Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Numer telefonu do jednego z użytkowników. (https://forum.cdrinfo.pl/f5/numer-telefonu-jednego-uzytkownikow-58097/)

Loczek 26.10.2005 09:52

Numer telefonu do jednego z użytkowników.

Witam.

Być może nikt nie ma aktualnego numeru telefonu do "Memorando", ale jeśliby ktoś posiadał numer do tej osoby byłbym bardzo wdzięczny za przesłanie mi go na priva.

Z góry serdecznie dziękuję.

Pozdrawiam.

Oktawian89 26.10.2005 12:25

w dziale Sprzedam, zamienie w kazdym ogloszeniu jest inny nr kom.... :> jak pisałem do tego Pana na gg to sie nie odzywał chodz za kazdym razem mial inny opis.. :|

Loczek 26.10.2005 13:51

Wystarczy tej dobroci.

Zacznę od tego, że dobiłem targu z "memorando". Koleś zgodził się kupić ode mnie dvd plextrora za 120 zł. Pokryłem koszty przesyłki. Razem zapłaciłem 14,40 zł za paczkę w tym koszty pobrania. Nie było to dla mnie dużo. Chciałem po prostu sprzedać szybko dvd bo zepsuł się mi dysk więc po co te dvd miało leżeć w szafie (mam już Toshibe, która działa bez problemu) i tylko się kurzyć.

17 październik 2005r.

Wysłałem paczkę. To była godzina 10 rano. Pani na poczcie powiedziała, że paczka powinna być jutro (18 paź.) w Szczecinie na 100 %. Jestem spokojny...

18 październik 2005r.

Piszę do "memorando":
"Memo dostałeś paczkę ? Jak dostaniesz to daj znać".

Za godzinę dostaję odpowiedź:
"o 19 odbiorę mzm robotę maluję dom a zostawili awizo bo byłem po farby troszkę 12 litrów akrylu fioletowego".

Cieszę się jak dziecko, że paczka dotarła cała. Myślę... w końcu będę mógł kupić sobie ten cholerny dysk. Czekam...

19 październik 2005r.

Ponawiam pytanie do "memorando":
Witam. Memo jak tam sprawy pocztowe ?:) Byłeś na poczcie ?

Po pewnym czasie dostaję odpowiedź":
"czekam na znajomka z samochodem jadę jadę za 20 minut. po za tym kawkę strzelić se muszę 14 spalem tylko godzinkę o 6 wstalem ach jakie piękne są polskie zimne poranki".

Zaczynam się zastanawiać. Koleś mówił wczoraj, że odbierze tego samego dnia. Czekam...

20 październik 2005r.

Piszę do "memorando":
Witam. Napisz czy odebrałeś paczkę i czy wysłałeś kasę ? Pozdrawiam.

Po pewnym czasie dostaję wiadomość od "memo...":
"czlowieku ona jest za pobraniem co mam za kasę wysyłać!!!! dałem babie na poczcie i tyle!!!!!! bez kasy jej nie wydawali"

Dziwi mnie to co można wysłać przez trzy dni. Koleś miał być na poczcie 18, 19 i 20 października. Ale pełny wiary czekam. Mija weekend. Wpadam do domu o 15, sprawdzam skrzynkę może listonosz zostawił awizo i kasa jest do odbioru na poczcie. Nic !

Wtorek, wpadam o 15 - Nic !

Dzień dzisiejszy. Korzystając z wolnego siadam i szukam telefonu do oddziału regionalnego poczty w Szczecinie. Po wykonaniu kilku telefonów (strefa międzymiastowa) udaje mi się dodzwonić do oddziału poczty który obsługuje ulicę "Kormoranów 5/6".

Tłumaczę uprzejmej Pani o co chodzi. Kiedy wysłałem, itd.
W końcu bardzo uprzejma Pani prosi mnie o podanie nazwiska, imienia i adresu osoby do której była adresowana paczka.

Ludzie i w tym momencie zbaraniałem. Babka mówi, że właśnie ma w rękach tą paczkę i wystawia właśnie drugie awizo !!!

To gdzie do ... był Pan Karol Adam Kepiński przez te wszystkie dni ?

PS. pani ze Szczecina powiedziała mi, że jeśli ten ktoś się nie zgłosi po paczkę to przesyłka zostanie odesłana do mnie 3 listopada.

Damianos L 26.10.2005 14:00

heh, ale kino....

czekamy na wyjasnienia Memorando :>

woitas 26.10.2005 14:04

ehh.
jesteś na tym forum już tyle czasu i nie wiesz, że nie do końca można wierzyć w to, co pisze memo :hmm:

temat No1
wypowiedź 1.
wypowiedź 2.

temat No2

kwiatek:
temat No3
wypowiedź 1.

więcej szukać mi się nie chciało.
z memo można pogadać, ale broń boże robić jakiekolwiek interesy.

