Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Gry (https://forum.cdrinfo.pl/f25/)
-   -   The Sims 2 (https://forum.cdrinfo.pl/f25/sims-2-a-56947/)

slawkor 10.05.2006 14:45

Możesz napisać mi jak ten obraz się zwie bo na tej stronce do sims 2 jest troszkę obrazów?

Robert72 09.05.2006 18:20

sims2

Ja robie w ten sposób nie mozna instalowac tego uaktualnienia simsów z 4 cd trzeba zciagnac sobie obraz z GameCopyWord który trzeba zainstalowac w alcoholu lub demonie tylko nie moze byc to demon4 i nowszy alcohole sa obsługiwane wszystkie. Gdy instalator chce instalowac patha to nalezy zrobic reset kompa lub wyłączyc instalacje z menagera zadań potem tylko instalacja zaciagnietego obrazu i mozna cieszyc sie gra u mnie chodza wszystkie dodatki do sims2:)

Boguś 09.05.2006 17:40

prosz***281; o pomoc, mam orginaln***261; p***322;yt***281; the sims 2 w***322;asny biznes i nie mog***281; jej skopiowa***263;

slawkor 06.05.2006 22:18

Mam wersję pół legalną jak to nazywasz. Właściwie patch potrzebny jest tylko do zainstalowania dodatków do sims 2 typu nocne życie czy własny biznes.
Wygląda to w ten sposób,że instaluję sims2 i działa.
Następnie instaluję jakiś tam dodatek i zaczyna się instalować (niby ok),ale przy końcu instalacji woła tego patcha.I wtedy jest to słynne "ok"(które nie działa) do wyboru.I jeśli dam anuluj (skoro "ok" nie działa)to cofa się instalka dodatku i tyle z grania w dodatki.

IceManSpy 06.05.2006 16:16

A masz wersj***281; p***243;l legaln***261;?
I po co patchowa***263;?

slawkor 06.05.2006 15:52

sims 2 patch

Nic to nie daje. Bo nawet jeśli chcę zaktualizować sims 2 to gdy klikam na patcha ,żeby zainstalować pojawia się okno, gdzie do wyboru jest "ok" i klikam na to to nic się nie dzieje. Chodzi mi ote patche ze strony http://thesims2.ea.com/update/.

IceManSpy 03.05.2006 11:18

Mo***380;e zrobi***322;e***347; taki b***322;***261;d jak ja zawsze tzn instalowa***322;e***347; go g***322;***243;wnego folderu z gr***261;. Zainstaluj ka***380;dy dodatek do innego folderu, wtedy ta aktualizacja z 4cd powinna p***243;j***347;***263;.

slawkor 02.05.2006 23:54

sims 2 problem

Mam taki mały problemik. Jak instaluje się patche aktualizujące grę sims 2 (tą podstawową),żeby można było zainstalować dodatki typu własny biznes itd. Przy instalacji patcha woła 4cd. Gdy takowy włożę do napędu i wciskam ok nic się nie dzieje. Dodam ,że podstawa sims 2 uruchamia się bez patcha.

Burak_PL 26.09.2005 15:12

własnie to znalazłem ale widze że kolega @SIDis mnie uprzedził :) a tak apropo ile zajmuje instalka ??

SIDis 25.09.2005 18:49

Simsy 2 są w wersji multilanguage
Po prostu edytujesz plik autorun.cfg na 1cd w katalogu Autorun, przy Polish=0 zero zamieniasz na 1, Polish=1.
I wsio :]

Wojtek Toruń 24.09.2005 22:59

Ze spolszczeniem się nie spotkałem.
Jest po prostu wersja PL.

czarny91 24.09.2005 10:13

The Sims 2: Nocne życie

Witam . Poszukuje spolszczenia do dodatku do gry the sims2 nocne życie . Bardzo mi na tym zalezy .Prosze o podanie linka.
Pozdrawiam
Z góry dzięki za odpowiedz!!!

Air 18.03.2005 20:14

Cytat:

Napisany przez Maciej
może tu...C:\Documents and Settings\Maciej\Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2

o fuck, ale blamaż :(

Dzięki

Maciej 18.03.2005 19:08

Cytat:

Napisany przez Air
Gdzie znajdują się save'y w Sims'ach 2. Chcę zainstalować dodatek, ale wyskakuje komunikat żeby zrobić kopię zapasową save'ów The Sims 2. Lokalizacja tych plików ma być opisane w pliku readme, którego nie ma na żadnej z płyt.

może tu...C:\Documents and Settings\Maciej\Moje dokumenty\EA Games\The Sims 2

Pagerus 18.03.2005 19:04

Cytat:

Napisany przez Air
Gdzie znajdują się save'y w Sims'ach 2. Chcę zainstalować dodatek, ale wyskakuje komunikat żeby zrobić kopię zapasową save'ów The Sims 2. Lokalizacja tych plików ma być opisane w pliku readme, którego nie ma na żadnej z płyt.

Nie mam pojęcia - ja instalowałem nie mając na szczęście żadnych sejwów - więc nie musiałem się tym martwić...

