![]() |
nagrywanie dvd +R ? -R ?
Witam, wlasnie jedzie do mnie nagrywara (zdecydowalem sie na liteona) i mam pytanko bo w temacie jestem laikiem, jak to wyglada w praktyce jak nagrywacie w formacie +R czy -R co lepsze i do czego, a jak jest z nagrywaniem RW czy + czy -, jakies rady dla poczatkujacego ?, nagrywacie nerem czy innym programikiem, dzieki za odpowiedz
|
Ja korzystam już od dłuższego czasu z płyt DVD +R Verbatim, mają nieco większą pojemność od -R, poza tym chyba są lepsze :) Zaś nagrywam w Shrinku (filmy) albo w Alcocholu (gry), Nero nie używam w zasadzie wogóle, chyba że chce wypalić zwykłe dane na płycie DVD, ale to mi sie jeszcze nie zdarzyło :D. Zaś co do RW to sam musisz sprawdzić które ci bardziej odpowiadają. Ja mam jedną +RW i -RW, tak na wszelki wypadek :)
|
plyty dvd+ i dvd- roznia sie struktura zapisu danych na plycie, + sa szybsze przy odczycie; nagrywam wylacznie na +, nagrywanie na - ma sens tylko wtedy, gdy chcesz np. nagrac film, ktory bedzie widziany przez starsze stacjonarne odtwarzacze dvd
|
praktycznie używam tylko NERO do nagrywania, płyty + .
|
a ja uzywam płyt + (Verbatim, TDK ostatnio Philips) a do nagrywania danych używam Nero, do kopiowania CDClone a jeśli chodzi o kopiowanie filmów to CloneDVD2. Jak widzisz - ilu uzytkowników tyle opinii, najlepiej sam potestuj i wybierz to co Ci najbardziej odpowiada :)
|
A ja używam DVD-R Verbatim i dla odmiany nie mam nero lecz DeepBurner (wersje free)
|
ja też nagrywam płyty DVD.
|
Cytat:
juz wiem dlaczego masz ponad cztery tysiace postow |
Ja DVD-RAM na lg :D
|
Cytat:
Jak to zazdrość z człowieka czasami wychodzić może ... || |
Cytat:
Ty juz do 6k dobijasz ;) :respect: |
Cytat:
Jak pięknie czasami można dobijać :> :D |
no ja tez za niedlugo bede mial okragly post :)
|
to wy tak na boczku sobie nabijacie :idea: to i ja może ;)
|
Cytat:
Jak przy komunikacie wieńczącym dobrze nagraną płytę :jupi: Ciekawe czy radośc jest większa przy dobrze nagranym "plusie" czy "minusie"? :idea: :czar: Cytat:
You're Welcome!:welcom: |
zawsze jak nagrywam "-" to .... - nie przecież ja "-" nie nagrywam.
Więc większa radość z "+" :D ps :piwo: |
ja mysle, ze cieszyc sie trzeba przy kazdej dobrze nagranej plytce, ale to juz nie ta sama radosc co kiedys, teraz przy tych wszystki technologiach gwarantujacych prawidlowy zapis errory mi sie nie zdarzaja, no moze raz na pol roku
|
ach! za dużo tego...
plusy, minusy... powinny być płyty DVD i już a tak problem ??? które wybrać, no które?... a największy czym się różnią :idea: no i ten znaczek RW na plusach :\ a i problem z kompleksem na temat trwałości niektórzy mają :wow: dla tych polecam zakup stacji dyskietek 5 i 1/4 :taktak: |
Cytat:
mi tez sie jeszcze nie zadrzylo na - nagrywac |
Cytat:
tylko problem z nosnikami 5,25, gdzie to mozna jeszcze dostac (nowe) :) no i drozsze pewnie od dvd heh no i jest setka :sluze: |
:wow: :ognie:
|
Cytat:
BTW - kiedy wylądujemy z tym tematem pod klapą w przytulnym śmietniku? :> |
jeszcze nie, tak ładnie mi licznik idzie:D
|
Cytat:
Może obstawimy KTO się podejmie tego wyzwania? :> || |
dlaczego nie można zgłosić własnego posta jako nieodpowiedni? :P
|
ja to chce mieć do jutra, zaraz uciekam i - tak po prostu nie można tego zamykać ;)
|
a ja nie muszę dzisiaj nigdzie jechać się okazało :D
|
no to pić już możesz :piwo:
|
Cytat:
(( |
zdrajco ?? to tu był założony jakiś pakt czy co i ja nic o tym nie wiedziałem...
|
jeli chodzi o płyty DVD to zaraz jadę do wypożyczalni po kilka filmów, tylko choroba w sobotę trzeba będzie oddać, ale i tak się opłaca. ;)
@VIZZARD - jeszcze nie zgłosiłem twojego posta jako nieodpowiedni, ale myślę o tym - http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...315#post219315 :jezyk: |
101 tez ladnie wyglada
|
Cytat:
|
Cytat:
ja juz wiem ;) pozyczy sie, sklonuje i jeszcze zarobi ;) |
Cytat:
To ten jest nieodpowiedni? ??? Co za stek bredni! :klnie: :mruga: Cytat:
Ale zanim ktoś się zainteresuje to może jeszcze do kilku k byśmy dobili A tak .... Śmietnisko i reprymendy :bicz: || |
:zespol: 103
|
:zespol: :gerda:
NeoFirhter - jeszcze jeden taki post jak ten wyzej i bedziesz mial problem. O innych nie wspominam, bo doskanale wiecie o co chodzi. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:40. |