Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Audio (https://forum.cdrinfo.pl/f58/)
-   -   UWAGA - Nero 7! Audio CD nagrywa z błędami!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f58/uwaga-nero-7-audio-cd-nagrywa-bledami-57959/)

chris996 08.01.2007 02:41

A jak dzia***322;a u was nagrywanie Audio-CD w najnowszym nero 5.7.9.0A??
Pytam z ciekawo***347;ci. Mam nadzieje, ***380;e ju***380; wszystko nagrywa dobrze.

mdm150 20.12.2006 23:51

witam !
Ja pewnego czasu uzywałem tego pakietu i u mnie płytki CD-audio paliły sie bez żadnego problemu

zefel 13.06.2006 23:20

Do***322;***261;czam si***281; do biadolenia na temat zr***261;banego Nero 7 Niestety mam ten problem z audio tak jak wi***281;kszo***347;***263;.Odkry***322;em tak***380;e ***380;e to nie ma nic wsp***243;lnego z wypalaniem .B***322;***261;d tkwi ju***380; w samej kompilacji.Przy pr***243;bie odtworzenia utwor***243;w przed nagraniem p***322;ytki ju***380; pojawiaj***261; si***281; b***322;***281;dy(przerwy i trzaski) My***347;la***322;em ***380;e widocznie mp3 zostaje ***380;le przekodowane na audio CD. Tylko ***380;e jak chc***281; utworzy***263; dysk z mp3 to przerwy s***261; tak***380;e,no i tu ca***322;kiem zg***322;upia***322;em.Przestawi***322;em si***281; wi***281;c na W.M.P.Nagrywa p***322;yty audio idealnie.

arazz 06.06.2006 11:26

Witam
Wypaliłem CD AUDIO z CD-Textem, ogolnie zapis OK tylko ze kazdy utwór obcięty na początku o 1-2sek :(( Dolina, myslałem ze bedzie juz oki ale jednak nie. Nagrywarka Pioneer 110D, plytka Verbatim palona 12X

whiskey 03.06.2006 07:32

Nero 7.2.0.3b
czesc utworow na kilku plytach po prostu skacze kilka sekund na samym poczatku, w srodku lub na koncu
Nagrwarka : BENQ DVD DD DW1640 wszystkie plyty palone 12x

wracam do 6

adbok 15.05.2006 20:50

Cytat:

Napisany przez zciwo
Zgadzam się z tym. W tej wersji Nero nagrywa Audio juz dobrze:)

ja tez sie z tym zgadzam :)

zciwo 15.05.2006 09:14

Cytat:

Napisany przez **mondeo**
w wersji 7.2.0.3b audio bardzo dobrze się nagrywa

Zgadzam się z tym. W tej wersji Nero nagrywa Audio juz dobrze:)

rosol 14.05.2006 13:10

Cytat:

Napisany przez adbok
no nie moge sie z Toba zgodzic... bo na poprzednich wersjach nero tez tak robilem a mimo to bufor podczas nagrywania spadal i plytki przerywaly

bufor nagrywania spadal gdy nagrywales na TAO, gdyz w tym trybie kazda sciezka jest nagrywana oddzielnie. w DAO nie powinno Ci sie tak dziac. :nie:

adbok 13.05.2006 09:17

Cytat:

Napisany przez rosol
Audio nie powinno sie nagrywac w trybie Track-At-Once tylko Disc-At-Once gdyz stare odtwarzacze i nie tylko stare nie radza sobie za dobrze z tym trybem... ot to wlasnie byl Twoj problem. U mnie nigdy nie bylo problemow, nawet z najnowszym nero7 i plytami audio.;)

no nie moge sie z Toba zgodzic... bo na poprzednich wersjach nero tez tak robilem a mimo to bufor podczas nagrywania spadal i plytki przerywaly

rosol 13.05.2006 00:34

Cytat:

Napisany przez adbok
ostatnio jak nagrywalem cdaudio to zmienilem format zapisu z TAO na DAO i juz mi nie przerywa :) chyba u siebie rozwiazalem problem ;P

Audio nie powinno sie nagrywac w trybie Track-At-Once tylko Disc-At-Once gdyz stare odtwarzacze i nie tylko stare nie radza sobie za dobrze z tym trybem... ot to wlasnie byl Twoj problem. U mnie nigdy nie bylo problemow, nawet z najnowszym nero7 i plytami audio.;)

adbok 12.05.2006 22:16

ostatnio jak nagrywalem cdaudio to zmienilem format zapisu z TAO na DAO i juz mi nie przerywa :) chyba u siebie rozwiazalem problem ;P

Artur:) 11.05.2006 15:57

czesc:) tez wczoraj zainstalowalem nero 7.2.0.3b jeszcze nicnie wypalilem ale jak u was sie sprawoje nadal te bledy robi??:)
P.S czy u was sie nero vision dlugo sie uruchamia ?

**mondeo** 07.05.2006 09:59

Cytat:

Napisany przez BladeS
po zainstalowaniu NERo 7.1.4 to malo co mnie szlak nie trafil,A jak jest w wersji nowszej 7.2.0.3b?? ktos wie moze ??

w wersji 7.2.0.3b audio bardzo dobrze się nagrywa

BladeS 07.05.2006 00:28

No ja po zainstalowaniu NERo 7.1.4 to malo co mnie szlak nie trafil, a mianowicie :D jak przerzucilem mp3 do okna audio CD to po odtworzeniu w tym oknie pliki mp3 sie ciely, przeskoki byly i to w wiekszosci utworow, szybko wrocilem do NERo 6 i wszystko jest ok. Takze nie wiem co ci programisci tam robia z tym programem, jest jeszcze gorzej niz bylo :( ??? A jak jest w wersji nowszej 7.2.0.3b?? ktos wie moze ??