Air 18.03.2005 18:03

mr_spock 02.11.2004 14:08

Cytat:

Napisany przez woitas
pragnę poinformować, że wyszedło rodzynek *.exe.
w końcu można budować :P

eee, to juz dawno :)
nie jadna chacjende na nim postawilem ;)

szkoda, ze juz wywalilem simsy, bym pogral chylinska sobie :(

woitas 02.11.2004 13:10

jesli ktoś chce linka - to na gg.
ustawiłem bota, który go podaje.

Pagerus 02.11.2004 13:00

A poszukać samemu nie łaska? :D

czero 02.11.2004 12:26

Też bym porposil na PM ;).

Aszej 02.11.2004 11:57

Cytat:

Napisany przez woitas

W takim razie poprosze jakis link na priv, bo nie lubie mieć napędów wirtualnych w komputerze :/

woitas 02.11.2004 10:57

Pagerus 02.11.2004 09:33

Cytat:

Napisany przez kraluk
Właśnie została udostępniona Agnieszka Chylińska do The Sims 2:P

Ściągnął już ją ktoś i bawił się nią w grze???

kraluk 01.11.2004 16:50

Właśnie została udostępniona Agnieszka Chylińska do The Sims 2:P

Cytat:

Napisany przez TimSoft.pl
NTRUKCJA OBSŁUGI:
1. Przed użyciem pliku należy zainstalować grę The Sims 2.
2. Pobierz plik:
http://largedownloads.ea.com/pub/mis.../Sims2Skin.zip
3. Plik został spakowany programem Winzip.
4. Po pobraniu pliku należy go rozpakować i uruchomić - automatycznie doinstaluje się do gry The Sims 2.
5. Odtąd postać Agnieszki Chylińskiej znajdziecie w opcji "tworzenia własnej rodziny".
6. Po wybraniu postaci Agniszki Chylińskiej możecie zaplanować jej nowe życie

Pagerus 20.10.2004 09:42

Cytat:

Napisany przez mr_spock
kurde... sim mi wykorkowal :)

mlody byl jeszcze, kliknolem "staraj sie o dziecko" sim poszedl zrobic cos jesc - w kuchni padl i tyle po nim...
widocznie bardzo wyczerpujace to bylo :)

Czyli co, kurde? zawału dostał czy jak? :P
Ostatnio natknąłem się na trainera do Simsów, który oprócz standardowych funkcji (dodawanie kasy - co przecież i tak można zrobić za pomocą dostępnych w grze kodów) robił coś jeszcze - dawał możliwość blokowania statystyk typu Głód, Higienia itp. na wysokim poziomie bez spadania tych wskażników... Jak dla mnie gra wówczas traci już całkowicie swój sens... no ale niektórzy tak lubią... :P
A jeśli komuś nie odpowiada starzenie się Simów to "Ctrl+Shift+B" - pojawia się okienko, w którym wpisujesz odpowiednio "aging off" lub "aging on" - opcja off wyłącza starzenie się Simów :P

B@rtek 17.10.2004 10:30

Cytat:

Napisany przez pablocoo
Kto ma Sims 2 na DVD?

Ja ściagałem ale było tylko ENG i ESP :smutny:

pablocoo 17.10.2004 10:14

Kto ma Sims 2 na DVD?

mr_spock 15.10.2004 17:16

kurde... sim mi wykorkowal :)

mlody byl jeszcze, kliknolem "staraj sie o dziecko" sim poszedl zrobic cos jesc - w kuchni padl i tyle po nim...
widocznie bardzo wyczerpujace to bylo :)

Pagerus 15.10.2004 16:31

Cytat:

Napisany przez mr_spock
cos mi umknelo :) gdzie tego jabola mozna dostac?

W nagrodach za zdobyte punkty aspiracji - a także drzewko na którym rosną pieniądze i takie tam różne pierdoły... ten eliksir życia jest jednak najfajniejszy ale najdroższy jeśli chodzi o ilość wymaganych punktów aspiracji :)

mr_spock 15.10.2004 16:08

Cytat:

Napisany przez Pagerus
No tak - zwłaszcza sim - ale wystarczy zaspokajać jego aspiracje i dokupowywać eliksir życia za zdobyte punkty aspiracji i można przeciągać życie nieszczęsnego sima prawie w nieskończoność :D

cos mi umknelo :) gdzie tego jabola mozna dostac?

Pagerus 15.10.2004 08:27

Cytat:

Napisany przez memorando
dla dzieci wolę czekać na stalkera albo hl2:D

A dla wnuków na Duke Nukem Forever :P :haha:

memorando 15.10.2004 08:16

Cytat:

Napisany przez pppnet
Już jutro będzie dostępna w sprzedaży jedna z najbardziej oczekiwanych gier w tym roku, THE SIMS 2 :) Już nie mogę sie doczekać 8 )

http://thesims2.ea.com/

Jest ktoś z forum może fanem gierki?

dla dzieci wolę czekać na stalkera albo hl2:D

Pagerus 15.10.2004 08:07

Cytat:

Napisany przez mr_spock
albo nieumiejetna obsluga kominka :D

swoja droga... kazdy kiedys musi umrzec... nawet sim ;)

