![]() |
The Sims 2
Już jutro będzie dostępna w sprzedaży jedna z najbardziej oczekiwanych gier w tym roku, THE SIMS 2 :) Już nie mogę sie doczekać 8 )
http://thesims2.ea.com/ Jest ktoś z forum może fanem gierki? |
juz jest na linkowniach :)
Ciekawe jakie to bedzie. Daaaaawno w to gralem. To jest bardziej dla mlodszych...sam w to gralem chyba jak mialem 13lat |
Długo czekałem na 2, bo jedynka się mi znudziła już rok temu... Niby gra dla dzieci, a niby nie. Każdy ma swój gust, a o gustach się nie dyskutuje... ||
|
Według mnie jest to gra dla każdej grupy wiekowej ;)
|
mnie simsy wnerwiają jak mozan to lubic mnie nie bawi zabawia w ludzkie życie...
|
Cytat:
btw.wiecie ze sa erotyczne simsy? nazywa sie to chyba Singles :rotfl: |
a antyfani moga sie tez wpisywac? :)
|
Gra jest doskonała. Grafika, muzyka, ulepszony pomysł. Jest większa możliwość sterowania Simami. Można tworzyć nowe od zera, Sim warsztat.
|
@air - grales?
A czy wersja ktora jest w sieci - screen instalatora ma do wyboru 'Polski' to wersja polska? |
Cytat:
http://www.powerlite.hostings.pl/for...?showtopic=629 [Kilka zrzutów ekranu] |
no to widze ze PL jest...a skad sciagales?
Mowisz ze na twoim sie tnie...hmmm...a ogolnie podoba sie?Duzo sie zmienilo? |
Cytat:
|
Cytat:
Pozdro |
Cytat:
No a jak ;) Wolność słowa ;) |
Ja tam wole realne zycie, zamiast sleczenie przed monitorem... Dostarcza cieawszych doznan... Khm, moze poprzestane bo nieletni tez czytaja ;-D
|
wkurza mnie to - przez całe wakacje poza doom'em ]I[ nie było nic ciekawego do ssania - a teraz jakby się wściekli - jedno za drugim i człowiek nie nadąża ssać... :P
|
Ja juz mam Simow2 od 3dni :P
Moj hardware : http://starzaki.eu.org/~smartek/new Wszystko ladnie chodzi - procz miasta - troche przycina momentami, ale da sie NORMALNIE! grac, gra jest super.., jak ktos chce screeny to moge jakies zrobic. Mysle, ze moje przyciecia sa spowodowane karta graficzna, a mianowicie RADEON 9000 PowerColor'a :|, no, ale jak juz mowilem da sie normalnie pograc - jak ktos ma zblizona konfiguracje do mojego kompa to nie powinien miec problemsow :). W sims2 bardzo podoba mi sie duza ilosc opcji - np. przy tworzeniu simow, mozna wybrac m.in.: wlosy, zarost, wielkosc/szerokosc/itp. nosa/oczu/szyi itp. BARDZO duzo mozliwosci :]. Stworzylem sobie rodzinke z Tata i synem - wprowadzilem ich w Milowie do domu za bodajze 12k. Stanalem na etapie witania sie ze sasiadami - bylo juz po 0.00. Dzisiaj mam zamiar znowu troche pograc - TO juz nie sa TE SAME simy - wszystko inne, grafa extra, mozliwosci duzo, ladniej wygladajace przedmioty, lepszy podzial itd. ;-) Grze daje 9/10 - za mnogosc opcji i udanie zrobiona druga wersje gry [dwojki sa przewaznie gorsze od jedynek :)] pozdro ;) |
Qrde, dorwałem te Simsy dziś, a tu zonk. Tną się jak szalone na moim sprzęcie, a niby mam lepszego od wymagań minimalnych, tylko ramu mam 256... Grał ktoś płynnie na takim ramie?
|
Ja mam Kingstony 512 DDR 400Mhz i Radeona 9600 Pro i trochę tną. Jak wyłączę kilka opcji to jest ok.
|
Cytat:
pozdro ;) ps - 9600pro to moje mini-marzenie ;-) |
a mozecie budowac? bo u mnie zonk nie daje rady nic wybudowac ani dobudowac
|
Mam problem. Ściągnołem sobie wszystkie obrazy gry (MDF i MDS), gotowe do nagrania na płyte, ale jak nagram na CD-RW lub wrzuce do wirtualnego np. płytkę nr 1 to nie rusza setup ani nawet autorun. Jak wrzuce inne obrazy to pokazuje mi, że niby są puste. Co jest grane???
|
Wiecie może czy jest wersja PL Sims 2?
