Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray (https://forum.cdrinfo.pl/f11/)
-   -   film z mojego własnego slubu (https://forum.cdrinfo.pl/f11/film-mojego-wlasnego-slubu-57866/)

lluk 28.10.2005 15:19

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
Skopiowałeś same pliki *.vob? bo do odtworzenia płyty są potrzebne jeszcze pliki *.ifo i *.bup a format *.tao to nic innego jak obraz iso.

No to fajnie to IsoBusterem zrobilem obraz *.tao i udało sie wypalic alcoholem :)
Dzieki za pomoc :)
PS. Jakie programy uzywacie do wypalania płyt dvd :)

PIOTR34 28.10.2005 01:03

Cytat:

Napisany przez lluk
Udało cos mi sie skopiowac przez IsoBuster.Pliki te sa VOB. Nagralem te pliki ale dvd stacjonarne nie widzi płyty. Moze trzeba zrobic startową płytke? Jak to mozna zrobic ?

ehh :> żeby nie mozna było sobie zrobic kopi z wesela braciaka a było fajno :)
A co to za format .tao jest ?

Skopiowałeś same pliki *.vob? bo do odtworzenia płyty są potrzebne jeszcze pliki *.ifo i *.bup a format *.tao to nic innego jak obraz iso.

lluk 28.10.2005 00:34

Udało cos mi sie skopiowac przez IsoBuster.Pliki te sa VOB. Nagralem te pliki ale dvd stacjonarne nie widzi płyty. Moze trzeba zrobic startową płytke? Jak to mozna zrobic ?

ehh :> żeby nie mozna było sobie zrobic kopi z wesela braciaka a było fajno :)
A co to za format .tao jest ?

sobrus 28.10.2005 00:02

no nie... tyle lat nikomu nie udalo sie zabezpieczyc DVD a tu nagle jakies gamonie zabezpieczaja plyty ze ślubów (dlaczego akurat te???) i nawet najlepsze programy ich nie ruszaja... ale numer :)
przydalaby sie probka takiej plyty do testow :)
niestety wesela nie zdazaja sie zbyt czesto a film z wesela siostry przegral sie alcoholem bez problemu...

lluk 27.10.2005 23:30

Cytat:

Napisany przez kamilooos
mam wielki probllem, jakis gamon chce zarobic na najpiekniejszym dniu w moim zyciu, a mianowicie, zatrudnilem goscia zeby nakrecil moj slub a potem nagral go na dvd, z umowy sie wywiazal, ale pojawia sie problem... a mianowicie skubany chce zarobic na moim zyciu czyli dooopeq zabezpieczyl plytke z filmem z moich najszczesliszwszych momentow przed kopiowaniem. A teraz troche technicznego belkotu: alcohol zrobil image 3MB i wg niego wszystko jest ok, clone dvd twierdzi ze nie moze czyac z nosnika (prawa dostepu) nero twierdzi ze nosnik docelowy nie ma wystarczajacej pojemnosci (nawet przy uzyciu image writera), clone xxl nie wyswietla mi zadnego info odnosnie zabezpieczen :( Prosze ludziska pomozcie chce wyslac rodzinie kopie a nie moge :( s.o.s.

Witam. Jestem poraz pierwszy na tym forum:) i mam do Was prośbę. Mam identyczny problem . Nie mogę przegrac płytki z wesela brata. Robiłem to co napisane jest i nic. Nie moge nic zrobic z ta płytką . Możecie mi jakos pomóc :( Pozdrawiam
Łukasz

PIOTR34 20.10.2005 18:06

Jeśli płytka jest nagrywana na nagrywarce stacjonarnej, to najlepszym rozwiązaniem jest zrobienie obrazu za pomocą Isobustera. Soft ze stajni Uleada dobrze sobie radzi z plikami nagrywanymi na stacjonarkach ;) i Tmpgenc DVD Author. Oczywiście dane trzeba wyciągnąć z obrazu, ewentualnie wrzucić pod Daemon Toolsa.

mensir67pl 20.10.2005 17:12

Ilość załączników: 1
tu np Shrink wymieka ale juz CloneDVD2 (bez AnY) idzie a plytka to wlasnie wesele z tym ze
final zostal zapisany na stacjonarnej nagrywarce mysle ze widac czym sie lekko rozni.

