Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   Jak skopiować zabespieczony film DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f11/jak-skopiowac-zabespieczony-film-dvd-57038/)

Blade-mrn 26.09.2005 20:44

Jak skopiować zabespieczony film DVD

Mam problem ze skopiowaniem filmu Karol Człowiek który stał się papierzem na DVD tago który był w gazecie wyborczej, jest zabespieczony przed kopiowaniem a ja jestem początkujący co robić. Proszę o szybką pomoc

grudziadz1 26.09.2005 20:56

Cytat:

Napisany przez Blade-mrn
Mam problem ze skopiowaniem filmu Karol Człowiek który stał się papierzem na DVD tago który był w gazecie wyborczej, jest zabespieczony przed kopiowaniem a ja jestem początkujący co robić. Proszę o szybką pomoc

Polecam CloneDVD , DVD Decrypter i wiele innych programow

M@X 26.09.2005 21:00

Jesli CloneDVD, to obowiazkowo razem z AnyDVD. Ja polecam DVD-RB + CCE : http://www.cdrinfo.pl/artykuly/duet-dvd/ :taktak: !

Blade-mrn 26.09.2005 21:25

DVD Decrypter nie dał rady

Blade-mrn 26.09.2005 21:50

sam AnyDVD też niedał rady a clonedvd niechce się nawet podjąc zadania ??? ???

ed hunter 26.09.2005 22:08

Cytat:

Napisany przez Blade-mrn
sam AnyDVD też niedał rady a clonedvd niechce się nawet podjąc zadania ??? ???

który AnyDVD nie dał rady 5.4.1.1? - nie wierzę.

DVDFab Decrypter za darmo powinien dać radę.

Yarozelsky 26.09.2005 22:18

Ja ten film skopiowałem Anydvd+Shrink bez problemu ,film chyba nawet nie jest jakos specjalnie zabespieczony ;)

Blade-mrn 27.09.2005 16:00

ja używam anydvd 5.4.4.1 a anydvd i DVD Shrink razem jeszcze nie prubowałe

Blade-mrn 27.09.2005 16:50

a jak miałeś ustawione te programy że ci się udało bo mi niechce działac jak zgrałem na dysk to DVD Shrink chce wypalić płytę a jak mu włożę płytę to wywala się zebym włożył płytę o większej pojemnosci a to co mam na dysku niechce działać ??? ??? ???

Yarozelsky 27.09.2005 19:34

anydvd właczone ->shrink ->reauthor->wybralem co chciałem i zripowalo na twardy ->wypaliłem w nero [dvdvideo] to wszystko,nigdy niewypalam filmow shrinkiem :)

alien666 29.09.2005 16:09

oprócz shrinka spróbuj dvd2one tylko pamiętaj aby w opcjach zaznaczyć płytę 4,7....albo oprócz tych wszystkich programów można spróbować nero recode, bo z doświadczenia wiem, że płyty z czasopism nie są specjalnie albo wogóle zabezpieczone

DATCOMP 29.09.2005 16:31

omija wszystko

jak nie wiesz czym skopiowac to sciagnij mały programik DVD FAB DECRYPTER kopiuje kazda plyte na dysk nawet te czerowne wydane przez sony i zabezpieczone zabezpieczeniem Sony Across , :bicz:

jakol 30.09.2005 11:53

Witam
Ten film składa się chyba z dwóch części. Czy jest możliwość nagrania każdej części na osobnej płycie tak aby było bez kompresji? Jak to zrobić? jakim programem. Czy np. 1 część filmu to są np. 3 pierwsze .vob a druga część następne .vob? Które pliki trzeba jeszcze skopiować na kadą płytę?
Może to są proste rzeczy ale ja jeszcze tego nie robiłem.
Bardzo proszę o pomoc
Jacek

alien666 30.09.2005 13:30

Cytat:

Napisany przez jakol
Witam
Ten film składa się chyba z dwóch części. Czy jest możliwość nagrania każdej części na osobnej płycie tak aby było bez kompresji? Jak to zrobić? jakim programem. Czy np. 1 część filmu to są np. 3 pierwsze .vob a druga część następne .vob? Które pliki trzeba jeszcze skopiować na kadą płytę?
Może to są proste rzeczy ale ja jeszcze tego nie robiłem.
Bardzo proszę o pomoc
Jacek

trochę niezrozumiale napisałeś... jaki to film na jakiej płycie(jednowarstwowa czy dwu) i ile miejsca zajmuje na tej płytce, napisz to ci odpowiem jak to zrobić bez kompresji...ale czy warto nagrywać film na dwóch płytach i potem bawić się zmienianiem owych płyt w napędzię?

jakol 30.09.2005 14:14

Cytat:

Napisany przez alien666
trochę niezrozumiale napisałeś... jaki to film na jakiej płycie(jednowarstwowa czy dwu) i ile miejsca zajmuje na tej płytce, napisz to ci odpowiem jak to zrobić bez kompresji...ale czy warto nagrywać film na dwóch płytach i potem bawić się zmienianiem owych płyt w napędzię?

