![]() |
Rekord prędkości transmisji :)
Autor: Redakcja Republiki WWW 04.11.2005
Japończycy poinformowali o pobiciu rekordu prędkości transmisji danych za pośrednictwem światłowodu. Dwugodzinny film przesłano w ciągu 0,5 sekundy. Firmie Kansai Electric udało się osiągnąć prędkość transmisji rzędu jednego terabita na sekundę. Pomimo, że to znacznie szybciej, niż prędkości oferowane obecnie przez dostawców Internetu, przedstawiciele Kansai poinformowali, że nie planują oferować klientom terabitowych łączy. I co Wy na to? :respect: |
Witam!
Czasami sie tylko zastanawiam co by mi dalo takie lacze, skoro nawet najszybsze dyski dostepne na rynku tego nie zdaza zapisac :) |
Rekordy to dziś nasze forum bije... :P
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
a co do szybkości to może by njapier wprowadzili dobrego neta za tanioche dla wszystkich :) a nie jeden ma 12 mb a jeden jeszcze na modemie jedzie :) |
predzej tp bedzie dawala 1Mb za 1zl niz terabitowe lacza sie upowszechnia
|
Cytat:
|
Cytat:
|
aa cos słyszałem ze ma być neo 24 MB :>
|
Cytat:
spokojnie moze i bedzie 24MB ale i limit bedzie na 100GB - kochana tepsa :P - ale w koncu moge u siebie załozyc neozdrade :/ - jak sie wyprwadziełem z domu to i pjawia sie mozliwosc - fajnie :P |
Cytat:
pozdro ;) |
DSL bez limitow... cos mi kolega wczoraj o tym mowił...:D tylko cena bedzie pewnie z kosmosu ;/
|
juz robi sie powoli tak ze niedlugo siec zastapi wszystko jak tak dalej pojdzie pamietam jeszcze jak pierwszy raz zaczelem serwowac to pretkosc jaka maksymalnie osiagalem 2 do 8 Kbyte/s to byla jazda a teraz mam 1 mb w domku juz mozna miec 10 mb prawie 10 lata minelo jak wzrosla pretkosc teraz lacza juz w terbitowych :) szybkoscia testuja i kto to wykorzysta napewno nie zwykly ziadacz chleba jak dojdzie to do nas za 10 lat to juz nie trzeba bedzie nic sciagac w sieci tylko wlanczasz i masz :D
|
Cytat:
|
tylko na diabła komu 1Gbit jak wszystko idzie w kierunku maksymalego cenzurowania sieci i jej komercjalizacji. echelon jest, ciekawe co wymyslą za kilka lat :(
|
Fajnie by mieć taki super szybli internet ,tak aby gre 4 GB ściągnąc w 30 minut. 8-)
|
Cytat:
Potem było trochę gorzej bo 400 - 500, ale i tak trudno narzekać :) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:44. |