Ormianin 26.10.2005 14:09

W sumie Loczka rozumiem, wiem jaka to desperacja jesli sie czeka... i jesli sie ludziom zaufa... nie rozumiem tylko dlaczego Loczek niczego nie wyniosl z... "forum"

Ale moze sie myle i sytuacja sie wyjasni

-Sid-The-Rat=> 26.10.2005 14:16

bo niektorzy na forum tak tego pana bronia, ze mozna sie zgubic. zamiast skonczyc problem raz na zawsze, to za kazdym razem znajduje sie zlota dusza gotowa bronic memcia wlasna piersia

i po co? ile razy mozna?

demek 26.10.2005 14:22

jak zalozylem temat o tym to po mnie pojechaliscie a teraz sami sobie w brode plucjcie!

Zetoxa 26.10.2005 14:27

... i jakiż piękny byłby świat, gdyby memo zrobił to, co zapowiedział :niepow: :bicz:

Wawelski 26.10.2005 14:31

Cytat:

Napisany przez woitas

Dzięki za przypomnienie. Znowu się ubawiłem ;)
Co mnie jeszcze uderzyło, to że w jednym temacie płakał, że jest taki samotny i nie ma rodziny a w drugim chwalił się, jak to fajnie mieć prawników w rodzinie ;)

Zamiast handlować powinien bajki pisać - ale dla dzieci, bo dorośli zbyt krytycznie anlizują i znajdują "nieścisłości" ;)

demek 26.10.2005 14:34

jestem w stanie kazdemu dac druga szanse bo kazdy popelnia bledy i taka szanse odemnie dostal zaoferowal ze za darmo odda karte wiec mowie czemu nie
dostal adres itp i odpowiedz na pm otrzymalem taka "nadane zwykła jsa też nieśpię na kasie liczy się gest"
no ale moze wkoncu dojdzie:) moze zaginelo po drodze na poczcie
no ale morze jest glebokie i szerokie

pawelblu 26.10.2005 15:48

Cytat:

Napisany przez demek
jak zalozylem temat o tym to po mnie pojechaliscie a teraz sami sobie w brode plucjcie!

Bo temat byl idiotyczny i dlatego zostales pojechany. Jaki jest memo kazdy widzi, ale Ty postanowiles napisac na ten temat oddzielna dyskusje.

Morris 26.10.2005 16:04

@Wawelski - mam jeszcze DESER dla Ciebie!

PS: Nie lekceważ potęgi mocy dziecięcej! :D

demek 26.10.2005 16:19

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Bo temat byl idiotyczny i dlatego zostales pojechany. Jaki jest memo kazdy widzi, ale Ty postanowiles napisac na ten temat oddzielna dyskusje.

no i wlasnie widac problem tej dyskusji bo moglo tego przypadku nie byc

Bartez 26.10.2005 16:23

Heh, ciekawe, jakby się skończyła transakcja memo z januszp. Nie mając jeszcze tej karty, ba, nawet nie mając potwierdzenia z tego co wiem, już sprzedawał swoją obecną kartę. Szczegóły w dziale Kupie/Sprzedam...

Na szczęście szybko zareagowałem i od wczoraj Creative Audigy 2 ZS jest u mnie, a nie niewiadomo gdzie :)

Szkoda, że niektórzy się nic nie nauczyli. Ciekaw jestem, jak zakończą się transakcje, w których memo sprzedaje kompa na części (mimo, że wcześniej chciał kupić wszystko, co się pojawiało w dziale Kupie/Sprzedam..) :hmm:

demek 26.10.2005 16:38

"Sprzedaję z jednej przyczyny mam ważny wyjazd , i laptop mi styknie.... pilne jak cholera mozliwy odbiór osobisty w Szczecinie, wysyłam kurierem , na wszystko są papiery i gwarancje, dzwonić na 0604720745, 24 per h pilne"

Loczek 26.10.2005 16:57

Dziękuję za numer. Dodzwoniłem się. Numer jest ok.

Powód nieodebrania paczki - żona. Gdzie był Pan Karol Adam Kępiński ? Kto pisał do mnie o tym, że już odebrał już paczkę z poczty ?

Śmieszna sytuacja. Wręcz groteskowa.

EDIT. Pan Karol obiecał ją odebrać jutro.

demek 26.10.2005 17:26

napisz jeszcze raz i powoli:)

siwy_mw 26.10.2005 18:13

Historia lubi sie powtarzać, a tak przy okazji to z tym panem odradzam wchodzenie w jakiekolwiek interesy,(testowane na własnej skórze) ściemniacz, krętacz i bajkopisarz oto moja opinia o ***8222;memorando***8221;

Loczek 26.10.2005 18:45

Wg. tego co mi powiedział.

Paczkę miała odebrać żona. Za każdym razem tj. 18, 19 i 20 paź. mówiła mu, że paczkę odebrała ! Ale kiedy powiedziałem mu o tym, że paczka jest dalej na poczcie to bardzo się ździwił. Czyżby żona nie była lojalna wobec męża ?

Zaczyna mnie śmieszyć ta cała sprawa. Mieszanie żon, sióstr, babć i dziadków...