No tak - zwłaszcza sim - ale wystarczy zaspokajać jego aspiracje i dokupowywać eliksir życia za zdobyte punkty aspiracji i można przeciągać życie nieszczęsnego sima prawie w nieskończoność :D

mr_spock 14.10.2004 23:13

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Bez przesady - chyba nie można mieć 10 pięter :P A tak na serio - to są różne sposoby wykończenia Simów - bójka między Chylińską a Elektrodą mogłaby wyglądać całkiem ciekawie - ale nie doprowadziłaby chyba do śmierci którejkolwiek z nich... Ale jakaś nieudana naprawa i porażenie prądem to już coś :D

albo nieumiejetna obsluga kominka :D

swoja droga... kazdy kiedys musi umrzec... nawet sim ;)

Pagerus 14.10.2004 20:17

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
To można simowi kazać wyskoczyć z okna na 10 piętrze ??? ;)

Bez przesady - chyba nie można mieć 10 pięter :P A tak na serio - to są różne sposoby wykończenia Simów - bójka między Chylińską a Elektrodą mogłaby wyglądać całkiem ciekawie - ale nie doprowadziłaby chyba do śmierci którejkolwiek z nich... Ale jakaś nieudana naprawa i porażenie prądem to już coś :D

andrzejj9 14.10.2004 19:45

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Ja też jej nie lubię - i chodziło mi dokładnie o to samo co Tobie - możliwość powyżywania się :P

To można simowi kazać wyskoczyć z okna na 10 piętrze ??? ;)

Pagerus 14.10.2004 12:50

Cytat:

Napisany przez mr_spock
Chylinskiej nie lubie, ale jeszcze ja moge ogladac...
ale tej dody to wracz nie cierpie... sprawia wrazenie, jakby do 5ciu nie potrafila zliczyc
w dodatku moja rowiesniczka (o ile sie nie myle) :)

wiec z jeszcze wieksza ccecia bym sie zajal nia w simsach :fiu:

Ja też jej nie lubię - i chodziło mi dokładnie o to samo co Tobie - możliwość powyżywania się :P

mr_spock 14.10.2004 12:15

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Z tego co kiedyś czytałem to miała niby mieć dziary :D Ale zamiast niej mogliby dać Dodę-Elektrodę :haha:
A jakby dodali bluzgi to pewnie w Simo-języku - swoją drogą możliwe, że jakieś bluzgi już tam są - tylko z tego simo-bełkotu niewiele można skumać :P

Chylinskiej nie lubie, ale jeszcze ja moge ogladac...
ale tej dody to wracz nie cierpie... sprawia wrazenie, jakby do 5ciu nie potrafila zliczyc
w dodatku moja rowiesniczka (o ile sie nie myle) :)

wiec z jeszcze wieksza ccecia bym sie zajal nia w simsach :fiu:

Pagerus 14.10.2004 08:35

Cytat:

Napisany przez mr_spock
kurde... to przyjdzie mi jeszcze troche poczekac :)

ciakawe czy bedzie miala dziary na rekach:)
powinni jeszcze dla niej specjalnie jezyk dograc... z samymi przeklanstwami

Z tego co kiedyś czytałem to miała niby mieć dziary :D Ale zamiast niej mogliby dać Dodę-Elektrodę :haha:
A jakby dodali bluzgi to pewnie w Simo-języku - swoją drogą możliwe, że jakieś bluzgi już tam są - tylko z tego simo-bełkotu niewiele można skumać :P

pablocoo 13.10.2004 20:08

Cytat:

Napisany przez mr_spock

:spoko:

mr_spock 13.10.2004 19:31

kurde... to przyjdzie mi jeszcze troche poczekac :)

ciakawe czy bedzie miala dziary na rekach:)

pablocoo 13.10.2004 18:33

Jakbyscie weszli na www.ea.pl i zobaczyli na baner to byscie widzieli ze pisze: Postac Agnieszki Chylinskiej do gry Sims 2 juz wkrotce!
Na moje oko to zrobia ja w sims bodyshop, spakuja do pliku i wpuszcza do sieci :p
I taka bedzie chylinska ;)

" Już w następnym tygodniu będziecie mieli szansę pobrać postać Agnieszki Chylińskiej do posiadanej gry The Sims 2. Plik umieścimy na serwerze Electronic Arts oraz w zaprzyjaźnionym serwisie Imperium Gier, gdzie znajdziecie ciekawe informacje o grze oraz atrakcje, które będą towarzyszyć Wam aż do Bożego Narodzenia. "
/www.ea.pl/

andrzejj9 13.10.2004 18:03

Cytat:

Napisany przez mr_spock
No to pytam :)

A Ci milczą ;)

ps: Wiesz.. tak, jak do tej pory słyszałem opinie na temat tego "dodatku" do polskiego wydania, to baardzo oględnie mówiąc nie były one zbyt pochlebne. Zastanów się, czy na pewno wiesz, co robisz ;)

mr_spock 13.10.2004 17:50

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
W polskiej wersji miała być dodana. I chyba każdej, nie tylko na DVD. W każdym razie o to, jak ją "uruchomić" pytaj już wtajemniczonych :)

No to pytam :)

andrzejj9 13.10.2004 15:47

Cytat:

Napisany przez mr_spock
podobno w simsach mozna kierowac Chylinska... chyba mi to umknelo :) gdzie jest taka opcja, czy trzeba miec jakas specjalna wersje??