**mondeo** 02.04.2006 21:17

Cytat:

Napisany przez bycor
Mam Nero 7.0.8.2 Premium i płyty audio źle mi się nagrywają.

a jakie to płyty jakiego producenta,może spróbuj na innych
a jaką szybkością wypalasz

bycor 02.04.2006 20:57

Mam Nero 7.0.8.2 Premium i płyty audio źle mi się nagrywają.
Mianowicie kiedy dodam pliki *.MP3 do kompilacji to niektóre kawałki skaczą o 1 sekundę, przycinają się i czeszczą.
A po wyłączeniu nero pokazuje mi się taki błąd:

Nero.exe - błąd aplikacji.
Instrukcja spod "0x07521643" odwołuje się do pamięci pod adresem "0x07800DA0". Pamięć nie może być "Read".
Kliknij przycisk OK aby przerwać działanie aplikacji.

Co to za błąd i co mam zrobić aby wszystko było dobrze?
Niewiem już co robić POMOCY!!!

Liczę na sensowne odpowiedzi!
Pozdrawiam!!!

Brambus 04.02.2006 13:29

No więc bez bicia przyznaję się, iż tę pozycję Twego autortswa po prostu przeoczyłem - ot, safanduła stary ze mnie, ale już spieszę na Twoją stronkę, by ją zamówić - z autografem oczywiście, bo jak nie... to kupię, nie przeczytam i marudził nadal będę - Your choice jak mówią starzy Mohikanie lub stare mokasyny :-)

BD 04.02.2006 13:23

Cytat:

Napisany przez Brambus
Będę nadal "naciskał" na Ciebie Bartku, abyś się dzielił z nami swoją wiedzą, opierając się także i na naszych uwagach, spostrzeżeniach - wszak to my jesteśmy odbiorcami i czytelnikami Twoich książek.

Nie wiem czy nie widzisz, ze ja sie tutaj nie udzielam i udzielac nie bede. Zdania nie zmienie i jedynie sporadycznie zerkam jak sie nudze.

Cytat:

Napisany przez Brambus
Przyznałeś sam, że 7-mka nie jest najlepszym wytworem Nero AG i są aplikacje, które znacznie lepiej spełniają się w pewnych materiach.

Oczywiscie, ze sa inne i czesto lepsze. Jednak to nie powodu aby z gory zakladac, ze pakiet Nero 7 jest do bani. Tak samo masz na rynku OpenOffice i lepszy MS Office. Dzieki temu masz wybor i nikt nie zmusza Cie do kupowania akurat pakietu 7 skoro 6 Ci lepiej odpowiada.

Cytat:

Napisany przez Brambus
Na koniec - byłeś i będziesz dla mnie Guru, który jednak nazbyt cyzeluje swą wiedzę - czekał więc będę z cierpliwością na biblię Twego autorstwa, a jeżli moimi uwagami w jakiś sposób poczułeś się dotknięty (choć nie powinineś), to szczerze Cię przepraszam.

Odwiedz moja strone i zobacz co napisalem. Masz tam ksiazke pt ABC nagrywania plyt CD. Wydanie II. To ksiazka o jaka Ci chodzi. Co prawda nie ma 1000 stron a ok 300 ale zawiera wszystko co Cie interesuje. Bibli pisac nie bede bo sie to zwyczajnie nie oplaca. Dla wiekszosci ludzi liczy sie efekt koncowy i to by go uzyskac mozliwie szybko i bez zaglebiania sie w temat i szukania odpowiedzi na pytanie dlaczego tak a nie inaczej...

Brambus 04.02.2006 13:22

Mam bardzo, ale to bardzo mieszane uczucia co do nowego pakietu aplikacji wchodzących w skład Nero 7. Z całą pewnością pochwalić muszę nowe InCD wersji 5.0.0.1, które wbrew opinii fatalnej firmy Platinet z Krakowa uratowało moje płyty DVD-RAM. W sposób szybki i bezbłędny przeformatowało je na nowo. Firma Nero AG idzie wyraźnie w stronę pakietu multimedialnego, chcąc w ten sposób rywalizować z nowym OS Microsoft, co uważam za bezsensowne. Bezsensem jest również narzucanie nam - użytkownikom konieczność zakupu w sprzedaży wiązanej czegoś, czego używać nie zamierzamy. Sam Bartek zauważa, iż będzie odinstalowywał niektóre aplikacje. Miałem nadzieję (Bartek sam to twierdził), iż wraz z nowym pakietem w zestawie znajdzie się bezpłatnie podręcznik jego autorstwa, a tu klapa... i nowe wydatki. Jestem przekonany, iż w ciągu kilku najbliższych miesięcy prym w aplikacji do "wypalania" przejmie inne narzędzie aniżeli Nero Burning ROM - a szkoda, ale skoro Nero AG samo sobie "krawat" wiąże, ja nie będę jej w tym przeszkadzał.

Aha. Słów kilka, co do zarzucanej Bartkowi autoreklamy. Uważam, że o czymś takim mowy być nie może, gdyż Bartek jako autor szeregu publikacji w dziedzinie informatyki, a także jako autor podręczników o nagrywaniu CD/DVD ma olbrzymią wiedzę i doświadczenie w tym przedmiocie i jego uwagi są wprost bezcenne, a przecież nie narzuca on chocby jednym słowem konieczności zakupu swoich podręczników, pozostawiając nam prawo swobodnego wyboru. Nieudaczników, którzy w życiu nic nie osiągnęli w tym kraju nie brakuje - szkoda jedynie, że i na to forum adres znaleźli, ale to chyba ich jedyne osiągnięcie, a Ty Bartku nie zachowuj się jak mały chłopczyk i uwag mizerot nie bierz do siebie. Facet - coś w życiu osiągnąłeś i to jest godne szacunku!!

