Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Wiwa hd-138 dvd stacjonarne (https://forum.cdrinfo.pl/f5/wiwa-hd-138-dvd-stacjonarne-57078/)

VIZZARD 13.05.2006 21:51

A więc tak

Znowu niespodzianka

Po wizycie w Carrefour i dokładnym sprawdzeniu

Okazało się jednak znowuż, że WIWA 138B nie posiada analogowego 5.1 :nie:

Tak więc nie wiem ile tych wersji WIW jest i co jest namieszane

Ale po prostu tak jest

:\

VIZZARD 13.05.2006 10:47

OK

Kilka słów

Moje przeoczenie spowodowało, że podejrzewałem globalny spisek, a sprawa jest dość prosta

Jeżeli jest inaczej - to niech mnie ktoś poprawi

Faktycznie, model WIWA 138 nie posiada analogowego 5.1, ale 138B takoweż ma i stąd to zamieszanie :jezyk:

Natomiast co do asortymentu w Szczecinie: faktycznie model 128 się pojawił

Ale oczywiście jeden Carrefour ma je po 159zł, a drugi po 179zł bo :bla: - tak przynajmniej powiedział miły sprzedawca

Czytałem, że 128emki bardzo się grzeją - ta co chodziła - była ciepława, ale nizbyt gorąca

A wiadomo, że w sklepie to chodzi cały czas

Poza tym - na pewno jest już zaaplikowany nowy soft - zainteresowani wiedzą o co chodzi

Poprzedni soft był bardzo niedopracowany i mało funkcjonalny: przykładowo brak dźwięku 5.1 w DivX

No i największy pozytyw - w sklepie w odtwarzaczu była płytka CD Esperanza

No tak niesamowicie porysowana - jakby ktoś po podłodze na niej jeździł :O

Czytając o problemach z nośnikami jakie sprawia ta WIWA - byłem bardzo zdziwiony

Film w DivXie który był na płytce udało mi się uruchomić, kilka razy przystanął, ale ta płyta co w nim była - to totalna padlina :\

Więc to kolejny pozytyw

Poza tym napisy były duże i wyraźne

Tak więc to na tyle

Jeżeli zakupię ten model - to na pewno podzielę się wrażeniami :taktak:

:mruga:

icemac 13.05.2006 06:42

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Na fotce widnieje 138B, a w specyfikacji podają, że jest wyjście analog 5.1 :sciana:

:glupek:

specjaliści od kreatywnego marketingu to podstawa :spoko:

VIZZARD 12.05.2006 15:22

Sprawdzę jeszcze raz dzisiaj

Ale ostatnio jak byłem to w obydwu szczecińskich były 138B :\

Mało tego

Na stronie Kauflanda jest model oznaczony WIWA bez niczego

Na fotce widnieje 138B, a w specyfikacji podają, że jest wyjście analog 5.1 :sciana:

:glupek:

icemac 12.05.2006 15:08

by***322;em wczoraj - pe***322;no le***380;y 128 zaraz przy wej***347;ciu - oczywi***347;cie we Wrocku w kerfie

@andrzej
zawsze mog***261; powiedzie***263;, ***380;e si***281; sko***324;czy***322; :taktak:

andrzejj9 11.05.2006 15:27

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Niestety jak zwykle ściema :\

W gazetce Carrefour model 128, a w ofercie model 138B

Jakie to typowe

Dla laika to tylko pomyłka w druku gazetki

:podbite:

Zgodnie z przepisami prawa konsumenckiego możesz domagać się sprzedaży takiego modelu i za taką cenę, jak jest napisane w ofercie (gazetce).

icemac 11.05.2006 14:03

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

Jakie to typowe

we Wrocku w kerfie pełno tego jeszcze w poniedziałek leżało - piszę o 128 (ale nie mam szmalu, bo muszę zapłacić za samochód, który gdzieś krąży ponoć po Polsce :sciana: ), więc nie kupiłem

VIZZARD 11.05.2006 13:52

Jakie to typowe

esem 30.04.2006 19:18

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Czy promocyjka 159zł w Carrefour zasługuje na miano SUPER? :>

Sam mam ochotę na jakiś tani sprzęt z dekoderem i z Qpel/GMC

Jest coś takiego jeszcze prócz tej Wiwy w tych kategoriach cenowych? :pytanie:

:D

Jedyną zaletą WIWA jest to, że udostępnia DTS po analogu - podobno nielegalnie...
GMC jest tylko problemem w xvid w pozostałych nigdy nie był. Qpel w stacjonarkach jest nie do załatwienia (narazie przynajmniej) - co najwyżej lepszy lub gorszy pokaz slajdów... Chociaż zraz będą dyskutanci z tą tezą.
Ale trzeba mieć wyjątkowego pecha aby trafić na qpel/gmc, wyraźnie wychodzi z mody. Wtedy pozostaje Ci przeróbka aby tego się pozbyć. Jest jakaś utrata jakości ale jak sobie pomyślę, że są tacy co dvix robią dvd :sciana: to już mnie nic nie przeraża...
P.S. Mam osobiście mantę 1 i 2 i chwalę sobię :)

VIZZARD 30.04.2006 19:12

Cytat:

Napisany przez mensir67pl

O TAK ||

Może ja tez się skuszę... :idea:

:fiu:

mensir67pl 30.04.2006 18:58

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Wciągasz? :pytanie:

:>

O TAK ||

VIZZARD 30.04.2006 18:54

Cytat:

To TAK :spoko:

Wciągasz? :pytanie:

:>

mensir67pl 30.04.2006 18:11

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No 128 :taktak:

To TAK :spoko:

VIZZARD 30.04.2006 17:28

Cytat:

Jaki model konkretnie ?

No 128 :taktak:

mensir67pl 30.04.2006 17:16

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

Jaki model konkretnie ?

VIZZARD 30.04.2006 15:29

Cytat:

Napisany przez icemac
wiem, wiem i dlatego czekam na jakas SUPER promocyjke :taktak:

icemac 21.03.2006 12:09

Cytat:

Odtwarzacz Wiwa DVD/DIVX HD 128 to następczyni Wiwy 138B, posiada wyjście audio 5.1 odczytuje pliki QPEL i GMC

wiem, wiem i dlatego czekam na jakas SUPER promocyjke :taktak:

mensir67pl 21.03.2006 11:34

Cytat:

Napisany przez icemac
wypuscili wiwe 128 i czyta qpela :)

czekam jak bedzie we wrocku w jakiejs promocji :D

Odtwarzacz Wiwa DVD/DIVX HD 128 to następczyni Wiwy 138B, posiada wyjście audio 5.1 odczytuje pliki QPEL i GMC

icemac 21.03.2006 11:16

wypuscili wiwe 128 i czyta qpela :)

czekam jak bedzie we wrocku w jakiejs promocji :D

mensir67pl 21.03.2006 11:12

Cytat:

Napisany przez ed hunter
pomimo tego to problem chyba nie jest powszechny, bo odtwarzacze najczęściej czytają tylko napisy o tej samej nazwie.

Wiwa - nie potrzebuje tych samych nazw :spoko:
-----------------------------------------------

NOWY model pojawil

http://imdb.pl/sklep/opis.php?id=18

ed hunter 14.03.2006 18:44

Cytat:

Niestety nie jest tak jak pisza :nie:

na 3 sztuka z ktorymi ma stycznosc

pomimo tego to problem chyba nie jest powszechny, bo odtwarzacze najczęściej czytają tylko napisy o tej samej nazwie.

mensir67pl 14.03.2006 18:35

Cytat:

Napisany przez ed hunter
http://imdb.pl/sklep/opis.php?id=16

a na tej stronie jest napisane, że nie :w00t:

Niestety nie jest tak jak pisza :nie:

na 3 sztuka z ktorymi ma stycznosc

ed hunter 14.03.2006 18:09

Cytat:

tylko ma jedna mala nie dogodnosc jesli juz ktos ma troche filmow ( cd-r)...

plik .avi i .txt musza miec identyczna nazwe

http://imdb.pl/sklep/opis.php?id=16

a na tej stronie jest napisane, że nie :w00t:

mensir67pl 14.03.2006 17:32

Cytat:

Napisany przez ed hunter
wiadomo jak z KORR - czyta wszystko, ustawiana wielkości czcionki, obudowa z ery disco i rdzewieje || ale sprzęt niezły - w MAKRO widziałem za 179 zł.

tylko ma jedna mala nie dogodnosc jesli juz ktos ma troche filmow ( cd-r)...

