![]() |
Cytat:
Dzieki za pomoc :) PS. Jakie programy uzywacie do wypalania płyt dvd :) |
Cytat:
|
Udało cos mi sie skopiowac przez IsoBuster.Pliki te sa VOB. Nagralem te pliki ale dvd stacjonarne nie widzi płyty. Moze trzeba zrobic startową płytke? Jak to mozna zrobic ?
ehh :> żeby nie mozna było sobie zrobic kopi z wesela braciaka a było fajno :) A co to za format .tao jest ? |
no nie... tyle lat nikomu nie udalo sie zabezpieczyc DVD a tu nagle jakies gamonie zabezpieczaja plyty ze ślubów (dlaczego akurat te???) i nawet najlepsze programy ich nie ruszaja... ale numer :)
przydalaby sie probka takiej plyty do testow :) niestety wesela nie zdazaja sie zbyt czesto a film z wesela siostry przegral sie alcoholem bez problemu... |
Cytat:
Łukasz |
Jeśli płytka jest nagrywana na nagrywarce stacjonarnej, to najlepszym rozwiązaniem jest zrobienie obrazu za pomocą Isobustera. Soft ze stajni Uleada dobrze sobie radzi z plikami nagrywanymi na stacjonarkach ;) i Tmpgenc DVD Author. Oczywiście dane trzeba wyciągnąć z obrazu, ewentualnie wrzucić pod Daemon Toolsa.
|
Ilość załączników: 1
tu np Shrink wymieka ale juz CloneDVD2 (bez AnY) idzie a plytka to wlasnie wesele z tym ze
final zostal zapisany na stacjonarnej nagrywarce mysle ze widac czym sie lekko rozni. |
Jeszce się nie spotkałem z zabezpieczeniem takiej płytki, chyba że jest mocno zrysowana i sprzęt odmawia posłuszeństwa ;)
|
Ej już któryś raz czytam o tyjm zabezpieczeniu a nikt nie wie jak ono się nazywa. Czy wogóle jest takie coś? Ja ostatnio przegrywałem płytke dvd z przysięgi. 4 gości sie z nia meczyło i nie dali rady a ja wrzuciłem w alkoholi za pierwszym razem nagrałem na dvd-rw (bo myśle że jak nie pójdzie to nie strace płytki) i poszło. Potem przegrałem kumplowi jeszcze raz na zwykłą dvd-r i też mu chodzi. Wi8ęc co to jest za zabezapieczenie? Wie ktoś nazwe tego progsa?
|
Cytat:
|
Cytat:
Jesli wogole stosuje sie umowy pisemne ;) z takim zastrzezeniem to TAK :) |
blad
wszystko zalezy od umowy jesli w umowie bylo napisane ze prawa autorskie naleza do Ciebie to masz prawa jesli nie bylo takiego zapisu to naleza do firmy z ktorej byl kamerzysta tak samo jest z fotografem - klisze sa jego chyba ze inaczej bylo w umowie co nie zmienia faktu ze kazda plyte da sie skopiowac || i mysle iz dvdshrink by wystarczyl || chyba ze koles zeby to utrudnic zrobil bledne odwolania w strukturze... wtedy decrypter albo anydvd || |
podejscie
podoba mi sie wasze spojrzenie na sprawe, widze ze sie rozumiemy, teraz ide spac z moja zona :D odezwe sie jutro, wielkie pozdrowienia dla wswzystkich ludzi dobrej woli, szacunek ;)
|
Cytat:
Ty jestes wlascicielem - ON wykonal tylko usluge i tak to nalezy traktowac |
Cytat:
ja widziałem 50-70 zł a nośnik np. Esperanza Printable :| zrobienie każdej kopii takiego filmu (dla znajomych i za darmo/piwo) sprawia mi wielką satysfakcję || |
rzecz w tym....
rzecz w tym, ze to chyba ja mam prawa autorskie do nagrania z mojego slubu a nie operator kamery ktory to rejestrowal, gdyby przyjac to jako film to w koncu ja "zalatwilem" scenariusz aktorow scenografie i budzet na film wiec taki filmator weselny raczej nie ma praw autorskich do takiego filmu, w sumie powiedzcie co myslicie na ten temat, jestem ciekaw czy nie jestem odosobniony w moich pogladach.
|
Cytat:
:) |
Cytat:
Napisz jak poszlo ;) w temacie :) |
@kamilooos Pisz na forum w tym temacie ;)
|
dziekuje
Dziekuje wam panowie za porady, bede walczyl jutro po pracy, jakby cos nie szlo to sie odezwe. Czy moge do was ew. na maila sie odezwac?
|
Cytat:
|
Do tworzenia kopii DVD polecam: DVD Shrink, DVD Decrypter, (AnyDVD ściąga zabezpieczenie, nie kopiuje danych)
EDIT: @ED Jak zwykle musisz mnie wyprzedzić ;) |
zaśsij kolego to http://www.free-codecs.com/DVDFab_De...r_download.htm
zainstaluj, zgraj na dysk i wypal nero jak nie zadziała to powiedz :D jeszcze tylko jedno - czy płyta jest DVD-5 - jednowarstwowa? (99% że tak :D ) |
film z mojego własnego slubu
mam wielki probllem, jakis gamon chce zarobic na najpiekniejszym dniu w moim zyciu, a mianowicie, zatrudnilem goscia zeby nakrecil moj slub a potem nagral go na dvd, z umowy sie wywiazal, ale pojawia sie problem... a mianowicie skubany chce zarobic na moim zyciu czyli dooopeq zabezpieczyl plytke z filmem z moich najszczesliszwszych momentow przed kopiowaniem. A teraz troche technicznego belkotu: alcohol zrobil image 3MB i wg niego wszystko jest ok, clone dvd twierdzi ze nie moze czyac z nosnika (prawa dostepu) nero twierdzi ze nosnik docelowy nie ma wystarczajacej pojemnosci (nawet przy uzyciu image writera), clone xxl nie wyswietla mi zadnego info odnosnie zabezpieczen :( Prosze ludziska pomozcie chce wyslac rodzinie kopie a nie moge :( s.o.s.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:54. |