![]() |
Cytat:
|
Rozważając przejście na iOS i wybór między iPhone 13, iPhone 14 Plus a iPhone 15 Pro, warto wziąć pod uwagę kilka kluczowych aspektów. iPhone 13 jest solidnym wyborem, oferującym dobry stosunek jakości do ceny, ale nie ma najnowszych funkcji dostępnych w nowszych modelach. iPhone 14 Plus wyróżnia się dużą baterią (4325 mAh) i ekranem o przekątnej 6,7 cala, co zapewnia długą żywotność baterii oraz komfortowe korzystanie z multimediów. Mimo że ma "tylko" 60 Hz odświeżania, jego wydajność jest wystarczająca dla większości użytkowników. Z kolei iPhone 15 Pro oferuje najnowsze technologie, w tym procesor A16 oraz wyższej jakości materiały, co czyni go bardziej przyszłościowym wyborem, ale może przekroczyć Twój budżet.
|
Cześć,
Rozważam przejście na iOS, waham się między: iPhone 13 (stosunek jakości do ceny) iPhone 14 plus (ze względu na baterię i częstotliwość odświeżania ekranu) iPhone 15 Pro Budżet - max 4700, o ile rzeczywiście 15 Pro jest tego wart. Który z tych modeli byście polecali i dlaczego? Nie ukrywam, ze fajnie jakby dało się kupić na kod rabatowy RTV Euro AGD |
Różnice, które mają znaczenie przemawiające za...
OPPO Reno 10:
Samsung A54 5G
Odpowiadając na ostatnie wspomniane argumenty przez @EmilWojciech Jak widać po zestawieniu, Oppo wcale nie ma lepszego procka, lub inaczej... nie przekłada się to na wydajność urządzenia. Bateria jest identycznej pojemności. Najlepsze podsumowanie i porównanie mamy jednak tutaj i to jest moja kropka na końcu zdania w tym temacie. https://www.youtube.com/watch?v=MskdyqKP5wk Tytułem zakończenia. Napisałem że dla fanatyków, bo niemal każdy właściciel iOs i produktów Apple, użytkowników innych urządzeń traktuje jak kogoś gorszego, (no jakby sobie coś rekompensując kupując droższe zabawki) i nie chodzi mi o Ciebie, ale o większość osób które znam i które myślą że jeszcze tym można szpanować :hahaha: To naprawdę urocze z iloma problemami się męczą nowi użytkownicy jabłuszek. Nie powiem że smartfony od Apple są złe, ale wymuszają zaraz do wygodnego używania dokupowania/instalowania masy przystawek. A już najlepiej jeśli byś porzucił Windowsa, Linuksa i przeszedł na Mac'a. Na dzień dzisiejszy nadal JPEG jest standardem zapisu i kompresji obrazu, a udostępnij babci i rodzinie zdjęcia w HEIC. Tobie wystarczy, ale przez telefon nie będziesz tłumaczył jak ma sobie konwerter zainstalować. Przesyłanie muzyki na telefon i zarządzanie... Jeśli nie oddasz władzy nad mp3 aplikacji iTunes to się musisz znów szarpać. Na androidzie wgrywasz i wywalasz. Android ma wady jak wszystko, ale nie wymaga od ciebie deklaracji małżeństwa i podawania na dzień dobry karty kredytowej. |
Mam w domu a53 i a54 są to naprawdę dobre telefony, najlepsze z tej listy. Wsparcie i aparat, ogólnie najlepiej jak byś odpalił recenzje na yt może to rozwieje wątpliwości.
