![]() |
A jak dzia***322;a u was nagrywanie Audio-CD w najnowszym nero 5.7.9.0A??
Pytam z ciekawo***347;ci. Mam nadzieje, ***380;e ju***380; wszystko nagrywa dobrze. |
witam !
Ja pewnego czasu uzywałem tego pakietu i u mnie płytki CD-audio paliły sie bez żadnego problemu |
Do***322;***261;czam si***281; do biadolenia na temat zr***261;banego Nero 7 Niestety mam ten problem z audio tak jak wi***281;kszo***347;***263;.Odkry***322;em tak***380;e ***380;e to nie ma nic wsp***243;lnego z wypalaniem .B***322;***261;d tkwi ju***380; w samej kompilacji.Przy pr***243;bie odtworzenia utwor***243;w przed nagraniem p***322;ytki ju***380; pojawiaj***261; si***281; b***322;***281;dy(przerwy i trzaski) My***347;la***322;em ***380;e widocznie mp3 zostaje ***380;le przekodowane na audio CD. Tylko ***380;e jak chc***281; utworzy***263; dysk z mp3 to przerwy s***261; tak***380;e,no i tu ca***322;kiem zg***322;upia***322;em.Przestawi***322;em si***281; wi***281;c na W.M.P.Nagrywa p***322;yty audio idealnie.
|
Witam
Wypaliłem CD AUDIO z CD-Textem, ogolnie zapis OK tylko ze kazdy utwór obcięty na początku o 1-2sek :(( Dolina, myslałem ze bedzie juz oki ale jednak nie. Nagrywarka Pioneer 110D, plytka Verbatim palona 12X |
Nero 7.2.0.3b
czesc utworow na kilku plytach po prostu skacze kilka sekund na samym poczatku, w srodku lub na koncu Nagrwarka : BENQ DVD DD DW1640 wszystkie plyty palone 12x wracam do 6 |
Cytat:
|
Cytat:
Zgadzam się z tym. W tej wersji Nero nagrywa Audio juz dobrze:) |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
ostatnio jak nagrywalem cdaudio to zmienilem format zapisu z TAO na DAO i juz mi nie przerywa :) chyba u siebie rozwiazalem problem ;P
|
czesc:) tez wczoraj zainstalowalem nero 7.2.0.3b jeszcze nicnie wypalilem ale jak u was sie sprawoje nadal te bledy robi??:)
P.S czy u was sie nero vision dlugo sie uruchamia ? |
Cytat:
|
No ja po zainstalowaniu NERo 7.1.4 to malo co mnie szlak nie trafil, a mianowicie :D jak przerzucilem mp3 do okna audio CD to po odtworzeniu w tym oknie pliki mp3 sie ciely, przeskoki byly i to w wiekszosci utworow, szybko wrocilem do NERo 6 i wszystko jest ok. Takze nie wiem co ci programisci tam robia z tym programem, jest jeszcze gorzej niz bylo :( ??? A jak jest w wersji nowszej 7.2.0.3b?? ktos wie moze ??
|
Cytat:
a jaką szybkością wypalasz |
Mam Nero 7.0.8.2 Premium i płyty audio źle mi się nagrywają.
