![]() |
Riddick EFBB-problem przy uruchamianiu
Mam juz ww. gre ale gdy probuja uruchomic wyskakuje mi okienko:
http://img412.imageshack.us/img412/1915/blad9el.png prosze o pomoc juz znalazlem podobny temat ale nikt nie udzielil odpowiedz... :( |
Juz zainstalowalem nowe sterowniki do karty, nowego directa i dalej nie chodzi...
Ale przeczytalem ze trzeba zainstalowac jakiegos service packa tylko nie wiem skad go wziasc:( |
Cytat:
|
A czy z cukierkiem czy bez?:)takie podstawowe pytanie, moim skromnym zdaniem sp2 nic nie da, sciagnij latke do gry i hyhyhy w nowszej wersji i powinno byc ok
|
zainstaluj patcha 1.1 i zobacz.
|
Cytat:
|
kurde... probuje zainstalowac patcha ale... przy aktualizacji SbzEngine.exe program pokazuje ze nie znaleziono pliku! Co robic? bo wyglada na to jakby tego pliku nie bylo..
---EDiT--- chyba jednak warto zainstalowac SP2 a nawet jesli nie pomoze to zawsze mozna zainstalowac |
Jak nie ma tego pliku, to i sp3 CI ni pomoze:)Mam ripa na dvd odznacz podczas instalacji bonusowe rzeczy, chyba komentarze do gry, zainstaluj tylko podstawowa gre, ewentualnie zwroc gre do sklepu (chociaz gra jest fajna:)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
wersja piratów z karaibów(która nie dodaje się do listy dodaj/usuń)? ;) bo jeżeli tak to żaden patch nie zlokalizuje ci gry i...dziwne, że nie chodzi...mi chodzi na xpeku z sp2 i nienajnowszymi drajwami forceware, a taki komunikat miałem na xpeku bez service packa...ewentualnie jeżeli wrzuciłeś do gry...chmmm jak to by nazwać "polepszacz" to w tym momencie żaden patch nie znajdzie ci starbreezeengine.exe bo skądinąd wiem, że ten plik jest zamieniany przez chmm... "polepszacz"
chciałbym nadmienić, że to wszystko tylko teoria i nic ci nie sugeruję :) |
Dobrym pomyslem jest rowniez sprawdzenie czy ten plik w ogole istnieje po instalacji, bo moze to jakis trefny obraz.Jak istnieje to update i potem ten tego
|
jeżeli to jest riddick zakupiony w "sklepie" o nazwie MYTH lub inna centrala sprzedaży mebli biurowych i ripowania gier to nie zaktualizujesz jej niczym, nawet jakbyś zatańczył taniec deszczu z ostatnim mohikaninem...
:pirat: :mysz: |
Jeśli masz geforce`a zainstaluj sobie archiwalne stery 66.93 są na stronie nvidii. Mnie pomogło od ręki, a bałem się że z kartą coś nie tak (geforce 6600GT.
|
forceware 71.84.....i żadnych problemów z riddickiem i oczywiście service pack2...a "archiwalne" stery nie mają nic do gry, ja mam grafę gf4 ti 4600 i chodzi na tym co pisałem wczesciej
|
Mialem na mysli to ze sp2 nie pomogl bo byl po angilesku a wina mam po polsku :P. Juz sciagam polska wersje moze dzisiaj bedzie...
|
jeżeli masz nieoryginalną wersję windowsa to masz 99 procent szans, że po zainstalowaniu service packa 2 już nie odpalisz systemu......szukaj systemu z wbudowanym sp2
|
zainstaluj patch 1.1 (EU) albo spróbuj tego
|
Cytat:
hej newbie a czytałeś cały post?? bo ja odnosze wrażenie, że chyba nikt go w całości nie przeczytał...tak jak pisałem wcześniej, jeżeli masz grę ZRIPOWANĄ czyli przerobioną przez piratów to ŻADNEGO patcha nie zainstalujesz bo pliki są ZMODYFIKOWANE i to własnie te o które ci chodzi.....masz widocznie uszkodzony obraz(obraz?) płyty i...zakup sobie nowy egzemplarz w sklepie emule(np), ja mam i działa na xpeku z sp2 i ze starymi forceware i bez rzadnych udziwnień...miałem ten sam problem bex service packa.......koniec :podbite: |
Cytat:
Cytat:
|
riddick
kupilem wlasnie riddicka i przy instalacji wywala mi blad,moze sie ktos z tym juz spotkal jezeli tak prosze o pomoc
|
Cytat:
|
CRCCHECKFILE to jest wlasnie taki komunikat
|
Cytat:
|
Cytat:
|
przeciez ze to jest kopia, ripp dvd-9 na dvd-5.Posiadam identyczna wersje, odznacz przy instalacji director's cut, czy cos w tym stylu i zainstaluj tylko wersje podstawowa gry bez komentarzy. No a jak kupiles w sklepie, to idz ja reklamuj;)
|
Ilość załączników: 1
Ja też mam problem z uruchomieniem Riddicka, niestety nie mogę zainstalować patcha. Screena z komunikatem błędu załączam do postu.
Tak samo dzieje się i z patchem EU jak i EN. Giera jest ORYGINALNA kupiona w Empiku. Konfig sprzętowy : AMD ATHLON 64 3200+ / 2048 DDR2 / 2x ASUS GeForce 6600 GT 128 DDR SLI / MSI nForce4 SLI Platinium / Win XP SP2. Drugi problem dotyczy tego, że jak już uruchomiłem riddicka (ściągając plik .dll który poprawia błąd z OpenGL w kartach Nvidii. To maksymalną rozdzielczością jaka mogę ustawić jest 800x600 .. a tro chyba mało prawdopodobne żeby gra z 2005 roku nie obsługiwała wyższych rozdzielczości. ??? |
zrobi***322;am kopie(obraz) z orgina***322;u - niestety nie chodzi - czy jest na to rada??
PoZdRo |
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:55. |