|
Z tej listy to brał bym OPPO 10, lepszy procek, ekran większy jak ktoś lubi, większa bateria. Reszta podzespołów jest taka sama. Mam jedną motorolę, syf jakich mało... Samsung szczególnie modele A to chińska tandeta, elektronika w środku to dno i wodorosty, poszli w oszczędności. Dlaczego apple jest dla fanatyków? mam appla od 10 lat, jak dostaję w ręke androida to nie umiem go obsługiwać, a znaleć coś w ustawieniach graniczy z cudem, iPhone mają po prostu przemyślany soft. Chyba zaraz mnie zlinczują androidziarze :D
|
Cytat:
Napisałem że wybór tylko z tego co wypunktowane. Zrobiłem szereg zestawień, podglądałem też sporo wideorecenzji gdzie też było sporo próbek zarówno z Motoroli, Oppo jak i Samsunga. Nie chodzi o nasycenie kolorów a szczegółowość i detale co przekłada się na jakość zdjęć. Nie przekłamywanie obrazu, a w tej kwestii Samsung zjadł Oppo 10 jeśli wierzyć filmowi. Dodam tylko że testowany był 10 Pro, a ja mógł bym mieć wersję bez pro więc rezultat byłby jeszcze gorszy. iOs i Apple jest dla fanatyków, ma swoje zalety ale nie uszczęśliwia się na siłę tym, co jest przerostem formy nad treścią, tym bardziej jeśli nikt o to nie prosi. |
Cytat:
jak cena nie gra roli to iPhone 14 pro/max lub 15 pro/max |
Cytat:
Bzdury, jest tyle telefonów co robią fotki lepiej... Samsung sztucznie nasyca fotki kolorami i to cała tajemnica ich aparatów. Za 2 lata ten android będzie przypominał mój 20 letni komputer... Nie pchał bym się w żadnego androida, iOS jak juz. |
Ja bym brał Samsunga. Ma on swoje wady, ale napewno będzie miał najlepsze wsparcie, kilka lat aktualizacji i ma najlepszy aparat z tych wszystkich.
|
Heh, dział mamy zaniedbany, a ja akuratnie potrzebuję pomocy w wyborze telefonu. Cena nie gra roli, ale ważne że wybór tylko z tego co poniżej. Co polecicie, na decyzję mam 12 godzin...
Jak dla mnie każdy ma swoje wady i zalety i na niektóre rzeczy trzeba finalnie przymrużyć oko... Nie lubię zakrzywionych ekranów - bo ciężko o szkło hartowane a muszę mieć; Jeśli wydajny procesor to i dobra bateria, przynajmniej 5000mAh USB-C powinien być już w standardzie 3.0 Dobra i bardzo dobra jakość aparatów. Przydało by się wodo i pyło-szczelność IP67, IP68. TAK!, wiem że podając co powyżej wykluczam te modele, które sam podaję, ale z nich muszę wybrać. |
LG robią fajne telefony ale najczęściej mają wadę plyty główne. Nic z tym pozniej nie idzie zrobić :sciana:
|
vide moj post
wymagania specyficzne i nie takie, ktore da sie odczytac ze specyfikacji na forum kreci sie wiele osob posiadajacych wiele roznych telefonow moze ktos jest w stanie podsunac mi jakis model np wymienionego przeze mnie LG, ktory ma, fon mu upadl juz 500 razy w tym dwa do kibla i nic mu nie jest :rotfl: japlko ma wodoszczelnosc na poziomie titanika po zdezeniu z gora samsunga xcovera jedynke mialem i bardzo chwalilem wytrzymalosc, choc moc obliczeniowa byla podla lub wrecz zadna xcover pro ma juz czym sie pochwalic jezeli chodzi o podzespoly, ale czy wytrzymalosc i szczelnosc jest na poziomie poprzednikow? kusi mnie tez Note 8, ale czy naprawde jest wodoszczelny? i czy nie jest jednak zbyt kruchy/delikatny? przezyje upadek? widzialem wiele Galaxy Serii S z pajakami zamiast szyb |
Cytat:
|
z gsmarena tez potrafie skozystac :P
ma byc w pelni pylo- i wodoszelny, wiec ip68 lub ip69 mil tez by sie przydal, ale od biedy mozna nabyc odpowiednie etui podalem przyklad Titans2 - tel teoretycznie wodoszczelny, sa nawet testy na youtube ale testy pokazuja tylko, ze tel da sie zanurzyc i bedzie dzialal a jak kazdy wie wnikniecie wody do srodka powoduje korozje, ktora zniszczy tel nie po paru sekundach, ale po kilku godzinach po zanurzeniu podobnie z pojemnoscia baterii - oczywiscie im wieksza tym lepiej, ale wazne sa tez inne czynniki - np grzanie sie podzespolow przykladowo nie mialem do czynienia z telefonami LG - tu jest naprawde sporo modeli spelniajacych na papierze moje warunki, ale czy tak bedzie w rzeczywistosci? Sony przykladowo skreslam w przedbiegach z uwagi na kruchosc ekranow - pekaja od patrzenia na nie |
No ale co ci napisac ? Podaj dokladnie jaka specyfikacje IPX czy tez moze wojskowa MIL oczekujesz i wtedy pogadamy .
|
halo halo, podbijam
zwykle zaczynaja sie dyskusje Samsung vs Apple vs reszta a teraz cisza :( Cytat:
|
to oni jeszcze robia smartfony? na rynku cos jest?