Ciekawi mnie tylko kto mi zwróci kasę za wysyłkę jak paczka wróci do mnie z powrotem ?

epol 26.10.2005 20:11

Z tego co widze, to wiecej tu ludzi jest poszkodowanych przez memcia. Dobrze, ze omijalem interesy z tym panem :]

Na pocieszenie moge powiedziec, ze na forum sa ludzie, z ktorymi interesy to czysta przyjemnosc. Dla nich za to :piwo: sie nalezy.

andrzejj9 26.10.2005 20:50

W sprawę nie wnikam, ale jeśli chodzi o odbiór za pobraniem, to ja na pieniądze czekałem ponad dwa tygodnie. Tyle chyba ma poczta na dostarczenie pieniędzy i skwapliwie korzysta z tego prawa, żeby sobie trochę zarobić. Nieuczciwie co prawda, ale co tam...

demek 26.10.2005 20:58

Cytat:

Napisany przez Loczek
Wg. tego co mi powiedział.

Paczkę miała odebrać żona. Za każdym razem tj. 18, 19 i 20 paź. mówiła mu, że paczkę odebrała ! Ale kiedy powiedziałem mu o tym, że paczka jest dalej na poczcie to bardzo się ździwił. Czyżby żona nie była lojalna wobec męża ?

Zaczyna mnie śmieszyć ta cała sprawa. Mieszanie żon, sióstr, babć i dziadków...

Ciekawi mnie tylko kto mi zwróci kasę za wysyłkę jak paczka wróci do mnie z powrotem ?

czekaj czekaj - cywilny to on chyba bedzie dopiero mial, z tego co mowil to mieszka z panna, siedzial na kompie wiec pisal z domu - laska miala ciche dni i sie nie oddzywali ?
wiec czegos tu nie rozumiem a swoja droga ciekawe ile on lat tak naprawde 16 ?:)

Burak_PL 26.10.2005 21:06

kolega @memo przeważnie w każdym temacie pisał :) a tutaj sie do tera nie odezwał :) dziwne nie :)

Banana Coctail 26.10.2005 21:22

@all @memo szykuje wielki atak. To jest bardziej niz pewne :)

joujoujou 26.10.2005 21:24

Cytat:

Napisany przez Burak_PL
kolega @memo przeważnie w każdym temacie pisał :) a tutaj sie do tera nie odezwał :) dziwne nie :)

Tak. Obmyśla strategię. :niepow:

Morris 26.10.2005 22:44

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Tak. Obmyśla strategię. :niepow:

No... TUTAJ możemy nawet to obejrzeć. ^_^
Wiem, wiem... też się powstrzymuję od :rozwal: .
||

legion 26.10.2005 22:44

no normalnie czeski film moze memo znowusz jechal pociagiem i mu ukradli kase na paczke :haha:

Morris 26.10.2005 22:50

Cytat:

Napisany przez legion
no normalnie czeski film moze memo znowusz jechal pociagiem i mu ukradli kase na paczke :haha:

Ja tam obstawiam tym razem zielone ludki :rotfl:

PIOTR34 26.10.2005 23:12

Cytat:

Napisany przez epol
Na pocieszenie moge powiedziec, ze na forum sa ludzie, z ktorymi interesy to czysta przyjemnosc. Dla nich za to :piwo: sie nalezy.

Dokładnie, wyjołeś mi to z klawiatury :piwo: :piwo:

andy 26.10.2005 23:12

Nic dziwnego, że mu konto na Allegro zablokowali...

Burak_PL 26.10.2005 23:14

jeszcze nie wymyśłi? Memo odezwij sie :)

Jerry from hell 26.10.2005 23:17

Cicho bo was do sądu jeszcze pozwie :D:D:D:D

Ice 26.10.2005 23:19

Cytat:

Napisany przez Loczek

za wysylke ??? tak, ale nie wiem czy wiesz ze w obie strony !!!!

legion 26.10.2005 23:30

no jeszcze pksem wysle kase :haha:

demek 27.10.2005 00:11

uwaga na nowe konta bo pewnie new member bedzie jakis ciekawy :D

Ormianin 27.10.2005 07:37

Cytat:

Napisany przez Ice
za wysylke ??? tak, ale nie wiem czy wiesz ze w obie strony !!!!

przepadnie mu tylko pocztowa oplata manipulacyjna, czyli nadanie przesylki i to wszystko...

mensir67pl 27.10.2005 08:12

A ja myslam ze 1 raz w zyciu dostane cos za darmo ;) no wiem za darmo najlatwiej dostac w ryja :)

Ice 27.10.2005 08:33

Cytat:

Napisany przez Ormianin
przepadnie mu tylko pocztowa oplata manipulacyjna, czyli nadanie przesylki i to wszystko...

no pewnie masz racje, wiem ze napewno jakies jeszcze koszty dojda, ale co tam czekamy moze sprawa sie wyjasni.