Mam pytanie.
Ściągam grę Sims 2 w wersji DVD z suprnovej i wie ktoś może czy jest ona PL. W Azureusie pokazuje mi Smis 2 DVD + extras i rozmiar 5,08 GB. Plik torrent ma datę 09-21. Pytam bo nie wiem czy opłaca mi się to ściągać jak nie jest PL. |
Cytat:
|
Taka wielka :wow: ?
Nie mam pojecia czy to jest PL, ale wiem ze takowa byla/jest na torrent.org.pl Jakas wielojezyczna czy cos Tyle ze zajmowala niecale 3 giga Sciagalbym tamta... PS. Nie pogles sie podpiac pod aktualny topic o simsach 2? :p EDIT: Spoznilem sie troche ;) @Air wszystkie wersje sa multilanguage? |
Też mnie zdziwiło, że aż 5GB. Ale są tam jakies dodatki i takie inne.
Miałem ściągać z torrent.org.pl ale coś nie chciało ciągnąć. Dzięki Air za konkretną odpowiedź :) P.S. Temat proszę uznać za zamknięty |
Cytat:
pozdro ;) |
myślę, że po prostu filmiki są w lepszej jakości.
powiedz, co to zadodatki, kiedy sciągniesz to DEMO :P |
Są tam jakieś extras. Nie wiem co dokładnie bo nie mogę jeszcze otworzyć archiwum rar. A co chcesz to DEMO :P
|
Sims 2 - problem! HELP :P
Chlopaki nie moge budowac - co jest grane? Nic a nic mi nie dziala... moge
jedynie postawic kanape na trawie... qrcze pomozcie... ;p |
pewnie grę posłodziłeś ...i takie anomalie wychodzą.
|
wina slodzika - podawalem sposob - byl opisany na http://forum.tweak.pl > Gry > The sims2 na ktorejs z podstron :)
pozdro ;) |
OK - juz grzebie ;) poki co dzieki...
|
Dokladniej: "oto ***** ! jesli mi chodzi to kazdemu musi !
http://tu.byl.link.ale.go.juz.nie.ma plick zgrajcie do katalogu TBin a drugi plik otworzcie Daemonem i po klopocie ! pozdro Smile nie bedzie wiecej pytan i gdyban ze nie chodzi ! bedzie teraz chodzi i juz Smile w koncu dalem spokoj moderatorowi Smile pozdro dla niego za meczenie sie z "NAMI"" cytat pewnego uzytkownika z forum tweak'a pozdro ;) --EDIT--- znalazlem dokladniejszy opis: "Jak budowac sciany w grze The Sims 2 pisze to poraz ostatni i nie piszcie juz jak budowac bo mnie **** strzela za przeproszeniem ! zaczynamy: sciagasz plik z serverka: http://tu.byl.link.ale.go.juz.nie.ma nastepnie musisz go rozpakowac np. WinRarem. Pojawi Ci sie wtedy katalog TSBIN a w nim znajda sie 2 pliki: 1- Sims2.exe 2- Sims2-workaround-nocd-working with buildmode.zip 1. Wgrywasz do katalogu z gra do katalogu TSBin czyli np: C:/Program Files/Sims2/TSBin 2. Musisz rozpakowac wtedy pojawia Ci sie 3 pliki: a. Readme.txt b. Sims2_1_RIP.MDF c. Sims2_1_RIP.MDS Narazie zostawiamy je w spokoju. Kolejny etap to zainstalowanie programu Daemon ktorego mozesz sciagnac tutaj: http://www.satfilm.net.pl/~amber/Daemon_3.47.exe Gdy sie sciagnie wtedy instalujesz go. Uruchamiasz ponownie komputer i pojawi Ci sie taka czerwona błyskawica w prawym dolnym rogu ekranu Smile Naciskasz na nia prawym przyciskiem myszy i wybierasz Virtual CD/DVD-ROM nastepnie Set Number Of Devices i wybierasz 1 drive. Kolejna rzecz ktora musisz zrobic to znowu Naciskasz na ten program prawym przyciskiem myszy, wybierasz Virtual CD/DVD-ROM i wciskasz na Devices 0 pojawi Ci sie wtedy nowe okienko i musisz znalesc plik Sims2_1_RIP.MDS (ktory wczesniej rozpakowales). Otworzy Ci sie okno z zawartoscia gry ktory mozesz spokojnie zamknac. Teraz wchodzi do swojej gry tam gdzie masz ja zainstalowana i odpalasz gre Smile Jesli gra nie