|
Panasonic ?
|
prośba o pomoc w wyborze słuchawki :)
wymagania: wodo- i pyloszczelnosc (prawdziwa, by dalo sie z telefonem plywac a nie tylko na papierze jak miewaja tansze chinczyki) min 4 GB RAM min 64 GB wbudowanej system operacyjny dowolny Android z uslugami Google (czyli Huawei odpada) lacznosc NFC dobry aparat spory ekran dlugi czas pracy na baterii oczywiscie BT, WIFI, GPS itd to wszystkie maja, wiec nawet nie pisze cena jak najnizsza, dwa tysie gorna granica ale najchetniej bym za 400 kupil :rotfl: a propos wodoszczelnosci to da sie - mialem Xcovera i krecilem nim filmy pod woda, mialem tez Titans2 i po wpadnieciu do rzeki juz sie nie wlaczyl CATy maja dosc slabe aparaty moj typ na chwile obecna to Xcover Pro, ale moze cos taniej sie znajdzie? w Samsungu denerwuje mnie tez brak czystego Androida tylko te dziwne nakladki... |
Z tego co doczytalem to od 2017 nie wyszedl nawet jeden telefon z DSDA ;) Chyba zeby kupic 3 latka.
|
Ano właśnie. :smutny:
Bieda na rynku aż piszczy. Szefowa nadal będzie dwa telefony przy sobie trzymać. :zawstydz: |
|
@Jou, jakiegoś powystawowego Honora 8 można jeszcze dostać...
https://allegro.pl/oferta/huawei-hon...lte-8175542761 Ze współczesnych jakoś nie widzę DSA. |
Cytat:
https://www.quora.com/What-are-some-...in-the-market# https://gadgetguideonline.com/android/android-101/dual-sim-android-phones-dual-standby-vs-dual-active/ |
Nie no spoko, nie bawiłem się dwoma simami i nie myślałem że mogą być tak różnie obsługiwane :piwo:
|
Cytat:
Wszystkie raczej mają hybrydowy DS stand-by, co nikak nie jest active... Konkrety, a nie że Kopernik była kobietą. Cytat:
|
Cala seria pro w wersji dual sim.
Generalizujac zajrzyj na gsm arena i wpisz w wyszukiwarce DSDS i zobaczysz ile tego jest ;) |
Cytat:
|
No wlasnie nie tak do konca lapiesz o co chodzi, przy DSDS kiedy rozmawiasz na jednej karcie sim widzisz palaczenie przychodzace na sim numer dwa i mozesz je odebrac np. laczac polaczenia/konferencja lub przelaczajac pomiedzy kartami na zywym organizmie (a dzwoniacy uslyszy sygnal normalnego polaczenia i informacje ze jest w polaczeniu oczekujacym) to zalezy od telefonu bo moze nie miec takiej informacji tylko normalny sygnal ;) , przy zwyklym telefonie z dual sim kiedy prowadzisz rozmowe na pierwszym sim a ktos sie probuje do ciebie dodzwonic na sim numer dwa bedzie to wygladalo dla osoby dzwoniacej jak bys mial wylaczony telefon i sie nawet nie dowiesz ze ktos dzwonil .
|
To chyba normalne, że gdy jesteś zajęty rozmową to kolejny usłyszy że jesteś niedostępny? Aż takich hocków nie wyprawiam, żebym dostrzegł takie ograniczenie i mi to przeszkadzało, ale cóż stary jestem i tępy.
|
Jednoczesnie uzywasz obu kart sim mozesz np. zrobic polaczenie konferencyjne na obu ;) , w standardowym dualu jedna karta jest uzywana a druga nieaktywna jak ktos do ciebie dzwoni na 2 w czasie uzywania/polaczenia/rozmowy 1 uslyszy ze abonent jest niedostepny :)
|
Głupie pytanie. Co to jest aktywny dual sim?
|
Huawei wysokie modele, mam takowy potwierdzam dziala ;)
|
Słuchajcie ludziska. Nie wiem czy już aby o to nie pytałem, ale niech tam. Czy któraś z (nazwijmy to) renomowanych marek ma w swojej aktualnej ofercie smartfona z aktywnym dual-sim? I ewentualnie w jakim kraju/rejonie świata?