Mianowicie kiedy dodam pliki *.MP3 do kompilacji to niektóre kawałki skaczą o 1 sekundę, przycinają się i czeszczą. A po wyłączeniu nero pokazuje mi się taki błąd: Nero.exe - błąd aplikacji. Instrukcja spod "0x07521643" odwołuje się do pamięci pod adresem "0x07800DA0". Pamięć nie może być "Read". Kliknij przycisk OK aby przerwać działanie aplikacji. Co to za błąd i co mam zrobić aby wszystko było dobrze? Niewiem już co robić POMOCY!!! Liczę na sensowne odpowiedzi! Pozdrawiam!!! |
No więc bez bicia przyznaję się, iż tę pozycję Twego autortswa po prostu przeoczyłem - ot, safanduła stary ze mnie, ale już spieszę na Twoją stronkę, by ją zamówić - z autografem oczywiście, bo jak nie... to kupię, nie przeczytam i marudził nadal będę - Your choice jak mówią starzy Mohikanie lub stare mokasyny :-)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Mam bardzo, ale to bardzo mieszane uczucia co do nowego pakietu aplikacji wchodzących w skład Nero 7. Z całą pewnością pochwalić muszę nowe InCD wersji 5.0.0.1, które wbrew opinii fatalnej firmy Platinet z Krakowa uratowało moje płyty DVD-RAM. W sposób szybki i bezbłędny przeformatowało je na nowo. Firma Nero AG idzie wyraźnie w stronę pakietu multimedialnego, chcąc w ten sposób rywalizować z nowym OS Microsoft, co uważam za bezsensowne. Bezsensem jest również narzucanie nam - użytkownikom konieczność zakupu w sprzedaży wiązanej czegoś, czego używać nie zamierzamy. Sam Bartek zauważa, iż będzie odinstalowywał niektóre aplikacje. Miałem nadzieję (Bartek sam to twierdził), iż wraz z nowym pakietem w zestawie znajdzie się bezpłatnie podręcznik jego autorstwa, a tu klapa... i nowe wydatki. Jestem przekonany, iż w ciągu kilku najbliższych miesięcy prym w aplikacji do "wypalania" przejmie inne narzędzie aniżeli Nero Burning ROM - a szkoda, ale skoro Nero AG samo sobie "krawat" wiąże, ja nie będę jej w tym przeszkadzał.
Aha. Słów kilka, co do zarzucanej Bartkowi autoreklamy. Uważam, że o czymś takim mowy być nie może, gdyż Bartek jako autor szeregu publikacji w dziedzinie informatyki, a także jako autor podręczników o nagrywaniu CD/DVD ma olbrzymią wiedzę i doświadczenie w tym przedmiocie i jego uwagi są wprost bezcenne, a przecież nie narzuca on chocby jednym słowem konieczności zakupu swoich podręczników, pozostawiając nam prawo swobodnego wyboru. Nieudaczników, którzy w życiu nic nie osiągnęli w tym kraju nie brakuje - szkoda jedynie, że i na to forum adres znaleźli, ale to chyba ich jedyne osiągnięcie, a Ty Bartku nie zachowuj się jak mały chłopczyk i uwag mizerot nie bierz do siebie. Facet - coś w życiu osiągnąłeś i to jest godne szacunku!! Bartku. Podziękowałeś mi za miłe słowa, a ja poczułem się zażenowany, gdyż nie pisałem słów miłych, ale kilka słów, po prostu, prawdy. Chciałbym już ze swej strony zakończyć temat "autoreklamy", którą rzekomo uprawiasz. Czy osobom, które Ci to zarzucają nie przyszło na myśl, że jako autor podręczników do Nero mógłbyś napisać: "Wszystko znajdziecie w moich podręcznikach" i nie dzielić się z nami bezpłatnie (sic!) swoimi spostrzeżeniami, wiedzą, ale odesłać nas - nie, nie do diabła, ale do "sklepu". Jestem przekonany, że otwarta dyskusja nad pakietem Nero będzie owocowała w obu kierunkach, tj. my będziemy zgłaszali uwagi, swoje wątpliwości, zapytania, a Ty będziesz chcoćby częściowo je na forum rozwiązywał a resztę przenosił do swoich podręczników, które są przecież w stosunku do ceny, którą żąda Nero AG wprost znikome. Przeprosić Ciebie także chciałem Bartku za niesłuszny zarzut potawiony publicznie, iż nie dotrzymałeś słowa, że podręcznik będzie można zakupić wraz z samym programem. Szkoda, że Nero tak po macoszemu