Bartku. Podziękowałeś mi za miłe słowa, a ja poczułem się zażenowany, gdyż nie pisałem słów miłych, ale kilka słów, po prostu, prawdy. Chciałbym już ze swej strony zakończyć temat "autoreklamy", którą rzekomo uprawiasz. Czy osobom, które Ci to zarzucają nie przyszło na myśl, że jako autor podręczników do Nero mógłbyś napisać: "Wszystko znajdziecie w moich podręcznikach" i nie dzielić się z nami bezpłatnie (sic!) swoimi spostrzeżeniami, wiedzą, ale odesłać nas - nie, nie do diabła, ale do "sklepu". Jestem przekonany, że otwarta dyskusja nad pakietem Nero będzie owocowała w obu kierunkach, tj. my będziemy zgłaszali uwagi, swoje wątpliwości, zapytania, a Ty będziesz chcoćby częściowo je na forum rozwiązywał a resztę przenosił do swoich podręczników, które są przecież w stosunku do ceny, którą żąda Nero AG wprost znikome. Przeprosić Ciebie także chciałem Bartku za niesłuszny zarzut potawiony publicznie, iż nie dotrzymałeś słowa, że podręcznik będzie można zakupić wraz z samym programem. Szkoda, że Nero tak po macoszemu traktuje nasz rynek, a swoim zachowaniem zmusza nas poniekąd do szukania innych źródeł "nabywania" ich programów. Pamiętam, iż w rozmowie tel. i na gg solennie obiecałem Ci, iż w przypadku, kiedy wraz z pakietem Nero będę mógł nabyć Twój podręcznik, bez chwili namysłu wysupłam pieniądze na zakup tegoż programu, ale skoro Nero nie chce, to ja wcale nie mam zamiaru im się narzucać. Kolejna sprawa to fakt, że bardzo źle o Nero świadczy to, iż nie dostałeś do swych rąk wersji testowej ich produktu, a tak naprawdę dystrybutorem ich programu powinna być f-ma Cdrinfo.pl, a nie Alstor, gdyż taka współpraca pomiędzy producentem a krajowym dystrybutorem przynosiłaby dla wszystkich większe korzyści. Nie chcę się tutaj na ten temat rozpisywać, gdyż firma Nero AG nie zasługuje jednak na to, abym im podpowiadał jak mają przygotowywać i dystrybuować swoje programy, by osiągać większe korzyści materialne i w większym stopniu zwalczać piractwo, do którego swym zachowaniem wprost nas namawiają. 99% polskich użytkowników nie "kradnie " oprogramowania, bo jest złodziejami, ale czyni to tylko dlatego, iż systuacja ekonomiczna ich do tego zmusza. Rozgadałem (rozpisałem) się za co przepraszam, a Ciebie Bartku z osobna pozdrawiam ze słonecznej, aczkolwiek już mroźnej Jeleniej Góry.

Przekleiłem także swoje październikowe wypowiedzi - wybacz Bartku, ale naprawdę nie znajdziesz w nich nic, co by Ci miało ujmę przynosić i sądzę, że raczej Ty masz mi coś do zarzucenia a czynisz to w sposób niezwykle pokrętny wkładając w me pióro nigdy nienapisane słowa (parafraza powiedzenie innego, ale musisz przyznać, że ładna i z tego się cieszę, że potrafię słowem polskim co nieco operować, a jak będę miał coś Ci do zarzucenia, to z pewnością uczynię to w sposób jasny i przejrzysty i nie na forum cdrinfo). :P i już :-)

Brambus 04.02.2006 13:09

Bartku. Teraz Ty mnie zaskoczyłeś. Nigdy i nigdzie nie poddawałem krytyce Twojej osoby jak i tego co robisz, a wręcz przeciwnie - wznosiłem peany na Twoją cześć, bo jestem pełen uznania dla Twojej wręcz olbrzymiej wiedzy nie tylko w zakresie "wypalania". Byłeś i jesteś dla mnie w tej dziedzinie (informatyka) niekwestionowanym autorytetem, ale nie gniewaj się, że w jakiś sposób usiłuję Ciebie naprowadzić na pewne tory, gdyż to czytelnikiem ja jestem a Autorem Ty. Piszesz książki, Bartku, dla mnie i dla wielu, wielu innych i uważam, że wnikliwie powinieneś wsłuchiwać się we wszelkie nasze sugestie. Wyrażałem swój pogląd co do działań f-my Nero AG, a ostatnie dni dowodzą, iż miałem rację, co mnie w żadnym stopniu nie cieszy, bo chiałbym w końcu doczekać się od nich poszanowania i Ciebie, jak i niezliczonej rzeszy polskich użytkowników ich aplikacji - ze szczególnym uwzględnieniem BurningROM. Nie dość,że wesrsję 7 Nero otrzymałeś dopiero po tym gdy była ona już przez piratów wystawiona w sieci p2p, to na dodatek miała i ma ona w sobie wiele niedoróbek o czym świadczą choćby posty na tym serwerze. Będę nadal "naciskał" na Ciebie Bartku, abyś się dzielił z nami swoją wiedzą, opierając się także i na naszych uwagach, spostrzeżeniach - wszak to my jesteśmy odbiorcami i czytelnikami Twoich książek. Przyznałeś sam, że 7-mka nie jest najlepszym wytworem Nero AG i są aplikacje, które znacznie lepiej spełniają się w pewnych materiach. Uczyniłeś to także w książce dot. wersji 6, przeto nie mnie wiń za to, że producent (tu Nero AG) w dość cudaczny sposób postępuję. Na koniec - byłeś i będziesz dla mnie Guru, który jednak nazbyt cyzeluje swą wiedzę - czekał więc będę z cierpliwością na biblię Twego autorstwa, a jeżli moimi uwagami w jakiś sposób poczułeś się dotknięty (choć nie powinineś), to szczerze Cię przepraszam.