PIOTR34 20.10.2005 16:17

Jeszce się nie spotkałem z zabezpieczeniem takiej płytki, chyba że jest mocno zrysowana i sprzęt odmawia posłuszeństwa ;)

Jerry from hell 20.10.2005 16:06

Ej już któryś raz czytam o tyjm zabezpieczeniu a nikt nie wie jak ono się nazywa. Czy wogóle jest takie coś? Ja ostatnio przegrywałem płytke dvd z przysięgi. 4 gości sie z nia meczyło i nie dali rady a ja wrzuciłem w alkoholi za pierwszym razem nagrałem na dvd-rw (bo myśle że jak nie pójdzie to nie strace płytki) i poszło. Potem przegrałem kumplowi jeszcze raz na zwykłą dvd-r i też mu chodzi. Wi8ęc co to jest za zabezapieczenie? Wie ktoś nazwe tego progsa?

PIOTR34 20.10.2005 15:36

Cytat:

Napisany przez mensir67pl
Jesli wogole stosuje sie umowy pisemne ;) z takim zastrzezeniem to TAK :)

Wszystko jeszcze zależy od tego czy fotograf lub kamerzysta są z firmy czy robią to prywatnie. ;)

mensir67pl 20.10.2005 12:10

Cytat:

Napisany przez nimal
blad
wszystko zalezy od umowy
jesli w umowie bylo napisane ze prawa autorskie naleza do Ciebie to masz prawa
jesli nie bylo takiego zapisu to naleza do firmy z ktorej byl kamerzysta
tak samo jest z fotografem - klisze sa jego chyba ze inaczej bylo w umowie

co nie zmienia faktu ze kazda plyte da sie skopiowac || i mysle iz dvdshrink by wystarczyl ||
chyba ze koles zeby to utrudnic zrobil bledne odwolania w strukturze... wtedy decrypter albo anydvd ||

Jesli wogole stosuje sie umowy pisemne ;) z takim zastrzezeniem to TAK :)

nimal 20.10.2005 09:53

blad
wszystko zalezy od umowy
jesli w umowie bylo napisane ze prawa autorskie naleza do Ciebie to masz prawa
jesli nie bylo takiego zapisu to naleza do firmy z ktorej byl kamerzysta
tak samo jest z fotografem - klisze sa jego chyba ze inaczej bylo w umowie

co nie zmienia faktu ze kazda plyte da sie skopiowac || i mysle iz dvdshrink by wystarczyl ||
chyba ze koles zeby to utrudnic zrobil bledne odwolania w strukturze... wtedy decrypter albo anydvd ||

kamilooos 20.10.2005 00:39

podejscie

podoba mi sie wasze spojrzenie na sprawe, widze ze sie rozumiemy, teraz ide spac z moja zona :D odezwe sie jutro, wielkie pozdrowienia dla wswzystkich ludzi dobrej woli, szacunek ;)

mensir67pl 20.10.2005 00:32

Cytat:

Napisany przez kamilooos
rzecz w tym, ze to chyba ja mam prawa autorskie do nagrania z mojego slubu a nie operator kamery ktory to rejestrowal, gdyby przyjac to jako film to w koncu ja "zalatwilem" scenariusz aktorow scenografie i budzet na film wiec taki filmator weselny raczej nie ma praw autorskich do takiego filmu, w sumie powiedzcie co myslicie na ten temat, jestem ciekaw czy nie jestem odosobniony w moich pogladach.