traktuje nasz rynek, a swoim zachowaniem zmusza nas poniekąd do szukania innych źródeł "nabywania" ich programów. Pamiętam, iż w rozmowie tel. i na gg solennie obiecałem Ci, iż w przypadku, kiedy wraz z pakietem Nero będę mógł nabyć Twój podręcznik, bez chwili namysłu wysupłam pieniądze na zakup tegoż programu, ale skoro Nero nie chce, to ja wcale nie mam zamiaru im się narzucać. Kolejna sprawa to fakt, że bardzo źle o Nero świadczy to, iż nie dostałeś do swych rąk wersji testowej ich produktu, a tak naprawdę dystrybutorem ich programu powinna być f-ma Cdrinfo.pl, a nie Alstor, gdyż taka współpraca pomiędzy producentem a krajowym dystrybutorem przynosiłaby dla wszystkich większe korzyści. Nie chcę się tutaj na ten temat rozpisywać, gdyż firma Nero AG nie zasługuje jednak na to, abym im podpowiadał jak mają przygotowywać i dystrybuować swoje programy, by osiągać większe korzyści materialne i w większym stopniu zwalczać piractwo, do którego swym zachowaniem wprost nas namawiają. 99% polskich użytkowników nie "kradnie " oprogramowania, bo jest złodziejami, ale czyni to tylko dlatego, iż systuacja ekonomiczna ich do tego zmusza. Rozgadałem (rozpisałem) się za co przepraszam, a Ciebie Bartku z osobna pozdrawiam ze słonecznej, aczkolwiek już mroźnej Jeleniej Góry. Przekleiłem także swoje październikowe wypowiedzi - wybacz Bartku, ale naprawdę nie znajdziesz w nich nic, co by Ci miało ujmę przynosić i sądzę, że raczej Ty masz mi coś do zarzucenia a czynisz to w sposób niezwykle pokrętny wkładając w me pióro nigdy nienapisane słowa (parafraza powiedzenie innego, ale musisz przyznać, że ładna i z tego się cieszę, że potrafię słowem polskim co nieco operować, a jak będę miał coś Ci do zarzucenia, to z pewnością uczynię to w sposób jasny i przejrzysty i nie na forum cdrinfo). :P i już :-) |
Bartku. Teraz Ty mnie zaskoczyłeś. Nigdy i nigdzie nie poddawałem krytyce Twojej osoby jak i tego co robisz, a wręcz przeciwnie - wznosiłem peany na Twoją cześć, bo jestem pełen uznania dla Twojej wręcz olbrzymiej wiedzy nie tylko w zakresie "wypalania". Byłeś i jesteś dla mnie w tej dziedzinie (informatyka) niekwestionowanym autorytetem, ale nie gniewaj się, że w jakiś sposób usiłuję Ciebie naprowadzić na pewne tory, gdyż to czytelnikiem ja jestem a Autorem Ty. Piszesz książki, Bartku, dla mnie i dla wielu, wielu innych i uważam, że wnikliwie powinieneś wsłuchiwać się we wszelkie nasze sugestie. Wyrażałem swój pogląd co do działań f-my Nero AG, a ostatnie dni dowodzą, iż miałem rację, co mnie w żadnym stopniu nie cieszy, bo chiałbym w końcu doczekać się od nich poszanowania i Ciebie, jak i niezliczonej rzeszy polskich użytkowników ich aplikacji - ze szczególnym uwzględnieniem BurningROM. Nie dość,że wesrsję 7 Nero otrzymałeś dopiero po tym gdy była ona już przez piratów wystawiona w sieci p2p, to na dodatek miała i ma ona w sobie wiele niedoróbek o czym świadczą choćby posty na tym serwerze. Będę nadal "naciskał" na Ciebie Bartku, abyś się dzielił z nami swoją wiedzą, opierając się także i na naszych uwagach, spostrzeżeniach - wszak to my jesteśmy odbiorcami i czytelnikami Twoich książek. Przyznałeś sam, że 7-mka nie jest najlepszym wytworem Nero AG i są aplikacje, które znacznie lepiej spełniają się w pewnych materiach. Uczyniłeś to także w książce dot. wersji 6, przeto nie mnie wiń za to, że producent (tu Nero AG) w dość cudaczny sposób postępuję. Na koniec - byłeś i będziesz dla mnie Guru, który jednak nazbyt cyzeluje swą wiedzę - czekał więc będę z cierpliwością na biblię Twego autorstwa, a jeżli moimi uwagami w jakiś sposób poczułeś się dotknięty (choć nie powinineś), to szczerze Cię przepraszam.