plik .avi i .txt musza miec identyczna nazwe

Smartek 14.03.2006 16:58

Cytat:

Pisz tylko madrze :P

chyba nie musze :(
juz kazdy wie co jest "jedynym slusznym urzadzeniem do tego celu" :taktak:

gorzej!

mam zakaz od samego moderatora :(

:rotfl:

pozdro ;)

icemac 14.03.2006 16:52

Cytat:

Napisany przez misz_masz
... (nie testowalem u niego qpela) i napisy bierze we wszystkich możliwych formatach. ...

jesli mozesz to przetestuj bo u mnie w biedronce jeszcze sa na stanie :)

aczk0olwiek moze skusze sie na ta wiwe 138

ed hunter 14.03.2006 16:31

wiadomo jak z KORR - czyta wszystko, ustawiana wielkości czcionki, obudowa z ery disco i rdzewieje || ale sprzęt niezły - w MAKRO widziałem za 179 zł.

andrzejj9 14.03.2006 16:25

Cytat:

Napisany przez misz_masz
Ja ma Bellwooda i go sobie chwalę za jakość wykonania, suoer dzwięk i pobraz. Co z tego, że nie czyta qpela. Najlepsze jest to, że w dyskoncie Biedronka były w ubiegłym tygodniu sprzęty marki Electric&Co po 149 zeta. Mój kupmel to kupił dzieciakowi do bajek i o zgrozo czyta niemalże wszystko (nie testowalem u niego qpela) i napisy bierze we wszystkich możliwych formatach. Więc po co przepłacać. Aha i toto ma 2 lata gwarancji !!!

Wszystko ma teraz dwa lata gwarancji, a przynajmniej termin na reklamację ze względu na niezgodność towaru z umową, więc ten element nie ma większego znaczenia.

Ale to jak z tą wiwa-hd138, dobrze czyta polskie czcionki, w rozszerzeniu txt? I czy można swobodnie regulować wielkość i położenie tekstu?

icemac 14.03.2006 16:21

czyli dobry jest jak za ta cene, i nawet nowe divx i xvidy czyta (seriale szczegolnie)???

tak mam to rozumiec :taktak: czy inaczej :nie:

||

M@X 14.03.2006 16:19

Ani sie waz pisac, Smartek :->!

mensir67pl 14.03.2006 15:54

Cytat:

Napisany przez Smartek
mam pisac mam? :P

Pisz tylko madrze :P

Smartek 14.03.2006 15:51

mam pisac mam? :P

mensir67pl 14.03.2006 15:47

Cytat:

Napisany przez Pierwszy
Procesor MediaTek nowością nie jest, jego wadą są ograniczenia w regulacji czcionką.

Zapytam co z wada (ograniczenia w regulacji czcionką) oco biega...............

misz_masz 14.03.2006 15:25

Ja ma Bellwooda i go sobie chwalę za jakość wykonania, suoer dzwięk i pobraz. Co z tego, że nie czyta qpela. Najlepsze jest to, że w dyskoncie Biedronka były w ubiegłym tygodniu sprzęty marki Electric&Co po 149 zeta. Mój kupmel to kupił dzieciakowi do bajek i o zgrozo czyta niemalże wszystko (nie testowalem u niego qpela) i napisy bierze we wszystkich możliwych formatach. Więc po co przepłacać. Aha i toto ma 2 lata gwarancji !!!

icemac 14.03.2006 11:56

ja dzis pobawie sie w archeologa :)

w carrefourzei tesco jest wiwa hd-138 tylko nie wiem czy "B" za 149pln czy warto, bo czytalem w nwcie rozne opinie - jedni sobie chwala inni narzekaja ?

dzieki za info

Pierwszy 10.10.2005 16:41

Cytat:

Napisany przez januszp
Na rynku zagościł bardzo ciekawy odtwarzacz stacjonarny o nazwie "Korr" (ze stajni Belwood) .
Nowy procesor umożliwia odczyt plików DivX oraz Xvid "potraktowanych" funkcją GMC i QPEL .Do tej pory żaden z tanich odtwarzaczy nie potrafił sobie z tym poradzić .
Jak każdy tego typu produkt posiada wielce dyskusyjny wygląd i taki samą jakość techniczną .Cena ok. 220zł .

