![]() |
Pomoc w wyborze programu do sciagania
Nie wiem czy w dobrym miejscu zamiescilem ten temat z gory sorry za pomylke. Jaki program p2p najlepiej nadaje sie do sciagania filmow to znaczy jest bespieczny w miare i szybki. chodzi o filmy dvd i avi ???
|
Cytat:
|
flashget ?! ||
|
bitspirit :D
|
BitComet ;]
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam!
BearShare :) albo LimeWire - transfery znacznie wieksze niez w torrencie :) |
Cytat:
Ja azureusem film 700mb ściągam w 45 minut :D |
a ja polecam flashfxp jesli ktos ma skad sciagac
:czar: |
Cytat:
No to ja trzy filmy po 700 sciagam w 50 min :) przy transferze 760kB/s bez czekania :) BearShare i LimeWire moim zdaniem nadaja sie tylko do muzyki i filmow/deledyskow, bo innych rzeczy jest malo... ale do innych uzywam BitComet :D albo zwyklych stron (no nie takich zwyklych, bo z "krzaczkami") :D |
zmiana poglądów na temat P2P?
Nie dawno dostałem negatywną opinię po tym jak pisałem, że P2P jest OK! ba nawet miałem odpowiedź na mój post w postaci - ...tu nikt nie korzysta z P2P... - nie oszukujmy się...
|
Cytat:
|
Ja przez Torrenty ściągam np. legalne dystrybucje Linuxa
Enyłej najlepszy program do Torrentów to BitLord - lepszego nie widziałem. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wersja 0.60 Bitcometa umożliwia podgląd nieściągniętego do końca filmu.
Każdy z klientów torrenta ma swoje zalety - zależy jak łączysz się z netem. W moim przypadku - jestem za natem - najlepiej sprawdzał się Bitcomet i oryginalny klient bittorrent. Azureus nie osiągał nawet 70% pasma Bitcometa. Tak więc w przypadku torrentów warto wypróbować i samemu wybrać najlepszy program. Pozdrawiam. |
oddwor - sprawa wyglada tak, ze to nie od klienta zalezy szybkosc, tylko od jego ustawien i ustawienia odpowiednich portow! Wieksza roznice stwarza zrodlo torrenta.. co do podgladania nieskonczonego pliku - jesli plik sciagany ma odrazu postac *.avi to w kazdym programie sciagacym torrenty mozna go podejrzec (przykladowo BitComet robi "tymczasowy plik" podczas sciagania i ma on wtedy rozszerzenie *.bc!) - wtedy otwierasz go w dowolnym player'ze i juz smiga :), gorzej z plikami archiwow (najczesciej *.rar) - wtedy nie ma takiej mozliwosci.
pozdro ;) |
Cytat:
Bitcomet w tej wersji po włączeniu preview zaczyna ściągać początek filmu umożliwiając wcześniejszą ocenę jakości itp. W ten sposób już po ściągnięciu powiedzmy 1% pliku można podejrzeć początek jego zawartości, a nie jak w przypadku innych klientów powyżej, powiedzmy, 50%. W przypadku archiwów *.rar - jeśli pozycja jest wstawiona poprawnie - można zaznaczyć do ściągnięcia pierwszy 15-sto MB plik - po ściągnięciu rozpakować (tylko nie winrarem) i obejrzeć playerem :) Oczywiście, że prędkość ściągania zależy od łącza, ograniczeń providera, przekierowanych portów, ustawień klienta, trackera, ilości i wypełnienia źródeł... IMHO również od klienta. Przynajmniej w moim przypadku :) Bitcomet posiada cenną opcję omijania NAT poprzez UDP... Pozdrawiam. |
|
Witam !
Niestety - jestem w tym temacie słaby... Na początek zainstalowałem sobie Kazaa - znalazłem to co chciałem, a ponieważ więcej już nie było, to odinstalowałem. Później próbowałem pobawić się z emule - ale mam Neostradę, więc nic się nie chciało ściągać i sobie odpuściłem ... Ostatnio zaś trafiłem na opis Shareaza - i ją zainstalowałem - pobiera z 3 sieci naraz - chyba dla początkujących ideał - prymitywna instalacja, proste działanie itd. Oczywiście o wymienionych tutaj już transferach nie ma mowy - ale ogólnie coś niecoś można znaleźć... Pozdrawiam ro29 |
Ja tam polecam wszystkim DC+ kumpel ma neostradę i nie narzeka a ja mam sieć z kablówki i po osiedlu mam średnio w DC+ 8-20 MB/s a rekord to 30,77MB/s
nie żadne megabity tylko normalne megabajty i to za jedyne 60 zł miesięcznie :-) |
Cytat:
|
na 200% maja sieciowy hub DC a i tak to malo prawdopodobne ze ma takie predkosci - to na 100% sa MegaBITY nie MEGABAJTY chyba ze ich siec stoi na switchach GIGABITOWYCH (kilka razy drozszych od zwyklych 100mbit). To sa Megabity i to po sieci - EOT.
ps. Przezabawny avek - lol :D |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:21. |