chce sie uruchomic to jedynym problemem moze byc to iz masz zainstalowany program CloneCD lub Alcohol ktory musisz odinstalowac i wywalic z rejestru. Odinstalowac chyba kazdy potrafi wiec napisze jak wywalic z rejestru ! Start -> Uruchom -> wpisujesz Regedit nastepnie pojawi Ci sie okienko. W nim musisz skasowac pliki ktore znajduja sie w tych kluczach. HKEY_CURRENT_USER\Software\SlySoft\ HKEY_CURRENT_USER\Software\Elaborate Bytes\ gdy juz to zrobisz mozesz spokojnie odpalic gre i bawic sie budujac sciany Smile pozdro ! Do Admina/Moda: Pliki sa na moim serverze, nie kradne ich Smile" Jak przetestujesz czy dziala to daj znac - sam jestem ciekawy bo u moich qmpli nie chodzi :) pozdro ;) |
ale nie ma jeszcze slodzika takie normalnego w postaci samego exe.Musi byc emulacja?
Bo chcialem to wreszcie wypalic...troche zajmuja te 4 obrazy...:) |
1.Powiedzcie czy w tej grze dzieciaki rosna?
Bo o ile pamietam to w pierwszej czesci dzieci caly czas chodzily do szkoly i nigdy nie stawaly sie dorosle. 2. Sciagal ktos z shareconnector? Bo tam chyba trzeba zrobic jakis trik z tego co wyczytalem. 2 plyty maja taka sama sume kontrolna.Jak ktos wie to niech wytlumaczy. Jakby co to siostra sie pyta. || |
Cytat:
3. nastolatek 4. dorosly 5. emeryt etapy dorastania :) pozdro ;) |
Z tego co słyszałem to polski wydawca nie zdecydował się na wydanie Sims 2 w wersji DVD. Tak więc nie wiem czy w tej edycji DVD, którą ktoś tam zdobywał będzie polska wersja. Wersja DVD miała być wzbogacona różnymi dodatkami, filmikami z tworzenia gry i takie tam...
A co do opinii na temat gry to - ONA WYMIATA :D To ja już zmykam - pograć nieco w The Sims 2 :P PS: Smartek zapomniałeś o niemowlaku :D |
Ale Simy za szybko się starzeją i umierają. Jest to trochę nie dopracowane. Jest to raczej gra o pokoleniach simów a nie o tych które tworzymy na początku.
Wesrje, które co poniektórzy mieli dwa tygodnie przed polską premierą były z USA, więc tam było wrzucane wszystkie języki. Polski dystrybutor chyba tylko Chylińską dodał jako chwyt marketingowy. Swoją drogą chyba nie najlepszy to wybór bo trafiło na wokalistkę chamską, pruderyjną i wulgarną. Czemu np. takiej Anny Marii Jopek nie wybrał ??? |
Cytat:
Właśnie są przy niej dodatki, filmy, insturkcja, kody i jest to wersja PL :jupi: Całośc zajmuje 4300MB czyli prawie całą płytkę dvd :) Tylko wolno zasysa bo idzie transfer 8kB/s w azorku :( |
Cytat:
A tak przy okazji - mój sim ma w aspiracjach BaraBara (Woohoo) w miejscu publicznym. Na jakich parcelach publicznych można się w ten sposób zabawić? W tych Simsach parcele publiczne są chyba małą wadą - jak dla mnie nie należą do zbyt ciekawych - zwłaszcza Rynek w Weronie - po cholerę na górę prowadzą schody - skoro tam jest tylko coś w stylu przejścia na drugą stronę budynku i kolejne schody prowadzące na poziom z którego się wchodziło... :/ |
Cytat:
Owszem, gierka wygląda fajnie, a graficznie i dzwiękowo to naprawdę przyjemność ją obserwować, ale jakoś kompletnie nie widzę sensu w kierowaniu tym simem. Jakoś jest to dla mnie po prostu strata czasu. Bo tak w sumie, to o co tu naprawdę chodzi? |
Ujales to przepieknie, wlasnie tak samo postrzegam Simy! Reputka juz leci... ;-D
|
EEEtam... mnie simsy nie bawią... ja musze mieć gre akcji... nie mój gatunek...