Morris 27.10.2005 08:47

Cytat:

Napisany przez demek
uwaga na nowe konta bo pewnie new member bedzie jakis ciekawy :D

Przed Sidem i tak się nie ukryje - znowu go wytropi i :rozga:

||

Adalis 27.10.2005 08:48

co za koleś z tego "Memorando", masakra... ale dobrze wiedzieć że ktoś taki jest i trzeba na niego uważać jak się jeszcze wogóle pojawi na forum...

siwy_mw 27.10.2005 09:13

Jeżeli wysyłasz paczkę z miasta X do miasta Y w cenie 14,40zl, gdzie koszta dodatkowe zawarte w cenie, czyli pobranie i wplata na zwykły przekaz bankowy to prawie 8,00zl a reszta czyli około 6,50zl to opłata zasadnicza co daje razem około 14,40zl, wiec jak paczka wróci z powrotem z miasta Y do miasta X, to będziesz musiał dopłacić opłatę zasadnicza 6,50zl za odesłanie, poczta nie dolicza pozostałych opłat, nalicza tylko za opcje podstawową.
Dlatego ja unikam jak ognia wysyłania za pobraniem.

woitas 27.10.2005 09:35

więc co proponujesz?

Loczek 27.10.2005 09:49

Witam.

Nie piszmy dziwnych scenariuszy :)

Mam nadzieję, że Pan Karol odbierze paczkę. Byłbym zadowolony. Bardzo.

Jeśli natomiast paczka do mnie wróci, przepadnie mi 14,40. Niby żaden pieniądz ale... Jeśliby jeszcze poczta policzyła mi za wysyłkę ze Szczecina do mnie to będę "zły".

woitas 27.10.2005 09:51

to zawczasu idź do apteki po jakieś tabletki na uspokojenie, bo ręczę, że na pewno będziesz :D
chyba, że memcio będzie wstyd i w drodze wyjątku paczkę odbierze :hahaha:

demek 27.10.2005 11:38

ale od 24 od 3 w nocy go nie ma
pewnie czyta jako niezalogowany albo juz dziala z innego konta :)
a za pobraniem wysylam tylko jak ktos najwpierw na to wplaci pieniadze

siwy_mw 27.10.2005 14:42

Cytat:

Napisany przez Loczek
Witam.

Nie piszmy dziwnych scenariuszy :)

Mam nadzieję, że Pan Karol odbierze paczkę. Byłbym zadowolony. Bardzo.

Jeśli natomiast paczka do mnie wróci, przepadnie mi 14,40. Niby żaden pieniądz ale... Jeśliby jeszcze poczta policzyła mi za wysyłkę ze Szczecina do mnie to będę "zły".

Dziwne jak dziwne, jak dla mnie calkiem realne, a co naliczenia za zwrot to nalicza na 100% jak za zwykłą paczke ekonomiczna, wiec razem bedziesz mial ponad 20zl w plecy, o straconym czasie nie wspomne.
Kiedys sprzedawalem plyte z prockiem,w dziale kupie/sprzedam i oczywiscie nie kto inny jak Karolek byl nia mocno zainteresowany, po podaniu konta pieniadze oczywiscie wplacil, tylko ze do dzis one nie doszly :respect: 8 ) , wczesniej wyslalem mu paczke z kilkoma rocznikami KSwiata, za zaliczeniem, mial zaplacic tylko za koszty wysylki, ale paczka doszla do mnie zpowrotem.
Z notka ze nie ma takiego adresu, oczwiscie Karolek zaklinal sie ze adres jest jak najbardziejh poprawny, i nie wie w czym problem, stracilem wtedy na koszta wysylki ponad 20zl.
Dla mnie to ostatnia łajza, kanalia, oszust i hosztapler, nie warty nawet strzalu, mowie to oficjalnie, i moze mnie nawet za to pozwac do sadu, mam to gleboko w dupie ||

Wawelski 27.10.2005 14:42

Cytat:

Napisany przez Loczek
Paczkę miała odebrać żona.

Ciekawe, że w sygnaturce ma:
Cytat:

End and Beginning 12.11.2005 15.30 ZAMEK KSIĄŻĄT POMORSKICH SZCZECIN Ślub cywilny.............
Jeżeli ma kościelny - to nie może wziąć cywilnego (konkordat). Więc albo wielożeństwo, albo znowu ściemnia ;)

Air 27.10.2005 14:50

"Żona" to może jakaś ksywka jest ;)

Ormianin 27.10.2005 15:22

Cytat:

Napisany przez Wawelski
Jeżeli ma kościelny - to nie może wziąć cywilnego (konkordat). Więc albo wielożeństwo, albo znowu ściemnia ;)

Moze to rocznica?

Zreszta "delikatnie" pytalem go kiedys co znacza jego podpisy:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...6&page=5&pp=10

Zetoxa 27.10.2005 15:26

... ludzie, litości, a może memcio miał trudne dzieciństwo, piekło w przedszkolu, do szkoły pod górkę (niepotrzebne skreślić), może jeszcze terapia nie zakończona || :| :blee:

mgit 27.10.2005 15:34

Oj znowy się zaczyna z memo ... już raz miał banana to poco było odbanowywać ???

Morris 27.10.2005 15:36

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
... ludzie, litości, a może memcio miał trudne dzieciństwo, piekło w przedszkolu, do szkoły pod górkę (niepotrzebne skreślić), może jeszcze terapia nie zakończona || :| :blee:

Nic nie trzeba skreślać, ja bym jeszcze sporo dodał.

pawelblu 27.10.2005 16:57

Cytat:

Napisany przez Morris
Nic nie trzeba skreślać, ja bym jeszcze sporo dodał.