Chetnie bym ja zamurowal gdzies w okolicach kominka - wtajemniczeni znaja efekt ;)

W polskiej wersji miała być dodana. I chyba każdej, nie tylko na DVD. W każdym razie o to, jak ją "uruchomić" pytaj już wtajemniczonych :)

mr_spock 13.10.2004 14:48

podobno w simsach mozna kierowac Chylinska... chyba mi to umknelo :) gdzie jest taka opcja, czy trzeba miec jakas specjalna wersje??

Chetnie bym ja zamurowal gdzies w okolicach kominka - wtajemniczeni znaja efekt ;)

Pagerus 13.10.2004 08:47

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
ja to się tam na wirtualnym życiu nie znam ;)

No to jak się nie znasz to się nie wypowiadaj :P

andrzejj9 12.10.2004 23:27

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Taaa - jak zwykle się czepiasz :P Chodziło mi o to aby jak najlepiej sterować ich życiem, zaspokajać ich ambicje - i dzięki temu częstować je napojem przedłużającym życie :D Mało grałeś to się nie orientujesz :P

ja to się tam na wirtualnym życiu nie znam ;)

Pagerus 12.10.2004 22:45

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
No wiesz? Żeby simsy nie zestarzały się zbyt szybko, to trzeba niewiele czasu spędzać przy grze. Tak źle życzysz simomaniakom? ;)

Taaa - jak zwykle się czepiasz :P Chodziło mi o to aby jak najlepiej sterować ich życiem, zaspokajać ich ambicje - i dzięki temu częstować je napojem przedłużającym życie :D Mało grałeś to się nie orientujesz :P

andrzejj9 12.10.2004 19:47

Cytat:

Napisany przez Pagerus
No mnie się jakoś ostatnio nie udaje pograć w Simsy - a to brak czasu, a to choroba - no ale może w tym tygodniu będzie nieco lepiej :D Pozdrawiam Wszystkich simo-maniaków - niech Wasze simy nie zestarzeją się zbyt szybko - wielu wywinięć się śmierci (kto grał wie o co chodzi) :P

No wiesz? Żeby simsy nie zestarzały się zbyt szybko, to trzeba niewiele czasu spędzać przy grze. Tak źle życzysz simomaniakom? ;)

Pagerus 12.10.2004 19:22

No mnie się jakoś ostatnio nie udaje pograć w Simsy - a to brak czasu, a to choroba - no ale może w tym tygodniu będzie nieco lepiej :D Pozdrawiam Wszystkich simo-maniaków - niech Wasze simy nie zestarzeją się zbyt szybko - wielu wywinięć się śmierci (kto grał wie o co chodzi) :P

andrzejj9 09.10.2004 22:59

Cytat:

Napisany przez mr_spock
ja tez traktuje to jako ciekawsotke, ale moze sie wciagne

No to uważaj, bo jak się wciągniesz za bardzo, to potem możesz mieć problemy, żeby się z tego wydostać ;)

Ale serio - tak, jak sam nigdy w jedynkę tej gry nie grałem, tak na wielu przykładach widziałem, że potrafi to naprawdę bardzo uzależnić. To takie wirtualne tamagochii, z tą różnicą, że to sprzed kilku lat nie wymagało spędzania czasu przy komputerze. To obecne - niestety już tak.

Tak więc jako krótki przerywnik, odpoczynek po ciężkim dniu, czemu nie. Byleby to nie stało się drugim życiem - niejako zastępczym.

.... Kurcze, koniec filozofowania, bo widzę, że dysputy prowadzone w dróch innych topikach sprawiły, że nawet tutaj zaczynam moralizować ;)

mr_spock 09.10.2004 22:50

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Ja też nie mogłem i mi się jakoś dziwnie grało. Potem naprawiłem i już mogłem, ale... dalej mi się nieciekawie grało więc odinstalowałem ;) To jednak gra nie dla mnie :)

ja tez traktuje to jako ciekawsotke, ale moze sie wciagne

andrzejj9 09.10.2004 22:41

Cytat:

Napisany przez mr_spock
fajna gra, ale budowac nie moge :) yszzzz

Ja też nie mogłem i mi się jakoś dziwnie grało. Potem naprawiłem i już mogłem, ale... dalej mi się nieciekawie grało więc odinstalowałem ;) To jednak gra nie dla mnie :)

mr_spock 09.10.2004 22:37

Cytat:

Napisany przez Bartek15
Ja moge przy craku, który wymaga cd a jak ściagnąłem cracka nocd z suprnovej to nie mogę.

Więc masz pewnie tego cracka z suprnovej :taktak:

NO CO TY!!??

ja ma oryginala :P

;)

B@rtek 09.10.2004 22:31

Cytat:

Napisany przez mr_spock

Ja moge przy craku, który wymaga cd a jak ściagnąłem cracka nocd z suprnovej to nie mogę.