|
Cytat:
Pamietaj, ze ja pisze poradniki uczace obslugi a nie dokumentacje problemów ktore moga sie pojawic ale nie musza... od tego jest producent a nie ja. |
Leszek00 - no to ja już głupi jestem - muszę przyznać. Ja w Nero bez problemów nagrywam CD Audio z CD Text, bo nie zawsze liczę na bazę z internetu. Swoją drogą szkoda, że na polskojęzycznej stronie Nero nie ma nadal możliwości wymianiania się doświadczeniami, a ja angielskiego nigdy się nie uczył (stare pokolenie). Mam nadzieję, że forum dyskusyjne powstanie w końcu, bo nie wszystko - niestety - można znaleźć w książkach B. Danowskiego o nagrywaniu. Poleceam Ci także zapoznanie się z programem Easy CD-DVD Extractor (wbrew nazwie program ten także świetnie wypala). Pozdrowionka ślę i zatapiam się w słuchanie 10cc - stare, dobre czasy...
|
Sprawdziłem ten Burrrn - działa super, zapisuje cd text itd..
Myślę, że zamiast tracić nerwy na kombinowanie z nero lepiej nim nagrywać audio cd i poczekać aż panowie z ahead poprawią błąd. Co do jv16pt to mam najnowszą wersję i po automatycznym czyszczeniu wywaliłem ręcznie wszystkie wpisy "nero" i "ahead" - nie dość że było tego mnóstwo to i tak u mnie nie pomogło. pozdr. |
ale tu chodzi tylko o ta jedna standardowa nero, a ty skad taki czerwony?
|
Jeżeli chodzi o wtyczki, to polecam zestaw Nero Mega Plugin Pack 1.0
Ten pakiet pluginów da Ci więcej niż wersja Enterprise Nero Burning Rom. Używaj Nero jako nielimitowanego dekodera dla następujących mediów: - zaawansowane kodowanie audio AAC/MP4 AudioCoding.com - zaawansowane kodowanie audio AAC/MP4 PsyTEL - bezstratna kompresja APE Monkey's Audio - bezstratna kompresja ASF/WMA Microsoft Windows Media Audio 9 - bezstratna kompresja FLA (FLAC) - bezstratna kompresja PAC (LPAC) - MP3 Lame MPEG-1 Layer-3 - MPC MusePack - bezstratna kompresja OFR OptimFROG - RM/RA RealNetworks RealMedia/RealAudio - skrócona bezstratna kompresja SHN SoftSound - otwarte źródło kompresji dla mowy SPX (Speex) - WV WavPack Hybrid Lossless Compression - koder/dekoder MP3pro - SVCD MPEG-2 - DVD MPEG-2 Dla Nero 5 wypakuj plugin do "Program Files\Ahead\Shared\AudioPlugins" Dla Nero 6 wypakuj plugin do "Program Files\Common Files\Ahead\AudioPlugins" LICENCJA: Freeware |
Blad lezy we wtyczce mp3pro.dll wystarczy miec ja ze starszej wersji nero i bedzie ok. Info za cdfreaks.com
|
Leszek00 - jv 16 Power Tools w najnowszym końcowym wydaniu (311) czyści znakomicie pozostałości po Nero 7 jak i innych programach, ale należy odpowiednio go użyć. Co do Nero wersji 6, to właśnie ukazała się najnowsza jego wersja, tj. Nero 6.6.1.4 oraz polskojęzyczna nakładka na niego :)
|
Cytat:
pozdr. |
Cytat:
|
Witam wszystkich.
Mam ten sam problem, nie pomogło odinstalowanie nero 7 i zainstalowanie nero 6. Wyczyściłem rejestr jv16pt oraz ręcznie i dalej nic. W związku z tym żeby nie tworzyć nowego tematu mam jedno pytanie : jakim alternatywnym programem nagrywać audio cd, żeby obsługiwało cd text ? Próbowałem cheetah dvd burner, ultra mp3 to cd burner, smart dvd cd burner i nic. pozdr. |
problem z Nero 7 z mp3 do Audio
Witam.
