
Cytat:
Na złość takiemu jednemu z sąsiedniego miasteczka.:D |
|
A ja punkt g.6.01 zagłosowałem w swojej komisji :D Haha oczywiście byłem pierwszy.
P.S Nie sądźcie , że jestem takim zagożałym fanatykiem, po prostu wracałem z zebrania ze swojej komisji w której będę siedział i przy okazji zagłosowałem :D |
NO WSTAWAĆ!!!!!!! Ludzie już od 6 głosuja Wy śpicie :)
|
no więc nastał ranek i słonko wstaje, więc drogie grono - my też wstajemy, golimy gęby (no chyba, że ktoś brodę nośi jak ja ;) lub jest kobietą - bywa że się nie golą wąsów ||), myjemy zęby, oczywiście prysznic ciepły (zimny będzie po wyborach :P) i idziemy głosować!
wybory to nie zabawa, to poważny obywatelski obowiązek! do dzieła!!! |
Cytat:
['] |
Ja sie osobiscie do Krakowskiej przeszlosci nie przyznaje - nie lubie tego miasta i tyle (bron boze nie jest to aluzja do Forumowiczow-Krakowiakow! Ave, Czolgista, ktorego niesmiernie polubilem! Ja po prostu nie moglbym tam mieszkac...), dlatego cieszy mnie fakt, ze zostalismy "Slazakami". A teraz zegnam i ide spac, bo za 4 godziny musze wstac, jako ze zostalem... czlonkiem komisji wyborczej ;)!
|
Cytat:
a czy sie myle zobaczymy po niedzieli co do ciszy przedwyborczej to nie lamiemy tutaj prawa poniewaz nie zachacmy do glosowania na kogolwiek a rozmawiac nam o tym wolno |
Przyjrzalem sie sondzie. Sorry, ale co to za wynalazki ??
Stronnictwo Demokratyczne Krajowa Rada Emerytów i Rencistów Ruch Odbudowy Polski Ruch Odrodzenia Gospodarczego Inicjatywa Dla Polski Unia Polityki Realnej Stronnictwo Demokratyczne (po raz drugi) Powinno byc: 1.) KW Ruch Patriotyczny 2.) KW Polska Partia Pracy 3.) KW Liga Polskich Rodzin 4.) KW Partii Demokratycznej-demokraci.pl 5.) KW Socjaldemokracji Polskiej 6.) KW Prawo i Sprawiedliwosc 7.) KW Sojusz Lewicy Demokratycznej 8.) KW Platforma Obywatelska RP 9.) KW Polskiej Partii Narodowej 10.) KW Polskiego Stronnictwa Ludowego TE pierwsze 10 obowiazkowo - KW zarejestrowane we wszystkich okregach wyborczych. Nastepne, ktore powinny sie znalezc: 12.) KW Platformy Janusza Korwin-Mikke 13.) KWW Ogolnopolska Koalicja Obywatelska 15.) KW Samoobrona Rzeczypospolitej Polskiej 17.) KW Dom Ojczysty 18.) KW Narodowego Odrodzenia Polski BTW. Lider Polskiej Partia Pracy - Daniel Podrzycki zmarl niedawno w skutek obrazen doznanych w wypadku samochodowym. Byl kandydatem na prezydenta. |
Cytat:
Warto sprawdzic jakie byly roznice w pogladach naszych i partii, bo nie kiedy poglady partii zgadzaly sie z moimi pogladami, ale znajdowaly sie w sprostowaniu do odp. "nie mam zdania". |
mi wyszla ta partia na ktora zaglosuje wiec... :)
|
TYLKO PLATFORMA JANUSZA KORWINA-MIKKE!!:) Facet niczego nie obiecuje... i to świadczy o Jego prawdomówności!!
|
Hmm mnie też, ale po sprawdzeniu jednak w paru kwestiach się nie zgadzam
|
mi w tescie wyszła POLSKA PARTIA EMERYTÓW I RENCISTÓW :) :)
hm .. :D lol |
więc nie łamiąc ciszy wyborczej (inną złamię chyba || ) oznajmiam, że idę do wyborów głosować na partię, którą wybrałem.