Jak to jaki? przecież od początkutego postu chodzi o ten sam film - Karol Człowiek który stał się papieżem. Wiem, że jak był w wersji DIVX to były to 2 oddzielne części. Każda zaczynała się i kończyła napisami.
Płyta DVD jest napewno 2 warstwowa. Mój znajomy kupił ją w ubiegłym tygodniu z gazetą wyborczą za 50 zł i chce abym mu zrobił kopie bezp. ale ja się za bardzo na tym nie znam. Nagrywarkę DVD mam od niedawna.

alien666 30.09.2005 15:06

a czy na tej płycie dvd film owy też jest podzielony na dwie częsci (konkretnie chodzi mi o to czy są to dwa odrębne odcinki w menu) no i ile miejsca zajmuje cały materiał na płycie czy są tam dodatki, reklamy i inne takie rzeczy i czy zależy ci na całkowitej kopii płyty czy tylko głównego filmu...i jeszcze jedna prośba ...nie denerwuj się tak przy odpowiadaniu"jak to jaki"

nowygiena 30.09.2005 15:38

Według mnie nie jest zabezpieczony.
Ja robiłem znajomemy kopię tego filmu na DL+ w locie ! z samsunga TS-H552B na litka 832S GJ 4 i dało radę bez problemu.

jakol 30.09.2005 16:40

Cytat:

Napisany przez alien666
..i jeszcze jedna prośba ...nie denerwuj się tak przy odpowiadaniu"jak to jaki"

Przepraszam, może to tak wyglądało ale naprawdę nie denerwuję się i nie chciałem nikogo urazić.
Właśnie mam już tę płytę. Film nie jest podzielony na dwie części, chociaż pod koniec 12 sceny jest takie łagodne ściemnienie i rozjaśnienie. Dokładnie w tym momencie gdzie kończyła się 1 część filmu kiedy oglądałem go we włoskiej wersji w DIVX. Można by było w tym miejscu podzielić film.
Cały materiał na płycie zajmuje ok. 8GB.
Na reklamach i dodatkach mi nie zależy, ale i tak pewno po ich odrzuceniu sam film bez dodatkowej kompresji się nie zmieści na jednej płycie.
Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc opisując jakich kolejno programów użyć do zrzucenia na dysk, podziału i nagraniu będę bardzo wdzięczny.
Zależy mi na dobraj jakości więc może lepiej na 2 płyty? A jeżeli na jedną to jakim najprościej i najlepiej programem?

memento 03.10.2005 11:36

Witam mam podobny problem z przegraniem.
Przegrałem płytke programem który polecił DATCOMP czyli DVD FAB DECRYPTER wszystko przegrało się dobrze przez Power DVD chodzi elegancko tylko wszystko zajmuje 8 GB czy jest możliwość wrzucenia tego na 1 płyte 4,7 GB czy koniecznością jest dzielenie filmu i zgranie na 2 płytach (płyta 8,4 gb nie wchodzi w gre)
Proszę o pomoc dzięki :piwo:

Yarozelsky 03.10.2005 11:39

Cytat:

Napisany przez memento
Witam mam podobny problem z przegraniem.
Przegrałem płytke programem który polecił DATCOMP czyli DVD FAB DECRYPTER wszystko przegrało się dobrze przez Power DVD chodzi elegancko tylko wszystko zajmuje 8 GB czy jest możliwość wrzucenia tego na 1 płyte 4,7 GB czy koniecznością jest dzielenie filmu i zgranie na 2 płytach (płyta 8,4 gb nie wchodzi w gre)
Proszę o pomoc dzięki :piwo:

jest mozliwosc ,wiele programow ma opcje dzielenia dvd9 na 2 dvd5 chyba nawet dvdfabgold,poszukaj bylo wiele razy ;)

memento 03.10.2005 11:42

sory ale jestem zielony w tym wiec chciałbym się upewnić.
----
Wniostkuje ze można zgrać te 8 GB na jedną płyte i do tego służy program dvdfab czy tak ?

dimson 03.10.2005 11:44

Cytat:

Napisany przez memento
----
Wniostkuje ze można zgrać te 8 GB na jedną płyte i do tego służy program dvdfab czy tak ?

TAK

Yarozelsky 03.10.2005 11:46

Cytat:

Napisany przez memento
----

sa 3 opcje :
-mozna podzielic 8gb na 2 plyty dvd5[4,3gb]
-mozna skompresowac wszystko tak aby zmiescilo sie na 1 dvd5
-mozna powywalac dodatki,menu, niepotrzebne wer. jezykowe i potem wrzucic na dvd5 gdyby sie jeszcze niezmiescilo to skompresowac do rozmiaru dvd5
jest wiele programow ktore to robia :)

memento 03.10.2005 13:41

Należy sie ukłon w strone Yarozelsky bo program dvdfabgold który On polecił zrobił wszystko to co chciałem skąpresował 8 GB do 4 i pieknie zapisał na hdd. Potem tylko wypaliłem to programem Nero na DVD i gitara
Jeszcze raz dzięki
Także Pamiętajcie dvdfabgold Polska wersje można ściągnąć Tu

ciapkowski 04.10.2005 15:17

Mam problemik ze zrobieniem kopi zapasowej filmu HITCH. Płytka jest koloru czerwonego SONY.
Czym to zrobić.
Znaczy kopie po trudach zrobiłem i na kompie śmiga bez problemu, problem pojawia się na stacjonarnym startuje szczytuje TITLESy i staje dopiero jak przewine filmik to chodzi OK inaczej niedarady

Co jest grane i czym zrobić poprawną kopię

M@X 04.10.2005 18:02

Zrzuc na dysk DVDFab Decrypter i dopiero zrob kopie - powinno byc OK.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:58.