Ty jestes wlascicielem - ON wykonal tylko usluge i tak to nalezy traktowac

ed hunter 20.10.2005 00:31

Cytat:

Napisany przez kamilooos
rzecz w tym, ze to chyba ja mam prawa autorskie do nagrania z mojego slubu a nie operator kamery ktory to rejestrowal, gdyby przyjac to jako film to w koncu ja "zalatwilem" scenariusz aktorow scenografie i budzet na film wiec taki filmator weselny raczej nie ma praw autorskich do takiego filmu, w sumie powiedzcie co myslicie na ten temat, jestem ciekaw czy nie jestem odosobniony w moich pogladach.

pajace naciągają ludzi - ciekawe ile teraz każda kopia?

ja widziałem 50-70 zł a nośnik np. Esperanza Printable :|

zrobienie każdej kopii takiego filmu (dla znajomych i za darmo/piwo) sprawia mi wielką satysfakcję ||

kamilooos 20.10.2005 00:23

rzecz w tym....

ed hunter 20.10.2005 00:15

Cytat:

Napisany przez kamilooos
Dziekuje wam panowie za porady, bede walczyl jutro po pracy, jakby cos nie szlo to sie odezwe. Czy moge do was ew. na maila sie odezwac?

jasne, że zawsze, ale jesteśmy (mówię za siebie ;)) publiczni jak to forum, więc lepiej tu, no chyba, że duuuuużo szczegółów, nie potrzebnych dla następnych kilkuset osób, w przyszłości czytających ten wątek.

:)

mensir67pl 20.10.2005 00:15

Cytat:

Napisany przez kamilooos
Dziekuje wam panowie za porady, bede walczyl jutro po pracy, jakby cos nie szlo to sie odezwe. Czy moge do was ew. na maila sie odezwac?

Napisz jak poszlo ;) w temacie :)

PIOTR34 20.10.2005 00:14

@kamilooos Pisz na forum w tym temacie ;)

kamilooos 20.10.2005 00:06

dziekuje

ed hunter 19.10.2005 23:56

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
Do tworzenia kopii DVD polecam: DVD Shrink, DVD Decrypter, (AnyDVD ściąga zabezpieczenie, nie kopiuje danych)

nie te, które stosują widełofilmowanty :nie:

PIOTR34 19.10.2005 23:55

Do tworzenia kopii DVD polecam: DVD Shrink, DVD Decrypter, (AnyDVD ściąga zabezpieczenie, nie kopiuje danych)

EDIT: @ED Jak zwykle musisz mnie wyprzedzić ;)

ed hunter 19.10.2005 23:52

zaśsij kolego to http://www.free-codecs.com/DVDFab_De...r_download.htm

zainstaluj, zgraj na dysk i wypal nero

jak nie zadziała to powiedz :D

jeszcze tylko jedno - czy płyta jest DVD-5 - jednowarstwowa? (99% że tak :D )

kamilooos 19.10.2005 23:46

film z mojego własnego slubu

mam wielki probllem, jakis gamon chce zarobic na najpiekniejszym dniu w moim zyciu, a mianowicie, zatrudnilem goscia zeby nakrecil moj slub a potem nagral go na dvd, z umowy sie wywiazal, ale pojawia sie problem... a mianowicie skubany chce zarobic na moim zyciu czyli dooopeq zabezpieczyl plytke z filmem z moich najszczesliszwszych momentow przed kopiowaniem. A teraz troche technicznego belkotu: alcohol zrobil image 3MB i wg niego wszystko jest ok, clone dvd twierdzi ze nie moze czyac z nosnika (prawa dostepu) nero twierdzi ze nosnik docelowy nie ma wystarczajacej pojemnosci (nawet przy uzyciu image writera), clone xxl nie wyswietla mi zadnego info odnosnie zabezpieczen :( Prosze ludziska pomozcie chce wyslac rodzinie kopie a nie moge :( s.o.s.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:54.