![]() |
Reklamacja - rachunek w Orange na prawie 1000zł
Witam
Chciałbym sie dowiedziec, wie ktos moze jak ma wygladac reklamacja do sieci komorkowej (Orange)? Telefon zostal wykupiony na abonament przez mojego kuzyna, wzial go na siebie na kolege (wiem ze idiota, ale sie wytnie) Kolega nabil mu rachunek prawie na 1000zl... wtedy zablokowana zostala karta Jednak w umowie jest zaznaczone, iz gdy rachunek przekroczy 300zl karta zostanie automatycznie zablokowana, co sie nie stalo Tak wiec sa podstawy by nie placic calosci, tylko te 300zl... Wiecie moze jak to powinno wygladac? Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc Stanley |
Cytat:
nie oplacali wogole rachunku az przyszlo wezwanie do sadu(oni nie mieli ograniczenia na rozmowy). ale po tym jak tel byl dany komus innemu zglosili jako kradziesz:). zaplacili tylko odsetki od abonamentu i abonament. ja osobiscie polecam udanie sie do orange... i zlozenie podania w ktorym prosisz o wyjasnienie, czemu nie zostal dotrzymany warunek umowy(za zlamanie umowy nalezy sie odszkodowanie??).jesli to by nic nie dalo.. to proponuje pisac odwolania.. edit: oczywiscie podanie w 2 kopiach i popros o potwierdzenie:) przyjecia |
sorry ze sie podepne ale poprzedni post obyl sie bez echa wiec napisze tutaj tez dotyczy ORANGE
Za półtorej miesiąca kończy mi sie umowa z IDEĄ i chce z nich zrezygnowac panie w punkcie powiedzialy mi ze mam napsaic pismo do centrali zy ktos ma wzór takiego druczka? Jak rezygnowałem z ery to kulturalnie dostałem i tylko wypełnić a tutaj nic z góry dzięki |
Cytat:
a na stronie orange nie ma wzorow takich pism??? wydaje mi sie ze kiedys(idea) bylo cos takiego. |
mi tez wlasnie o wzor takiego czegos chodzilo... jak to napisac
|
Cytat:
Niech kierują sprawę gdzie im sie podoba. |
Cytat:
|
Cytat:
@Andrzej tu sie zapewne ze mna zgodzi ;) |
jeszcze w sprawie papierka do rozwiązania umowy, we wrzesniu jak przyszedłem do ideii rozwiazac umowe, to sami dali mi papierek, przynich tylko wypełniłem i sobie zabrali :) po problemie :p
|
Cytat:
|
Cytat:
ale sie zgadzam, ze po za papierkiem mozna jeszcze cos dopowiedziec. |
W przypadku reklamacji w IDEI wystarczyli tlyko przefaksowac jakies takie bylejakie pismo w style, ze w danym okresie rozliczeniowym zostaly zle naliczony rozmowy. Prosze o wyjasnienie itp.
Skontaktuj sie z Rzecznikem Praw Obywatela on Ci wszystko wyjasni za free :) |
kurcze coraz blizej konca mojej umowy wiec musze juz powoli pisać nikt nie ma tego wzoru na rezygnacje?
|
Cytat:
A tak serio to średnia nie wychodzi najgorsza, bo zdarzają się i bardzo długie posty i średnie i od czasu do czasu taki jak ten ;) |
Cytat:
pozdrawiam:) Buraczku jak bede w lepszym stanie to postaram Ci sie czegos wyszukac,ale to nie dzis :blee: |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
napisz cos w stylu : z dniem xx.xx.2005 prosze o rozwiązanie umowy nr xxxxxxx zawartej dnia xx.xx.xxxx na świadczenie usług telekomunikacyjnych zawartą między ...................... a Idea. data podpis i wsio :D oczywiście wpisz opowiednie nagłówki i po problemie. |
no a ja dalej nie uzyskalem odpowiedzi jak powinien wygladac wzor takiego odwolania... druczkow w Idei nie maja, tak wiec samemu trzeba cos naklepac ;/
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:06. |