Czy korr jest ciekawy to się dopiero okaże, kiedy trafi w łapki pierwszych zapaleńców, którzy to następnie zdadzą relacje z użytkowania tego "cuda" na różnych forach.
Procesor MediaTek nowością nie jest, jego wadą są ograniczenia w regulacji czcionką.

januszp 08.10.2005 23:48

Zatem format DTS CD (format wielokanałowego dźwięku nagranego na "zwykłej" płycie CD) mamy potwierdzony .
PS.
Oczywiście chodziło mi o DVD+amplituner z DTS-em .

Wracając do tematu .Na rynku zagościł bardzo ciekawy odtwarzacz stacjonarny o nazwie "Korr" (ze stajni Belwood) .
Nowy procesor umożliwia odczyt plików DivX oraz Xvid "potraktowanych" funkcją GMC i QPEL .Do tej pory żaden z tanich odtwarzaczy nie potrafił sobie z tym poradzić .
Jak każdy tego typu produkt posiada wielce dyskusyjny wygląd i taki samą jakość techniczną .Cena ok. 220zł .

Pierwszy 07.10.2005 15:26

przesyła dts na wyjście cyfrowe, potrzebuje zewn. dekodera dts - amplitunera z takim dekoderem.

januszp 06.10.2005 22:22

Posiadam Wiwe 238 .
Moje zaskoczenie (bardzo pozytywne) : przesyłanie po wyjściu cyfrowym dźwięku DTS Audio do AV.
Tutaj moje pytanie do posiadaczy Mant i innych "stacjonarek" :
Czy Manta (Prince,Emperor) potrafi przesłac do amplitunera cyfrowo dźwięk DTS Audio ? .
Z góry dziękuje za odpowiedzi .

Pierwszy 02.10.2005 13:01

wiwa 138 nie posiada analogowych wyjść dźwięku 5.1 (tylko stereo...) czyli jeśli chcesz 5.1 potrzebujesz zewn. amplituner.

Sam jestem użytkownikiem Princa Manty i jak za wyłożone na niego pieniążki spisuje się rewelacyjnie - w tej chwili nie widze konkurenta dla sprzętu Manty w podobnym przedziale cenowym.

czyx78 28.09.2005 22:33

Cytat:

Napisany przez ed hunter
a kto poleci coś droższego ???

panowie, kolega się pyta o tani sprzęt a ja się przyłączam do pytania. :taktak:

a jeśli chodzi o jakieś płyty co po nagraniu 12x nie chodzą na stacjonarkach to jest takich większość.

ed coś droższego to ja ci polecę panasonica sam mam s-75 za którego dałem ok 8 stów dwa lata temu i :) jeszcze mi sie nie zdażyło abym miał z nim jakichkolwiek problemów.Większośc filmów nagrywam z prędkością x12 i jeszce mnie nie zawiodł bez wyjątku cz to + czy -.Kumplowi również zaproponowałem panasa jakiegoś ale woli coś tańszego dlatego pytam o tą wiwę.dzieki z góry za wszystkie podpowiedzi

oddwor 28.09.2005 21:35

Xbox to zwykły komputer tylko z niewymienialnymi podzespołami więc bardzo proszę nie pisać o jego przewadze nad kompem - bo to nie jest urządzenie takie jak odtwarzacz typu manta itp.(220zł<<750zł) Ja tam od xboxa wolę laptopa :) - łatwo podpiąć do tv a w razie czego ekran lcd, pełna możliwość konfiguracji kodeków, skalowanie obrazu, kilka odtwarzaczy, pilot, karta telewizyjna, nagrywanie tv, napęd dvd, mały pobór prądu, cichy i prosty w obsłudze.
Temat został założony aby doradzić TANIE ODTWARZACZE DVD, a ani Xpudło Mikrosyfu, ani Komp do tanich nie należą.
Pozdrawiam.

M@X 28.09.2005 21:12

XBOX tez niestety jest z glosny - zwlaszcza jego naped...