BD 04.02.2006 12:44

Cytat:

Napisany przez Brambus
Mam nadzieję, że forum dyskusyjne powstanie w końcu, bo nie wszystko - niestety - można znaleźć w książkach B. Danowskiego o nagrywaniu.

Nie wiem dlaczego pijesz do mnie. W sklepach sa jeszcze ksiazki innych autorow na temat Nero. Nikt nie zmusza Cie do kupowania akurat mojej ksiazki...

Pamietaj, ze ja pisze poradniki uczace obslugi a nie dokumentacje problemów ktore moga sie pojawic ale nie musza... od tego jest producent a nie ja.

Brambus 04.02.2006 11:45

Leszek00 - no to ja już głupi jestem - muszę przyznać. Ja w Nero bez problemów nagrywam CD Audio z CD Text, bo nie zawsze liczę na bazę z internetu. Swoją drogą szkoda, że na polskojęzycznej stronie Nero nie ma nadal możliwości wymianiania się doświadczeniami, a ja angielskiego nigdy się nie uczył (stare pokolenie). Mam nadzieję, że forum dyskusyjne powstanie w końcu, bo nie wszystko - niestety - można znaleźć w książkach B. Danowskiego o nagrywaniu. Poleceam Ci także zapoznanie się z programem Easy CD-DVD Extractor (wbrew nazwie program ten także świetnie wypala). Pozdrowionka ślę i zatapiam się w słuchanie 10cc - stare, dobre czasy...

Leszek00 04.02.2006 09:38

Sprawdziłem ten Burrrn - działa super, zapisuje cd text itd..
Myślę, że zamiast tracić nerwy na kombinowanie z nero lepiej nim nagrywać audio cd i poczekać aż panowie z ahead poprawią błąd.
Co do jv16pt to mam najnowszą wersję i po automatycznym czyszczeniu wywaliłem ręcznie wszystkie wpisy "nero" i "ahead" - nie dość że było tego mnóstwo to i tak u mnie nie pomogło.
pozdr.

loki7777 02.02.2006 16:12

ale tu chodzi tylko o ta jedna standardowa nero, a ty skad taki czerwony?

Brambus 02.02.2006 16:01

Jeżeli chodzi o wtyczki, to polecam zestaw Nero Mega Plugin Pack 1.0

Ten pakiet pluginów da Ci więcej niż wersja Enterprise Nero Burning Rom.

Używaj Nero jako nielimitowanego dekodera dla następujących mediów:

- zaawansowane kodowanie audio AAC/MP4 AudioCoding.com
- zaawansowane kodowanie audio AAC/MP4 PsyTEL
- bezstratna kompresja APE Monkey's Audio
- bezstratna kompresja ASF/WMA Microsoft Windows Media Audio 9
- bezstratna kompresja FLA (FLAC)
- bezstratna kompresja PAC (LPAC)
- MP3 Lame MPEG-1 Layer-3
- MPC MusePack
- bezstratna kompresja OFR OptimFROG
- RM/RA RealNetworks RealMedia/RealAudio
- skrócona bezstratna kompresja SHN SoftSound
- otwarte źródło kompresji dla mowy SPX (Speex)
- WV WavPack Hybrid Lossless Compression
- koder/dekoder MP3pro
- SVCD MPEG-2
- DVD MPEG-2

Dla Nero 5 wypakuj plugin do "Program Files\Ahead\Shared\AudioPlugins"
Dla Nero 6 wypakuj plugin do "Program Files\Common Files\Ahead\AudioPlugins"

LICENCJA: Freeware

loki7777 02.02.2006 15:02

Blad lezy we wtyczce mp3pro.dll wystarczy miec ja ze starszej wersji nero i bedzie ok. Info za cdfreaks.com

Brambus 02.02.2006 14:31

Leszek00 - jv 16 Power Tools w najnowszym końcowym wydaniu (311) czyści znakomicie pozostałości po Nero 7 jak i innych programach, ale należy odpowiednio go użyć. Co do Nero wersji 6, to właśnie ukazała się najnowsza jego wersja, tj. Nero 6.6.1.4 oraz polskojęzyczna nakładka na niego :)

Leszek00 02.02.2006 12:37

Cytat:

Napisany przez neoeinz
probowales tym

Dzięki zaraz sprawdzę.
pozdr.

neoeinz 02.02.2006 12:22

Cytat:

Napisany przez sacd
Do wypalania AudioCD polecam darmowy program Burrrn.

probowales tym

Leszek00 02.02.2006 12:13

Witam wszystkich.
Mam ten sam problem, nie pomogło odinstalowanie nero 7 i zainstalowanie nero 6.
Wyczyściłem rejestr jv16pt oraz ręcznie i dalej nic.
W związku z tym żeby nie tworzyć nowego tematu mam jedno pytanie : jakim alternatywnym programem nagrywać audio cd, żeby obsługiwało cd text ?
Próbowałem cheetah dvd burner, ultra mp3 to cd burner, smart dvd cd burner i nic.
pozdr.

kula98 28.01.2006 17:14

problem z Nero 7 z mp3 do Audio

Witam.