Mnie potrzebny nie jest, ale kobiełka szukała i jakoś nie mogła znaleźć. :kreci_gl: |
Planowałem kupić S7 a w prezencie od szefa dostałem Motorolę One, która jak dotąd służyła mi do celów służbowych. Hmmm Bateria super trzyma, ale aparat to jakaś kpina choć sam go wybrałem wcześniej patrząc na markę... no darowanemu kuńowi się nie zagląda, tak że jedynie wyrażam opinię technologiczną ;P
|
Cytat:
W dziesiatce to juz tylko rysik zostal :D reszte wycieli, i nie tylko rysik ale dodatki w sofcie sa jeszcze, nie miales to nie wiesz :P |
A ja od lat używam fajfona. Miałem rownolegle kilkuletnia przygodę z Sony Xperia Z.... co do samego aparatu to nie mogę narzekać uczciwie przez 6 lat działał, ale androida to nie cierpię
|
Przecież na dobrą sprawę różnica leży w rysiku. A trudno powiedzieć, że rysik to must have urządzenia biznesowego. Jest szereg szefów firm, polityków na najwyższych stołkach, którzy korzystają z ajfonów, gdzie rysika nie ma.
Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka |
No co ci mam napisac? Zobacz specyfikacje nota10 oraz poprzednikow. Co powykrajali to niewspomne. A generalizujac czy masz zaprzestac uzywania to sam sobie odpowiedz jesli o mnie idzie mozesz go podarowac swojej pani jako wibrator :P co dalej nie zmieni ze to nie jest wibrator mimo funkcji wibracji i nie jest telefonem klasy biznes tylko zwyklym sredniakiem .
|
Czego mu brakuje, by mógł być telefonem biznesowym? Pytam serio, bo może coś źle robię i powinienem zaprzestać użytkowania go do pracy :)
A ty naprawdę potrzebujesz telefon z dedykacją?
|
S10e nie jest telefonem dedykowanym dla klasy biznes, to zwykly sredniak.
|
Jestem małolat, zeszłoroczny Samsung s10e mi się tak spodobał, że go wziąłem. :D
U mnie to samo wystapilo rok temu, szajsung se przekichal u mnie wycinaniem wszystkiego i robieniem fona dla zblazowanych malolatow nawet w wersjach klasy biznes ;) wiec witaj w klubie :spoko:
|
Cytat:
dla hjuławeja BTW srajfona mam służowego, i srajpada tesz ... psy nie chcą ze mną na spaery już chodzić ;) |
Dla fajfona? No przyznaj się, nie pękaj :D
|
Zdradziłem samsunga ... kufa ja niewierny Maciek :sciana:
|
Tak, ten redmi będzie lepszy, ale też jakieś 350-450 złotych poza budżetem.
Tapatalk via s10e |
A ja bym czekal na redmi 10X (pro) 5G
|
Rozdzielczość wielu z nas ma mniejszą na komputerze ;) Do wyświetlacza mam jedną uwagę - że to ips, a nie amoled. Ale rozdzielczości bym się nie czepiał :)
Tapatalk via s10e |
Co cie w rozdzielczosci niepokoi ? Jeszcze bedzie nowy xiaomi warta uwagi seria 10 .
|
Cytat:
Przeglądnę te testy na YT. Domyślam się, że będzie mi ciężko znaleźć kompromis wśród tego co mają obecne konstrukcje. Chcę duży ekran, ale notch (czy jak to się tam pisze o kamerce wprasowanej w wyświetlacz) zaokrąglone krawędzie i niewymienna bateria to rzeczy które mnie odpychają, ale dzisiaj ciężko o inny telefon. Mimo wszystko ta Motorola może się dobrze sprawdzić. Niepokoi mnie jednak rozdzielczość... LG V10: IPS TFT 1440 x 2560 px 5.70" Motorola Moto G7 Plus: IPS TFT 1080 x 2270 px 6.24" |
|
A ja bym sie wstrzymal bo jest sporo zaplanowanych premier w niedlugim czasie ;)
|
Podobno G7 plus ma naprawdę dobry aparat. W necie jest sporo testów, ale zwróć uwagę, żeby przeglądać zdjęcia z wersji telefonu z plusem.
W tej cenie wydaje się naprawdę ciekawy. Nie wiem czy promocja się utrzyma i czy to już będzie normalna cena, czy też należy ją na razie traktować jako chwilową promkę. Tapatalk via s10e |
GSMArena ci pomoze ;)
|
Cytat:
|
|
S7 to telefon, który się nieźle trzyma nawet po tych kilku latach od premiery. Ale może zerkniesz na xiaomi mi6? Pod kątem wydajności znacznie fajniejszy sprzęt.