Smartek 28.09.2005 16:41

Cytat:

Napisany przez Ormianin
Xbox to jest ciekawe rozwiazanie, ale taniej mnie wyjdzie przyniesc kompa postawic przed telewizorem podlaczyc i ogladac, tylko ze ja cenie sobie cisze /komp za bardzo halasuje/, szczegolnie w nocy, kiedy ogladam i slucham jakies videoklipy z muzyka chill out na dobranoc

wyjdzie taniej, ale to nie bedzie to samo, niestety

Ormianin 28.09.2005 16:01

Ja mam cyberhoma 462 i moge go uznac za ideal, tyle tylko ze nie dopracowany soft wywali mi czasem jakis z fimow, a do tej pory duzo ogladalem i moge powiedziec ze jestem nawet zadowolony z odtwarzacza

Xbox to jest ciekawe rozwiazanie, ale taniej mnie wyjdzie przyniesc kompa postawic przed telewizorem podlaczyc i ogladac, tylko ze ja cenie sobie cisze /komp za bardzo halasuje/, szczegolnie w nocy, kiedy ogladam i slucham jakies videoklipy z muzyka chill out na dobranoc

Smartek 28.09.2005 15:24

co nie zmienia faktu, ze na dzien dzisiejszy nie ma lepszego odtwarzacz Divx, XviD, RMVB itp.
Dodam, ze troche ponad rok temu (jakies pol roku przed kupnem xbox'a) kupowalem KiSS DP-450 za 999zl - xbox jest o wiele tanszy! teraz juz mozna chyba za ~750zl kupic.., a chodzi wszystko kiedy chcesz i gdzie chcesz :), nie mowiac o tym, ze KiSS to najgorsza KUPA jaka kiedykolwiek widzialem (przykladowy bellwood bije go na glowe)
pozdro ;)

Maciej 28.09.2005 09:49

Cytat:

Napisany przez Smartek
no.. z tym wszystko to nie bylbym taki pewien - rmvb i qpela rowniez?
i nie mow, ze w qpelu malo filmow wychodzi, bo mialem duzo takich, ktore na kiss'ie mi nie szly - na szczescie przy xbox'ie nie ma jakichkolwiek problemow, a w wypadku wyjscia nowego kodeka wystarczy... dograc nowe (wrzucic z plytki lub przez siec) - ponadto teraz na neo 6mbit trailery w najlepszej jakosci oglada sie bez jakiegokolwiek zaciecia :). Mam juz go rok i uzywam raczej tylko w tym celu (ogladanie divx'ow) i wciaz mnie zaskakuje - soft (XBMC) jest aktualizowany praktycznie codziennie! i wciaz to nowe funkcje czlowiek widzi po kolejnym update'dzie :D
pozdro ;)

...miałem na myśli rodzaje płyt a nie kodek. Dodatkowych algorytmów kodowania qpel czy gmc nie obsługuje chipset czy to w mancie, kissie, bellwood czy wiwa, ale zawsze można użyć AviReComp.
nie porównuj XboX`a z Mantą czy innym odtwarzaczem tej klasy...bo to śmieszne.

Komu zależy na obsłudze qpel/gmc niech kupi DVD z chipem Zoran Vaddis zastosowany między innymi w DVD Cyberhome 462,Yamada DVX-6500X,EasyTouch ET-600 i Samsungi lub MTK (nie obsługuje gmc) zastosowany w DVD Koda,Yamada DVX-6600/6700,Yakumo. Procesory ESS Vibratto (DVD Manta,Bellwood,Wiwa,Yamada DVX-5520/6000,Xoro) czy Sigma (DVD Kiss) nie obsługują qpel jak i gmc.

Smartek 28.09.2005 08:04

Cytat:

Napisany przez ed hunter
można też postawić komputer blisko telewizora ||

i nie zastapi Ci to xbox'a :(

ed hunter 27.09.2005 22:59

można też postawić komputer blisko telewizora ||

Smartek 27.09.2005 22:45

Cytat:

Napisany przez oddwor
co do xboxa to pochwalcie się ile xbox żre prądu :)

nie zwracam na to uwage, jak kogos stac na xbox'a - stac go na oplate opradu :). Zreszta przykladowo komputer chodzacy 24/h nie "zzera" miesiecznie duzo pradu, jakies 30zl chyba?