Spozniajacy sie okres :idea: - dobra Panowie temat konczmy, dopiero niech go autor odkopie jak bedzie jakas nowa okolicznosc w sprawie.

czero 27.10.2005 23:21

To jest po prostu kretactwo i robienie uzytkownikow w konia. Za to powinien byc ban. Tym bardziej ze to nie odosobniony przypadek i nie po raz pierwszy :|

demek 27.10.2005 23:28

dajmy mu jeszcze czas
moze odebral:)

woitas 27.10.2005 23:52

dam wam dobrą radę na przyszłość: zanim zaczniecie z kimś robić interesy, postarajcie się w miarę możliwości conieco o nim dowiedzieć.
jest wtedy szansa, że unikniecie niepotrzebnych kłopotów.

georg 28.10.2005 00:06

Szykuje się nam kolejny program z cyklu: Ktokolwiek widział, ktokolwiek wie... :niepow:

Morris 28.10.2005 07:49

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Spozniajacy sie okres :idea: -

To nie ja mam do tego narząd :> o Jedyny Sprawiedliwy wśród narodów Świata...

Dla mnie temat może wylądować nawet w śmietniku, ale pod warunkiem przyklejenia. Może już wtedy 2 x zastanowi się ktoś, zanim wpadnie na pomysł bronienia osoby, która już wiele razy dowiodła, że nie można jej pod żadnym pozorem brać na serio, a tym bardziej ufać.

Oktawian89 28.10.2005 08:41

To i ja sie dopisze do tematu....
z Miesiac temu było ogloszenie Pana Karola... ze zakupi linuxy... no wiec nasciagalem dogralem co nieco i wyslalem Mu wyszło tego 34 plytki DVD... ja w zamian tego mialem dostac kase... ale wybralem 50 czystych plytek DVD... do tej pory ich nie widze....
ponad to koles caly czas mnie zwodzil ze jutro wysle , jutro... itd. potem nie mialem neta przez pare tygodzni ale caly czas sie przypomnialem.... przestal sie juz odzywać na gg :> Do Pana karola : CZALY CZAS CZEKAM NA PLYTKI :> :| :D ale jak sadze sie nie doczekam...
mam nauczke na cale zeycie zebym wiecej nie robil z nim interesow...

andy 28.10.2005 09:21

Do oszukanych przez memo. Zbierzcie się i pojedźcie do niego. A potem....:boks::niepow:

Loczek 28.10.2005 09:24

:| i wszystko jasne.

legion 28.10.2005 10:19

ale przynajmniej jest ciekawie na forum jak memo cos zaczyna kombinowac moze to nie jest wesole dla kolegi @loleczka dla mnie jest smieszne :)

Oktawian89 28.10.2005 10:57

@Legion a mnie to nie smieszy bo stracilem na tym60 zł ;/ których juz raczej nie odzyskam... :|

Air 28.10.2005 11:27

Odzyskacie, ja czekałem 2 miechy na płyty i ciągle dostwałem informacje że dziadek chory, autobus się zdupił. W końcu wysłał + 2 DVD+R gratis :D

-Sid-The-Rat=> 28.10.2005 11:34

loczek - dziwie sie, ze zaufales memciowi, choc takich pewnie bylo i bedzie wiecej, bo to odruch bronic tego, po ktorym wszyscy jada

na twoim miejscu na poczcie poprosilbym o wycofanie paczki w momencie kiedy miales na to okazje, gadajac z pania na poczcie, bo sprawa, ze tak powiem 'nie rokuje'

a co do memcia jeszcze - epopeja z tym panem ciagnie sie juz 3 rok, za kazdym razem on sie szmaci i robi dziwne rzeczy i za kazdym razem znajduja sie jego obroncy. moze teraz sie odezwa ci obroncy, powiedza cos ciekawego.

koles dawno powinien byc stad wyrzucony na zbity ryjek, ale zawsze ktos go bronil i histerie robil. dla mnie memcio jest kims, kto swietnie sie bawi robiac z uzytkownikow tego forum idiotow. i jak narazie swietnie mu to idzie, o naiwnosci ludzka.

na przyszlosc nie robcie interesow z ludzmi, ktorzy sa grzeczni, tylko wtedy keidy czegos od was chca, a tak sie memcio tutaj zachowuje...

rycho 28.10.2005 11:48

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>

....a co do memcia jeszcze - epopeja z tym panem ciagnie sie juz 3 rok, za kazdym razem on sie szmaci i robi dziwne rzeczy i za kazdym razem znajduja sie jego obroncy. moze teraz sie odezwa ci obroncy, powiedza cos ciekawego....