Te podmienianie pliku mp3Pro.dll w audioplugins na wersje 2.0.4.7 nic niedaje niewiem co za bzdury piszecie widzialem to juz na innym forum sprawdzalem i niedziala!!! Niewiem dlaczego akurat mp3pro.dll jak moim zdaniem problem jak juz to tkwi we wtyczce (pliku) Wav.dll Nawet odinstalowanie Nero 7 (mam wersje 7.0.1.4) i zainstalowanie Nero 6 nic niedaje bo jakies smieci zostaja w rejestrze trzeba wyczyscic rejestr i zainstalowac nero 6 i jest ok. I prosze niepisac tez ze problem tkwi w zaszybkim wypalaniu itp. Problem jest przy konwersji z mp3 na Wave łatwo sprawdzic np. piosenke ktorą nagraliście na płyte i są trzaski wystarczy jeszcze raz przerobić w zakładce "dodatki" , "kodowanie plików" przerobić utwór mp3 na waw i potem odsłuchać np. w WinAmpie i będą trzaski w utworze w tym samym miejscu co np. nagraliśmy wcześniej na płyte. Co dziwne niezamykając okna z kodowaniem plików wystarczy dać "RESETUJ STAN" i dać START jeszcze raz ten sam utwór i co ciekawe jest wtedy ok. Dziwne. Tak że proponuje wyczyścić rejestr z nero i ahead i usunac katalogi jak jeszcze jakies zostana i zaintalowac Nero 6. To napewno działa a NIE JAKIEŚ PODMIENIANIE PLIKU mp3Pro.dll !!! Pozdrawiam Łukasz |
Do wypalania AudioCD polecam darmowy program Burrrn.
|
Cytat:
...płyty audio powinno się wypalać z .wav`ów ...a będzie dobrze. |
Cytat:
|
Dzięki!!
PS. Do neoeinz i Macieja. Problemy należy rozwiązywać a nie omijać. |
Witam. Aby naprawić problem z "rwaniem utworów" przy konwersji mp3 do AudioCD w
Nero7, należy zainstalować Nero6 otworzyc folder Program Files/Common Files Ahead/Audio Plugins.Następnie należy skopiować AudioPlugin mp3PRO.dll (w Nero 6.6.0.18 jest on w wersji 2.0.4.7).Plugin ten należy wkleić w to samo miejsce w programie nero7 zastempując tym samym oryginaly dll. Co do 2s. przerw między utworami nie idzie ich usunąć jedynie w aplikacji NeroExpress Natomiast można to zrobić bez problemu w NeroBurning w zakładce Audio istnieje opcja: "bez przerw między sciezkami'' |
Nero7 to nie tylko Nero Burning ROM ale i pozostałe aplikacje, np: Nero WaveEditor (wielo kanalowy), Nero Vision, NeroDigital, itd....
|
Cytat:
|
proste, trzeba siedziec na nero6...ja tak zrobilem i zero problemow
|
W wer.7.0.1.2 nadal rwie utwory ale nie ma zadnego problemu z przerwami miedzy scieszkami.
Co do rwania nagran moze to problem z AudioPlugins do Nero. Wydaje mi sie ze wystepuje tylko przy tworzeniu plyt audio z mp3. |
W wer.7.0.1.4 jest ten sam problem - nadal rwie utwory i nie można usunąc przerw między utworami - zawsze przestawia na 2 sek.
|
@ynsiwy
To coś dziwnego, gdyż ja wypaliłem 2 płyty audio i poszło bardzo dobrze - bez dwusekundowych przerw - to rzeczywiście dziwne, że Ci się nie udaje. |
Jezeli chodzi o Nero 7.0.1.2 w porownaniu, do pierwszej która sie ukazała, poprawiono zapis plyt CD Audio, przynajmniej u mnie nic juz nie przerywa w trakcie odtwarzania, jak bylo wczesniej. Jedyne co dalej mnie drazni to to, ze nie moge ustawic zerowych odstepow pomiedzy utworami, poniewaz program sam przestawia na 2 sekundy.....
|
No troche nie ten watek ale mysle ze nie ma co zakladac nowego tematu, moze ktos wie.