ed masz wybor - xbox - i dziala Ci WSZYSTKO
manta - nie dziala Ci polowa rzeczy (i inne wady, ktore zreszta wypisal ktos wyzej - i to posiadacz!), ale masz tanio

niestety, nie ma lepszego odtwarzacza niz XBOX - przekonalem sie o tym na wlasnej skorze testujac (kupujac) Bellwooda, KiSS DP-450 i hitekera, do tego testy wiwy i manty u znajomych..
jesli znasz cos lepszego niz wspomniany "Kloc X" - napisz prosze..., sam zas czekam na X360 - dochodzi tuner :)
pozdro ;)

oddwor 27.09.2005 22:38

Emperor wcale nie jest taki super - mam i wiem.
1.głośny
2.czasem gubi linijkę napisów
3.nie odtwarza xvid qpel
4.nie widać wyświetlacza
5.nie odtwarza rmvb
6.brak panscan dla divx/xvid
7.wcale nie czyta wszystkich płyt - ponadto ma odbicia - raz czyta a raz nie:(
a wiwa to prawie to samo.
Co do zalet - to jednak sporo formatów czyta, częste uaktualnienia, mało prądu pobiera (w porównaniu z kompem:))
co do xboxa to pochwalcie się ile xbox żre prądu :)

ed hunter 27.09.2005 22:15

Cytat:

Napisany przez Smartek
i nie mow, ze w qpelu malo filmow wychodzi, bo mialem duzo takich, ktore na kiss'ie mi nie szly - na szczescie przy xbox'ie nie ma jakichkolwiek problemow, a w wypadku wyjscia nowego kodeka wystarczy... dograc nowe (wrzucic z plytki lub przez siec) - ponadto teraz na neo 6mbit trailery w najlepszej jakosci oglada sie bez jakiegokolwiek zaciecia :). Mam juz go rok i uzywam raczej tylko w tym celu (ogladanie divx'ow) i wciaz mnie zaskakuje - soft (XBMC) jest aktualizowany praktycznie codziennie! i wciaz to nowe funkcje czlowiek widzi po kolejnym update'dzie :D
pozdro ;)

a kto poleci coś droższego ???

panowie, kolega się pyta o tani sprzęt a ja się przyłączam do pytania. :taktak:

a jeśli chodzi o jakieś płyty co po nagraniu 12x nie chodzą na stacjonarkach to jest takich większość.

Smartek 27.09.2005 22:08

Cytat:

Napisany przez Maciej
Lepiej kupić Manta Emperor2 lub Prince ...czyta wszystko, czyta wszelki format napsów, częste aktualizacje firmware.
wiecej ...http://www.cesarz.glt.pl/

pozdro ;)

Maciej 27.09.2005 20:56

Lepiej kupić Manta Emperor2 lub Prince ...czyta wszystko, czyta wszelki format napsów, częste aktualizacje firmware.
wiecej ...http://www.cesarz.glt.pl/

M@X 27.09.2005 20:50

60 zł to chyba nie taka duża różnica... Kwestia odmówienia sobie 2 porządniejszych flaszek...

Smartek 27.09.2005 20:37

Cytat:

Napisany przez M@X
Balbym sie to brac ze wzgledu na jakosc czesci z jakich jest podobno wykonany. Polecam Mante Emperor 2/Prince!

zobacz cene wiwy, a tak to - masz racje i Cie popieram ;)
pozdro ;)

M@X 27.09.2005 20:22

Balbym sie to brac ze wzgledu na jakosc czesci z jakich jest podobno wykonany. Polecam Mante Emperor 2/Prince!

Smartek 27.09.2005 19:00

Cytat:

Napisany przez czyx78
kumpel chce kupić tą wiwę i teraz pytanie do Was jak z odczytem dvd+r i dvd-r czy czyta płytki nagrane z predkością x12.Sam spotkałem się z osobami które miały problemy z płytkami nagranymi z wiekszą predkością.Za wszystkie uwagi odnośnie tegoż dvd z góry dzięki.Pozdrowionka

z tego co wiem ta wiwa nie ma wiekszych problemow z odczytem plytek dvd, a najlepiej jak zapytasz tutaj > www.napisy.org > forum
pozdro ;)

czyx78 27.09.2005 17:40

Wiwa hd-138 dvd stacjonarne

kumpel chce kupić tą wiwę i teraz pytanie do Was jak z odczytem dvd+r i dvd-r czy czyta płytki nagrane z predkością x12.Sam spotkałem się z osobami które miały problemy z płytkami nagranymi z wiekszą predkością.Za wszystkie uwagi odnośnie tegoż dvd z góry dzięki.Pozdrowionka

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:25.