Ale chyba wolałbym tego Huawei, co polecałem wczesniej. Zawsze to nowy telefon, z dwuletnią gwarancją, także jak coś będzie nie tak, to masz serwis. Z używkami już tak nie będzie, a musisz pamiętać, że kupujesz sprzęt o nieznanym - że się tak wyrażę - przebiegu. Tapatalk via Mi Pad 4 |
Cytat:
Ważne by był duży wyświetlacz powyżej 5,2" albo nie mniejszy. Obecnie nadal używam Samsung Galaxy Alpha, który robi bardzo ładne zdjęcia, jest w miarę wydajny ale ma słabą baterię (choć wymienną) i jednak mały wyświetlacz. Kiedyś mi to nie przeszkadzało wręcz lubiłem praktyczny minimalizm, ale teraz częściej przeglądam oferty w internecie i w telefonie też lubię filmy oglądać (ciężko o warunki telewizyjne czy komputerowe) Dużo pamięci i raczej przyzwoita wydajność proc/ram To wszystko miałem w V10 i zapewne korzystał bym kilka lat, jednak te nieszczęsne płyty główne. Nie opłaca się naprawiać a właściwie nikt nie chce się podejmować. A budżet właśnie bliżej 400zł. ------- Cytat:
Muszę też przyznać że choć LG ma wadę fabryczną to zrobili całkiem ciekawy telefon (... który po czasie zmienia się w cegłę :( :sciana: ) |
Cytat:
W takim ukladzie S7 , telefon dlugo na rynku zero ukrytych wad masa custom romow latwo zrobic root jak zajdzie potrzeba , dobry wyswietlacz i bateria tez OK |
W ogóle to jak tani nowy telefon to tylko huawei p30l ;)
|
Tylko wiecie - LG V10 to przedział cenowy ok. 500 zł, więc właśnie tej kwoty się trzymałem. S9 to dwa razy tyle...
Tapatalk via s10e |
S8 też cały czas daje rade. Tata ma i tak naprawdę nic nie traci ten telefon z biegiem czasu.
|
Moja kobieta ma s8 i sobie chwali kupiony jako nowy , jedyne co wymienione zostalo to bateria i dalej sobie chwali a jak wiadomo kobiety lubia macac telefony bardziej niz ... :D
|
Albo samsung s9+, albo huawei p20 pro. Po prostu jakiś starszy flagowiec.
|
Na których parametrach z V10 Ci zależy? Bo dziś trudno porównywać nowe telefony z konstrukcjami z 2015 roku.
Jeżeli interesowałby Cię telefon używany, to pole do popisu jest naprawdę spore. Sam ostatnio sprzedałem za grosze fajnego oneplusa 3, który V10 bije na głowę niemal w każdym aspekcie. Dlatego ważne, żebyś sprecyzował, na czym Ci zależy najbardziej. Wydajność? Dziś już trudno spotkać telefon, którego użytkowanie byłoby jakoś wybitnie męczące. Z resztą - zależy od zastosowań. Aparat? Dzisiejsze średniaki będą miały lepszy niż pięcioletni LG. Bateria? Nowe procesory są już energooszczędne, więc lepiej kupić średniaka, a w nowszym procesie technologicznym. Wygląd? Dziś nawet najtańsze telefony, w porównaniu z najlepszymi konstrukcjami z 2015 roku, wyglądają jak z innej epoki. Osobiście, w danym przedziale cenowym, wolałbym kupić coś nowszego, a teoretycznie z niższej półki, niż flagowca, którego czasy świetności skończyły się kilka lat temu. Tapatalk via Mi Pad 4 |
Może być coś dwu- trzyletnie. Parametry jak wspomniany V10 ale bez wad MOBO
|
Mówimy o telefonie nowym? Huawei P Smart 2019.
Wyrwiesz też powystawowego iPhone 7, ale nie każdy lubi tego typu sprzęt (i powystawowy i Apple ;) ). Tapatalk via s10e |
Na rynku jest dwoch graczy na dzien obecny samsung i huawei, wybierz cos tam od nich i zobaczymy czy dobrze przycelowales z wyborem ;)
|
O widzę że dobry wątek znalazłem.
Co byście polecili o podobnych parametrach do LG V10, czyli duży wyświetlacz, dużo pamięci Ram i pamięci na dane i przyzwoity aparat... aha i cenowo podobnie :D Te LG mają bardzo dobre parametry, ale razem z G5 wadliwe płyty główne co dyskwalifikuje ten sprzęt. |
Cytat:
Cytat:
|
Jeśli chodzi o Google mapy to również nigdy nie miałem problemu.