Te podmienianie pliku mp3Pro.dll w audioplugins na wersje 2.0.4.7 nic niedaje niewiem co za bzdury piszecie widzialem to juz na innym forum sprawdzalem i niedziala!!! Niewiem dlaczego akurat mp3pro.dll jak moim zdaniem problem jak juz to tkwi we wtyczce (pliku) Wav.dll
Nawet odinstalowanie Nero 7 (mam wersje 7.0.1.4) i zainstalowanie Nero 6 nic niedaje bo jakies smieci zostaja w rejestrze trzeba wyczyscic rejestr i zainstalowac nero 6 i jest ok.
I prosze niepisac tez ze problem tkwi w zaszybkim wypalaniu itp.
Problem jest przy konwersji z mp3 na Wave łatwo sprawdzic np.
piosenke ktorą nagraliście na płyte i są trzaski wystarczy jeszcze raz przerobić w zakładce "dodatki" , "kodowanie plików" przerobić utwór mp3 na waw i potem odsłuchać np. w WinAmpie i będą trzaski w utworze w tym samym miejscu co np. nagraliśmy wcześniej na płyte.
Co dziwne niezamykając okna z kodowaniem plików wystarczy dać "RESETUJ STAN" i dać START jeszcze raz ten sam utwór i co ciekawe jest wtedy ok. Dziwne.
Tak że proponuje wyczyścić rejestr z nero i ahead i usunac katalogi jak jeszcze jakies zostana i zaintalowac Nero 6. To napewno działa a NIE JAKIEŚ PODMIENIANIE PLIKU mp3Pro.dll !!!

Pozdrawiam Łukasz

sacd 18.12.2005 15:49

Do wypalania AudioCD polecam darmowy program Burrrn.

Maciej 18.12.2005 15:42

Cytat:

Napisany przez AKI
Dzięki!!

PS. Do neoeinz i Macieja. Problemy należy rozwiązywać a nie omijać.

niech tym zajmują się programiści z Ahead.

...płyty audio powinno się wypalać z .wav`ów ...a będzie dobrze.

neoeinz 18.12.2005 15:37

Cytat:

Napisany przez sacd
Co do 2s. przerw między utworami nie idzie ich usunąć jedynie w aplikacji NeroExpress
Natomiast można to zrobić bez problemu w NeroBurning w zakładce Audio istnieje opcja: "bez przerw między sciezkami''

Tak to wiem tutaj jedynie rozchodzi sie problem w szczegolnosci o rwanie piosenek podczas sluchania, nie do wytrzymania:)

AKI 18.12.2005 14:42

Dzięki!!

PS. Do neoeinz i Macieja. Problemy należy rozwiązywać a nie omijać.

sacd 18.12.2005 14:34

Witam. Aby naprawić problem z "rwaniem utworów" przy konwersji mp3 do AudioCD w
Nero7, należy zainstalować Nero6 otworzyc folder Program Files/Common Files
Ahead/Audio Plugins.Następnie należy skopiować AudioPlugin mp3PRO.dll
(w Nero 6.6.0.18 jest on w wersji 2.0.4.7).Plugin ten należy wkleić w to
samo miejsce w programie nero7 zastempując tym samym oryginaly dll. Co do 2s. przerw między utworami nie idzie ich usunąć jedynie w aplikacji NeroExpress
Natomiast można to zrobić bez problemu w NeroBurning w zakładce Audio istnieje opcja: "bez przerw między sciezkami''

AKI 18.12.2005 14:24

Nero7 to nie tylko Nero Burning ROM ale i pozostałe aplikacje, np: Nero WaveEditor (wielo kanalowy), Nero Vision, NeroDigital, itd....

Maciej 18.12.2005 14:16

Cytat:

Napisany przez neoeinz
proste, trzeba siedziec na nero6...ja tak zrobilem i zero problemow

popieram :piwo:

neoeinz 18.12.2005 13:57

proste, trzeba siedziec na nero6...ja tak zrobilem i zero problemow

AKI 18.12.2005 13:45

W wer.7.0.1.2 nadal rwie utwory ale nie ma zadnego problemu z przerwami miedzy scieszkami.
Co do rwania nagran moze to problem z AudioPlugins do Nero. Wydaje mi sie ze wystepuje tylko przy tworzeniu plyt audio z mp3.

Arkadio Morales 16.12.2005 10:32

W wer.7.0.1.4 jest ten sam problem - nadal rwie utwory i nie można usunąc przerw między utworami - zawsze przestawia na 2 sek.

Brambus 05.11.2005 18:08

@ynsiwy
To coś dziwnego, gdyż ja wypaliłem 2 płyty audio i poszło bardzo dobrze - bez dwusekundowych przerw - to rzeczywiście dziwne, że Ci się nie udaje.

ynsiwy 05.11.2005 15:11

Jezeli chodzi o Nero 7.0.1.2 w porownaniu, do pierwszej która sie ukazała, poprawiono zapis plyt CD Audio, przynajmniej u mnie nic juz nie przerywa w trakcie odtwarzania, jak bylo wczesniej. Jedyne co dalej mnie drazni to to, ze nie moge ustawic zerowych odstepow pomiedzy utworami, poniewaz program sam przestawia na 2 sekundy.....

auroxick 02.11.2005 10:48

No troche nie ten watek ale mysle ze nie ma co zakladac nowego tematu, moze ktos wie.
model to: Ronin P807 trzeba wejsc w produkty i tam bedzie. Jest tam link do instrukcji jak przeprowadzic aktualizacje, ale nie dziala.
Prosze o podpowiedz jak to zrobic. Bede wdzieczny.

mensir67pl 02.11.2005 09:05

Cytat:

Napisany przez auroxick
Ściągnąłem bios do odtwarzacza dvd, jak go zaktualizowac?

Jaki model DVD i troche nie ten watek ;)

auroxick 02.11.2005 09:03

Cytat:

Napisany przez BD
Musisz pamietac, ze wiele odtwarzaczy dostepnych na rynku ma problem z odczytem JPEG DVD i MP3 DVD a dobrze radzi sobie z tymi samymi kompilacjami w wydaniu CD.

Moj stacjonarny Panasonic (roczny model) nie czyta wcale MP3 DVD i JPEG DVD. Ogolnie po wsadzeniu plyty DVD do napedu szuka wylacznie nosnika wideo a w przypadku kazdej innej plyty zwraca blad.