|
Hehe - zrobiłem już Woohoo w miejscu publicznym :D W Weronie na jednej z lokacji jest sklep z ciuchami - woohoo robi się w przebieralni :P A tak w ogóle - to w nowych Simsach brakuje mi niektórych rzeczy dostępnych w jedynce... na przykład zwierzaków i ciekawszych parceli publicznych... :) Ale ogólnie gra jest fajna - a że niektórych nudzi... no cóż... gusta są różne - a o nich się podobno nie dyskutuje ;) Też lubię szybkie gry akcji, gdyż one nie wymagają wiele wolnego czasu i zawsze można nieco pograć i dać sobie na wstrzymanie... A Sims... jak ktoś lubi tą grę to wie, że ona cholernie wciąga - i minuty a nawet wręcz godziny spędzone przy grze lecą w zastraszającym tempie... ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 2
Mam juz wreszcie ta gre i nie moge pograc :ysz:
Co mam robic?? Moj komputer: Proc. A2400, 256DDR333, GF FX 5200 ult, mobo Epox 8RDA (nForce2) Do wszystkiego najnowsze sterowniki HELP |
Ty, a oryginał masz? Bo to może jakiś dziwny słodzik?
|
Taaa, jasne ze oryginal ;)
Za slodzik sluzy mini-obraz zabezpieczen 1-szej plytki Ale juz sobie poradzilem: zainstalowalem jakies stare sterowniki do grafiki bo mial jakies problemy z wersja 61.77 (co jest chyba dosc dziwne: w readme pisalo ze moga pojawic sie problemy przy starszych niz 61.77, ale coz...) |
fajna gra, ale budowac nie moge :) yszzzz
|
Cytat:
Więc masz pewnie tego cracka z suprnovej :taktak: |
Cytat:
ja ma oryginala :P ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Ale serio - tak, jak sam nigdy w jedynkę tej gry nie grałem, tak na wielu przykładach widziałem, że potrafi to naprawdę bardzo uzależnić. To takie wirtualne tamagochii, z tą różnicą, że to sprzed kilku lat nie wymagało spędzania czasu przy komputerze. To obecne - niestety już tak. Tak więc jako krótki przerywnik, odpoczynek po ciężkim dniu, czemu nie. Byleby to nie stało się drugim życiem - niejako zastępczym. .... Kurcze, koniec filozofowania, bo widzę, że dysputy prowadzone w dróch innych topikach sprawiły, że nawet tutaj zaczynam moralizować ;) |
No mnie się jakoś ostatnio nie udaje pograć w Simsy - a to brak czasu, a to choroba - no ale może w tym tygodniu będzie nieco lepiej :D Pozdrawiam Wszystkich simo-maniaków - niech Wasze simy nie zestarzeją się zbyt szybko - wielu wywinięć się śmierci (kto grał wie o co chodzi) :P
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
podobno w simsach mozna kierowac Chylinska... chyba mi to umknelo :) gdzie jest taka opcja, czy trzeba miec jakas specjalna wersje??
Chetnie bym ja zamurowal gdzies w okolicach kominka - wtajemniczeni znaja efekt ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ps: Wiesz.. tak, jak do tej pory słyszałem opinie na temat tego "dodatku" do polskiego wydania, to baardzo oględnie mówiąc nie były one zbyt pochlebne. Zastanów się, czy na pewno wiesz, co robisz ;) |
Jakbyscie weszli na www.ea.pl i zobaczyli na baner to byscie widzieli ze pisze: Postac Agnieszki Chylinskiej do gry Sims 2 juz wkrotce!