He, he, he....:)
W tym temacie zawsze miałeś rację.
Memorando i interesy z nim są warte tyle, ile jestem skłonny wyrzucić w błoto.
Na dzień dzisiejszy to 2,90zł.
Jedno piwo.:D

Air 28.10.2005 11:52

Cytat:

Napisany przez rycho
Na dzień dzisiejszy to 2,90zł.
Jedno piwo.:D

Masz gest, drogie to piwko. :piwo:

rycho 28.10.2005 12:00

Cytat:

Napisany przez Air
Masz gest, drogie to piwko. :piwo:

W Krakowie było tańsze?
Jestem skłonny dać te pieniądze za obejrzenie na żywo "baby z brodą", pierzastych kogucików, baloników na patyku i naszego memcia.:)
:piwo:

demek 28.10.2005 12:04

Cytat:

Napisany przez -Sid-The-Rat=>
loczek - dziwie sie, ze zaufales memciowi, choc takich pewnie bylo i bedzie wiecej, bo to odruch bronic tego, po ktorym wszyscy jada

na twoim miejscu na poczcie poprosilbym o wycofanie paczki w momencie kiedy miales na to okazje, gadajac z pania na poczcie, bo sprawa, ze tak powiem 'nie rokuje'

a co do memcia jeszcze - epopeja z tym panem ciagnie sie juz 3 rok, za kazdym razem on sie szmaci i robi dziwne rzeczy i za kazdym razem znajduja sie jego obroncy. moze teraz sie odezwa ci obroncy, powiedza cos ciekawego.

koles dawno powinien byc stad wyrzucony na zbity ryjek, ale zawsze ktos go bronil i histerie robil. dla mnie memcio jest kims, kto swietnie sie bawi robiac z uzytkownikow tego forum idiotow. i jak narazie swietnie mu to idzie, o naiwnosci ludzka.

na przyszlosc nie robcie interesow z ludzmi, ktorzy sa grzeczni, tylko wtedy keidy czegos od was chca, a tak sie memcio tutaj zachowuje...

mozna to bylo zrobic kilka miesiecy temu jak ja zalozylem temat i byloby kilku oszukanych mniej
a teraz jest jak jest

Air 28.10.2005 12:31

Cytat:

Napisany przez rycho
W Krakowie było tańsze?
:piwo:

Nie było, ale to była żydowska dzielnica ;)

rycho 28.10.2005 12:38

Cytat:

Napisany przez Air
Nie było, ale to była żydowska dzielnica ;)

Jak 2,90 za piwo drogo to po ile benzyna u Was?
Może będzie mi się opłacało pojechać tankować do Zabrza.:)

Air 28.10.2005 12:42

Cytat:

Napisany przez rycho
Jak 2,90 za piwo drogo to po ile benzyna u Was?
Może będzie mi się opłacało pojechać tankować do Zabrza.:)

Leszek 2.25 w sklepie za rogiem, benzyna na schell'u 4.16 zł za 95

-edit-

Już nie musisz po płytach zasuwać. Dzisiaj otwarcie A4 :D :piwo:

rycho 28.10.2005 12:52

Cytat:

Napisany przez Air
Leszek 2.25 w sklepie za rogiem, benzyna na schell'u 4.16 zł za 95

-edit-

Już nie musisz po płytach zasuwać. Dzisiaj otwarcie A4 :D :piwo:

Jadę po benzynę.
Dziś tankowałem w Schellu za 4,29.
A ta autostrada za jakie pieniądze?
Podobała mi się obwodnica Śląska normalna drogą, ale drugi raz nie trafiłem na nią.
Zaliczyłem k....skie Katowice w godz. szczytu.
A sikać mi się chciało jak (same kropki).
Kto wpadł na taki pomysł, żeby 400 hipermarketów umieścić w jednym miejscu?
Nawet kilka pasów w jedną stronę nie daje rady.:)

Air 28.10.2005 12:56

Cytat:

Napisany przez rycho
Jadę po benzynę.
Dziś tankowałem w Schellu za 4,29.
A ta autostrada za jakie pieniądze?
Podobała mi się obwodnica Śląska normalna drogą, ale drugi raz nie trafiłem na nią.
Zaliczyłem k....skie Katowice w godz. szczytu.
A sikać mi się chciało jak (same kropki).
Kto wpadł na taki pomysł, żeby 400 hipermarketów umieścić w jednym miejscu?
Nawet kilka pasów w jedną stronę nie daje rady.:)

Jeszcze nie wiem ile będzie Highway kosztowała, dla mnie na śląsku jest za darmo :D

Stacji benzynowych i marketó mamy pod dostatkiem, gorzej wygląda sprawa na autostradzie, gdzie na odcinku 160 km nie ma ani jednej :( To samo tyczy się marketów - ale to pewnie do czasu.

W najbliższych miesiącach otwierają jeden z największych marketów w europie prawie w centrum Katowic - Sielesia Center. Fenomen na skale światową - będzie tam nawet kapliczka :)

rycho 28.10.2005 13:15

Cytat:

Napisany przez Air
..Fenomen na skale światową - będzie tam nawet kapliczka ...:)

Coś kiedyś mówiłeś o 2zł za elektroniczna świeczkę w kościele Mariackim.:)
To nie nowość.

Air 28.10.2005 13:16

Cytat:

Napisany przez rycho
Coś kiedyś mówiłeś o 2zł za elektroniczna świeczkę w kościele Mariackim.:)
To nie nowość.