Byc moze problem lezy w Twoim sprzecie. Moze mozna w nim uaktualnic firmware a moze ma jakas wade. Sprawdz w dokumentacji czy producent cos pisze o mozliwosci odczytu MP3 DVD. Jezeli nie to byc moze naped nie wspiera oficjalnie takiej mozliwosci.

Ściągnąłem bios do odtwarzacza dvd, jak go zaktualizowac?

Maciej 01.11.2005 20:56

http://www.nero.com/nero7/eng/nero7-up.php

evangelion69 01.11.2005 16:21

Moje Nero 7.0.0.0 działa normalnie, wszystko jest ok z audio cd. Oczywiście ze sklepiku p2p :niepow:

BD 01.11.2005 14:47

Cytat:

Napisany przez auroxick
Nagrywam z najmniejszymi predkosciami, gdy nagram na zwyklej cd to w odtwarzaczu normalnie wszystko dziala a na plycie dvd nie.
Sprawdze to najnowsze nero moze bedzie dobrze, a jak nie to uzyje droppixa jak juz wczesniej pisalem.

Musisz pamietac, ze wiele odtwarzaczy dostepnych na rynku ma problem z odczytem JPEG DVD i MP3 DVD a dobrze radzi sobie z tymi samymi kompilacjami w wydaniu CD.

Moj stacjonarny Panasonic (roczny model) nie czyta wcale MP3 DVD i JPEG DVD. Ogolnie po wsadzeniu plyty DVD do napedu szuka wylacznie nosnika wideo a w przypadku kazdej innej plyty zwraca blad.

Byc moze problem lezy w Twoim sprzecie. Moze mozna w nim uaktualnic firmware a moze ma jakas wade. Sprawdz w dokumentacji czy producent cos pisze o mozliwosci odczytu MP3 DVD. Jezeli nie to byc moze naped nie wspiera oficjalnie takiej mozliwosci.

auroxick 01.11.2005 14:21

Cytat:

Napisany przez BD
W tym przypadku zapis odbywa sie tak samo jak dla danych. W zwiazku z tym jezeli Nero cos kaszani to powinno uszkadzac kazdy rodzaj plyty - z danymi, wideo, mixed mode cd, etc.

Wydaje mi sie, ze problem w tym wypadku lezy w czyms innym. Moze za szybko nagrywasz albo stacjonarny sprzet nie radzi sobie ze wszystkimi rodzajami mp3. Sprawdz rozne nosniki i dla testu nagraj z roznymi szybkosciami. Najlepiej bazuj tylko na tych plikach mp3, ktore czyta stacjonarny sprzet (ten sam folder nagraj wiele razy pod roznymi nazwami).

Nagrywam z najmniejszymi predkosciami, gdy nagram na zwyklej cd to w odtwarzaczu normalnie wszystko dziala a na plycie dvd nie.
Sprawdze to najnowsze nero moze bedzie dobrze, a jak nie to uzyje droppixa jak juz wczesniej pisalem.
Dziekuje za odpowiedź.

PIOTR34 01.11.2005 13:18

Jest już polska wersja do pobrania --> 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

georg 01.11.2005 02:04

Jak nagrywa nowa wersja nero zobaczę jutro, ale coby nie mówić to w tej wersji dostępne są w końcu ikony w menu!!! :haha: :haha: :haha:

bzyk 31.10.2005 22:02

yt = yahoo toolbar

superfly86 31.10.2005 20:52

poczekam pare dni az bedzie oficjalna i popolsku ;p

BD 31.10.2005 20:28

Cytat:

Napisany przez superfly86
http://www.amnezja.org/modules.php?n...ticle&sid=7855

wyprobujcie najnowsza wersje trial Nero Burning Rom 7.0.1.2

A to ciekawostka. Na www.nero.com nie ma slowa o tej wersji. Natomiast na ftp sa pliki do pobrania. W tej chwili sa paczki:

Angielska
Niemiecka
Francuska

Tylko nie wiem czy sie roznia pliki:

File: Nero-7.0.1.2_eng.exe (102 MB)
File: Nero-7.0.1.2_eng_yt.exe (103 MB)

Ktos ma jakis pomysl?

superfly86 31.10.2005 20:12

http://www.amnezja.org/modules.php?n...ticle&sid=7855

wyprobujcie najnowsza wersje trial Nero Burning Rom 7.0.1.2

BD 31.10.2005 20:07

Cytat:

Napisany przez auroxick
Ja mam podobny problem na Lite-On DVDRW SOHW-1693S.
Otoz gdy nagrywam mp3 na plytce dvd, jest tam pare folderow i jak odtwarzam w stacjonarnym odtwarzaczu dvd to wiekszosc folderow "przeskakuje" - mp3 przejdzie w folderze i nastepny folder az napotka na "dobry folder" i zacznie odtwarzac. Nagrywalem na kilku plytkach, w trybie DAO w trybie 1 i ciagle to samo.

W tym przypadku zapis odbywa sie tak samo jak dla danych. W zwiazku z tym jezeli Nero cos kaszani to powinno uszkadzac kazdy rodzaj plyty - z danymi, wideo, mixed mode cd, etc.