Więc masz pewnie tego cracka z suprnovej :taktak:

mr_spock 09.10.2004 22:29

pablocoo 09.10.2004 21:55

Taaa, jasne ze oryginal ;)
Za slodzik sluzy mini-obraz zabezpieczen 1-szej plytki
Ale juz sobie poradzilem: zainstalowalem jakies stare sterowniki do grafiki bo mial jakies problemy z wersja 61.77 (co jest chyba dosc dziwne: w readme pisalo ze moga pojawic sie problemy przy starszych niz 61.77, ale coz...)

andrzejj9 09.10.2004 19:30

Ty, a oryginał masz? Bo to może jakiś dziwny słodzik?

pablocoo 09.10.2004 18:45

Ilość załączników: 2
Mam juz wreszcie ta gre i nie moge pograc :ysz:
Co mam robic??
Moj komputer: Proc. A2400, 256DDR333, GF FX 5200 ult, mobo Epox 8RDA (nForce2)
Do wszystkiego najnowsze sterowniki
HELP

Pagerus 05.10.2004 14:58

Cytat:

Napisany przez kiewas
Ja trochę grałem w Simsy 1, jak mówiłem kumplom to patrzyli na mnie jak na *****a... ciekawe dlaczego :D Gra ta może i z początku fajna (nawet dla takiego konia jak na mnie), ale szybko się nudzi.. Zobacze te simsy 2, co mam nie patrzeć, będzie kolejny powód do głupich śmiechów kolesi hhahaha :D

A kto powiedział, że musisz się kumplom chwalić w co pogrywasz??? :P Ja ostatnio nieco zaniedbałem moje SIMY - zaczął się rok akademicki i czasu już tyle nie ma... :(

kiewas 01.10.2004 01:17

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Hehe - zrobiłem już Woohoo w miejscu publicznym :D W Weronie na jednej z lokacji jest sklep z ciuchami - woohoo robi się w przebieralni :P A tak w ogóle - to w nowych Simsach brakuje mi niektórych rzeczy dostępnych w jedynce... na przykład zwierzaków i ciekawszych parceli publicznych... :) Ale ogólnie gra jest fajna - a że niektórych nudzi... no cóż... gusta są różne - a o nich się podobno nie dyskutuje ;) Też lubię szybkie gry akcji, gdyż one nie wymagają wiele wolnego czasu i zawsze można nieco pograć i dać sobie na wstrzymanie... A Sims... jak ktoś lubi tą grę to wie, że ona cholernie wciąga - i minuty a nawet wręcz godziny spędzone przy grze lecą w zastraszającym tempie... ;)

Ja trochę grałem w Simsy 1, jak mówiłem kumplom to patrzyli na mnie jak na *****a... ciekawe dlaczego :D Gra ta może i z początku fajna (nawet dla takiego konia jak na mnie), ale szybko się nudzi.. Zobacze te simsy 2, co mam nie patrzeć, będzie kolejny powód do głupich śmiechów kolesi hhahaha :D

Pagerus 29.09.2004 08:02

Hehe - zrobiłem już Woohoo w miejscu publicznym :D W Weronie na jednej z lokacji jest sklep z ciuchami - woohoo robi się w przebieralni :P A tak w ogóle - to w nowych Simsach brakuje mi niektórych rzeczy dostępnych w jedynce... na przykład zwierzaków i ciekawszych parceli publicznych... :) Ale ogólnie gra jest fajna - a że niektórych nudzi... no cóż... gusta są różne - a o nich się podobno nie dyskutuje ;) Też lubię szybkie gry akcji, gdyż one nie wymagają wiele wolnego czasu i zawsze można nieco pograć i dać sobie na wstrzymanie... A Sims... jak ktoś lubi tą grę to wie, że ona cholernie wciąga - i minuty a nawet wręcz godziny spędzone przy grze lecą w zastraszającym tempie... ;)

Mily_ 29.09.2004 06:41

EEEtam... mnie simsy nie bawią... ja musze mieć gre akcji... nie mój gatunek...

M@X 28.09.2004 23:56

Ujales to przepieknie, wlasnie tak samo postrzegam Simy! Reputka juz leci... ;-D

andrzejj9 28.09.2004 23:34

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Z tego co słyszałem to polski wydawca nie zdecydował się na wydanie Sims 2 w wersji DVD. Tak więc nie wiem czy w tej edycji DVD, którą ktoś tam zdobywał będzie polska wersja. Wersja DVD miała być wzbogacona różnymi dodatkami, filmikami z tworzenia gry i takie tam...
A co do opinii na temat gry to - ONA WYMIATA :D To ja już zmykam - pograć nieco w The Sims 2 :P

PS: Smartek zapomniałeś o niemowlaku :D

Kurcze panowie, może ja się nie znam, ale zainstalowałem sobie tą gierkę, przeszedłem szybko samouczek (nigdy wcześniej w Simsy nie grałem), włączyłem grę właściwą, z 10 minut poprzyciskałem na czym się da no i.... co dalej? Czy tu się coś dzieje, czy mam w kółko przyciskać sobie na jednym simie, potem na innym, na różnych przedmiotach i tak dalej? Szczerze mówiąc wydaje mi się to cholernie nudne.
Owszem, gierka wygląda fajnie, a graficznie i dzwiękowo to naprawdę przyjemność ją obserwować, ale jakoś kompletnie nie widzę sensu w kierowaniu tym simem. Jakoś jest to dla mnie po prostu strata czasu. Bo tak w sumie, to o co tu naprawdę chodzi?