wybrałem jedną z partii i się nie zawiodę, ponieważ wszystkie w swoich programach wyborczych deklarowały rzeczy nie możliwe do spełnienia w 100 procentach, to głosując na jedną z nich nie zawiodę się - nie spełnią obietnic i będę miał na kogo psioczyć :D |
@demek
ja tam nie jestem jakims tepicielem tzw. goroli, ale to Zaglebie zawsze bylo czerwone jak jestes z Jaworzna powinienes odrozniac Slask od Zaglebia jak zaglosuja slazacy i ludzie mieszkajacy na slasku pokaza te wybory, jestem pewien ze sie grubo mylisz |
Cytat:
|
PKW jasno mowi co mozna a czego nie mozna. Bilbordy sprzed tygodnia, czy jeszcze dalej, oczywiscie nie lamia ciszy wyborczej. Rozdawanie ulotek to agitacja wyborcza, wiec to lamie cisze wyborcza. Podobnie publikacja sondazy.
|
Widziałem dzisiaj na mieście tą "ciszę wyborczą".. Plakaty wszędzie, bilboardy aż straszą, za wycieraczki wpychają ulotki, na rynku co chwila ktoś chodzi i daje ulotki na lewo i prawo.. Wcale o polityce nie słychać ;)
|
Cisza wyborcza chyba nie pozwala na tego typu akcje. Kara zaczyna sie od 500.000 zl. a badz co badz to miejsce ogolnodostepne, ale to nie moje zmartwienie, tylko ostrzegam :)
Wielce szanowni. Wielce drodzy. Wielce kochani uzytkownicy. . Prosze nie pytac na kogo zaglosuje. Jakkolwiek nie udzielilbym tej odpowiedzi. Kara za zlamanie ciszy moze mnie spotkac. Moge tego jednak uniknac . Polacy. Lecmy jutro wypelniac obywatelski obowiazek. || |
Cytat:
Coś mi się wydaje że autorzy testu za nim nie przepadają ;) Pozdrawiam. |
a gdzie sie zgubiła w sondażu Polska Partia Pracy ?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
jak widać PO i PiS :)
|
Cytat:
Pozdrawiam |
Pjkm
"świniom trzeba zabrać koryto" |
Cytat:
Przecież forum to miejsce spotkań ludzi z różnych regionów Polski, różnych zawodów, z miast i wsi, z różnym stopniem wykształcenia. |
coś kiepska frekwencja w tych wyborach.
|
Ciekawa strona. Tylko 3 partie maja takie poglady jak ja i to w bardzo malym procencie. A platforma JKM ma 72% na minusie:D (ostatnie miejsce)
|
Jest cisza wyborcza (buehehe) ale zagłosowałem :P
P.S Polecam tą stronkę: http://www.latarnikwyborczy.pl/compass/index.html. Można tam sprawdzić (odpowiadając na pytania) z programem jakiej partii jesteś najbliżej. Mi osobiście wyszła partia, której bym się nigdy nie spodziewał :) |
sondaze to jeden wielki bzdet bo np w tym roku robi je sie tam gdzie sld nie ma badz ma male poparcie a np taki slask ? tu najwiecej zaglosuje na "czerwonych"
|
Wszystko OK.
|
Ok, dodałem pozostałe możliwości do ankiety. Sprawdź tylko na wszelki wypadek, czy nic nie pomieszałem :)
Ja na razie nie głosuję, bo... mam jeszcze kupę wątpliwości ;) |
Prawybory do sejmu/senatu 2005.
Witam.
Większość z Nas, 25 wrześnie uda się do lokali wyborczych, aby oddać głos na swojego kandydata. Daleto też, postanowiłem stworzyć ankietę dot. wybieranych przez nas partii. Zapraszam do głosowania. Proszę o oddawanie głosów do 25 wrześnie do godz. 20. EDIT: Podziękowania dla uprzejmego duszka. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:15. |