Ostatnio sprawdzałem Sygic i jest wg mnie słaby. Mapy słabo aktualne. Automapa wydaje się najlepszym wyjściem jeśli ktoś dużo jeździ. Aplikacja jest lekka i dobrze sprawdza się na np radiu 2din z Androidem. Ja wybrałem mapy Here z włączonym w tle Yanosikiem jeśli mam jechać daleko w trasę. A w koło komina jak nie znam ulicy to Google na szybko. |
No to zepsuję ci te statystykę :P
Niezbyt często jeżdżę z nawigacją, ale google maps już kilka korków pozwolił mi uniknąć, a zawieszenie mam całe. Może nie potrafisz korzystac? |
Cytat:
|
|
Standardowo włącza się trial na 7 dni. Ja jakoś do Here przekonać się nie mogę. Wolę mapy google, które dość sprawnie potrafią ominąć korek, dzięki aktualnym danym o ruchu.
Tapatalk via s10e |
Cytat:
A z darmowych, to faktycznie Here są doskonałe (a co najmniej prawie), do tego na cały świat. Nic więcej nie trzeba. Używam od lat. |
A ja tam się nie znam :) , a już na pewno z powodu Auto mapy nie kupie nowego telefonu.
Mam LG G3 i LG G4 i to mi wystarcza :) |
Na prawde nie widze o co wielkie halo, here maps sa za darmo i sa doskonale a jak ktos potrzebuje wiecej to polecam sygic a majac kamere w aucie sygic narzuca na rzeczywista droge trase ;) to jest bajer :)
|
Cytat:
|
Mi wszystko dziala bez tego badziewia i sam to wywalilem :D
|
Polecam pooglądać ostatnie filmy mobzilli https://m.youtube.com/user/MobzillaTV . Pokazuje on (na p40 lite) co działa, a co można zastąpić. Ma też wykaz aplikacji, które działają bez usług Google.
Tapatalk via s10e |
Przekonajcie mnie do Huawei. Jak mocno boli brak sklepu Play?
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
Powtórzę, realme 6 :)
Tapatalk via s10e |
No ale do rzeczy. :> Jakieś propozycje są czy paplanina jak w Dzienniku TVP :D
|
Cytat:
|
mate20 lite tyle wiem , postaram się dopytać jak z tą auto mapą ?
|
A jaki konkretnie ma telefon? Obstawiam, że po zainstalowaniu włączył ku się trial na 7 dni.
Chyba, że ma Huaweia bez usług Google, do którego ponoć w niektórych sklepach pomagają na lewo wgrać usługi Google ;) Tapatalk via s10e PS. Z ciekawości przescrollowałem sobie ten wątek od początku. Jakie mieliśmy problemy ileś lat temu! Zdjęcia, które ważyły 1MB, co było jakimś bezsensem, bo zawalały pamięć po chwili korzystania z aparatu, opinia, że duże wyświetlacze są do bani itd... |
Cytat:
|
Cytat:
Na razie nie ma słuchawki na którą chciałbym go wymienić... |
Sam ostatnio się zastanawiałem, z jakich aplikacji dostępnych dziś "na wyłączność" w Play store korzystam, a których by mi brakowało na telefonie bez usług Googla. Wyszło mi, że chyba tylko banku Millennium. Wszystko inne można zastąpić lub jest już w sklepie od Huawei.
Tapatalk via s10e |
play $tore jest zdecydowanie przereklamowany , nie mam nie uzywam i da sie obejsc bez niego na dziesiatki sposobow ;) a mam huawei-a mate20 pro
|
Jeśli szukasz nowego, to w tej cenie poszedłbym w coś typu Realme 6.
A jeśli używka, to... Wybór jest za szeroki, więc pasuje, żebyś podzielił się garścią wymagań. Ogólnie tak, telefony huaweia dostają Automapę pod warunkiem, że to te nowe bez usług Google. Szkoda tej wojny, bo p40 lite w tej cenie to jest cacuszko. Teoretycznie można na lewo doinstalować usługi Google, ale nie wiadomo na ile trwałe byłoby to rozwiązanie. Tapatalk via s10e |
Ale tylko mapy PL i tylko dla telefonów z wyciętym guglem.
|
Cytat:
https://www.automapa.pl/informacje-d...apa-na-zawsze/ |
Cytat:
Namawiają mnie na Motorola OV. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:12. |