Pagerus 27.09.2004 11:57

Cytat:

Napisany przez Bartek15
Ja ściągam tą wersję na dvd :D
Właśnie są przy niej dodatki, filmy, insturkcja, kody i jest to wersja PL :jupi:

Całośc zajmuje 4300MB czyli prawie całą płytkę dvd :)

Tylko wolno zasysa bo idzie transfer 8kB/s w azorku :(

To pewnie z tydzień będzie szło :P
A tak przy okazji - mój sim ma w aspiracjach BaraBara (Woohoo) w miejscu publicznym. Na jakich parcelach publicznych można się w ten sposób zabawić? W tych Simsach parcele publiczne są chyba małą wadą - jak dla mnie nie należą do zbyt ciekawych - zwłaszcza Rynek w Weronie - po cholerę na górę prowadzą schody - skoro tam jest tylko coś w stylu przejścia na drugą stronę budynku i kolejne schody prowadzące na poziom z którego się wchodziło... :/

B@rtek 26.09.2004 22:01

Cytat:

Napisany przez Pagerus
Z tego co słyszałem to polski wydawca nie zdecydował się na wydanie Sims 2 w wersji DVD. Tak więc nie wiem czy w tej edycji DVD, którą ktoś tam zdobywał będzie polska wersja. Wersja DVD miała być wzbogacona różnymi dodatkami, filmikami z tworzenia gry i takie tam...
A co do opinii na temat gry to - ONA WYMIATA :D To ja już zmykam - pograć nieco w The Sims 2 :P

Ja ściągam tą wersję na dvd :D
Właśnie są przy niej dodatki, filmy, insturkcja, kody i jest to wersja PL :jupi:

Całośc zajmuje 4300MB czyli prawie całą płytkę dvd :)

Tylko wolno zasysa bo idzie transfer 8kB/s w azorku :(

Air 26.09.2004 21:23

Ale Simy za szybko się starzeją i umierają. Jest to trochę nie dopracowane. Jest to raczej gra o pokoleniach simów a nie o tych które tworzymy na początku.

Wesrje, które co poniektórzy mieli dwa tygodnie przed polską premierą były z USA, więc tam było wrzucane wszystkie języki. Polski dystrybutor chyba tylko Chylińską dodał jako chwyt marketingowy. Swoją drogą chyba nie najlepszy to wybór bo trafiło na wokalistkę chamską, pruderyjną i wulgarną. Czemu np. takiej Anny Marii Jopek nie wybrał ???

Pagerus 26.09.2004 20:56

Smartek 26.09.2004 19:01

Cytat:

Napisany przez Weron
1.Powiedzcie czy w tej grze dzieciaki rosna?
Bo o ile pamietam to w pierwszej czesci dzieci caly czas chodzily do szkoly i nigdy nie stawaly sie dorosle.
2. Sciagal ktos z shareconnector?
Bo tam chyba trzeba zrobic jakis trik z tego co wyczytalem. 2 plyty maja taka sama sume kontrolna.Jak ktos wie to niech wytlumaczy.

Jakby co to siostra sie pyta. ||

1. dziecko
3. nastolatek
4. dorosly
5. emeryt

etapy dorastania :)
pozdro ;)

Weron 26.09.2004 18:38

1.Powiedzcie czy w tej grze dzieciaki rosna?
Bo o ile pamietam to w pierwszej czesci dzieci caly czas chodzily do szkoly i nigdy nie stawaly sie dorosle.
2. Sciagal ktos z shareconnector?
Bo tam chyba trzeba zrobic jakis trik z tego co wyczytalem. 2 plyty maja taka sama sume kontrolna.Jak ktos wie to niech wytlumaczy.

Jakby co to siostra sie pyta. ||

Kasprzak 26.09.2004 17:40

ale nie ma jeszcze slodzika takie normalnego w postaci samego exe.Musi byc emulacja?
Bo chcialem to wreszcie wypalic...troche zajmuja te 4 obrazy...:)

Smartek 26.09.2004 15:56

Dokladniej: "oto ***** ! jesli mi chodzi to kazdemu musi !

http://tu.byl.link.ale.go.juz.nie.ma

plick zgrajcie do katalogu TBin a drugi plik otworzcie Daemonem i po klopocie ! pozdro Smile

nie bedzie wiecej pytan i gdyban ze nie chodzi ! bedzie teraz chodzi i juz Smile w koncu dalem spokoj moderatorowi Smile pozdro dla niego za meczenie sie z "NAMI""

cytat pewnego uzytkownika z forum tweak'a
pozdro ;)

--EDIT---
znalazlem dokladniejszy opis:

"Jak budowac sciany w grze The Sims 2

pisze to poraz ostatni i nie piszcie juz jak budowac bo mnie **** strzela za przeproszeniem ! zaczynamy:

sciagasz plik z serverka:

http://tu.byl.link.ale.go.juz.nie.ma
nastepnie musisz go rozpakowac np. WinRarem. Pojawi Ci sie wtedy katalog TSBIN a w nim znajda sie 2 pliki:

1- Sims2.exe
2- Sims2-workaround-nocd-working with buildmode.zip

1. Wgrywasz do katalogu z gra do katalogu TSBin czyli np: C:/Program Files/Sims2/TSBin

2. Musisz rozpakowac wtedy pojawia Ci sie 3 pliki:

a. Readme.txt
b. Sims2_1_RIP.MDF
c. Sims2_1_RIP.MDS

Narazie zostawiamy je w spokoju.