model to: Ronin P807 trzeba wejsc w produkty i tam bedzie. Jest tam link do instrukcji jak przeprowadzic aktualizacje, ale nie dziala. Prosze o podpowiedz jak to zrobic. Bede wdzieczny. |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Moje Nero 7.0.0.0 działa normalnie, wszystko jest ok z audio cd. Oczywiście ze sklepiku p2p :niepow:
|
Cytat:
Moj stacjonarny Panasonic (roczny model) nie czyta wcale MP3 DVD i JPEG DVD. Ogolnie po wsadzeniu plyty DVD do napedu szuka wylacznie nosnika wideo a w przypadku kazdej innej plyty zwraca blad. Byc moze problem lezy w Twoim sprzecie. Moze mozna w nim uaktualnic firmware a moze ma jakas wade. Sprawdz w dokumentacji czy producent cos pisze o mozliwosci odczytu MP3 DVD. Jezeli nie to byc moze naped nie wspiera oficjalnie takiej mozliwosci. |
Cytat:
Sprawdze to najnowsze nero moze bedzie dobrze, a jak nie to uzyje droppixa jak juz wczesniej pisalem. Dziekuje za odpowiedź. |
|
Jak nagrywa nowa wersja nero zobaczę jutro, ale coby nie mówić to w tej wersji dostępne są w końcu ikony w menu!!! :haha: :haha: :haha:
|
yt = yahoo toolbar
|
poczekam pare dni az bedzie oficjalna i popolsku ;p
|
Cytat:
Angielska Niemiecka Francuska Tylko nie wiem czy sie roznia pliki: File: Nero-7.0.1.2_eng.exe (102 MB) File: Nero-7.0.1.2_eng_yt.exe (103 MB) Ktos ma jakis pomysl? |
http://www.amnezja.org/modules.php?n...ticle&sid=7855
wyprobujcie najnowsza wersje trial Nero Burning Rom 7.0.1.2 |
Cytat:
Wydaje mi sie, ze problem w tym wypadku lezy w czyms innym. Moze za szybko nagrywasz albo stacjonarny sprzet nie radzi sobie ze wszystkimi rodzajami mp3. Sprawdz rozne nosniki i dla testu nagraj z roznymi szybkosciami. Najlepiej bazuj tylko na tych plikach mp3, ktore czyta stacjonarny sprzet (ten sam folder nagraj wiele razy pod roznymi nazwami). |
Ja mam podobny problem na Lite-On DVDRW SOHW-1693S.
Otoz gdy nagrywam mp3 na plytce dvd, jest tam pare folderow i jak odtwarzam w stacjonarnym odtwarzaczu dvd to wiekszosc folderow "przeskakuje" - mp3 przejdzie w folderze i nastepny folder az napotka na "dobry folder" i zacznie odtwarzac. Nagrywalem na kilku plytkach, w trybie DAO w trybie 1 i ciagle to samo. Ktos moze wie o co chodzi? Trzeba bedzie sprobowac nagrac kompilke na Droppixie. |
U mnie to samo, Lite-on 1673 7nero mam legalne i trzska mi na płytkach (próbowałem już róznych nosników) a na wersji 6.6.x.x nagrywa idealnie.
|
Kolejny przykład, by nie "kupować" w sklepie emule itp. ;)
Kto wie, czy Ahead specjalnie nie wypuścił "bugowatej" wersji by zachęcić jednak do kupna gdzie indziej. :idea: |
Cytat:
|
Nie tylko chrzani audio,u mnie tak spowalniał nagrywanie że prędkości były 1 lub 2 przy nagrywaniu 1GB na TDK DVD+R i trwało to 16min. wróciłem do nero 6 iwszystko wróciło do normy ,ta sama płyta 2GB i czas nicałe 5min.Nie wspomnę że o robieniu czegokolwiek na kompie nie było mowy.Ludziska nie instalujcie NERO 7 przynajmniej narazie.Narka
|
moze tu tkwi jakis problem w mp3, moze nero zabezpiecza jakos nagranie poprawnie mp3 :P
|
Skorzystałem z nowego Nero 7 Premium (Burning Express) i przy nagrywaniu płytki CD Audio z plików ape nie odnotowałem jakichkolwiek trzasków, czy też innych akustycznych "sensacji" - płytka wypaliła się dobrze i właśnie śmiga w wieży audio przyjemna muzyczka (Astrud Gilberto), tak więc Chińczyku szukaj przyczyny gdzie indziej, a o efektach swych poszukiwań nie zapomnij nas powiadomić ;-) Aha, skorzystałem póki co z pirata Nero i idę teraz do kąta poklęczeć za karę na grochu.
|
@Bartez napisał --> TU jaka jest różnica odnośnie wersji 6( między Ultra a Enterprise), być może z Nero 7 jest podobnie.
|
Od jakiegos czasu uzywam Nero 7 Premium (oczywiscie legalnego) i nagralem kilka plyt audio i jak do tej pory nie slyszalem jakis przerw o ktorych tutaj piszecie.