Na moje oko to zrobia ja w sims bodyshop, spakuja do pliku i wpuszcza do sieci :p I taka bedzie chylinska ;) " Już w następnym tygodniu będziecie mieli szansę pobrać postać Agnieszki Chylińskiej do posiadanej gry The Sims 2. Plik umieścimy na serwerze Electronic Arts oraz w zaprzyjaźnionym serwisie Imperium Gier, gdzie znajdziecie ciekawe informacje o grze oraz atrakcje, które będą towarzyszyć Wam aż do Bożego Narodzenia. " /www.ea.pl/ |
kurde... to przyjdzie mi jeszcze troche poczekac :)
ciakawe czy bedzie miala dziary na rekach:) powinni jeszcze dla niej specjalnie jezyk dograc... z samymi przeklanstwami |
Cytat:
|
Cytat:
A jakby dodali bluzgi to pewnie w Simo-języku - swoją drogą możliwe, że jakieś bluzgi już tam są - tylko z tego simo-bełkotu niewiele można skumać :P |
Cytat:
ale tej dody to wracz nie cierpie... sprawia wrazenie, jakby do 5ciu nie potrafila zliczyc w dodatku moja rowiesniczka (o ile sie nie myle) :) wiec z jeszcze wieksza ccecia bym sie zajal nia w simsach :fiu: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
swoja droga... kazdy kiedys musi umrzec... nawet sim ;) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
kurde... sim mi wykorkowal :)
mlody byl jeszcze, kliknolem "staraj sie o dziecko" sim poszedl zrobic cos jesc - w kuchni padl i tyle po nim... widocznie bardzo wyczerpujace to bylo :) |
Kto ma Sims 2 na DVD?
|
Cytat:
|
Cytat:
Ostatnio natknąłem się na trainera do Simsów, który oprócz standardowych funkcji (dodawanie kasy - co przecież i tak można zrobić za pomocą dostępnych w grze kodów) robił coś jeszcze - dawał możliwość blokowania statystyk typu Głód, Higienia itp. na wysokim poziomie bez spadania tych wskażników... Jak dla mnie gra wówczas traci już całkowicie swój sens... no ale niektórzy tak lubią... :P A jeśli komuś nie odpowiada starzenie się Simów to "Ctrl+Shift+B" - pojawia się okienko, w którym wpisujesz odpowiednio "aging off" lub "aging on" - opcja off wyłącza starzenie się Simów :P |
Właśnie została udostępniona Agnieszka Chylińska do The Sims 2:P
Cytat:
|
Cytat:
|
pragnę poinformować, że wyszedło rodzynek *.exe.
w końcu można budować :P |
Cytat:
|
Też bym porposil na PM ;).
|
A poszukać samemu nie łaska? :D
|
jesli ktoś chce linka - to na gg.
ustawiłem bota, który go podaje. |
Cytat:
nie jadna chacjende na nim postawilem ;) szkoda, ze juz wywalilem simsy, bym pogral chylinska sobie :( |
Gdzie znajdują się save'y w Sims'ach 2. Chcę zainstalować dodatek, ale wyskakuje komunikat żeby zrobić kopię zapasową save'ów The Sims 2. Lokalizacja tych plików ma być opisane w pliku readme, którego nie ma na żadnej z płyt.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Dzięki |
The Sims 2: Nocne życie
Witam . Poszukuje spolszczenia do dodatku do gry the sims2 nocne życie . Bardzo mi na tym zalezy .Prosze o podanie linka.
Pozdrawiam Z góry dzięki za odpowiedz!!! |
Ze spolszczeniem się nie spotkałem.
Jest po prostu wersja PL. |
Simsy 2 są w wersji multilanguage
Po prostu edytujesz plik autorun.cfg na 1cd w katalogu Autorun, przy Polish=0 zero zamieniasz na 1, Polish=1. I wsio :] |
własnie to znalazłem ale widze że kolega @SIDis mnie uprzedził :) a tak apropo ile zajmuje instalka ??
|
sims 2 problem
Mam taki mały problemik. Jak instaluje się patche aktualizujące grę sims 2 (tą podstawową),żeby można było zainstalować dodatki typu własny biznes itd. Przy instalacji patcha woła 4cd. Gdy takowy włożę do napędu i wciskam ok nic się nie dzieje. Dodam ,że podstawa sims 2 uruchamia się bez patcha.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:52. |