Kościół kościołem, ale kapliczka w markecie jednak bardziej mi się podoba :)

rycho 28.10.2005 13:26

Cytat:

Napisany przez Air
Kościół kościołem, ale kapliczka w markecie jednak bardziej mi się podoba :)

Jak na statku.:)
Ślubów też udzielają?

georg 28.10.2005 13:55

Cytat:

Napisany przez rycho
Ślubów też udzielają?

Ciekawe jakie będą ceny? ||

Ormianin 28.10.2005 14:18

Cytat:

Napisany przez rycho
Ślubów też udzielają?

heh panowie na czata wyskoczcie bo temat glowny odplynie:)

Rycho ty jestes ze Szczecina wiec masz rzut beretem do Memo, mozesz dla Loczka podjechac i zapytac sie co go stresuje wobec poczty i jego przesylki?
:)

Loczek 28.10.2005 14:44

Cześć ... opowieści o niechcianej paczce.

Na ogół nie piszę o swoich sprawach publicznie, jednak to co się dzieje dotyczy wielu z Nas. Więc zaczynamy...

Zadzwoniłem wczoraj wieczorem do Pana Karola. Chciałem w końcu się dowiedzieć czy jest szansa na to, że paczka adresowana do niego w końcu znajdzie adresata.

Zapewnił mnie, że paczkę odebrał.

Ale wymknęło mu się z ust "Nawet gdyby paczka do Ciebie wróciła..." W tym momencie przerwałem. Spytałem się czy oby na pewno odebrał tą paczkę ?! Po raz drugi zapewnił mnie, że odebrał ! Zaraz była nagła zmiana tematu. Bo to Poczta, bo to szczeciński oddział poczty, a to nie widział awiza... itd.

Pan Karol wytłumaczył mi o co chodziło z Siwym. Cytuje: "Ja go chciałem po prostu sprawdzić".

Potem były inne tamaty. Próby ataku na moją osobę, tendencyjne pytania... Jeszcze trochę i wyszłoby, że to ja jestem winny razem z cała Pocztą Polską. W miedzyczasie postraszył mnie, że mógłby zrobić tak, że odebrałby paczkę w ostatni dzień...

Na tym rozmowa się zakończyła.

Wstałem rano, zjadłem sobie śniadanko i...

Wykręcam numer do zaprzyjaźnionej Pani naczelnik z oddziału nr. "Szczecin 27". Przedstawiam się, mówię krótko o co chodzi, a Pani mówi "chyba ma Pan problem" - paczka jest dalej u nas !

Panie Karolu Adamie Kępiński wiem, że Pan to czyta ! Już mi nie zależy na tej paczce ! Niech ona do mnie wróci !

woitas 28.10.2005 14:52

Cytat:

Napisany przez Ormianin
heh panowie na czata wyskoczcie bo temat glowny odplynie:)

Rycho ty jestes ze Szczecina wiec masz rzut beretem do Memo, mozesz dla Loczka podjechac i zapytac sie co go stresuje wobec poczty i jego przesylki?
:)

tylko nie zapomnij zabrać ze sobą pałki baseball'owej... :hahaha:

Air 28.10.2005 14:56

A może on na poczcie pracuje w jakimś oddziale, który mają zamknąć i sobie sam pracę nakręca, tak jak pamiętny strażak który podpalał lasy aby mieć co gasić :D

pawelblu 28.10.2005 16:49

Cytat:

Napisany przez demek
mozna to bylo zrobic kilka miesiecy temu jak ja zalozylem temat i byloby kilku oszukanych mniej
a teraz jest jak jest

Napewno byl to Twoj cel. Ku chwale ojczyzny.
Pamietam bardzo dobrze wpadles kiedys ni z tego ni z owego, to byl okres jak memo wrocil po raz kolejny i zachowywal sie w miare normalnie (jak na siebie), a Ty nagle zaczales mu wywlekac jakies stare sprawy (w ktorych robil z siebie durnia, ale nie oszukiwal materialnie) w oddzielnie zalozonym temacie. Takze nie rob z siebie teraz obroncy ucisnionych, bo tamten temat byl po prostu dennym obrazaniem memo i nie sluzyl napewno temu co ten temat w ktorym mamy jasno, rzeczowo przedstawiona realna sytuacje.

Jezeli chodzi o obrone memorando, to nie mam zamiaru go bronic, tylko glupota nie moze byc narzedziem do walki z glupota. Ja uwazam ze po takiej akcji (ktora jak widac sie powtorzyla) memo powinien bezwarunkowo i bezwzglednie poleciec. Sposob jest.

pepperman 28.10.2005 16:53

dziwie sie, ze mu ufaliscie. jego wypowiedzi i zachowanie byly delikatnie mowiac dziwne.
jak kogos oszukal to zgloscie to na policje, a nie pytlujecie.

demek 28.10.2005 18:29

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Napewno byl to Twoj cel. Ku chwale ojczyzny.
Pamietam bardzo dobrze wpadles kiedys ni z tego ni z owego, to byl okres jak memo wrocil po raz kolejny i zachowywal sie w miare normalnie (jak na siebie), a Ty nagle zaczales mu wywlekac jakies stare sprawy (w ktorych robil z siebie durnia, ale nie oszukiwal materialnie) w oddzielnie zalozonym temacie. Takze nie rob z siebie teraz obroncy ucisnionych, bo tamten temat byl po prostu dennym obrazaniem memo i nie sluzyl napewno temu co ten temat w ktorym mamy jasno, rzeczowo przedstawiona realna sytuacje.