Wydaje mi sie, ze problem w tym wypadku lezy w czyms innym. Moze za szybko nagrywasz albo stacjonarny sprzet nie radzi sobie ze wszystkimi rodzajami mp3. Sprawdz rozne nosniki i dla testu nagraj z roznymi szybkosciami. Najlepiej bazuj tylko na tych plikach mp3, ktore czyta stacjonarny sprzet (ten sam folder nagraj wiele razy pod roznymi nazwami).

auroxick 31.10.2005 19:53

Ja mam podobny problem na Lite-On DVDRW SOHW-1693S.
Otoz gdy nagrywam mp3 na plytce dvd, jest tam pare folderow i jak odtwarzam w stacjonarnym odtwarzaczu dvd to wiekszosc folderow "przeskakuje" - mp3 przejdzie w folderze i nastepny folder az napotka na "dobry folder" i zacznie odtwarzac. Nagrywalem na kilku plytkach, w trybie DAO w trybie 1 i ciagle to samo.
Ktos moze wie o co chodzi?
Trzeba bedzie sprobowac nagrac kompilke na Droppixie.

mc5 31.10.2005 00:12

U mnie to samo, Lite-on 1673 7nero mam legalne i trzska mi na płytkach (próbowałem już róznych nosników) a na wersji 6.6.x.x nagrywa idealnie.

joujoujou 25.10.2005 19:50

Kolejny przykład, by nie "kupować" w sklepie emule itp. ;)

Kto wie, czy Ahead specjalnie nie wypuścił "bugowatej" wersji by zachęcić jednak do kupna gdzie indziej. :idea:

BD 25.10.2005 15:00

Cytat:

Napisany przez Franek.D
Ludziska nie instalujcie NERO 7 przynajmniej narazie.Narka

A chyba troche przesadzasz. To, ze u Ciebie cos nie dziala nie znaczy, ze inni maja nie instalowac. Ja uzywam programu od wielu dni (dostalem paczke od Nero AG na wiele dni przed oficjalna premiera) i nie mam najmniejszych problemow. Program dziala na 2 komputerach i od chwili instalacji siedze po kilka godzin dziennie nad pakietem (zrobilem juz jedna ksiazka i koncze druga) i w zwiazku z tym nagralem kilkanscie roznych plyt w roznych wydaniach i nie mialem najmniejszych problemow z pakietem - nic sie nie spowalnia.

Franek.D 25.10.2005 14:42

Nie tylko chrzani audio,u mnie tak spowalniał nagrywanie że prędkości były 1 lub 2 przy nagrywaniu 1GB na TDK DVD+R i trwało to 16min. wróciłem do nero 6 iwszystko wróciło do normy ,ta sama płyta 2GB i czas nicałe 5min.Nie wspomnę że o robieniu czegokolwiek na kompie nie było mowy.Ludziska nie instalujcie NERO 7 przynajmniej narazie.Narka

neoeinz 24.10.2005 18:17

moze tu tkwi jakis problem w mp3, moze nero zabezpiecza jakos nagranie poprawnie mp3 :P

Brambus 24.10.2005 15:54

Skorzystałem z nowego Nero 7 Premium (Burning Express) i przy nagrywaniu płytki CD Audio z plików ape nie odnotowałem jakichkolwiek trzasków, czy też innych akustycznych "sensacji" - płytka wypaliła się dobrze i właśnie śmiga w wieży audio przyjemna muzyczka (Astrud Gilberto), tak więc Chińczyku szukaj przyczyny gdzie indziej, a o efektach swych poszukiwań nie zapomnij nas powiadomić ;-) Aha, skorzystałem póki co z pirata Nero i idę teraz do kąta poklęczeć za karę na grochu.

PIOTR34 24.10.2005 00:00

@Bartez napisał --> TU jaka jest różnica odnośnie wersji 6( między Ultra a Enterprise), być może z Nero 7 jest podobnie.

BD 23.10.2005 23:41

Od jakiegos czasu uzywam Nero 7 Premium (oczywiscie legalnego) i nagralem kilka plyt audio i jak do tej pory nie slyszalem jakis przerw o ktorych tutaj piszecie.

Moze ktos uscisli przy jakich plytach pojawiaja sie doklanie te problemy. Interesuja mnie nastepujace rzeczy:

- w jakim trybie realizowany jest zapis; DAO, TAO,
- czy uzywacie jakis filtrow np. normalizacji,
- z jakimi szybkosciami ralizowany jest zapis,

PS
Czy ktos moze mi wyjasnic czym rozni sie wersja Nero 7 Premium od Nero 7 Ultra Edition. Z tego co udalo mi sie wyszperac to jedyna widoczna roznica dotyczy tego, ze wersja Ultra ma dodatkowo program Nero PhotoShow Express. Tak na marginesie program mozna bezplatnie pobrac ze strony Nero.

Ciekawostka jest rowniez to, ze na stronie www.nero.com nie ma slowa o tej drugiej wersji. Natomiast mozna ja znalezc za pomoca googla.

Piterniel 23.10.2005 23:07

My mówimy tutaj o wersji nieoficjalniej :)
Więc kupić będziesz mógł sobie bez problemu :D

Brambus 23.10.2005 23:02

O cholera... no więc nie kupię sobie Nero 7 - dzięki za uwagi, a swoją drogą miałem rację pisząc, że Nero AG kosztem dobrego wypalacza poszła w media... no i po co??? :-(

adbok 23.10.2005 20:17

kurde ta mam podobnie:( instalowalem nawet wersje 6 ale tam to samo:( myslalem ze mam tasme walnieta:( zainstalowalem sobie ASPI i juz jest lepiej:) ale nie tak jak w nero6:(

zorg 23.10.2005 18:56

do dupy to nero

tief 23.10.2005 16:24

To samo jest w Nero 7 Ultra Edition (wersja 2 płytowa)

neoeinz 23.10.2005 12:44

a jeszcze jedno pytanko, w jakich wersjach wam ten blad wystepuje ja mam nero 7 premium....

