Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Rekord prędkości transmisji :) (https://forum.cdrinfo.pl/f5/rekord-predkosci-transmisji-58624/)

georg 11.11.2005 01:20

Rekord prędkości transmisji :)

Autor: Redakcja Republiki WWW 04.11.2005

Japończycy poinformowali o pobiciu rekordu prędkości transmisji danych za pośrednictwem światłowodu. Dwugodzinny film przesłano w ciągu 0,5 sekundy.

Firmie Kansai Electric udało się osiągnąć prędkość transmisji rzędu jednego terabita na sekundę. Pomimo, że to znacznie szybciej, niż prędkości oferowane obecnie przez dostawców Internetu, przedstawiciele Kansai poinformowali, że nie planują oferować klientom terabitowych łączy.
I co Wy na to?
:respect:

Remix 11.11.2005 01:27

Witam!

Czasami sie tylko zastanawiam co by mi dalo takie lacze, skoro nawet najszybsze dyski dostepne na rynku tego nie zdaza zapisac :)

joujoujou 11.11.2005 22:45

Rekordy to dziś nasze forum bije... :P

Ormianin 11.11.2005 23:12

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Rekordy to dziś nasze forum bije... :P

oj to prawda! czas ladowania strony bez magicznego proxy to 10 minut!!!!

Eliasz 11.11.2005 23:42

Cytat:

Napisany przez Źródło: 4press.pl
Firma Samsung Electronics zaprezentowała najszybszą na rynku kość pamięci GDDR4, której prędkość transferu wynosi 2,5 Gbit/s. Pierwsze próbne partie nowego układu zostały rozesłane do czołowych producentów systemów graficznych.

Przy projektowaniu nowej pamięci firma zastosowała technologie DBI (Inwersja Szyny Danych) oraz Multi-Preamble, które pomogły wyeliminować opóźnienia w transmisji danych. Rezultatem jest wzrost prędkości o 56% w stosunku do aktualnie obecnych na rynku graficznym kości pamięci GDDR3.

Wyglądem układy GDDR4 są bardzo zbliżone do swoich poprzedników, co będzie dużym ułatwieniem dla producentów kart i systemów graficznych w integracji nowego układu ze swoimi produktami.

Jeszcze przed końcem tego roku, Samsung planuje przedstawić próbną partię kości GDDR4, o szybkości transferu 2,8 Gbit/s, zaś ich masowa produkcja ma ruszyć w drugim kwartale przyszłego roku.

jeszcze jakieś rekordy ? :D ;)

AleX69 12.11.2005 04:19

Cytat:

Napisany przez Remix
Witam!

Czasami sie tylko zastanawiam co by mi dalo takie lacze, skoro nawet najszybsze dyski dostepne na rynku tego nie zdaza zapisac :)

wlasnie >dyskach< ... dysk+ dysk+ dysk =>no co totalny kwadrat<= predkosc swiatla+ predkosc swiatla+ predkosc swiatla+ ...

Burak_PL 12.11.2005 07:53

Cytat:

Napisany przez Ormianin
oj to prawda! czas ladowania strony bez magicznego proxy to 10 minut!!!!

nie przesadzaj wczoraj mi śmigało :) i to nawet nieźle tak z 30 sekund otwierało :lol:

a co do szybkości to może by njapier wprowadzili dobrego neta za tanioche dla wszystkich :) a nie jeden ma 12 mb a jeden jeszcze na modemie jedzie :)

Pawel_k 12.11.2005 08:18

predzej tp bedzie dawala 1Mb za 1zl niz terabitowe lacza sie upowszechnia

Mich@ł 12.11.2005 08:57

Cytat:

Napisany przez Pawel_k
predzej tp bedzie dawala 1Mb za 1zl ....

Czyli nigdy :D

kraluk 13.11.2005 11:14

Cytat:

Napisany przez Dj Mich@ł
Czyli nigdy :D

Takie życie jest :D

Oktawian89 14.11.2005 21:42

aa cos słyszałem ze ma być neo 24 MB :>

polakT 14.11.2005 21:51

Cytat:

Napisany przez Oktawian_15

spokojnie moze i bedzie 24MB ale i limit bedzie na 100GB - kochana tepsa :P - ale w koncu moge u siebie załozyc neozdrade :/ - jak sie wyprwadziełem z domu to i pjawia sie mozliwosc - fajnie :P

Smartek 14.11.2005 21:56

Cytat:

Napisany przez Oktawian_15

niemozliwe, bo ADSL pozwala na maks. 8mbit i 1mbit uploadu
pozdro ;)

Oktawian89 15.11.2005 06:36

DSL bez limitow... cos mi kolega wczoraj o tym mowił...:D tylko cena bedzie pewnie z kosmosu ;/

legion 15.11.2005 09:56

juz robi sie powoli tak ze niedlugo siec zastapi wszystko jak tak dalej pojdzie pamietam jeszcze jak pierwszy raz zaczelem serwowac to pretkosc jaka maksymalnie osiagalem 2 do 8 Kbyte/s to byla jazda a teraz mam 1 mb w domku juz mozna miec 10 mb prawie 10 lata minelo jak wzrosla pretkosc teraz lacza juz w terbitowych :) szybkoscia testuja i kto to wykorzysta napewno nie zwykly ziadacz chleba jak dojdzie to do nas za 10 lat to juz nie trzeba bedzie nic sciagac w sieci tylko wlanczasz i masz :D

andrzejj9 15.11.2005 10:10

Cytat:

Napisany przez legion
juz robi sie powoli tak ze niedlugo siec zastapi wszystko jak tak dalej pojdzie pamietam jeszcze jak pierwszy raz zaczelem serwowac to pretkosc jaka maksymalnie osiagalem 2 do 8 Kbyte/s to byla jazda a teraz mam 1 mb w domku juz mozna miec 10 mb prawie 10 lata minelo jak wzrosla pretkosc teraz lacza juz w terbitowych :) szybkoscia testuja i kto to wykorzysta napewno nie zwykly ziadacz chleba jak dojdzie to do nas za 10 lat to juz nie trzeba bedzie nic sciagac w sieci tylko wlanczasz i masz :D

W Japonii na porządku dziennym jest już łącze 1Giga bitowe :>. Oczywiście za cenę niższą niż u nas 1mb, żeby nie było wątpliwości..

Igloo 15.11.2005 13:59

tylko na diabła komu 1Gbit jak wszystko idzie w kierunku maksymalego cenzurowania sieci i jej komercjalizacji. echelon jest, ciekawe co wymyslą za kilka lat :(

Matievoo 15.11.2005 14:38

Fajnie by mieć taki super szybli internet ,tak aby gre 4 GB ściągnąc w 30 minut. 8-)

andrzejj9 15.11.2005 22:11

Cytat:

Napisany przez M@tti
Fajnie by mieć taki super szybli internet ,tak aby gre 4 GB ściągnąc w 30 minut. 8-)

Wczoraj na uczelni znalazłem dobre miejsce, gdzie sygnał internetu bezprzewodowego łapany jest jako "excellent". Łącze to 56Mbit i trzeba przyznać, że chodzi naprawdę nieźle. Na próbę ściągnąłem jeden plik ok. 40 MB ze strony Microsoftu i szedł regularnie ok. 1600kB na sekundę. Ściągnął się w kilkanaście sekund :)

Potem było trochę gorzej bo 400 - 500, ale i tak trudno narzekać :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:44.