Moze ktos uscisli przy jakich plytach pojawiaja sie doklanie te problemy. Interesuja mnie nastepujace rzeczy: - w jakim trybie realizowany jest zapis; DAO, TAO, - czy uzywacie jakis filtrow np. normalizacji, - z jakimi szybkosciami ralizowany jest zapis, PS Czy ktos moze mi wyjasnic czym rozni sie wersja Nero 7 Premium od Nero 7 Ultra Edition. Z tego co udalo mi sie wyszperac to jedyna widoczna roznica dotyczy tego, ze wersja Ultra ma dodatkowo program Nero PhotoShow Express. Tak na marginesie program mozna bezplatnie pobrac ze strony Nero. Ciekawostka jest rowniez to, ze na stronie www.nero.com nie ma slowa o tej drugiej wersji. Natomiast mozna ja znalezc za pomoca googla. |
My mówimy tutaj o wersji nieoficjalniej :)
Więc kupić będziesz mógł sobie bez problemu :D |
O cholera... no więc nie kupię sobie Nero 7 - dzięki za uwagi, a swoją drogą miałem rację pisząc, że Nero AG kosztem dobrego wypalacza poszła w media... no i po co??? :-(
|
kurde ta mam podobnie:( instalowalem nawet wersje 6 ale tam to samo:( myslalem ze mam tasme walnieta:( zainstalowalem sobie ASPI i juz jest lepiej:) ale nie tak jak w nero6:(
|
do dupy to nero
|
To samo jest w Nero 7 Ultra Edition (wersja 2 płytowa)
|
a jeszcze jedno pytanko, w jakich wersjach wam ten blad wystepuje ja mam nero 7 premium....
|
Cytat:
|
jak te audio są z mp3 to zassać darmowego Burrrna i po problemie - działa lepiej niż Nero, nie robi przerw ani trzasków pomiędzy utworami (koncerty)
|
Cytat:
|
to nie wina klucza...
mam kopię z oryginalnego nero 7 i przy wypalaniu audio robi takie same numery, ta siódemka puki co to niewypał... wróciłem do wersji 6.6.0.16 i nie narzekam.
|
Cytat:
Czy te przerwy są na każdym utworze, czy tylko losowo co któryś? |
czyli czekamy na jakas konkretna odp. czemu nero7 zle nagrywa audio-cd :/ powrot do 6
|
Cytat:
|
Mam to samo. Wracam do 6
|
Cytat:
|
Ja zawsze nagrywam najpierw na rw i sprawdzam czy wszystko OK szkoda płyt ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja bym stawiał jednak, że to wersja beta ze sklepiku p2p.... :) |
witam juz pisalem w jakims poscie o nero, mam ten sam problem jak nagram audio to tez mi chaczy muzyczke, juz mnie trafia bo 3 plyta i to samo......chyba trzeba do 6 wrocic :)
|
"kopia bezpieczeństwa" z legala, nie pamiętam numer klucza.
|
Cytat:
A jak ver. legal ? moze kluczyk tak ciekawie dziala ? :idea: |
UWAGA - Nero 7! Audio CD nagrywa z błędami!!!
Zainstalowałem Nero 7 i oznajmiam, że nie ma szans poprawnie nagrać Audio CD! Nagrywam na NEC DVD RW ND-3540A oraz LG CD-RW GCE-8523B. Ścieżki dźwiękowe zrzuciłem na dysk EAC-iem i słuchałem przed nagraniem - wszystko ok. Wypałiłem na Verbatimie, Dysan Black, Esperanza i 2 TDK RW. Weryfikacja kompilacji w Nero - ok. Ale wszędzie słychać krótkie przerwy w środku utworów, nie da rady tego słuchać. Na Nero 6 nie miałem żadnych problemów i właśnie do niego powracam z instalacją. Odradzam Wam na razie to nowe Nero 7, jeszcze trzeba nad nim popracować.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:37. |