Jezeli chodzi o obrone memorando, to nie mam zamiaru go bronic, tylko glupota nie moze byc narzedziem do walki z glupota. Ja uwazam ze po takiej akcji (ktora jak widac sie powtorzyla) memo powinien bezwarunkowo i bezwzglednie poleciec. Sposob jest.

i tu sie z toba nie zgodze bo temat byl o tym jak mozna ufac czlowiekowi ktory walki na allegro zrobil bo wtedy jakos chcial chyba cos kupic lub sprzedac

epol 28.10.2005 19:05

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
W sprawę nie wnikam, ale jeśli chodzi o odbiór za pobraniem, to ja na pieniądze czekałem ponad dwa tygodnie. Tyle chyba ma poczta na dostarczenie pieniędzy i skwapliwie korzysta z tego prawa, żeby sobie trochę zarobić. Nieuczciwie co prawda, ale co tam...

Oj ma, niestety ma. Jednak ostatnio bardzo mnie PP zaskoczyla i kasa na koncie byla juz po 2-3 dniach od odebrania przesylki przez odbiorce :)

Wracajac do tematu glownego:
Dajmy memciowi okreslony czas, np 7 dni, aby wszystko "wyjasnil", uregulowal, a jesli nie to dac mu :banan: aby nikt inny nie zostal juz przez niego poszkodowany. A swoja droga okazuje teraz, ze wiecej osob mialo z tym typkiem nieudany interes i zadna z tych osob nieopisala tego na forum? Dlaczego?

EDIT:
Niech jakis mod zmieni nazwe tematu na nazwe bardziej odzwierciedlajaca sytuacje.

pawelblu 28.10.2005 19:16

Cytat:

Napisany przez demek
i tu sie z toba nie zgodze bo temat byl o tym jak mozna ufac czlowiekowi ktory walki na allegro zrobil bo wtedy jakos chcial chyba cos kupic lub sprzedac

Ciekawa interpretacja.
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=55968

siwy_mw 28.10.2005 19:59

Cytat:

Napisany przez Loczek
wytłumaczył mi o co chodziło z Siwym. Cytuje: "Ja go chciałem po prostu sprawdzić".

acha, a wiec celowo ten cwel *******ony podal zly adres, cale szczescie ze mam prawdziwy jego adres.
w listopadzie wybieramy sie w dziewieciu busem do szczecina na przysiege, wiec na 100% nie omieszkam tego palanta odwiedzic, mam nadzieje ze ma blisko na pogtowie (( bo nie recze ze siebie i paru moich znajomych.
ps. @Loczek daj mi na PW jakiws namiary na GG lub skapa do Ciebie

demek 28.10.2005 22:49

Cytat:

Napisany przez pawelblu

ale ja nie mowie o tym temacie - zalozylem inny temat wczesniej zanim on wogole znikl

georg 28.10.2005 23:04

Akcja się rozwija jak w brazylijskiej telenoweli... :D

joujoujou 28.10.2005 23:11

...a memcio knuje... :>

rycho 28.10.2005 23:17

Cytat:

Napisany przez joujoujou
...a memcio knuje... :>

On cienki jest jak Turboni.:)

joujoujou 28.10.2005 23:21

Cienki czy nie, na razie chce kupić samochód. :mruga:

Ormianin 28.10.2005 23:23

A może to kolejne reality show z udzialem kaskadera Memorando ?

Morris 28.10.2005 23:26

Cytat:

Napisany przez siwy_mw
w listopadzie wybieramy sie w dziewieciu busem do szczecina na przysiege, wiec na 100% nie omieszkam tego palanta odwiedzic, mam nadzieje ze ma blisko na pogtowie (( bo nie recze ze siebie i paru moich znajomych.

Weźcie ze sobą jakiegoś cyfraka - będzie co wspominać :szybksex: :hahaha:

siwy_mw 28.10.2005 23:40

Cytat:

Napisany przez rycho
On cienki jest jak Turboni.:)

turboni to sie moze od tego pajaca uczyc :respect:

Cytat:

Napisany przez Morris
Weźcie ze sobą jakiegoś cyfraka - będzie co wspominać :szybksex: :hahaha:

nie omieszkam sporzadzic obszernej dokumentacji fotograficznej, moze nawet film, cos ala "szybcy sie wsciekli" ||

demek 28.10.2005 23:46

a co to ktos sie do niego wybiera?

Morris 28.10.2005 23:54

Cytat:

Napisany przez demek

Mała sesyjka się szykuje ... i działanie w afekcie :3msie: :aparat:

siwy_mw 28.10.2005 23:54

Cytat:

Napisany przez demek

a co ? chcesz sie zabrac ? tylko bedzie problem z miejscem bo w Tranzicie jest tylko 8 miejsc plus kierowca, ale cos wymysli :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:32.