Kolejny etap to zainstalowanie programu Daemon ktorego mozesz sciagnac tutaj:

http://www.satfilm.net.pl/~amber/Daemon_3.47.exe

Gdy sie sciagnie wtedy instalujesz go. Uruchamiasz ponownie komputer i pojawi Ci sie taka czerwona błyskawica w prawym dolnym rogu ekranu Smile
Naciskasz na nia prawym przyciskiem myszy i wybierasz Virtual CD/DVD-ROM nastepnie Set Number Of Devices i wybierasz 1 drive. Kolejna rzecz ktora musisz zrobic to znowu Naciskasz na ten program prawym przyciskiem myszy, wybierasz Virtual CD/DVD-ROM i wciskasz na Devices 0 pojawi Ci sie wtedy nowe okienko i musisz znalesc plik Sims2_1_RIP.MDS (ktory wczesniej rozpakowales). Otworzy Ci sie okno z zawartoscia gry ktory mozesz spokojnie zamknac. Teraz wchodzi do swojej gry tam gdzie masz ja zainstalowana i odpalasz gre Smile

Jesli gra nie chce sie uruchomic to jedynym problemem moze byc to iz masz zainstalowany program CloneCD lub Alcohol ktory musisz odinstalowac i wywalic z rejestru. Odinstalowac chyba kazdy potrafi wiec napisze jak wywalic z rejestru !

Start -> Uruchom -> wpisujesz Regedit nastepnie pojawi Ci sie okienko. W nim musisz skasowac pliki ktore znajduja sie w tych kluczach.

HKEY_CURRENT_USER\Software\SlySoft\

HKEY_CURRENT_USER\Software\Elaborate Bytes\

gdy juz to zrobisz mozesz spokojnie odpalic gre i bawic sie budujac sciany Smile

pozdro !

Do Admina/Moda: Pliki sa na moim serverze, nie kradne ich Smile"

Jak przetestujesz czy dziala to daj znac - sam jestem ciekawy bo u moich qmpli nie chodzi :)

pozdro ;)

ZbigNieff 26.09.2004 15:45

OK - juz grzebie ;) poki co dzieki...

Smartek 26.09.2004 15:33

wina slodzika - podawalem sposob - byl opisany na http://forum.tweak.pl > Gry > The sims2 na ktorejs z podstron :)
pozdro ;)

Maciej 26.09.2004 15:29

pewnie grę posłodziłeś ...i takie anomalie wychodzą.

ZbigNieff 26.09.2004 15:21

Sims 2 - problem! HELP :P

Chlopaki nie moge budowac - co jest grane? Nic a nic mi nie dziala... moge
jedynie postawic kanape na trawie... qrcze pomozcie... ;p

B@rtek 25.09.2004 11:17

Są tam jakieś extras. Nie wiem co dokładnie bo nie mogę jeszcze otworzyć archiwum rar. A co chcesz to DEMO :P

woitas 25.09.2004 11:01

myślę, że po prostu filmiki są w lepszej jakości.
powiedz, co to zadodatki, kiedy sciągniesz to DEMO :P

Smartek 25.09.2004 10:24

Cytat:

Napisany przez mello
a mozecie budowac? bo u mnie zonk nie daje rady nic wybudowac ani dobudowac

to wina cracka, na forum.tweak.pl > Gry > The Sims 2 > na ktorejsc z podstron jest 'sztuczka' jak zrobic zeby dzialalo :)
pozdro ;)

B@rtek 25.09.2004 09:47

Też mnie zdziwiło, że aż 5GB. Ale są tam jakies dodatki i takie inne.
Miałem ściągać z torrent.org.pl ale coś nie chciało ciągnąć.

Dzięki Air za konkretną odpowiedź :)

P.S. Temat proszę uznać za zamknięty

pablocoo 25.09.2004 09:44

Taka wielka :wow: ?
Nie mam pojecia czy to jest PL, ale wiem ze takowa byla/jest na torrent.org.pl
Jakas wielojezyczna czy cos
Tyle ze zajmowala niecale 3 giga
Sciagalbym tamta...

PS. Nie pogles sie podpiac pod aktualny topic o simsach 2? :p

EDIT: Spoznilem sie troche ;)
@Air wszystkie wersje sa multilanguage?

Air 25.09.2004 09:43

Cytat:

Napisany przez Bartek15
Mam pytanie.
Ściągam grę Sims 2 w wersji DVD z suprnovej i wie ktoś może czy jest ona PL.
W Azureusie pokazuje mi Smis 2 DVD + extras i rozmiar 5,08 GB.
Plik torrent ma datę 09-21.
Pytam bo nie wiem czy opłaca mi się to ściągać jak nie jest PL.

wersja jest multilaguage więc nawet po czesku będziesz miał ;)

B@rtek 25.09.2004 09:33

Wiecie może czy jest wersja PL Sims 2?

Mam pytanie.
Ściągam grę Sims 2 w wersji DVD z suprnovej i wie ktoś może czy jest ona PL.
W Azureusie pokazuje mi Smis 2 DVD + extras i rozmiar 5,08 GB.
Plik torrent ma datę 09-21.
Pytam bo nie wiem czy opłaca mi się to ściągać jak nie jest PL.