Chińczyk 23.10.2005 11:51

Cytat:

Napisany przez ed hunter
jak te audio są z mp3 to zassać darmowego Burrrna i po problemie - działa lepiej niż Nero, nie robi przerw ani trzasków pomiędzy utworami (koncerty)

Nie są z mp3, tylko z normalych płyt, a przerwy nie są pomiędzy utworami lecz wszędzie, tak jakby płyta była porysowana i przeskakiwała. Dla pewności odłączyłem drugi dysk i napęd, myślałem że może jakies konflikty, przeinstalowałem XP, próbowałem z SP1, potem z SP2 i dalej to samo. Poza tym zauważyłem, że nero 7 bardziej zamula kompa. Nie polecam instalować (przynajmniej do wyjaśnienia sprawy).

ed hunter 23.10.2005 11:41

jak te audio są z mp3 to zassać darmowego Burrrna i po problemie - działa lepiej niż Nero, nie robi przerw ani trzasków pomiędzy utworami (koncerty)

Chińczyk 23.10.2005 11:33

Cytat:

Napisany przez georg
w tygodniu będę u znajomego w firmie, ma orginalną 7 więc nagram jakieś audio w celu sprawdzenia.
Czy te przerwy są na każdym utworze, czy tylko losowo co któryś?

Na każdym, obcina tez minimalnie początki utworów

namor62 23.10.2005 01:59

to nie wina klucza...

mam kopię z oryginalnego nero 7 i przy wypalaniu audio robi takie same numery, ta siódemka puki co to niewypał... wróciłem do wersji 6.6.0.16 i nie narzekam.

georg 23.10.2005 01:13

Cytat:

Napisany przez neoeinz
czyli czekamy na jakas konkretna odp. czemu nero7 zle nagrywa audio-cd :/ powrot do 6

w tygodniu będę u znajomego w firmie, ma orginalną 7 więc nagram jakieś audio w celu sprawdzenia.
Czy te przerwy są na każdym utworze, czy tylko losowo co któryś?

neoeinz 23.10.2005 01:09

czyli czekamy na jakas konkretna odp. czemu nero7 zle nagrywa audio-cd :/ powrot do 6

PIOTR34 23.10.2005 00:29

Cytat:

Napisany przez georg
szczęśliwiec! ja niestety nie mam tyle czasu(czasem chęci), aby 2x nagrywać to samo, ale na szczęście jakoś udaje mi się nie popsuć płyt... :)

5 minut w tą czy w tamtą mnie nie zbawi, ale za to 100% pewności, wracając do tematu, to chyba każda płyta jest nagrywana z błędami, grunt to żeby nie było ich za dużo :szczerb:

tief 23.10.2005 00:22

Mam to samo. Wracam do 6

georg 23.10.2005 00:22

Cytat:

Napisany przez PIOTR34
Ja zawsze nagrywam najpierw na rw i sprawdzam czy wszystko OK szkoda płyt ;)

szczęśliwiec! ja niestety nie mam tyle czasu(czasem chęci), aby 2x nagrywać to samo, ale na szczęście jakoś udaje mi się nie popsuć płyt... :)

PIOTR34 23.10.2005 00:10

Ja zawsze nagrywam najpierw na rw i sprawdzam czy wszystko OK szkoda płyt ;)

joujoujou 22.10.2005 22:51

Cytat:

Napisany przez neoeinz
[...] chyba trzeba do 6 wrocic :)

Nie chyba, tylko na pewno, dobrego się nie naprawia. :idea:

georg 22.10.2005 22:50

Cytat:

Napisany przez Chińczyk
"kopia bezpieczeństwa" z legala, nie pamiętam numer klucza.

Ciekawe.... kilka dni po premierze, a wszyscy mają legalną kopię.... :niepow:
Ja bym stawiał jednak, że to wersja beta ze sklepiku p2p.... :)

neoeinz 22.10.2005 22:42

witam juz pisalem w jakims poscie o nero, mam ten sam problem jak nagram audio to tez mi chaczy muzyczke, juz mnie trafia bo 3 plyta i to samo......chyba trzeba do 6 wrocic :)

Chińczyk 22.10.2005 09:20

"kopia bezpieczeństwa" z legala, nie pamiętam numer klucza.

mensir67pl 22.10.2005 09:17

Cytat:

Napisany przez Chińczyk
Zainstalowałem Nero 7 i oznajmiam, że nie ma szans poprawnie nagrać Audio CD! Nagrywam na NEC DVD RW ND-3540A oraz LG CD-RW GCE-8523B. Ścieżki dźwiękowe zrzuciłem na dysk EAC-iem i słuchałem przed nagraniem - wszystko ok. Wypałiłem na Verbatimie, Dysan Black, Esperanza i 2 TDK RW. Weryfikacja kompilacji w Nero - ok. Ale wszędzie słychać krótkie przerwy w środku utworów, nie da rady tego słuchać. Na Nero 6 nie miałem żadnych problemów i właśnie do niego powracam z instalacją. Odradzam Wam na razie to nowe Nero 7, jeszcze trzeba nad nim popracować.

A jak ver. legal ? moze kluczyk tak ciekawie dziala ? :idea:

Chińczyk 22.10.2005 09:12

UWAGA - Nero 7! Audio CD nagrywa z błędami!!!

Zainstalowałem Nero 7 i oznajmiam, że nie ma szans poprawnie nagrać Audio CD! Nagrywam na NEC DVD RW ND-3540A oraz LG CD-RW GCE-8523B. Ścieżki dźwiękowe zrzuciłem na dysk EAC-iem i słuchałem przed nagraniem - wszystko ok. Wypałiłem na Verbatimie, Dysan Black, Esperanza i 2 TDK RW. Weryfikacja kompilacji w Nero - ok. Ale wszędzie słychać krótkie przerwy w środku utworów, nie da rady tego słuchać. Na Nero 6 nie miałem żadnych problemów i właśnie do niego powracam z instalacją. Odradzam Wam na razie to nowe Nero 7, jeszcze trzeba nad nim popracować.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:37.