Piotr4s 25.09.2004 00:43

Mam problem. Ściągnołem sobie wszystkie obrazy gry (MDF i MDS), gotowe do nagrania na płyte, ale jak nagram na CD-RW lub wrzuce do wirtualnego np. płytkę nr 1 to nie rusza setup ani nawet autorun. Jak wrzuce inne obrazy to pokazuje mi, że niby są puste. Co jest grane???

mello 24.09.2004 20:41

a mozecie budowac? bo u mnie zonk nie daje rady nic wybudowac ani dobudowac

Smartek 24.09.2004 20:06

Cytat:

Napisany przez atmpitbull
Ja mam Kingstony 512 DDR 400Mhz i Radeona 9600 Pro i trochę tną. Jak wyłączę kilka opcji to jest ok.

yyy troche niemozliwe - ja mam radka9000 powercolor'a, 512DDR noname'y jakies i smiga bez przyciec na standardowych ustawieniach...
pozdro ;)

ps - 9600pro to moje mini-marzenie ;-)

atmpitbull 24.09.2004 18:47

Ja mam Kingstony 512 DDR 400Mhz i Radeona 9600 Pro i trochę tną. Jak wyłączę kilka opcji to jest ok.

kraluk 18.09.2004 14:34

Qrde, dorwałem te Simsy dziś, a tu zonk. Tną się jak szalone na moim sprzęcie, a niby mam lepszego od wymagań minimalnych, tylko ramu mam 256... Grał ktoś płynnie na takim ramie?

Smartek 17.09.2004 08:33

Ja juz mam Simow2 od 3dni :P
Moj hardware : http://starzaki.eu.org/~smartek/new

Wszystko ladnie chodzi - procz miasta - troche przycina momentami, ale da sie NORMALNIE! grac, gra jest super.., jak ktos chce screeny to moge jakies zrobic.
Mysle, ze moje przyciecia sa spowodowane karta graficzna, a mianowicie RADEON 9000 PowerColor'a :|, no, ale jak juz mowilem da sie normalnie pograc - jak ktos ma zblizona konfiguracje do mojego kompa to nie powinien miec problemsow :).

W sims2 bardzo podoba mi sie duza ilosc opcji - np. przy tworzeniu simow, mozna wybrac m.in.: wlosy, zarost, wielkosc/szerokosc/itp. nosa/oczu/szyi itp. BARDZO duzo mozliwosci :]. Stworzylem sobie rodzinke z Tata i synem - wprowadzilem ich w Milowie do domu za bodajze 12k. Stanalem na etapie witania sie ze sasiadami - bylo juz po 0.00. Dzisiaj mam zamiar znowu troche pograc - TO juz nie sa TE SAME simy - wszystko inne, grafa extra, mozliwosci duzo, ladniej wygladajace przedmioty, lepszy podzial itd. ;-)

Grze daje 9/10 - za mnogosc opcji i udanie zrobiona druga wersje gry [dwojki sa przewaznie gorsze od jedynek :)]

pozdro ;)

woitas 17.09.2004 06:30

wkurza mnie to - przez całe wakacje poza doom'em ]I[ nie było nic ciekawego do ssania - a teraz jakby się wściekli - jedno za drugim i człowiek nie nadąża ssać... :P

M@X 16.09.2004 23:55

Ja tam wole realne zycie, zamiast sleczenie przed monitorem... Dostarcza cieawszych doznan... Khm, moze poprzestane bo nieletni tez czytaja ;-D

Piotr4s 16.09.2004 22:33

Cytat:

Napisany przez Predi
a antyfani moga sie tez wpisywac? :)

No a jak ;) Wolność słowa ;)

Piterniel 16.09.2004 21:49

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
no to widze ze PL jest...a skad sciagales?
Mowisz ze na twoim sie tnie...hmmm...a ogolnie podoba sie?Duzo sie zmienilo?

Z Torrent.org.pl link a co do zmian to nie gram tylko sprawdziłem, ale grafika się polepszyła i sterowanie mamy lepsze ;)

Pozdro

Air 16.09.2004 21:47

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
@air - grales?
A czy wersja ktora jest w sieci - screen instalatora ma do wyboru 'Polski' to wersja polska?

Zgadza się, jest to w pełni polska wersja. Największym jej plusem jest brak Chylińskiej!!

Kasprzak 16.09.2004 21:46

no to widze ze PL jest...a skad sciagales?
Mowisz ze na twoim sie tnie...hmmm...a ogolnie podoba sie?Duzo sie zmienilo?

Piterniel 16.09.2004 21:40

Cytat:

Napisany przez Kasprzak
@air - grales?
A czy wersja ktora jest w sieci - screen instalatora ma do wyboru 'Polski' to wersja polska?

Ja ściągłem z sieci

http://www.powerlite.hostings.pl/for...?showtopic=629 [Kilka zrzutów ekranu]

Kasprzak 16.09.2004 21:39

@air - grales?

Air 16.09.2004 21:04

Gra jest doskonała. Grafika, muzyka, ulepszony pomysł. Jest większa możliwość sterowania Simami. Można tworzyć nowe od zera, Sim warsztat.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:48.